Tuchel niet blij na winnende treffer van Ziyech: ‘Dit was Chelsea niet’

Donderdag, 2 december 2021 om 08:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:54

De eerste competitietreffer van Hakim Ziyech dit seizoen voor Chelsea was woensdag meteen ook een belangrijke. De rake knal van de spelmaker gaf de doorslag in het duel tussen Watford en Chelsea in de Premier League: 1-2. Toch was Thomas Tuchel na afloop allesbehalve tevreden. Volgens de manager van the Blues was zijn team niet goed voorbereid op de wedstrijd en hij nam zelfs de term lucky win in de mond.

“Dit was Chelsea niet”, zo verzekerde Tuchel na de driepunter op Vicarage Road. “We waren absoluut niet klaar voor deze wedstrijd. Ik ben er waarschijnlijk niet in geslaagd om de juiste aanpak te vinden en mijn team voor te bereiden op deze wedstrijd.” Het duel werd overigens na veertien minuten stilgelegd omdat een supporter op de tribune per direct medische hulp nodig had vanwege een hartstilstand. Medisch personeel, fans en spelers reageerden snel op het incident en door de daaropvolgende onrust in het stadion besloot scheidsrechter David Coote de wedstrijd stil te leggen.

Nadat het medisch personeel de fan op de tribune had behandeld en daarna had afgevoerd naar het ziekenhuis, konden de spelers weer terugkeren op het veld. De fan is inmiddels stabiel. “Maar zelfs na deze onderbreking toonden we geen verbetering. We konden niet goed met de druk omgaan. Niet bij de eerste bal, noch bij de tweede bal. Je kunt duels winnen of verliezen, maar we kwamen niet eens in die duels. We waren echt aan het ploeteren. We maakten teveel fouten en het werd er maar niet beter op.”

“Het enige wat we konden voldoen was volhouden en ons focussen op de makkelijke dingen. Dit was echt een gelukkige overwinning. We waren niet onszelf. Hier moeten we niet te lang bij stilstaan.” Ziyech beaamde dat Chelsea niet goed voor de dag kwam in Watford. De spelmaker, na een uur spelen ingevallen voor Trevor Chalobah, was uiteraard blij met zijn heldenrol. “Het is een van de redenen waarom de trainer me bracht. Het was vanaf het begin een moeilijke wedstrijd, we hadden niet onze beste dag. De drie punten zijn het belangrijkste, de rest moeten we maar snel vergeten.”

"We gaven nooit op, probeerden de ruimtes te vinden en wist dat ons moment nog wel zou komen. Dat is een van onze kwaliteiten. We weten altijd een manier om te scoren, of we nu slecht of goed spelen.” Dankzij de tiende seizoenszege bleef Chelsea aan kop in de Premier League. Manchester City en Liverpool zitten er vlak achter met respectievelijk een en twee punten minder. Zaterdag wacht Chelsea een uitduel met stadsgenoot West Ham United, dat met negen punten minder op een vierde plek staat.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Manchester City2218224156
2Liverpool2113623745
3Chelsea2312832844
4West Ham United2211471137
5Arsenal201127835
6Tottenham Hotspur181035333
7Manchester United20956332
8Wolverhampton W.20947231
9Brighton & Hove Albion216114029
10Leicester City18747-225
11Crystal Palace21597-124
12Southampton21597-824
13Aston Villa207211-523
14Brentford216510-923
15Leeds United20578-1522
16Everton195410-1019
17Watford194213-1414
18Norwich City213414-3513
19Newcastle United201910-2312
20Burnley 17188-1111Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door yoda)

Mooi voor ús Hakim. Je krijgt nu City, Chelsea en Liverpool in vorm. Wat een competitie wordt dat zeg

Eerlijke reactie van Tuchel, maar ik zou altijd blij zijn met zulke overwinning. Slecht spelen en winnen doen kampioenen.

Ziyech ook lekker belangrijk! Die gaat dus niet naar Barcelona komen ;-)

Ziyech lijkt echt z'n draai te hebben gevonden twijfelde nooit aan of die het zou redden maar meer aan de aantal blessures die hij kreeg, is ook veel volwassener in zijn spel geworden kiest echt slim zijn momenten voor een pass ipv alles voor de pot te gooien en kan ook op balbezit spelen waar we Ziyech kennen van tot minuut 95 blijven creëren maar is nu ook zakelijker geworden in overwinningen uitspelen.

Tuchel is een klein kind langs de zijlijn. Telkens zit hij zo van, ik heb nog zo goed gezegd dat ze dit dit en dit moesten doen en nog doen ze niet precies wat ik gezegd heb. Het is voetbal en micro managers moeten nou eenmaal met veel frustraties om kunnen gaan, want ....het is voetbal

Perfecte club voor Tuchel, hij kan kwaliteit voor kwaliteit inbrengen en omdat de spelers willen spelen zullen ze hun beste beentje voor zetten. Niet voor mekaar, want er is totaal geen teamspirit te bekennen in dit team.

2 december 2021 om 08:59

Ik begrijp niet dat je dit blijft herhalen (en dat ik er op blijf reageren), want hoe vaker je dit zegt hoe meer je laat zien geen idee te hebben waar je over praat.. Juist dit Chelsea is een team wat samen vecht. De kern van jonge “eigen” spelers maakt dit een enorm hecht team.. Dat kun je op social media zien, maar vooral op het veld. De laatste keer dat we zo een hechte kern hadden was tussen 2004 en 2012!

2 december 2021 om 09:10

Ach laat hem maar onzin uitkramen, tenslotte staat de manager van zijn eigen favoriete club net zo gek te doen aan de zijlijn. Het enige verschil is dat het gebit een stuk witter is.

Waardeloze pot verder waar we met geluk de punten over de streep hebben gehaald. Maar je kan het Tuchel ook niet aanrekenen dat van vrijwel nooit blessures, we ineens half het elftal in de lappenmand hebben zitten.

2 december 2021 om 09:16

Eerlijk is eerlijk, dat gebit is wel indrukwekkend.

2 december 2021 om 09:40

@yoeri
Over Chelsea heb ik dit niet vaak gezegd, maar ik praat wel veel over micro managers en teamspirit. Tuchel word dan vaak in 1 adem vernoemd met een Pep.

De kern van jonge 'eigen' speler? Volgens mij krijgen veel van die spelers kansen omdat de topspelers als Havertz en Werner nogal vaak tegenvallen. Spelers als Odoi, Chalobah, Loftus, Mount, Barkley weten over het algemeen niet echt waar ze aan toe zijn. Dat noem ik geen kern, een kern had je zoals Terry, Lampard, Drogba die eigenlijk alles speelde.

Maar goed als jij een team ziet dat vecht en ik niet, dan staan we denk al te ver uit elkaar om het eens te worden.

@vis
Het bestempelen als onzin, een nee jij dan opmerking en een mopje? Bravo voor de onderbouwing :D

2 december 2021 om 10:56

@hangover96 van dezelfde architect als het gebit van Firmino (geen grap).

2 december 2021 om 11:19

@Schop1989 dat je Barkley hier benoemt zegt mij al genoeg. Is en geen eigen jeugd en uberhaupt geen jeugd meer. Maar goed, Chalovah speelt idd meer, omdat Werner en Havertz niet goed genoeg spelen. Ooit gehoord van jeugdspeler in hun debuutseizoen rustig toepassen? Daarnaast Mount weet over het algemeen niet waar hij aan toe is? Prima als je allemaal dingen ter discussie opnoemt, maar laat het dan wel een beetje zinnige dingen zijn. Verder vind ik dit Chelsea zeker wel teamspirit hebben. Deze mening beb ik gevormd door puur te kijken hoe die jongens op en naast het veld met elkaar om gaan.

2 december 2021 om 12:45

A) Klopp is zelf enorm bezig met micro management, zeker in zijn begin tijd en dat is voor dit soort coaches ook wel logisch om na 1,5 seizoen de boel na je hand te zetten. B) de home-grown spelers weten heel goed waar ze aan toe zijn want er staan 4 eigen jeugd spelers in de basis elf als iedereen fit is, zo ver is nu wel duidelijk. C) Dit was inderdaad een zeer slechte wedstrijd van Chelsea met weinig passie, maar dat heeft weinig met Tuchel te maken. Je as van het veld en de opbouw is niet uit de basis elf ivm blessures en of rust. Tiago speelde niet, chillwel, james, kante, jorginho. De backs zijn enorm belangrijk en nu is wel te zien dat alonso en azpi niet goed genoeg zijn.

2 december 2021 om 18:38

@ceejah ik noem de Engelse kern op, iets wat ik zelf invulde omdat ik in de jeugd maar weinig echte eigen jeugd zie. Daar kun je wat van vinden, maar Barkley noemen zegt dus niet genoeg.

Je zegt imo niet wat mij op andere gedachte brengt want ik vorm mijn mening ook door te kijken. Dit seizoen overigens leuk om te kijken

@sjoerdcfc
Klopp zoekt spelers die zelf kunnen nadenken en leren samen spelen in een team, dat stukje nederigheid hebben en spelers dus elkaar kunnen vertrouwen. Ze anticiperen op de spelers die gewisseld worden. Kracht zit in het collectief. Spelers kunnen hun eigen kwaliteiten kwijt in het systeem omdat het systeem gebouwd word op basis van de spelers die hij heeft. A la v Gaal ook.

Tuchel en Pep hebben een systeem en spelers moeten dat systeem leren en daaraan voldoen. Doe je dit niet dat lig je eruit. Ik zeg niet dat deze spelers dommer zijn, maar ze hebben wel precies in het straatje te gaan waarin de trainer ook zit. Soms ten koste van hun kwaliteiten. Dit vind ik meer micro managen, want zodra ze weg zijn gaan spelers toch weer hun eigen ding doen en bij v Gaal doen ze dat heel de tijd al en blijven ze dat doen totdat er weer een micro manager komt die ze anders forceert

2 december 2021 om 09:00

Guardiola, Tuchel, Arteta, Xavi zijn echt lachwekkend naast de zijlijn.

Altijd met die handgebaren tijdens de match ‘coachen’ alsof die profs op het veld niet weten hoe en waar ze moeten lopen, het gebeurd allemaal zo snel.

Heb dan liever een coach als José Mourinho of Van Gaal soms dingen noteert en soms is van de bank komen en dingen schreeuwen, maar niet 90 minute lang gekke hand gebaren doen.

Ancelotti en Zidane zijn dan alweer 90 min rustig en doen weer helemaal niks.

2 december 2021 om 09:10

Cmg heb liever een coach die coacht, aanwijzingen geeft en het team motiveert dan een zoutzak die z’n stoel niet af komt.

2 december 2021 om 09:44

Van mij mogen ze zo gek doen als ze zelf willen, maar bij Tuchel zie je gewoon dat hij een slappe zak krijgt omdat de spelers niet doet wat hij zegt. Van die bazen die alles zelf beter denken te kunnen doen en op alles wat aan te merken hebben.

Ik hou meer van coaches die spelers leren hoe hij ze wil zien voetballen en dan in principe tijdens de wedstrijd weinig meer hoeft te doen, behalve motiveren en zeuren op de officials.

2 december 2021 om 09:54

Je vergeet Simeone, de ergste.

2 december 2021 om 09:29Je kunt veel (negatiefs) over Chelsea zeggen maar dat ze geen teamspirit hebben is echt de grootste onzin die ik vandaag en waarschijnlijk de rest van het jaar ga lezen op deze site.

2 december 2021 om 09:50

Volgens mij kun je maar weinig negatiefs zeggen over Chelsea dit seizoen, ze doen het erg goed. Je leest misschien ook niet zoveel? Want er zijn genoeg reacties waar minder geredeneerd word. Maar goed, zo'n onzin in combinatie met een overdrijving doet het natuurlijk erg goed normaliter. Wie het hardst roept in de voetbalkantine he, grootste baasje

2 december 2021 om 09:50

Probeer jouw bericht te begrijpen, maar snap er niets van. Kijk eens hoe Klopp doet, is vele malen erger. Als het niet loopt is het een verschrikking. Daarnaast slaat het nergens op dat Chelsea geen teamspirit heeft. Staan gewoon 1e, terwijl ze kwalitatief minder zijn dan City en Liverpool.
Dit ontkracht ook direct jouw verhaal over dat hij zijn spelers niet leert hoe ze moeten voetballen, want volgens mij doet hij dat juist wel goed. En noem mij daarnaast dan eens een trainer die niet zeikt over z'n spelers tijdens de wedstrijd, maar alleen motiveert en met de scheids bezig is. Ik ken er weinig.

2 december 2021 om 10:01

Je verwacht toch niet dat Liverpool fans iets negatiefs over Klopp gaan zeggen? Ookal is die een van de grootste eng nekken in het voetbal.

2 december 2021 om 10:02

Hoe hij doet is minder belangrijk, hoe ik het vertaal dat hij doodongelukkig is door spelers die niet zijn instructies opvolgen (zo vertaal ik zijn optreden) is waar ik op doel. En ook Tuchel was toch ontevreden over het optreden van zijn spelers? Hij was namelijk niet blij....

Maar ga jij dan ook als reactie met het vingertje terug wijzen? Die kronkel slaat toch nergens op? Het gaat toch over Tuchel en Chelsea?

Dus omdat ze 1e staan hebben ze automatisch teamspirit? Nee imo heeft Brighton op dit moment het meeste teamspirit. Ik vind Chelsea kwalitatief beter dan City en Liverpool over de breedte en Tuchel managed het perfect door steeds de minste speler te wisselen. City en Liverpool hebben niet de bank die Chelsea heeft vind ik. Die heb een duidelijkere basis 11 dan Chelsea. En omdat Tuchel zo managed spelen de spelers ook beter uit angst dat ze niet spelen omdat niemand zijn positie zeker is, niet omdat er oh zo'n goede teamspirit is of kern zoals Chelsea fans schijnen te vinden.

Dus je kunt er wat van vinden en er mee oneens zijn, laat dan de eerste regels achterwege (non-argumenten) en probeer met je tegen argumenten te komen zoals dat je ze teamspirit vind hebben omdat ze op 1 staan

2 december 2021 om 13:08

City heeft echt wel de bank die Chelsea heeft.

2 december 2021 om 09:57

volgens mij heb je echt totaal geen idee waar je het over hebt en moet je maar is wat meer wedstrijden van Chelsea gaan bekijken maatje

2 december 2021 om 10:09

Ook jij bedankt voor je uitvoerige tegen argumentatie, knappe reactie dit! Het maatje aan het einde is de kers zeker?

2 december 2021 om 10:55

Wou het vriendelijk houden

2 december 2021 om 10:15

Het mooie aan het Chelsea team onder Tuchel is dat het júist een team is die voor elkaar door het vuur gaat. Individueel legt Chelsea het af tegen City en Liverpool, maar als geheel staat het als een huis. Het is ook niet voor niets dat vorig seizoen de topscorer 7 penalty’s scoorde en dat het dit seizoen de rechtsback is met 4 goals. Het team is niet afhankelijk van enkele spelers, maar is juist als team zo sterk.

2 december 2021 om 10:34

Pfoe hoe zuur ben je wel niet.

'geen teamspirit te bekennen in dit team'

'bij Tuchel zie je gewoon dat hij een slappe zak krijgt omdat de spelers niet doet wat hij zegt. Van die bazen die alles zelf beter denken te kunnen doen en op alles wat aan te merken hebben.'

Hoe verzin je dit allemaal...

2 december 2021 om 10:47

@schop: 'tuchel is een klein kind langs de zijlijn'

Klopp al eens bezig gezien als het eens een heel klein beetje tegenzit? Is evengoed een malloot langs de lijn, net zoals Conte, Arteta, Guardiola, Mourinho, Tuchel, Simeone... Op uitzondering van Ancelotti zijn het allemaal kleine kinderen. De ene al wat erger dan de andere uiteraard.

2 december 2021 om 11:48

Toont aan wat voor een eindbaas Ancelotti is. Heeft alles gewonnen, en nog op een kalme relaxte manier. Van al die trainers die jij noemt vind ik Klopp de grootste malloot, als hij woedend is. Dan veranderd hij in een bezeten iemand.

Guardiola, Conte en Tuchel kunnen ook goed uit hun plaat gaan, maar blijven imo nog wel voor rede vatbaar

Je moet dit soort wedstrijden winnen, al helemaal als je puntenslurpers zoals City en Liverpool voor moet blijven. Zij halen in een jaar waarin ze geen kampioen worden ook ruim 90 punten en dat moet je dus “gewoon” even doen. Als we uiteindelijk boven dat puntenaantal gaan komen dan draaien we 1 van de beste seizoenen in onze club geschiedenis.. Na Mourinho’s team en dat van Conte. Dat zou een ongekende verbetering zijn tov vorig seizoen!

Een beetje gentleman zegt toch na zo'n pot: we hebben slecht gespeeld, maar wel gewonnen. De rest doet er vandaag niet toe. Onze gedachten gaan nu uit naar de supporter die gelukkig stabiel in het ziekenhuis verblijft.

“ Tuchel niet blij na winnende treffer van Ziyech: ‘Dit was Chelsea niet’”. Waarom moet hier de naam Ziyech weer in worden genoemd? Levert dat gewoon extra clicks op? “tuchel niet blij met vertoonde spel, ondanks winst”, dat is toch een prima titel.

2 december 2021 om 12:43

Clickbait = meer click = betere relevantie volgens Google algoritme = hogere ranking. Maw. met jouw titel was voetbalzone nooit groot geworden/gebleven. Hate the game, not the player.

2 december 2021 om 17:03

Weet VZ zone hoeveel clicks ze hadden gehad bij gebruik van een titel zonder het woord Ziyech er in, maar die wel hun klanten aanspreekt? Maar inderdaad, I halte the game en ook the way it is played

2 december 2021 om 17:32

Same here.. Youtube zelfde verhaal. En als je niet meedoet, sta je letterlijk buitenspel. Die eerste interacties zijn zo belangrijk gemaakt, dat de content zelf er bijna niet aan toe doet.

2 december 2021 om 18:46

Eens. We doen t er maar mee. Helaas.

Moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben van Chelsea, eigenlijk sinds dat ze vorig jaar Real Madrid uitschakelde en de Champions league wonnen.

Het lijkt echt een machine, overal zie je ze rennen, power voetbal hanteren, maar in balbezit ook geweldig voetbal bij momenten spelen.

Diep respect voor Tuchel daarvoor. PSG heeft een dikke fout begaan door hem te laten gaan, wie weet waar PSG nu stond.

Betreft de match, ik heb de hoogtepunten gezien, zo wedstrijden moet je winnen wil je de titel winnen. Kan niet elke keer geweldig zijn.

2 december 2021 om 09:12

Laten we eerlijk zijn psg speelt niet heel goed maar ik ga er niet vanuit dat iemand nu beter zou presteren dan dit. Ze staan 12 punten voor op nummer 2 in eigen competitie en ze ze gaan door in de cl als nummer 2 met teams als Leipzig en City in de poule. Resultaten zijn dus gewoon top.

2 december 2021 om 10:46

Is dat zo uitzonderlijk? 12 punten voor in Frankrijk, 2e in de CL poule en slecht voetbal...

2 december 2021 om 10:52

@barcalover: ja en dat na een zomer waarin Messi, Donnoruma, Hakimi, Wijnaldum en Ramos een kern kwamen versterken die al spelers als Veratti, Kimpembe, Navas, Mbappe en Neymar bevatte.

12 punten los in de Ligue 1 (met slecht voetbal, zonder een idee en enkel rekenend op de individuele klasse van het legertje elitespelers waarover ze beschikken) en met hangen en wurgen 2de in de CL poule (2x scheelgetikt door Man City overigens)

De resultaten verbloemen heel veel...

Het was inderdaad niet best en je kan dan ook zien dat er bepaalde spelers gemist werden. Uiteindelijk was het genoeg voor drie punten al moet ik wel zeggen dat het niet helemaal verdient was maar ook daar moet je af en toe geluk bij hebben. Helemaal omdat ik City en Liverpool niet zomaar punten zie verliezen.

Je stelt natuurlijk zelf een middenveld op met Saul en Loftus-Cheek, daar valt ook weinig eer mee te behalen. Verder is het (volledige of gedeeltelijke) gemis van Chilwell, James, Kante, Kovacic, Jorginho, Werner, Lukaku en Hudson-Odoi ook niet iets dat je zomaar even opvangt, dat is je halve basis

Onderzoek naar relatie hartproblemen en covid (en dus niet het vaccin). Aangezien gisteren weer een discussie was en het vaccin volgens sommigen de oorzaak was.

The relationship of large city out-of-hospital cardiac arrests and the prevalence of Covid-19 by McVaney, Pepe, Maloney et al

2 december 2021 om 16:50

Oh als McVaney, Pepe, Maloney, et al het zegt dat is het natuurlijk waar. Die nemen we uiteraard serieus. Dat er voor de grootschalige vaccinatieronden dit soort taferelen nauwelijks voorbij kwamen is natuurlijk puur toeval. Las net dat 90% van de besmette reizigers uit ZA geprikt was.. Wel een mooi opzetje om de eeuwigdurende boosters aan het slapende publiek te verkopen. Want deze mutatie heeft dezelfde bijwerkingen als het vaccin, dus de meute denkt dat het aan de variant ligt.. Ah ja, kansloos om hier een fatsoenlijk gesprek over te voeren. Feiten en logica doen er niet meer toe. Zie m’n derde zin, dat negeren we gewoon, dat feit.

Jorghinjo op de bank houden wegens een sluimerende blessure en de afwezigheid van beide flanken , Chillwell en James bleek toch zwaar door te wegen op Chelsea. Dit was idd een gevleide zege en Tuchel vaak zijn team zaterdag tegen West Ham terug op de rails moeten krijgen. CFC heeft dit nu éénmaal kunnen overleven maar zulke performance neerzetten gaat anders niet zonder gevolgen blijven.

Eerlijke analyse van Tuchel, denk ik. Mooi voor Ziyech dat ie scoorde en nog zo’n belangrijke goal ook. Twee wedstrijden stilgelegd wegens een supporter die onwel werd. Toch wel heel typisch.., maar je mag er niks van zeggen..

Gadverdamme wat een vieze hater is dit nou eindelijk laat tie het zien en word hij keer op keer vernederd kots trainer dit 🤢

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
5.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller111
T. TuchelUnknown
KepaKeeper30
É. MendyKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 12 2 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Druk neemt toe bij Chelsea ondanks fraai doelpunt van Hakim Ziyech

De uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion heeft Chelsea dinsdagavond slechts een punt opgeleverd. De ploeg van trainer Thomas Tuchel remiseerde met 1-1; Hakim Ziyech maakte op fraaie wijze het enige...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren