Dodelijke opmerking bij AZ krijgt vervolg: ‘Hij is geen echte AZ-spits’

Donderdag, 2 december 2021 om 07:20Daniel Cabot Kerkdijk

Als spits van AZ kan Vangelis Pavlidis zelden de hooggespannen verwachtingen waarmaken. De aanvaller was in zijn eerste half jaar weliswaar bij acht doelpunten in dertien Eredivisie-duels betrokken - vier assists en vier treffers -, maar zijn doelpuntentotaal steekt schril af bij het aantal doelpogingen: 35. Op basis van het expected goals-klassement, zou AZ zelfs niet twaalfde maar tweede moeten staan. Een opmerking van Pascal Jansen afgelopen zondag zal het zelfvertrouwen van Pavlidis ook geen goed hebben gedaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door artifex87)

Een club als AZ kan het ook nooit goed doen natuurlijk. Nu hebben ze Pavlidis die het gewoon goed heeft gedaan in Tilburg en al enkele jaren in de eredivisie speelt. Dus gewoon een logische aankoop, dat het er niet uitkomt is jammer maar kan gebeuren. Als AZ een speler uit het buitenland had gehaald kreeg je weer gezeik dat hij voor alles en iedereen een onbekende is.

2 december 2021 om 10:28

De keuze voor Pavlidis was erg logisch, alleen Huiberts heeft een grote fout gemaakt door geen 2e keus erachter te hebben. Pavlidis hoeft geen druk te hebben, want Duin is de back-up spits en is niet eens goed genoeg voor jong AZ. Vorig seizoen was er ook al gebrek aan concurrentie voor Boadu (en dat deed hem zeker niet goed), maar daar heeft de directie niets van geleerd.

2 december 2021 om 13:24

Maar vooral Pavlidis heeft nauwelijks echt goede hulp om zich heen. Voorheen had je Idrissi en Stengs bijv. die brachten super veel, gevaar en hulp aan de spits Boadu. Nu lijkt het soms alsof Pavli hulpeloos voorin staat. Enkel Karl doet het prima. Tsja er is veel gevaar verloren gegaan en nu gaat men makkelijk de spits de schuld geven, tsja. Er is gewoon geen extra aanvaller gehaald terwijl er wel goed gecashed is.

Pascal Jansen is ook echt een pedagogisch onbenul. Boadu grossierde ook in het missen van kansen. Pavlidis is niet helemaal lekker bezig maar heeft alsnog 6 goals en 6 assists in alle competities. Een echte AZ spits is ook een bullcrap verhaal.

2 december 2021 om 08:07

Boadu grossiert nog steeds in het missen van kansen. Jansen is gewoon fan van snel maar blind, dat is ook de reden dat Aboukhlal nog steeds veel te veel minuten krijgt.

2 december 2021 om 08:45

Inderdaad, wat heeft het voor zin te praten over voorgangers. Waarom niet ook Weghorst, El Hamdaoui en Kist erbij halen dan. 12x doelbetrokkenheid is prima voor een spits in dit AZ; als Jansen denkt Pavlidis op deze manier te laten renderen zien we hem over tien jaar wel terug bij TOP Oss…

2 december 2021 om 10:14

Onbegrijpelijk die uitspraak van hem. Als manager leer je om nooit openlijk 'jouw mensen' af te vallen. Hem prikkelen en aansporen tot verbetering doe je op een andere manier dan hem zo te laten vallen. Neem hem apart, laat hem met de data-analisten zitten en werk met hem.
Dit is wel heel makkelijke om zo prestaties van je af te praten. Hij maakt de keuzes, hij draagt verantwoording en hij is de eerste die zaken dient te verbeteren.

Het zou echt niet verkeerd zijn als sommige voetbalmanagers ook eens opleidingen of cursussen Verandermanagment, organisatieontwikkeling of Human Resource vanuit het commerciële werkveld volgen.

En dan Boadu noemen als voorbeeld.. die heeft pas veel kansen nodig om tot scoren te komen. Zegt genoeg dat hij gisteren pas zijn eerste competitiegoal voor Monaco maakte. Vind Pavlidis een prima spits, het komt er echter nog niet echt uit helaas.

2 december 2021 om 08:06

Volgens mij zijn de afmaak statistieken in de eredivisie van boadu wel echt een stuk beter dan die van pavlidis.

Wat ontzettend zwak van Pascal Jansen om te zeggen dat een spits die ze verkocht hebben er wel 2 of 3 zou hebben gescoord. Het is niet alleen een diskwalificatie voor Pavlidis, maar ook voor de scouting en hemzelf. De scouting heeft slecht werk geleverd door geen beter alternatief voor Boadu aan te leveren en hijzelf doet slecht werk door zo'n matige spits op te stellen.

Ligt het aan mij of heeft Pascal Janssen wel vaker dit soort uitspraken. Ik vind het toch maar een man met een nare uitstraling die doet alsof hij het top talent onder de trainers is.

Wat mij opvalt: als op basis van het Expected Goal klassement AZ 2e ipv 12e had moeten staan... zou dat klassement dan misschien niet zoveel waarde hebben?

2 december 2021 om 08:34

Expected goals zegt gewoon iets over de (levens)grote kansen die ploegen krijgen in wedstrijden. Je kan net zoveel waarde hechten aan statistieken als je zelf wilt, natuurlijk. Het bewijst nu bijvoorbeeld dat AZ wel gewoon veel grote kansen creëert, maar door omstandigheden (pech, keeper, afmakers) niet tot scoren komt. En het bewijst vooral dat voetbal inderdaad niet op papier wordt gespeeld, maar gewoon op het veld.

tja pascal en met slot aan het roer had AZ nu wel gewoon 2e gestaan, wat een kut opmerking van een trainer zeg, als je je enige spits zo de grond in boort dan heb je het niet helemaal begrepen. En dat een voormalig scout een beetje zuur loopt te doen, daar kan ik al helemaal niks mee.

Gelijk een mooi bewijs dat voetbal op een veld wordt gespeeld en niet op een excel spreadsheet. Leuk man expected goals. Doe mij maar gewoon goals.

2 december 2021 om 08:50

Ik zie beide werelden graag samenkomen. Als de statistiek me verteld dat een speler 15 kansen creëerde in open spel, dan is dat wellicht waardevoller dan de uiteindelijke 3 assists die het heeft opgeleverd. Wat kan je er aan doen dat iemand jouw voorzet niet afrond…anderzijds zou je kunnen zeggen dat als een spits 20 “opgelegde kansen” heeft gekregen maar er slechts 5 maakt, dat hij niet echt een goede afmaker is. Maar ik zou dat wel over een langere periode willen zien. Ik vraag me af of bijvoorbeeld Marco van Basten een spits was die structureel meer goals maakte dan expected. 😀

Ik hoop dat dit een "vervolg" krijgt in de vorm van een aankoop in de winter.
Het zal wel niet, omdat dit door Az niet of bijna nooit word gedaan.
Janssen begon overigens na de winterstop pas echt te scoren maar had daarvoor tenminste nog werklust voor 3.
Pavlidis is gewoon niet goed genoeg met als toppunt afgelopen wedstrijd waarin er echt helemaal niets goed ging.

Hele foute opmerking van Janssen waarbij hij eigenlijk Pavlidis voor de bus gooit om zijn eigen onkunde te verbloemen. Ook ik heb mijn twijfels over hem en vindt hem met name voetbaltechnisch erg tegenvallen. Echter soms valt het kwartje gewoon net een tijdje de verkeerde kant op. Bal op de paal, net naast, afgekeurd etc. Daarom schrijf ik hem nog niet af. Dat het allemaal teleurstellend is en veel beter moet (en volgens mij ook kan) lijkt me evident. Los van dit verhaal vind ik dat talentvolle spelers als Evjen en Reijnders veel vaker en langduriger hadden moeten spelen maar Janssen houdt maar vast aan spelers waar geen rek meer in zit. Zit veel meer potentie in dan een Clasie of de Wit. Dan ben je echt toekomstgericht bezig en sorteer je nu al voor op een goed volgend seizoen.

Wat een mafkees een beetje je eigen speler publiekelijk afvallen. Dit zou Pavlidis’ zelfvertrouwen goed doen, gelijk naar het gesticht met Jansen.

Jansen toont zichzelf hier een zeer slechte coach. Pavlidis heeft juist bij Willem II bewezen een betere voetballer te zijn dan Boadu, maar wordt én verkeerd gebruikt en krijgt (blijkbaar, uit deze opmerkingen) ook niet het vertrouwen van Jansen.

Als je Pavlidis op dezelfde manier denkt te moeten gebruiken als Boadu (die vooral heel snel was), dan snap je het niet. Als je hem op dezelfde manier denkt te moeten gebruiken als Weghorst (die vooral heel goed was in het kaatsen), dan snap je het niet.

Pavlidis is niet een spits die je in de diepte moet aanspelen, noch door de lucht. Het is een speler die in de 16 moet zijn, en daar moet worden gebruikt.

AZ past haar spel niet aan aan een nieuwe spits, maar verwacht dat de spits zich aanpast aan het spel. Dat kan tot op zekere hoogte, maar je moet ook zien waar de kwaliteiten van een speler wel en ook niet zijn. En Jansen heeft daar niet zo heel veel kaas van gegeten.

Absurde opmerkingen van Jansen.

Van Galen probeert hier overigens makkelijk te scoren (hij wel ), want Pavlidis was bij Willem II gewoon een erg goede spits. Dat zou elke scout erkennen. Dat het er bij AZ (nog) niet uitkomt, dat kan, maar het is te makkelijk om nú al de conclusie te trekken dat het geen AZ-spits is. Wel komisch dat hij vervolgens met het voorbeeld van Vincent Janssen komt, die in zijn eerste half jaar geen deuk in een pakje boter schoot, maar na de winterstop helemaal los ging.

Ik weet niet of dat met Pavlidis ook nog gaat gebeuren, maar ik sluit dat zeker niet uit. Ik hoop in ieder geval dat hij succesvol gaat zijn, want hij heeft bij mij zeker de gunfactor. Ik denk echter wel dat het spel van AZ zal moeten veranderen om hem succesvol te maken. En of Jansen daar de aangewezen persoon voor is, dat betwijfel ik ten zeerste.

Als je dan iets wilt zeggen, zeg dan dat Jansen geen AZ-coach is...

Zeg AZ voor het helft van het geld nemen we hem wel weer terug hoor.....om hem vervolgens aan het einde van het jaar voor veel meer weer te verkopen.

Als je de cijfers van de expected goals bekijkt, zie je vooral dat er een groot verschil bij de tegengoal zit.

Blijkbaar geeft de verdediging en keeper de goals veel te makkelijk weg. AZ heeft dan ook inderdaad tegen Groningen en psv bijvoorbeeld wereldgoals tegen gekregen. Daarnaast ook een paar keer dat Vindhal er niet helemaal lekker uitzag. Als die tegengoals niet waren gevallen, had er ook niet zo veel druk op de aanval gelegen is mijn mening.

Waar heeft Pascal deze uitspraak gedaan? Ik kan het namelijk nergens terugvinden...

Sorry hoor, maar wat is een typische AZ spits? Zijn dit spelers, die bij elk stapje omhoog, gewoonweg te kort komen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger191
D. de WitMiddenvelder197
T. ReijndersMiddenvelder192
J. KarlssonAanvaller198
A. GuðmundssonMiddenvelder184
F. MidtsjøMiddenvelder180
V. PavlidisAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren