Berghuis ontbreekt mogelijk in basis Ajax vanwege stelregel van Ten Hag

Donderdag, 2 december 2021 om 12:46Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:46

Steven Berghuis en zijn vrouw Nadine zijn voor de tweede keer trotse ouders van een dochter geworden, zo schrijft De Telegraaf donderdag. De aanvaller ontbrak woensdag op de laatste training voor het thuisduel met Willem II omdat hij een dag vaderschapsverlof had gekregen. Ajax speelt vandaag om 21.00 uur thuis tegen Willem II.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door vernon)

Gewoon vanaf minuut 1 volle bak druk op Willem 2 en niks prijs geven bij balverlies en balverovering op hoog tempo + aansluiting van alle linies.

2 december 2021 om 08:17

Ik was eigenlijk op zoek in dit artikel, of dat Haller gaat spelen vanavond. Ik denk net als ik vele Scorito spelers hem captain willen maken deze speelronde.

Weet iemand of hij fit genoeg is om te spelen en of hij de volledige training heeft mee gedaan gisteren?

2 december 2021 om 13:22

Ajax is pas de eerste wedstrijd van deze speelronde. De vroegere wedstrijd van AZ is nog inhaal van een eerdere ronde. De deadline van deze topcoach ronde is dus ook pas de wedstrijd van Ajax dus kan je zelf nog rustig de opstelling afwachten😉

2 december 2021 om 20:11

Dat is mooi, kunnen we klaassen ook een keer in de basis zetten. Ik zag Haller al meetrainen op de officiële website van Ajax.

Al wilt die jongen een paar vrije dagen, met alle respect naar de tegenstander zie ik Ajax zonder Berghuis ook wel winnen.

2 december 2021 om 07:37

Sparta- Ajax gezien??

2 december 2021 om 07:40

Sparta is ook gewoon een hele stroeve tegenstander. Die speldiscipline zie ik Willem 2 niet op de mat leggen.

2 december 2021 om 07:51

Sparta speelt zo omdat ze eigenlijk niet kunnen voetballen. Vorig jaar zat er meer voetballend vermogen in dan dit seizoen, zie je ook aan de stand. Willem II is een aanvallende ploeg met Grim als trainer. Ik verwacht niet dat hij de bus zal parkeren. Wat in het voordeel van Ajax is. En als ie dat toch doet, verwacht ik niet dat ze het zo compact houden als een Sparta, die niet anders weten.

2 december 2021 om 07:53

Je bedoelt die wedstrijd waar 11 man in de goal stonden op dat plastic veld? Daar heeft elke tegenstander het gewoon lastig mee.

2 december 2021 om 07:55

Ja. Sparta - Ajax was een extreem lelijke pot om te bekijken en ik gun iedereen zn 90 minuten terug, maar uiteindelijk kwam Ajax daar toch niet echt in de problemen. Je had beter kunnen verwijzen naar bijv. Go Ahead, Heracles of Twente. Of nog beter, naar het feit dat Ajax de laatste jaren een paar keer is uitgegleden tegen Willem 2 en er dus geen reden is om zo uit de hoogte te doen.

2 december 2021 om 08:02

Helaas Sparta-Ajax gezien, wacht nog op compensatie voor die 90 minuten. Willem II mag geen probleem zijn en die jongen heeft best veel minuten mogen maken, selectie is breed dus anders gezegd ik zou het wel begrijpen als hij een paar dagen bij zijn gezin is.

2 december 2021 om 08:57

Supporter. Ook gezien hoe matig Ajax speelde? Het was echt niet de verdienste van Sparta maar meer de onnauwkeurigheid van Ajax.

2 december 2021 om 13:13

Nou kan je een ding vertellen wij zijn kansloos vanavond hoor. Hoop dat Grim begrijpt dat het vertrouwen binnen de ploeg zo laag is dat ie het uit zn hoofd haalt om aanvallend te gaan voetballen en vanaf vandaag de ruimtes tussen verdediging middenveld en middenveld aanval zo klein mogelijk houdt. niet hoog druk zetten maar lekker tot de middenlijn laten komen om zo de schade beperkt houden. Bal afpakken en zo snel mogelijk naar voren rossen en hopen op een fout in de defensie van Ajax. Eigenlijk zoals elke tegenstanders tegen ons speelt de afgelopen maanden. Misschien wordt het dan maar 3-0 of 4-0 dan valt het mee. Maar vrees dat Grim zn vertrouwde en enige tactiek gaat spelen en dan verliezen we met 8-0 / 9-0. Zolang er maar geen schorsingen of blessures komen.

Ow een tip voor Ten Hag mocht het niet lukken vanavond geef een speler die je kan missen de opdracht om rood te pakken. Succes en 3 punten gegarandeerd.

2 december 2021 om 13:58

Ja dat soort potjes ga je toch niet naar zitten gluren. Alleen als je naar het stadion gaat is het nog wel leuk. Maar op tv? Nee echt niks aan. Zo zonde dat we niet naar het stadion mogen. Ziet er ook echt niet uit al die lege stadions. maar goed gelukkig is er genoeg internationaal voetbal te zien.

Nou, dan stel je toch klaassen op. En als je iets meer voetbal wilt kan je desnoods ook alvarez wisselen.

2 december 2021 om 07:22

Of Unuvar een keertje? Die begint ook zijn draai weer te vinden en wat vers bloed uit de jeugdopleiding zou ik ook wel weer kunnen waarderen. Dit seizoen is het nog angstvallig stil met betrekking tot jeugdspelers die doorbreken.

2 december 2021 om 08:09

Ik zou Alvarez lekker laten staan. Die haalt er zo veel counters uit, en dat is wel prettig tegen Willem 2 met zo'n snelle gast als Nunnely. Als de rest van de aanvallers weer is een goede pot speelt (zeker als bijv. Antony weer mee doet) compenseert dat prima dat Alvarez wat minder voetbal brengt.

2 december 2021 om 09:04

Je kan wel Timber op de plek van Alvarez zetten en Schuurs op RCV. Alhoewel ik het eens met je ben hoor, ik zou Alvarez gewoon laten staan.

2 december 2021 om 10:14

Timber en Martinez moet je niet scheiden als ze allebei op het veld staan. Die zijn gewoon op elkaar ingespeeld.

2 december 2021 om 10:32

Precies. In tijden nog nooit zo een zorgeloze verdediging bij Ajax gezien. Plus het probleem is echt niet het middenveld voetballend domineren. Probleem is door 10 man in de 16 heen te komen.

Benieuwd of dit meisje ook een feyenoord shirt krijgt....

2 december 2021 om 08:02

Nog 3 nachtjes wachten! Dan kom je erachter of sinterklaas er dit jaar eentje voor jou meegenomen heeft🥰

Ik zou wel eens Tadic als 10 willen zien. Bij Servië speelt ie daar altijd. Echt de patron is hij daar. Best gek dat ie dat nooit in Amsterdam mag doen. Maar denk dat Klaassen gewoon start als Berghuis er echt niet is.

2 december 2021 om 07:20

De laatste wedstrijd die ik van Servië heb gezien, was hij een hangende rechtsbuiten... Dus altijd.. Hoe dan ook, we kunnen hem daar altijd eens proberen. Denk dat hij in alle aanvallende posities goed kan renderen, dus waarom niet?

2 december 2021 om 07:24

Hij heeft een beetje een vrije rol daar. Servië heeft ook geen buitenspelers maar wingbacks, dus hij kan een beetje zwerven daar. Ons systeem is wat anders. Maar ik zie dat ook wel werken. Met 7/8 aanvallers kan je best wat nieuwe samenstellingen bedenken.

2 december 2021 om 07:39

Helemaal mee eens. En wat mij betreft krijgt Daramy ook nog zijn kansen. Vind hem nog wisselvallig, maar zie wel potentie.

2 december 2021 om 11:18

Zie je potentie? Ik had op basis van YouTube (slechte raadgever) een hoop vertrouwen. Heb hem nu een paar keer gezien en het ziet er hopeloos is. Snel maar daar houdt het wel bij op. Hopelijk ligt het aan zijn vertrouwen

2 december 2021 om 17:25

Het wisselt. Er was ook een potje, weet niet zo goed meer tegen wie maar volgens mij scoorde hij toen ook, dat het er best goed uitzag.

2 december 2021 om 07:22

En wie wil je dan als linksbuiten zien ? Daramy ? Die maakt tot op heden één zeer beperkte indruk.

2 december 2021 om 09:10

Ja, laten we zo'n nieuwe jongen direct afbranden.... Volgens mij moeten we vooral even wachten en hem een eerlijke kans geven....

2 december 2021 om 10:16

Ik vind het zo knap van Janssen dat hij zoveel weet van alle Ajax-spelers, terwijl hij een bloedhekel heeft aan Ajax. Het voordeel is dat hij ze allemaal afbrandt, dus dan maakt het niet uit of hij ze überhaupt ziet spelen....


Daramy moeten we zeker niet meteen afschrijven. Ik zie wel potentie in hem.

2 december 2021 om 10:33

En weer op basis van 1 wedstrijd daramy afkraken. Mag die jongen eerst eens wat ritme krijgen voordat mensen gaan oordelen?

2 december 2021 om 13:20

Kyle66 ik weet dat het moeilijk is, maar het beter om die Janssen te negeren. Echt een troll op een gebied van Ajax.

2 december 2021 om 13:27

Volgens Perez snapt bijna niemand in Denemarken dat Ajax zoveel voor hem betaald heeft. Ik besef dat hij ook tijd nodig heeft, echter zie ik in zijn spel een aantal dingen waardoor ik twijfel of hij een succes wordt. Wat ik van hem zie is dat hij ruimte nodig heeft voor het maken van acties. Deze ruimte krijgt ajax meestal niet. Daarnaast vind ik hem heel ongecontroleerd schieten. Dit is een kwaliteit die je meestal hebt en niet kunt trainen. Een Huntelaar bijvoorbeeld was in de jeugd van de graafschap al een speler die veel scoorde omdat hij wel de kwaliteit heeft om rustig te schieten. Natuurlijk heeft hij deze kwaliteit verder ontwikkeld, maar als je dit niet hebt is het bijna nooit aan te leren.
Maar zou jij hem dan nu opstellen om ritme op te doen ?

2 december 2021 om 13:30

@kylee, als je mijn reacties leest, dan zul je zien dat er genoeg spelers zijn waarvan ik vind dat ze goed zijn.
Ten aanzien van het voetbal kijk ik veel wedstrijden. Beter dat dan bijvoorbeeld VI.

Maar los daarvan vind jij dat Ajax in de winterstop een nieuwe spits moet halen of vind jij dat Ajax de maand januari aan kan met een Danilo en Daramy ?

2 december 2021 om 13:32

@sulemanii, maar zou jij Daramy basis zetten ? Waarschijnlijk ook niet. Alleen mag ik het dan weer niet zeggen.

2 december 2021 om 14:00

Als iemand er niks van kan mag dat best gezegd worden. Misschien gaat ie zich nog verbeteren maar tot nog toe bakt ie er echt geen reet van. Lijkt ook vooral ren en vliegwerk te zijn maar weinig techniek.

2 december 2021 om 14:12

Heel eerlijk gezegd vond ik mijn reactie erg meevallen. Je kunt toch moeilijk zeggen dat Daramy geweldig speelt. En natuurlijk kan het nog komen (ondanks dat ik wel vind dat ik het gevoel heb dat hij bepaalde vaardigheden mist of juist vaardigheden heeft die minder bij Ajax passen).

2 december 2021 om 14:34

Janssen, dan zou ik toch wel eens graag willen weten waar Perez die informatie vandaan haalt. Ik volg FCK van zeer nabij en de mensen die ik persoonlijk heb gesproken over Daramy waren zeer enthousiast over hem. Ik heb deze speler zeer vaak zien spelen. Misschien dat Perez zijn informatie is gebaseerd op een hele tijd geleden, toen was het idd nog niet de speler als van de periode voordat hij naar Ajax vertrok. En van wat ik hier op de Deense tv heb gezien en gehoord waren de meeste commentatoren juist wel positief over Daramy. Ik zou dus graag van je willen vernemen wanneer en waar Perez dit heeft gezegd.

2 december 2021 om 17:46

@herlev, ik heb geen idee. Het enige dat hij aangaf is dat men in Denemarken voor zo'n jonge speler veel geld vonden, en dat hij nog niet veel op het hoogste niveau had laten zien (komt natuurlijk omdat het een jonge speler is). Waarom Perez dit gezegd heeft kan ik je niet zeggen, maar zou je aan Perez moeten vragen.

2 december 2021 om 11:56

Ik zou Tadic ook weleens op 10 willen zien, maar ik zou dan starten met Neres op linksbuiten aangezien Willem II weleens ver teruggetrokken kan gaan voetballen en Daramy in mijn ogen ruimte achter de laatste linie nodig heeft om tot zijn recht te komen.

2 december 2021 om 13:25

Best gek? Tadic loopt in Amsterdam zowat 1 op 1 en is onze beste linksbuiten. Waarom zou je hem op 10 neerzetten als we daar Klaassen en Berghuis hebben (en ook nog Kudus) en hij vanaf links hartstikke gevaarlijk is?

Gek hoor.....

Wat mij betreft houd Ten Hag eraan vast. Als kersverse vader van je tweede kind zal je best even met je hoofd bij die kleine zijn en een keer rust wel lekker vinden. Het is hem ook gegund. Eigenlijk zou ik zelfs zeggen laat hem lekker thuis dit weekend, zodat hij daar het één en ander kan regelen en zich vervolgens in de grotere potjes weer op voetbal kan richten.

2 december 2021 om 10:19

Of hij scoort en draagt zijn doelpunt op aan zijn dochtertje. Dat kan ook. ;-)

2 december 2021 om 19:30

Hangt erg van het individu af en hoe het thuis gaat. Bij ons tweede kind ging alles heel makkelijk en die sliep aan het begin ook goed. Zat ik ook gewoon na een paar dagen weer op kantoor. De periode daarna was lastiger, toen sliep die minder. Dus ik zou als Ten Hag gewoon kijken naar het individu. Heeft ie behoefte aan rust, dan lekker rusten.

Deze regel geldt natuurlijk alleen voor spelers die terugkomen van een blessure en niet voor spelers die een dagje niet kunnen trainen ivm de geboorte van hun kind. Het mee maken van die laatste training is voor spelers die terug komen van een blessure belangrijk om te laten zien dat ze elke situatie in een wedstrijd aan kunnen. Bij Berghuis is daar natuurlijk geen enkele twijfel over.

2 december 2021 om 09:55

Ook onze Zuid-Amerikaanse jongens hebben al een paar wedstrijden gemist of hebben als bankzitter moeten beginnen omdat ze tijdens de afsluitende training nog terug aan het vliegen waren naar Nederland. Dus nee, die regel geld niet alleen voor spelers die terugkomen van een blessure.

2 december 2021 om 10:03

@ajaxenschede ik denk dat het daarbij niet zo zeer ging om t feit dat ze die training misten, maar omdat ze net een wedstrijd en lange vlucht achter de rug hadden.
Als t even kan geef je het lichaam dan rust

2 december 2021 om 10:40

@nederland79,
De afsluitende training is voor Ten Hag ook de training waar er tactisch getraind wordt op hoe de tegenstander staat en hoe je dat moet bespelen. Voor Ten Hag maakt het dan niet uit wat de reden is waarom je er niet bij bent, maar als je die training gemist hebt dan begin je in ieder geval niet in de basis.

2 december 2021 om 18:32

Oke, ik had moeten zeggen dat het geld voor spelers die terug komen van een blessure en voor spelers die kampen met een jetlag. Het is niet makkelijk om een wedstrijd te spelen terwijl je net pas terug komt uit een totaal andere tijdzone.

Prima toch? Stel je Klaassen op, kun je Berghuis alsnog in de rust inbrengen als het niet loopt. Van harte gefeliciteerd, Steven!

Ook zonder Berghuis moet je van Willem 2 winnen

Weet iemand toevallig of Haller en Antony alweer terug zijn?

2 december 2021 om 12:15

Deden mee met de afsluitende training wat normaal gesproken betekent dat ze mee kunnen doen. Weet niet of ten Hag ze ook laat starten of ze nog een beetje rust geeft in aanloop naar Sporting.

Laat berghuis maar mooie even genieten van zijn dochter, ajax komt wel, dochters is even het belangrijkste wat er is, hij krijgt zijn kans gewoon weer in de basis te starten als hij terug is van verlof, .....gefeliciteerd berghuis met je dochter ..

Ik dacht dat vaders recht hadden op verlof, wat maakt dat een voetbalclub zijn/haar eigen regels heeft??? O ja, ze zijn een aparte categorie die eigen regels creëert in eigen belang.

2 december 2021 om 10:08

wie zegt dat het niet mag?
Ik denk dat die jongen zelf ook gewoon bij de wedstrijd wil zijn als alles goed gaat thuis.

Mochten er ook maar iets van problemen zijn, dan kiest Berghuis natuurlijk voor zn gezin en zal Ajax (of een andere club) de speler geen strobreed in de weg leggen.

Onder normale omstandigheden slaapt het kind of wordt gevoed door de moeder.
Je regelt wat extra hulp naast de kraamverzorging en er is niks aan de hand.

Als profsporter heb je heel veel mooie extra's maar je moet er ook wat kleine dingen voor opgeven.
Of in dit geval de partner, want als vader mis je er echt niks aan als je even gaat voetballen.

2 december 2021 om 19:35

Aannames aannames....

Was jij er bij toen Ten Hag Berghuis feliciteerde en met hem besprak hoe lang hij thuis wilde zijn? Ik gok van niet. Toen onze tweede zoon werd geboren ging het hartstikke goed en wilde ik mijn verlof liever spreiden in plaats van direct opnemen. Toen kwam de baas ook vragen wat ik achter mijn computer deed. Eigen keuze. Ik had ook thuis mogen zijn.

k dacht te gaan lezen dat Berghuis de wedstrijd mist, omdat hij vader geworden is. Nee... Berghuis mag niet in de basis omdat hij een training gemist heeft, Omdat HIJ Vader Geworden IS! Echt, soms vind de voetbalwereld zichzelf net iets te belangrijk. Een dagje verlof nadat je vrouw net je 2e baby eruit geperst heeft? In Scandinavische landen krijg je een jaar (okã£â© de topsporters niet, die snap ik ook wel)

2 december 2021 om 19:36

Dat is wat voetbalzone zegt he. Kan best zijn dat Ten Hag het nu anders aanpakt.

@stinoamsterdam Doorgaans is de laatste training een zogenaamde tactische training. Dat is meteen ook de reden dat er vaak geen pers bij wordt toegelaten. Dat zal wellicht ook nu gewoon de reden zijn dat Berghuis niet start. En hoe erg is het helemaal om om deze reden Davy Klaassen weer een keer te laten starten ? Ajax kan toch gemakkelijk enkele "basisspelers missen aangezien ze er zo'n 16 tot 18 hebben die probleemloos kunnen worden opgesteld ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

61 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 19 5 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Vink verwacht meer van Ajacied: ‘Hij zit nog maar op zestig procent’

Marciano Vink denkt dat Steven Berghuis nog niet op de toppen van zijn kunnen speelt. De aanvaller annex middenvelder, die het zondagmiddag met Ajax opneemt tegen PSV, scoorde dit seizoen tot...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren