Robert Lewandowski mogelijk alsnog bekroond met Ballon d'Or

Woensdag, 1 december 2021 om 11:57Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:09

Pascal Ferré, hoofdredacteur van France Football, sluit niet uit dat Robert Lewandowski alsnog wordt gekroond tot winnaar van de Ballon d’Or 2020. De spits van Bayern München werd vorig jaar na een uiterst succesvol jaar door velen naar voren geschoven, maar zag het prestigieuze gala toen worden afgelast vanwege de coronapandemie. De kans bestaat dus nu dat Lewandowski zijn ultieme beloning alsnog krijgt.

Lionel Messi, die maandagavond voor de zevende keer in zijn carrière de Gouden Bal in ontvangst nam, richtte zich in zijn dankwoord tot de Poolse spits. Volgens de Argentijn had Lewandowski afgelopen jaar de prijs moeten winnen. In 2020 kon de verkiezing vanwege de coronacrisis echter niet doorgaan. De doelpuntenmachine van Bayern ging daarop maandag wel naar huis met de titel Striker of the Year, die dit jaar plotseling werd geïntroduceerd.

Volgens Ferré, hoofdredacteur van bovengenoemd magazine dat de verkiezing organiseert, wordt er serieus over nagedacht om Lewandowski met terugwerkende kracht alsnog tot winnaar van de Ballon d’Or 2020 te kronen. “We kunnen erover nadenken”, zegt hij tegen de Duitse nieuwssite Watson. “Al weten we natuurlijk nooit of hij de prijs toen echt gewonnen zou hebben, omdat er niet gestemd werd. Maar om eerlijk te zijn: hij zou wel een grote kans gemaakt hebben. Ik denk dat we geen overhaaste beslissing moeten nemen. We nemen de optie serieus, maar moeten ook de historie van de Ballon d’Or respecteren, een prijs die is gebaseerd op het aantal stemmen die spelers krijgen.”

Lewandowski beleefde in 2020 met Bayern München een uiterst succesvol jaar. Zo won hij onder andere de Champions League, Bundesliga, Duitse Supercup en de Europese Super Cup. Daarnaast legde hij met zijn doelpuntendrift de basis voor zijn record van meeste Bundesliga-goals in één seizoen. Lewandowski brak afgelopen seizoen het lange tijd onbereikbaar geachte record van Gerd Müller door 41 competitiegoals te maken. Een ultieme bekroning in de vorm van een Gouden Bal bleef echter uit. “Wat Messi zei was aardig en slim”, vond Ferré, die doelde op de opmerking van de Argentijn dat Lewandowski de award van vorig jaar alsnog zou moeten krijgen.

Met name vanuit Duitsland kwam veel kritiek op de zevende Ballon d’Or-winst van Messi. Lewandowski was dit kalenderjaar liefst 54 keer trefzeker; 14 keer vaker dan Messi. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de winst van de landstitel in Duitsland. Als het aan Ferré had gelegen, had de Poolse spits ook met de prijs naar huis mogen gaan. “Ik heb Messi niet op de eerste plaats gezet, maar gestemd voor Lewandowski”, onthulde hij. “Maar daarmee zeg ik niet dat Messi een onterecht winnaar is.” Uiteindelijk bleef de Argentijn zijn grootste concurrent Lewandowski met 33 punten nipt voor.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door toenie)

Doekje voor het bloeden, hij had hem dit jaar ook verdiend. Onbegrijpelijk

1 december 2021 om 12:13

Zo heel onbegrijpelijk is het niet, maar dat zal ik jou wel nooit kunnen wijsmaken..

1 december 2021 om 12:28

Het gaat om het moment, en dat vind ik opvallend nadat er zoveel onbegrip en commotie erover is ontstaan, maar dat zal ik jou ook niet wijs kunnen maken.

1 december 2021 om 12:30

Het lastige met deze prijs vind ik toch dat een antaal altijd om Messi zullen stemmen, omdat ze hem de beste ooit vinden en niet zozeer naar zijn jaar kijken. Overigens vond ik zelf niet dat er iemand echt met kop en schouders bovenuit stak.

Ik zou het wel grappig vinden als ze nu iemand anders zouden kiezen als winnaar. Messi en Ronaldo hebben deze prijs voor mij minder waardevol gemaakt.

1 december 2021 om 12:41

Hoezo Messi en Ronaldo? Zijn zijn niet degenen die stemmed of het evenement organisereb toch? Niet om een nieuwe discussie te started, maar 1 van de 2 doet er ieder jaar wel weer zijn best voor om stemmed te winnen of zijn onvrede te uiten

1 december 2021 om 13:05

Precies, bij ESPN gaven ze letterlijk aan dat zij vinden dat zolang Messi voetbalt hij de Gouden Bal moet ontvangen. Geef hem na zijn carrière lekker een speciale prijs. Een gouden bal gaat over een periode van 1 januari tot aan de verkiezing. En in die 11 maanden heeft Messi 4 maanden gewandeld. En in de andere 7 maanden speelde hij verstoppertje tegen elke goede ploeg die de tegenkwamen.

1 december 2021 om 13:07

Het is een gênant vertoning! Ballon d’Or. Messi en Ronaldo zijn hele goede voetballers, die hebben ons allemaal veel plezier gegeven in het voetbal. Zo’n rivaliteit zien wij waarschijnlijk niet meer terug op een positieve manier.

Nu? Nu houdt het op, ze zijn populair dat snap ik, maar dan is het meer een populaire show dan het daadwerkelijk wat het moest zijn. Lewandoski schiet er ene goal naar andere goal erin. Zet gewoon je Messi en Ronaldo bril af en wees reeel.

1 december 2021 om 13:26

@FR-RKC: 49 goals maken, 17 assist leveren (=39 punten), 2534 succesvolle passen geven, de copa del rey en de copa america winnen. En dat allemaal met 4 maanden wandelen en 7 maanden verstoppertje spelen. Klasbak hoor.

1 december 2021 om 13:40

@Marinos ik zag laatst de criteria voor de gouden bal, en die zijn dusdanig vaag en ruim dat ze er echt alle kanten mee op kunnen. Zo is iemands hele carrière bijvoorbeeld een criterium, niet alleen prestaties in het laatste jaar. Persoonlijk vind ik dat onzinnig in een “voetballer van het jaar”-verkiezing… Maar goed, t is wat t is, en op basis van de gouden bal criteria is er een sterk argument te maken voor Messi boven Lewa.

1 december 2021 om 14:13

@FR-RKC ik had ergens gelezen dat het stemmen al gebeurd in begin oktober. Dat zou de stemmen op Messi natuurlijk wel een stuk logischer maken. Wel heel raar als dit waar is en dat het dus eigenlijk beste speler voor drie kwart jaar is.

1 december 2021 om 12:54

@marinos: nou, dat heeft Messi toch maar mooi geregeld voor Lewa

1 december 2021 om 14:08

Ik heb enkele dagen geleden besloten om niet te reageren op dit soort stemmingmakende reacties, ook al vind ik ab so luut dat ieder zijn mening mag hebben. Maar dit soort makkelijke reacties worden zo vaak geliked dat het bijna geen zin heeft om ertegenin te gaan. Maar ik doe toch een poging je ervan te overtuigen waarom het niet vreemd is dat Messi die gouden bal gewonnen heeft. Bij Barcelona, dat sinds zijn vertrek gedevalueerd is tot een ploeg die meedoet voor de Europa League, werd hij topscorer en gaf de meeste assists uit la Liga. Ook won hij de Copa del Rey, niet de belangrijkste prijs, maar het is er toch weer een. Verder is er jarenlang geroepen dat Messi niet presteerde in het Argentijnse tricot en kijk hier: hij wint de Copa America door in de finale Braziilie te verslaan. Lewa, hoe goed zijn seizoen ook was, heeft de Duitse dubbel gewonnen, prijzen die Bayern hoogstwaarschijnlijk ook zonder de Pool had gewonnen. Uit mijn hoofd heeft Lewa 7 keer meer gescoord dan Messi, terwijl hij in een veel beter (ingespeeld) team zijn wedstrijden heeft afgewerkt dan Messi. Dus aantal goals wint Lewa, aantal assists Messi, prijzen Messi. Want de Copa is echt meer waard dan landskampioenschap, hoe laatdunkend er op dit forum oko gedaan wordt over de Copa. Ik ga niet verder, want als je op dit punt aangekomen bent en je begrijpt mijn punt niet, dan zien we zaken té verschillend. Ben uiteraard wel heel benieuwd naar je reactie

1 december 2021 om 14:46

@Toenie ik snap je punt niet. Het gaat over 2020 in dit artikel.

1 december 2021 om 16:04

toenie ___Dus andere keren dat hij of Ronaldo hadden gewonnen was niet terecht want zij hadden in die tijd de beste teams?

1 december 2021 om 17:56

Precies dit. Als je dit zei toen Messi hem in het verleden won, dan werd er wel weer een smoes bedacht. Zonder Xavi en Iniesta had Messi de prestaties die hij heeft behaald nooit kunnen behalen. En Barca won toen alles maar indd het beste team. Nu het om Lewandowski draait dan opeens speelt hij in het beste team enz. Allemaal gelul in de ruimte. Lewa had hem dit jaar verdiend en Messi was een goede 2e al vond ik zelf Salah ook wel in de buurt komen. Maar goed Messi is populairder en dat is wat deze prijs inhoudt populariteit wint het van de kei harde cijfers.

2 december 2021 om 10:30

Doekje voor het bloeden, hij had hem dit jaar ook verdiend. Onbegrijpelijk

Hier reageerde ik op, dus ging over 2021

2 december 2021 om 10:32

Nee, dat zeg ik niet. Maar Bayern is in eigen land bijna altijd ongenaakbaar. Als je Duitse prijzen wint, vind ik dat toch niet doorslaggevend voor het al dan niet winnen van de gouden bal. Maar goed, ik ben met je eens, als je dat tenminste vindt, dat je op zoveel manieren naar deze prijs kunt kijken, dat het bijna geen doen is om er objectief naar te kijken.

2 december 2021 om 10:36

Nooit zullen mensen het eens zijn met elkaar. In 2006 won Canavaro de prijs, eigenlijk omdat Italie de WK won. Zidane was veel en veel bepalender dat jaar, maar ging er met rood af in de finale. Ook Ronaldinho, die Barcelona naar zijn 2e CL leidde, had een beter jaar. Speelde daarna een belabberd WK (de CL winst was voor Ronaldinho een keerpunt in zijn carriere), maar had imo ook een veel beter jaar. Dus deze discussie is van alle tijden.

off topic: Als ik reageer op personen, wordt dat heel onhandig getoond, waardoor het onmogelijk is om vast te stellen op wie ik reageer.

Het zou pas mooi zijn als Lewandowski dan bedankt. Ik hoop daar stiekem op mocht het zo ver komen. Fijne middag!

1 december 2021 om 12:58

Nou zeg inderdaad, bedanken voor die klucht. Wat is dit nou weer voor onzin?

Blijkt maar weer dat de 2021 versie controversieel was en men nu de hete adem van de publieke opinie voelt. Eerst een nieuwe (troost)prijs bedenken om te hun keuze voor Messi te rechtvaardigen en nu dit?
Fransozen zijn chauvinistisch en willen natuurlijk dat hun verkiezing als toonaangevend blijft gezien worden. Terwijl elk weldenkend mens de Ballon d'or als een grote grap ziet. Succes ermee Jean-Pierre en Francois!

1 december 2021 om 13:36

Ja precies dan hadden die natuurlijk dit Gala ook gewoon direct uit moeten rijken. Dan was die hele commotie van nu ook in vele mindere maten ontstaan.

Dan ga je de geschiedenis boeken in als de man die bedankte voor de Ballon d'or. Dat is iets waar alle winnaars nog een puntje aan kunnen zuigen haha

Is de hele shine er dan niet al vanaf?. Er is geen ceremonie dan, tenzij ze hem in 2022 deze prijs nog geven. Daarnaast ook nog van we geven hem maar omdat er aardig wat kritiek is. Prima dat hij hem dan nog krijgt maar het voelt nog steeds als een troostprijs dan in mijn ogen tenminste.

1 december 2021 om 12:22Tja, ze geven hiermee toe dat het een fout was om hem niet vorig jaar uit te reiken. Opzich goed om dan alsnog je fout te corrigeren toch?
Verder denk ik dat het voor Lewa een prachtig stukje geschiedenis op zijn palmares is. Dat iedereen, en zelfs Messi zo over hem praat doet hem denk ik veel meer dan een poppenkast ceremonie.
Over 10, 20, 30 jaar is iedereen al weer vergeten dat hij hem een jaartje later kreeg.
Dan is het alleen nog: Aah, ja Lewandowski, 1 van de beste spitsen ooit, en gouden bal winnaar.

1 december 2021 om 13:20

Het moment waarop zij naar hun fout kijken is mi te toevallig. Dit is gewoon pure damage control. Ongelofelijk mi degradeerden ze het zo nog meer.

Tja leuk al die troostprijzen... Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Lewa hier zelf op zit te wachten. Een Gouden Bal met terugwerkende kracht en zonder stemming is toch wat minder eervol.

1 december 2021 om 12:15

Binnen 30 jaar is dat een leuke triviavraag op een sportquiz. Als je het over de gouden ballen van Platini hebt dan weet nu 99% van de mensen niet dat toen alleen Europeanen de gouden bal konden winnen.

1 december 2021 om 16:27

Tsja als het met stemming was dan had messi waarschijnlijk die van 2020 ook gekregen. Maar hier moet lewa natuurlijk voor bedanken. Dit is zo ongeloofwaardig en het laatste beetje geloofwaardigheid van de organisatie van de ballon d’or is hiermee ook weg.

Vijgen na Pasen natuurlijk maar dat zal Lewandowski zelf wel niet vinden. Een gouden bal of geen gouden bal op je palmares is namelijk nogal een verschil. Ook wel mooi dat Messi dat toch wel wat in gang heeft gezet met een speech.

1 december 2021 om 12:21

Ojee Lierse, voer voor discussie die laatste zin... Get ready

1 december 2021 om 12:24

Ik bedoelde gewoon eerder door het in zijn speech te zeggen dat hij die van vorig jaar verdiende. Over de editie van dit jaar is er inderdaad al genoeg (virtuele) inkt gevloeid.

1 december 2021 om 12:30

Ik weet precies wat je bedoelt en ben het met je eens, maar er zullen vast mensen zijn die het niet zo zien dat uitgerekend Messi dit aangewakkerd heeft....heeft ie wel

1 december 2021 om 13:21

Ik ben wel benieuwd of ze dan alsnog gaan laten stemmen over 2020 of hem dan zo aan lewa geven.😂 Kan ronaldo nog eens boos worden

1 december 2021 om 12:28

Het volk heeft ook gesproken, maar Messi heeft wat dit soort zaken betreft wat meer gewicht inderdaad..

Prachtig voor Lewa als het alsnog geschiedt. Wat mij betreft ook zeer terecht, fenomenaal jaar gehad in 2020. Met gepaste afstand de beste spits van zijn generatie.

1 december 2021 om 12:49

Het zou volledig verdiend zijn inderdaad. Echt een fantastische spits. En dat al voor bijna 10 jaar.

1 december 2021 om 13:25

Zou zeer terecht zijn en als ze met terugwerkende kracht alsnog de bal van 2020 uitreiken doet dat historisch inderdaad niets af aan de prestatie of de status van de prijs.
Hoewel sommige mensen blijkbaar hun twijfels hebben blijft de bal toch wel het hoogst haalbare op individueel niveau voor elke voetballer en ik kan me niet voorstellen dat iemand zou bedanken voor zon prijs in de kast.

1 december 2021 om 12:32

In Nederland zeggen we dan, mosterd na de maaltijd. Leuk dat verschil.

1 december 2021 om 12:44

In jouw Nederland, maar aan deze kant is het aan Lewandovski hoe hij zich erbij voelt, of zal jij die prijs in ontvangst nemen want dan snap ik de mosterd na de maaltijd

1 december 2021 om 12:48

Dat zeggen ze hier ook. Ik lust gewoon liever vijgen dan mosterd 😉.

1 december 2021 om 13:24

Idd Lierse, Messi die zei niet alleen dat Lewandowski hem had moeten krijgen maar dat France Football hem gewoon moest geven.

Hij verdient gewoon een Ballon d'or. Of het nu met of zonder ceremonie is, in de boeken gaat hij als één van de Ballon d'or winners door het leven en ik denk dat dat een hele mooie bekroning is op iemand's voetbal carrière.

Zo blijf ik het eeuwig zonde vinden dat Andres Iniesta nooit een Ballon d'or heeft gewonnen.
Andres was zo speciaal, een big-game player en had dat sprankeltje magie waarvoor je naar het voetbal keek. Een juweel en een voorbeeld voor heel veel voetballers.

1 december 2021 om 12:54

Ik weet niet of dat tegenwoordig nog wel zo'n mooie bekroning is. De gouden bal is onder andere door de keuzes van vorig en dit jaar veel charme verloren. Het is gewoon een populariteitsprijs.

1 december 2021 om 15:23

@benzema.

Vroeger had je nog Fifa World Player of the Year en de Ballon D'or. Dat had een prima oplossing kunnen zijn voor dit probleem, the Fifa World Player naar Messi en de Ballon d'or naar Lewandowski :-)

1 december 2021 om 16:43

Die bestaat nu ook nog. Lewandowski heeft die bijvoorbeeld vorig jaar wel gewonnen. En die van dit jaar moet nog uitgereikt worden.

Zijn gewoon geschrokken van de ontstane ophef en proberen het nu enigszins recht te breien. Als je een prijs uitreikt die gebaseerd is op een heel kalenderjaar, kan je hem niet geven aan iemand die sinds het nieuwe seizoen heel weinig laat zien, lijkt mij.

1 december 2021 om 12:23

Eigenlijk is het sowieso een belachelijke prijs. Eind oktober wordt er al gestemd en men begint te rekenen vanaf januari. Heel november en december worden dus gewoon compleet genegeerd bij die prijs. En dan kan je dus inderdaad krijgen dat iemand die eigenlijk maar 3 a 4 maanden echt uitblonk opeens de prijs wint voor beste speler van het jaar. Want in heel 2021 (wat dus wel niet meetelt want ze moeten al stemmen, dit jaar op 24 oktober volgens mij) heeft Messi in 56 wedstrijden 17 assists en 41 goals en Lewandowski heeft in 54 wedstrijden 64 goals en 10 assists. Echt wel een groot verschil.

1 december 2021 om 12:54

Maar de prijs is voor beste speler en niet voor degene die betrokken is geweest bij de meeste goals.

1 december 2021 om 13:01

@lierse: een groot verschil, zeker wel. Maar irrelevant toch, aangezien het buiten de periode valt binnen dewelke de beoordeling voor de Ballon D'or gedaan wordt. Die loopt van 1/1/21 tem 24/10/21 en binnen die periode is er een verschil van 6 goals/assists in het voordeel van Lewa.

Of gaan we Messi zijn hatricks van december 2020 ineens ook beginnen meetellen?

Natuurlijk is het onzin dat er eind oktober al gestemd wordt maar... is het niet altijd zo al geweest? Opvallend dat iedereen daar nu over valt en in het verleden daar niet of nauwelijks naar gerefereerd werd.

1 december 2021 om 13:04

Nee correct. Die is voor de speler die het hele kalenderjaar de beste speler is.

1 december 2021 om 13:06

Dat is gewoon altijd belachelijk. 20 a 25% van het jaar wordt gewoon genegeerd.

En van mij mag je Messi zijn hattricks uit december 2020 meetellen. Alleen zul je dan tot de jammerlijke conclusie moeten komen dat hij noch in november noch in december een hattrick gemaakt heeft.

1 december 2021 om 13:17

Maar dit zijn slechts de richtlijnen, uiteindelijk bepalen de stemmers wat ze wel of niet meenemen. Je hebt natuurlijk gelijk dat ze in de regels die maanden moeten meetellen of pas in januari de prijs moeten geven. Maar over het gehele jaar zullen die 2 maanden niet veel verschil uitmaken wie er de beste was.Ook als je zo'n van Basten op tv hoort praten heb ik niet het idee dat alle stemmers op de hoogte zijn van de prestaties maar gewoon hun gevoel volgen qua favoriet.

1 december 2021 om 13:32

20 a 25% van het seizoen maakt niet veel verschil? En zeker qua wedstrijden is dat 1 van de drukste periodes in het jaar.

1 december 2021 om 13:37

Wanneer je de statistieken van 10 maanden en 12 maanden bij elkaar neemt zal het verschil in verhouding niet heel groot zijn nee.Daarnaast wegen de maanden mei juni juli zwaarder door de cl ko fase en toernooien imo.

1 december 2021 om 13:57

Er wordt in twee van de 12 maanden niet gevoetbald. Het gaat dus over 10 maanden. En als we toevallig de maanden februari en maart even weglaten in Messi zijn seizoen dan valt ook 30-40% van zijn doelpuntenproductie (goals + assists) weg. Volledig arbitrair dus om even twee maanden niet te laten meetellen en achteraf te zeggen “het zijn toch maar twee maanden”.

Gewoon een constructiefout binnen de gouden bal, daar mogen ze wel iets aan doen lijkt me.

1 december 2021 om 14:26

Neem even een biertje gozer, het zit je nogal diep heb ik het idee. In mijn comment hierboven geef ik toch al aan dat je gelijk hebt over de regels. Maar denk je nu echt dat die stemmers het zo serieus gaan analyseren als dat jij doet?

1 december 2021 om 14:47

Ik heb het niet over de verkiezing van dit jaar, gewoon in het algemeen. Dat moet aangepast worden in de reglementen om de prijs ietwat serieus te kunnen nemen in de toekomst. Daarnaast bagatelliseer je in je voorlaatste bericht hier het belang van die twee maanden dus wel.

1 december 2021 om 14:50

@lierse: ik ben uiteraard niet nagegaan of Messi ook effectief hattricks gescoord heeft in december 2020 maar ik dacht dat mijn punt wel duidelijk was: realisaties die buiten de periode 1/1/21 - 24/10/21 vallen zijn irrelevant voor de stemming.

Maar het is natuurlijk onzin dat de periode maar loopt tot 24/10 en dat de stemgerechtigden waarschijnlijk al begin oktober kunnen stemmen. Daarmee verlies 25% van het jaar.

1 december 2021 om 16:19

Is er eigenlijk een logische verklaring dat men deze prijs volgens kalenderjaar bekijkt en niet per seizoen?

1 december 2021 om 16:38

Klopt daar heb je een gouden schoen voor.

1 december 2021 om 16:44

@Concha, het is een aanname maar “de beste speler van 2021” bekt beter dan “de beste speler van het seizoen 2020/2021”.

Doen! dat verdiend hij.

Messi heeft gesproken, zo zal geschieden.. Lewandowski krijgt alsnog zijn prijs
Mooi

1 december 2021 om 12:32

Mooi zou het toch zijn als hij hem zou krijgen?

Zonder stemming is de waarde van zo'n bal een stuk minder natuurlijk. Snap overigens niet dat iedereen zo aan het haten is op France Football, de stemprocedure is vrij helder en eerlijk.

1 december 2021 om 13:30

Je vergeet totaal subjectief toe te voegen.

1 december 2021 om 17:16

Uiteraard is het subjectief. Als de beste voetballer objectief was vast te stellen had je helemaal geen stemming nodig gehad. Vind het zelf wel jammer, het lijkt erop dat de stemmers ook resultaten van voor 2021 meenemen in hun beoordeling.

Ongelofelijk, sommige mensen zullen gewoon nooit tevreden zijn. Los van wat jij ervan vindt, is het vooral aan Lewandovski om hier wat van te vinden. Iedereen reopen dat ie de Gouden bal in 2020 had moeten krijgen, en dan krijgt ie em misschien alsnog en dan toch zuur doen. Gaat het om Messi die hem al dan niet (on)terecht heeft gewonnen dit jaar, of gaat het om Lewandovski die zijn verdienen Gouden bal ontvangt

Dat zou 100% terecht zijn! Er is gwn gevoetbald in 2020 dus het slaat nergens dat er geen ballon d'or is uitgereikt. Ook die nieuwe prijs 'best striker' is bullshit, daar heb je de gouiden schoen voor, overigens lijkt de trofee op een kartonnen bord

Hadden ze dat wat eerder bedacht, dan hadden ze het bij het afgelopen gala gewoon als verrassing kunnen doen. Dan was het ook oprecht geweest. Nu worden ze onder druk gezet.

Aannemen en hem door een van de ruiten van Messi gooien. Heeft hij er acht en is hij pas echt bewezen de aller aller aller beste. Acht ballon d'ors voor Messi! en volgend jaar natuurlijk negen.

Zou natuurlijk terecht zijn. En ook mooi voor Lewandowski dan dat hij toch een gouden bal in zijn carriere krijgt. Want als hij er geen had in zijn carriere zou dat toch wel een smet zijn. Want hij is echt een topspits. Ook de enige die het Messi dit jaar moeilijk kon maken.

Dat mogen ze van mij meteen doen want hij is gewoon de beste toen en ook nu de beste spits die er is.

Dus aanvaller Messi wint de Ballon D'or voor beste voetballer en aanvaller Lewandowski wint de Striker of the Year, voor de beste voetballer die in de aanval staat? Gaat natuurlijk nergens over, is gewoon een troostprijs. Ik vind zelf dat Lewandowski gewoon de Ballon D'or had verdiend dit jaar.

Haha ze zien ook dat steeds minder mensen de ballon do'r serieus nemen. Nu achteraf dit doen om weer een beetje zieltjes te winnen?

Ach deze prijs is nu toch totaal niet meer serieus te nemen. Gewoon een populariteitsprijs. Lewandowski moet er lekker voor bedanken als hij dit nog aangeboden krijgt.

Och ja, je moet je afvragen wat het waard is zo'n populariteitscontest waarvan de winnaar bepaald wordt door journalisten oftewel de Valentijn Driessens van deze wereld?

Wat kan iedereen zich toch druk maken om een prijs vanuit een Frans tijdschrift, dat 98% nog nooit gelezen heeft. Geef die man een Linda Award, zijn we van het gezeur af.

Op z’n minst, dan mogen ze ook gelijk die van 2021 aan hem geven, want dat Messi hem kreeg is zwaar onterecht.

Mensen/bestuur/regeringen laten zich tegenwoordig toch wel heel snel beïnvloeden door hardroepers op internet.
Slechte ontwikkeling als je het mij vraagt, want zo loont het steeds meer om hard te roepen en wordt de zwijgende meerderheid genegeerd.

De GOAT regelt dit even tijdens een speech. Zegt maar weer genoeg over de invloed van Messi.. Hij mag zeker ook uitkiezen wie volgend jaar de ballon dor gaat winnen?

Ook France Football ziet in dat het gewoon echt onzin was om de ballon d'or aan Messi te geven. Vandaar nu opeens dit soort geluiden, en vooral omdat Messi ook gewoon wist bij wie de ballon d'or hoort. Een schande voor het voetbal dit. Als ze Lewa idd de ballon d'or geven zou ik het wel mooi vinden. Maar alsnog vind ik het 1 grote poppenkast.

1 december 2021 om 13:26

Helaas maar dit gaat over het niet uitreiken in 2020. In 2021 is er gewoon gestemd maar dat blijft moeilijk te begrijpen.

Alles te werk stellen om de keuze van dit jaar te rechtvaardigen. Ruim een jaar de tijd gehad om de bokaal van 2020 uit te reiken. Nu er commotie is plots met bijzondere maatregelen komen. Ik denk te laat net als dat ik denk dat Messi nu nooit meer de ballon d'or gaat winnen. Ook zal deze organisatie nóg minder serieus genomen worden. Zoveel gemiste kansen voor objectiviteit. Van sport een juryprijs maken is onnozel. Hoop dat er minder aandacht voor zal komen.

Had dan voor een verrassing gezorgd tijdens de gala en op het eind nog te zeggen we hebben een verrassing, en schenk dan Lewa die 2020 Balon D'or. Dat zou geweldig zijn geweest en niet zo'n nep prijs die bijna bewust is geintroduceerd om Lewa mee te troosten. En tsja 2021 moest ook voor Lewa zijn maar agh.

symphatiek maar lastig uitvoerbaar. de keuze wordt gemaakt door een verkiezing onder internationale journalisten. de organisatie kan niet zelf bepalen wie de prijs toekomt.

Wat een onzin, als je hem niet uit wilt reiken omdat er geen heel seizoen is gespeeld reik je hem niet uit, maar je gaat toch niet anderhalf jaar later omdat ene meneer Messi een mening heeft dat besluit terug draaien?

Tja, die hebben de kritieken gehoord en vegen nu hun straatje schoon met een doekje voor het bloeden. Leuk, zo'n commerciele stunt en het is ook zeker wel knap wat Messi vorig seizoen nog gepresteerd heeft in die ploeg, maar Lewandowski had hem op basis van cijfers en prestaties verdiend.

Ik snap er sowieso helemaal niks van. Je last de uitreiking af, maar je kon toch wel de winnaar bekend maken destijds? Je zou dan de Ballon dor uitreiken bij de eerstvolgende uitreiking. In principe is het maar een prijs, maar voor een voetballer is het de ultieme prijs die ze individueel kunnen krijgen. Heb je een ballon dor dan zul je nooit worden vergeten. Op dit moment zal hij een beetje herinnerd worden zoals Suarez en Ibrahimovic. De vorige generatie had je bijvoorbeeld Drogba, Torres enzo. Als Lewa een ballon dor zou hebben zou hij daar denk ik een stapje boven staan, dus daarom vind ik het voor hem ontzettend zuur dat hij hem niet heeft gekregen.

Dit is niet meer serieus te nemen. Ik zou weigeren als ik Lewandowski was. Ze weten dat ze fout zitten die corrupte boel. Ze hebben hem van 2 Ballon Dors beroofd.

1 december 2021 om 16:03

Ja ik zou ook zeker weigeren. Ik bedoel waarom nu pas? Dit had echt tijdens de ceremonie gekunt ook. Nu krijg je toch het gevoel dat Lewandowski hem alleen maar krijgt door veel negatieve reacties en ballon dor minder serieus genomen word.

1 december 2021 om 16:20

Het had Messi gesierd dat hij op Gala stond en zegt weet je wat ik heb hem niet verdient ik geef hem aan Jou Lewandowski

1 december 2021 om 17:11

Stel je toch voor dat CR dat in 2013 had gedaan bij Ribéry.
Dat zou hem toch ook sieren

1 december 2021 om 17:41

Nou dan had dat toch echt al in 2010 met Sneijder moeten beginnen.

1 december 2021 om 18:04

Nee niet echt want Sneijder was na het wk zo slecht dat Inter van hem af wou. Dus alleen zijn eerste half jaar was goed 2e was echt slecht.

1 december 2021 om 18:52

Ah slecht na het WK.. net als iemand dit jaar na de copa, die wel de ballon dor wint.. Vreemd

2 december 2021 om 15:46

Klopt daarom verdiende Lewandovski ook de gouden bal in mijn ogen.

2 december 2021 om 19:55

In mijn ogen en vele andere ogen ook maat..

Sorry hoor maar wat een onzin is dat om die prijs dan opeens alsnog uit te keren na kritiek op de huidige uitslag. Je had het dan gewoon mee moeten nemen in de afweging of als je dat niet deed gewoon helemaal niet meer moeten doen. Maar ga geen rare sprongen maken om de onvrede te pleasen. Zou mooi zijn als een Lewandowski zal zeggen hou die prijs lekker maar dat zal vast niet gebeuren.

Het word hun een beetje te heet onder de voeten. Niemand gaat die prijs nog ook serieus nemen. Dus komen ze met dit aan lewandowski verdient hem in 2020 en 2021

Hij had volgens mij Gerd Muller 1 van de meest iconische duitse spelers van zn troon gestoten maar geen gouden bal. Dat is ook een spuug in de gezicht van de Duitse voetbal. Ik snap Messi wel en echt sportief dat hij zijn Gouden Bal aan hem overhandigd. Gentleman eerste klas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder2010
R. LewandowskiAanvaller2023
T. MüllerAanvaller206
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

347 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 20 23 1 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ekkelenkamp laat zich bij eerste balcontact zien tijdens nederlaag tegen Bayern

Jurgen Ekkelenkamp heeft zich zondagavond laten zien tijdens het duel tussen Hertha BSC en Bayern München. De middenvelder kwam als invaller binnen de lijnen en tekende met zijn eerste balcontact direct...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren