‘Ik ga nergens van uit, maar het liefst speel ik voor Nederland’

Woensdag, 1 december 2021 om 09:40Jordi Tomasowa • Laatste update: 13:47

Pascal Struijk wil in 2022 met het Nederlands elftal naar het WK en hoopt op een belletje van de KNVB. De verdediger van Leeds United behoorde echter nog geen enkele keer tot de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. Struijk, die over een dubbele nationaliteit beschikt, is ook nadrukkelijk in beeld bij de Belgische bondscoach Roberto Martínez.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door noverca)

Heb hem nooit zien spelen, iemand enig idee of dit een aanwinst is voor de huidige defensie van Nederland?

1 december 2021 om 10:44

Heeft denk ik gewoon pech met onze gouden generatie achterin. Met De Ligt, De Vrij en Virgil staat het meer dan prima. Ook een Aké schat ik hoger in.

1 december 2021 om 10:48

Het is ook maar de vraag wat hij nu echt is. Is het een centrale verdediger? Een linksback? Een verdedigende middenvelder? Persoonlijk lijkt het me zo een gevalletje te zijn waar men nog met zijn foutjes kan leven omdat hij jong is, maar op een leeftijd van 24 wordt dat niet meer gepikt en verdwijnt hij uit het zicht.

1 december 2021 om 11:09

Vind hem niet bijzonder, hij is mij in geen wedstrijd die ik gezien heb bijgebleven. Behalve de wedstrijd tegen mijn Liverpool maar dat is om andere redenen natuurlijk.

1 december 2021 om 11:50

Niet zo bijzonder talentvol. En als hij eerst zegt te willen en nu ineens zegt hij dat hij het vreemd niet gebeld te worden, dan lijkt het me ook nog best een high maintenance mannetje.

Als ik dit verhaal zo hoor vind ik het niet zo vreemd dat ze hem niet benaderen daar hij zelf aan heeft gegeven dat hij wilde wachten. Struijk is een prima talent, kan nooit geen kwaad die eens de kans te geven om zich te laten zien.

1 december 2021 om 11:59

Absoluut mee een om hem op te roepen net zoals Frimpong. Draait gewoon mee op PL niveau dus is gewoon interessant met oog op de toekomst.
Uitnodigen zou ik zeggen en hem warm houden omdat hij nu nog niet constant zou worden geselecteerd voor het NL elftal gezien zijn concurrentie.
Als je kijkt dat Timber na een handjevol wedstrijden geselecteerd wordt en Rensch meegaat terwijl hij nog bij Jong Ajax speelt, kan Pascal ook wel van tijd tot tijd mee om alvast te snuffelen.

Louis doe je ding!

1 december 2021 om 12:56

Timber is nu gewoon terecht toch? Toen hij zijn debuut maakte en uiteindelijk nog meeging naar het EK, vond ik het te vroeg. Maar hij heeft nu gewoon een heel seizoen meegevoetbald in de Eredivisie en houdt zich staande in Europa. Rensch aan de andere kant snap ik dan weer niet. Want die kan beter vlieguren maken met Jong Oranje.

1 december 2021 om 13:18Timber terecht? Mwah...we hebben meer ervaren mensen voor rechtsachter of talenten die het ook verdienen. Maar de keuze valt in ieder geval uit te leggen nu.
Nu zeg ik duidelijk, want mijn vorige opmerking ging over het eerste moment van oproepen. Iets waar jij je dus ook in kan vinden als ik jouw opmerking lees.

1 december 2021 om 13:30

Op zich ben ik het er wel mee eens. Timber was erg snel maar is nu toch echt wel terecht. Rensch nog altijd te vroeg. Maar eerlijk gezegd vindt ik het interessanter wat hij zegt, gewoon ff laten weten hoe men tegen hem aankijkt, niet vreemd toch? Duidelijkheid geven dat hij nog stappen moet maken voor hij er weer tegenaan zit. Of eens in de Xtijd ff contact houden met iemand die er dicht tegenaan zit. Naar mijn mening wel zo slim en iig wel zo netjes.

1 december 2021 om 14:07Ik zou als bondscoach ook een vaste poule aan interessante talenten erop na houden en die gerouleerd uitnodigen. Dan werk je aan de relatie met hen, houdt hen gemotiveerd en heb je de luxe dat je na 60 min een keer voorstaat met 3-0 (geen 2-0, we hebben geleerd van de laatste keer) dan kan je ze brengen.

Gewoon 2 a 3 talenten naast je vaste selectie.

Ik ben toch nog niet echt onder de indruk van hem en zie ook niet echt in wat Bielsa in hem ziet. Gisteren werd hij bijna zoek gespeeld door godbetert Jordan Ayew. Al was het ook wel duidelijk waarom Firpo voor hem op de bank zat toen die erin kwam.

Uiteindelijk zal hij meer kans hebben op speeltijd bij België lijkt me, maar ik denk dat het eerder een speler zonder echte internationale carrière gaat worden.

1 december 2021 om 11:21

Ayew is dan ook al jaren een los projectiel, vaak slecht, maar soms ook verrassend goed. Heb de wedstrijd niet gezien, maar spelers als Ayew, Traore, St Maximillian noem ik niet per definitie slecht.

1 december 2021 om 11:32

Ik zou Ayew nu niet naast die twee zetten, zeker St-Maximin is echt wel een hele goede speler. Maar het was met momenten pijnlijk gisteren. Als dat nu tegen Salah voorvalt dan kan dat nog, maar tegen Ayew zou dat niet mogen. Firpo had er daarna ook minder last van.

1 december 2021 om 13:20

Eens met wat je schrijft Lierse, zowel België als Nederland hebben betere alternatieven dan Struijk. We mogen stellen dat hij het daar onder Bielsa verrassend goed doet. Maar de manier van voetballen van Leeds komt in de verste verte niet in de buurt van hoe België en/of Nederland spelen. Dit schommelt bij Bielsa tussen 1:3-3-1-3 of 1:3-5-2, afhankelijk van tegen welke ploeg er gespeeld wordt. Terwijl Nederland blijft hangen in 1:4-3-3 en België dikwijls met veel creatieve voetballers 1:3-4-3 kan voetballen. Dat vraagt wezenlijk andere capaciteiten van een verdediger, namelijk met ruimte in de rug spelen. Dat zie je bij Leeds niet snel.

1 december 2021 om 14:01

Daarbij vind ik ook dat we soms iets te ver doorslaan als zo'n jongen minuten maakt bij een ploeg als Leeds. Het is wel gewoon de huidige nummer 15 van de Premier League. Wesley Hoedt werd destijds ook al zo opgehyped.

Nog niet goed genoeg, maar hij speelt in de PL en kan dus nog groeien. Speelt met redelijk wat volwassenheid en ondanks dat hij soms wel eens wat te lomp is, wil ik hem de komende jaren niet afschrijven. Potentie genoeg, want voetballende verdedigers met snelheid en lengte is anno 2021 best een goede combi.

Als je zelf aangeeft dat je voor Nederland wil uitkomen en enkel wegens sportieve redenen zou kiezen voor een ander land, dan moet in dit geval de Belgische bond een statement durven maken en publiekelijk melden dat ze hem Nooit gaan oproepen.

Als je niet de trots voor een land voelt, waarom zou je er dan ooit voor spelen? Het is een slag in het gezicht voor een natie en zegt in mijn ogen veel over het eergevoel van de huidige voetbalgeneratie (alsook over de globalisering van nationaliteit).

1 december 2021 om 11:39

Ach ik sluit ook helemaal niet uit dat een WK of EK op den duur helemaal niet meer worden georganiseerd. Het is echter niet iets van deze tijd hoor. Je had dat vroeger met veel Surinaamse spelres (de suri profs) natuurlijk ook. Davids en Seedorf hadden allebei ook net zo goed voor een ander land kunnen spelen: maar kozen uiteindelijk toch voor het land met de meest sportieve ambities (waar Seedorf later volgens mij nog best spijt van heeft gekregen). You win some, you lose some

1 december 2021 om 12:02

Volgens mij hadden Davids en Seedorf in die tijd weinig te kiezen? Pas sinds een paar jaar mogen spelers uitkomen voor het Surinaamse elftal met 2 paspoorten, dus waar baseer jij op dat zij net zo gemakkelijk voor een ander land hadden kunnen spelen en dat zij kozen voor het land met de meeste sportieve ambities? Of het moet toen der tijd ook gewoon kunnen

1 december 2021 om 12:11

Dat Seedorf graag voor Suriname had gespeeld (zeker gezien zijn rare behandelingen in het nederlands elftal) is volgens mij geen staatsgeheim toch? Heeft hij zich wel eens over uitgesproken. Beide mannen zijn ook gewoon geboren in Paramaribo. Davids heeft zelfs voor het Surinaamse elftal gespeeld. Het is geen waardeoordeel verder... Zag ze graag in het Oranje strijden

1 december 2021 om 12:24

Ik kan geen interland vinden dat Davids voor het Surinaamse elftal heeft gespeeld? Was volgens mij qua regelgeving dus ook niet mogelijk? Wellicht een wedstrijd met de suriprofs, maar dat is natuurlijk heel wat anders. En mocht Seedorf voor het Surinaamse elftal willen voetballen, dan had die afstand moeten doen van zijn Nederlandse paspoort, dus dat lijkt mij nogal wat? En je vult voor Seedorf in dat hij liever voor Suriname had willen voetballen, terwijl hij dat nooit heeft aangegeven? Wellicht is het zo, maar op wat je de keuze dan achter gebaseerd? Op boosheid over hoe die behandeld is (ken het verhaal niet) of op trots om voor Suriname te voetballen?

1 december 2021 om 12:56

In 2009 werd Davids echter door bondscoach Wensley Bundel opgenomen in het Surinaamse voetbalelftal voor de Parbo Cup. Omdat het toernooi niet onder auspiciã«n van de FIFA wordt gespeeld, mocht Davids uitkomen voor het Surinaamse team. Hij werd benoemd tot aanvoerder van de selectie.

Had hij voor Suriname gekozen ttt, dan was dat inderdaad ten koste van Nederland. Hij heeft in een interview wel een eens aangegeven het jammer te vinden hoe het liep. Maar we spreken over iets van meer dan 10 jaar geleden. Ik weet de precieze bewoording ook niet meer. Gaat mij erom dat het niet iets is van de laatse jaren.

1 december 2021 om 13:33

Maar je voorbeeld van Davids is toch een niet officieel toernooi, dus ook geen officiële interland? In jouw voorbeeld dan hadden zowel Davids als Seedorf alleen dat soort toernooitjes mogen spelen? 'had bij voor Suriname gekozen ttt, dan was dat inderdaad ten koste van Nederland'. Bedoel je hiermee de nationaliteit of het spelen van de interlands? Want dat laatste gaat natuurlijk voor iedereen op die een dubbel of meerdere paspoorten heeft.

1 december 2021 om 13:46

Ik reageer op:
Het is een slag in het gezicht voor een natie en zegt in mijn ogen veel over het eergevoel van de huidige voetbalgeneratie (alsook over de globalisering van nationaliteit).

Door een voorbeeld te stellen over de huidige voetbalgeneratie ten opzichte van de vroegere generatie. Davids en Seedorf kozen destijds voor Nederland, terwijl de medaille niet zo goed de andere kant op had kunnen vallen. Met andere woorden, het is niet iets van deze generatie maar dat speelde altijd al. Vroeger was de keuze voor NL alleen wat sneller gemaakt omdat we vrij goed waren. En dan beland ik met jou in een rare welles/ nietes discussie over voorbeelden.

1 december 2021 om 13:59

Ja, omdat ik je voorbeeld gewoon niet zo heel sterk vind? Omdat jij het brengt alsof het een 50/50 keuze is, terwijl het qua wetgeving het niet zo makkelijk was. En je vult het ook voor twee spelers in, zonder dat zij hier ooit een woord over hebben gezegd waar zij liever voor waren uitgekomen? Wie zegt dat dat Davids en Seedorf ook niet op basis van eer hebben gekozen voor het Nederlands elftal ipv Suriname? Als voorbeeld kom jij aan met een niet officieel voetbaltoernooi waar Davids aan mee heeft gedaan namens Suriname? Dus vind je 'de medaille had net zo goed de andere kant kunnen opvallen' nogal voorbarig. En ik denk wel zeker dat in deze tijd, door onder andere globalisatie en het vervagen van grenzen het eergevoel inderdaad een stuk minder is. Al heb je altijd nog wel spelers die hier niet vatbaar voor zijn, en die zal je altijd houden.

1 december 2021 om 15:08

Edgar davids is trouwens is zelfs als nederlander en niet als surinamer. Hij is namelijk uit 73 en suriname was toen officieel nog niet onafhankelijk.

1 december 2021 om 13:07

Ik snap de emotie wel enigzins, maar zoals ik het lees heeft hij trots voor beide landen, maar leunt hij simpelweg meer naar de Nederlandse kant omdat hij daarvan als kind droomde.

Het komt op mij eerlijk en onschuldig over, ook als het andersom zou zijn geweest.

1 december 2021 om 17:42

Waarom als hij het liefst voor Nederland wilt uitkomen maar als die niet komen kan hij uiteindelijk toch gewoon voor een Belgie kiezen om toch een Ek/Wk mee te maken? Of mogen de spelers die niet voor Nederland in aanmerking komen omdat ze dat zo graag willen ook nooit meer achteraf toch te kiezen voor Suriname of Curaçao?

Tsja 2 paspoorten, maar een voorkeur voor NL. Ik zou zeggen kom uit voor het land waar je hart ligt en zie het verder als een eer. Wat heeft het nu voor zin om 'dan maar voor Belgie' te kiezen, als daar je passie helemaal niet ligt. Hij kan een laatbloeier zijn (ala Van Dijk) of hij kan nooit international worden. Het zij zo. Maar om nu voor een ander land te kiezen, omdat je primaire land nog egen uitnodiging heeft gestuurd lijkt me zo zonde.

1 december 2021 om 13:00

Maar wat als je hart nergens ligt? Misschien heeft hij gewoon een voorkeur voor Nederland omdat die daar meer potentie in ziet

1 december 2021 om 13:47

Als je hart nergens ligt, waarom zou je dan uberhaupt international willen worden? Je krijgt er uiteindelijk niks voor betaald.

1 december 2021 om 14:02

@westend, serieus? Genoeg redenen toch. Je kan er een prachtige transfer verdienen door er te shinen. Zelfs op een jeugd ek'tje, vraag maar aan Maceo Rigters. Sportieve ambities, is toch een grote prijs. Status

1 december 2021 om 15:47

Prestige: een Ek/wk winnen is ook mooi zonder dat je dat "voor je land" doet.

Wordt druk achterin, Botman heb je ook nog. Denk niet dat bondscoaches De Ligt zullen passeren, maar met zijn spel zou dit wel moeten op termijn. De Vrij-Van Dijk is niet te passeren denk ik. De rest moet strijden voor een plekje bij de selectie.

1 december 2021 om 12:04

Tussen De Vrij/ Van Dijk en Van der Struijk zit op zich nog 6 jaar. Dus als die lichting met voetbalpensioen gaat heb je de generatie Struijk en De Ligt nog over. Tenzij er een groter talent opstaat in de komende 6 jaar (wat zomaar zou kunnen)

1 december 2021 om 12:14

Dan heb je De Ligt,Timber en daarachter ook nog Botman. En wat je zegt misschien breken er nog meer verdedigers door in de komende 6jaar.

1 december 2021 om 12:22

@westend Als Timber zo doorgaat mag die ook niet ontbreken bij die jongere generatie, die is bovendien zelfs al international, waar Struijk dat niet is.

On: Lijkt me altijd een lastige keuze als je met beide landen binding hebt en het ook niet uitgesloten is dat je voor beide landen in aanmerking komt of gaat komen. Ik zie een aantal reageren alsof de voorkeur voor de een het ander moet uitsluiten, maar je kan ook bij beide een goed gevoel hebben met gewoon een kleine voorkeur voor het één t.o.v. het ander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leeds United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Brentford23-6
15.Everton19-10
16.Leeds United19-16
17.Watford14-14
18.Norwich City13-35
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. MeslierKeeper190
S. DallasVerdediger191
T. RobertsAanvaller191
RaphinhaAanvaller178
J. HarrisonMiddenvelder161
L. CooperVerdediger150
D. JamesAanvaller152
Voor de complete selectie: Clubpagina Leeds United.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren