Ronaldo reageert met één woord op kritische Instagram-post over Ballon d’Or

Woensdag, 1 december 2021 om 08:31 • Laatste update: 10:09

Een reactie van Cristiano Ronaldo op een kritische Instagram-post over de Ballon d’Or-verkiezing doet het nodige stof opwaaien op social media. Het account cr7.o_lendario schrijft dat het onbegrijpelijk is dat niet de Portugese aanvaller van Manchester United, maar Lionel Messi de ereprijs toegekend heeft gekregen. ‘Factos’, zo luidt de korte reactie van Ronaldo zelf op het bericht.

Het account somt op wat Ronaldo in het afgelopen jaar heeft bereikt. “Dan eindigt hij nog steeds als zesde in de Ballon d’Or-verkiezing. Denk je echt dat vijf spelers het beter hebben gedaan in het afgelopen jaar? Nooit”, schrijft cr7.o_lendario. Naast Messi eindigden ook Robert Lewandowski, Jorginho, Karim Benzema en N'Golo Kanté hoger dat Ronaldo. “Hij zou makkelijk om deze prijs kunnen strijden met Robert Lewandowski, die qua individuele statistieken een fantastisch jaar heeft gehad. Bayern had een beter seizoen dan Juventus, maar bij de nationale ploeg was Cristiano veel beter.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo - O Lendário (@cr7.o_lendario)

“En naar wie gaat de prijs? Naar Messi, die met Barcelona alleen de Copa del Rey won, geen goal tegen Real Madrid gemaakt heeft sinds Cristiano vertrokken is, onzichtbaar was in de grote wedstrijden van afgelopen jaar en de Copa América won. Hij heeft niet gescoord in de finale of halve finale. En individueel heeft hij een matig seizoen bij Paris Saint-Germain”, zo wordt er gesteld. “Cristiano moet driehonderd procent onbetwist zijn om deze prijs te winnen. Als hij niet het mooiste doelpunt van het jaar maakt, met iedere club kampioen wordt, topscorer van alle competities wordt en een hattrick maakt op het WK, nemen ze zijn prijs af.”

“Met Messi gaat het juist andersom. Hij kan een matig seizoen draaien, maar ze vinden altijd een manier om hem deze prijs te geven. Diefstal. Smerig. Schande. Iedereen die slim genoeg is, weet wie dit soort prijzen verdienen. Als je prijzen krijgt zonder dat je ze verdient, kun je er niet blij mee zijn. CR7 zal altijd de beste in de geschiedenis blijven.” De post wordt door Ronaldo geliket en voorzien van een korte reactie: ‘Factos’, oftewel ‘feiten’. De reactie zorgt voor de nodige verbazing op social media. Messi won voor de zevende keer de Ballon d'Or, terwijl Ronaldo de trofee vijf keer kreeg uitgereikt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door origami)

Is er zo weinig nieuws te melden dat jullie een bericht van een fanaccount posten?? Voetbalzone aub post dan iets anders of zoek iets wat ronaldo zelf heeft gezegd. Jullie lokken hiermee gewoon discussies uit en mensen gaan een vertekend beeld krijgen.

1 december 2021 om 09:10

Je hebt gemist dat CR7 himself op deze post gereageerd heeft en de schrijver van de post lijkt gelijk te geven? Op zijn minst nieuwswaardig gezien alle commotie die er momenteel is rond de 7de Ballon D'or van Messi.

Onderstaande zin staat letterlijk in het artikel:

'de post wordt door Ronaldo geliket en voorzien van een korte reactie: ‘factos’, oftewel ‘feiten’.'

1 december 2021 om 10:03

Zo klein zal Ronaldo toch niet zijn? Kan me niet voorstellen dat hij zich zo laat kennen.
Dat account zal vast door iemand beheert worden.

1 december 2021 om 10:44

Dat doet ronaldo echt wel zelf, als er een ding bekend is over hem is het zijn ego wel. Zelfs als zijn team scoort kan hij vaak niet eens blij zijn. Alles draait om bv ronaldo bij hem...

1 december 2021 om 11:37

Dat is onzin, Ronaldo juicht echt wel als zijn teamgenoten scoren. Hij zal dat vast wel eens niet gedaan hebben, maar dat is veel groter gemaakt dan het is.

1 december 2021 om 12:03

Account beheerd door iemand anders? Wat denk jij dat Ronaldo 84 is en niets van social media weet? Die spelers doen dat allemaal zelf.

1 december 2021 om 12:52

Je bent wel heel naief als je dat denkt soccerfan. Die gasten hebben vaak gewoon pr jongens in dienst die dit voor hun doen.

1 december 2021 om 18:38

Dan zou ik een betere inhuren. Of hij moet ze mee hebben gegeven hem neer te zetten als slechte verliezer.

1 december 2021 om 10:32

Mensen gaan een vertekend beeld krijgen? Alsof er een benchmark is die aangeeft wat het juiste beeld hierin is. Sowieso is het subjectief, maar wanneer een speler die niet kon verhinderen dat zijn vorige club vorig jaar in sportief verval raakte en nu gedesillusioneerd over het veld sjokt is het toch - ongeacht de berichtgeving van VZ - logisch dat dit voer voor discussie is? Het is bijna nog belachelijker dan in 2014, toen Messi als verliezend finalist van een verder helemaal niet spetterend Argentinie tot Speler van het Toernooi werd gekroond. Dan weet je dat dit soort prijzen vriendjespolitiek is. Op welke gronden is Jorginho, die met Chelsea en Italie de Champions League én de Europese titel won het niet gewoon geworden?

1 december 2021 om 10:46

Meen je dit jorginho? Op grond dat het hier gaat om de beste voetballer en jorginho een goed seizoen heeft gehad maar niet in de top 20 van beste voetballers thuishoort misschien?

1 december 2021 om 11:12

@ Gomes: waarom het Jorginho niet geworden is?

Met onderstaande criteria moet worden rekening gehouden bij de stemming:

- Individuele en collectieve prestaties in het afgelopen jaar (2021)
- Talent en Fair Play
- Algemene beoordeling van de carrière van de speler

Leuk dat Jorginho het 'geluk' had in teams te spelen die de CL winnen en het EK winnen maar was hij een bepalende speler in een van teams of eerder 'een van de'? De vraag stellen is ze beantwoorden.

CR7 fans zijn deluded... Die fans kunnen gewoon niet objectief reageren als het om Messi gaat. Geniet gewoon van beide heren zonder de ander te "haten". Geldt overigens ook voor Messi-fans, dat continue bashen op elkaar is echt irritant om te zien.

Ikzelf heb een voorkeur voor Messi, maar ik zou nooit Ronaldo's prestaties bagatelliseren.

Als Lewa had gewonnen dinsdag, had ik er zeker vrede meegenomen. Al vind ik het toch mooi dat Messi ook zijn 7e heeft gekregen.

1 december 2021 om 09:21Je noemt CR7 fans deluded en maakt vervolgens de statement dat je er vrede mee had als Lewa de prijs had gewonnen. Als je werkelijk zo objectief was had je gezegd dat er maar éã©n mogelijke winnaar was en dat was Lewandowski en Messi deze prijs alleen maar heeft gekregen omdat hij de overstap heeft gemaakt naar een Franse ploeg.
De statistieken die worden genoemd in die Instagram post liegen er niet om (ben het overigens verder niet eens met de uitleg van die post), dit jaar was Messi gewoonweg niet de best presterende speler voor een keertje.

1 december 2021 om 09:30

Bij de stemming wordt er gevraagd aan stemgerechtigden om met onderstaande zaken rekening te houden:

- Individuele en collectieve prestaties in het afgelopen jaar (2021)
- Talent en Fair Play
- Algemene beoordeling van de carrière van de speler.

Met andere woorden: er wordt naar meer gekeken dan statistieken. En dat is zonder meer in het voordeel geweest van Messi want zowel op talent als op carriere heeft ie een streepje voor op Lewa.

Daarmee wil ik niet zeggen dat Lewa niet had mogen winnen, integendeel, maar het kan een (deel) van de verklaring zijn waarom Messi hem won.

1 december 2021 om 09:32
@eindjee040

Voor beide heren valt er wat te zeggen, Messi wint zijn eerste echte internationale prijs met zijn land (waar hij topschutter en beste speler van de Copa was). Vroeger was het argument van de CR7-fans dat hij nog nooit de Copa had gewonnen. Nu hij hem wint, stelt die ineens niets meer voor.

Daarnaast heeft Messi de standaard gewoon zo hoog gelegd, je moet eens checken 41 goals en 17 assists. Velen vinden dat Messi een slecht jaar had.... Hoeveel spelers dromen wel niet van zo'n seizoen? Hij droeg Barcelona tot op 3 speeldagen van het einde naar een titel (waar ze 12 punten achterstonden in januari) waar ze het dan verkloten, won de Copa del Rey...

Zoals ik zei, ze ontlopen elkaar niet veel. Ook Lewa heeft gewoon fantastisch gepresteerd en had naar mijn mening altijd een GB moeten krijgen voor 2020. Je kan hem perfect geven naar Lewa en daar had ik absoluut vrede mee.1 december 2021 om 09:41

@thenry_228

Als dat de criteria zijn om te bepalen wie Ballon'dor win is het echt een regelrechte aanfluiting. Wat heeft Messi dan aan Fair Play gedaan? Individuele prestaties waren niet beter dan die van Lewandowski. De best man heeft in 29 wedstrijden 41 goals gemaakt en ook nog eens 11 assists, dat is bijna 2 goals/assists per wedstrijd. Hoe ga je de algemene carrière van een speler beoordelen en waarom zou je dat dan ieder jaar moeten laten meewegen in de beslissing?

1 december 2021 om 09:48

@eindjee: ik ben het met je eens hoor.

Ik zie niet waarom 'talent' en een 'algemene beoordeling van de carriere' criteria moeten zijn bij prestaties die gaan over een beperkte periode van 1 jaar.

Ik denk dat iedereen die in aanmerking komt voor een Ballon D'or wel talent heeft En de gehele carriere is wat mij betreft totaal irrelevant.

Fairplay vind ik wel relevant omdat je, denk ik, de Ballon D'or niet wil geven aan iemand die een 'schwalbe koning' is of iemand die 8 rode kaarten krijgt op een jaar.

1 december 2021 om 10:15

@thenry_228

Ok klopt dat Fair play een bruikbare criteria is, nogal moeilijk beoordelen. Ik vind zelf dat Ronaldo en in mindere mate nogal ''schwalbe koningen'' zijn. Dan weten we in ieder geval zeker dat Neymar de prijs nooit zal winnen

1 december 2021 om 10:49

Die criteria zijn voor de bühne, degene die stemmen kiezen gewoon hun beste spelers van het afgelopen seizoen natuurlijk. Die gaan niet kijken hoeveel kaarten ze hebben ontvangen oid.

1 december 2021 om 11:17

"als je werkelijk zo objectief was had je gezegd dat er maar éã©n mogelijke winnaar was en dat was Lewandowski en Messi deze prijs alleen maar heeft gekregen omdat hij de overstap heeft gemaakt naar een Franse ploeg."

Dit is in feite "objectiviteit is het eens zijn met wat ik vind" zeggen. Hilarisch hoe ironisch dit is.

1 december 2021 om 11:46

Ze ontlopen elkaar juist heel veel. De ene speler heeft het hele jaar top gepresteerd, de andere maar 7 maanden.

1 december 2021 om 11:56

De Gouden Bal is over een kalenderjaar (tot oktober, maar enfin), de stats die jij noemt gaan over het seizoen 20/21 en vormen dus niet de basis voor deze verkiezing. Of dat terecht is, daar valt over te discussiëren, maar de voorwaarden zijn gewoon duidelijk.

Als je dan kijkt naar de wél relevante stats (beginnend op 1 januari tot de deadline van het stemmen), kom je voor lewa uit op 45 wedstrijden, 54 goals en 8 assists. Voor Messi is dat 49, 40, 16. Lewa staat daar dus ook op voorsprong.

Echter draait die bal niet alleen maar om goals, dus kun je ook nog kijken naar gewonnen teamprijzen, individuele prijzen, records die zijn gebroken, kansen gecreëerd, goals die punten op leverden, motm awards, etc. etc.

De conclusie van dat hele rijtje is dat het allemaal dicht bij elkaar ligt en er altijd wel weer stats te zijn verzinnen waardoor de ene of de andere de voorkeur krijgt. Daarom mogen ook zoveel mensen stemmen, dan wordt de invloed van 1 persoonlijke voorkeur een stuk minder. Dat maakt het geheel een stuk 'objectiever' dan een enkel mening van iemand hier op het forum, voor zover er al van objectief te spreken is. Persoonlijk had Lewa hem mogen krijgen van mij, maar ik vind het onzinnig om te stellen dat de uitverkiezing van Messi onverdiend is en ronduit belachelijk om dat alleen maar te wijten aan het spelen voor Psg.

1 december 2021 om 11:57

Het hele jaar top buiten de cl knockoutfase en het ek idd... de belangrijkste momenten van het jaar.

1 december 2021 om 12:02

Zal wel leuk zijn als gasten als Aqua1 nu ook gaan reageren haha. Het kan mij iig weinig schelen wie er wint, al vind ik het wel leuk en lachen dat Messi 'm weer heeft gewonnen. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Messi, heeft naar mijn mening toch meer dingen gedaan die 'onwerkelijk' oogden. Al vind ik Ronaldo ook een topper, voornamelijk om zijn gretigheid en dat ie alles ervoor over hebt (zo lijkt het iig).

1 december 2021 om 12:22


Ik ben een CR7 fan maar niet deluded, sterker nog ik begin me steeds vaker te irriteren aan Cristiano en zijn zus. Nu hij niet meer voor Real Madrid speelt kan ik er wat objectiever naar kijken, daarbij valt het me op dat Cristiano een enorme zure en slechte verliezer is. Dat kon je al zien toen Modric een goudenbal won en hij niet kwam opdagen. Ik vond het heel terecht dat Modric hem er in de media ook op aanwees. Het was je teamgenoot.. kom op man.

Daarbij lijkt het alsof Cristiano alleen aanwezig is, als hij wint. Door in te gaan op fanboy-accounts die de prestaties van een concurrent omlaag praten vind ik ook heel erg laag. ik vraag me echt af of Cristiano wel vrienden heeft want dit egoã¯stisch gedrag kan echt niet. Accepteer je verlies en ga door, je ziet Messi toch ook niet sneren delen in de media naar Cristiano als hij niet wint. Wat is dit joh..

1 december 2021 om 15:13

@branquinho

Top reactie van je, ben het helemaal met je eens!

1 december 2021 om 13:59

Fans van zowel Messi als Ronaldo gedragen zich als kleine kinderen, dat viel me bij de bekendmaking op Voetbalzone ook al op, er is geen ruimte voor discussie en lezen nooit wat je schrijft. Als je zelf ook objectief zou zijn dan was Messi afgelopen jaar gewoon niet de beste voetballer ter wereld.

1 december 2021 om 15:15

@-NEC-

Zie je mij zeggen dat het oververdiend is dat Messi hem won? Ik zeg enkel dat er wel wat voor te zeggen valt... Het is een discussie en ik neig te zeggen dat zijn populariteit het heeft gehaald op Robert Lewandowski. Puur objectief gezien qua stats kwamen ze toch aardig in de buurt van elkaar + Messi won een continentaal tornooi met Argentinië.

Zeker in de periode tussen Januari en Mei stond hij gewoon super goed te spelen.

Ik mag hopen dat zijn account wordt gerund door iemand anders en niet door hemzelf, anders is dit heel erg laag en kinderachtig en probeert hij zichzelf weer eens in het middelpunt van de belangstelling te laten staan. Bijzonder oncollegiaal.

1 december 2021 om 12:25Oncollegialiteit zag je al toen Modric won. Was echt verbaasd over zijn gedrag toen. Zelfs ex-teamgenoten worden niet gegund.

Vrij kinderachtig. Op het moment dat er gestemd wordt (volgens mij midden oktober) had Messi iets van 4 of 5 G/A minder dan Lewandowski. De Copa America-winst was nog fris in het geheugen en zijn tweede seizoenshelft bij Barca was fenomenaal. De obsessie met goals is sowieso bizar: ik lees hier dat hij niet scoorde in de halve finale en dat klopt: maar hij was alsnog de beste man van het veld die wedstrijd. Het is sowieso niet zo dat 41 goals en 19 assists slechte statistieken zijn: bij men bekleeft het laatste alleen en omdat Messi enigszins roestig is begonnen in Parijs ontploft de hele Europese media. Als Messi de prijs niet hoort te krijgen vanwege een slecht tweede deel van het jaar, dan hebben spelers als Benzema en Salah meer recht op de prijs dan Lewandowski en ook Ronaldo.

1 december 2021 om 09:31

Dus is het al belachelijk dat er zo vroeg gestemd wordt. Hoe kan nou iets over een kalenderjaar gaan als er zo vroeg gestemd wordt.

1 december 2021 om 10:21

Dat klopt helemaal! Je kan toch veel beter een prijs uitreiken voor de beste speler van het seizoen? Ik weet vrijwel zeker dat Messi dan de absolute topfavoriet is. Over het hele jaar bekeken verdient hij het niet, maar zelfs dat kan je pas beoordelem op 1 januari 2022 (wat als Messi bij wijze van spreken er 10 inschiet en 10 assists geeft komende maand)

1 december 2021 om 10:53

Ach vorig seizoen begon messi ook matig bij barca waarna hij alsnog topscorer werd. Nu begon hij met een blessure en een nieuw land en team wat los zand is. Afgelopen weekend alweer 3 assists, dat komt wel weer goed. Moment van uitreiken is idd wel vreemd, dan tellen november en december nooit mee. Maar het gaat toch vooral om de eindfase van het seizoen waarin de prijzen verdeeld worden naast de totale statistieken.

Jeetje Cristiano.

Sommige mensen zijn echt te geobsedeerd met individuen. Ik zou als voetballer dit soort dingen sowieso niet voeden. Ten eerste omdat je er als een ezel uitziet (Ronaldo had geen spectaculair jaar- het minste van zijn carriere misschien wel, en een derde plek was wel toepasselijk geweest, en dan jezelf indirect op de borst kloppen op deze manier) en ten tweede omdat dit soort accounts altijd een vreemde geobsedeerde vibe afstoten.

1 december 2021 om 09:27

Ach ja, Cristiano beseft dat hij Messi nu nooit meer gaat kunnen bijbenen wat betreft het aantal Ballon D'ors en het lijkt erop dat hem dat pijn doet.

Je zou dan toch denk dat zo iemand, met al zijn records, zich daarboven kan zetten?

Maar dat hij zich zo laat kennen door openlijk te reageren op een, laat ons eerlijk zijn, vooringenomen post van een fan, dat valt me toch wel tegen.

1 december 2021 om 09:36

Je zou denken dat hij met zijn move naar United wel doorhad dat dit het einde was van zijn ballon d'or reeks. Liverpool, City en Chelsea gaan de komende drie jaar niet ineens minder zijn dan United.

1 december 2021 om 11:01

Juist niet vind ik. Eerder een keus voor de laatste kans op een ballon d'or. Met Varane en Sancho hadden ze goed ingekocht. Met De Gea, Pogba, Bruno, Rashford, Wan-Bissaka en Shaw een hoop gevestigde namen. Met hem zelf erbij dus op papier een goed team. Vorig jaar werden ze 3de geloof ik. Met Ronaldo, Sancho en Varane erbij vond ik ze zeker wel een potentiele titelkandidaat. Dat het nu minder uitpakt door Ole is zuur, maar als hij United na 8 jaar weer naar een PL schiet of na 12 jaar weer naar een CL dan zou hij een enorme kanshebber zijn voor de ballon d'or. Bij Juventus zou hij sowieso niks bijzonders neerzetten. Zijn de afgelopen 10 jaar 9 keer kampioen geworden en de CL gaan ze echt niet winnen met het huidige team (sowieso vrij pijnlijke CL campagnes voor Juve door te verliezen van Ajax en Porto). United was juist de beste keus voor een ballon d'or. Beetje a la Rijkaard in de jaren '90 je oude club bij de hand nemen. Dat zou zeker een ballon d'or waard zijn.

1 december 2021 om 14:03

Ballon D’Or blijft een populariteitswedstrijd. Hoe goed sommige spelers ook presteren, de prijs gaat toch altijd naar Messi of Ronaldo, uitzonderingen daargelaten. Blijft een soort van vriendjespolitiek en een hoge gunfactor.

Voetbalzone gaat failliet als Ronaldo en Messi over een jaar of twee beiden niet meer voetballen.
Alweer zo'n ellendige discussie over wie de beste is.

En om mijn reactie nog meer inhoudelijk te maken: Ronaldo zou hier boven moeten staan. Ronaldo heeft meer imagoprobleem dan Messi en dit soort dingen helpt niet.

Ach het is toch een en al campagne houden achter de schermen, om deze prijs binnen te halen. Ik denk dat iedereen die objectief is, wel kan begrijpen dat Messi niet de best presterende speler was afgelopen jaargang. En PSG heeft aardig campagne gehouden als je het mij vraagt, als zelfs Donnarumma verkozen is tot beste doelman dan zegt dat wel wat.

1 december 2021 om 09:41

Op welke manier heeft PSG campagne gehouden dan? Ik heb het denk ik gemist.

1 december 2021 om 09:51

Dan zal je wel niet een stem hebben kunnen uitbrengen op de winnaar, dan wordt je niet meegenomen met de campagne hé.

1 december 2021 om 10:56

Als jij eens naar de combinatie van cijfers en prijzen kijkt zie je dat messi terecht de winnaar is.

1 december 2021 om 11:37

Je bedoelt de statistieken dat een Lewandoski in 54 wedstrijden 63 doelpunten heeft gescoord en 9 assist heeft gemaakt in 2021. Waarbij de teller van Messi uitkwam op 41 doelpunten en 16 assist in 56 wedstrijden.

Dat is een totaal van 71 om 57 waarbij Lewandoski ook nog eens 2 wedstrijden minder heeft gespeeld.

Het grote voordeel voor Messi is dat hij waarschijnlijk veel stemmen heeft gekregen door zijn populariteit over de jaren, niet omdat hij de beste speler was in 2021. Daarnaast helpt het natuurlijk ook om bij een Franse club te spelen, met een eigenaar die alles doet voor het imago van de club. De club is er tenslotte enkel om het imago van zijn land te verbeteren en daarnaast een Franse organisatie die de prijs ook liever in Frankrijk houdt. Eigenlijk zegt het genoeg dat Lewandowski nog zo dichtbij is gekomen, ondanks dat hij wereldwijd niet giga populair is en nationaal natuurlijk nooit mee zal doen om de prijzen met Polen.

1 december 2021 om 11:52

Wat is dat toch met die obsessie over het aantal doelpunten en assists bij mensen die voor Lewandowski kiezen? Het is de Ballon d'or, een prijs voor beste voetballer. Niet de prijs voor topscorer goals/assists.
Voetbal is meer dan alleen goals en assists, en dus is het helemaal niet gek dat een speler die op dat vlak net iets minder heeft gescoord maar op andere vlakken heeft geëxcelleerd er met de prijs vandoor gaat.

1 december 2021 om 12:03

Messi was de beste als je ALLE awards en statistieken bij elkaar optelt en hij geeft ook nogal een penalty's aan teamgenoten weg. Er wordt niet in Frankrijk gestemd dus dat argument is onzin, dan zou benzema of mbappe wel winnen nietwaar? Messi doet het ook nog in een slecht barca tegenover geoliede machine bayern en presteert internationaal beter dan lewa met Polen. Ja Polen is geen Argentinië maar in verhouding hadden ze minimaal de poule door moeten gaan gezien de tegenstand. Als je internationaal niets noemenswaardigs presteert verdien je de balon ook niet.

1 december 2021 om 12:50

@viswoestijn: als je de statistieken wil gebruiken, gebruik ze dan juist.

De referentieperiode voor de Ballon D'or is (vreemd genoeg) vanaf 1 januari tem 24 oktober. Het heeft dus geen zin om doelpunten en assists die buiten deze periode vallen mee te tellen om je punt kracht bij te zetten

De officiele cijfers binnen deze periode (1/1 - 24/10) zijn:

- Messi: 40 goals en 16 assists
- Lewa: 54 goals en 8 assists

Er is dus 'maar' een verschil van 6 goals/assists. Maw het lag heel dicht bij elkaar. Ook qua gewonnen prijzen ontlopen de heren elkaar niet.

Daarnaast worden ook criteria als 'talent & fairplay' en 'algemene beoordeling van de carriere' meegenomen bij het stemmen. En ik denk dat Messi voor bij dat laatste heel wat extra stemmen gescoord heeft (zijn impact op het voetbal is immers veel groter geweest dan die van Lewa).

Dan kan je wel allerlei 'conspiracy theories' lopen zoeken maar als je puur, objectief naar de feiten kijkt dan is het niet 'onbegrijpbaar' dat Messi hem gewonnen heeft.

Al had je hem uiteraard evengoed aan Lewa kunnen geven, vooral op basis van de statistieken maar er speelt dus ook meer mee dan de statistieken.

1 december 2021 om 16:19

"het grote voordeel voor Messi is dat hij waarschijnlijk veel stemmen heeft gekregen door zijn populariteit over de jaren, niet omdat hij de beste speler was in 2021"

Ahh...dus toch geen campagne achter de schermen, nu is het z'n populariteit van de afgelopen jaren.

" Daarnaast helpt het natuurlijk ook om bij een Franse club te spelen, met een eigenaar die alles doet voor het imago van de club. De club is er tenslotte enkel om het imago van zijn land te verbeteren en daarnaast een Franse organisatie die de prijs ook liever in Frankrijk houdt."

Wanneer is de laatste keer dat een speler die actief is in Franse competitie Balon Dor heeft gewonnen? En waarom lieten ze Benzema niet winnen, die is namelijk Frans.

Dit is altijd wel de ''kinderachtige'' kant van Ronaldo. Altijd dat gezeur dat ie respect heeft voor collega's maar dan ga je niet op zulke dingen reageren. En als hij echt vindt dat hij hem had moeten winnen dan heeft hij een grote plaat voor zijn hoofd.

1 december 2021 om 16:04Het is bizarre ook is dat hij doet alsof er een hetze tegen hem wordt gevoerd door balon dor.

Ondertussen heeft hij hem 5 keer gewonnnen waarvan een keer de deadline om te stemmen is verschoven wat in zijn belang werkten.

Haha het begint nu echt wel triest te worden met die man en zn fanboys.
Dat hij er uberhaupt al 5 heeft gaat nergens over, maar deze had hij op geen enkele manier kunnen krijgen.
Maar goed, als je 1 van de grootste narcisten ter wereld bent, snap ik het wel.

T is dat Trump niet meer kwan twitteren, anders vond hij ook dat hij m zelf verdiend had.

1 december 2021 om 09:44

Vooral knap hoe die schrijver van de post refereert naar zaken die niets met prestaties in 2021 te maken hebben

Zoals de meeste goals gescoord voor een land of goals gescoord in de Cl... Razend knap uiteraard maar betreft geen prestaties van het jaar 2021 en dus totaal irrelevant voor de Ballon D'or 2021.

Denk niet dat CR en Messi zo goed waren afgelopen seizoen, maar waarom zou een Lewandowski het dan zo nodig moeten winnen?

Ik vind niet dat Messi terecht gewonnen heeft maar over afgelopen jaar had Ronaldo er ook geen recht op imo. Ik was meer onder de indruk van soelers als Salah, Lewandowski, Benzema en Haaland

Messi verdiende het niet, CR ook niet maar meer dan Messi. Lewa of Salah had het verdiend.
Maar ja, dit is geen eerlijke verkiezing en is dat al heel lang niet meer.

Dit soort prijzen zijn per definitie al niet objectief en in de huidige internettijd al helemaal niet. Kunnen ze beter mee stoppen.

Ronaldo had wel een top 5 verdiend, maar in aanmerking voor de winst komt hij zeker niet. Messi heeft verdiend gewonnen. Het verschil met Lewa was klein, maar men doet of enkel doelpunten en assists tellen. De betrokkenheid van Messi en algemene invloed op het spel en de wedstrijd lijken ineens vergeten te worden. Dat hij ook eindelijk zijn internationale prijs met Argentinie wint maakt het eigenlijk alleen maar duidelijker dat hij de terechte winnaar is. Snap niet dat de mensen die altijd kritiek hadden dat hij nooit een prijs met Argentinie pakte, nu ineens het werkelijk winnen van de Copa omlaag praten. Triest. De statistieken van Ronaldo zijn top, maar met zijn reactie lijkt hij aan te geven dat hij zelf vind dat hij had moeten winnen. Belachelijk natuurlijk.

Ondanks dat het heeeeeeeel soms leuk is om mee te gaan in de discussies tussen Messi en Ronaldo hier heb ik gemerkt dat het laatste jaren echt kleuterachtig is geworden. Je kunt amper iets zeggen of je bent direct een hater of misgunner. Het wordt tijd om wat meer in de schaduws te lurken en enkel comments te lezen i.p.v. poging te doen mee te gaan in de discussies. Ik kan niet wachten totdat Messi en Ronaldo niet meer ieder dag een topic zijn hier op VZ. Die twee verdienen ons niet als zogenaamde fans.

Ach het zal wel met meer te maken hebben dan objectief wie de best is.
Voor mij is Ronaldo de beste voetballer.

Bij welke club hij speelt, hij pakt ze bij de hand en maakt ze beter
Portugal wat een vrij matige ploeg is maakt hij beter en pakt prijzen
Bij welke club of ploeg hij speelt, hij maakt de meeste meters en verdedigd en aanvalt mee.

Messi is weergaloze aanvaller met briljante acties en goals
Maar je ziet dat hij enkel bij Barcelona het laat zien
Bij PSG is het niet best.
Heeft maar 1x echt iets laten zien bij Argentinië.
Als het niet loopt, dan loopt Messi geen stap harder maar wacht gewoon tot hij een keer de bal krijgt.

Maar goed, het zal allemaal wel te maken hebben met subjectiviteit

1 december 2021 om 11:17

Bij PSG is het voorlopig niet best maar lijkt het beter te gaan draaien (1 goal en 3 assists in de laatste 2 wedstrijden).

Bij Argentinie maar 1x iets laten zien? 4x finale Copa America gehaald en 1 WK finale gehaald, topscorer aller tijden van Argentinie...

En Barcelona... Tja, Messi heeft ze sinds het vertrek van Neymar toch wel bij de hand genomen en beter gemaakt. Je ziet nu een Barcelona zonder Messi en die staan 8ste of zoiets. Met Messi erbij deden ze nog volop mee om te titel... als dat geen team beter maken, wat dan wel?

Waarmee ik niet wil zeggen dat CR7 dit ook niet doet maar het is onzin te zeggen dat Messi dit niet doet.

Lijkt me dat je niet echt objectief reageert

1 december 2021 om 11:43

Het Barcelona met Messi had ook hele andere spelers om zich heen dan het Barcelona met Luuk de Jong.
Dat valt niet te vergelijken.

Leg de selectie van Argentinië en Portugal naast elkaar en je ziet dat de selectie van Argentinië veel meer spelers van een hoger niveau bevat dan Portugal
Leg de Europese landen eens naast de Zuid Amerikaanse landen en je ziet daar ook een wereld van verschil. Dat je dan maar 1x een prijs in Zuid Amerika pakt is gewoon te weinig.

Maar goed iedereen zijn subjectieve kijk op het verhaal.

1 december 2021 om 11:57

Het Barcelona van vorig seizoen is anders zeer vergelijkbaar met het Barcelona van dit seizoen. Het grote verschil is Messi die vertrokken is en ineens staan ze 8ste (en kunnen ze met moeite een goal maken). Dezelfde conclusie zou je trouwens kunnen trekken over Juve sinds het vertrek van Cr7.

Dat Argentinie kwalitatief zo sterk is lees ik nu zo vaak... Heb je de kern van de Copa America 2021 als eens goed bekeken? Doen, zou ik zeggen. En als je dat objectief bekijkt, dan ga je meer niet zeggen dat Argentinie 'veel meer' spelers van hoog niveau heeft dan Portugal.

Ah ja, de 'zwakke' Zuid Amerikaanse landen die gemiddeld laag staan op de FIFA ranking bedoel je? Diezelfde FIFA ranking die hier op VZ elke keer weer belachelijk gemaakt wordt omdat Belgie al jaren op nr 1 staat?

Dus in het geval van Messi is de FIFA ranking een valabele graadmeter en in het geval van Belgie is de FIFA ranking een grote grap? Lekker objectief weer.

Dat 1 finale te weinig is kan je over discussieren want hij speelde daarnaast ook 3 verloren finales dus hij haalde wel 4 finales. Sir Alex Ferguson won op 24 jaar Man Utd ook 'maar' 2x de Cl... is dat ook te weinig? Of zou het kunnen dat het gewoon niet evident is om zo een prijs te winnen?

Zoals je schrijft, het is maar hoe je het bekijkt.

1 december 2021 om 12:31

Zo dit is goed geschreven en geeft exact aan hoe het is.

naar mijn mening staat Ronaldo zelfs te hoog. Hij voegt op het veld tegenwoordig (logischerwijs) niets meer toe buiten doelpunten. Dat doet ie nog steeds fantastisch hoor maar met Messi, Lewa, Haaland, Mbappe, Benz, Salah en Vlahovic zijn er maar liefst 6 spelers die meer scoorden en buiten Lewa bij Bayern, Salah bij Liverpool en Mbappe bij psg zaten die afgelopen seizoen nou niet bij betere clubs dan Juve en United. Bovendien voegen die jongens buiten hun doelpunten allemaal meer toe imo.

Ik wist niet dat 'scoren' nodig was om een ballon d'or te winnen. Maar als je naam Messi is, moet je ineens alles doen. Toen Modric hem won was dat geen vereiste, en dit jaar werd zelfs Jorginho naar voren geschoven. Bizar toch wat ze allemaal blijven kakelen.

Ronaldo lijkt de afgelopen tijd meer actief op het internet, iedereen noemt het winnaarsmentaliteit, maar het is gewoon een grote narcist, hij is schijnheilig, want hij zegt het ene maar vervolgens reageert die op iemand die vind dat hij de ballon dor had moeten winnen. Beetje kansloos vind ik het. Heb Messi in 2016-2018 ook niet gehoord toen die op individueel vlak gewoon de aller beste was en geen 1x de gouden bal kreeg.

1 december 2021 om 16:10

Het is geen naricsme. Het is onzekerheid. Ronaldo is een heel onzeker mannetje.

Eerlijk gezegd ben ik al heel lang klaar met dat eeuwige gezeur wie van de 2 nu het beste is.
Ik kijk uit naar de tijd dat er weer bijna elk jaar een andere speler opstaat die uitmuntend presteert en niet de continue strijd tussen dezelfde 2 spelers.

Tja hij laat zich weer eens kennen natuurlijk.

Hij heeft er al te veel gehad in mijn ogen en ook deze van dit jaar had niet naar hem moeten gaan natuurlijk maar ook niet naar Messi maar had hem aan Lewandowski gegeven maar goed wij mogen niet stemmen.

Kwalificeert zich met alle moeite voor de CL met Juventus en wilt de Goude bal? Wat een grap.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. MartialAanvaller81
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3899 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 18 8 4 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Vrije trap tegen Real Madrid krijgt mogelijk gouden randje voor Schöne

De UEFA heeft de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren