Arsenal-speler Gabriel slachtoffer van brute overval met honkbalknuppel

Woensdag, 1 december 2021 om 08:11 • Laatste update: 10:14

Gabriel dos Santos Magalhães is in augustus op brute wijze overvallen. De Daily Mail schrijft dat totaal drie mannen de verdediger van Arsenal naar zijn huis gevolgd waren, waar ze hem in de garage zijn auto, horloge en mobiele telefoon afhandig wilden maken. De 26-jarige man die Gabriel met een honkbalknuppel bedreigde, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar.

Gabriel en een vriend waren op weg naar huis na een avondje uit. De overvallers volgden hen en op camerabeelden is te zien hoe Gabriel in zijn garage benaderd wordt zodra hij uit zijn auto stapt. Een man bedreigt hem met een ijzeren honkbalknuppel en wil zijn horloge, mobiele telefoon en de sleutels van zijn Mercedes ter waarde van vijftigduizend euro hebben. Aanvankelijk lijkt Gabriel mee te werken door zijn horloge en autosleutels af te geven.

Er ontstaat vervolgens echter een worsteling, waarbij Gabriel zijn overvaller in het gezicht raakt en zijn arm pakt. De overvaller weet zich te ontworstelen en rent vervolgens met de twee andere daders - een man die eveneens in de garage was en een man die ervoor zorgde dat het elektrische hek niet sloot, die overigens allebei niet zijn gepakt - weg. De inmiddels veroordeelde dader met de honkbalknuppel verloor zijn pet, waardoor hij op basis van DNA kon worden opgepakt.

De rechter oordeelde dat niet bewezen kon worden dat Gabriel specifiek als slachtoffer werd gekozen omdat hij een bekende voetballer is. “Maar men realiseerde zich wel dat het slachtoffer rijk was. Gelukkig zijn de gevolgen beperkt gebleven door de dappere actie van de slachtoffers”, zo citeert de Daily Mail de rechter die een gevangenisstraf van vijf jaar oplegde. De dader - een veelpleger - had nog een voorwaardelijke celstraf van 56 maanden openstaan, vanwege het bezit van heroïne met de intentie om het te verkopen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door gooner4)

Wat een naar verhaal zeg.... Hoor je tegenwoordig vaker,ook in Spanje en Frankrijk zijn er al talloze meldingen geweest van overvallers.

Alleen zijn de overvallers vergeten dat Gabriel uit de favela komt....

Gelukkig is alles goed gekomen voor Gabriel en zijn er geen gewonden gevallen.

1 december 2021 om 10:35

Klopt. In Nederland ook, maar dan voornamelijk gemunt op dure horloges. Het lijkt wel alsof een deel van de generatie tieners/jongvolwassenen het gevoel hebben dat ze niets te verliezen hebben. Best angstaanjagend.

1 december 2021 om 10:38

@robjones

Dat is ergens ook omdat justitie zo laks optreed. In België is er zelfs geen plek meer voor criminelen, enkel de moordenaars, verkrachters (en zelfs dan) , zware drugsdealers zitten in de bak. De overvallers/home jackers die krijgen meestal nog een tweede en zelfs een derde kans...

Ik denk dat de jeugd van tegenwoordig ook inderdaad roekelozer is dan vroeger. Tieners die elkaar neersteken voor beef op social media...

1 december 2021 om 10:47

Ja, ik weet het dus niet. Want er zijn ook erg veel onderzoeken geweest die uitwezen dat spijkerhard straffen ook averechts werkt. Ik weet niet of de jeugd/de jongvolwassenen roekelozer zijn dan twintig jaar geleden, heb me daar nooit in verdiept. Vind t een erg lastig vraagstuk; hoe het geweldsprobleem op te lossen in Nederland.

1 december 2021 om 11:45

Weet zo niet, er is een gast geweest in amerika 16 jaar veroordeeld voor 116jaar gevangenis. 1 klein dom foutje dat fataal afliep. Maar die zal nooit niemand meer raken buiten de gevangenis. En de jeugd van nu heeft een te grote bek. Ze schelden je uit en als je iets terug zegt steken ze je neer. Respect dat is iets dat ze niet meer kennen.

1 december 2021 om 11:36

Uh.... Gabriel komt niet uit een favela man. Groeide gewoon op in redelijke omstandigheden.

1 december 2021 om 11:44

@theroscoe

Klopt dat? Ik dacht dat hij net als zoveel Braziliaanse voetballers uit de favela kwam.

My bad als het klopt.

1 december 2021 om 12:22

Ja, er zijn wel favela's waar hij woonde, maar hij zelf zat in een stabiele omgeving. Mogelijk dat de verwarring is ontstaan vanwege een andere Braziliaanse verdediger die ook Gabriel heet en ook bij Arsenal heeft gespeeld; Gabriel Paulista (nu Valencia dacht ik). Die komt heel famously wel uit de favela.

Hij vecht ook gewoon terug.. Gelukkig dat die debielen 'm peerde dan. Mooi dat er 1 gepakt is, dan krijg je die andere 2 ook al.

1 december 2021 om 08:46

Op basis waarvan denk je dat die andere 2 ook wel gepakt zouden worden? Alleen de eerste dader heeft iets van DNA materiaal laten liggen, als ik het artikel mag geloven. Of denk je dat die dader zijn 2 maten gaat “snitchen” om het maar eventjes in die taal te formuleren.

1 december 2021 om 09:10

De meesten idioten zeggen dat ze de ander nooit zouden verraden, maar gelukkig doen ze dat als het er echt op aankomt wel.

2 december 2021 om 09:59

Ik denk idd dat de dader die gepakt is gaat switchen. Neem aan dat je wel weet hoe dat gaat toch? Simpel gezegd; jij 5 jaar en niets zeggen, of jij 2 jaar en die 2 erbij lappen.

1 december 2021 om 09:32

Gabriel is ook 1 van de weinige Arsenal spelers die je NIET zou willen overvallen met de angst dat hij terug vecht. Dan kan je je beter richten op een Odegaard ofzo

1 december 2021 om 11:47

Dat zou ik zomaar niet durven beweren heb vroeger thai box gedaan. Er zat een kerel bij ons leek een beetje op steve urkel. Maar als die in de ring stond kon je beter zorgen dat je u best deed. Of je kreeg een pak voor je broek. Dus niet denken dat iemand er rustig uitziet als het erop aan komt wel eens kan verschillen.

1 december 2021 om 10:50

Getuigt van karakter! Anderzijds hoeft zo’n misdadiger maar 1x de knie van Gabriel goed te raken om zn hele carrière te verzieken.

My defender, een waardige opvolger van Sead - die ook nog eens erg goed is in zijn werk

Arsenal players are built different! Even zonder dollen, gelukkig dat dit goed is afgelopen en hopelijk morgen gewoon erbij op Old Trafford. Deze jongen krijgt veel te weinig complimenten voor zijn spel. Echt een koopje van Arsenal voor maar 26 miljoen. En maar 23 jaar, ik durf zelfs te stellen dat hij bij de 5 beste centrale verdedigers hoort dit seizoen in de PL!

1 december 2021 om 10:49

Gelukkig was dit in augustus al . Dus ik neem aan dat hij er morgen sowieso gewoon bij is, want hij is niet geblesseerd toch?

Inderdaad absoluut een koopje en top gescout door de club! In mijn optiek ook eindelijk echt een voorbeeld van hoe je als club aankopen zou moeten doen. Scouten op het profiel qua speler dat je wil hebben en dan kijken wie er qua prijs/kwaliteit verhouding goed bij passen. In het verleden zijn er te vaak aankopen gedaan waarbij ik het idee kreeg dat dit totaal niet is gedaan en dat de speler gekocht was zonder te kijken naar of en hoe die in het team zou passen..

Dit seizoen zeker in mijn optiek! Sowieso was hij vorige seizoen ook gewoon al erg sterk, alleen had hij na zijn Covid besmetting een dip in vorm. En inderdaad slechts 23 jaar, dat zou je echt niet zeggen als je hem ziet!

1 december 2021 om 11:56

Jackie, hetzelfde kan nu gezegd worden van Tomi, Ramsdale, Sambi en Tavares. Talent-id van de huidige staf is zeer goed en mag best geprezen worden, deze 4 jongens doen het boven verwachting in hun eerste seizoen in de PL -behalve Ramsdale- bij een grote club en op hun leeftijd, normaal gesproken heeft dat allemaal wat tijd nodig om te wennen maar we draaien met deze spelers gewoon mee voor een CL plek. December kan het seizoen weer maken of breken, let's go!

1 december 2021 om 12:36

White mag er ook bij genoemd worden. Echt onder de indruk van het beleid. De achterhoede staat opeens als een huis (beseffende dat er in het spel nog veel fout gaat en er veel druk staat op deze achterhoede). December wordt inderdaad erop of eronder, 8 wedstrijden in één maand gaan rest van seizoen bepalen. Hopelijk kunnen we in januari alle spelers met aflopend contract slijten, om salaris te besparen en eventueel nog iets te verdienen; Laca, Nketiah, Elneny, Chambers, Sead. Mocht er een opening zijn, dan is een nieuwe centrumspits een musthave om alles aan elkaar te 'lijmen'. Isak, Vlahovic, David, Toney?

1 december 2021 om 14:13

Gunnero, hoe kon ik White idd vergeten... Bizar toch? Net zo bizar als dat er nu geen lof gegeven wordt. Dan wordt als reden gegeven dat we nog helemaal niets hebben, wat ook waar is natuurlijk, maar er mag wel geklaagd worden alsof we bijna gedegradeerd zijn. Ach ja, het meten met 2 maten is niemand vreemd hier.

Ik hou vast aan mijn eerdere volgorde van voorkeur: Isak, Vlahovic, Osimhen, DCL en Watkins (nrs 1 en 2 staan vrijwel op gelijke hoogte).

David te weinig van gezien en Toney vind ik tegenvallen, ook al speelt hij natuurlijk 'maar' bij Brentford.

1 december 2021 om 14:22

Zeker mee eens Samcro! De voortekenen zijn nu allemaal goed. Persoonlijk houdt ik nog altijd even een slag om de arm wat betreft of een speler een geslaagde aankoop is of niet. Dat beoordeel ik pas liever aan het eind van het seizoen, maar dat weet je .

Ik zit persoonlijk nog niet met mijn gedachte bij Top 4. Daarvoor acht ik ons niet stabiel genoeg nog. Er zijn nog iets te veel problemen in het spel/selectie. En zoals jij zegt, december kan het seizoen maken of breken. Maar daar zou ik de periode van de Afcon nog aan toe willen voegen, vanwege het gemis van Partey dan. Ondanks dat hij nog niet elke wedstrijd on top form is, is hij wel erg belangrijk op het middenveld. En het loopvermogen en fysiek van Partey en Sambi gecombineerd is in mijn optiek de reden dat het nu goed loopt. Ik ben bang dat wanneer Xhaka die positie weer gaat invullen, dat het spel dan weer minder zal worden.

Hopelijk nog wat versterkingen in januari en wat spelers die vertrekken! Persoonlijk zou ik echt alsnog gaan polsen bij Aouar en hem desnoods alvast benaderen voor een transfervrije overkomst in de zomer (mocht Lyon teveel vragen in de winter). En ik zou graag nog één extra fysiek sterke middenvelder zien komen.

1 december 2021 om 14:30

@gunnero.

White maakt zeker indruk de afgelopen maanden! Beetje weifelend begin en zijn prijskaartje blijft een doorn in mijn oog, maar daar kan hij zelf niets aan doen natuurlijk. Maar als hij dit vast weet te houden, vormt hij een perfect duo met Gabriel. Persoonlijk hoop ik dat Arteta vanaf volgend seizoen Saliba de 1e back-up voor Cv's maakt en hem echt de kans geeft, want die maakt gewoon elke keer weer indruk in zijn verhuurperiodes.

De achterhoede staat over het algemeen goed inderdaad. Een stuk beter dan eerst. Alleen moet het als geheel wel iets meer solide nog. We kunnen niet elke keer verwachten dat Ramsdale ons in de wedstrijd houdt of punten redt. Dat gaat nooit een heel seizoen goed. Maar dat heeft voornamelijk met de algehele organisatie te maken, niet zozeer met de back four.

Het zou inderdaad mooi zijn als die spelers weg gaan . Ik ben wel van mening dat we diepte in de squad missen. De spitspositie is erg belangrijk, maar tegelijkertijd ook uitermate lastig. In mijn optiek hebben we een samensmelting van Lacazette en Aubameyang nodig qua type. En die zijn nou eenmaal duur. Wie het dan wordt, is mij om het even. Het gaat mij er puur om dat degene die komt mee moet kunnen in het positiespel, maar ook 20 goals in de competitie moet kunnen maken in een seizoen.

Buiten de spitspositie vind ik het centrale middenveld wel zorgelijk ook. Daar moet ook echt minimaal 1 speler bij. De manier waarop wij nu spelen, waardoor er weer positiviteit is, kan helaas niet met Xhaka in het elftal. En dat maakt het lastig. Het middenveld wordt dan wel licht als Partey naar de Afcon is. Plus ik zou een gokje wagen voor Aouar (ofwel nu als Lyon hem voor een schappelijke prijs wil laten gaan, ofwel transfervrij in de zomer).

1 december 2021 om 14:40

Jackie, met jou eens, ik zou Aouar en Bruno proberen op te halen bij Lyon. Zou meteen een goede injectie voor ons middenveld zijn. Het is nu tijd om een selectie te bouwen waarmee we overal dubbel bezet zijn zonder het duidelijk te merken als er iemand wegvalt, maar ik denk dat die opdracht ook bij de club wel bekend is gezien de aankopen en strategie.

Ik ben optimistisch gestemd, niet hosanna maar geniet wel van hoe de hele sfeer rond de club nu is. Je merkt dat ook hier op vz omdat er veel minder reacties in wedstrijdtopics zijn en het gros daarvan is tegenwoordig van ons supporters...goed teken, nu moeten andere fans ons nog gaan haten dan zijn we helemaal terug

Dat jij een slag om de arm houdt weet ik en dat respecteer ik ook. Laten we hopen dat we de beste van de rest kunnen worden en dus plek 4 pakken. Ik heb het gemist om ons in de CL te zien en met Arteta heb ik er vertrouwen in dat we dan geen speelbal meer gaan zijn in de poule, helemaal als er goed doorgebouwd wordt. Er komen imo nog mooie tijden aan.

1 december 2021 om 14:46

Lof, maar dan met mate Samcro . Dat is de gulden middenweg haha. Nee maar zonder dollen, het gaat denk ik puur om dat er vaak in uitersten wordt gepraat. 4 goede wedstrijden en spelers zijn topaankopen, 4 slechte wedstrijden en ze zijn bagger aankopen. Beide kanten maken zich daar dan schuldig aan.

Hoe schat jij de haalbaarheid van de door jou genoemde spitsen in? Want er staan namelijk namen tussen die erg begeerd zijn en erg veel geld moeten kosten. Hoe realistisch is zoiets in de wintertransferperiode?

Vlahovic acht ik ons kansloos, als je de andere gegadigden ziet. Isak zou zeker kunnen, maar zal wel 60 miljoen kosten. Osimhen is nog wel geblesseerd tot februari ongeveer, maar Napoli maakt nu wel aardige kans op de titel in Italië. Dan gaat het lastig worden om hem te verleiden midden in het seizoen weg te gaan gok ik. DCL vind ik persoonlijk een lastige. Nu al een tijdje geblesseerd, daarvoor niet in vorm. Waarschijnlijk wel extreem prijzig en toch dan weer niet dermate indrukwekkend dat ik denk: JA, die moeten we halen. Statistieken zijn ook niet uitzonderlijk per sé. Watkins had vorig seizoen een top seizoen, maar weet dat nu niet bepaald te repliceren. Toney hoef ik persoonlijk sowieso niet te zien, daar zie ik geen spits in die goed genoeg is voor een club die richting top 4 wil.

Persoonlijk ben ik van David juist wel gecharmeerd, gezien de verschillende kwaliteiten die hij bezit in zijn spel. Hij is wat allrounder dan sommige andere namen en dat zie ik wel graag in een Arsenal spits. Alleen ben ik huiverig met spitsen uit de Ligue 1 haha. Het lijkt er toch wel op dat de goals die spelers daar scoren (qua hoeveelheden) niet helemaal relateren aan de hoeveelheid goals die ze in de PL maken (zie Laca, zie Pepe, zie Giroud).

Eén naam die ik weinig hoor, maar waar ik persoonlijk erg van gecharmeerd ben, is Karim Adeyemi. Hij is minder 'ready' dan de namen die eerder genoemd zijn, dus dat is een risico. Maar hij heeft wel alle facetten die ik graag zie bij ons in de spits. Plus soms is het wel de moeite waard om zo'n gok te wagen, een beetje a la Haaland.

1 december 2021 om 15:15

Jackie, ik denk niet dat er deze winter al een spits bij gaat komen of we moeten een masterplan hebben om Laca, Auba en Eddie te verkopen en daarvan een nieuwe te halen, met Balogun en Nelli als back-up.

Tja, haalbaarheid blijft een lastig ding. Er lopen nu ook spelers bij ons die onhaalbaar geacht werden voordat ze kwamen, dus zeg nooit nooit. Ik ben erg gecharmeerd van Isak en Vlahovic maar dat merkte je denk ik al wel

David heb ik echt te weinig van gezien om een goed oordeel over te geven, net als Adeyemi. Ik heb er vertrouwen in dat de staf een juiste keuze gaat maken, dat hebben ze afgelopen zomer ook gedaan...al kan je over Ode nog twijfels hebben, want die komt niet in vorm lijkt het, ondanks dat zijn onderliggende stats wel goed zijn als hij speelt. Maar sws moet hij de gym in want het is wel echt een slapjanus hoor.

1 december 2021 om 15:45

Denk het ook niet inderdaad . Maar zou wel mooi zijn. Maar goed. Het is vooral te hopen dat Aubameyang weer een beetje gaat scoren, Martinelli meer kansen krijgt en persoonlijk hoop ik ook dat Balogun wat meer minuten mag maken.

Zeker waar . Haha ja dat had ik al door! Zou met beide ook zeer tevreden zijn hoor. Ja Adeyemi volg ik dus persoonlijk wat meer, dus daar heb ik wel een beter beeld van. David ook niet goed genoeg wat dat betreft.

Klopt. Ode had ik toen ook al mijn twijfels over inderdaad. Zijn huurperiode bij ons was prima, maar ik was niet zo super onder de indruk dat ik het echt nodig vond dat hij gehaald werd. Hij is inderdaad een beetje Özil light in mijn optiek. Mist de brille van Özil, maar heeft wel weer meer mentaliteit dan Özil. Maar beetje net-niet heb ik dus het idee. Maar goed, hij blijft natuurlijk wel waarde houden gezien zijn leeftijd en talent. Al hoop ik nu vooral dat Smith-Rowe weer op 10 gezet wordt en Martinelli dan een reeks wedstrijden mag starten op links. Dat lijkt mij het beste (mits Saka fit is trouwens).

1 december 2021 om 17:02

In december moet Martinelli wat wedstrijden krijgen in de spits. Als dat voldoende bevalt kunnen we met een gerust hart Nketiah, Laca verkopen en Balogun verhuren. Van de genoemde namen heeft iedereen een langlopend contract. Alleen Vlahovic loopt tot juni 2023, wat inhoudt dat hij in 2022 wordt verkocht. Die gaat niet bijtekenen. Lijkt vrij onhaalbaar op het moment, maar je moet ook beseffen dat er veel aanbod is van centrumspitsen en er aardig veel geschoven gaat worden (mbappe, Haaland, Kane). Wellicht komt er een opening. Gekke suggestie: Youssef Poulsen. Tussenoplossing, maar ben altijd wel gecharmeerd van hem. Heeft lengte, maar ook voetballend sterk.

Aouar twijfel ik inmiddels sterk over. Dan kun je beter kiezen voor Odegaard op CMF in bepaalde wedstrijden. Als we een CMF halen, dan liever een Renato Sanches type. Wanneer gaat Milinković-Savić trouwens een keer transfereren? Dat is een droomkandidaat

2 december 2021 om 10:01

Toch wil ik niet te vroeg juichen. De nieuwe jongens doen het nu allemaal prima en Ramsdale doet het geweldig. Hopen dat ze dit vast kunnen houden en ook in topwedstrijden kunnen presteren. Enige die nog wat tijd nodig heeft is Sambi.

2 december 2021 om 10:06

Houd Laca maar en verkoop Auba. Auba in vorm kan afwerken, maar verder is het niveau Kelderklasse. Laca is veel completer en ook iemand die het team op sleeptouw neemt met zijn mentaliteit. Ben alleen bang dat we niet snel van Auba afkomen, tenzij hij zin heeft in China of het Midden Oosten.
De rest die je benoemd idd laten gaan en van dat geldt Isak halen. Vlahovic zie ik niet komen met de concurrentie en ik wil wel graag iemand die er direct staat. Daarnaast belangrijk om het middenveld te versterken, aangezien ik daar van niemand echt fan ben.

Hopen dat we vanavond kunnen winnen en de lijn doortrekken. Als je vanavond wint sta je er t.o.v. concurrenten zoals United en Spurs er wel goed voor. West Ham en Brighton zullen nog wel wat gaan zakken en dan heb je goede kans op 4e te worden en eindelijk weer CL te spelen. Dat doet natuurlijk heel veel, ook qua transfers.

"de dader - een veelpleger - had nog een voorwaardelijke celstraf van 56 maanden openstaan". En met dit vergrijp erbij moet ie nu 60 maanden de bak in, als de hele straf daadwerkelijk moet worden uitgezeten. Maar feitelijk dus een straf van slechts 4 maanden voor deze overval, bizar weinig!

1 december 2021 om 15:03

Inderdaad, Nederlandse toestanden. Hoe kan iemand met 56 maanden voorwaardelijke celstraf nog gewoon vrij rondlopen? Deze gasten hebben weinig te verliezen. Hetzelfde gebeurde bij Van der Grijp, ook daar de dader maar een paar maandjes de cel in (en foei argument), om vervolgens weer opnieuw deze dingen te doen.

Hoe kan de rechter ook zeggen dat het niet bewezen is dat de dader bewust Gabriel uitkoos? Wat boeit dit precies in de straf?

Gabriel is opgegroeid in de Favella’s, dus hij kan echt wel zijn mannetje staan.
On: Het is een soort klopjacht geworden op dure horloges. Best wel eng als je er eentje hebt. Be safe everyone!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller206
N. PépéAanvaller90
E. NketiahAanvaller30
B. LenoKeeper30
A. RamsdaleKeeper170
Cédric SoaresVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren