Christian Gyan reageert via Facebook: ‘Ik voel me oké en ben niet stervende’

Woensdag, 1 december 2021 om 07:19 • Laatste update: 07:42

Christian Gyan heeft via Facebook gereageerd op het nieuws dat hij ongeneeslijk ziek is. Het Algemeen Dagblad bracht dinsdag naar buiten dat de 43-jarige Ghanees lijdt aan kanker en dat zijn voormalig werkgever Feyenoord hoopt om hem nog een waardig afscheid te kunnen geven. Gyan benadrukt dat het goed met hem gaat en dat hij niet stervende is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door asroma8)

Misselijke klotekrant, dat AD. Hoe haal je het in je harses om zo'n bericht naar buiten te brengen zonder toestemming van de persoon waar het om gaat? Wat ben je dan een empathieloos stuk verdriet, Mikos Gouka.

1 december 2021 om 08:10

Volgens mij geven ze toch de feitelijke situatie weer waarbij Gyan echter denkt dat het geloof sterker is.

1 december 2021 om 08:18

Kan zo zijn, maar dan nog dien je met de betreffende persoon af te stemmen of hij het wil delen. Dat is niet aan een journalist om te bepalen. Er zit hier ook geen persoonsoverstijgend belang bij, het nieuws heeft niet direct maatschappelijke waarde waardoor je buiten de persoonlijke sfeer moet treden. Maar goed, Gouka heeft zijn 'mooie' scoop te pakken.

1 december 2021 om 08:57

Het gaat allang niet meer om de waarheid bij de media. Het gaat om wie is de snelste.

1 december 2021 om 10:25

In mijn beleving is gezondheid een privekwestie en is het diep triest dat dit soort zaken de media halen, zonder overleg met de betreffende persoon. Het is een kwalijke zaak dat verschillende mediums het ook overnemen zonder enig onderzoek te verrichten. Niet netjes dit.

1 december 2021 om 11:25

AD geeft aan dat hij stervende is. Dat is dus helemaal (nog) niet aan de orde blijkt nu. Vind het wel een enorme blunder van het AD hoor.

1 december 2021 om 11:31

Uitbehandeld met k*** is in de regel stervende, hoe positief diegene ook mag zijn.
Los daarvan zijn wij allen stervende of onderweg ;-)

Begrijp ik het goed dat de situatie inderdaad wel zo is als gesteld (uitbehandeld door doktoren), maar dat hij bedoelt dat hij gelooft dat het alsnog goed komt? Niet heel chique dit zonder afstemming met hem zelf te publiceren overigens...

1 december 2021 om 07:52

Ja dat geeft ie zelf ook tussen neus en lippen door aan, de situatie is zo erg als beschreven maar hij is zeer gelovig, voelt zich (nog) prima en denkt dat de lieve heer hem hier doorheen trekt.

1 december 2021 om 08:06

Zo lees ik het helemaal niet. Ik lees juist dat hij ontkracht dat hij uitbehandeld (stervende) is. Als hij het het eens zou zijn met de boodschap van het AD zou hij niet ontkennen.

Dat hij in zijn religie hoop vind, heeft denk ik meer met het feit te maken dat hij ook daadwerkelijk ziek is en gelooft dat hij beter kan worden met God’s wil. Staat los van het “uitbehandeld” zijn.

1 december 2021 om 08:39

Joh, je neemt toch geen bijbelquote waarin je zegt dat God kan helpen het onmogelijke te overwinnen als mens als je niet er oog in oog mee staat? Hij zegt niets over wel of niet uitbehandelt zijn, ontkracht dat ook nergens.

1 december 2021 om 10:37

Als het AD nou gewoon contact met hem zocht voordat ze het artikel uitgaven, dan wisten we het antwoord al.

Het werd gisteren ook overal al klakkeloos overgenomen. Helaas werkt de media zo. Iedereen wil zo snel mogelijk een verhaaltje en bronnen worden nauwelijks meer gecheckt krijg ik het idee. Maarja je moet wel snel zijn tegenwoordig.

Hoop in ieder geval dat het nog lang goed met hem blijft gaan (of het nu waar is of niet).

Het is toch wel een van mijn favoriete spelers ooit van Feyenoord (ik herinner me vooral die tulband tegen Ajax nog).

Ik dacht gister ook al na alle berichten, ok hij is uitbehandeld maar dat betekent niet dat je stervende bent. Daar gaat bijna iedereen vanuit als je uitbehandeld bent (voor k***). Gelukkig voelt hij zich momenteel goed.
Als de westerse medische wereld niet meer kan helpen (wat heel vaak voorkomt) dan zijn er nog genoeg andere opties hoor.
Ik ken juist veel mensen die verder zijn gekomen in het alternatieve nadat ze voor de westerse wereld waren uitbehandeld en als dood werden opgegeven.
Een mooi voorbeeld is Wim Hof die al zijn (dodelijke) ziektes heeft overwonnen door ademhalingstechnieken.
Ja mensen pillen en vaccins is vaak niet de oplossing. Leer je lichaam en geest kennen, maak je autonomie sterker. Adem!

1 december 2021 om 10:03

Over welke dodelijke ziektes heb jij het dan precies die Wim Hof heeft overleefd/ovewonnen?

1 december 2021 om 10:25

Ja, er zijn inderdaad aanwijzingen dat zijn ademhalingstechnieken positief effect kunnen hebben. Maar dodelijke ziektes er mee overwinnen, zeker niet. Verder is het bijvoorbeeld ook niet zo (i.t.t. het populaire narratief) dat k***patiënten die optimistisch zijn over hun ziekte langer leven dan patiënten die er neutraal in staan (niet negatief, dát heeft wel negatief effect). Dus zeker, met je geest lijk je zaken wel te kunnen beïnvloeden, maar je gaat er echt absoluut geen diabetes of MS mee oplossen, om maar wat voorbeelden van Hofs statements te noemen.

1 december 2021 om 10:39

Ja zoiets dacht ik al gevonden te hebben via internet. Ik vind dan ook dat mensen als toss moeten oppassen met dit soort voorbeelden, want mensen die uitbehandeld/mensen om hun heen kunnen op zo'n manier weer onterechte hoop krijgen.

1 december 2021 om 11:50

Precies, hoop is iets moois, maar valse hoop niet. Neemt niet weg dat alternatieve geneeswijzen zeker kunnen helpen, maar vaak is het nou eenmaal gestoeld op wetenschappelijk aangetoonde nonsens (zoals homeopathie). Al is dat natuurlijk weer een andere discussie. Enfin, meneer Hof heeft geen dodelijke ziektes overwonnen door ademhalingstechnieken; zou schitterend zijn als het waar was, maar dat staat vast.

1 december 2021 om 11:53

Zeggen dat je met ademhalingstechnieken ernstige ziektes als k*** kan genezen is gewoon gevaarlijke misleiding. Vraag maar aan Silvia Millecam. Natuurlijk zijn er altijd verhalen van mensen die een lauwwarme kroket een week tussen hun brillen klemmen, ergens van genezen en dan denken dat het door die kroket komt, maar dat is toeval, geen oorzaak gevolg. Maar goed, ik heb wel dat Gyan kracht uit z'n geloof put.

1 december 2021 om 19:04

"als de westerse medische wereld niet meer kan helpen (wat heel vaak voorkomt) dan zijn er nog genoeg andere opties hoor."

Genoeg andere opties die helaas niet werken. En je kan het westerse medische wereld noemen maar deze bewezen geneeskunde wordt niet alleen in het westen gehanteerd maar ook van China tot Brazilië tot India tot Qatar aan toe.

Ik hoop van harte dat ie bedoelt dat het "echt" goed met hem gaat, maar wellicht dat hij z'n vertrouwen in God steekt nu die uitbehandeld is. Wens hem iig het beste.

vind het schandalig dat zomaar door het A-D klakkeloos dit word vermeld zonder eerst contact te hebben met Gyan dan hadden ze het wat anders kunnen formuleren nu hebben ze inbreuk gedaan op zijn privecy

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren