Microfoon vangt racistische opmerkingen aan het adres van Hyun-Jun Suk op

Woensdag, 1 december 2021 om 06:59

Hyun-Jun Suk is zondag tijdens de wedstrijd tussen Olympique Marseille en ESTAC Troyes (1-0) racistisch bejegend. Een microfoon van Amazon Prime ving op dat de Zuid-Koreaanse spits door twee verschillende mensen van nabij de bank van Olympique Marseille belachelijk werd gemaakt vanwege zijn Aziatische achtergrond. ESTAC Troyes heeft in een statement fel stelling genomen tegen de bejegeningen aan het adres van Suk, terwijl de Franse tuchtcommissie volgens RMC Sport een onderzoek heeft ingesteld.

Het duel tussen Olympique Marseille en ESTAC Troyes - dat werd beslist door een doelpunt van Pol Lirola in de 74ste minuut - moest achter gesloten deuren worden afgewerkt, naar aanleiding van incidenten tijdens de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Mede daardoor ving de microfoon van Amazon Prime nabij de bank van Olympique Marseille de beledigingen aan het adres van Suk op. Na een tackle op Pape Gueye kreeg Suk van twee verschillende mensen in de buurt van de bank van Olympique Marseille te horen dat hij een ‘samoerai’ was en ‘sushi zou gaan maken’.

Met de beledigingen wordt overigens gesuggereerd dat Suk uit Japan zou komen, terwijl hij in werkelijkheid Zuid-Koreaans is. “ESTAC is na het bekijken van de beelden van onze wedstrijd tegen Olympique Marseille op de hoogte van de racistische opmerkingen aan het adres van Hyun-Jun Suk”, schrijft ESTAC Troyes in een statement op zijn website. Olympique Marseille-president Pablo Longoria zou reeds zijn excuses hebben gemaakt aan zijn collega Aymeric Magne. “Het lijdt geen twijfel dat de woorden die zijn opgevangen door de microfoon van Amazone Prime simpelweg onacceptabel zijn in de multiculturele voetbalwereld.”

“De club veroordeelt iedere vorm van racisme en xenofobie. ESTAC steunt alle stappen die genomen worden om dit te bestrijden. We zullen de speler ondersteunen bij de stappen die hij wil ondernemen”, zo wordt het statement besloten. De dertigjarige Suk - voormalig spits van Ajax en FC Groningen - is momenteel bezig aan zijn tweede termijn bij ESTAC Troyes, nadat hij in 2017 arriveerde, een jaar later naar Stade Reims vertrok en in januari 2020 terugkeerde. Hij speelde dit seizoen voorlopig zeven wedstrijden, waarin hij nog geen doelpunten of assists verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door binny)

Toch absurd wat er gebeurt omtrent Marseille, eerst zijn zij (lees Payet) mikpunt van geweld en alles, fans tegen en van Marseille zijn ook geen lievertjes, en maakt spelers van Marseille het zelf notabene af door racistisch te zijn..
Het heeft al tijdje niets met voetbal te maken omtrent Marseille

1 december 2021 om 08:47

Kunnen we Marseille niet gewoon cancellen? Wat een ordinarie club is dat zeg. Heb nooit sympathie voor die club gehad, maar het wordt de laatste jaren alleen maar erger. Gun ze inmiddels niks beters dan ellende.

1 december 2021 om 10:29

Helemaal mee eens, tweeluik tegen Galatasaray gekeken en wat een smerig ploegje is dat zeg, alleen maar schoppen net als de keldeklassers van het 8ste niveau als het hun niet zint, na dit gelezen te hebben heb ik geen eens meer medelijden met wat zij meegemaakt hebben afgelopen wedstrijden.

Mooi dat Hyun-Suk toch zo'n langlopende carriere heeft kunnen ontwikkelen, triestig dat hij nu op deze wijze het nieuws haalt. Mensen bagetalliseren graag racisme tegen Aziaten, maar sinds covid is dat alleen maar erger geworden.

1 december 2021 om 08:21

Je ziet het al aan de hoeveelheid reacties onder dit artikel. Blijkbaar is er minder verontwaardiging als het om een aziatisch persoon gaat.

1 december 2021 om 08:39

Het is zeker niet goed te praten, maar ik heb wel ergere racisme zaken hier voorbij zien komen. Goed dat er naar gekeken wordt en de daders moeten zeker een straf krijgen.

1 december 2021 om 09:29

@ducktaildo maar even los van het feit dat ze Japan en Zuid Korea door elkaar halen.

Als je dus tegen een Nederlander zou zeggen: ga toch met je klompen in een molen wonen, dan is het ook racistisch? Het zijn stereotypen, maar zijn alle stereotypen gelijk racistisch?

Duitsers drinken bier uit liter glazen
Fransen eten altijd stokbrood
Italianen zijn pizzabakkers
Oostenrijkers doen aan jodelen met een lederhosen aan.
Japanners maken sushi

enz enz...
Dat de opmerkingen van die 2 personen niks toevoegen en totaal onnodig zijn, is wat anders.
Maar is het gelijk racistisch?

1 december 2021 om 09:54

Ow ik zie in veel dingen geen racisme hoor, hier ook niet in, maar je hebt hier ook artikels gehad dat overladen werd met reacties. Terwijl ik het in de verste verte geen racisme vond, maar toen ging het niet over een aziatisch persoon

1 december 2021 om 10:14

@ducktaildo dat ben ik helemaal met je eens. Ook van/over de kant die jij bedoelt wordt veel te snel de racisme kaart gespeeld.
Probleem is dat daardoor de erge gevallen soms niet meer serieus genomen worden.

Maar ja, je hebt tegenwoordig mensen die er een beroep van maken om zich beledigd te voelen en dan is het heel makkelijk om het op discriminatie of racisme te gooien, want dan durft bijna niemand je meer ongelijk te geven, omdat dat zo'n heet hangijzer is.

1 december 2021 om 11:00

Ducktaildo jij hebt helemaal gelijk! Bij Aziatische mensen wordt er veel te veel weggekeken. Terwijl Aziatische mensen toch wel verbaal veel naar hun hoofd krijgen gesmeten. Maar bij Aziatische mensen is er geen aandacht voor.

1 december 2021 om 11:09

Is het nodig om te praten over de semantiek van het woord racisme?

1 december 2021 om 11:41

@nederland79 zeker op het moment dat ze denigrerend worden bedoelt zijn die stereotypen vaak wel racistisch. Ongetwijfeld leuk tot je er zelf mee te maken kijgt.
Ik heb bijvoorbeeld in Belgie gewoond. De eerste keer dat iemand je een kaaskop noemt haal je je schouders op. Na de 10e keer is het echt niet leuk meer.
Dus ja, die opmerkingen zijn gelijk racistisch.
Het vervelende er aan is dat wanneer je dit tussen vrienden roept zo'n opmerking naast racistisch ook grappig kan zijn alleen ga je er dan aan voorbij dat dit voor een ontvangende partij helemaal niet zo hoeft te zijn.

Frankrijk profileert zich wel de laatste tijd, wat mega zielig.

Toch een onderbelichte etnische groep als het om racisme gaat, vooral omdat ze niet massaal op de banken springen en de publiciteit zoeken. Aziatische mensen krijgen op dit gebied ook een hoop te verduren, dat zie ik in mijn directe omgeving ook. Voor hen was het hele BLM-verhaal ook enorm pijnlijk. Hoe inclusief de bedoeling ook, zij hoorden er niet bij.

1 december 2021 om 08:29

In Amerika werd menig Aziaat en Amerikanen met Aziatische roots ook aangevallen door elke ras met betrekking tot covid destijds. Zowel verbaal als non-verbaal. Heeft mede te maken omdat onze grote vriend Trump het de China virus noemde destijds en het de schuld gaf aan de Chinezen. En Trump en China zijn geen twee handen op een buik. Hierdoor werd elke gast met iets van een Aziatische DNA aangevallen. Black lives matter hoort gewoon all lives matter te zijn, maar men vond dat blijkbaar iets teveel.

1 december 2021 om 08:35

Denk dat zij bang waren dat anders er te weinig aandacht zou gaan maar het racisme waar zij mee te maken hebben, echter is racisme iets van alle kanten en heeft er niet 1 groep hier alleenrecht op. Daarom neem ik de politieke activistische beweging Black Life Mathers ook niet heel serieus. Zitten er vooral voor zichzelf en niet voor het probleem waar zij zeggen tegen te vechten. Willen het racisme niet oplossen, maar een bepaalde groep naar de voorkant drukken. Het overige racisme zal hen echt een worst wezen. En heb zo het idee dat zij andere racistische gevallen alleen maar als tegenwerken zien ipv onderdeel van het probleem waar zij het over hebben. Gaat er namelijk minder aandacht naar de groep waar de beweging voor staat.

1 december 2021 om 08:44

Nouja, black lives matter was dan ook wel een oproep tegen het structurele en systematische geweld en onderdrukking tegenover een hele etnische groep die onder dwang en geweld de Verenigde Staten is ingescheept en pas sinds zo'n 50 jaar op papier gelijke rechten heeft (in de praktijk is dat nog steeds ongekend anders). De kreet 'all lives matter' bagetalliseert die roep om de facto gelijke behandeling vooral, omdat de implicatie is dat het verhaal van zwarte mensen in de VS geen unieke situatie is.

Het verhaal en context van Aziatische Amerikanen wiens voorvaderen naar de VS zijn verhuist is toch wel heel andere koek en de manier waarop zij systematisch worden bejegend is zeker onjuist, maar het is niet van dezelfde orde als bij zwarte Amerikanen.

1 december 2021 om 08:46

@Ducktailo

Mathers? Als in Eminem? Nouja, lees mijn reactie op Fcgrun (direct hierboven) maar eens en misschien snap je dan waarom het zo kortzichtig is om een beweging niet serieus te nemen of te denken dat het raar is speciale aandacht te vragen voor mensen die echt ongelofelijk slecht zijn behandelt in het verleden en nu.

1 december 2021 om 08:57

Ja, als in Eminem... Iets van een autocorrectie wellicht? En wat betreft het andere. Kunnen een hele discussie gaan voeren, maar de conclusie van de discussie weet ik al. Dus lijkt het mij beter dat wij onze dagelijks voetbalzone-energie in iets anders gaan steken.

1 december 2021 om 10:11

Ik heb wel een leuke anecdote over BLM. Een maat van me (aziaat) ging naar de demonstratie van BLM om ze te steunen. Wat bleek? Hij werd een aantal keer racistisch bejegend en mensen riepen "ni hao" naar hem. Heb vergelijkbare verhalen uit de VS gehoord. Tja, alhoewel ik het hele idee van BLM steun, zet dit je soms wel beetje aan het denken.

1 december 2021 om 08:37

@fcb_catalunya

Klopt inderdaad! Al is het wel zo dat Aziaten op hun manier ook enorm racistisch kunnen zijn t.o.v. niet-Aziaten. Helaas is racisme een ziekte dat overal voorkomt...

Velen denken ook omdat je niet gekleurd bent dat je niet racistisch behandeld kan worden. Racisme komt in elk ras/bevolkingsgroep voor.

Arabieren en zwarten kunnen ook racistisch uit de hoek komen. Het is gewoon een maatschappelijk probleem die over de hele wereld geldt.

1 december 2021 om 09:36

@fcbinsider1899
maar het zijn toch gewoon stereotypen, dat is toch niet gelijk racisme?
Even los van het feit dat Zuid Korea en Japan door elkaar gehaald wordt.

Italie: pizzabakkers
Frankrijk: iets met stokbrood
Oostenrijk: jodelen, lederhosen
Nederland: klompen, molens, tulpen, kaas

Als een Zuid Koreaan in Nederland op vakantie gaat en een kaartje terug stuur, dikke kans dat die 4 dingen er dan op staan. Terwijl maar een heel klein deel van Nederland daar echt mee van doen heeft. Boeit het jou? Mij niet.

1 december 2021 om 09:54

@nederland79

Ik weet het niet, het is wel een feit dat racisme en stereotypen soms door elkaar gehaald worden. Ik vind vanaf dat iemand zich beledigt voelt, moet het kappen.

Wat voor nut heeft het ook om die jongen samoerai of ga terug sushi maken te roepen?

Je kan ook andere zaken roepen die niets met zijn afkomst te maken heeft.

1 december 2021 om 10:11

@fcbinsider1899 dat het niks toevoegt en het je niet siert om te roepen ben ik met je eens.

Stereotypen kunnen inderdaad ook wel racisme zijn, maar overdrijven is ook een kunst.

Je zegt vanaf dat iemand zich beledigd voelt, moet het kappen.

We leven in een wereld waar er altijd mensen zijn die zich beledigd voelen, dan kun je niks meer zeggen.

99,9% van de Nederlanders zal het een zorg zijn dat je over klompen, molens, kaas en tulpen begint, maar er zijn er echt wel een paar die zich beledigd voelen.
Dus daar mag je dan niet meer over beginnen?

1 december 2021 om 10:22

@nederland79

Daar maak je een goed punt. Ik heb het misschien dan puur over het individu. Er is wat een grijze zone over beledigen. Zoals je zegt, als er enkelen zich beledigt voelen maar de overgrote meerderheid niet, dan is het misschien eerder flauw van die enkelingen. Als echter de overgrote meerderheid dit niet acceptabel vind, dan is dit ook gewoon not done.

1 december 2021 om 10:42

Zodra je een stereotype als belediging gebruikt is het voor mij racisme.

1 december 2021 om 11:08

Stereotypering kan ook als het niet beledigend is racistisch zijn. Zie bijv. zwarte piet. Ik denk dat context, beeldvorming en ook de mate waarin een stereotypering wordt gebruikt iets racistisch kan maken.

Ik zie het als volgt. We hadden eerst een cultuur waar niets als racistisch werd gezien, behalve een ketting om je nek of een overduidelijke wet die je rechten ontnam. Nu zitten we in een fase waarin alles wat ruikt naar kleur, gender of afkomst als racistisch wordt gezien. Een extremiteit dat wordt opgevolgd door een andere extremiteit. Op den duur zal zich hier hopelijk wat nuance in ontwikkelen.

1 december 2021 om 11:17

Goede discussie, maar als we het even relateren aan het incident rondom Suk:
Hij wordt hier overduidelijk belachelijk gemaakt door de spelers van OM. Stel, het waren vrienden van Suk die zulke opmerkingen maakten, zou ik het niet racistisch vinden. Het gaat om de intentie: is het een onschuldig grapje tussen vrienden? Of is het om de ander belachelijk te maken om zijn afkomst? Duidelijk dat het het tweede is, dus ik zou dit incident wel als racisisch omschrijven.

Ik keur het niet goed wat er gebeurt
Maar ik wordt wat kriebelig als alles direct zo overbelicht wordt en racistisch benoemd wordt.
Uiteraard juridisch gezien valt het onder het beledigen van iemands ras.

Ik wordt vaak uitgemaakt voor domme boer, omdat ik uit het mooie Drenthe kom.
Ik denk dat van, tja het zal wel...
Van mij hoeft dat niet vol in het nieuws te komen met alle aard van dien.

Anderzijds snap ik ook dat mijn groepering (Noord-Oost Nederland wat kleiner is dan het Aziatisch gebied.

1 december 2021 om 08:53

Een Koreaan uitmaken voor een Japanse krijger is misschien wel erger dan een Nederlander uitmaken voor een Duitse soldaat. Japan heeft meermaals Korea aangevallen en overmeesterd, niet alleen in WW2. De haat zit daar nog wel iets dieper dan NL-DUI.
De uitspraken van de bank van Marseille mogen wat mij betreft zowel een schorsing als een geschiedenisles opleveren.

1 december 2021 om 09:31

"ik wordt vaak uitgemaakt voor domme boer"

Als je "ik wordt" schrijft snap ik het ook wel
Maar ben het met je eens hoor. T zijn stereotypen. In Zuid Korea hebben ze die ongetwijfeld ook over ons. Iets met kaas, klompen en molens. Dat is dan ook racisme.

1 december 2021 om 09:41

Ben het niet helemaal met je eens. Dat NL bekend staat om klompen en kaas is gewoon een feit. Net als dat Korea bekend is om bijvoorbeeld Kimchi of BTS (vraag de tiener-generatie maar wie dat zijn). Maar Korea staat niet bekend om samourai vechters, dat is hun grote rivaal Japan. En ik denk niet dat NL bekend staat om Hitler bijvoorbeeld.
Overigens is het eerste waar Zuid Koreanen over beginnen als je ze uitlegt dat je uit NL Komt: Guus Hiddink. Ben er regelmatig geweest en spreek met enige ervaring.

1 december 2021 om 09:51

Tja ach.... weetje... Domme boer, Nsb'er, mof het zal mij allemaal wel.
Ik snap ook wel dat je er iets mee moet doen om een statement te maken.

Ik bedoel meer het grotere plaatje dat ik mij er nooit zo druk om zal maken.

Ik ben een domme boer
Ali B zijn horloge is gejat maar blijft daardoor in de familie
Aziaten zijn spleetogen

Maak een goede grap over mijn afkomst en ik lach mee.

1 december 2021 om 09:52

Klompen en Kaas zijn ook gewoon stereotypen.
Domme mensen en mensen die te lui zijn om zelf dingen te ontdekken/onderzoeken bedienen zich hiervan

1 december 2021 om 11:14

@NJ: Ik spreek uit eigen ervaring dat het soms ook vermoeiend is om constant alles te relativeren en nuanceren. Stereotypen zijn soms (begin ik weer) handig in communicatie. Zolang het niet omslaat naar handelen obv een stereotypering. Dat laatste gaat vaak mis.Iemand die iemand in de pan hakt met een overtreding lees ik en die wordt Samoerai genoemd die sushi maakt.
Wij noemen dat in de pan hakken een soort stoofpotje voor de hollanders. Ik ken de context verder niet, maar als ik dit lees vind ik het wel een passende grap. Samoerai, een Aziatische krijger en sushi, iemand in de pan hakken.
Geen idee wat de intentie van de 'dader' is, maar in isolatie hoeft dit voor mij echt geen racisme te zijn.

Beeld je in je zit op de bank, je ziet een speler een overtreding maken op een andere speler:
"zoooooo die Samoerai maakt echt Sushi van hem" Is dat dan racisme of iets anders? Als dat racisme is dan stelt het ook niet zoveel meer voor om racistische dingen te zeggen in mijn optiek. Je hoeft het niet te zeggen maar moet je dan zeggen: "woow deze persoon maakt wel een forse overtreding op die persoon" Als we continue neutraal moeten communiceren wordt het wel een erg saai leven en als je dan ook nog elke millimeter bewust je woorden moet wegen en uitspreken.. pfoe wat een ellendige wereld zeg, als je het niet doet wordt je gecanceld of afgeserveerd als racist.

Ik wil Suk wel gewoon Samoerai noemen, die met een forse overtreding sushi van de tegenstander maakt.
En dan noem ik Daley Blind een boer, die met een forse overtreding gehakt van de tegenstander maakt.

1 december 2021 om 09:08

Lees even mijn reactie hierboven, misschien wordt het daarmee iets duidelijker waarom dit wel degelijk een ongepaste reactie van de bank van Marseille is.
Eigenlijk beschamend hoe weinig Nederlanders weten van de geschiedenis van Azie, waar toch zo'n 60% van de wereldbevolking huisvest.
Een Koreaan uitmaken voor Japanse krijger is niet hetzelfde als een Amsterdammer uitmaken voor boer, zoals in jouw voorbeeld.

1 december 2021 om 09:13

Iedereen moet niet zo panisch naar de geschiedenis van een ras kijken. Leef eens in het hier en nu. Wordt de wereld een stuk leuker en omgang met rassen onderling een stuk makkelijker van.

1 december 2021 om 09:14

Wil ik met liefde in meegaan, maar onwetendheid of onkunde als racisme betitelen gaat wel ver.
Ongepast wil ik echt prima in meegaan. Dat we weinig weten daar wil ik ook in meegaan, of in ieder geval ik wist het nog net wel maar alleen nu ik het weer een keer lees. Ben niet bewust bezig met de Aziatische/Japanse/Zuid-Koreaanse/Chinese geschiedenis.

Als mensen zeggen dat het een ongepaste opmerking is of een domme opmerking want hij is Zuid-Koreaan zal je mij ook niet horen.

1 december 2021 om 09:16

Er is wel een enorm verschil tussen ongepast en racisme natuurlijk.

Mooi zo! Dan heb je in ieder geval geen gezeur met een welles-nietes spelletje waarbij Suk claimt racistisch bejegend te zijn, en de dader glashard ontkent dat er ook maar iets heeft plaatsgevonden. Uitzoeken wie dit was en drie maanden schorsen.

Het wordt steeds gezelliger in onze woke society zeg! Als dit al het niveau is waarop je mensen al in hun ziel kunt beledigen. Kom op zeg! Bij 'hondenvreter' of 'covidlijer' kan ik me voorstellen dat men op de achterste benen gaat staan, maar probeer ook een beetje te lachen om dit soort dingen zeg. Het is puur bedoeld om iemand een beetje uit de wedstrijd te halen; om 'ga sushi maken' lach je die gasten toch uit en 'samoerai' genoemd worden is eigenlijk een verkapt compliment. Echt hoor, we gaan een zware tijd tegemoet als we op deze slakken zout gaan leggen.

Ik moet denken aan een anekdote over Henk Fraser en John de Wolf, dat in de geschiedenis van Nederlandse achterhoedes waarschijnlijk de grootste 'terroristen' in de centrumverdediging waren sinds Israel en Lazeroms. De heren stonden voor opkomst van een wedstrijd tegen AZ in de spelerstunnel. Naast hen tegenstander Hugo Hovenkamp, die eerder die week net zijn vader na een lang ziekbed had begraven. De Feyenoorders wisten dat en vroegen bij opkomst aan Hugo 'hoe het eigenlijk met zijn vader ging.' Hovenkamp raakte geen bal die middag. Het kwam als persoon uiteindelijk wel goed met de man en Henk Fraser blijkt ook niet zo'n onmens achteraf. Dat praat in mijn ogen zijn walgelijke opmerking niet goed, maar geeft wel aan dat de schade ervan te overzien is. Maar wie ben ik. In een wereld waarin met 'tribunalen' wordt gedreigd wanneer je een verkeerde inschatting maakt of een keer naast de pot piest, moeten we ons misschien eens afvragen of Henk Fraser eigenlijk nog wel deel in een representatieve functie deel mag uitmaken van de staf van het Nederlands Elftal.

1 december 2021 om 10:58

Ik ben het met je eens. Maar als je ziet dat op 2 na de hele bank van Marseille uit donkere spelers bestaat maakt deze actie behoorlijk hypocriet. Want volgende week bij oerwoud geluiden staan die spelers op hun achterste poten.

1 december 2021 om 11:27

Ik vind dat echt wel van een andere orde. Oerwoudgeluiden is regelrecht racisme en omdat ze alleen donkere spelers ten deel vallen is dit een duidelijke minachting voor een ras. Zoals spleetoog dat is voor Aziaten. Maar samoerai en sushi maken vind ik - ook al is het weinig creatief - nog ludiek genoeg om iemand uit zijn spel te halen. Als donkere spelers dit hebben gezegd, vind ik niet dat ze het recht verliezen beledigd te zijn wanneer oerwoudgeluiden hen ten deel valt de volgende week.

Maar volgende week wel weer klagen over Oerwoud geluiden…#hypocriet

Dit is toch geenr acisme? Ben zelf gedeelteijk Aziatisch, en niet dat mijn mening daardoor belangrijker is, maar ik zou me hier niet druk om maken. Onwetendheid? Dat zeker. Maar racisme? Nee. Mogen we straks niet zeggen dat Haaland de defensie als een Viking domineert? Frenkie rond loopt alsof hij de hele dag in de coffeeshop heeft gezeten? Ziyech met zijn tegenstanders speelt alsof hij een slangenbezweerder is? Ik zie het probleem totaal niet.

Het is anders als mensen iets doen wat overduidelijk beledigend is. Spleetogen. Terreur grappen bij mensen uit het midden oosten. Zwarten die allemaal crimineel zouden zijn. Maar een sushi makende samurai?

Oh wat walg ik hiervan zeg, en dan mensen die denken dat dit niet racistisch is. "soeshi" en "samurai" roepen naar een Koreaan... man man man

Het is tijd dat men in de huidige wereld de definitie van racisme eens gaat opzoeken, want ik lees hier geen enkele vorm racisme. Maar ook echt geen enkele!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Troyes AC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Reims24-5
15.Clermont21-17
16.Troyes AC20-11
18.Metz19-19
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Y. SalmierVerdediger190
R. KouaméMiddenvelder191
G. GallonKeeper220
X. ChavalerinMiddenvelder185
Mama BaldéAanvaller183
R. RipartAanvaller181
G. BianconeVerdediger190
Voor de complete selectie: Clubpagina Troyes AC.

10 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren