Slechts 361 speelminuten: ‘Minder, maar ik besef wat voor topclub Ajax is’

Woensdag, 1 december 2021 om 09:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:23

Perr Schuurs vervult dit seizoen een rol als bankzitter bij Ajax. De 22-jarige centrumverdediger houdt echter vertrouwen en gaat ervan uit om in de tweede seizoenshelft meer aan bod te komen in Amsterdam. "Natuurlijk krijg ik iets minder minuten dan tijdens de eerste periode van het afgelopen seizoen", opent Schuurs tegenover Ajax TV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)

Tja, met 2 tegendoelpunten in 14 eredivisie wedstrijden en 3 tegendoelpunten in de CL waarvan 2 penalty's kan je ook moeilijk meer eisen. Het staat verdedigend gewoon als een huis. Maar ben nog steeds optimistisch wat betreft Schuurs. In de minuten die hij krijgt is het over het algemeen gewoon goed.

30 november 2021 om 22:19

Goed? Staat vaak verkeerd en z’n tegenstander is hem zo voorbij. Wat een rust straalt Timber dan ook. Staat 9 van de 10 keer gewoon goed opgesteld en laat zich niet als een mak schaap voorbij spelen

30 november 2021 om 22:25

Ik vind Schuurs ook gewoon een goede indruk maken in de minuten die hij dit jaar maakt moet ik zeggen hoor. Speelde tegen Besiktas ook een prima partij vond ik, evenals tegen Heerenveen en Fortuna toen hij in de basis startte. Tuurlijk wel her en der een foutje maar loste dat vrijwel elke keer zelf op en had ook enkele goede ingrepen en met vlagen goede druk naar voren. Is wel lastig zonder al te veel wedstrijdritme ook natuurlijk maar ik ben zeker niet ontevreden over hem dit seizoen. Timber is natuurlijk duidelijk de betere en hoort zonder twijfel in de basis, maar dat neemt niet weg dat Schuurs ook duidelijk progressie laat zien vind ik.

30 november 2021 om 22:32

Als Schuurs speelt dan besef ik vaak ook hoe ongelofelijk goed Timber al is op zijn leeftijd. Hij straalt gewoon zoveel meer rust en zekerheid uit, en kan dat een wedstrijd lang volhouden. Schuurs heeft veel wedstrijden gespeeld waarin hij 90 minuten foutloos was, en op het einde de mist in ging. Jammer genoeg voor hem, want ik vind hem wel heel sympathiek en ook echt een goede speler als ie zijn kop erbij houdt.

30 november 2021 om 22:39

@Soccerfan_1; staat me iets van bij dat je laatst niet op hem had te mekkeren maar eerder voor hem 'opnam', maar nu hoor ik anders (en die wedstrijd maakte hij ook weer een matige tot onvoldoende indruk). Maar goed, ik heb 'm een eerlijke kans gegeven maar ik zag na een paar potjes al dat hij het niveau niet heeft. En met niveau bedoel ik, constant op een goed niveau spelen. Het is een speler die echt bij vrijwel elke belangrijke pot een cruciale fout maakt. En laat ik er duidelijk in zijn, nee er komen niet altijd doelpunten uit maar dat interesseert me niet. Kansen kunnen immers ook worden benut, maar dat ligt geregeld aan de rest van de verdediging, keeper en de kanshebber. Wat jammer is, is dat het fouten zijn die echt ontiegelijk vaak voorkomen. Als hij 2 of 3 x die ene fout maakt en dan is het over, prima... maar ze komen echt continue terug. Jammer maar helaas. Verdediging staat nu iig als een huis en lekker zo laten.

30 november 2021 om 22:43

Dus je spreekt jezelf tegen.. Hij heeft het niveau, maar is niet constant. Wij kunnen niet ruiken wat jij bedoelt met "heeft het niveau niet."

30 november 2021 om 22:44

@Hakim/ Klopt inderdaad, maar Timber is ook wel ongewoon goed voor zijn leeftijd natuurlijk, een beetje een gevalletje De Ligt is dat haast. Maar dat is natuurlijk niet bepaald normaal. Buiten zijn goede positionering is hij ook nog eens buitengewoon koelbloedig aan de bal. Kapt gewoon vrolijk een aanvaller uit zonder blikken of blozen en het gaat eigenlijk vrijwel nooit mis bij hem. Dus ja inderdaad, Timber is echt wel (veruit) de betere van de twee. Maar zoals je zegt heeft Schuurs ook wel sterke wedstrijden gespeeld. Soms maakt hij dan 1 foutje, dat moet er nog uit. Maar ook hij is nog jong, kan ook echt wel een goede CV worden denk ik, heeft echt wel de juiste skillset en heeft ook zijn fysiek en lengte nog eens mee.

30 november 2021 om 22:49

@Kowalski; ik zal het je even uitleggen. Vind je iemand die 88 minuten prima speelt, maar vervolgens niet dat niveau voor de overige 2 minuten (constant) kan vasthouden een Ajax-waardige speler? En hiermee doel ik er op dat ie bijvoorbeeld 2 cruciale fouten maakt. Dat is wat ik bedoel. Schuurs is niet constant. Daardoor heeft hij het niveau niet wat Ajax verlangt.

30 november 2021 om 22:56

@Sanderk91; nou of hij een goede gaat worden betwijfel ik. Wat mij dus opvalt is dat hij vaak dezelfde fouten maakt. Ik vraag me dan ook af of het niet aan zijn inzicht ligt i.p.v. de foutjes bij een jonge speler.

30 november 2021 om 23:11

@janter/ Nouja ik ken maar zat verdedigers die op hun 22e nog de nodige foutjes maakten maar uiteindelijk een vrij roemruchte carriere hebben gehad, dus dat kan zeker nog komen. Daarnaast overdrijf je wat mij betreft wel een beetje over de frequentie van Schuurs' cruciale fouten, als ik jou moet geloven maakt ie die elke wedstrijd, maar dat is dus totaal niet (meer) het geval. Sterker nog, hij heeft naar mijn weten nog geen enkele cruciale fout gemaakt dit seizoen. En het is ook wat oneerlijk om een fout zonder gevolgen zo zwaar uit te lichten vind ik, ik bedoel ik heb ook Timber, Nous, Daley en Martinez allemaal wel op enkele persoonlijke fouten kunnen betrappen dit seizoen, ookal blijven de tegengoals ons goed bespaard. Als de restverdediging en keeper dat goed oplossen kan dat prima een keer gebeuren, geen verdediger is foutloos. Al met al maakt Schuurs toch echt wel een overwegend positieve indruk vind ik dit seizoen als hij erin staat, ik zie het niet zo dat hij steeds dezelfde fouten maakt. Waarop doel jij precies dan?

1 december 2021 om 17:39

Iemand bekend met de term “Een de Boertje”… Dat was een speler die stiekem toch een behoorlijke carrière heeft gehad maar zeker aan het begin van zijn carrière, nogal eens een foutje maakte. Als je dat langs de verrichtingen van Schuurs legt heeft hij nog alle kansen vd wereld op een zeer mooie carrière.

Schuurs staat er terecht naast, want Timber is al bijna een jaar echt geweldig. En Schuurs heeft zijn kansjes gehad maar niet echt gepakt. Maar zijn mindset vind ik geweldig. Daarmee kan ie denk ik nog wel ver komen. Is ook een voorbeeld voor de verwende jeugdspelers die ongeduldig worden wanneer ze op het punt staan om door te breken. Je kan ook strijden voor je plek. De gunfactor heeft ie bij mij wel, maar ik denk dat Timber nog wel wat jaren blijft spelen, dus het wordt lastig voor hem. Maar zijn mentaliteit is top.

1 december 2021 om 09:49

Natuurlijk is Timber beter, maar Schuurs ontwikkelt zich echt prima. Vanaf het moment dat hij geen basisspeler meer was, heeft hij als invaller nooit meer verzaakt. In die zin is het een weelde dat je een dergelijke speler gewoon op de bank hebt zitten. Daarnaast zie ik in Timber niet alleen RCV maar ook een mogelijke vervanger van Alvarez op 6. Mocht Alvarez een keer niet kunnen (schorsing of blessure), zou ik het wel eens willen zien met Timber op 6 en dan kan Schuurs voor dat moment prima op de RCV.

Schuurs heeft natuurlijk al genoeg kansen gehad in het verleden. In 19/20 zelfs en na het vertrek van Veltman ook. Heeft het niet gepakt. Timber daarentegen wel en die is ook gewoon een klasse beter dan Schuurs. Wel prima om erbij te hebben als Ajax zijnde natuurlijk.

30 november 2021 om 22:32

In 19/20, we zitten nu in 21/22, twee jaar verder. Ik vind wel dat Schuurs een stuk sterker is dan 2 jaar geleden, maakt minder fouten en is veel sterker in de duels. Timber doet het buitengewoon goed en staat terecht boven Schuurs. Maar ik heb wel vertrouwen dat Schuurs ook naar een heel hoog niveau kan groeien. Virgil van Dijk had op zijn 22e volgens mij nog nooit Europees gevoetbald en heeft ook een aardig niveau gehaald. Een dergelijk traject acht ik voor Schuurs niet ondenkbaar.

30 november 2021 om 22:49

Daarom zeg ik ook hij had de kansen gehad. En Timber heeft die wel gepakt. Is ook geen schande want Timber is echt zo constant en is voetballend ook nog is erg goed met name zijn dribbel. Zie je bijna nooit zoveel lenigheid en snelheid bij een centrumverdediger.

30 november 2021 om 23:10

Verschil is wel dat Van Dijk een soort beest is geworden waar elke aanvaller even van op kijkt en dat ook afgedwongen heeft met prestaties. En niet te beroerd was bij Celtic en Soton te voetballen om harder te worden. Dat zie ik Schuurs niet zo snel doen. Ik denk dat hij een hele modale redelijke verdediger wordt waar je als topclub zijnde of subtop Europa niet beter van word.

1 december 2021 om 09:41

Eens met Spaanse Bas, dat de ligt en Timber al op jonge leeftijd constant uitbinken, is totaal geen maatstaf. Kijk naar Daley blind zn ontwikkeling en bij zoveel verdedigers, nog meer dan aanvallers een echt ervaringsvak.
Wat me ook opvalt, is dat iedereen Schuurs keihard afrekent op strak mannetje uitschakelen. Schuurs die met 8 doelpunten op zn 17e Fortuna liet promoveren is een voetballende verdediger. Iemand in de lange traditie van bijv Koeman, Frank de Boer..... Die lieten verdedigend ook weleens steken vallen maar waren voor het voetbal en starten van aanvalsplan zo belangrijk. Ik zie Schuurs veel meer zon type worden. Moet ie alleen nog iets meer zn Limburgse bescheidenheid afschudden....maar stop ajb met hem vergelijken met Stam of van Dijk of andere mandekkers.

Perr is een echte prof zowel binnen als buiten het veld, die komt er wel ook al duurt het wat langer ….

1 december 2021 om 08:51

Eens, van mij hoeft er ook geen vervanger gehaald te worden als Timber vertrekt.

Prima speler, met als al eerder genoemd een uitstekende mentaliteit. Heeft in het verleden zijn kansen niet gegrepen, zoals Timber dat wel heeft gedaan. Denk dat Perr nog een mooi Europees seizoen bij Ajax wilt beleven en in de zomer bij een mooi bod naar een mooie club gaat. Verwacht dat Overmars er ook nog een flink bedrag aan over gaat houden.

Per Schuurs is een jongen voor de middenmoot Bundesliga maar niet meer dan dat. Als hij erin staat bij Ajax heeft hij altijd wel een zwak moment. Mensen die het nog steeds afdoen met ach hij is nog jong nee dat maakt niets uit. Timber is ook jong maar bij hem weet je dat het goed komt. Schuurs is daarmee een prima bankzitter. Schrijf maar vast op een briefje dat hij nooit meer een vaste basisplek zal krijgen bij Ajax 1 zolang Ten Hag coach is. En dat heeft hij goed gezien.

1 december 2021 om 09:54

@denn01: Je leeft een beetje in het verleden. Sinds hij (terecht) op de bank zit ten faveure van Timber en hij wordt ingebracht als wisselspeler heeft hij amper nog maar een zwak moment gehad. Tel daarbij op dat hij fysiek gegroeid is en de persoonlijke duels ook kan winnen, maakt hem dat gewoon een luxe om achter de hand te hebben op de bank. Als Timber weggaat, krijgt Schuurs gewoon zijn kans om deze te pakken.

Ik vindt dat hij net tekort komt, het komt vaak voor dat hij aan de verkeerde kant zit te dekken en dat de tegenstander zo weg glipt van hem

1 december 2021 om 13:44

Klopt, dat heb ik ook bij hem. Zolang er geen gekke dingen gebeuren speelt hij de bal prima breed en levert hij wel, maar zodra er druk op komt en hij een lastige tegenstander treft heeft hij altijd wel een momentje (al dan niet afgestraft) van zwakte.

Schuurs heeft draaicirkel van een vrachtwagen, die word door iedereen uitgekapt.

Ik heb het nooit in Schuurs zien zitten. Het gaat hem ook nooit worden voor hem bij Ajax. Zijn handelingssnelheid is te te traag. Zijn positionering laat te wensen over en hij leest het spel niet goed. Timmer is in alles beter.

1 december 2021 om 10:17

Voor mijn gevoel is Schuurs een betere kopper.

Schuurs is prima voor een 22 jarige. Alleen Timber is de buitencategorie.

1 december 2021 om 09:39

Wat is butiencategorie ? De Ligt was dat ook, maar valt in in Italie tegen eerder tegen dan mee. Dus buitencategorie gaat wel vrij snel. Los daarvan vind ik Timber wel beter dan de Schuurs.

1 december 2021 om 10:54

De Ligt staat gewoon stil in zijn ontwikkeling en speelt bovendien in een niet draaiend team. De buitencategorie vind ik een speler die in zijn kwaliteitontwikkeling ver boven zijn leeftijdsgenoten uitsteekt

Ik blijf van mening dat hij moet zorgen dat hij aan het spelen komt. En aangezien dit te weinig bij Ajax is zal hij ervoor moeten zorgen dat hij daar weggaat. Waarbij ik niet verwacht dat Ajax hem bijvoorbeeld deze winter gaan verhuren. Daarvoor heeft Ajax te weinig andere opties voor zijn positie. Dus voor Ajax is het beter dat hij blijft, maar voor hem is het beter dat hij weggaat.

Perr, gewoon lekker naar Mönchengladbach komen volgend jaar. Je wordt er met open armen ontvangen en zij zullen ze meer waarderen dan de gemiddelde Ajacied

Heeft een overdaad aan kansen gehad in vorige seizoenen en bleef gewoon onzeker en een zwakke schakel. Loopt vaak als een kip zonder kop naar voren waardoor tegenstanders kunnen counteren. Wat mij betreft inderdaad een bankzitter en niet van het niveau Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren