De manier waarop armlastig Barcelona veertig miljoen euro kan bieden

Dinsdag, 30 november 2021 om 19:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:45

Barcelona zit financieel aan de grond, maar is niettemin bezig met winterse versterkingen. Volgens diverse Spaanse media hebben de Catalanen een persoonlijk akkoord bereikt met Ferran Torres, zo werd vrijdag al bekend. Barça verwacht volgens Sport veertig miljoen euro nodig te hebben om de 21-jarige rechteraanvaller weg te halen bij Manchester City. De Spaanse topclub wil dat financieren middels uitgestelde betaling en hoopt op coulance van City.

Barça kan in januari geen euro uitgeven aan transfers, tenzij er spelers verkocht worden, zo verklaarde technisch directeur Mateu Alemany deze maand bij de presentatie van Dani Alves. Toch worden de Catalanen in Spanje volop gekoppeld aan Ferran, terwijl in Duitsland hardnekkige geruchten klinken over belangstelling voor Karim Adeyemi van Red Bull Salzburg. In beide gevallen zou Barcelona denken aan een bedrag van veertig miljoen euro.

Sport herhaalt dat de club op dit moment geen cent mag uitgeven. Het is echter niet zo dat er ook geen geld in kas is, want de club sloot een lening van maximaal 1,5 miljard euro af bij Goldman Sachs. Door de strenge regels in LaLiga kan Barça dat geld echter niet uitgeven aan nieuwe spelers, maar volgens de Catalaanse sportkrant zou de club middels uitgestelde betalingen tóch de transfermarkt op kunnen. Dat zou ook gegoten kunnen worden in de vorm van huur met verplichte optie tot koop. De vraag is wel of Manchester City of Red Bull Salzburg zit te wachten op een spelersverkoop waarvoor op zijn vroegst pas op 1 juli een deel van de transfersom zal worden ontvangen.

Vanaf het nieuwe seizoen verwacht Barcelona weer enig budget te hebben. Per 1 juli lopen de contracten van Sergi Roberto en Ousmane Dembélé af; een eventueel vertrek van die spelers zou ruimte creëren. Het liefst zou Barcelona al in de winterstop afscheid nemen van Philippe Coutinho en Samuel Umtiti, maar vooralsnog heeft zich geen enkele club gemeld om de grootverdieners over te nemen. Coutinho en Umtiti liggen vast tot medio 2023 en vormen met hun salaris voorlopig een blok aan het been van Barça.

Ondertussen probeert Barça de contacten met Ferran warm te houden, zo klinkt het. De Spaans international wil graag in het blaugrana spelen, maar heeft te horen gekregen dat een winterse transfer moeilijk ligt. Barça wil zelf niet verder gaan dan veertig miljoen euro, terwijl City denkt aan zestig miljoen euro. Ferran werd in de zomer van 2020 door City weggehaald bij Valencia, dat een vast bedrag van 25 miljoen euro ontving. Hij staat op 43 duels voor City, waarin hij 16 goals en 2 assists produceerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door hangover96)

Hoop dat ze niks aan Barcelona verkopen. Van alle spelers maar salaris verlangingen vragen, maar toch op alle mogelijke manieren proberen aankopen te doen. Echt een verschrikkelijke club die op deze manier niks verdient!

30 november 2021 om 19:26

Van waar die haat?

30 november 2021 om 19:30

Van alle spelers maar salaris verlangingen vragen, maar toch op alle mogelijke manieren proberen aankopen te doen.

30 november 2021 om 19:35

Omdat iedere andere club of failliet verklaart wordt of clubs zoals City etc voor koopclub en genoemd worden als clubs die het voetbal kapot maakt. De echte club die op dit moment het voetbal kapot maakt is Barcelona, geld uitgeven dat er niet is, talloze leningen aangaan om met rente te kunnen schuiven en op allerlei manieren aan geld te komen voor transfers. Het zal nooit gebeuren, maar van mij mogen ze failliet gaan met dit beleid.

30 november 2021 om 19:53

Ik leg letterlijk uit waar die haat vandaan komt. Zulke clubs verdienen niks. Verrot tot op het bot.

30 november 2021 om 20:07

Haat is gelijk weer zo'n jammer woord.

Lees gewoon zijn reactie. Barcelona vraagt aan alles en iedereen salarisverlaging. En probeert dan aan de andere kant met rare trucs weer geld uit te geven. Vind jij dat dan fraai?

Ik geloof er helemaal niks van dat wie dan ook aan zo'n constructie mee gaat werken.

30 november 2021 om 20:09

@rickert, City is toch ook gewoon terecht een koopclub genoemd?

Nu is het inderdaad Barcelona die er een bende van maakt. Ik blijf het een mooie club vinden, maar ze moeten nu gewoon hun ambitieniveau omlaag bijstellen in plaats van rare financiele constructies bedenken.

30 november 2021 om 20:29

Noem mij is 1 bedrijf dat zijn hele onderneming runt zonder leningen?

30 november 2021 om 20:51

Een lening is niet erg, een lening omdat je de vorige 5 leningen niet kunt betalen wel. Noem mij eens 1 bedrijf dat net als Barca zo aan elkaar hangt van vage constructies en toch overeind blijft?

De club Barca is geweldig, maar ze hebben zelf meegewerkt aan de zieke markt en hebben hun eigen club met dit gekken gedrag vergiftigd. Het lijkt mij juist prachtig als Barca de komende jaren aan een elftal moet gaan bouwen en er dan over 5 jaar weer een geweldig elftal zelfopgeleide spelers te hebben staan met daarachter een sterk technisch fundament om op verder te bouwen.

30 november 2021 om 22:45

Haat? Ik denk meer dat je zorgt dat je eigen spelers wordt uitgefloten omdat ze geen geld willen inleveren (oa Umtiti en Dembele) maar vervolgens wel Aguero en Suarez haalt. Ook zorg je ervoor dat spelers hun salaris in termijnen krijgt ipv direct en nu wil je weer 40 miljoen neerleggen? Lijkt mij logisch dat mensen het niet snapt en inmiddels uithaalt naar Barcelona.

Vergelijk het met andere clubs dat zwarte cijfers draait maar wel hun hand op de knip houdt om te voldoen aan de eisen.

30 november 2021 om 22:50

Tyuin

Die afgesloten lening is onder betere voorwaarden, dus per saldo winst.

1 december 2021 om 10:06

Suarez is verkocht he, niet gehaald

30 november 2021 om 20:14Praat gewoon niet mee als je het duidelijk niet blijkt te volgen. Bartomeu heeft keihard gefaald door veelste hoge salarissen uit de delen en domme aankopen te doen. De voorzitter van nu heeft daar niks mee te maken.

30 november 2021 om 20:22

Nee, die wil even 40 miljoen euro spenderen met een vage constructie terwijl je 1,3 miljard aan schuld hebt. Da's nou niet bepaald verstandig beleid en het laat eens te meer zien dat het niets uitmaakt wat voor voorzitter ze daar posteren. Ze hebben allemaal de druk van die achterban en de wanhoop om te presteren.

30 november 2021 om 20:41

@blaugrana, dat betekent toch niet dat de huidige voorzitter dan de huidige situatie gewoon maar niet hoeft te accepteren. En in plaats daarvan de meest schimmige constructies probeert te bedenken om toch maar geld uit te geven wat er helemaal niet is. Als het echt een goede voorzitter was geweest, had hij de situatie voor lief genomen en een beleid gemaakt waarbij de schulden worden weggewerkt en er nieuw vermogen gecreëerd wordt. Maar nee, de beste man, gaat gewoon net zo "corrupt" verder als z'n voorganger

30 november 2021 om 23:20

@blaugrana, ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Op de aankoop en constructie voor Ferran heb ik op zich niks aan te merken, dat is nou eenmaal voor het huidige Barca de enige optie en die betaling start dus gewoon legaal alleen "gunt" City het dan dat de speler eerder vertrekt dan de eerste betaling wordt gedaan. Een speler als Ferran is wel bouwen aan een team en Barca haalt echt wel jaarlijks genoeg binnen om een transfer van 40 miljoen te starten (dus niet direct volledig betalen). Zeker als je weet dat dan Pjanic, Griezmann, umtiti, coutinho en dembele zullen vertrekken.

Barca deed dit voorheen veel te vaak en maakte er een zooitje van. 40 miljoen gespreid voor Ferran vind ik nog Marktconform, ze kochten Dembele Coutinho en Griezmann voor meer dan 300 miljoen... Terwijl ene Messi nog even 500 miljoen pakte. Dat dit door Bartomeu is veroorzaakt mag dan wel zo zijn, dat betekend niet dat Laporta nu maar even vrolijk verder met geld mag gaan smijten. Die moet nu juist géén rare fratsen gaan uithalen en gericht en verstandig uitgeven. Dat het halen van spelers voor 40 miljoen krom klinkt volgens velen hierboven snap ik heel goed en is ook onverklaarbaar gezien waar ze vandaan komen, maar er komt volgend jaar dus wel aardig wat salarisgeld vrij onder Laporta.

Ferran zie ik dan juist als een investering waar je verder mee kunt bouwen. Hij zal geen salaris a la Griezmann hebben bijvoorbeeld en heeft al iets bewezen in La Liga.

30 november 2021 om 23:26

Dat houd dus in voor de bonnefooi graag hebben, liefst eerste jaar gratis dan hopelijk wat geld betalen, graag 10 jaren plan, Hilarische toch dat Barcelona nog steeds van alles denkt te kunnen, hoe help je de club nog verder op de afgrond,

1 december 2021 om 00:17

Al die valse verontwaardiging over die salarisverlagingen en aankopen van nieuwe spelers. Die spelers zijn allen multimiljonairs dus ze worden niet uitgebuit door Barca, dat is één.
En ten tweede, Barca dwingt niemand om in te leveren, maar vraagt dit slechts vanuit clubbelang, niet opdat de bestuursleden dan meer geld in hun zakken steken. Integendeel, zij geven het goede voorbeeld door zelf ook in te leveren, net zoals de technische staf.
En ten derde, geen enkele speler is er tot hiertoe tegen gebleken dat ze salaris inleverden, maar dat Barca nieuwe spelers beoogt aan te trekken. Integendeel, iedereen wil dat Barca zich versterkt. Het zou voor scheve gezichten zorgen mochten potentiële nieuwkomers wel meer verdienen, maar dat zal niet het geval zijn. Net als bij zijn eerste ambtstermijn is Laporta daar heel stellig in en volgt hij de Cruijff visie, what else: d.w.z. een mooi vast basisloon en dan bonussen op basis van prestaties. Wie naar Barca komt, zal echt moeten willen spelen voor de club want voor de beste contracten moet je momenteel elders zijn. Kortom, er is werkelijk niets onethisch aan wat dit bestuur doet, zij proberen juist alles te doen puur in het clubbelang, waarvoor ze 24/7 werken en dit betekent dat je moet besparen waar het kan, maar ook gericht investeren waar het kan.
En zoals ik eerder zei zijn transfersommen die in termijnen worden afbetaald perfect verdedigbaar en realiseerbaar.

Dit klinkt als een ontzettend goed doordacht en sustainable beleid. Dat Barcelona komt er wel!

30 november 2021 om 19:32

Met dit soort rare constructies (en de hoop op medewerking van je concurrenten) graaf jeje gat alleen maar dieper. Kopen op krediet. Er zijn hele volksstammen failliet gegaan door die constructies. Zeker met voetballers die vrij korte contracten hebben en niet zomaar meer waard worden.

Misschien moet Barca even leven naar hun huidige standaard en accepteren hoe de situatie is (in plaats van hem zo te omzeilen). Accepteer dit seizoen even als overleven en kijk wat je mogelijkheden zijn vanaf volgend seizoen. Of het seizoen daarop. Gezond worden is veel belangrijker dan korte termijn denken

30 november 2021 om 20:12

Dit is prima beleid, want het gaat toch niet echt fout voor Barca. Er is namelijk vast een Spaanse bank zo gek om dit allemaal te financieren. En mocht deze Spaanse bank vervolgens omvallen dan zal dat weer opgevangen worden door de EU. Allemaal bekostigd door de noord Europese landen die zelf veel strenger zijn voor hun eigen voetbalclubs en banken.

30 november 2021 om 20:26

Ze stapten niet voor niets naar een Amerikaanse bank voor een lening. Spaanse banken staan onder curatele bij de ECB en hebben tegenwoordig strenge eisen waaraan ze moeten voldoen. Niet voor niets moesten Spaanse clubs hun schulden terugbrengen en worden de clubs momenteel kort gehouden door Laliga. Geen luchtfietserij meer voor het Spaanse voetbal.

30 november 2021 om 22:03

Voor 40mil dat is belachelijk dat is gewoon in het gezicht spuwen van city. Er is wederzijds respect zeggen ze dan, barca denkt dat city cadeautjes aan hen moet uitdelen omdat er ex barca boyz zitten. Ik zou het wel weten moest ik beleid doen bij city. Jij wil ferran ok geen probleem stuur pedri maar naar manchester. En als dat niet kan doei, dan is het 70mil.

1 december 2021 om 00:22

Ik vermoed dat jij geen zakenman bent? Houden zo, want met deze mindset zal je geen succesvolle ondernemer worden.
Onderhandelen is normaal in het zakenleven, kortingen geven en goede relaties en netwerken opbouwen idem.
Niemand spreekt van cadeau's, zelfs 40 miljoen zou nog een winst van 15 miljoen betekenen voor City.
En wie weet kan Barca dan iets betekenen voor City in de toekomst.
Heel veel van de know how en vakmanschap bij City nu komt uit mensen met een Barca-verleden, waarom zou je dan in hemelsnaam zo'n botte, associale, onzakelijke houding aannemen?

1 december 2021 om 00:44

Pedri dan ook maar voor 60 miljoen verkopen aan city?

1 december 2021 om 01:07

Staat Pedri te koop? Wilt Pedri vertrekken bij Barca? Dit is appels met peren vergelijken mijn waarde Lierse1997.

1 december 2021 om 10:32

Staat Ferran dan te koop? Barcelona wil hem gewoon hebben.

1 december 2021 om 13:48

Ferran staat niet per se te koop, maar hij mag wel weg. Dat is anders dan een resolute "not for sale". Vanaf het moment dat je een vraagprijs geeft, dan betekent het dat er dus kan gesproken worden over een verkoop. Ik denk dat je het verschil wel inziet 😉

1 december 2021 om 13:49

En F. Torres zou dus zelf graag de transfer naar Barca maken, dat speelt ook een rol.

1 december 2021 om 13:45

Nu moet ik wel zeggen dat in analyses van “experts” er vaak benadrujt wordt dat bij zon financieel herstel van de club het belangrijk blijft dat je wel (licht) actief blijft op de transfer markt. Dit om te voorkomen dat je dan gezond bent en ineens alle zwakke plekken moet dichten en andere clubs dit weten en de hoofdprijs halen. Of je door zwakke plekken de cl mis loopt enz. Wel moet je dan creatief zijn door transfervrije spelers of 1 jarige contracten te nemen. Maar helemaal niks meer kopen wordt bij zon herstel over het algemeen afgeraden.

Waarom zou je dit doen voor zo'n middelmatige speler??

30 november 2021 om 19:23

Het is inmiddels toch ook een middelmatige club? Zoals hier al geschreven eerst met alle wanhoop coulance van je spelers vragen om vervolgens 40 miljoen uit te geven. Mag hopen dat ze nul medewerking krijgen van Man C.

30 november 2021 om 19:36

Haha middelmatige speler, het is geen Lucas Vazquez kom op zeg

30 november 2021 om 20:12

Ferran Torres is alles behalve een middelmatige speler, juist een erg groot talent met enorm veel potentie en een neus voor de goal. Misschien niet de absolute top ballon d'or kandidaat in potentie maar zeker wel (sub)top speler binnen no time. eer compleet en zou bij meer dan genoeg teams van waarde kunnen zijn zoals hij ook is voor Spanje

Dit is toch wel een bizar beleid, mocht het waar zijn uiteraard. Er vanuit gaande dat dit waar is, is het te gek voor woorden dat Barcelona niet gewoon eens een keer de huidige financiële chaos accepteert en werkt met de spelers die ze nu hebben en met de mogelijkheden die ze nu hebben. Maar nee, in plaats daarvan worden de meest gekke en schimmige constructies bedacht om toch maar spelers te kopen op basis van gebakken lucht

30 november 2021 om 19:37

@la bom helemaal met je eens. In nederland heb je al een probleem als je een miljoen of 10 schuld heb en hun hebben ff lekker 1.1miljard schuld en zo zijn er meer clubs dat is pas oneerlijk. Ik vind persoonlijk dat de uefa daar ook veel strenger in moet zijn en zon club ook op de vingers moet tikken. Ze willen tenslotte eerlijk voetbal.

30 november 2021 om 20:12

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook slecht beleid, maar in normale jaren maakte Barcelona een omzet die een veel hogere schuld rechtvaardigde. Clubs in Nederland draaien dat soort omzetten niet, en kunnen dus ook minder lenen. Wij hebben een paar jaar geleden al massaal financiele problemen gekend, de topclubs dan, en die hebben daarvan geleerd. En zie nu, wat ik toen al hoopte, we doen opeens weer mee in Europa. Alleen de paar clubs die echt stinkend rijk zijn, zijn buiten bereik. De rest kunnen we hebben, inclusief Barcelona nu.

30 november 2021 om 20:19

Rbc Roosendaal, fc Haarlem en agovv zijn 3 clubs die failliet zijn gegaan om 5 ton schuld bij de fiscus dus het lijkt mij sterk dat je als club zijnde pas een probleem hebt bij € 10 miljoen.

30 november 2021 om 20:29

@douwe Dabbert - FC Twente had in de donkerste periode een schuld van nabij de 90 miljoen euro. Het draait allemaal om de solvabiliteit van een onderneming (in dit geval een voetbalclub).

30 november 2021 om 20:49

Absolute getallen qua schuld maken niks uit, het gaat erom wat voor geld je er tegenover zet. Meer inkomsten kan een hogere lening en dus schuld verantwoorden. Puur naar het bedrag kijken is dan ook scheef

30 november 2021 om 20:58

Kolere wat een geld, ze hebben er daar wel een zooitje gemaakt hè.. Aan de andere dan weet je wel direct wat je club waard is op zo'n moment, dan hoef je daar geen extern bureau voor in te huren wat weer geld scheelt.

Voor Barcelona is het problemen verschuiven want dan kan je komende zomer weer een stuk minder halen, al kan een Ferran je mogelijk wel aan CL en zijn gelden helpen.

Maar waarom zou City dit doen? Zonder Barcelona is er een grote concurrent minder in de top. Die ga je dan toch niet helpen lijkt me om er terug bovenop te komen.

30 november 2021 om 19:30

City wil ook meer hebben. Die willen 60 tot 70 miljoen hebben. Op termijn is Ferran Torres een topspeler. Barcelona is bezig met het bouwen van een team voor de toekomst. Hij is daar niet gelukkig. Hij wil spelen en hij heeft heimwee zo gaat het verhaal. Om salarisruimte te creeren moet Coutinho wel echt weg. Van dat geld kun je en makkelijk de jaarlijkse afbetaling voldoen en het salaris van Ferran betalen.

30 november 2021 om 22:55

Moet city niet willen boter bij de vis, barca kan willzn wat ze willen. Ik vind je zit dik in de schulden jammer dan kan je niet kopen. En willen ze ferran echt, dan sturen ze pedri maar. En anders betaald je ineens de volle pond. Ze kunnen hun spelers nog niet betalen. Welke garantie moet city dan geloven dat ze mooi hun geld gaan krijgen. Spelers moeten inleveren en barca wil nieuw bloed halen. Toch een lachertje komaan dat barca fans dit normaal en goed beleid vind jammer dat je roze bril ooit de waarheid toont.

1 december 2021 om 00:37

Tjah, bij City werken er Barca-mannen in het sportieve beleidsdepartement, die dragen Barca nog steeds een warm hart toe. Niet dat ze cadeau's gaan uitdelen, maar als een Torres zijn zinnen heeft gezet op deze transfer en de bestuursleden van Barca voeren een respectvolle zakelijk onderhandeling met in feite vrienden van de tegenpartij, dan is een deal zeker mogelijk. Voor Coty zou 40 miljoen nog steeds een winst van 15 miljoen betekenen en in het zakenleven blijft dit verdedigbaar, ondanks een fikse korting.
Sommige mensen kijken te star naar hoe business in de praktijk verloopt.
Een belangrijk aspect om deals te realiseren is respectvol onderhandelen en niet vergeten wanneer je een gunstige zakendeal werd gegund.
Naar de toekomst toe moet Barca dan ook klaar staan voor een gunst mocht City dat ooit wensen, zo werkt dat.
Mensen die een 2de handse wagen kopen moeten ook weten dat een verkoper die bereid is om meer af te doen van de prijs vaak neerkomt op het respect dat je als (potentiële) koper toont. Een autodealer zal geen euro van zijn prijs minderen als je hem arrogant, wantrouwig of met een aggressieve onderhandeltechniek probeert te benaderen, autodealers kicken er namelijk op om zelf de controle te hebben. Dus wees beleefd en respectvol en je zal er meer uitkrijgen.
Hetzelfde ook in een mogelijke deal tussen Barca en City omtrent F. Torres.

1 december 2021 om 00:47

Ja leuk verhaal maar je gaat geen 20 miljoen korting geven “voor de goede zaken” omdat Barcelona dan misschien eens in de toekomst is leuk kan terugdoen. En wat zij dat terugdoen überhaupt inhouden?

Het valt soms wel voor dat een club een beetje meer betaalt dan de afkoopsom om zo goede contacten te houden met de club in kwestie, maar korting tussen twee wereldclubs? Kom maar eens met een voorbeeld zou ik zeggen.

1 december 2021 om 01:10

Uitzonderlijk idd, maar zoals ik zei zijn de sportieve beleidsmannen bij City ook wel Barca-mannen. Denk dat Ajax dit ook wel zou doen bij Barca bv.

1 december 2021 om 10:45

Ja dat hebben we gezien bij Dest en De Jong. Korting dat die gegeven hebben aan Barcelona! En natuurlijk hebben we dat ook al gezien bij city dat ze daar zo hard inzitten met Barcelona. Toen ze dat toptalent García gratis konden wegplukken dan hebben ze dat uiteraard niet gedaan.

1 december 2021 om 13:53

Ajax was heel soepel in de deals voor De Jong en Dest, want die waren allemaal afgesloten in termijnbetalingen. En bij Eric Garcia was de situatie wat anders, er was toen nog geen bestuur. En ik sprak expliciet over het Laporta-bestuur dat goede banden heeft mer Txiki en Soriano. Een Nunista bestuur zoals onder Rosell en Bartomeu zou een ander verhaal zijn geweest. Dat zijn allemaal belangrijke nuances 😉

1 december 2021 om 14:50

Ja uiteindelijk ben je dus gewoon aan het doen alsof een heel hypothetische situatie die nog nooit heeft plaatsgevonden wel gewoon even gaat voorvallen. En een club veel spreiding geven is nog wel wat anders dan korting geven. Want Ajax heeft bij de jong of Dest echt geen korting gegeven.

1 december 2021 om 15:42

We zullen het zien Lierse, ik koester idd slechts positieve hoop en stel niets met zekerheid he. De transfer van De Jong was btw anders, diverse Europese eliteclubs zat achter hem aan en wilden voldoen aan de vraagprijs van Ajax, dan kan Ajax moeilijk de prijs minderen voor Barca. Bovendien was Barca toen kapitaalkrachtig en legden ze vaak gewoon neer wat die vraagprijs was, van echt onderhandelen was er geen sprake.
Maar enfin, ik heb er dus wel vertrouwen in dat ze er kunnen uitkomen voor een bedrag tussen de 40-50 miljoen euro voor F. Torres. Dit zou trouwens niet enkel door de goede relatie an sich kunnen gebeuren, maar dus ook tot stand kunnen komen door de kunst van het onderhandelen. Er hebben toch al talloze transfers plaatsgevonden in de geschiedenis van het voetbal waarbij de uiteindelijke verkoopprijs van een club uiteindelijk toch lager is uitgevallen dan de eerder gehanteerde vraagprijs. Zo vreemd is dat niet hoor.
Er spelen altijd verschillende factoren mee, de wens van de speler is daar één van. En zoals al meerdere keren aangehaald zou City bij zulk een bedrag nog steeds winst maken, aangezien ze F. Torres voor 25 miljoen hadden aangekocht. Ik vind mijn hypothese dus niet zo onrealistisch, ik heb al moeilijkere zakendeals kunnen sluiten 😄
Maar we zien wel wat het wordt, misschien zal jij gelijk krijgen of misschien zal mijn voorgevoel blijken te kloppen.

Zou mooi zijn om in de toekomst Oyarzabal er nog bij te halen. Dan heb je met Fati, Torres en Oyarzabal de Spaanse aanval van de volgende tien jaar.

30 november 2021 om 20:17

Oyarzabal zou echt een droomaankoop zijn zeg. Echt een geweldige speler vind ik dat. Maar zie hem niet komen. Kan denk ik wel de stap naar een team dat er ff wat lekkerder inzit zal ik maar zeggen aankan.

30 november 2021 om 21:28

Misschien in de toekomst. We hebben goede Basken gehad vroeger.

Ik denk alleen maar... zo'n speler als Torres, daar moet je er als Barca zijnde ook wat van hebben lopen in de jeugd, al dan niet beter. Echt geen bijzondere speler en ook niet dat bedrag waard.

30 november 2021 om 20:16

Nou is toch gewoon een goeie speler? De beste voorin bij Spanje. Dan moet je wel iets kunnen lijkt me. v

City gaat echt geen coulance hebben met Barcelona. Zo'n speler kunnen ze makkelijk voor 60/70 miljoen verkopen. Had een veelbelovende start dit seizoen tot hij geblesseerd raakte. Daarnaast ook Spaans international en ook nog is jong. Dus ja City heeft gewoon een speler met veel waarde. Barcelona moet maar accepteren dat ze niks kunnen en gewoon langzaam uit het dal gaan komen. Gewoon langzaam bouwen en weer wat gezonder worden. Wachten tot de contracten van Dembele, Roberto, Umtiti en Coutinho aflopen. Gewoon accepteren dat je verwachtingen wat lager liggen de komende jaren.

30 november 2021 om 20:48

Dat je van bepaalde spelers/personen verwacht dat ze inleveren om bij Barcelona te spelen (depay, Eric Garcia, Koeman,...) kan best doordat ze in hoogtijden nooit die kans zouden hebben. Echter kan een Ferran Torres makkelijk 'overal' terecht en kan City hem zo voor minstens 60 miljoen verkopen. Blijkbaar probeert Laporta Barcelona als een goed doel te bestempelen en moet de concurrentie zijn goed hart laten zien for some reason, net zoals hij verwachtte dat Messi wel gratis zou spelen zoals hij zelf zei. Moest City zich van zijn warmste kant laten zien, zou het natuurlijk wel een topaankoop zijn voor Barcelona. In ieder geval geen speler die bij City op de bank of in een rotatiesysteem moet zitten.

1 december 2021 om 00:42

Waarom moet Barca ambitieloos zijn en de huidige situatie accepteren, terwijl er misschien meer mogelijk is? Je moet op zn minst verkennen wat kan en daar maximaal voor gaan. Als City hardnekkig vasthoudt aan 60 miljoen euro, dan zal Barca zich uiteindelijk wel terugtrekken en overschakelen.
Maar als Barca er vol voor gaat en een goeie deal kan realiseren voor rond de 40 miljoen en in termijnen afbetaald, dan is dit perfect verdedigbaar. Doe 40 miljoen krijgen ze sowieso al van Atletico Madrid voor de verkoop van Griezmann. En zoals ik eerder zei is het slechts een kwestie van tijd vooraleer Barca met een nieuwe sponsor in zee gaat, wat de mogelijkheden verder zal vergroten.

1 december 2021 om 00:44

Ik zeg niet ambitieloos maar de bijvoorbeeld de CL winnen, waar Barcelona toch wel naar streeft toch als club zijnde, is niet echt mogelijk met deze selectie. De verwachtingen horen toch ook wat minder te zijn of heb jij dezelfde verwachtingen als het Barcelona in 2015 bijvoorbeeld? Verwachtingen zijn iets heel anders dan ambities.

1 december 2021 om 05:08

De (korte termijn) verwachtingen zijn toch ook aangepast? Het Barca van 2015 zou achter Haaland en Coman zitten i.p.v. F. Torres en Adeyemi, dus er is een verschil. En of deze 2 effectief haalbaar zijn, zal dan moeten blijken. Maar je moet het wel proberen.

Dat zou ook gegoten kunnen worden in de vorm van huur met verplichte optie tot koop.

Is dit Sport die dit zegt of VZ? Marca meldde nog niet zo lang geleden dat zulke constructies in Spanje niet mogelijk zijn met de reglementen.

OT: Ik blijf erbij dat Barca hun transferbeleid een stuk beter kan dan 40 miljoen voor Torres of Adeyemi uitgeven. Adeyemi zie ik sowieso niet naar Barca gaan gezien de omstandigheden. Daar is volop belangstelling voor dus waarom zou Salzburg hem laten gaan aan de club die het minst kan betalen, het meest uitgespreid wil betalen en in de recente geschiedenis heeft getoond het meest onbetrouwbaar te zijn qua betalingen. Dan verkopen ze volgens mij liever aan Leipzig, Dortmund of Bayern.

30 november 2021 om 20:13

Volgens mij mag dat allemaal niet. Je weet immers zeker dat je dan over een jaar geld moet betalen wat je niet hebt. Daar is Barcelona nu te ver voor weggezakt.

Je zou zeggen dat Barca geleerd heeft van dit soort shady beleidsmatige constructies. Dit moet je echt niet willen maar gewoon op eigen kracht weer bouwen aan een bestendige financiële situatie

30 november 2021 om 20:14

Helemaal mee eens, maar het lijkt er dus op dat dat leren nog niet zo gelukt is.

Ferran Torres is een uitstekende jonge voetballer, ik zou het heel raar vinden als City of Torres hier heil in ziet. Je pakt als City zijnde verlies en je gaat als Torres naar een club die op haar diepste punt.. tsja, misschien wel ooit zit.

Als het waar is, is dit dus wat er gigantisch mis is in het mondiale voetbal. Je kan geen geld uit geven als je het je niet kan veroorloven hebben ze mij ooit geleerd. Lenen prima maar wel als het verantwoord is en niet als je in grote problemen zit.

40miljoen koop lekker ben yedder ofso wat een troep spelers wil barca altijd zeg voor heel veel geld

Als er geen geld is, is er geen geld

Ja ja daar zijn ze weer de zo verrassende teksten.. hoe dan? waar halen ze het geld vandaan? Ze zijn toch failliet… Koeman moeten ze nog betalen… transfers zijn nog niet afbetaald.. wat mensen alleen niet begrijpen dat dit barca is en geen willekeurig club! Barca en Real is andere koek hoe mooi en groot andere clubs zijn Barca Real kunnen niet kapot gaan. Barca en Real hebben dit vaker meegemaakt dat ze helemaal bankroet waren en na jaar weer de oude worden sponsors en banken laten zulke grote instituten nooit kapot gaan. Zoals KLM, Ahold of voorheen shell Nederland nooit kapot kan laten gaan! Zo kan je Barca en Real vergelijken!

Zolang de EU doorgaat met het opkoopprogramma van de Staatsobligaties van ( vn.) zuidelijke EU landen om de rente laag te houden - kunstmatig dus- zolang kan een club als Barca schulden blijven herfinancieren. E1.4 miljard schuld bij 6 Spaanse banken die feitelijk in stand gehouden worden doir de Noord Europese belastingbetalers- van elke Euro verdiend in Nederland gaat inmiddels E0.53 naar de overheid.
De 1% die Barca gemiddeld betaalt is lachwekkend als je bedenkt dat ZONDER dat opkoopprogramma van obligaties ( inmiddels 3000 miljard...) de natuurlijke rente in Spanje voor leningen op iets van 8 a 9% zou liggen. Dit gezien de schuldenlast van de overheid daar, het jaarlijkse tekort en de econ groei of gebrek daar aan.

Stopt de groei van de inflatie niet in de EU dan volgt er of een loon/ prijs spiraal met hyperinflatie OF wordt het opkoopprogramna gestopt binnen 5 maanden. De ECB zal de FED moeten gaan volgen om de inflatie te remmen via renteverhoging..
En dan is het afgelopen met Barca. Herfinanciering is onmogelijk en de stijgende rentes op de E1.4 miljard kunnen niet afgelost worden.
En da s maar goed ook.
Het huidige Barca danst op de rand van een [email protected]

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 1 0 0 0
2021/2022 Manchester City 4 2 0 0
2020/2021 Manchester City 24 7 1 0
2019/2020 Valencia 34 4 4 0
2018/2019 Valencia 24 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona staat met contractonderhandeling voor nieuwe martelgang’

De contractonderhandelingen rond Ousmane Dembélé zijn nog niet ten einde of AS voorziet al een volgend probleem voor Barcelona. De Catalanen willen graag verlengen met Ronald Araújo, maar dat zal niet...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren