‘Slepende contractonderhandelingen naderen kookpunt bij Barcelona’

Dinsdag, 30 november 2021 om 14:03Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:33

Barcelona eist op korte termijn duidelijkheid van Ousmane Dembélé over zijn toekomst bij de club. De aanvaller, die een belangrijk aandeel heeft in de plannen van Xavi, heeft zijn in 2022 aflopende contract nog altijd niet verlengd, waardoor een transfervrij vertrek op de loer ligt. Het Franse kamp van de aanvaller heeft de club laten weten dat een transfer in januari geen optie voor hem is, waardoor Barcelona haast moet maken.

Volgens Sport heeft Barcelona de druk opgevoerd richting Dembélé en zijn agenten om het laatste aanbod te ondertekenen. De krant weet dat er deze week nieuwe gesprekken op de planning staan die allesbeslissend kunnen zijn als het gaat om de toekomst van de aanvaller. Intussen heeft de omgeving van Dembélé Barça duidelijk gemaakt dat een transfer in januari niet tot de mogelijkheden behoort, mochten zij met de club geen overeenstemming bereiken over de verlenging van zijn contract. Voor Barcelona was dit juist een alternatief, omdat de club in dit geval nog iets kan verdienen aan de Fransman, die in 2017 voor 130 miljoen euro naar het Camp Nou werd gehaald.

Het staat Dembélé vrij om vanaf 1 januari met andere clubs te praten, waardoor hij een goede onderhandelingspositie heeft ten opzichte van Barça. De zaakwaarnemers van Dembélé dreigen nu met een transfervrij vertrek in de zomer van 2022 om er voor hun cliënt een gunstiger salaris uit te slepen. Barcelona heeft echter laten weten dat er geen ruimte meer is om te onderhandelen. De club heeft het eerste voorstel al verbeterd, terwijl de club financieel in een uiterst moeilijk pakket zit. Voor los Azulgrana is er veel aan gelegen om Dembélé langer aan de club te binden, daar hij door Xavi als een belangrijke schakel wordt gezien. De Fransman zelf staat niet onwelwillend tegenover een langer verblijf, maar heeft zijn handtekening nog niet gezet.

Dembélé heeft dit seizoen op het veld nog geen belangrijke bijdrage kunnen leveren voor Barcelona. De aanvaller liep afgelopen zomer op het Europees kampioenschap een knieblessure op en moest vervolgens een operatie ondergaan. Begin november maakte hij na 164 dagen zijn rentree voor Barça in het Champions League-duel met Dynamo Kiev (1-0 winst). Zijn rentree was echter van korte duur, daar hij kampte met een hamstringblessure. Afgelopen week werd hij door Xavi zowel tegen Benfica als Villarreal als invaller binnen de lijnen gebracht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door millonario)

Het ziet er naar uit dat ie niet wilt bij tekenen. Laporta moet er alles aan doen om hem met de kerst te verkopen. Je kan het je echt niet veroorloven om hem gratis te laten weg lopen.

30 november 2021 om 14:20

Verkopen in januari zou het beste zijn. Ruilen met Torres??. Of verlies accepteren en verder gaan.

30 november 2021 om 14:57

Ruilen met Torres? Ik denk niet dat je dat serieus meent.. Dembele is om de haverklap geblesseerd en is over een halfjaar transfervrij. Torres beschikt over een meerjarig contract en zal rond 50-60M waard zijn in de huidige markt,

30 november 2021 om 15:04

Dan verlies accepteren en laten gaan. Bespaart salaris. Dan verder kijken wat mogelijk is

30 november 2021 om 15:32

Denk niet dat ze bij City op hem zitten te wachten.

30 november 2021 om 14:24

Wordt alleen erg lastig denk ik.. Barca zal deze jongen niet gaan missen, maar het is qua kapitaal natuurlijk erg klote als hij zomaar vertrekt.

30 november 2021 om 14:24

Geloof mij, Dembélé gaat gratis weg en er is helemaal niks wat Laporta of iemand anders daar aan kan veranderen. Gegokt en zwaar verloren door Barca, accepteren en verder gaan is het enige wat je kan doen

30 november 2021 om 14:29

Joey daar ben ik ook bang voor. Toch echt wel typisch dat de 3 duurste aankopen ooit van de club alle 3 mislukt zijn. Hopelijk heeft Barca hiervan geleert.

30 november 2021 om 15:14

@barcalover123 idd, maar laten we realistisch zijn, dembele heeft wel echt het meeste impact gehad dan coutinho en griezmann, dembele is tenminste echt belangrijk geweest

30 november 2021 om 15:34

Scheelt ook dat dembele de enige is die ze op zijn eigen positie hebben opgesteld. Dat dembele gratis weg zou gaan was natuurlijk al wel een tijdje duidelijk maar idd zo weinig gespeeld dat ze hem dus ook niet gaan missen

30 november 2021 om 15:39

@messi_123.

Maar wanneer is Dembele dan echt belangrijk geweest? Vraag ik mij oprecht af. Hij heeft een keer een leuke periode gehad, maar ook daarin was hij niet constant. Verder is hij alleen maar geblesseerd geweest, bezig met terug komen en in vorm te komen, om weer geblesseerd te raken. Ik zie bijvoorbeeld velen (doel niet op jou, maar in het algemeen) die Messi de schuld gaven van het halve finale verlies tegen Liverpool, maar wie was daar degene die 3-4 opgelegde kansen mistte? Juist, Dembele. Hij had slechts 1 van die kansen hoeven te maken en jullie stonden toen in de finale. Maar Messi kreeg haast alle kritiek toen, nadat hij bijna eigenhandig de 1e leg van die halve finale de voorsprong had gecreëerd.

Overigens, belangrijker dan Griezmann? Griezmann was misschien nooit een goede fit voor Barca, maar Dembele is never nooit belangrijker dan hij geweest. Griezmann was altijd fit, werkte zich altijd het schompes en heeft ook wedstrijden beslist. Met name die 1e 2 factoren heeft Dembele nooit gedaan. Dan kun je hem toch never nooit belangrijker/impactvoller noemen dan Griezmann?

30 november 2021 om 14:48

Dat wordt natuurlijk heel moeilijk, aangezien clubs hem dan ook mogen benaderen voor z'n aankomende transfervrije status. Gezien z'n salaris bij Barcelona, zal Dembele er ook niet happig om zijn om in de winter al te vertrekken. Hij zal ook wel weten dat hij dit salaris bij lange na niet bij z'n volgende werkgever gaat verdienen. Barcelona zit dus best in een lastige situatie in deze.

30 november 2021 om 15:37

Ik denk niet dat dembele mee zal werken aan een vertrek in de winter, daar waar hij anders in de zomer een behoorlijke tekenbonus + salaris kan vangen omdat hij dan transfervrij is

30 november 2021 om 15:55

Sowieso moet hij niet spelen als hij niet bijtekent. Niet zozeer als straf, maar meer omdat je dan Ilias en Abde beter minuten kan laten maken.

30 november 2021 om 16:49

@ViscaCatalunya, misschien hiroke abe een serieuze kans geven? Zie echt potentie in hem

Ik zou voor Ous zelf financieel gezien begrijpen als hij niet verlengt, hij zal niet meer verdienen dan bij een PL club. Maar qua het totale plaatje zou ik het echt een schande vinden. Zijn miskoop was het begin van het financiele debacle. Hij is meer geblesseerd dan fit, en als die speelt demonstreert hij wel dreiging, maar weinig voetbalintelligentie en consistentie. Gedraagt zich qua aan de regels houden ook als een kleuter. Neigt naar ondankbaarheid jegens de club en de fans, die hem wel steunen als die speelt en maar dolgraag willen dat hij fit was gebleven of in ieder geval minder geblesseerd. Als die naar een Newcastle oid zou gaan, prima, maar voor Barca wel schade als hij gratis de deur uitloopt.

30 november 2021 om 14:43

Dat een club te veel geld voor een speler betaald kan de speler niks aan doen, blessures exact hetzelfde verhaal, dat een speler minder goed is in de ogen van sommige supporters dan dat ze eerst hadden gedacht kan de speler ook weinig aan doen. Als je zijn houding ten opzichte van Dortmund zag toen hij de transfer naar Barcelona wilde forceren had je als club ook kunnen incalculeren hoe zijn gedrag is omtrent regels, tot nu toe doet Barcelona dit vooral zichzelf aan. Plus ondankbaarheid komt altijd voor in de voetballerij of wou je zeggen dat Barcelona zich altijd keurig opstelt richting spelers en trainers?

30 november 2021 om 15:22

Ik verwacht dat Dembele wel meer gaat verdienen in de PL hoor, zelfs een Everton of West Ham kan op het moment hogere salarissen bieden dan Barcelona. (edit: oh sorry dat bedoelde je ook, haha!)

Dembele is van makelaar veranderd en die agent wil absoluut winst maken dus zal hij alles doen om Dembele te overtuigen om te vertrekken want hij kan een tekenbonus ontvangen en zijn agent verdient ook zijn percentage. Bij Barca hebben ze hem alle mogelijkheden gegeven en gesteund met al zijn blesuures en hebben hem niet verkocht omdat ze bleven geloven in zijn potentieel maar dat kan zijn agent worst wezen. Voetbal is pure business dus is er geen plaats voor emoties en gevoel van loyaliteit en dankbaarheid.

30 november 2021 om 14:50

Dembele en z'n zaakwaarnemer gaan meer verdienen aan een transfervrije status hoor. Geen transfersom, dus meer tekengeld, meer commissie en meer salaris.

30 november 2021 om 19:34

Dat zeg ik toch juist , Barça gaat ervan uit dat Dembélé bijtekent omwille van het feit dat ze hem hebben gesteund en geholpen en niet hebben verkocht omwille van zijn blessure , daar krijgen ze nu stank voor dank voor , een serieuze deksel op de neus. Ze hadden hem voor 50 miljoen naar Liverpool of ManU moeten laten gaan toen het kon. Hij heeft niks laten zien buiten flitsen van zijn potentieel. Rendement en concistententie moet hij nog laten zien samen met professionaliteit. Jammer dat hij voor het geld kiest maar in deze tijden is het te begrijpen.

Loopt gratis de deur uit. Kan dan elders teken geld ontvangen.

Best niet verlengen met Dembele.
Hij kan toch geen lange periodes fit blijven.
Beter laten gaan, tijdens de zomer een speler halen die wel fit blijft

Barcelona is niet meer in de positie om eisen te stellen. Als Dembele ervoor kiest zijn contract uit te dienen dan kan hij een veel lucratiever contract eruit slepen dan in januari te vertrekken. Barca zal dan nog de nodige centjes willen zien en dat gaan clubs er waarschijnlijk ook niet voor neerleggen. Pijnlijk, dat zal straks met jongens als Coutinho en Umtiti niet anders zijn. Transfersommen die betaald zijn zullen verdampen. Enige bijkomstigheid is dat van al die grootverdieners uiteindelijk beetje bij beetje ruimte in het salarishuis geven. Met de juiste investeringen kan Barca dan weer een selectie opbouwen.

30 november 2021 om 15:57

Als Coutinho en Umtiti einde contract zijn is dat hoe dan ook een zegen.

Die gaat natuurlijk nooit bij tekenen, zal elders een vette dikke tekengeld krijgen en een riante salaris. Weg is hij, doei doei 130€ Mil voor deze man…

Heb dit al zovaak gelezen, vrees dat dembele niet gaat bijtekenen dan raad ik laporta aan om hem in de winter voor een klein bedrag te verkopen, ondanks dat we verlies maken, als dembele echt niet wilt bijtekenen en wilt vertrekken in de zomer moet je hem het hele seizoen niet laten spelen en hem lekker op de tribune laten zitten, ferran torres lijkt mij de ideale opvolger voor ousmane, en past daar ook betet vind ik

30 november 2021 om 15:43

Dat is de ideale optie inderdaad, maar wie gaat er een transfersom willen neerleggen voor Dembele op dit moment? Hij verdient al onevenredig veel, dus dan gaan teams hem toch echt pas liever aantrekken als hij transfervrij is. Bovendien kan ik het mij zo voorstellen dat hij ergens een deels play-to-pay zal moeten gaan ondertekenen, want zoals het er nu voor staat met hem is hij gewoon een bodemloze put waar je geld in gooit zonder dat je daar wat voor terug krijgt...

Ferran Torres zou inderdaad veel beter bij jullie passen. Maar is hij ook haalbaar? Een leendeal zie ik in januari nog wel gebeuren, maar maak je daarna kans om hem over te nemen? Dat lijkt mij misschien financieel wel lastig. City heeft zelf 28 miljoen voor hem betaald en zijn contract loopt nog niet af. Het lijkt mij dat ze dan toch wel winst op hem willen maken.

30 november 2021 om 16:04

@jackieboy10 ik had gelezen dat man utd en newcastel hem graag willen, man utd was bereid om 30-40 mil te betalen voor dembele, mocht ie echt willen vertrekken zal ik zsm lozen voor dat bedrag, beter dat barca nog geld voor hem krijgt voor dat ie transfervrij de deur vertrekt

30 november 2021 om 16:19

@messi_123.

Die interesse van United is al oud volgens mij. En ik zie hen ook echt geen bod doen. Zij zitten al ruim in de vleugelspelers met Rashford, Sancho, Greenwood en Martial. Dan heb je absoluut geen Dembele nodig.

Wat betreft Newcastle zou het zeker kunnen. Misschien is die ploeg ook nog wel gek genoeg om 30-40 miljoen te betalen voor hem inderdaad. Maar dat is denk ik echt één van de weinige opties. En dan moet Dembele dat zelf ook nog zien zitten he. Bovendien heeft Newcastle dringend directe versterking nodig en gezien zijn blessuregevoeligheid is dat dan toch echt twijfelachtig. Plus de kans is zeker aanwezig dat Newcastle degradeert als het zo doorgaat, dus dan zal Dembele zelf ook niet willen. En ik zie persoonlijk de PL ook absoluut niet als optie voor Dembele.

Die gaat gewoon transfervrij de deur uit gok ik zo . Helaas voor jullie, maar dan bespaar je in ieder geval wel zijn salaris. Hem verlengen zou ik ook het domste vinden wat je als Barca zijnde kunt doen overigens.

30 november 2021 om 16:52

@jackie als dembele vertrekt bespaar hij ons idd veel salaris, het zal echt mooi zijn als een club komt die zo dom is om 30-40 mil te betalen voor ousmane, maar dembele zelf wilt niet weg heb ik gelezen, zijn zaakwaarnemer raad hem een andere club aan waar hij meer kan verdienen, maar dembele prioriteit is barca en hij wilt blijven

Tuurlijk gaat Dembele niet bijtekenen bij dat armzalige Barcelona, er is geen geld bij die club.

Lekker naar PSG gaan.

Alweer een blunder van Barcelona, alweer een speler dat weg wilt en het zinkend schip verlaat.

In vorm en mits fit, 1 van de beste ter wereld op zijn positie.. maar ja, hij is beide zelden.

30 november 2021 om 16:17

Zal geen seconde gemist worden, dus echt geen blunder. De dag dat hij Barcelona verlaat, geef ik een feestje.

Ik zou hem tot het einde van seizoen met Barca B laten trainen, hij gaat sowieso niet bijtekenen en in de selectie kan je beter andere jongens zoals Abde een kans geven zicht te ontwikkelen. Dembele zal waarschijnlijk naar PSG gaan als opvolger van Mbappe, maar ik verwacht eigenlijk dat hij langzaam zal afglijden naar het niveau Norwich in de komende jaren. Deze jongen heeft geen topsportmentaliteit en die kleine blessures zorgen er ook voor dat zijn explosiviteit steeds afneemt en dat is nou precies waar hij het van moet hebben.

30 november 2021 om 16:05

Dembele is een type coman, enorm veel talent en potentie maar enorm blessuregevoelig,

Die vertrekt gratis. Ben benieuwd waar hij heen gaat. United was nog niet zo lang geleden geinteresseerd maar heeft Sancho nu gehaald uiteraard. Dan toch Newcastle? Ik zie hem echt geen pepernoot raken in de onderste regionen van de CL. Juventus? Die pikken vaak dit soort gevallen op de voorbije jaren. Of gaat PSG haar handen hier aan branden om Mbappe te vervangen? Ik zie oprecht op dit moment geen enkele club waarvan ik zeg als ik het voor het zeggen had daar haalde ik hem. Te kostelijk en riskant.

30 november 2021 om 15:46

Vooral dat laatste real8madrid. Welke club kan het zich eigenlijk veroorloven om Dembele te halen? Je haalt dan namelijk iemand die in het beste geval 1/3e van het seizoen fit is, relatief veel salaris wil, een mentaliteit heeft van lik-m'n-vestje en in de tijd dat hij fit is nog niet eens elke wedstrijd constant goed is ook. Hij is blessuregevoeliger dan Arjen Robben en nog niet eens de helft zo productief. Tja, wat moet je er als club dan mee? Buiten dat zal er natuurlijk wel een club gek genoeg zijn om hem te halen. Dan acht ik Juventus nog geen eens een gekke optie inderdaad. Die houden wel van een transfervrije speler.

Naast te kostelijk en riskant zou ik daar persoonlijk ook nog bij zetten: niet constant genoeg.

30 november 2021 om 15:54

Als ik dembele was zou ik naar Juventus gaan. Ik denk persoonlijk dat de PL te zwaar gaat worden voor dembele. Dembele heeft al moeite met fit blijven.

30 november 2021 om 16:07

En met optijd komen bij trainingen etc,

30 november 2021 om 16:13

Zal van gister zijn geweest dat ik een waarschuwing heb gekregen.

Ultieme moment om hem te laten gaan. Afschuwelijke speler aan de bal, wanneer hij aan de bal komt begint mijn bloed al te koken. Gaat ie naar zijn linker, gaat ie naar zijn rechter? Dan probeert hij dribbels waarbij hij zelf niet weet waar hij gaat uitkomen. Meest vreemde voetballer die ik ooit heb gezien in een Barca shirt.

30 november 2021 om 16:24

Precies dat dus Millonario! Hij mist in mijn optiek gewoon echt spelinzicht. Hij is zeker wel talentvol en als het instinctief moet gebeuren is hij ook wel goed in mijn optiek. Maar zodra hij moet nadenken, dan gaat het mis. In mijn optiek gewoon echt de definitie van een overgehypte speler pur sang. Ook qua schieten. Ik zie vaak velen die zeggen dat Dembele een goed schot heeft.. Maar daar ben ik het gewoon niet mee eens bijvoorbeeld. Hij kan een bal met links en rechts snoeihard in de kruising schieten, maar minimaal net zo vaak ook de bal het stadion uit. Dan heb je in mijn optiek geen goed schot, want dan heb je er dus geen controle over..

30 november 2021 om 22:31

Inderdaad, je hebt dan schotkracht maar dat wil niet zeggen dat je een goed schot hebt. Ik had een ploegmaat, dat was doen alles of niks. Maar die kon een bal schieten en je been breken, zo hard was dat. Maar dat een goed schot noemen, gaat me wat te ver. Dembele is een wildebras, met wat meer controle en een coach die hem goed kan begeleiden zou hij in de Premier League of Bundesliga bij een middenmoot veel beter tot uiting komen. Zijn snelheid moet je optimaal gebruiken.

Heel vroeger waren spelers gratis, daarna moest je dokken om ze te krijgen, steeds meer dokken en nu?
Nu zijn ze weer gratis (omdat ze niet willen verlengen en gratis de deur uitlopen).
Klinkt goed voor de speler en slecht voor de clubs, hoewel ze natuurlijk ook spelers "gratis" kunnen krijgen. Niet meer €100 mln transfersom, maar een bescheiden bedrag van een paar miljoen voor de speler en een fors bedrag voor Raiola cs.
Ik vrees echter dat clubs op hun opleiding gaan bezuinigen.
Als voorbeeld en puur als voorbeeld (voordat ik word aangevallen)
Feyenoord stop heel veel geld in scouting, velden trainers enz, Speler haalt het eerste (niet) en peert hem zonder dat er wat verdient is.feyenoord heeft volgens mij wat talente verloren op deze manier en dus veel geld
Onbehoorlijk,?, daar zit het risico van gratis de deur uitlopen.

Hij wil natuurlijk gewoon transfervrij de deur uitlopen en elders een dikke tekenbonus vangen. Verder denk ik niet dat de absolute top nog in deze jongen geïnteresseerd is. Altijd geblesseerd of niet fit en heeft in het veld doorgaans oogkleppen op.

Ben benieuwd wanneer Barcelona nou eens echt gaat doorpakken in de casus Dembele. Lees al een half jaar lang dat ze duidelijkheid eisen, deadlines geven etc., maar ondertussen elke maand weer hetzelfde bericht.

Zou toch wat zijn als deze man straks transfervrij de deur uitloopt.

Zo snel mogelijk afscheid van nemen en je verlies nemen. Deze jongen is alleen met zich zelf bezig en niet begaan met de club.

Wat heb je eraan om zijn contract te velengen, als hij nauwelijks speelt of gaat spelen in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

39 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 6 0 0 0
2020/2021 Barcelona 30 6 2 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ousmane Dembélé komt met smoes niet opdagen bij Barcelona

Het begint steeds onwaarschijnlijker te worden dat het nog goedkomt tussen Barcelona en Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller heeft zich zondagochtend niet gemeld op het Ciutat Esportiva van Barcelona, terwijl hij...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren