‘Het is geen zekerheid dat Jans volgend jaar nog trainer is van FC Twente’

Dinsdag, 30 november 2021 om 13:17 • Laatste update: 13:51

De aanstelling van Paul van der Kraan als tijdelijke algemeen directeur bij FC Twente zou weleens heel slecht uit kunnen pakken voor Ron Jans, vermoedt Tijmen van Wissing. De verslaggever van RTV Oost weet dat de nieuwe directeur, die als opvolger geldt van de vorige week vertrokken Jan-Willem Brüggenwirth, niet gecharmeerd is van Jans. Van Wissing zou er dan ook niet raar van opkijken als de samenwerking met Jans komende zonder ten einde loopt, vertelde hij maandag bij Voetbalpraat.

De aanstelling van Van der Kraan werd dinsdag door FC Twente naar buiten gebracht. De 67-jarige bestuurder verliet de club afgelopen zomer, maar voelt zich nu genoodzaakt de club tijdelijk uit de brand te helpen. "De voornaamste reden waarom ik er weer instap is, dat ik zag dat veel dingen die we in 2,5 jaar tijd met zorg hadden opgebouwd, aan het verdwijnen waren. In mijn ogen ging het niet de goede kant op en dat is zonde want we waren met z’n allen echt stappen aan het maken", vertelt Van der Kraan over zijn aanstelling tegen TC Tubantia.

De aanstelling van Van der Kraan heeft mogelijk gevolgen voor Jans, weet Van Wissing. "Van der Kraan is niet anti-Jans, maar is ook niet enthousiast om verder te gaan met hem", vertelde de journalist van de regionale omroep bij Voetbalpraat. "Technisch directeur Jan Streuer, die van Jan-Willem Brüggenwirth de toezegging heeft gekregen om langer aan te blijven, moet eerst weer met de Raad van Commissarissen om de tafel om met een plan voor de toekomst te komen. Ik denk niet dat het een uitgemaakte zaak is dat Ron Jans volgend seizoen nog trainer is bij FC Twente. Ik denk dat je je serieus moet afvragen of je een derde jaar moet aangaan met Jans."

Jans begon vorig seizoen uitstekend met FC Twente, maar zakte na de winterstop volledig weg met zijn ploeg. Uiteindelijk eindigde Twente als tiende. Dit seizoen is het spel eveneens wisselvallig, al bezetten de Tukkers wel een keurige zevende plek op de ranglijst. "Het is niet slecht, maar het is ook niet dat we op de banken staan", gaat Van Wissing verder. "Met deze selectie moet je gewoon bij de eerste zeven staan. Dat is toch niet gek? Als ze negende staan, presteren ze ondermaats."

Volgens Van Wissing wordt de naam van Nico-Jan Hoogma genoemd als nieuwe algemeen directeur vanaf de zomer. "Dat is geen gekke kandidaat, denk ik. De Raad van Commissarissen gaat wel weer een voetbalman aanstellen", doelt Van Wissing op het feit dat Brüggenwirth geen affiniteit had met de voetbalwereld. "Maar vlak ook Robert Eenhoorn niet uit. Die naam zingt ook vaak rond. Er is best veel perspectief bij FC Twente. Het is historisch gezien nog altijd de vierde club van Nederland en er is veel mogelijk. Bij Twente heb je veel te winnen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door sirius)

Sinds lange tijd een prima trainer. Hopelijk blijft ie nog oven

30 november 2021 om 15:19

Ik heb die aflevering van voetbalpraat gezien en het was vermakelijk om de clash van verwachtingspatronen te zien tussen de Tubantia en de overige analisten. Die van Tubantia vond het vreemd dat Twente onder Jans met dit spelersmateriaal slechts 7e is, terwijl alle anderen (imo terecht) vaststelde dat het materiaal helemaal niet zo geweldig is en 7e gewoon een prima plek is.

30 november 2021 om 16:14

Dat is niet correct. De plek op de ranglijst is prima, echter het vertoonde spel (de progressie met name) is met dit spelersmateriaal ondermaats.

30 november 2021 om 16:57

Maar mag je nou echt oogstrelend voetbal verwachten van deze spelers? Zerrouki, Sadilek, Brama en Vlap.. Heel veel creativiteit zit er niet in het middenveld. Troupee en Oosterwolde gooien veel energie in hun spel, maar een verfijnde techniek hebben ze niet. Voorin heb je met Rots nou ook geen grootse speler en heb je verder vooral harde (maar geblesseerde) lopers als misidjan en lukoki gehaald, dus daar ga je qua spel ook niet echt van te genieten. De enige speler waarvoor ik zelf de tv aan zou zetten is Cerny, maar helaas moet hij eerst weer 100% fit worden.

Hij doet het natuurlijk niet zo goed als Steve McClaren in 09/10 toen ze landskampioen werden, maar tot nu toe doet hij het toch prima.

30 november 2021 om 14:18

Dat is natuurlijk een onzinnige opmerking, want dat is de enige keer ooit dat Twente kampioen is geweest. Dat is dus niet de maatstaf bij Twente. Denk dat Jans het prima doet bij Twente en zou ook zeker geen afscheid van hem nemen na al die trainerswisselingen van de laatste jaren.

30 november 2021 om 14:43

Dat zeg ik ook als je kan lezen, want Twente denkt dat ze een top 4 team zijn, terwijl ze een middenmoter zijn. En dan kan je niet de schuld op de trainer leggen.

30 november 2021 om 15:13

Dan blijft het toch nog onzinnig om Mcclaren erbij te halen. Kan ik ook zeggen: hij doet het een stuk beter dan Spitz Kohn, want met hem zijn ze gedegradeerd. En waar baseer je op dat ze in Twente denken dat ze een top 4 team zijn? Er is werkelijk niemand bij Twente die dat op dit moment denkt.

30 november 2021 om 15:17

Jans doet het qua resultaten zeker niet slecht. Twente is een vechtmachine die defensief vaak goed staat, waar een tegenstander niet graag tegen speelt en die dan ook niet snel met grote cijfers eraf zal gaan. Voetballend lijkt het helaas echter vaak nergens op. Teams als Cambuur en Go Ahead laten veel leuker voetbal zien met minder materiaal. Hier zit sinds de aanstelling van Jans anderhalf jaar geleden ook geen enkele progressie in. Daarnaast lijkt Jans tactisch tijdens de wedstrijd ook niet sterk, hij doet echt zelden een wissel of andere omzetting die de wedstrijd kantelt als het niet loopt. Wij denken helemaal niet dat wij een top 4 team zijn. We zullen niet degraderen en ik verwacht ook geen europees voetbal, we willen soms alleen ietsje meer vermaakt worden. Als Jans daar voor kan zorgen in het komende half jaar hoeft hij van mij niet weg.

Wat verwachten ze nou in Twente na alle ellende? Hebben ze nu een degelijke trainer waarmee ze geen slechte prestaties leveren en dan komt er weer iemand binnen die het beter weet. Willen ze nou geen rust in Enschede?

30 november 2021 om 14:04

Je weet dat Kraan opnieuw ingestapt is na een korte periode van 'pensioen'? Het is weer rustig in Twente en de cijfers gaan ondanks corona best goed. Moeten we dan maar tevreden zijn met hoe het gaat en mogen we niet verder kijken en ontwikkelen? Dit is juist een goede zaak! Nooit te snel tevreden zijn.

30 november 2021 om 15:17

Het kan altijd beter natuulijk en je hoeft nooit tevreden te zijn met wat je hebt. Maar een realistisch verwachtingspatroon kan ook geen kwaad en dan doet Jans het toch niet onaardig?
Vorig seizoen eindigde Twente wel ongeveer waar ik ze zou verwachten en hetzelfde geld voor de huidige positie op de ranglijst terwijl ik niet het idee heb dat een aantal clubs die onder Twente staan een selectie hebben die (veel) minder is.

30 november 2021 om 14:27

Dit is geen nieuw iemand en Van Wissing zit er met grote regelmaat naast. Het zijn nota bene Streuer en Van Der Kraan geweest die Jans hebben aangesteld. Ik kan niet zeggen dat Jans het maximale uit de ploeg haalt, maar het is ook geen reden om hem te ontslaan. Eerst maar stabiel worden. Het spel is misschien niet geweldig, maar dat ligt ook wel voor een groot deel aan een gebrek aan creativiteit en zwaar tegenvallende spelers als Vlap.

30 november 2021 om 16:37

VD Kraan kan hem wel aangesteld hebben maar het was niet zijn 1e keus.

30 november 2021 om 20:57

Tja, Streuer ook niet. Die was ook keuze nummer zoveel.

30 november 2021 om 21:22

Yep kan ik mij nog herinneren, maar die mag blijven, denk Jans ook wel hoor, juist omdat Streuer nog 1 jaar blijft. Meen mij te herinneren dat jij ook zeer tegen de komst van Streuer was. Meen dat Zorniger de favoriet van Kraan was, ook de mijne trouwens

30 november 2021 om 21:50

Niet zeer tegen, maar gezien z'n verleden bij Shakhtar had ik zeker twijfels of hij met een niet bepaald gevulde portemonnee wist te shoppen. Inmiddels is m'n mening overigens bijgesteld natuurlijk. Streuer levert geweldig werk. Overigens vond ik Jans direct wel een passende optie voor FC Twente.

30 november 2021 om 22:17

Ja dat herinner ik mij ook. En alhoewel Jans het gewoon goed doet is die nog steeds niet mijn keuze, had liever die Duitser gezien, deed het echt goed bij Bronby, maar zit nu nog steeds zonder club dacht ik, dat zal ook niet zonder reden zijn, misschien toch niet zo goed als mijn inschatting van Zorniger

Als we puur naar het resultaat kijken, doet Ron Jans het natuurlijk niet slecht. Na het mazzelend ontlopen van de nacompetitie vanwege het afbreken van de competitie, heeft hij vorig seizoen met een tiende en nu een zevende plek weer een beetje aansluiting gevonden met de subtop.

Maar ik merk dit seizoen dat ik me meer erger dan normaal over hoe moeizaam het spel loopt. Vorig jaar was het middenveld een groot probleem, dit jaar zijn het voorlopig de aanvallende impulsen die missen. En aangezien we daar toch echt beter bezet zijn dan vorig seizoen, neem ik het Jans wel kwalijk dat hij daar niets in probeert en elke wedstrijd minstens een uur probeert door de breken met Limnios/wolfswinkel/rots.

30 november 2021 om 14:32

Maar anderzijds: Hoe zou Jans het spel aantrekkelijker moeten gaan maken dan? We hebben geen creatieve middenvelders en Vlap valt echt zwaar tegen. Je zou Misidjan in kunnen brengen, maar die kan het ook niet alleen als buitenspeler. Cleonise is een goed talent, maar stijgt nou ook niet heel ver boven spelers als Limnios en Rots uit. Het is gewoon te hopen dat Cerny fit blijft en dan zou je met hem en Misidjan kunnen spelen. Buiten de aanval vind ik Jans geen twijfelachtige dingen doen.

30 november 2021 om 14:56

Als ik iets zou moeten noemen, zou ik Jans graag z'n wisselbeleid aan zien passen. In wedstrijden waar het niet loopt, duurt het naar mijn mening veel te lang voordat er met wissels iets geforceerd probeert te worden. Ik weet natuurlijk niet of dat het gelijk aantrekkelijker maakt, maar dan heb je in ieder geval het gevoel dat er iets nieuws gebeurd. Toen Cerny er zondag ingebracht werd, waren er bijvoorbeeld ook gelijk 2 minuten waar Twente meer op de helft van Feyenoord kwam. Daar bleef het dan bij, maar het toont wel aan dat wissels een wedstrijd kunnen veranderen. Ik heb nu het gevoel dat Jans constant wacht tot er spelers moe zijn en ze dan maar wisselt en dezelfde tactiek in stand houdt.

Er is toch geen betere trainer voor FC Twente dan Jans momenteel? Wie denken ze te kunnen strikken? Je komt inmiddels al snel bij types als Ruud Brood uit hoor. Twente moet stabiel zijn en wie weet kan er dan weer eens naar boven worden gekeken.

30 november 2021 om 14:17

Stabiliteit begint ook bij de trainer. Het is niet dat ze in Twente Champions league voetbal verwachten, maar wel stabiele prestaties. Vorig jaar heeft Twente na de winter amper punten gepakt. Dit jaar is het ook wisselvallig. Het is deels aan Jans toe te rekenen.
Ik weet niet hoe het contract van Jans in elkaar zit en of het normaliter afloopt deze zomer. Mocht dat zo zijn is het een prima argument om elkaar te bedanken en dan verder te kijken. Jans lijkt daarnaast ook niet meer de Jans van Groningen, Heerenveen en een tijdje Zwolle

30 november 2021 om 14:22

Weet niet of je dat Jans nou zo zwaar aan moet rekenen. Ook gezien alle blessures. Het is ook vooral doordat de verwachte kartrekkers als Vlap en Van Wolfswinkel totaal niet presteren. Althans ver onder hun kunnen en de verwachtingen die iedereen er van had.

30 november 2021 om 14:25

oh zeker, daarom schrijf ik ook 'deels aan Jans toe te rekenen'. Uiteindelijk ben je als coach afhankelijk van je materiaal en kan een blessuregeval Kuch Cerny Kuch je hele seizoen verkloten

30 november 2021 om 14:27

@29er het contract van Jans loopt deze zomer af. Bij het aanstellen van Jans is daar bewust voor gekozen voor het geval dat het geen gelukkig huwelijk zou worden

30 november 2021 om 14:46

Je zal in de precaire situatie waar Twente nog steeds in zit ook pragmatisch moeten denken. Als het eindresultaat daar is, met zo'n sterk veranderende selectie elk seizoen, dan moet je proberen dat te laten voor wat het is. Stel, Twente haalt de playoffs voor Europa dit seizoen maar heeft nog een paar zeperds, dan moet je toch gewoon net hem doorgaan? Er is, zoals gezegd, verder gewoon niemand om hem proper op te vangen.

Misschien Alfred Schreuder weer bellen 😶😶

30 november 2021 om 15:07

Die heeft zich net verbonden aan Zwolle!

30 november 2021 om 15:10

@fct_tuulk - Jans tekent altijd jaarcontracten, zei hij rond zijn aanstelling.

30 november 2021 om 15:13

Dat is zijn broer augurk!

30 november 2021 om 15:17

Haha. Continu dus verkeerd begrepen. Ik ga terug in het potje!

30 november 2021 om 15:30

@ 29er maar het huidige presteren van Twente (zowel dit jaar als dat van de afgelopen seizoenen) ligt toch ook voor een groot deel aan de selectie. Het is een team voor de middenmoot en dan krijg je wisselvallende resultaten, net zoals dat bij andere clubs uit de middenmoot het geval is.
Meestal wanneer er een club uit de middenmoot een seizoen bovenuit steekt komt dat doordat er een of een paar spelers in de selectie zitten die boven de middenmoot uitsteken, dat idee hebt ik bij dit FC Twente niet.
Twente heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de schuldenlast terug te brengen en weer financieel gezond te worden, daar zijn ze hierna waarschijnlijk nog een jaar of twee mee bezig en daarna kunnen ze weer groeien naar een plaats in de subtop. Op basis van vrijwel alles is Twente de 4e club van Nederland (aanhang, stadion, omzet, eeuwige ranglijst, e.d.) en het zou mooi zijn als ze die plek als belangrijke uitdager van de top 3 weer in kunnen nemen.
Het moment dat de financiele situatie zo is dat ze echt weer kunnen gaan groeien lijkt me voor Twente ook een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer die bij die nieuwe fase van de club past en tot die tijd lijkt Jans me prima voor deze groep.

30 november 2021 om 14:34

Het is dan ook Van Wissing die gewoon aan het gissen is. Die zit er met grote regelmaat naast. Ik verwacht niet dat FC Twente komende zomer gaat breken met Jans. Ik vind hem wel verkeerde keuzes maken in de aanval, maar er is gewoon een gebrek aan kwaliteit op de flanken en een gebrek aan creativiteit op het middenveld. Dat krijg je nou eenmaal als je moet shoppen met een spelersbudget van nog geen 6 miljoen euro.

Ik vind het lastig, hij laat Twente zelden sprankelend spelen. Echter heeft Twente ook geen middenvelders die op dit moment zorgen dat ze op deze wijze kunnen spelen. Vlap is een speler die eigenlijk niets laat zien, daarnaast zijn Zerrouki en Brama geen spelers die veel voetballend vermogen hebben. Wat mij betreft blijft Jans nog even, want er is geen enkele garantie dat een andere trainer meer uit de selectie haalt. Daarnaast heeft Twente ook geen geld over, dus komen er vast geen grotere namen naar Enschede.

30 november 2021 om 14:38

Ik vind Jans wel fouten maken met betrekking tot de aanval, maar verder doet hij eigenlijk niets raars. Dit is ook de trainer die mooi voetbal op de mat wist te leggen met een middenveld van Brama, Roemeratoe en Bosch. Het is gewoon te hopen dat Cerny fit blijft (dan gaat z'n niveau ook weer omhoog). Dan zie ik graag Misidjan en Cerny op de flanken. Ik denk dat Van Wolfswinkel dan ook gevaarlijker wordt. Het probleem is vooral dat Misidjan enkel aanvallend denkt, terwijl Limnios, Rots en Cleonise gewoon het niveau (nog) niet hebben om echt gevaarlijk te kunnen zijn, structureel. Het helpt als aanvaller ook niet dat je Troupee achter je hebt lopen.

welke trainer zou hij er dan willen zien die beter is en haalbaar? of moeten we bang zijn dat ze gert jan verbeek weer van stal willen halen?

30 november 2021 om 14:23

Haha dat gaat gezien de eerste keer zeker niet weer gebeuren. Denk ook dat Verbeek voorlopig wel even klaar is met het trainen van Nederlandse clubs.

30 november 2021 om 15:15

Ik zie van wonderen wel naar Twente gaan(zeg ik als kowet supporter)

30 november 2021 om 15:19

Dat zou ook een prima trainer voor Twente zijn. Jullie moeten hopen dat je die voorlopig nog in Deventer houdt!

Vierde club van Nederland ? Ik schat AZ en Utrecht zeker hoger in. Verder zijn Groningen en Heerenveen zeker gelijkwaardig.

30 november 2021 om 14:06

Historisch gezien is het de vierde club van Nederland, dat is een feit. Dat zit hem in het totaal aantal behaalde punten sinds de Eredivisie bestaat. Dus op dit moment zijn ze sportief zeker geen vierde van Nederland, maar dat is ook niet wat wordt aangegeven in het bericht.

30 november 2021 om 14:12

Ah op basis van het totaal aantal punten. Ik zat aan AZ te denken, maar die hebben natuurlijk nog een hele periode eerste divisie gespeeld.

30 november 2021 om 14:27

1. Ajax – 4797 pt.

2. PSV – 4499 pt.

3. Feyenoord – 4251 pt.

4. FC Twente – 3309 pt.

5. FC Utrecht – 3014 pt.

6. Sparta – 2445 pt.

7. FC Groningen – 2354 pt.

8. Roda jc – 2346 pt.

9. AZ – 2314 pt.

10. NAC – 2026 pt.

24. HFC Haarlem – 694 pt.

37. RBC Roosendal – 131 pt.

40. FC Emmen – 100 pt.

30 november 2021 om 14:44Totaal aantal punten is maar 1 manier om ernaar te kijken. Je kunt het ook op basis van landstitels indelen. Sinds de invoering van betaald voetbal is AZ dan de vierde club met 2 titels ipv Twente met 1. Met andere woorden, het is maar net waar je meer waarde aan hecht. Persoonlijk hecht ik meer waarde aan titels en bekers dan aan het aantal punten.

Overigens denk ik dat Twente gewoon deel uit zou moeten maken van de top zes in Nederland met de achterban, het stadion etc. Die top zes zijn (voor mij althans) Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Twente en Utrecht met als uitdagers teams als Heerenveen/vitesse/willem Ii/groningen

Toevoeging: Je zou ook nog naar aantal punten per wedstrijd kunnen kijken in de eredivisie. Daarin staan Twente en AZ gelijk met 1.57 punten per wedstrijd.

30 november 2021 om 15:24

[email protected], zo kan je alles beargumenteren. DWS, DOS en Rapid JC zijn dan inderdaad even groot als Twente.
Overigens ben ik van mening dat hoe meer mooie vrouwen je op de tribune hebt, hoe groter je club is.
toevoeging: Ik vind Twente trouwens groter dan Ajax en PSV, omdat Twente in de champions league thuis nog nooit verloren heeft

30 november 2021 om 14:10

Historisch gezien wordt er gezegd. Niet op dit moment. Ik ben overigens nog niet in de statistieken gedoken om te kijken of dit met cijfers onderbouwd kan worden, maar het zo zomaar kunnen. AZ heeft natuurlijk ook een paar landstitels en bekers.

30 november 2021 om 14:23

De omzet van Twente en AZ liggen ook nog eens vrij dicht bij elkaar, al heeft Twente een grote hypotheek. Ik denk dat Twente wel weer richting 35 miljoen kan groeien, maar dan ligt er alsnog een gat vam 25 miljoen met Feyenoord.

30 november 2021 om 14:26

Twente staat al een eeuwigheid 4e op die ranglijst en blijft daar voorlopig ook wel staan. En ook volkomen terecht. Los van het aantal punten (waardoor ze op die plek staan) is het ook qua historie en fanbase een volkomen terechte vierde plaats.

30 november 2021 om 15:56

Op dit moment is Twente natuurlijk niet de club met de 4e selectie. Op basis van veel statistieken zijn ze historisch gezien wel de 4e club, eeuwige ranglijst, aantal fans, het stadion, de omzet (op het moment dat zij net zoals AZ Europees voetbal spelen).
Az heeft een kampioenschap en een beker meer, op basis daarvan zou je die ook als 4e club kunnen zien.

30 november 2021 om 16:47

Tsja, maar op basis daarvan wordt die lijst nou eenmaal niet samengesteld. En dan nog komt AZ qua historie en beleving niet in de buurt van Twente.

Deze man blijft tot het einde van het seizoen en wil dan bepalen wie de trainer volgend seizoen wordt?

Ik weet het niet goed met Jans. Als people manager - de functie die hij sinds dit seizoen bekleed - is hij in mijn ogen geschikt. De sfeer is al twee seizoenen goed en je hoort maar weinig spelers klagen. Maar het positiespel is dit seizoen, net als vorig seizoen niet goed. Dit seizoen zijn de assistenten die zich buigen over het voetballende gedeelte, vorig jaar deed Jans dit zelf nog. Ik hoopte dat dit een goede uitwerking zou hebben op de ploeg omdat vorig seizoen tot twee keer toe gebleken is tegen Sparta hoe matig Jans is als het aankomt op tactiek. Helaas zie ik nog steeds veel Twente dat lijkt op vorig seizoen. Ik zou het niet erg vinden als Twente verder gaat kijken naar een andere trainer. Ik hoop eigenlijk op Kees van Wonderen of Fred Grim.

30 november 2021 om 14:42

Maar hoe wil je het positiespel verbeteren dan? Er is geen creativiteit op het middenveld, terwijl Cerny nog niet wedstrijdfit is en logischerwijs met de rem erop speelt, Limnios en Rots zijn aanvallend simpelweg (nog) niet goed, Cleonise is onervaren en wisselvallig. Misidjan mag van mij sowieso wel vaker spelen, maar ik snap dat een trage Troupee en een Misidjan die alleen aan aanvallen denkt geen lekkere mix is.

30 november 2021 om 15:29

Geef om te beginnen eens een paar anderen de kans voorin. De huidige drie aanvallers kunnen mij totaal niet bekoren. Laat Misidjan eens een paar wedstrijden staan en geef Cleonise wat langer de kans. We hebben allemaal kunnen zien dat Misidjan echt een toevoeging is in aanvallend opzicht en Cleonise had in de voorbereiding ook niet zonder reden steevast een basisplaats lijkt mij. Wellicht dat deze omzetting direct Van Wolfswinkel en Vlap ook wat meer aan het voetballen krijgt. Ik geloof overigens ook niet dat Vlap er opeens niets meer van kan. Dat is gewoon een goede speler, de trainer moet hem alleen goed gebruiken. Doe gewoon een omzetting, probeer eens iets anders, Jans houdt nu al veel te lang vast aan een opstelling die niet werkt in aanvallend opzicht.

30 november 2021 om 16:06

Ik heb ook geen problemen met Misidjan. Sterker nog, hij is onze beste fitte aanvaller. Het grote probleem is echter dat Misidjan vaak voorin blijft hangen, terwijl Troupee echt een zwakke schakel is achterin. Die wisselwerking is contraproductief. Met een Everink die veel beter is aan de bal zou dat al veel beter werken. Die maakte op mij echt veel indruk in die 157 minuten die hij tot nog toe maakte. Ik denk dan ook dat Misidjan vooral het slachtoffer is van een gebrek aan kwaliteit rechtsachterin op dit moment en niet zozeer omdat hij te weinig laat zien. Misidjan is natuurlijk duidelijk beter dan Limnios en Rots.

1 december 2021 om 22:51

Ron Jans na dit seizoen afscheid van nemen. Lijkt me een gezellige gozer maar het voetbal onder hem is niet om aan te gluren. Roep nu niet, dat ze geen materiaal hebben. Ze hebben beter materiaal dan Eagles en Cambuur en die spelen aantrekkelijk voetbal. Daar zit een plan achter en dat komt op conto van de trainers, die daar werken.

Ron Jans moet eens een keer starten met de juiste basis opstelling. Je hebt ruim voldoende materiaal op de bank zitten om met een andere start elf te beginnen. Altijd maar vasthouden aan Troupé, Van Wolfswinkel, Rots, Limnios en Vlap en die brengen al heel veel weken voetballend helemaal niks.

Als je dat als trainer niet in de gaten hebt ben je niet de juiste trainer voor Twente.

Troupé out en onze Spaanse vriend maar zolang op de backpositie zetten. Troupé niet meer opstellen. Onzeker en tikkie breed en tikkie terug. Vlap op 10 is helemaal geen 10 en dus gewoon een dikke mispeer. Is een loper en geen passer dus ongewenst en had Twente niet moeten halen. Oosterwolde op linksback. Sadilek naar het middenveld. Prima speler en snel vastleggen en kopen. Hele voorhoede wisselen. Rots en Van Wolfswinkel brengen werkelijk helemaal niks en Limnios is nog de minst slechte van deze drie.

Ugalde moet al heel lang een kans krijgen. Misidjan en Cleonise op de vleugels. Cleonise heeft nog geen kans gehad onder Ron Jans. Dan heb je geen verstand van voetbal of je houdt niet van voetbal en alleen maar van dravers. Cleonise is een prima buitenspeler met een actie in huis maar nul kansen gehad.

Naast zijn verkeerde startopstelling wisselt Jans iedere week veel en veel te laat. Altijd de laatste 10 minuten komt hij met 4 wissels. Lekker voor de speler, die dan moet komen. In 10 minuten kun je geen potten breken.

Ik ben helemaal klaar met deze Ron Jans die totaal niet meer lijkt op de trainer, die hij in het verleden was. Verkeerde opstelling, geen frivool voetbal, alleen maar op de verdediging leunen en vrijwel niets creëren vooruit. Alles gaat breed en terug en daar zijn de meeste supporters wel klaar mee.

Tegen Feyenoord had ik bijvoorbeeld na 20 minuten al ingegrepen en zeker Rots en Van Wolfswinkel gewisseld. Die brachten werkelijk helemaal niets en waren continue een gevaar voor eigen team. Dat moet je toch als trainer zien. Nee, meneer Jans hield gewoon tot de 77ste minuut vast aan Van Wolfswinkel en Limnios dus was blijkbaar tevreden.

Veel supporters met mij waren volgens mij gewoon dik ontevreden over het niveau van Twente. Alleen het resultaat stemde tevreden.

Het oog wil ook wat dus daar zal je wat aan moeten doen meneer Jans!

Lastig. Twente speelt nu weer heel erg moeizaam, Jans houd daarbij ook teveel vast aan spelers die totaal niet in vorm zijn vind ik. Het spel is sloom en zijn wisselbeleid vind ik vaak laf. Maar ik denk wel dat er niet zo veel trainers zijn die het beter zullen doen en ook bij Twente willen trainen. De resultaten zijn goed, met name tegen de topteams en daar vlak onder heeft hij meestal wel een goede tactiek. Alleen tegen de kleintjes mag hij veel meer lef tonen in het spelbeeld en wisselbeleid vind ik. Als je het mij vraagt zou ik Jans nog wel behouden, ook voornamelijk voor de rust binnen de club.

30 november 2021 om 14:32

Maar het is ook niet zo dat de vervangers nou hun kans grijpen. Kijk bv naar Oosterwolde. Die is nog geen schim van de speler van afgelopen seizoen.

30 november 2021 om 14:44

Oosterwolde heeft natuurlijk wel maar iets van 5 wedstrijden goed gespeeld voordat hij geblesseerd raakte. Het begin was wel veelbelovend. Die heeft momenteel de welbekende talentendip en daar moet hij even doorheen.

30 november 2021 om 15:06

Heb ook wel vertrouwen dat hij weer uit die dip komt. Gast heeft heel veel potentie!

30 november 2021 om 15:13

Ik weet het niet. Ik zie specifieke kwaliteiten, maar ik zie ook pijnpunten. Zijn kwaliteiten aan de bal zijn bijvoorbeeld niet heel sterk. Hij lijkt qua speelstijl een beetje op Dumfries met z'n drive naar voren, maar het is altijd afwachten hoe jonge spelers zich ontwikkelen. De mentaliteit die Dumfries heeft, zie ik namelijk niet echt bij Oosterwolde.

30 november 2021 om 15:27

Dumfries onderscheidt zich ook vooral vanwege zn drive naar voren. ik denk dat Oosterwolde een completere voetballer is dan Dumfries. Maar ben met je eens dat hij nog een lange weg te gaan heeft.

1 december 2021 om 22:55

Ik pleit voor Kees van Wonderen. Dat is een trainer met een goede visie en kan dit ook prima overbrengen en heeft veel minder materiaal dan Fc Twente. Zou Kees graag terugzien bij Fc Twente!

Van Der Kraan heeft Jans toch zelf aangesteld als trainer en vorig jaar zelf met hem verlengd?

30 november 2021 om 14:20

Kraan wilde die Duitse trainer (ben z'n naam even kwijt) maar door de komst van Streuer werd alsnog Jans aangesteld.

Mocht dit waar zijn, zou ik zeggen: grijp je kans AZ! Deze trainer zou ik echt graag zien op de plek van Jansen. Sympatieke man en naar mijn mening een erg goede coach.

Kom maar terug naar Zwolle, we kunnen je goed gebruiken!

Ik weet niet waar Tijmen van Wissing vandaan komt. Zelf bekruipt mij een beetje het gevoel dat Van Wissing gevoelsmatig iets met PEC Zwolle heeft. En het niet erg zou vinden dat Ron Jans weer bij PEC Zwolle terugkeert. Om de Zwolse club broodnodig nieuw leven in te blazen.

30 november 2021 om 15:45

Hij komt uit Goor (Twente/Overijssel) dus normaal gesproken zou je denken dat hij meer met Twente of Heracles heeft ipv Pec maar ik kan er naast zitten.

30 november 2021 om 16:38

Tijmen van Wissing komt inderdaad uit Goor en is clubwatcher van GAE en in mindere mate PEC en Twente voor RTV Oost

Tegen de topclubs heeft hij tot nu toe wel goede resultaten behaald, maar ik vond het afgelopen zondag een klein wonder dat het lukte tegen Feyenoord. Niet omdat Feyenoord zo geweldig was, maar omdat Twente werkelijk waar niets klaarspeelde op de helft van Feyenoord. Volgens mij is de 7e plek voor Twente een meer dan prima plek (geen idee wat ze daar op dit moment verwachten van zo'n selectie). Maar vooral aanvallend is het wel karig. Van Wolfswinkel heeft een jasje uitgedaan, Vlap lijkt ook heel ver verwijderd van zijn Heerenveen vorm. En Limnios en Rots hebben nog behoorlijk wat tijd nodig lijkt het.

Het contract van Jans loopt aan het eind van het seizoen af. Wat de positie op de ranglijst betreft, is hij redelijk bezig. We blijven er wel in, dit seizoen. Wat het voetbal betreft, is het huilen met de pet op. Het spel verbeterd niet en zijn wissels zijn dramatisch. Ook heb ik het gevoel dat niet alles uit de selectie gehaald wordt (afgelopen zondag teveel spelers met kramp o.a.).

Dit seizoen gewoon afmaken met Jans. In juni afscheid nemen en nu vast gaan oriënteren op een nieuwe trainer. Ik zie een Kees van Wonderen graag (terug-)komen.

"met deze selectie moet je gewoon bij de eerste zeven staan. Dat is toch niet gek? Als ze negende staan, presteren ze ondermaats.", aldus Van Wissing.

Ik denk dat Van Wissing de selectie van Twente overschat. In mijn beleving zijn Ajax, PSV, Feyenoord, Utrecht, Vitesse en AZ beter dan Twente. Daarna volgen enkele clubs waartoe ook Twente behoort. Cambuur staat op dit moment te hoog en AZ te laag op de ranglijst. De huidige zevende plek is dus een prima prestatie van Twente en ook met een negende plek voldoen ze prima aan de te verwachten klassering.

Ik heb zo'n idee dat Van Wissing wat uit is op sensatie en hij in de terugkomst van Van der Kraan een leuke aanleiding ziet. Het is eindelijk weer een beetje rustig in Enschede, mede dankzij Van der Kraan, Streuer en Jans. Het is niet altijd sprankelend wat Jans met zijn spelers laat zien, maar ik zie jeugd (zerrouki, Hilgers, Everink) goede stappen maken. Met Cerny er weer bij hebben we denk ik in de tweede seizoenshelft ook weer meer aansluiting tussen middenveld en spits (al blijft dat m.i. nog het zwakke punt).
In mijn oren zou het heel gek zijn als in deze (relatieve) rust weer getornd wordt aan Streuer en Jans, zeker omdat Van der Kraan een tussenpaus is tot de zomer.

Wat verwachten ze in Twente? Op dit moment is het gewoon een subtopper en de positie op de ranglijst is precies waar ik ze verwacht. Buiten de traditionele top 3 zijn Vitesse, Utrecht en AZ gewoon sterker. Je doet mee om plek 7-10 en ik zie de play-offs gewoon als het maximaal haalbare.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger204
M. VlapMiddenvelder203
D. LimniosMiddenvelder193
M. SadílekMiddenvelder191
R. van WolfswinkelAanvaller199
L. UnnerstallKeeper180
R. ZerroukiMiddenvelder182
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

68 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren