Bas Nijhuis weigerde met Team Kuipers mee te gaan: ‘Werd niet op prijs gesteld’

Dinsdag, 30 november 2021 om 12:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:31

Bas Nijhuis heeft tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om geen internationale wedstrijden meer te fluiten. De scheidsrechter raakte in conflict met de UEFA na zijn optreden in de zomerse talkshow De Oranjezomer, waarna scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti hem niet meer indeelde. Tegenover De Telegraaf zegt Nijhuis de eer aan zichzelf te hebben gehouden. "Ik heb de KNVB gevraagd me van de lijst te halen", vertelt de arbiter.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door flamengobrasil)

Tja ik snap Bas ook wel dat hij niet mee gaat als 5e of 6e man, daar zou ik me ook te goed voor voelen. Maargoed bas is ook wel een eigenwijze vent die voor frictie in een team kan zorgen, tenminste zo komt hij over op TV. zal verder wel een prima kerel zijn.

30 november 2021 om 12:57

Waar moet je je te goed voor voelen?? Hij krijgt er voor betaald en uit welke prestaties moet blijken dat Bas Nijhuis zich daar te goed voor moet voelen? Hij wil zich niet schikken, dan is het verstandig om de eer aan jezelf te houden. Misschien kan hij beter helemaal stoppen met fluiten, hij past wel bij al die andere karikaturen op tv.

30 november 2021 om 13:22

Ook al krijg je betaald, hoef je niet alles te accepteren. Hij is scheidsrechter, ik kan me voorstellen dat je dan weinig zin hebt om 90 minuten naast een doel te gaan staan. Als hij nou een jonge scheidsrechter is en het goed is voor de ervaring, maar hij zit eerder tegen het einde aan. Toch niks mis mee als hij liever thuis blijft dan.

30 november 2021 om 14:11

Dat Nijhuis niet mee wil als AVAR of als assistent is echt niet zo gek. Daar horen minder ervaren en meer gemotiveerde collega's te staan. Een supermarktmanager wil ook niet meer elke dag achter de kassa werken. Sommige dingen laat je toch achter je in je carrière? Nijhuis is verder dan dat. Dat vind ik niet per se arrogant.

30 november 2021 om 15:37

Bas is scheidsrechter, en geen 5e man, daar zijn andere mensen geschikt voor.
Die zijn namelijk geen benoemd scheidsrechter. Lijkt me toch niet zo logisch.

Nou, ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik daar totaal niet rouwig om ben. Inmiddels is het wel een keer klaar met die grote Bas Nijhuis show wat mij betreft. En als hij liever in programmaatjes aanschuift om jolig te vertellen hoe weinig hij wel niet fluit, in plaats van Europese wedstrijden te fluiten dan gaat er iets goed mis in zijn prioriteiten stellen.

30 november 2021 om 12:34

'om jolig te vertellen hoe weinig hij wel niet fluit'. Leuke karikatuur die natuurlijk nergens op slaat. En wat is dat tegenwoordig met 'de grote Bas Nijhuis show'? Volgens mij fluit hij wedstrijden en zit hij soms bij een praatprogramma. Ik vind het wel verfrissend om een scheidrechter te horen over scheidrechterlijke beslissingen. Net zoals hij zelf aangeeft dat de spelers de spelregels niet snappen, loopt het onder andere hier ook rond van de mensen die commentaar geven over scheidrechterlijke beslissingen, maar zelf de spelregels geen eens kennen. Hij fluit gewoon met de kennis van de spelregels, en beweegt zich voort in het grijze gebied, zoals elke scheidrechter doet. Maar zoals bij 9 van de 10 voetballers/fans is het altijd maar zeuren op de scheidrechter, zonder zelf ook maar 1x een wedstrijd te hebben gefloten.

30 november 2021 om 12:40

Was het maar een karikatuur. Hij zit elke keer kwispelend op zijn stoeltje anekdotes te vertellen over hoe weinig hij wel niet fluit, dat hij zijn fluit niet mee hoeft of dat hij journalisten van ESPN laat bijhouden hoe weinig hij geloften heeft. Als hij als scheidsrechter zou aanschuiven om puur en alleen een toelichting op de spelregels te geven zonder dat hij daar door zichzelf en de rest van de tafel kritiekloos verhaaltjes mag vertellen dan zou het al een heel ander verhaal zijn. Sterker nog, niemand heeft kritiek op zijn uitleg van de spelregels.

30 november 2021 om 12:47

Dan zou ik toch iets vaker VI kijken Fossen, wat dat is echt niet wat hij doet. Het gaat veelal toch gewoon over beslissingen van scheidsrechters en spelregels. Daarnaast natuurlijk wat scheidlolligheid en opnaaierij vanuit de drie heren maargoed dat is VI, dat je kan je Bas nauwelijks aanrekenen.

30 november 2021 om 12:50

'hij zit elke keer kwispelend op zijn stoeltje anekdotes te vertellen....'. Volgens mij zit hij helemaal niks, maar is het vooral Derksen en Kraay die dat soort dingen roepen en reageert Bas daar juist bagatelliserend op, dus vandaar dat ik zeg dat je een karikatuur schetst. En volgens mij heeft die er best wel eens gezeten dat die van 1 van de mannen aan tafel gewoon kritiek kreeg? Toen werd er nog lacherig gedaan dat die de volgende uitzending niet meer zou komen. En wanneer zat die dan mis met de uitleg van de spelregels? Blijkbaar heb jij voorbeelden.

30 november 2021 om 12:58

Haha wat? Bas reageert bagatelliserend? Hij geniet ervan joh, en komt zelf nog met anekdotes. Laatst liet iemand me zijn Instagram pagina zien, joh je komt om in de jolige posts over weinig fluiten etc. Als er iemand dat imago in stand houdt is het Bas zelf wel. Waar zeg ik dat hij mis zat met uitleg van de spelregels? Ik zeg juist dat niemand daar kritiek op heeft omdat ie dat goed doet, en als hij het daar bij zou laten je überhaupt niemand gehoord had.

30 november 2021 om 13:01

Gezien je foto PSV fan Fossen. Kan dus komen dat de Roger is daaruit voorkomt omdat Schmidt hem niet mag. Want hij fluit anders dan anderen, dat maakt hem goed. Als het tegen je is, is het kloten. Maar uiteindelijk gewoon 1 van de. Este scheidsrechters die we hebben. Zeg ik nadat hij ons niet liet promoveren in 2009 door een mega blunder.

30 november 2021 om 13:03

Voor dat gedoe met Schmidt had ik al exact dezelfde mening, dus dit is een vrij makkelijke opmerking van je. Sterker nog, ik heb hier ook meermaals gezegd dat Schmidt daarin net zo goed fout zat. Buiten dat ken ik weinig Ajacieden hier op VZ die Nijhuis wel een goede scheidsrechter vinden bijvoorbeeld dus sowieso is dat een vreemd argument. Als 'anders dan anderen fluiten' een reden is om iemand goed te noemen dan moet Joey Kooij voortaan met een blokfluit op het veld komen dan is hij de allerbeste.

30 november 2021 om 13:11

Hey maakt niet uit of Bas het wel/niet kwispelend doet. Bas neemt hier een rol aan die niet past binnen een organisatie.Het is niet zijn rol om regels toe te lichten of zijn mening geven over situaties die niet uit zijn wedstrijden komen. Zijn rol is de regels als scheidsrechter toepassen in de wedstrijden waar hij voor aangesteld wordt. Het zou wat zijn als de poetsvrouw uitleg gaat geven over de hygiëne regels in het ziekenhuis.

30 november 2021 om 13:55

Maar als iemand de poetsvrouw vraagt om de hygiëne regels in het ziekenhuis toe te lichten & haar persoonlijke mening erover te geven bij Jinek, staat het haar toch vrij dat te doen? Misschien heb ik t mis, maar het lijkt me niet dat haar werkgever daar juridisch gezien consequenties aan zou kunnen verbinden..

30 november 2021 om 14:03

@KamielZeegers, nee zij staat niet vrij om haar mening te verkondigen op televisie zonder toestemming van haar werkgever. Als werknemer heb je je te houden aan je geheimplicht. Normaliter zou dat bij een schoonmaakster meevallen, maar in deze tijden staat zij echter vooraan. Zeker grote (zorg)instellingen hebben pr-mensen in dienst die de media te woord zal staan indien nodig.

30 november 2021 om 14:06

Ik ben het eens met Fossum. Prima dat we een keer de kant van een scheidsrechter horen, maar Nijhuis is wekelijks op zoek naar anekdotes om zijn ego een boost tegen geven bij VI. Een scheidsrechter hoort onopvallend te zijn, maar Nijhuis staat tijd in de belangstelling na een wedstrijd. Daarnaast maakt hij zijn eigen regeltjes, zonder consequent daarin te zijn. Ik denk dat de UEFA hem niet geselecteerd heeft vanwege zijn kwaliteiten en niet zozeer omdat hij bij een praatprogramma zat.

30 november 2021 om 14:15

@Tipptopp Je zegt echt maar wat.. Het woord dat je zocht is geheimhoudingsplicht, en strekt zich volgens het burgerlijk wetboek tot “het bekendmaken van bijzonderheden aangaande de huishouding of het bedrijf van de werkgever die hij behoorde geheim te houden.”Is daar hier sprake van? Lijkt me een vrij duidelijke “nee”.

30 november 2021 om 15:00

@KamielZeegers onzin. Ik zocht niet naar geheimhouding. Als een personeelslid in de media zijn/haar mening gaat geven over het beleid van de organisatie wordt dat hem/haar aangerekend. Simpelweg omdat dat niet zijn/haar rol is en daar de organisatie mee kan schaden. Voorlichting is een vak en moet niet onderschat worden. Kortom, leuk als de poetsvrouw voorlichtingen wil gaan geven maar dan zal ze maar naar zo’n functie moeten gaan solliciteren. Tot dat zij die functie heeft zou ik als werkgever daar niet van gediend zijn. Veel te veel kans op imago schade.

30 november 2021 om 12:37

Wat gaat er dan mis? Je mag van een bond niet meer aansluiten bij een talkshow, terwijl je dat gewoon leuk vindt om er bij te doen. Moet je dat dan per se opgeven omdat die bond dat wil terwijl jij dat gewoon leuk vind om te doen? Hij stelt juist zijn prioriteiten goed; doen wat je leuk vind en er eerlijk over zijn! Zouden meer mensen moeten doen .

30 november 2021 om 12:41

Het gaat die bond natuurlijk helemaal niet om het aanschuiven an sich (wellicht wel in de frequentie ervan), maar om het feit dat Bas in dat soort talkshows popiejopie loopt te doen over niet alleen zichzelf, maar ook de bond en dus andere scheidsrechters. Lijkt me nogal vanzelfsprekend dat als je als bond objectieve en onafhankelijke scheidsrechters in dienst wil hebben, dit soort gedoe niet nodig is.

30 november 2021 om 12:51

popiejopie? Geef eens een voorbeeld dan? Ik vind hem juist wel oprecht en correct richting zijn collega's en de Knvb. Als je de verhalen mag geloven over de KNVB en Van Egmond dan is de cultuur daar ook niet al te best te noemen. Dus dan houdt hij zich echt bewust nog in.

30 november 2021 om 12:51

Welke andere scheidsrechter ken je die zovaak in het nieuws komt? Deze man snapt duidelijk zijn prioriteiten niet en hij moet gwn stoppen en media man worden. Dit is een absoluut essentiële vereiste om scheidsrechter te zijn. Een wedstrijd gaan arbitreren met een vooringenomenheid, een soort connectie met of geschiedenis met een show of journalist die spelers and trainers beledigen, is om de wedstrijd in diskrediet te brengen en twijfel te zaaien over het verloop van de wedstrijd en de resultaten ervan. Verder is doet hij zo popi jopi dat hij de man van de wedstrijd wil zijn met zijn beslissingen. Een scheidsrechter moet absoluut onpartijdig zijn, vrij van enige andere emotie dan liefde voor het spel en oprechte trots om goed werk te leveren.

30 november 2021 om 12:51

Wat maakt je minder objectief en onafhankelijk als scheidrechter wanneer je zo nu en dan eens aanschuift bij een praatprogramma?

30 november 2021 om 12:59

Omdat je overduidelijk merkt dat hij nog nadrukkelijker niet fluit nadat hij al die veren in zijn reet krijgt van die tafel. Hij wordt daar constant geloofd om zijn manier van fluiten terwijl er geen klap van klopt, en zelf is hij dat afgelopen jaren alleen maar extremer gaan doen.

30 november 2021 om 13:01

Voorbeeld van popiejopie? Wat denk je van die verzonnen anekdotes met Ronald Koeman, verhalen over Schmidt, zijn Instagram posts, anekdote dat hij Hans Kraaij laat turven hoe weinig hij fluit bij een wedstrijd. Als dat niet popie kopie is weet ik het ook niet meer hoor.

30 november 2021 om 13:01

@aycaramba volgens jou is het dus beter om scheidsrechters nergens meer te laten spreken? monddood te maken en nog bijna doordeweeks op te sluiten in een kelder?
Dan zijn we de juiste prioriteit kwijt. Prioriteit moet zijn dat we begrijpen wat de regels zijn en ons kunnen inleven in de beslissingen die scheidsrechters moeten maken. Want anders worden de scheidsrechters weer massaal beledigd, blijven de spreekkoren rond zingen in de stadions en worden jonge mensen geen scheidsrechter meer.

En waarom zou hij niet onpartijdig zijn dan als hij aansluit. Heeft er toch werkelijk niks mee te maken..

30 november 2021 om 13:04

@ Fossen

Objectief en onafhankelijk, hoe dan?

Ik heb juist het idee dat de KNVB op zoek is naar scheidsrechters die graag aan de leiband van Van Egmond lopen.

30 november 2021 om 13:06

'verhalen over Schmidt'. Bedoel je dat verhaal dat Schmidt als de waarheid bracht maar achteraf moest bekennen dat die het van horen zeggen had, en later bleek er helemaal niks van te kloppen. Bedoel je dat verhaal? Ik heb geen instagram, dus ken dat bericht verder niet, maar kan mij er niet bepaald aan storen zoals jij het brengt. Hans roept dat zovaak in de uitzending, dat ik kan begrijpen dat je daar een grapje over gaat maken. Als dat tegenwoordig al popiejopie is, dan zijn er echt heel veel popiejopie mensen op de wereld.

30 november 2021 om 13:13

Ah, grappig dat er naar voorbeelden van popiejopie gedrag gevraagd wordt, en als die dan gegeven worden je er eentje uitpikt om ter discussie te stellen. Slim. Buiten dat: nee niet dat verhaal an sich. Alles eromheen. Hoe een scheidsrechter in praatprogramma's interessant gat lopen doen over een trainer. En nee, Schmidt heeft vanaf begin gezegd dat hij dat van horen zeggen had en is terecht bestraft voor zijn opmerkingen. Of die inhoudelijk juist of onjuist waren is niet behandeld. Maar zoals ik zeg, je pikt er nu eentje uit en laat de rest buiten beschouwing omdat die mijn punt bevestigen.

30 november 2021 om 13:18

Simonsays monddood maken klinkt extreem maar je kan ze beter tegen zichzelf in bescherming nemen. In de meeste landen is dat ook zo en mogen scheidsrechters niet eens intervieuws geven of spreken over hun beslissingen en vandaar dat de UEFA ook die regel hanteert. Ze moeten weg blijven van alles wat twijfel kan zaaien ook al menen ze het goed, het is een soort morele plicht want een scheidsrechter moet net als een normale rechter onafhankelijk zijn en impopulaire beslissingen nemen.

30 november 2021 om 13:18

@SimonSays, ja idd. De rol van een scheidsrechter is een wedstrijd in goede banen leiden. De regels kunnen toepassen is iets heel anders als de regels kunnen uitleggen/verklaren. Bovendien is het verre van collegiaal. Lekker zo’n collega die voor nationale televisie gaat staan te verklaren dat hij het anders zou hebben gedaan. Bas moet bij zijn opdracht blijven. Een medewerker in de fabriek er is ook geen persvoorlichter.

30 november 2021 om 13:21

Volgens mij geef je 3 concrete voorbeelden en ik reageer er op 2? En daarvan weerleg ik ze (in mijn mening) allebei. Ik wil ook nog best wel op de 3e reageren als jij dat wilt? 'omdat die mijn punt bevestigingen'. Volgens mij bevestigt het helemaal niks, net zoals mijn argumenten niet het tegenovergestelde bevestigen. Het is namelijk geen feit, maar een mening of je iemand popiejopie vindt doen. Jij vindt van wel en ik vind van niet, dat is denk ik gewoon de conclusie.

30 november 2021 om 13:26

Tipptopp. Dus Wiedemijer moet ook geen uitleg geven bij ESPN? Zijn functie is scheidrechter coördinator, ook niet bepaald een functie dat je spelregels en handelingen van scheidrechters gaat uitleggen denk ik zo. En wat vind jij dan van de interviews na een wedstrijd met een scheidrechter? Aangezien jij het niet de taak van de scheidrechter vindt om regels uit te leggen?

30 november 2021 om 13:27

In je oorspronkelijke reactie reageerde je op 1 voorbeeld. Nu heb je hem aangepast naar 2. Maargoed, een journalist vragen om tijdens een wedstrijd te turven hoe weinig je fluit vind jij dus heel normaal. Dan vind je als scheidsrechter jezelf echt belangrijker dan de wedstrijd hoor. Want bewust of onbewust ben je dus tijdens een wedstrijd bezig met weinig fluiten.

30 november 2021 om 13:30

En jij denkt niet dat zoiets met ook maar een kleine knipoog wordt gezegd?

30 november 2021 om 13:41

@fossen

Je brengt het als feiten maar het is jouw mening, jouw interpretatie.

Jij vindt dat popiejopie gedrag. Ik zie de humor er wel van in. Je klinkt alsof je jaloers bent of een beetje verzuurd.

Waar maak jij je druk om? Doet Bas zelf ook niet. Die is er gewoon open in en maakt zijn eigen keuzes en laat zich niks opdringen. Dat siert hem. Je kan ook iedereen naar de mond praten en de ballen likken om maar een mooie wedstrijd te krijgen. Ja zulke scheidsrechters heb je ook. Voornamelijk lui die zelf nooit echt gevoetbald hebben. Want in de voetballerij kom je niet zo ver met slijmen, daar moeten de voeten spreken en niet de mond.

30 november 2021 om 14:08

Nee dat denk ik inderdaad niet.

30 november 2021 om 14:24

Bas is gewoon een kwal van een vent. Typisch Bas is doorlaten spelen als iemand bij zn oksels wordt afgezaagd en als je er wat van zegt krijg je geel. Want o wee als je fluiten van Bas in twijfel trekt. Pedante narcist. Je moet er van houden.

30 november 2021 om 15:01

@simonsays je hebt helemaal gelijk. De KNVB en in het verlengde waarschijnljik ook de UEFA zijn een beetje wereldvreemd. Ik zeg dit uit persoonlijke ervaringen uit de manier van het opleiden van scheidsrechters in Nederland. de KNVB bepaalt met wie je omgaat en hoe je doet, als je daar niet naar luistert, dan wordt je subtiel en moedwillig richting de deur geduwd. Dat zie je hier bijvoorbeeld ook weer. Het is te genant voor woorden.
Het is van een kinderachtig niveau als je stelt dat objectiviteit en popiejopie doen altijd hand in hand moeten gaan. Als je dat niet los kunt zien, dan kijk je waarschijnlijk door een gekleurde bril. maar ja. je moet hier zelfs al uitkijken als je bas nijhuis verdedigd, want die zit (te vaak) bij "de muppets" aan tafel en dan moet je afgezaagd worden.

30 november 2021 om 13:25

Moeten beide dingen niet los van elkaar gezien worden als het geen invloed op elkaar heeft? Het is niet dat hij wekelijks in de Feyenoord kantine zit en vervolgens Feyenoord moet fluiten?
Bij de Uefa is het als bij de knvb vriendjespolitiek. Nijhuis hoort daar niet bij en dan wordt je afgeschreven. Of ben jij van mening dat de scheidsrechters dat je voorbij ziet komen beter zijn dan Nijhuis? Zeer zeker niet.

Ik vond z'n verhaal gisteren wel helder en duidelijk. Los van wat iedereen van hem vindt als scheidsrechter, geloof ik best dat een organisatie als de UEFA weinig direct in het gezicht van medewerkers zegt. Als je dan een nuchtere Nederlandse vent bent, kan dat qua cultuur al snel botsen (dat zie ik ook in het gewone bedrijfsleven). Omdat hij toch al op z'n retour was, lijkt me dat echt ook voor hem zelf als voor de UEFA beter dat hij zelf de stekker eruit heeft getrokken.

30 november 2021 om 13:24

Hij kruipt hief alleen in de slachtofferrol. En dat is niet juist. Bas kiest er voor om buiten zijn functie om ook nog andere zaken te doen. Het is de opdrachtgever zijn goede recht om daar iets van te vinden. Sterker nog, misschien legt hij de regels wel niet goed uit en is dit voor de UEFA juist de rede om hem minder in te schalen. Want laten we eerlijk zijn, als je goed de regels kunt toepassen wil dat nog niet zeggen dat je de regels ook goed kunt uitleggen.

30 november 2021 om 13:29

Nou, volgens mij kruipt hij helemaal niet in de slachtofferrol hoor. Hij geeft aan hoe het gegaan is. En het gaat mij erom hoe indirect (of eigenlijk niet) de UEFA communiceert. Dat vind ik nogal laf. Het gaat erom dat hij gewoon geen antwoord krijgt op zijn vragen. Dat is toch vreemd? En dat heeft niets met een slachtofferrol te maken. Als ik iets doe op m'n werk wat niet mag, dan hoor ik dat ook gewoon direct van m'n leidinggevende.

30 november 2021 om 13:50

Je hebt helemaal gelijk 4ever4ajax. Ik denk alleen dat dit echt niet het primair probleem is van Nijhuis. Ik zei het al in een vorige topic, maar Nijhuis is al van CL afgehaald. Heeft de laatste jaren max 2 potjes (kwalificatie niet meegeteld) gefloten. Heeft daarnaast nooit een topper gefloten of in de knock out rondes. Als je er al zo voorstaat, een seizoen alvorens je met pensioen moet gaan, dan vind ik het vrij logisch dat ze andere scheidsrechters de kans bieden.

30 november 2021 om 14:25

Zeker, het feit dat hij er al minder ingedeeld werd, vond ik ook helemaal logisch! Ging mij louter om de communicatie van de UEFA zelf naar Nijhuis toe.

Haha, het aapje komt uit de mouw
Basje was bang, bang dat ze hem op zijn fouten zouden wijzen en daarmee de verklaring zouden geven voor zijn downgrade
Verder voelde meneer zich te groot om als hulp mee te gaan met team Kuipers. Te weinig aandacht voor hem en alle aandacht naar Bjorn Kuipers, dat komt hard aan.
Hij heeft bedankt, voordat naar buiten zou komen: in onderling overleg hebben beide partijen bla bla bla

30 november 2021 om 12:54

@cas1 - wat een zure reactie van een Nijhuis hater. Noem mij de eerste scheidsrechter die geen fouten maakt, en die op TV uitgebreid zijn twijfelachtige beslissingen komt toelichten.

Ik snap Nijhuis heel goed dat je geen zin hebt om als teamvulling mee te gaan, net zo goed als dat een ander wel zou meegaan.

Maar we weten voldoende van de UEFA om te begrijpen dat politiek bedrijven / achterkamertjes de voorkeur krijgen boven transparantie en redelijkheid. Ik geloof best dat als de UEFA van een scheids af wil er wordt voorgesorteerd op slechte beoordelingen en het uitvergroten van wat niet goed ging.

Internationaal zal ik Bas niet missen, maar in de competitie ben ik over het algemeen blij met hem. Spelers proberen te vaak met een schwalbe of een overdrijving de scheids te foppen. Dat er dan een scheids is die daar niet vaak op aanslaat, en hierdoor soms te weinig fluit voor echte overtredingen vind ik dat een acceptabele prijs. Alles liever dan een ambtenaar die de hele wedstrijd kapot fluit.

30 november 2021 om 12:58

Ach en wee, iemand steekt zijn kop weer eens boven het maaiveld in Nederland uit hoor, tijd voor de Casjes van deze wereld om lekker neerbuigend te doen. Elke nitwit weet toch dat het zo werkt bij Uefa en Fifa. Enige kritiek, intern dan wel extern zorgt bij zulke organisaties ervoor dat je vakkundig wordt weggewerkt. Ik snap niet dat zo veel mensen in deze Nijhuis zo veel afkraken, geen wonder dat organisaties als de Uefa en Fifa die mafiosi organisaties zo makkelijk in stand kunnen houden.

30 november 2021 om 13:35

Ik snap niet dat men zoveel kritiek op de uefa heeft in deze. Ga jij als politie agent zijnde in de media naar buiten treden om te oordelen over je collega's zal dit je ook niet in dank afgenomen worden en ben je je baan ook niet zeker. Je ondermijnt namelijk het gezag van je collega's. Kun je het mee eens zijn of niet, maar zo werkt het bij organisaties die regels moeten handhaven.

30 november 2021 om 13:56

@inkemontana: Je hebt volkomen gelijk over de Uefa en Fifa. Maar kop boven het maaiveld in Nederland uitsteken? Dat is toch alles behalve de rol die een scheidsrechter moet vervullen? Die moet gewoon de opgelegde spelregels naleven. Stel je eens voor dat rechters hun eigen regels maar gaan opstellen.

30 november 2021 om 14:01

@blackthought: Hangt er natuurlijk van af welke kritiek je als ambtenaar geeft. Als men zich vaker over misstanden binnen een organisatie zou uitspreken, dan was de toeslagen affaire nooit zo groot geworden. Zelfde geldt voor alle misstanden bij de politie, brandweer, gemeentes enzovoorts.

Uitspreken over handelingen van collega's kan inderdaad hun individuele gezag ondermijnen. Tegelijkertijd kan het ook als een controlemechanisme functioneren, wat juist het vertrouwen in het gezag versterkt.

30 november 2021 om 15:21

Uit bronnen weet ik dat intern ook wel kritiek was omtrent die toeslagen affaire. En ik ben het helemaal met je eens, er moet een controlemechanisme zijn, want op de huidige manier werkt het niet, maar dat is wel hoe het nu in elkaar steekt. Als jij naar buiten treedt is je baan niet meer zeker. Zo werkt dat binnen zulke organisaties nou eenmaal. Is het goed? Genoeg verschillende meningen over gehoord. Feit blijft dat het gebeurd. Neem die keizer die uit het kabinet is gestap na haar uitspraken. Van binnenuit werd ook de druk opgevoerd op haar om op te stappen omdat zij zich uitsprak wat niet conform de "regels" was. Zodra je je bij zulke groepen gaat uiten over het handelen van anderen binnen de groep ga je gewoon buiten gesloten worden. Je verliest het vertrouwen van je collega's. Dan komt er uiteindelijk gewoon een onwerkbare situatie. Dat hij die keuze maakt is helemaal zijn goed recht, maar vervolgens een beetje klagen hierover terwijl je dit gewoon had kunnen weten is een beetje dom.

30 november 2021 om 13:27

Hij zegt toch niets geks? Gunt iemand de plek die het graag wilt ipv er zelf te staan, dan maak je naar mijn mening de goede keuze?

30 november 2021 om 16:38

Hij begon met:
" "na die zomer ving ik ineens op: 'ja, Bas, de UEFA was niet echt blij dat jij bij De Oranjezomer zat'", legde Nijhuis maandag uit bij Veronica Inside

Hij ving dus ergens wat op. Hij wil die persoon beschermen en noemt dan ook geen naam is een optie, of er is helemaal geen persoon.
laten we van het eerste uitgaan, want als we van het tweede uitaan is het over en uit
Het eerste dus. Een persoon die heel nauw staat bij de UEFA en hem even komt melden dat de UEFA niet blij was. Dat moet dan wel een hooggeplaatst persoon zijn die deze informatie heeft.
Ach, ik denk gewoon dat hij het allemaal verzint, Derkzen zou zeggen dat past bij ons format, bij ons programma, niemand neemt ons serieus, we kunnen dus roepen wat we willen.
Sure

Of willen ze hem liever niet in Europese wedstrijden omdat Basje zijn eigen regels er op na houdt?

30 november 2021 om 15:38

Dan kunnen ze zo nog 20 scheidsrechters niet meer oproepen haha, zie bij Europese wedstrijden zoveel blamages, echt ongekend. Daar doet Bas echt niet voor onder

30 november 2021 om 20:30

Het een sluit het ander niet uit. Die 20 mogen ze van mij ook laten vallen.

Nu de knvb deze scheids nog van de Nederlandse velden halen en we zijn weer een slechte scheidsrechter kwijt. Hij is teveel in zijn eigen regels gaan geloven waardoor je als speler niet meer weet waar je aan toe bent.

30 november 2021 om 14:14

Ik vind het oprecht wel goed dat hij weinig fluit en het spel dus zoveel mogelijk laat doorgaan. Erg prettig om naar te kijken. Zeker niet perfect maar dus ook zeker niet met je eens dat hij van de velden moet. Hij moet wel consequent zijn.

Nijhuis weet natuurlijk ook hoe het is om onder Kuipers te werken.
Misschien een leuke anekdote die veel mensen niet weten: Nijhuis was voordat hij (fulttime?) scheids/tv persoon was (net als zijn vader en broer) slager bij C1000 Supermarkten. Bij het verdwijnen van de C1000 formule nam Kuipers de vestigingen in Oldenzaal over. Kuipers werd daarmee de baas van Nijhuis.

30 november 2021 om 13:34

Is dat zo? Bron?
Ik weet dat Nijhuis de slagersopleiding heeft gedaan en voor een slager heeft gewerkt maar niet in een supermarkt?

30 november 2021 om 15:16

Zeker is dat zo. Hoeveel bronnen wil je? In Oldenzaal zijn ze volop te vinden. Coen, Bas en Jan Nijhuis hebben allemaal onder C1000 gewerkt. Kuipers had toen Jan en Bas er uit nog werkten de vestigingen op Berghuizen, de Thij en de stad (inmiddels de Thij en Berghuizen niet meer en is de vestiging in de stad een Jumbo)

Tijd dat onze Bas helemaal stopt met fluiten. Scheidsrechters zijn mensen en die maken ook wel eens fouten, maar de obsessie van Nijhuis om in de schijnwerpers te staan is voor mij echt de reden dat ik deze man niet meer serieus ben gaan nemen. Zijn houding op en buiten het veld is stuitend en arrogant. Ik heb niks met de UEFA, vind het een vreselijke organisatie, maar Bas Nijhuis is een slechte scheidsrechter met een ongezonde drang om aandacht te hebben. Ik hoop echt dat hij geen wedstrijden van Ajax meer krijgt. Zeker geen toppers.

30 november 2021 om 12:44

Dus KNVB, UEFA, FIFA hebben het al die tijd verkeerd gezien door een hele slechte scheidsrechter hun wedstrijden te laten fluiten. Nou, gelukkig dat Bas nu stopt!

30 november 2021 om 12:53

Misschien zijn we ook wel wat gewend geraakt met grootheden als Manschot, Van Boekel, Van de Graaf, Higler en Kamphuis.. We boffen maar met zo'n geweldig scheidsrechterskorps.

30 november 2021 om 14:15

Nouja maar dat is wel een belangrijk punt, Nijhuis is zeker niet de minste scheidsrechter. Ik snap dus ook die anti Bassie gevoelens niet zo hier op VZ. Maar ik kijk dan ook geen VI waar hij wel eens zit.

Duidelijk verhaal toch. Lachwekkender vind ik misschien wel dat Kuipers Joey van Kooij en Van der Eijk naar voren heeft geschoven als kandidaten…

Jammer, heb scheidsrechters als Nijhuis hoger zitten dan scheidsrechters als Kuipers, maar dat zijn er helaas niet veel met me eens.

Kan Basje ook niet aan de KNVB vragen of ze hem van de Eredivisie lijst willen halen? Dan zijn we definitief van hem af.

Ook dat verhaal van hem dat hij Schmidt niet om een gele kaart had horen vragen... Er was geen publiek aanwezig en die Duitser stond aan de zijlijn te schreeuwen, hoezo hoor je dat niet???

Tja buiten dat hij niet zozeer mijn favoriete scheidsrechter is vind ik het niet kunnen dat op basis van het aanschuiven bij een tv-programma ertoe leidt dat hij geen wedstrijden meer krijgt in Europa. Heb dan meer het idee dat iemand van de KNVB of iemand van zijn mede scheidsrechters hem erbij geluisd heeft. Als 6e man meegaan met team Kuipers lijkt mij meer wat voor een mislukte 4e man die het bord niet omhoog kan houden.

30 november 2021 om 13:44

Zo een organisatie is toch vrij in het opstellen van regels voor hun medewerkers? Als dat betekent dat hij dit niet zou mogen doen en het dus wel doet overtreedt hij de regels van de organisatie. Op zich niet onlogisch, zijn manier van fluiten heeft wel aangetoond dat hij zelf niet zo graag de regels naleeft. En ook logisch toch dat de 5e en 6e man gekozen worden uit scheidsrechters die wel een bepaald niveau hebben in plaats van de nog lager geklasseerde 4e mannen? De 5e en 6e man hadden toentertijd gewoon de verantwoordelijkheid om alles in de 16 meter te beoordelen. Dat is zo ongeveer de belangrijkste taak die er op dat moment was aangezien je feitelijk bepaalt of iets een goal is, een penalty, corner of achterbal etc. Als je je daar te goed voor voelt terwijl de organisatie dit een belangrijke positie vindt snap ik best dat ze gaan twijfelen over je inzet.

1 december 2021 om 13:34

@denn01 hoe zou jij het vinden dat jouw collega op tv en radio vertelt dat jij maar matig werk levert, en hij het zoveel beter doet? Denk dat je dan ook niet blij zou zijn, en het normaal zou vinden.

Werkgever en werknemer zitten duidelijk niet op 1 lijn. De werkgever heeft het recht om bepaalde werkwijzen erop na te houden, wat onze mening hier ook van is. Als de werknemer zich niet op zijn plek voelt kijkt hij toch ergens anders. Dit komt iedere dag overal voor, niks bijzonders. Ik kan me voorstellen dat hij het 'gewoon leuk' vind om in de show te komen, maar dit kan niet vanuit elke functie. Maar ik respecteer zijn keuze dan wel weer.

Dat is natuurlijk geen feit wat hij verkondigt maar zijn eigen gevoel. Ik denk eerder dat de uefa hem sowieso van plan was minder te gebruiken en alleen bij de lagere wedstrijden omdat ze zijn niveau (terecht) niet goed vinden. Om het voor zichzelf verteerbaar te maken geeft hij dit natuurlijk als argument en kan hij de grote pipo spelen die schijt heeft aan de uefa en er zelf mee kapt.

Ik snap al die veren in de reet van Nijhuis niet zo. Gisteren zat hij ook weer driftig instemmend te knikken met de suggestie dat 'onze' scheidsrechters meer op de Engelse (mannelijke) manier moeten fluiten. Bas denkt dat hij daar een voorbeeld voor is, maar vergeet een heel belangrijk ding en dat is dat ze in Engeland ook gewoon hun ongenoegen tegen een scheids kunnen laten blijken en dat is iets wat Bassie dus mist. Hij laat spelers wel overtredingen op elkaar maken onder het mom van moet kunnen, maar als iemand er wat van zegt gaat hij wel op zn strepen staan door een kaart te geven en dat is precies wat er in Engeland dus niet gebeurd in zo'n situatie.

Vindt het altijd wel een grappige man om naar te luisteren. Neemt zichzelf niet al te serieus zoals meerdere mannen die bij VI aanschuiven. Als scheidsrechter regelmatig te wisselvallig, maar liever Nijhuis die een wedstrijd fluit dan zo'n scheidsrechter uit Spanje die om elke zucht fluit.

Vindt het wel verontrustend dat Kuipers de heren Kooij of van der Eijk naar voren schuift voor internationaal niveau. Deze 2 hebben mij nauwelijks nog kunnen overtuigen dat ze Eredivisie-niveau aankunnen.

Wij raken met Bas weer Een scheids kwijt die niet met de Boboos mee huigelt ,en dan lees ik hier reacties van mensen die er totaal geen benul hebben wat er speelt wij worden toch al jaren beduveld door de KNVB UEFA en FIFA zijn wij vergeten hoe Messi voetballer van het WK toernooi in zuid Amerika werd hij was waarachtig de slechte speler van het Argentijns team maar het is Messi ,en nu weer een Lewandoski die op een smerige manier eerst gepasseerd en zo kunnen wij nog wel even doorgaan ,maar lieve mensen denk eens na als je wat roept!!

Kooij en Van der Eijk. De twee slechtste opties die er zijn. Laten amper doorvoetballen... fluiten voor elke scheet... als ze geen penalty of rode kaart hebben gegeven is hun dag niet compleet...
De andere opties zijn Blank, Dieperink, en Van den Kerkhof (ondanks zijn mindere vorm op dit moment)
Allemaal geschikter dan die twee hielenlikkers

Of uefa is slim, met een goedkope smoes van een slechte arbiter af?

Wederom een tovenaarsleerling die denkt belangrijker te zijn dan de tovenaar.
Bas moet beseffen dat het om het voetbal draait en niet om hem.
Hij is vervangbaar.
Televisie commentatoren net zo. Bijv Sierd de Vos die ook zijn positie gruwelijk overschat. Beperk je tot je werk en wil niet leuker of beter zijn dan het voetbal wat je hoort te dienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

6 fans

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren