Johan Derksen: ‘Die jongen zal mij haten, maar hij is gewoon geen topper’

Dinsdag, 30 november 2021 om 18:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:08

Met de komst van Joël Drommel hoopte PSV vanaf dit seizoen jarenlang een onbetwiste nummer één onder de lat aan de selectie toe te voegen. FC Twente kreeg 3,5 miljoen euro voor de doelman en had zich daarvoor al verzekerd van de komst van Lars Unnerstall, die transfervrij uit Eindhoven overkwam. Drommel legt, op basis van zijn eerste half jaar, vooralsnog een hobbelige weg af richting een status van een échte topkeeper. Bij Veronica Inside zet men grote vraagtekens bij zijn kwaliteiten, mede op basis van zijn misstap tegen sc Heerenveen (1-1).

“Zou er bij PSV niemand in de kleedkamer zijn die zegt: ‘Hadden we niet beter die Lars Unnerstall kunnen houden?’”, vroeg René van der Gijp zich maandagavond openlijk af. Johan Derksen ging daar vervolgens dieper op in. “Die jongen, Drommel, die zal mij haten. Dat begrijp ik best. Als je voetballer bent en iemand op televisie telkens zegt dat je een slechte keeper bent. Die jongen kan er niks aan doen. Het is PSV dat die fout weer heeft gemaakt.”

Drommel kreeg in zijn eerste vijf wedstrijden slechts twee doelpunten tegen en won met PSV de Johan Cruijff Schaal. In de daaropvolgende maanden kreeg het team van Roger Schmidt enkele opdoffers. Zo werd door een fout van Drommel met 2-1 verloren van Willem II en de toppers tegen Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0) werden ruimschoots verloren. PSV liet afgelopen weekend punten liggen tegen sc Heerenveen (1-1). Drommel zat ook in Friesland mis, zonder opzichtig te blunderen.

“Drommel is een aardige keeper voor FC Twente, Heracles Almelo of sc Heerenveen”, oordeelde Derksen. “Hij is gewoon geen topper. En dan wordt-ie ook nog een geselecteerd voor het Nederlands elftal. Het is een gemaakte keeper. Moet je eens kijken hoeveel keer in een seizoen hij een tegengoal om de oren krijgt door een persoonlijke fout.”

“Je ziet eigenlijk al vanaf het begin, wanneer hij een fout maakt, en dat zijn er al een paar, dat hij steeds kleiner wordt”, haakte Wim Kieft in. “Hij heeft geen enkele uitstraling. Zo van: ik ben de baas in de goal. Je kan een beetje onzeker zijn, maar Drommel krimpt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door sirius)

Drommel is vooralsnog geen puntenpakker voor PSV lijkt het, hij is dan voor een keeper nog niet oud maar ik zie het er echt niet in zitten dat dit een topper gaat worden.

30 november 2021 om 09:12

Dit riep ik al vanaf het begin toen ze Drommel wilde halen. Hoe kunnen ze nu niet zien dat het geen topper is. Drommel is gewoon een mindere versie van Jeroen Zoet.

30 november 2021 om 10:58

Ook wel een ongelofelijk goede deal voor twente met unnerstall + 4 miljoen. Je krijgt gewoon een betere keeper en een flinke smak geld (voor twente begrippen).

30 november 2021 om 12:01

ook wel een beetje opportunistisch dat gelul over unnerstal ineens. Vorig jaar was ie nog totaal niet geschikt voor psv en toen ie een fout maakte werd het breed uitgemeten. Nu is 10x beter dan Drommel en hadden ze m niet moeten laten gaan.
Ben het eens dat Drommel teveel fouten maakt voor een topclub, aar die jongen kan nog groeien in stabiliteit. Daar heeft PSV alleen geen tijd voor.
Ik begrijp ook niet waarom niemand eraan dacht om Mvogo langer te houden. Goeie keeper, en na een weifelend begin gewoon prima als eerste van PSV. Ik begrijp de gedachte wel van Drommel is een groot talent we hlen hem voor de toekomst, maar je zag bij Twente al dt de foutjes er nu nog niet uit waren, dus dat had je kunnen weten.

30 november 2021 om 13:40

@clarkkent2 misschien begrijp ik je verkeerd, maar jij hebt door dat Mvogo nog steeds als 2e keeper op de bank zit bij psv (en dit voor een gehuurde keeper, oftewel dat is m.i. toch wel een beetje geld weggooien) ?

30 november 2021 om 11:34

Nou ja, hij heeft in de Europa League juist wel punten gepakt tegen zowel Sociedad en Monaco, maar die kun je inderdaad wegstrepen tegen de foutjes in de Eredivisie. Wellicht een concentratieprobleempje?

30 november 2021 om 11:35

Fair enough, bij een topclub is concentratieproblemen wel een dingetje als je wat minder te doen hebt tegen de mindere elftallen. Krijg je veel ballen hou je de concentratie wel vast.

Zullen we hem anders ruilen voor Schubert? Nieuwe omgevingen, wie weet leven ze op!

30 november 2021 om 09:36

Gahhaha , mooi. Toch denk ik wel dat Drommel ookrabbelt geef het wat tijd.

30 november 2021 om 13:28

Wat een wilde gek is die Schubert

30 november 2021 om 15:09

Prima keeper als die zijn dag heeft.

Ik had voor zijn komst al grote twijfels bij zijn kwaliteiten. Het was een goedkope gok voor een talentvolle Nederlandse keeper maar hij lijkt niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Laatste halfjaar bij Twente was al matig en dat trekt hij eigenlijk gewoon door bij PSV. Af en toe een prima redding maar te vaak een ketser of ballen waarvan je denkt: kan erin maar had niet gehoeven. Helaas is Mvogo niet (veel) beter dus is het hopen dat hij zich nog herpakt.

30 november 2021 om 09:10

Ben het met je eens behalve met je laatste zin. In mijn ogen is Mvogo toch wel duidelijk beter. Mvogo begon vorig jaar erg zwak, maar heeft zich in de loop van het seizoen prima ontwkkkeld en de tweede seizoenshelft eigenlijk geen grote fouten meer gemaakt. Wat mij betreft mag hij weer snel op doel.

30 november 2021 om 09:21

Ik denk ook dat Mvogo beter is. Wat rare capriolen in het begin, maar daarna goed. Dit is wel een keeper die punten kan pakken door echt moeilijke ballen te pakken. Unnerstall is trouwens ook beter.

30 november 2021 om 11:28

Ik denk dat ze elkaar weinig ontlopen. Schmidt kende Mvogo en toch haalde hij hem.
Drommel heeft hij een jaar lang kunnen zien keepen en toch haalde hij hem.
Hij schat Drommel zo te zien hoger in.
Wat ik mij afvraag is die rechtsback Mweno? nou echt beter dan Teze?
Doan die heb i altijd goed gevonden en die bewijst het nu, maar zoals we gewend zijn van Schmidt haalt hij zijn beste man altijd voortijdig naar de kant, (uit angst voor een blessure? of ziet hij het gewoon niet goed? Wat is de bijdrage van zijn staf, die moeten het toch ook zien? Of is het wiens brood men eet wiens woord men spreekt

30 november 2021 om 12:44

Schmidt haalt geen keepers, dat doet John de Jong, in samenwerking met ongetwijfeld de keeperstrainer en rest van de staf. En ja, Mwene is inmiddels echt beter dan Teze op rechtsback. Mwene begon heel matig begin vh seizoen maar speelt inmiddels prima en is een betere optie op rechtsback dan Teze.

30 november 2021 om 14:01

Waarin is Mwene echt beter dan? Begrijp me niet verkeerd, ik vind Teze geen geweldenaar, maar het valt inmiddels wel op dat het structureel de backs zijn die door de mand vallen. Het is eigenlijk altijd wel weer raak als ze een keer een aanvaller tegenover zich hebben staan ipv een leeg stuk veld.

Aanvallend is het vooral veel rennen en weinig rendement met 2 assists in alle competities terwijl hij vrijwel alleen maar rechtsbuiten staat en volgens mij ook wel eens een corner trapt.

Zoals ik het zie is het echt lood om oud ijzer en dan heb ik liever iemand uit onze eigen jeugd dan zo'n leensoldaat.

30 november 2021 om 09:19

Drommel oogt inderdaad nog erg onzeker bij PSV onder de lat. Ik heb wel gezien dat hij echt wel beter kan. Ik zou er nog even vertrouwen in hebben.

30 november 2021 om 20:06

Dat was hij bij FC Twente ook wel. Hij had telkens een periode van een aantal maanden dat hij erg goed stond te keepen, om vervolgens wedstrijden achter elkaar cruciale fouten te maken. Zelden gigantische blunders zoals een rolletje die onder de voet wegrolt, maar wel degelijk aardig wat fouten die tegendoelpunten veroorzaakten. Ook vorig seizoen waren z'n laatste maanden echt slecht.

30 november 2021 om 09:48

Helemaal met je eens! Dat laatste neem ik overigens ook in twijfel. Drommel is gewoon geen goede keeper! Althans niet voor het niveau wat PSV na moet streven. Ik zei zondag na de wedstrijd tegen Feyenoord nog, als ze Drommel in het doel hadden gehad dan hadden ze waarschijnlijk verloren! Unnerstal vind ik persoonlijk beter.

30 november 2021 om 09:51

@Fossen, als ik Unnerstall zie keepen, denk ik dat Twente de grote winnaar is: geld voor Drommel + Unnerstall.

30 november 2021 om 11:43

Zijn ze ook, maarja Unnerstall was transfervrij en wilde zelf naar Enschede. Doe je niks aan.

Derksen heeft echt niet altijd gelijk, maar in dit geval heeft hij dat natuurlijk wel degelijk. Drommel is op dit moment in tegenstelling tot Unnerstall, nog niet stabiel genoeg voor een club als PSV. Hij heeft zeker potentie, maar het is gewoon geen puntenpakker voor PSV. Wel goed van PSV dat ze nog steeds vertrouwen in hem uitspreken, dat is de enige mogelijkheid om hem naar een hoger niveau te brengen.

30 november 2021 om 09:11

Ja je zal als PSV inderdaad wel moeten maar het lijkt me vanzelfsprekend dat ze achter de schermen allang aan het zoeken zijn naar een nieuwe keeper. Zeker gezien het feit dat Mvogo na de zomer weer teruggaat naar Leipzig.

30 november 2021 om 09:21

Helemaal eens, alleen wordt het vervelende bij Derksen dat hij zo'n mening ook tot in den treure aanhoudt. Als Drommel over een jaar of zes - ik schat de kans daarop nihil - bij pakweg Liverpool, Dortmund of Inter met verve het doel verdedigt, zal Derksen nog volhouden dat het geen topkeeper is. Je ziet dezelfde koppigheid - of arrogantie - bij Driessen, die wekelijks wordt gelogenstraft voor zijn vroege veroordeling van Haller en nu maar gaat beweren dat hij die goals zelf ook wel had gemaakt. Dat maakt het een beetje treurig, deze jongens zullen het nooit goed kunnen doen.

Overigens vind ik Drommel zelf ook niet een erg geslaagde aankoop. Maar ook daar valt het me tegen dat de kritiek volledig terechtkomt bij zo'n jongen zelf. Terwijl Drommel er zelf niets aan kan doen dat PSV een keeper die niet kan meevoetballen graag inruilt voor een keeper die dat wel kan, maar bij ballen vanaf de zijkant gewoon op de lijn blijft staan. Misschien is het nog te vroeg om hem een miskoop te noemen, maar hij staat voorlopig nog steeds in het rijtje bij eveneens weinig succesvolle investeringen als Baumgartl, Bruma, Doan, Propper, Thomas, Gutierrez, Zahavi, etcetera. In plaats van in dit geval de keeper de schuld te geven: wanneer nemen die tafels eens de moeite om het strategisch beleid van het technisch kader eens onder de loep te nemen? Ik zie of hoor niets over John de Jong, laat staan iets van de man zelf.

30 november 2021 om 09:34

Tsja dat is Derksen. Zie je ook met Kokcu, die kan ook niet veel goed doen bij Derksen. Aan de andere kant is hij soms juist ook zo wispelturig als wat in zijn meningen. Als het om Rutte bijvoorbeeld gaat. De ene keer heeft Rutte niks goed gedaan en is dit een kutland en de andere keer brandt die andere mensen die kritiek op Rutte hebben, af.

Ik weet nog niet of ik Drommel de volgende stappen zie maken, echter vond ik Unnerstahl (als hij een kans kreeg bij PSV) ook zelden indruk maken. Ik vond het heel onzeker en zag toen totaal niet waarom ze hem ooit gehaald hadden. Bij VVV deed hij het goed, en nu bij Twente ook weer, maar dit is geen garantie dat hij het bij PSV ook goed zou doen. De druk is hier toch anders.

30 november 2021 om 09:31

Opzich heb je gelijk, maar Drommel had bij Twente ook nog weleens zijn momentjes. Tot nu toe heb ik Unnerstall op geen enkel momentje kunnen betrappen bij Twente. Ik ben benieuwd of Unnerstall een heel seizoen dit niveau kan laten zien. Ik hoop voor PSV en Drommel dat hij een stabiele keeper voor hen gaat worden.

30 november 2021 om 11:03

unnerstall heeft nooit een serieuze kans gekregen. In zijn eerste seizoen stond zoet 20 duels op rij te schutteren en toen kreeg hij pas een kans. Hij deed het prima, maar toen kwam corona. Daarna kwam schmidt die mvogo het onvoorwaardelijke vertrouwen gaf. Ik denk dat unnerstall gewoon echt verruit de beste keeper is, wel de mindere meevoetballende, maar drommel, mvogo en zoet hebben de afgelopen seizoenen echt enorm veel punten gekost.

30 november 2021 om 11:44

Unnerstall is zeker de betere, maar er wordt onderhand ook net gedaan alsof dat een soort prime Buffon is. Ook Unnerstall heeft bij PSV gewoon een paar ketsers gemaakt, zeker door zijn voetballende onvermogen. Dat was ook regelmatig billenknijpen.

30 november 2021 om 15:10

Ik vond Unnerstall ook heel veel onrust uitstalen bij PSV. Voor mijn gevoel kwam hij niet meer van de lijn af (zelfs niet bij hoge ballen). Heeft bij PSV niet laten zien waarom PSV hem gehaald heeft. Daarbij blijft een ketser bij PSV of Ajax ook veel langer hangen dan een ketser bij VVV of Twente.

Echt een werelddeal van Twente. Je ruilt een keeper uit eigen jeugd in, krijgt er een betere voor terug en dan komt er nog een miljoen of 3-4 binnen ook. Zou die Streuer elke week een flesje opentrekken? Ik zou het begrijpen. Sowieso vind ik dat Twente weer richting de subtop gaat, blijkbaar is de salarishuishouding ook aardig fors dit seizoen. Er lijkt ook meer kapitaal op het veld te staan dan vroeger.

30 november 2021 om 09:57

Ze hebben een goede doorstroom uit de jeugd gehad. Hilgers, Zerrouki en Rots kunnen meer dan aardig mee op het niveau. Als je dan ook nog eens een puntenpakker als Unnerstall hebt, met ervaren eredivisiespelers als Propper, Brama en van Wolfswinkel, dan heb je het als TD echt verschrikkelijk goed gedaan. Sowieso is die Streuer echt een geweldige TD. Hij kijkt ook echt naar kwaliteit, en haalt ook niet zomaar blind wat spelers. Iets dat van Leeuwen destijds wel deed, en toch echt ten koste van de kwaliteit van het team ging.

30 november 2021 om 20:10

FC Twente doet het dit seizoen met een spelersbudget van 6,7 miljoen euro. Daarmee staan ze in de middenmoot betreft spelersbudgetten (zo rond plaats 12 als ik het me goed herinner).

Vrij arrogant van Derksen om te denken dat hij de energie waard is om gehaat te worden door de keeper van een Nederlandse topclub.

30 november 2021 om 09:34

Vraag maar aan Manolev

30 november 2021 om 09:52

Heb je z'n nummer voor me

Helemaal eens met Kieft hierin, Drommel krimpt. Zijn teneergeslagen blik en houding geven geen blijk van een bepaalde onverzettelijkheid.

30 november 2021 om 10:22

Drommel was bij Twente ook wel wat zelfverzekerder, maar toch heb ik nu met Unnerstall meer het idee dat er echt een baas in de goal staat. Je zag het verschil toen Unnerstall tegen PSV er niet was, achterin was het allemaal veel onzekerder. Hoop dat Drommel wel wat zelfverzekerder wordt.

Altijd hebben die lui, giechel van der Gijp en beterweter Johan Derksen wat te zeiken over elke speler die niet in hun straatje te pas komt. Dan zijn de Nederlandse keepers weer ontzettend slecht, dan zien ze toch weer lichtpuntjes. Afkraken kunnen ze als de beste. Daarbij moet giechel Gijp eens zijn mond spoelen. Gore praatjes en half uitgesproken zinnen. Minne mannetje!

30 november 2021 om 09:54

Wil jij zeggen dat Drommel een goede keeper is?

30 november 2021 om 11:59

Wil jij zeggen dat Derksen en vd Gijp goede analisten zijn?

PSV wilde Unnerstahl ook behouden, alleen wilde hij zelf weg, wat ik overigens wel begrijp. Hij wilde eerste doelman zijn. Het feit dat deze lui matig geinformeerd zijn, begint wel genante vormen aan te nemen. Ook die koopoptie van Vinicius waar Gijp de hele tijd om loopt te lachen. Dat was een oude koopoptie en die is allang niet meer geldig. Ook wat betreft Ihatarren waren ze maanden lang niet op de hoogte.

Tja Drommel is wat gehypt, heeft zijn grillen, kost nu inderdaad punten voor PSV. Toch moet ik zeggen gun die kerel wat tijd. De trainer en andere spelers zijn ook verre van altijd top. Ik geloof oprecht nog in zijn kunnen en zal hem nog niet afserveren. In potentie is het een goede keeper. Verwacht er nog wel wat van.

Het is jammer dat Drommel nog niet helemaal uit de verf komt bij PSV. De zelfverzekerdheid die hij bij Twente had mist nog, waardoor hij niet vrij speelt. Vooralsnog zijn we bij Twente ontzettend blij met de deal. Unnerstall is wekelijks (een van) de beste op het veld en heeft persoonlijk al veel punten gepakt (zo ook tegen Feyenoord afgelopen weekend).

30 november 2021 om 20:12

Zo zeker was hij de laatste maanden van vorig seizoen niet. Dat is ook het probleem met Drommel. Hij is telkens 6 maanden in vorm om vervolgens weer terug te vallen in fouten die tegendoelpunten veroorzaken. Hij is nog veel te wisselvallig en zoals eigenlijk wel verwacht heeft hij duidelijk moeite met de druk. Dat is toch wel een terugkerend dingetje bij Drommel. De potentie is er wel.

Hij kan er natuurlijk niets aan doen dat hij onder het vergrootglas ligt bij PSV, maar hij straalde na zijn transfer wel een soort arrogantie uit van dat hij wel even de volgende keeper van Oranje zou worden.

Maar tegelijkertijd ging hij ook minder keepen, bij twente en inmiddels ook bij PSV.

Hij had zich ook kunnen afvragen waarom als Zoet, Unnerstall en Mvogo het niet maakten bij PSV (niet de allerminsten) hij het dan wel even zou gaan doen.

Vond het destijds al opmerkelijk dat Unnerstal gratis weg mocht en Drommel gehaald werd. Ongetwijfeld met het oog op de toekomst maar dit is gewoon een aankoop Hidde Jurjus 2.0

21 tegengoals in 14 wedstrijden is ook niet echt een statistiek waar je u tegen zegt.

30 november 2021 om 17:17

Zeggen dat Unnerstall gratis weg mocht, is hetzelfde als zeggen dat Brobbey gratis weg mocht. Beide hebben hun contract niet verlengd, terwijl ze wel een aanbieding kregen.

Maar Unnerstall is/was ook vooral goed bij VVV en Twente. Bij PSV heeft hij ook nooit een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Dat Drommel geen puntenpakker is, is wel gebleken tot nu toe. Wellicht tijd om een keeper uit eigen jeugd een keer de kans te geven? Aangezien Mvogo ook weggaat aan het einde van het seizoen. Ik heb Delanghe namelijk een wereldpot zien keepen afgelopen week tegen MVV. Hem een keer voor de leeuwen gooien tijdens bijvoorbeeld een bekerwedstrijd?

Het was natuurlijk sowieso al een slechte transfer. Drommel deed het goed bij Twente maar heeft nooit aangetoond het niveau van PSV aan te kunnen. Dat je er dan een paar miljoen voor betaald en een betere keeper gratis die kant op laat vertrekken, is bizar. Vanaf nu mag Mvogo gewoon weer op doel want die is ook beter dan Drommel.

Ik heb nooit begerepen wat mensen ik hem zagen en tot op heden bewijst hij het ook. Ook die bal die hij in de voeten van een tegenstander pareert.. het ziet er zo kneuzig uit en oom niet keeper-achtig. Het lijkt af en toe maar dat hij wat doet, ik zie veel liever Lars Understall maar goed die zijn we kwijt.. hij heeft ook echt weinig uitstraling en zeker voor de defensie ook geen zekerheid.

Ik heb vanaf het begin al aangegeven toen Unnerstahl van VV kwam dat hij de beste keeper van PSV was maar helaas heeft hij nooit echt een kans gekregen. Unnerstahl is een puntenpakker en dat was Mvogo en is Drommel niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 19 0 0 0
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Joey Veerman is belangrijk tegen Telstar na fout van Joël Drommel

PSV heeft donderdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Eindhovenaren kenden meer moeite dan vooraf waarschijnlijk gehoopt tegen Telstar, maar wonnen met 2-1. Na een openingsdoelpunt van Telstar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren