Woedende Cristiano Ronaldo slaat hard terug op Instagram: ‘Leugenaar, onzin!’

Maandag, 29 november 2021 om 20:15Mart van Mourik • Laatste update: 21:11

Cristiano Ronaldo heeft maandagavond vernietigend uitgehaald naar de hoofdredacteur van France Football, Pascal Ferré. De journalist van het tijdschrift dat de award voor de beste voetballer ter wereld uitreikt claimde vrijdag in gesprek met The New York Times dat Ronaldo pas zou stoppen met voetballen wanneer hij meer Ballon d’Ors verzameld heeft dan Lionel Messi. “Het zijn leugens”, reageert de Portugese ster op Instagram.

"Pascal Ferré heeft gelogen en mijn naam misbruikt om zichzelf en het blad waarvoor hij werkt te promoten", schrijft Ronaldo onder een post op het sociale medium. “Het is onacceptabel dat een persoon die verantwoordelijk is voor het uitreiken van een dusdanig prestigieuze prijs op deze manier liegt. Het is respectloos. Ik heb France Football én de Ballon d’Or altijd gerespecteerd. Hij heeft bovendien twee keer gelogen door te zeggen dat mijn afwezigheid op het gala te maken heeft met quarantaine. Dat is onzin!”

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

“Ik wil altijd winnen. Als dat niet lukt, dan feliciteer ik de winnaar. Altijd. Dat doe ik omdat ik nooit tegen iemand ben. Ik win altijd voor mezelf en voor de clubs die ik vertegenwoordig. Mijn grootste wens is dat mijn naam in gouden letters geschreven wordt in de geschiedenis van het wereldvoetbal. Ik eindig met de woorden dat mijn focus ligt op de volgende wedstrijd van Manchester United. En de rest? De rest is gewoon de rest...”, aldus Ronaldo.

Afgelopen vrijdag gaf Ferré ter promotie van de Ballon d’Or verkiezing een interview met The New York Times. “De trofee betekent veel voor voetballers. Luka Modric huilde als een kind toen ik hem belde”, verzekerde Ferré over het gesprek met de middenvelder van Real Madrid in 2018. “Het is net Kerst voor ze. Het is de enige kans in een teamsport om iets zelf te kunnen vieren.” Het zorgt ook voor rivaliteit. Bijvoorbeeld tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die de trofee respectievelijk zes en vijf keer wonnen. “Ronaldo heeft maar één ambitie en dat is een punt achter zijn loopbaan zetten met meer Ballon d’Ors dan Messi. En ik weet dat omdat hij dat tegen mij heeft verteld”, sprak Ferré.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door ericvanloo)

Dit mag wel meer gebeuren. Aan de schandpaal met die leugenaars en riooljournalisten. Gewoon meteen keihard aanpakken. Doet Ronaldo goed, want er wordt idd wel veel onzin geschreven voor eigen gewin. Zeer sneu, goed dat Ronaldo dit ook meteen duidelijk maakt! Sneue gasten dat het zijn zeg.

29 november 2021 om 20:25

Hij heeft wel tegen pierce morgan het tegendeel gezegd... dusjah. Hij spreekt zen eigen dan tegen?

29 november 2021 om 20:27

Publiciteit levert geld op. Met spectaculaire en extreme uitspraken bereik je die publiciteit. Ook al zijn deze spectaculaire uitspraken gebaseerd op leugens, het boeit deze gasten helemaal niks. Het is een sneue wereld waar we in leven.

29 november 2021 om 20:38

En waarom zou Ronaldo in deze wel de waarheid spreken? Het feit dat hij nu specifiek de moeite neemt om op deze wijze te reageren met een 'officieel' statement met dito fototje erbij doet bij juist het gevoel rijzen dat hij dit wel degelijk gezegd heeft. Zou op zich ook best logisch zijn want als er een iemand rent free leeft bij Ronaldo is het Messi wel. Zonder die kleine Argentijn in zijn tijdperk had hij zeker 10 gouden ballen op zijn naam gehad en was hij de undisputed GOAT en dat zal toch best frustrerend zijn. Anderzijds geldt dit voor Messi natuurlijk ook, wellicht in mindere mate, maar hij had er ook zeker meer dan 10 gehad zonder Ronaldo.

29 november 2021 om 21:01

@mrvp

Ik weet niet of het frustrerend is. Ik geloof er wel in dat grote sporters tot nog grotere hoogte worden gedreven als ze een gelijkwaardige tegenstander hebben. Messi vs Ronaldo is daar een van de beste voorbeelden van. Maar je ziet het ook in andere sporten, zoals tennis, waar het vaker gebeurd is dat er echte toppers tegelijk op hun top zijn en dus elkaar beter maken.

Stel dat Messi nooit bestaan had, en dat Ronaldo op enig moment 9 van die Ballons had, zonder enige vorm van concurrentie. Denk niet dat dat nou per se meer voldoening geeft.

29 november 2021 om 21:29

Ben jij soms die Ferré gast?

29 november 2021 om 20:51

Eens Sociofan. Die gasten liften mee op het talent van anderen en proberen daar zelf beter van te worden. Zo lang je als journalist goed werk levert, prima. Maar dit is gewoon vies. Zelfs als het waar zou zijn, dan hou je daar je mond over.

30 november 2021 om 09:02

Hahahha dit nieuws is al een paar weken oud, uitgerekend op de dag van uitreiking pas reageren. Het zit hem diep plus hij heeft dit zelfs in een interview gezegd?

Zei hij niet letterlijk in een interview met Piers Morgen dat hij zou willen eindigen met meer Ballon D'ors dan Messi?

29 november 2021 om 20:28

Ja dat heeft hij letterlijk gezegd.

29 november 2021 om 20:29

Dat snap ik inderdaad ook niet zo goed, ik heb het filmpje meermaals op twitter voorbij zien komen. Misschien bedoelt hij leugenaar omdat hij het nooit aan Ferre heeft verteld.

29 november 2021 om 20:30

Klopt, hij spreekt zichzelf tegen. Het fragment gaat ook rond op Twitter waar hij dit zegt.

29 november 2021 om 20:33

Dat is iets compleet verschillends dan enkel met voetbal stoppen als die meer ballon d ors dan Messi zou hebben. Nadruk op het stoppen met voetbal als die pas meer ballon d ors dan Messi zou hebben.

29 november 2021 om 20:36

Lijkt me niet zo gek, hij wil natuurlijk de beste in zijn tijdperk zijn. Maar dat betekent niet dat hij heeft gezegd pas te willen stoppen met voetballen wanneer hij meer gouden ballen heeft gewonnen. Zal verder puur de context zijn die het verschil maakt tussen beide uitspraken.

29 november 2021 om 20:47

Zie je het verschil tussen “met meer willen eindigen dan Messi” en “niet stoppen voordat ik er meer heb dan Messi” niet? Het eerste wijst op gezonde ambitie. Het tweede is eerder onrealistisch en een vreemde uitspraak.

29 november 2021 om 20:56

Ik denk dat messi010101 en iniesta0546 de definitie van "letterlijk" nog even moeten herzien inderdaad

29 november 2021 om 20:53

"ik zou willen eindigen met meer Ballon d'ors dan Messi"

"ik stop pas met voetballen wanneer ik meer Ballon d'ors heb dan Messi"

Zoek het verschil.

29 november 2021 om 21:31

Piers Morgan is geen Ferré. Laatstgenoemde beweerde hij Ronaldo dat tegen hem heeft gezegd. Is t echt zo moeilijk te begrijpen?

29 november 2021 om 21:43

Maar hij heeft het wel gezegd

Begrijpelijk dat Cristiano een keer van zich af bijt. Vind het echt ongelofelijk dat zoveel mensen zijn die het nodig vinden om op deze man en messi te gaan zitten zeiken om niks. Man Ronaldo heeft mij zo ongelofelijk geïnspireerd om een zo goed mogelijke voetballer te zijn. Echt wat een legende met een grote persoonlijkheid.

29 november 2021 om 20:57

Hoge bomen vangen veel wind. Mensen haten op Ronaldo om te haten, hij is alles wat ze zouden willen zijn, Messi is speciaal en een natuurlijke talent maar hij heeft 0,0 persoonlijkheid. 2pac was mss niet de beste rapper maar de grootste is hij zeker en dat is omdat hij veel meer deed dan alleen rappen, hij inspireerde mensen. Ronaldo inspireert mensen ook en daarom verwacht ik dat hij veel meer zal bereiken na zijn voetbal carrière.

29 november 2021 om 21:20

aycaramba

0.0 persoonlijkheid waar heb jij het over, zijn karakter is introvert, terwijl Ronaldo het tegenovergestelde is.

Waarom zeg je niet dat je het belachelijk vind dat juist een paar uur voor de uitreiking van de gouden bal Ronaldo weer alle aandacht op zich wilt eisen. Hij wilt weer in de belangstelling staan zoals hij dit wel vaker doet zodra andere spelers dan hij in het middelpunt staan. Hij weet precies wat hij doet, en diep van binnen vindt hij dat hij oneerlijk wordt behandeld op een of andere rare manier.

29 november 2021 om 21:53

Ijdelheid is juist een teken van het ontbreken van karakter. Geen idee waarom mensen uiterlijk vertoon en arrogantie altijd bestempelen als karakter. Want als je stil bent en het je niet boeit hoe je haar zit en hoe mooi je heuptasje is, heb je geen karakter? Omgekeerde wereld.

30 november 2021 om 05:08

“Hij is alles wat ze zouden willen zijn” Nou ik zou echt geen Ronaldo willen zijn, zie mezelf al boos worden op een teamgenoot, omdat hij scoort en niet jij (ja dat deed hij een keer). Zo’n groot ego zou ik niet willen hebben.

Het is toch wel duidelijk dat ronaldo nooit meer gaat winnen

29 november 2021 om 20:26

Zou Ronaldo nooit afschrijven. Maar inderdaad de kans is groter dat hij en Messi hem niet meer zullen winnen, ondanks Messi dit jaar favoriet is (onterecht) zie ik hem de komende jaren niet meer winnen.

29 november 2021 om 20:29

Messi en Ronaldo zijn aan het aftakelen. En dat is logisch. Ze zijn nu al voor bij gestreefd door spelers als Lewandoski en Salah.

29 november 2021 om 20:31

hahahah nog even sneren naar Messi. Kansloos.

29 november 2021 om 20:55

En vergeet Haaland niet. Lewandowski mag hem van mij winnen, Salah vind ik net een tikje minder. Maar Haaland is straks sterker en scherper dan Ronaldo, als hij dat al niet is. En Messi zit bij PSG niet op zijn plek. Ik denk dat de eindstand blijft staan op 6-5. En dat Haaland en Mbappe komende jaren gaan proberen een verzameling aan te leggen.

29 november 2021 om 21:17

Ik moet echt nog maar even zien of het wel zo'n uitgemaakte zaak is dat Mbappe & Haaland alleen de dienst gaan uitmaken. Ik zie andere toptalenten als Foden, Vinicius, Fati en Pedri die imo ook een grote kans maken als zij zich zo door blijven ontwikkelen en fit blijven. Tuurlijk zijn Haaland & Mbappe de grootste kanshebbers zoals het nu lijkt voor de toekomst maar het gat tussen hun en de andere toptalenten is lang niet zo groot als tussen een prime Messi & Ronaldo tegen de rest

29 november 2021 om 21:44

Nou, lees je even in want Messi is de torenhoge favoriet vandaag en dat is terecht en er is zelfs al uitgelekt dat hij hem heeft gewonnen. Jammer voor jou, jij moet beter even stil zijn 🥴!

Ik bedoel ik zei ronaldo nooit reageren op dit soort dingen dus hij zal vast wel gelijk hebben maar ik zou niet verbaast zijn als hij dat echr zou hebben gezegd

Ik vond t al zo'n gek verhaal. Zo'n opzichtige poging van die nobody om zichzelf in de spotlights te zetten, de kansloosheid straalde er vanaf.

Tja, wie moet je hier geloven? Ik ben in hart en nieren een CR7-fan, maar het is toch raar dat je als CR7 zijnde dan niet aanwezig bent op de gala. En dan zeggen dat je de winnaar altijd feliciteert. Hmm.. Hij was er twee jaar geleden (2019) volgens mij ook niet bij. Toevallig dat hij er nooit bij is als hij zeker is dat hij geen kans maakt.

Enfin, misschien heeft Ronaldo hier ook wel gelijk. Kan zo een broodjeaapverhaal zijn van die Ferré.

29 november 2021 om 20:36

Kandidaten weten bij voorhand al of ze gewonnen hebben of niet. De winnaar wordt opgebeld om een shoot en interview te doen enzo.

29 november 2021 om 20:57

Sterker nog, landde hij niet een keer in Turijn ten tijde van een gala? Even de spotlights weer opeisen.

Dat verhaal van altijd de winnaar feliciteren klopt inderdaad niet. Maar verder vind ik dat hij gelijk heeft. Als jij in een persoonlijk gesprek met een journalist zoiets zegt, moet die gast dat niet aan de grote klok gaan hangen.

Ronaldo heeft dit letterlijk gezegd kijk op YouTube piers morgan interview

29 november 2021 om 20:37

Dat heeft hij inderdaad gezegd, maar heeft Messi daarbij niet genoemd. Sterker nog Ronaldo heeft verteld aan Piers Morgan dat Messi zijn beste tegenstander is geweest die hij ooit heeft gehad

29 november 2021 om 20:58

Hij heeft volgens mij gezegd dat zijn enige droom nog is om de geschiedenis in te gaan als de speler met de meeste gouden ballen.

Deze journalist geeft aan dat Cristiano pas zou stoppen als hij meer ballen heeft behaald dan Messi. Dit zijn natuurlijk 2 hele verschillende dingen.

29 november 2021 om 20:58

Hij zei dat hij er meer zou willen. En niet dat hij pas stopt als hij er meer heeft. Dus nee hij heeft dit niet letterlijk gezegd.

Als ik eerlijk ben geloof ik Ronaldo wel in deze. Hij gaat sowieso de geschiedenis in als één van de allerbeste aller tijden. De relatie tussen hem en Messi is altijd goed geweest en nog steeds.

Hij is volgens mij drie keer afwezig geweest bij een uitreiking, waarvan 1 omdat hij een wedstrijd tegen Deportivo (?) moest spelen.

Journalisten kunnen echt enorme eikels zijn en gewoon dingen verzinnen die nergens op gebaseerd zijn.

Goed dat Ronaldo van zich laat horen

Man man man man… op een avond dat de GoudenBal wordt uitgereikt wilt hij nog steeds de aandacht opeisen.. met de finale real-Liverpool bale scoort schitterende omhaal Benzema scoorde ook en meneer was onzichtbaar bakte er niks van en wat was de eerste reactie van meneer gelijk na het fluitsignaal?? zeggen dat hij wilt vertrekken… mooi dat Perez toen zei dat het nu niet om Ronaldo gaat maar om de championsleage winst!! ongelofelijk… de grootste narcist allertijden..

29 november 2021 om 21:00

Wat een kansloze figuur ben jij. Iemand tot de order roepen omdat hij iets heeft verzonnen is gelijk aandacht eisen. Wat een lachwekkende comment.

29 november 2021 om 21:18

Jij bent net zo kansloos als je dat niet inziet al jaren zelfde liedje hij wordt zelfs boos als zijn eigen team genoten scoren trouwens wat ben jij clown!

Je moet inderdaad 50% geraffineerder zijn tegen deze lui en idd voor eigen belang.

Is juist alleen maar mooi als het waarheid is. Ben geen fan van Ronaldo (Messi fan) maar heb diep respect van zijn werkethiek en de wil om te winnen, echt een winnaar. Maar zijn droom om meer gouden ballen te hebben is niet realistisch. Je kunt het ook van ander kant bekijken. We kunnen nog lang van hem genieten als hij de waarheid spreekt. Ik denk zonder Ronaldo en Messi voetbal gewoon, gewoon is geworden. Deze twee hebben bijna twee decennia de bars zo hoog gelegd dat de volgende generatie amateurs lijken (bewijs van spreken).

Dit doet mij denken aan de meesterlijke quote van Denzel Washington over het nieuws.;

"If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you do read it, you're misinformed," "In our society, now it's just first — who cares, get it out there. We don't care who it hurts. We don't care who we destroy. We don't care if it's true. Just say it, sell it. Anything you practice you'll get good at — including BS."

Ik geloof Ronaldo voor de volle 100% Over een paar jaar zal d redacteur uitleggen dat hij meer aandacht voor de verkiezingen wilde en bla bla bla.
Bah

Ahhh hij zegt wel meer dingen waar hij achteraf spijt van heeft en geeft dan snel een ander de schuld.

Ik ga ervanuit dat het gewoon klopt, hij baalt dat hij nooit de beste was, is en wordt.

Ronaldo heeft een geweldig PR team achter zich zitten, hij weet precies wanneer hij bepaald nieuws de wereld in moet brengen, dit was al enkele dagen bekend maar vlak voor de ballon dor winnaar bekend gemaakt wordt gooit hij het de wereld in. Ik ben sowieso al sceptisch als andere mensen gaan praten voor personen terwijl de hoofdpersonen niet gesproken hebben.

Vraag me wel nog af wanneer de zus van Ronaldo iets op twitter gaat roepen over de winnaar van de gouden bal.

29 november 2021 om 21:30

Dat is tenminste nog de zus van Ronaldo, jij reageert net zoals haar maar dan over alles wat tegen Messi is terwijl Messi jou geen eens kent.

29 november 2021 om 21:50

Dus omdat het de zus is mag zei haar Objectieve mening geven??? oke Jeff Sparrow. ben je aan het kijken trouwens?? Moet je hartje toch vullen met liefde

29 november 2021 om 21:56

Uhm wat ik bedoel is je sneert naar die zus terwijl je zelf eigenlijk hetzelfde doet.. Iedereen mag lekker zelf weten wat die doet toch?😎 Nee speel Fifa

29 november 2021 om 22:35

Ah nu snap ik waarom je vroeg of ik keek hahah. Maar bij deze gefeliciteerd kerel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. MartialAanvaller81
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3899 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 18 8 4 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Vrije trap tegen Real Madrid krijgt mogelijk gouden randje voor Schöne

De UEFA heeft de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren