Messi pakt Ballon d'Or voor zevende keer; Lewandowski krijgt 'goedmakertje'

Maandag, 29 november 2021 om 21:55Jordi Tomasowa • Laatste update: 22:10

Lionel Messi heeft voor de zevende keer in zijn carrière de Ballon d’Or gewonnen, zo is gebleken op de ceremonie van maandagavond. De 34-jarige aanvaller wordt met de winst van de Ballon d’Or met name beloond voor zijn prestaties met Argentinië. Afgelopen zomer won hij na drie verloren finales in de vorm van de Copa América eindelijk zijn eerste grote prijs met la Albiceleste. Messi krijgt de voorkeur boven concurrenten als Robert Lewandowski, Mohamed Salah, Karim Benzema en Jorginho. Lewandowski ging wél naar huis met de titel Striker of the Year, die dit jaar plotseling werd geïntroduceerd.

Met zeven Ballon d’Or-uitverkiezingen is Messi recordhouder; Cristiano Ronaldo won de trofee vijf keer. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft zijn favorietenstatus waargemaakt, want volgens de bookmakers was hij maandagavond ook de grootste kanshebber om de Ballon d’Or te winnen. Messi was dit kalenderjaar in het shirt van Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentinië goed voor 41 goals en 17 assists in 56 wedstrijden. Voor de Catalanen wist hij 23 keer te scoren in 21 competitiewedstrijden. Hij scoorde onder meer tweemaal in de Copa del Rey-finale tegen Athletic Club (0-4 zege). In de Champions League was de Argentijn tweemaal trefzeker in de achtste finales tegen zijn latere werkgever PSG. Ook maakte hij 9 doelpunten in 16 interlands voor Argentinië, waaronder vier goals op de Copa América.

Vorig jaar werd de Ballon d'Or niet uitgereikt na een seizoen dat ernstig verstoord werd door de coronapandemie. Tijdens de laatste editie, in 2019, ging de Ballon d’Or ook al naar Messi. De Argentijn won dit kalenderjaar met Barcelona de Spaanse beker en leidde zijn land naar winst in de Copa América. In het shirt van PSG weet hij echter nog niet te overtuigen. Op 20 november maakte Messi tijdens een 3-1 zege op Nantes zijn langverwachte eerste goal in de Ligue 1. Vooralsnog staat de teller in het shirt van de Franse grootmacht op vier goals en drie assists in elf officiële wedstrijden.

De winnaar van de Ballon d'Or werd bepaald door een stemming. Nadat organisator France Football een shortlist van dertig spelers samenstelde, bepaalde een selectie van journalisten - één uit ieder FIFA-voetballand - samen met de bondscoaches en aanvoerders van nationale ploegen de winnaar. Aan de journalisten, spelers en bondscoaches werd gevraagd om een top vijf te kiezen uit de dertig namen van de shortlist, op basis van iemands individuele en collectieve prestaties in het afgelopen jaar, kwaliteit van de speler en met inachtname van de carrière van de speler. De nummer één van een panellid ontvangt zes punten, de nummer twee vijf punten, enzovoorts. Uiteindelijk volgde daaruit een algehele ranglijst.

Ballon d'Or Féminin
De Ballon d'Or Féminin voor de beste vrouwelijke voetballer ter wereld in 2021 ging naar Alèxia Putellas. De aanvallende middenvelder van Barcelona was ook de favoriet voor de winst. Ook de Nederlandse vrouwen Lieke Martens en Vivianne Miedema behoorden tot de kanshebbers. Miedema werd maandagochtend door de BBC wél verkozen tot beste voetbalster op aarde. De spits van Arsenal kreeg de award op de training uitgereikt door voormalig Arsenal-spits en clublegende Kelly Smith.


Poll

Is Lionel Messi de terechte winnaar van de Ballon d'Or?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

547 reacties (laatste reactie door debuuk1974)

Even serieus hè zijn 7de ballon d'Or en ja ik vind ook dat Lewandowski hem het meest had verdiend maar ik als groot Messi fan vind dit echt fantastisch en ik gun het hem van harte Messi G.O.A.T!!!!!

29 november 2021 om 21:58

Schei uit man 2010 onterecht 2019 onterecht en nu weer. Ja Messi kan geweldig voetballen, maar hij heeft 3 gouden ballen cadeau gekregen.

29 november 2021 om 21:59

ballon d’or is al een aantal jaren puur voor de marketing, niet te serieus nemen dus

29 november 2021 om 22:00

2010 onterecht? Kijk het jaar even na.

29 november 2021 om 22:01

Als we daadwerkelijk de Ballon D'or zouden geven aan de beste voetballer van het jaar zou Messi alle Bdo's sinds 2010 moeten krijgen. Het is gewoon hartstikke vervelend voor de andere spelers dat ze in hetzelfde tijdperk zijn geboren als Messi. Lewandowski beste spits van het jaar, ongetwijfeld. Maar beste voetballer was gewoon wederom Messi.

29 november 2021 om 22:02

@mansje, 2010 was het jaar van Inter/Sneijder.. CL gewonnen, veel goals en assisten, 2e op het WK.. Hij had daar veel meer recht op

29 november 2021 om 22:02

2010 had Sneijder of Iniesta moeten winnen. Sneijder won de treble dat jaar, Iniesta het WK. Verder waren ze alle twee ook belangrijk voor zowel club als land.

29 november 2021 om 22:04

Ja onterecht. Sneijder won een treble en was de belangrijkste speler op het WK met een team dat op een haar na het toernooi won..

29 november 2021 om 22:04

Jupz, sneijder had hem echt verdiend dat jaar.

29 november 2021 om 22:05

Even serieus beste mensen, deze award moeten we niet serieus nemen. Hoe kan je überhaupt een individu in deze sport belonen met een prijs? Het is een teamsport. En waar baseer je het op? Statistieken? Talent? Verhaal en karakter? Ik wist niet eerlijk gezegd niet eens dat het vandaag gewonnen kon worden en elk jaar komt ie voorbij en haal ik m'n schouders op. Ik heb er 1 keer naar gekeken, wat een circus. Hoe minder mensen er naar gaan kijken enz hoe sneller dit soort bagger prijzen verdwijnen.

29 november 2021 om 22:05

Het is en blijft een prijs voor de beste voetballer. Niet wie zat er in het beste team. Als je objectief de beste voetballer de prijs zou geven had Messi er nu 14 gehad.

29 november 2021 om 22:05

@Barcaboy11 laten we Al Pacino en Robert De Niro ook maar elke jaar een Oscar geven, het is ontzettend vervelend voor die andere acteurs maar jammer dat ze allemaal actief zijn in hetzelfde tijdperk als deze twee legendes

29 november 2021 om 22:06

Wat heeft messi dit jaar gedaan dan?

29 november 2021 om 22:07

Sneijder de Treble, 2de op het WK en gedeeld topscoorder op het WK. Daar kwam Messi niet bij in de buurt.

29 november 2021 om 22:09

Je zou inderdaad beter het beste team kunnen samenstellen. Want hoe kun je 11 individuele posities nou scharen onder 1 prijs? Wat maakt Messi dan beter dan Kante (bijvoorbeeld)? Andere positie, andere kwaliteiten. De aanvallende 10 is natuurlijk de meest sexy positie.

29 november 2021 om 22:12

Maar in principe is de Ballon D'or voor de beste voetballer, en niet de best presterende voetballer. Dan kunnen we het er toch wel over eens zijn dat Messi hem elk jaar heeft verdiend en er misschien nog een paar meer had moeten hebben.

29 november 2021 om 22:29

Westend, een prijs voor de beste speler moet gewoon kunnen. Of had Michael Jordan ook al die MVP prijzen niet mogen winnen omdat er nog een aantal goede spelers in zijn team zaten?

29 november 2021 om 22:32

Sluit me volledig aan bij marocberkane. Sinds wanneer is een individuele uitverkiezingen het resultaat van het niveau dat het club- en nationale team van een bepaalde speler heeft gehaald? Het is toch lachwekkend dat Jorginho überhaupt kans maakt op zo'n individuele prijs, puur en alleen omdat hij toevallig in twee elftallen speelde die succesvol waren afgelopen jaargang? En ja, Lionel Messi had dan in de afgelopen jaargangen misschien nog wel vaker de Ballon d'or moeten winnen. Maar als we dan naar de afgelopen jaargang kijken, dan haalde Lionel Messi een uitzonderlijk niveau in een gemankeerd elftal onder Ronald Koeman (en ja, dat mag ook gezegd worden want het spel leek werkelijk waar nergens op). Maar haalde Robert Lewandowski over de gehele periode gezien niet een hoger niveau? Lionel Messi is een completere speler, maar denk eerlijk gezegd dat hij er zelf ook geen probleem mee had gehad als Lewandowski vanavond op het podium had gestaan. Ach, als we het al niet meer eens kunnen zijn over welke argumenten er gelden voor de uitverkiezingen van zo'n prijs... Dan kan zo'n discussie tot in den eeuwigheid worden gevoerd. Ben zelf in ieder geval blij voor Lionel Messi, hij is en blijft namelijk de beste voetballer van deze generatie.

29 november 2021 om 23:02

AmazingNinja,

Kijk de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011 terug van Messi: dat is by far het hoogste individuele niveau wat er ooit is geshowed door een voetballer. Zelfs Maradona en Pele hebben dat niveau nooit aan kunnen tikken. Zeer terecht dat Messi hem toen won, hij spotte namelijk met alle wetten die periode.

29 november 2021 om 23:03

En carlos bravo had in 2016 moeten winnen? Treble met Barca en copa met Chili?

29 november 2021 om 23:09

Jeetje lees ik weer reacties van Sneijder dit en Sneijder dat. Sneijder deed het echt goed in 2009/2010 en heeft gepiekt toen, maar om hem nou in het rijtje van de allerbesten te plaatsen... aub niet. Was 1 of 2 jaren hartstikke goed, maar dat was het ook. Ik vind dat je een gouden bal moet winnen als je ook jarenlang krankzinnig goed presteert. I know.. het gaat over dat afgelopen jaar, maar zo kijk ik er naar. Dat Messi 'm weer heeft gewonnen kan ik wel mee leven haha.

29 november 2021 om 23:42

@rickertb argumenten als een treble winnen gelden alleen voor mensen die Lionel Messi heten.😂

30 november 2021 om 00:29

De copa america gewonnen, wijsneus.

30 november 2021 om 00:29

Gelukkig telt jouw mening niet. Aangezien het een prijs is per jaar en geen oeuvreprijs voor afgelopen jaren!

30 november 2021 om 04:18

valt veel voor te zeggen , maar je kan het succes van Lewandowski toch niet enkel aan het team hangen. Eerder andersom. Dus voor mij is Lewandowski de man dit jaar ..

30 november 2021 om 04:19

Gaat toch om het beste dat jaar , en dat was Sneijder zeker !

30 november 2021 om 06:54

@janter: dit is toch de prijs voor beste voetballer van het afgelopen jaar? Niet een prijs voor wie de beste de laatste jaren was. Dus terecht dat veel toen Sneijder of Iniesta hem toen meer gunde. Die waren toen gewoon dag jaar beter ondanks dat Messi de betere voetballer is. Dit jaar weer Messi is misschien de beste voetballer ooit geweest maar heeft niet zijn beste jaar gespeeld dan is het heel vreemd dat hij gewonnen heeft. Misschien dat ze de transfer naar PSG zo spectaculair vonden waardoor hij hem won.

30 november 2021 om 07:00

Ach jongens, het is een Marketing prijs en geen onderscheiding. Het gaat helemaal niet om of je geweldig presteerd dat ene jaar - het gaat er gewoon om hoe bekend je bent.

Het feit dat er 3 jury lede zijn uit elk Fifa aangesloten land zegt toch al genoeg waarom alleen de echte bekendste deze prijs winnen? Er zijn 211 landen aangesloten bij de Fifa en er zijn 52 landen lid die bij de Uefa horen volgens mij (inclusief Israel)

met andere woorden van de 633 jury leden zijn er wellicht 156 jury leden die weten van de prestaties van Lewandowski, het voordeel hiervan is zelf meer van Salah, die speelt nog in Africa cup dus die heeft wellicht de helft van de Jury nog voor zich (als iedereen in Uefa op Salah zal stemmen?)

Maar buiten europa zal toch niemand echt op Lewandowski stemmen? Iedereen stemt toch op Messi van die shortlist, want die is toch het meest bekend bij de jury leden in Afrika, Amerika en Azie?

Dit is toch ook dezelfde reden waarom Sneijder hem toch niet wint in 2010, verdiend of onverdiend who cares - wie kent die man nou buiten Europa? Niemand, en dat komt door de marketing, Messi staat bij Pepsi er goed op, draaide goed bij Barcelona wat bekend is over de hele wereld, youtube staat vol van die man etc etc etc.

dus laten we vooral stoppen met alles en doen alsof dit echt met prestaties te maken heeft, want dit is een puur marketing van wie de bekendste is van de lijst en dat is Messi of Ronaldo.

30 november 2021 om 11:47

@garrincha10 en wat heeft dat Messi dat jaar opgeleverd? Geen WK en geen CL in ieder geval. Sneijder was individueel ijzersterk en kon dat ook nog eens vertalen naar teamprijzen. Messi was individueel izjersterk, maar kon dat niet omzetten in teamprijzen. Dus dan lijkt het me duidelijk dat Sneijder dat jaar de betere speler was. En Inter en Oranje op sleeptouwgenomen en daarmee unieke prestaties neergezet.

29 november 2021 om 21:59

Lachwekkend man. Dit slaat echt nergens op. Wat moet Lewa nog meer doen? Een prijs pakken met Polen? Iedereen weet dat dat onmogelijk is...

29 november 2021 om 22:05

Lewandowski 58 goals+assists in 2021. Messi 51 goals+assists. Los van het feit dat Messi voetballend zo veel beter is dan Lewandowski, scheelt het dus maar 7 goals+assists. Dat je nm eerder aan Lewa zou geven, oké. Maar vind je het niet overdreven om de uitslag 'lachwekkend' te noemen?

29 november 2021 om 22:13

Ik vrees toch inderdaad een hoofdprijs pakken. Het is al langer zo dat een titel met het internationale team enorm zwaar meeweegt bij deze prijs. Daarnaast, als je puur op statistieken kijkt heeft Messi natuurlijk niet bepaald een baggerjaar achter de rug.

29 november 2021 om 22:27

Ik vind 'lachwekkend' niet overdreven. Naast dus meer doelpunten en assists heeft Lewandowski ook zo'n beetje elke prijs met zijn club gepakt die je kan pakken, in tegenstelling tot zijn concurrent. Als het alleen maar gaat om wie de betere voetballer is, al is dat ook best subjectief, heb Messi vorig seizoen genoeg zaadpotten zien spelen, hoe kon Modric deze prijs een paar jaar geleden dan wel krijgen vraag ik mij dan af?

29 november 2021 om 22:31

Wat moet Lewandowski nog meer doen? Tja in mijn ogen gaat ie nooit beter zijn dan Messi. Misschien afgelopen jaar net wat constanter gepresteerd ,maar als je het hebt over ''beste voetballer'' dan zou die mijns inziens altijd naar Messi moeten gaan. Sneijder en ook Ribery hadden hem in het verleden ook meer verdiend op basis van gewonnen prijzen, maar het blijft wel een individuele award en geen teamprijs.

29 november 2021 om 22:38

En hoe beoordeel jij beste dan? Ik zie Lewandowski ook dingen doen met een bal die absoluut niet normaal zijn. Messi was geweldig, maar hij is niet meer zo goed als dat hij was. Ik heb veel wedstrijden van Barcelona gezien vorig seizoen en hij was regelmatig gewoon echt slecht, om nog maar zijn werkweigering even niet te vergeten. Dit seizoen, en vorig seizoen trouwens ook, van Lewandowski zijn ook niet te vergelijken met Sneijder en Ribery die alleen veel prijzen wonnen, want de individuele statistieken waren toen dik in het voordeel van Messi en Ronaldo, maar dat is nu ook niet het geval. Lewandowski is beroofd van een prachtige individuele prijs. Alweer.

29 november 2021 om 23:52

Als je de beste bent had je toch de afgelopen jaren je team ook wel een keer aan een CL winst kunnen helpen. Bovendien laat hij bij PSG al maanden niks zien. Ik dacht dat die prijs over een heel jaar ging

29 november 2021 om 23:57

Deze verkiezing wordt nog wel een keer gestopt als ze onthullen hoe de stemmen echt tot stand komen.

30 november 2021 om 00:25

De tijd dat je in je eentje een matig team aan een Cl/europa Cup 1 kunt helpen zijn wel voorbij Japie. Dat is echt een non argument. Toen Messi en Ronaldo wel de CL wonnen speelden zij toch ook in hele goede teams?
Daarnaast heeft Lewandowski aan het einde van vorig seizoen er ook een maand uitgelegen in de periode dat de prijzen verdeeld worden. En de prijs wordt voordat December is al uitgereikt, dus het begrip ''een heel jaar'' is sowieso voer voor discussie.

30 november 2021 om 00:29

Helemaal mee eens Japie. Over het afgelopen jaar kan ik niet anders concluderen dat Lewandowski met 4 prijzen beter heeft gepresteerd. Maakt continu belangrijke goals. Enige reden waarom Bayern vorig seizoen uitgeschakeld werd in de CL was vanwege enkele weken afwezigheid van Lewa door een blessure. Verder constant gespresteerd, belangrijke eerste en prachtige goals en het Bundesliga record van Gerd Müller gesneuveld. Ik snap oprecht niet wat je als speler over een jaar moet doen t.o.v. Messi.

30 november 2021 om 00:45

Als je op de belangrijkste momenten van het jaar afwezig bent en op het EK 4e wordt in een poule met Slowakije en Zweden mag je best twijfelen of je dan de balon verdiend. Enkel bundesliga blijft dan over, is dat genoeg tegen een Messi die individueel goed presteert in een zwak barca en daarnaast een internationale prijs pakt en daarin ook alle awards?

30 november 2021 om 01:03

@Japie, sinds wanneer beslist een speler in z’n eentje de groupstage en overige CL wedstrijden? Wat een argument…

30 november 2021 om 01:07

@pantelic de reden dat Mensen het Lewa gunnen komt omdat hij in 2029 had moeten winnen toen het niet door ging. Afgelopen kalenderjaar was hij echt niet onomstreden. Daarnaast zit er een wezenlijk verschil en dat is dat hij alleen maar hoeft af te maken in een oppermachtig Bayern München. Waar Messi een matig Barcelona droeg, alle dreiging kwam. Hij moest het spel maken en ook nog eens af maken. Het was als je gewoon eerlijk ben 50/50 afgelopen kalenderjaar. Daarnaast is dit een prijs voor de beste speler en Messi is ongeacht de cijfers nog de beste speler. Misschien moeten ze ook een prijs maken voor beste statistieken zoals de gouden bal 🥲🙂😚

30 november 2021 om 01:15

@FCVoetbal23 Messi is toch niet zomaar een speler maar de zogenaamde GOAT? Als Maradona een matige Argentinie selectie eigenhandig naar een WK titel kon leiden en een middenmoter als Napoli eigenhandig kampioen kon maken in een topcompetitie dan mogen we ook verwachten dat Messi dat soort uitzonderlijke dingen kan bewerkstelligen als hij echt de GOAT is

30 november 2021 om 01:49

Andere tijden Japie....

30 november 2021 om 02:44

Inderdaad andere tijden. Maradona speelde vaak op knollevelden en er waren geen camerabeelden of VAR om een speler te beschermen tegen de meest harde en wilde tackles. Tegenwoordig is dat toch een stuk makkelijker allemaal

30 november 2021 om 04:14

dat is voor van Basten ook te zeggen , maar dessalnietemin , schandalig dit !

30 november 2021 om 06:14

En Maradona speelde niet tegen complete atleten achterin, het spel was 2x langzamer dan nu, teams staan tactisch veel slimmer en sterker achterin. En scoren met je arm boven het hoofd wordt nu (meestal!) wel gewoon gezien. Messi heeft 500 goals meer gemaakt dan Maradona, Japie. Dat zijn wel cijfers.

30 november 2021 om 06:25

Silverfront snapt het.

Bovendien haalt Japie de Var aan als voorbeeld, maar die is maar sinds een paar jaar ingevoerd. Kinderachtig.

Cope Japie

29 november 2021 om 22:00

Messi. De greatest there is, the greatest there was, the greatest there will ever be.

29 november 2021 om 22:13

Ach er komt altijd een evenknie. Pele, Maradonna, Cruijff, Ronaldinho, Zidane, Figo... Er staan altijd wel weer spelers op. En doordat de trainingen en het spel ook allemaal doorontwikkelen sluit ik niet uit dat er ooit wel weer eens een fenomeen op de velden te zien is. Wil bij dit soort discussies alleen maar zeggen dat Messi de beste van onze generatie is. NIet te vergelijken met anderen, want dat was een andere tijd.

29 november 2021 om 22:18

Feit is wel dat juist door die ontwikkeling het voetbal nog nooit eerder het hoge niveau heeft gehad van vandaag. Als je in het huidige tijdperk uitblinkt en je kunt onderscheiden ben je dus eigenlijk per definitie al beter dan al die oude legendes die in sommige gevallen nog tegen halve amateurs op het veld stonden.

29 november 2021 om 22:23

Oneens, vroeger werd er ook veel harder verdedigd en werd je letterlijk de wedstrijd uitgetrapt, zonder dat de VAR kon ingrijpen.

29 november 2021 om 22:00

Ah, het gaat hier om gunnen. Thanks voor de uitleg.

29 november 2021 om 22:07

7 zijn er er nog stuk te weinig ook. Als de prijs echt voor beste voetballer zou zijn had hij nu in dubbele cijfers moeten zitten. Is namelijk al meer dan 10 jaar beste voetballer ter wereld. Is slachtoffer van zijn eigen absurde piek dat het überhaupt ter discussie staat.

29 november 2021 om 22:27

Inderdaad. Bij Messi hebben mensen het al over een matig seizoen als de beste man op 30 doelpunten eindigt in de competitie of iets dergelijks. De lat bij Messi ligt gewoon ontzettend hoog, dat mensen al snel teleurgesteld zijn als hij iets mindere cijfers neerzet. Bij een heel matig Barca was hij alsnog in staat om individueel groots te presteren. Kijk hoe het er daar nu aan toe gaat. Messi is overall de beste voetballer, hoe graag een deel dat anders ziet.

29 november 2021 om 22:32

Het gaat om de beste presterende voetballer van het jaar toch? Niet de gene met het meeste talent. Lewandowski heeft beter gepresteerd en had deze prijs daarom verdiend. Anders had Messi deze prijs inderdaad elk jaar moeten krijgen, gelukkig is dat niet het geval, want dat had heel eentonig en saai geweest.

29 november 2021 om 22:47

Ja, voetbaltechnisch heeft geen speler beter gepresteerd dan Messi. Ik heb het nergens over talent, maar over beste voetballer. Dat was hij dit jaar ook gewoon weer. Ik snap dat mensen Lewandowski het graag hadden zien winnen maar naar mijn mening was hij simpelweg niet de beste voetballer, net zoals Jorginho niet de volgende in dat rijtje is. Nu is de Ballon d'Or naar mijn mening te zeer gericht op aanvallend ingestelde spelers maar dat is andere discussie. Naar mijn mening is enige wat Lewandowski voor zich heeft gaan hier is dat hij de MVP was, maar dat is naar mijn mening iets wat beter naar voren komt bij de gouden schoen dan de gouden bal.

29 november 2021 om 23:29

Aanvallers zijn ook gewoon de beste voetballers en het meeste geld waard. Als een verdediger kon aanvallen was het geen verdediger geworden. Dat is gewoon logisch. Voetbal draait om goals maken. 0-0 wordt niemand vrolijk van ook al wordt er goed verdedigd.

29 november 2021 om 23:40

Hoezeer het ook logisch is wat je zegt, ik ben het slechts 95% met je eens. Dat de beste voetballer sinds jaar en dag aanvallend ingestelde speler is komt voor grootste deel door wat jij zegt. Qua meetbaarheid ook veruit makkelijkste om speler op te beoordelen, zou het wel interessant vinden als er een prijs zou zijn die meer gericht is op de invloed op het spel van een speler binnen een team. Het zou zich alsnog veruit het vaakst doen tonen in de meest beslissende aanvallend ingestelde speler van een team maar geeft ook net wat meer mogelijkheid aan andere posities. Een speler als Busquets/xavi/iniesta had zo'n prijs bijvoorbeeld kunnen winnen waar een Ballon d'or onhaalbaar was. Realistisch gezien geeft dat bepaalde spelers kans om de erkenning en waardering te krijgen die ze verdienen, zonder dat deze geforceerd worden te concurreren voor een Ballon D'or die ze niet winnen. Nu ik er zo over denk moet ik bovenstaande post iets aanpassen, de Ballon d'or is niet te zeer gericht op aanvallend ingestelde spelers, had alleen nog iets anders moeten zijn met meer waardering voor de invloed op teams i.p.v. de beste speler.

30 november 2021 om 00:24

Ik snap wat je wil zeggen, maar zelfs dan had messi in zowat alle jaren een grotere invloed dan xavi en iniesta, enkel het jaar van de wk winst had je dan kunnen twijfelen. Maar dat zulke intelligente middenvelders hem moeilijker winnen klopt zeker. Ik denk dat een Zidane het ook moeilijk zou hebben in een tijd met messi en ronaldo, niets ten korte van zijn kwaliteiten.

30 november 2021 om 00:51

Zeker, daar is de invloed van Messi op het spel van zijn teams simpelweg te groot voor geweest. Belachelijk complete aanvallend ingestelde speler, absolute buitencategorie waar je met geluk er 2 van live ziet in je leven. Maar zit mij wel ergens dwars dat spelers als Benzema, Marcelo, Alves, Lahm, Busquets, TAA nooit die waardering middels zo'n prijs zullen krijgen ondanks dat ze allemaal op eigen manier extreem belangrijk voor succes van teams en in kracht laten spelen van de uiteindelijke spotlight spelers. Waar Ronaldo, Messi, Salah etc kunnen stralen in een teamsport helpen zo'n spelers er een team van te maken wat prijzen wint en het memorabel maakt. Die gaan in een verkiezing als de Ballon d'or nooit diezelfde waardering krijgen.

29 november 2021 om 22:11

Je begrijpt natuurlijk toch wel dat dit dus afbreuk doet aan de algehele prestatie. In dit geval het winnen van de ballon d'or.

29 november 2021 om 22:17

Messi krijgt hem alleen niet als ze geen excuus hebben om het aan hem te overhandigen.
Met andere woorden bij France Football en co. zijn ze zo Messi geil dat ze aan het begin van het jaar al Messi op de bal zetten en dan gaan bidden dat Messi het niet verprutst zodat ze er echt niet omheen kunnen om een andere terechte winnaar aan te wijzen.

Nu Messi in de Farmers League speelt en daarmee eindelijk een gouden bal winnaar in dat zo Chauvinistisch land speelt is het voor France Football bonus punten.

29 november 2021 om 23:28

En Fransen zouden benzema of mbappe niet liever zien dan messi denk je? Er wordt gewoon wereldwijd gestemd en die komen na afloop altijd openbaar. Objectiever ga je het niet krijgen..

29 november 2021 om 22:23

Het gaat natuurlijk meer om verdienen dan gunnen. Los daarvan: wat is dit forum in een kleutertuin verandert. Kijk alleen naar dit artikel naar de reacties hieronder. Jammer deze evolutie na hier jaren actief op te hebben gezeten.

30 november 2021 om 00:57

Mensen blijven de Copa America maar onderschatten, nochtans schakelde Uruguay op het WK in Rusland het Portugal van Ronaldo uit en landen zoals Colombia en Chili zijn ook heel sterk en moeilijk te bespelen.
En al die andere landen zijn zeer stugge, irritante en vervelende tegenstanders om tegen te voetballen. Ze hebben allemaal een paar enkelbrekers in de ploeg bij wijze van spreken en de scheidsen laten daar tot aan het absurd meer toe.
Messi kreeg daar enkele doodschoppen (en deze ontwijken kan hij nochtans al de beste), dat was niet normaal.
Het is dus een heel zwaar toernooi om te winnen en de manier waarop Messi daarin excelleerde en als best player of the tournament zijn land loodste naar de eindzege, is een heel knappe prestatie die deze gouden bal zeker rechtvaardigt i.c.m. zijn prestaties bij Barca. Lewandowski heeft misschien een aantal goals meer gescoord, maar blijft een eindstation in een superteam dat bovendien niet eens in de top 3 v/d beste Europese competities speelt.
Een andere topspits had bij dit Bayern ook 80% van die doelpunten gemaakt die Lewa maakte, het niveau in de Bundesliga is hoog, maar niet van de absolute Europese top 3 en Bayern steekt er duidelijk met kop en schouders hovenuit. En in de CL en op het EK kon Lewa niet iets ultra uitzonderlijk presteren dus dan komt hij niet in aanmerking voor de Gouden Bal imo.
Salah had dan wat mij betreft meer aanspraak gemaakt, maar Messi is duidelijk de terechte winnaar.

29 november 2021 om 21:57

En waarom is het dan corrupt? Omdat er iemand anders heeft gewonnen dan dat jij wilde? Ik vind ook dat lewa hem verdiende, maar dat wil toch niet zeggen dat het corrupt is man…

29 november 2021 om 21:58

En of dit corrupt is, heeft ook niks te maken met welke voorkeur je hebt, dit is gewoon pure marketing thats it

29 november 2021 om 22:00

Het is gewoon niet serieus te nemen. Iedereen behalve de echte messi fanboys weten dondersgoed dat messi bij lange na niet de beste was. Als lewandoski zijnde had ik ze ook kapot hard geboycot voortaan.

29 november 2021 om 22:01

Het is en blijft een stemming waarin mensen van over de hele wereld stemmen. Je zou hooguit kunnen zeggen dat de stemmers er geen verstand van hebben maar dat maakt niet dat het corrupt is.Edit: ik ben het volledig met jullie eens dat Lewa hem had moeten winnen. Ik verdedig hier niet Messi. Corrupt is gewoon niet het juiste woord.

29 november 2021 om 22:01

Ik vind het aardig veel zeggend dat er een extra prijs in het leven is geroepen en die naar Lewandowski gaat. De media aandacht en in het verleden maakte heel veel voetballers en coaches hun keuzes bekend. Ook dit jaar niks over gelezen. Ballon D’Or is een publieksprijs, eigenlijk sowieso niet echt ergens op gebaseerd en vaak vriendjespolitiek. Is de laatste jaren wel vaker geweest.

29 november 2021 om 22:07

Stemmen worden altijd achteraf openbaar, dat zal nu ook gebeuren anders was de uitslag al bekend slimme... die prijs voor lewa is omdat er vorig jaar geen was uitgereikt en hij hem toen verdiende

29 november 2021 om 22:21

Eigenlijk hadden ze de bal van 2020 alsnog (aan Lewa) moeten uitreiken. Begrijp ook niet helemaal waarom dat zon probleem zou zijn geweest.

30 november 2021 om 00:54

@KJHuntelaar Wie ben ik dat diegene moet winnen die ik goed vind. Het is gewoon bullshit Lewandowski pakt wat ie pakken kan. Sneijder moest destijds deze ook krijgen. Pure ongein ballon d'gelul
Volkomen verdiend, goals, assists, nationale beker en Argentinie weer een prijs bezorgd na zoveel jaren, waar hij trouwens de beste speler van het toernooi was. Jaren lang kritiek gehad dat hij geen prijs met Argentinie kan pakken en nu wordt zijn prijs door fans uit een specifiek hoek gebasht. El Mejor!!! En trouwens, toch wel heerlijk die reacties hier. Wat laten sommige mensen zich kennen, oh oh oh.29 november 2021 om 21:58

Haha lachwekkend dat je er zo naar kan kijken. Ben niet verbaasd overigens, had niks anders van je verwacht.

29 november 2021 om 22:24

Het is eigenlijk best wel triest dat de Messi die CLs en La Liga titles won geprijsd moet worden voor het winnen van een nietszeggende nationale beker of een toernooi in Zuid Amerika die alleen maar interessant is omdat Brazilië en Messi daar spelen. Messi is geweldig en er zal wss nooit meer een voetballer zoals hem zijn maar die fanboys zijn een beetje loco

29 november 2021 om 21:59

Ik kan snappen dat je een fan bent. Maar dit kan je niet serieus meer nemen. Heeft in het hele kalenderjaar 2 a 3 buitengewone maanden gehad en dan een top Copa.

29 november 2021 om 22:01

Topscorer la liga word je ook in 2 a 3 maanden? Meeste man of the match awards en vele assists, dribbels, aanvallen opgezet. Allemaal in 2 a 3 maanden? Ben eens objectief... geen andere speler is het hele jaar in topvorm geweest

29 november 2021 om 22:01

Het was of Messi of Lewa, beiden hadden het in mijn ogen net zo verdiend, maar toch die prijs met eigen land vond ik toch wel de beslisser.

29 november 2021 om 22:04

Kom op. De enige juiste winnaar van deze prijs zou Lewandowski moeten zijn. Er is naar mijn mening echt geen twijfel over mogelijk. Messi gaf opnieuw niet thuis in veel grote wedstrijden. Lewandowski stond er zeg maar altijd…

29 november 2021 om 22:08

Welke grote wedstrijden stond lewa er dan, ik ben benieuwd?

29 november 2021 om 22:10

Jawel. Lewandowski. Daarom ook dat hij het moet winnen. Ik heb het trouwens over buitengewone maanden. Als hij dat het hele jaar had laten zien dan was er geen discussie mogelijk. Maar dat was dus echt niet zo. Sinds de copa is het gewoon slecht voor iemand die zogenaamd de gouden bal wil winnen. Dat was een gebrek aan vorm in plaats van “geen topvorm”.

29 november 2021 om 22:14

Lewa is de laatste maanden van de cl en competitie vorig seizoen geblesseerd geweest, die stond er ook niet het hele jaar en zeker niet in beslissende wedstrijden, dus ben eens objectief.

29 november 2021 om 22:23

Hij is drie weken geblesseerd geweest in het einde van dat seizoen en heeft de volle vier wedstrijden gemist in de Bundesliga. De 6 wedstrijden ervoor scoorde hij 11 goals en de 4 erna scoorde hij er 6. En even uit interesse, bij welke belangrijke clubwedstrijden stond Messi er wel dan? En bij Argentinië stond hij er inderdaad. Dat deed Lewandowski echter ook bij Polen op het EK.

29 november 2021 om 22:30

@lierse Maar wat heeft hij bereikt met Polen? Niets toch? Het was niet zoals bij Modric, waar hij ook geen prijs had gewonnen met Kroatie, maar toch wel wat bereikt had door ze naar de finale te brengen.

29 november 2021 om 22:32

Messi haalt bij een minder team vrijwel dezelfde productie, en draagt individueel meer bij (beste voetballer, je weet wel, van die prijs). Het feit dat hij de copa wint en ook daarin alle awards wint geeft mij de voorkeur boven lewa. Vorig jaar verdiende lewa hem zeker, dit jaar was hij een goede 2e. In de cl waren ze idd beide niet super. Copa winnen telt voor mij zwaarder dan groepsfase ek.

29 november 2021 om 22:37

Ah op die manier. Bij messi telde het bij Barcelona wel dat hij bij een zwakker team speelt, maar bij Lewandowski houden we daar geen rekening mee bij Polen natuurlijk. En dan hebben jullie het over objectiviteit?

29 november 2021 om 22:47

Natuurlijk hou je daar wel rekening mee, maar komop een prijs pakken en op alle vlakken de beste van de copa vergelijken met laatste in de poule met Zweden en Slowakije waarvan er 3 doorgaan? Dan ben je het er toch wel mee eens dat in verhouding messi het beter deed dit jaar?

29 november 2021 om 22:48

Maar 4e eindigen in de poule is wel andere koek

29 november 2021 om 23:00

Hij maakte 60% van alle goals die Polen gescoord heeft op dat EK. Veel meer kon hij niet doen. Zeer matig argument. Dat is alsof ik Messi ga afrekenen op het feit dat hij derde werd met Barcelona. Terwijl hij ook niet meer kon doen dan hij gedaan heeft.

29 november 2021 om 23:11

Ja en die spits van VVV werd hier topscorer, die kon ook niet meer doen. Gast geef gewoon toe dat je er naast zit... Polen is geen San Marino

30 november 2021 om 00:08

Die Copa stelt geen drol voor. Hoeveel landen uit de top 20 van de wereldranking spelen op dat toernooi?

30 november 2021 om 00:28

Je hebt helemaal gelijk. Voortaan slaan we laatste in een zwakke EK poule hoger aan dan het winnen van de Copa. Japie en lierse hebben gesproken dames en heren...

30 november 2021 om 00:38

@lierse In periode 1 januari 2021 - 24 oktober (sluiten van stemming) had Messi middels doelpunten meer punten gewonnen voor zijn ploeg dan Lewandowski (of Benzema, wie in mijn optiek zeker top 3 had moeten eindigen), meer punten gewonnen voor zijn team middels G+A, meer match winning goals, meer match winning g/a, meer dan dubbel (!) aantal MotM verkiezingen. Speltechnisch zal er geen uitleg nodig zijn verder, completere speler die naast een hoog aantal doelpunten ook de speler die meeste kansen voor medespelers tot stand bracht. Dan is een verschil van 6 g/a echt wel gecompenseerd. Zoiets is niet haalbaar in 2 à 3 buitengewone maanden. Mocht je waarde hechten aan de cijfers erbij:
points won by goals: 22 (messi) vs 20 (lewandowski) vs 19 (benzema)
Points won by G/a: 39 vs 25 vs 30
Match winning goals: 9 vs 8 vs 6
Match winning G/a: 15 vs 10 vs 10
Motm: 27 vs 13 vs 11

Vooral die laatste is bizar, 27 keer tot beste speler op veld worden uitgeroepen in 49 wedstrijden in de periode die relevant is voor deze prijs. Dit zijn dan ook heel makkelijk te interpreteren stats, zoals doelpunten en assist ook zijn (voor goede orde deze zijn: goals: 40 vs 54 vs 35. Assists: 16 vs 8 vs 12. G/A: 56 vs 62 vs 49)

Als nog dieper op stats ingegaan is die zich niet tonen in directe output heb je nog dingen als je xG (31.32 vs 48.69 vs 28.01), xA (20.25 vs 8.62 vs 9.48), chances created (114 vs 55 vs 77) en zo kan nog tijdje doorgegaan worden. Maar feitelijk won Messi voor zijn teams meer punten middels zowel goals als g/a, was hij de speler die in die periode zijn xG meeste deed outperformen (128% vs 111% vs 125%) én was hij nog eens de speler die meeste last had statistisch gezien van teamgenoten die kansen niet omzetten in doelpunten (69% vs 93% vs 137%). PUUR Hypothetisch (DIT IS NIET HOE Interpreteren VAN Statistieken Normaliter Gaat) gezien zou Messi met zelfde mate van outperformen door hemzelf en performen van teamgenoten voor xA uitkomen op afgerond 62 doelpunten en 19 assists in als hij de onderliggende statistieken van Lewandowski zijn jaar zou pakken, waar Lewandowski uit zou komen op afgerond 35 doelpunten en 6 assists met de onderliggende statistieken van Messi dan zou een verschil van 81 vs 41 zijn in voordeel Messi. Nu is zo'n vergelijking natuurlijk niet fair maar de factor het team waarin de speler speelt en de rol daarin blijft nu volledig buiten beschouwing dat is dan ook waarom dit PUUR Hypothetisch is . Dan kan je altijd twisten of het hoge aantal xG voortkomt uit positie, kwaliteit of team. Net als de xA waar kwaliteit vs kwantiteit factor is. Maar vond het interessant om even erbij te zetten om even visueel te maken hoe het eruit had gezien als droge statistieken op andere situatie geplaats zouden worden. Nu is voetbal meer dan wat onderliggende cijfers waar natuurlijk heel voorzichtig mee om gegaan moet worden qua interpretatie.

Maar de mate waarin gedaan aan het worden is alsof Messi geen jaar heeft gehad waarmee ELKE andere speler topfavoriet voor Ballon D'or zou hebben gewonnen is vreemd imo. Hij won zijn team meer punten dan de concurrenten voor de prijs, was zelf de grootste overperformer terwijl hij meest in de steek werd gelaten door teamgenoten betreffende maken van doelpunten, tel erbij op dat hij dit kan koppelen aan fysieke prijzen en je hebt gewoon een terechte winnaar. 2 prijzen met teams, 4 individuele prijzen. Zelfde aantal als Lewandowski met 3 teamprijzen en 3 individuele prijzen. Ik vind de verontwaardigen errond daarom ook echt moeilijkt te plaatsen.

30 november 2021 om 01:18

@Hazardinho Kijk waar die Argentijnse internationals spelen en kijk waar de meeste Poolse internationals spelen. Messi is onringd door veel betere spelers. Argentinie hoeft in principe alleen van Brazilie te winnen om zo een Copa te winnen want de rest van die teams stellen weinig tot niks voor

30 november 2021 om 01:34

Ja dan had Messi ook maar meer moeten doen in Spanje want derde is dan ook onacceptabel. Maar daar zal je het dan plots niet mee eens zijn.

30 november 2021 om 01:42

@wolterx, bij mij persoonlijk ligt de verontwaardiging aan het feit dat hij na die copa geen drol meer gepresteerd heeft (voor iemand van zijn kwaliteiten). Zoals hierboven gezegd heeft hij een geweldig voorjaar gehad (met de maanden januari-maart echt abnormale statistieken, hij zorgde op zijn eentje ervoor dat Barcelona nog even meedeed voor de titel. En ik vind persoonlijk dat deze prijs te vaak stopt in juni of juli. Als de grote prijzen uitgedeeld zijn dan ligt de winnaar al vast. Persoonlijk vind ik de beste de meest constante (in de vorm van liever een spits die een heel seizoen scoort en blijft scoren dan een spits die in een paar maanden enorm veel scoort en voor het overige wat minder). Maar dat is dus een discussie die gaat over opvatting van de beste van een jaar. Om het trouwens eerlijk te houden mag de periode 25 oktober 2020-1 januari 2021 ook wel meegerekend worden vind ik. Anders verdwijnen de prestaties van twee ongelofelijk belangrijke maanden gewoon.

30 november 2021 om 02:01

Ronaldo won het ooit juist dankzij de periode ná juli, ze hebben de stemming toen zelfs uitgesteld omdat Ronaldo ergens eind oktober een hattrick maakte met Portugal, terwijl Ribery op dat moment de meeste stemmen had. Dus het klopt niet er niet na juli wordt gekeken, maar het is wel logisch dat de periode januari-juli meer bepalend is, dat is de periode waarin je meer moet pieken. Bij de Belgische gouden schoen hier wordt ook wel dezelfde redenering gehanteerd.

30 november 2021 om 02:37

De stemmingen werden uitgesteld omdat Blatter zei dat die liever Messi had dan Ronaldo. Ronaldo kwam over als een commandant, en was volgens mij al bekend dat Ribery top favoriet was. Ronaldo klaagde dat hij niet zou komen opdagen, en de stemmen werden uitgesteld. Ronaldo speelde toen nog een play off wedstrijd tegen Zweden, hij maakte een hattrick om Portugal alsnog naar het Wk(?) te sturen.

30 november 2021 om 04:24

ik denk dat weinigen dit zeggen wolterx , maar lewandowksi heeft em gewoon verdiend

30 november 2021 om 11:18

@lierse, Ik ben het met je eens dat het belachelijk is dat de periode tussen sluiten van stemmen en start nieuwe kalenderjaar eigenlijk volledig buiten alles lijken te vallen, gaat volgend jaar leuk worden met het WK dat in die periode valt. Zoals je al zegt gaat het over opvatting, maar die constant scorende spits gaat toch gewoon de gouden schoen winnen zoals Lewandowski dit jaar heeft gedaan, Immobile vorig jaar en Suarez en Forlan in periode tussen eerste ballon d'or Ronaldo en nu. Logischerwijs hebben Messi en Ronaldo die ook gewonnen nog. Maar Immobile, Forlan en Suarez hebben nooit deze verontwaardiging gehad voor het niet winnen van de Ballon d'or ondanks dat het constant scorende spitsen waren (2016 van Suarez was trouwens bizar jaar met 37 en 17 assists, meeste goals en meeste assists in top 5 competities. Ernaast nog 3 goals en 6 assists voor Uruguay in 8 WK kwalificatiewedstrijden. In de CL 5 goals en 4 assists nog. 45 doelpunten en 27 assists wat zelfde aantal was als uiteindelijke winnaar Ronaldo, kwam niet in de top 3 voor Ballon d'or met slechts 91 punten wegens gebrek aan prijzen).

29 november 2021 om 21:59

Natuurlijk had Lewandowski deze prijs verdiend, maar opzich wel te verwachten dat de prijs gegund wordt aan Messi.

29 november 2021 om 22:05

Hahaha prachtig dat alleen Barca en Messi fanboys het terecht vinden en de rest niet. Ligt het dan aan de rest of ? Jullie hebben het steeds over Madrid supporters.. zelf weten jullie stiekem ook dat dit een corrupte bende is en Lewa het gewoon verdiende.

29 november 2021 om 22:14

Heb echt weinig met Barcelona, maar dat de Ballon d'Or naar de beste speler ter wereld gaat is juist positief. Het is juist te vaak gegaan om prijzen, zeker in jaren van WK maar als je de prijs wilt geven aan de beste voetballer ter wereld dan is dit enige juiste uitslag. Er is simpelweg geen betere voetballer actief dan Messi, althans zo zie ik het. Hoe saai het ook is wanneer een speler dusdanig vaak wint, als het gaat om beste speler had hij hem nog veel vaker moeten winnen.

29 november 2021 om 22:34

Corrupte bende? Er is toch gewoon gestemd door spelers, bondscoaches en journalisten. Zie niet in hoe dat corrupt is. Op de journalisten na, wordt dat dus echt gedaan door voetballers en coaches zelf. Toch wel mensen met verstand zou je zeggen.

29 november 2021 om 22:37

Misschien had hij hem vaker kunnen winnen, maar er zitten natuurlijk ook een hoop jaren bij waarbij Ronaldo zeer terecht heeft gewonnen natuurlijk. De beste voetballer ben je ook als je op de grote momenten opstaat naar mijn mening, uiteindelijk wordt je daar toch ook door herinnerd bij het grote publiek. Denk wel dat dit zijn laatste gouden bal wordt, momenteel op basis van zijn spel bij PSG kun je hem niet meer de beste voetballer noemen. Misschien kan hij dat nog omdraaien, maar momenteel vind ik Mbappe, Benzema, Salah en Lewandowksi toch regelmatig wat meer uitblinken en zij zijn dan ook wel de mannen die om de volgende bal wel zullen gaan strijden. Uiteraard weet ik niet hoe het na de winterstop gaat lopen.

29 november 2021 om 22:38

Dat verstand valt wel mee aan de positie van Jorginho te zien.

30 november 2021 om 00:14

@Wolterz

Messi heeft hem letterlijk gekregen door zijn Copa winst maar het gaat niet om prijzen.

30 november 2021 om 00:32

Het gaat om de combinatie van nationaal en internationaal presteren in teamverband en individueel. Zo moeilijk is het niet. Als je alles in verhouding optelt heeft messi met zijn statistieken en prijzen over het geheel gewoon meer laten zien.

30 november 2021 om 00:44

@herosennin44

n periode 1 januari 2021 - 24 oktober (sluiten van stemming) had Messi middels doelpunten meer punten gewonnen voor zijn ploeg dan Lewandowski (of Benzema, wie in mijn optiek zeker top 3 had moeten eindigen), meer punten gewonnen voor zijn team middels G+A, meer match winning goals, meer match winning g/a, meer dan dubbel (!) aantal MotM verkiezingen.

Als je dieper naar de onderliggende statistieken gaat kijken kende hij ook geen gelijke, was zelf een enorme overperformer van zijn xG waar zijn teamgenoten nalieten om zijn kansen om te zetten in doelpunten. Dan heb ik het alleen even over directe doelpuntenbetrokkenheid. Speltechnisch veegt hij door zijn rol logischerwijs volledig de vloer aan met de overige kanshebbers. Het gooien op de Copa winst (waar hij zelf trouwens meeste doelpunten en meeste assist had met daarbij prijs voor beste speler van toernooi) is te makkelijk. Maar helpt hem wel qua prijzen aangezien hij gedeelde eerste plek had qua gewonnen prijzen in periode waarop beoordeeld is.

30 november 2021 om 02:05

@Sander, met alle respect, maar je bent gewoon aan het lullen zoals ze doen in toogpraat. Er zijn meer dan genoeg niet-Messi en niet-Barcafans die vinden dat Messi terecht won, er is niet 1 "restgroep" 😅

29 november 2021 om 22:57

Bro je naam is letterlijk "messi" hoe serieus moeten we je mening dan nog nemen
Dat dit lachwekkend is staat buiten discussie en op deze manier devalueert die ballon d'or gewoon volledig maar het staat zo mooi op het affiche natuurlijk

🤡🤡🤡🤡. Meest onterechte ballon d’or ooit en velen zullen dit niet serieus nemen en gaan nemen in de toekomst. Heeft een paar maanden goed gespeeld en dat was het. Zogenaamd gaat over een heel jaar, wat een grap.

De hele opzet moet veranderen want dit os echt de druppel. Kijk ook hoe ze een extra prijs erbij verzinnen ff snel voor Lewa omdat ze al aanvoelen dat het voor opschudding gaat zorgen. Nee dit moet veel objectiever en eerlijk. Dit is echt een cheerleaders-prijs geworden.

29 november 2021 om 21:57

Nedved? Owen?

29 november 2021 om 21:58

Hahah nee joh, alleen zure CR7 cryboys zullen dit niet meer serieus nemen omdat Ronaldo maar liefst 2 gouden ballen minder heeft, lekker slapen vannacht!

29 november 2021 om 22:00

Ik vind Ronaldo sowieso veel beter dan Messi, maar de afgelopen 2 jaar had het Lewandowski moeten zijn en als je dat las Messifanboy niet kan toegeven dan snap je er echt niks van.

29 november 2021 om 22:06

Haha wauw Messi01. Het waren juist de Messi fans die riepen dat het een commerciele prijs is toen het gelijk stond in ballon do'rs, en nu ineens word het weer wel serieus genomen door jullie?

29 november 2021 om 22:09

Dat je Ronaldo sowieso veel beter vind dan Messi: dan snap je er pas echt niks van. Lekker basketball kijken gap.

29 november 2021 om 22:30

Garrincha10: Messi is alleen beter in dribbelen, voor de rest is Ronalde de completere voetballer. Jij snapt er juist niks van, ga korfbal kijken 'gap'.

29 november 2021 om 22:32

Stoere praat met je gap, misschien moet jij korfbal gaan kijken want Messi geeft nooit thuis in grote wedstrijden. Waar was ie in de finale van de Copa dan? En tegen Atletico en Real en Sevilla toen het er echt om ging? Ook verstoppertje aan het spelen.

29 november 2021 om 22:34

Ronaldo de completere voetballer op dribbelen na? Hahahaha. Messi staat qua goals gewoon gelijk met Ronaldo over zijn hele carriere en heeft echt een paar honderd assists meer. Hij kan minimaal even goed afmaken en zijn passing, inzicht en spelmaken is sowieso van een veel hoger niveau.

29 november 2021 om 22:52

Ik vul je onwetendheid aan Chickie: inzicht, overzicht, passing (vooral steekpasses), techniek en schotprecisie. Geplaatste schot waarmee Messi afwerkt kan CR5 van dromen. CR5 schiet 99x de 3e ring in en de 100e vliegt per ongeluk in de kruising. Koppen en penalties is CR5 beter in. Vrije trappen uiteraard Messi. Messi kan je op de vleugel kwijt, in de spits, op 10 en zelfs op 8 of 6 vanwege zijn absurde inzicht en vermogen om aanvallers in stelling te brengen. Een veelzijdige voetballer: dus wie is er nou completer van de 2? Zie je nu zelf niet in hoe stom je reactie is? Echt een chick. Daarom is voetbal niks voor dames. Ik heb Messi nog geen beweging zien proberen te doen die faliekant mislukt. Bij CR5 heb ik de meest simpele schaar gewoon zien mislukken. Komen we bij het volgende aspect waarin hij de veters van Leo niet mag strikken: balbehandeling.

RVB,
Barney houd het bij darten en een biertje of 100.

29 november 2021 om 23:14

'Messi is alleen beter in dribbelen, voor de rest is Ronaldo de completere voetballer'. Moeten we dit soort mensen nog serieus nemen?

30 november 2021 om 00:00

Ronaldo zijn goals waren in vrij recente jaren cruciaal in 3 CL winsten. Die van Messi voornamelijk in La Liga, toch een niveautje minder. Dat is niet om Messi te bashen maar Ronaldo is ook een fenomeen en als er mensen zijn die hem beter vinden zeggen ze niks vreemds. De man is jarenlang een garantie op grote prijzen geweest

30 november 2021 om 01:55

Die goals van Ronaldo in de CL waar ze zoveel arbitrale dwalingen in hun voordeel kregen (niet in het minst enkele offside goals van Ronaldo tegen Bayern) en nog andere vormen van extreme geluk hadden, maken Ronaldo groter dan hij is.
Een fenomeen tot daar aan toe, maar komt niet in de buurt van Messi als allround voetballer.

30 november 2021 om 02:55

Prachtige en uiterst objectieve reactie weer. Als Ronaldo grote prijzen wint dan ligt het aan geluk en een incapabele arbitrage. Als Messi grote prijzen wint dan ligt het aan hem 😄 Zo kan je elk oordeel buigen in je eigen voordeel om je favoriete speler als beste uit de bus te laten komen 😄

30 november 2021 om 06:38Benzema en Bale hebben evenveel cruciale goals gemaakt in die Cl's maar daar hoor je niks over. Ronaldo was ook nergens te bekennen in 3 van de 4 cl finales met Real. En die met Man U trouwens ook niet. Heeft mazzel dat Van der Sar het wist te winnen door penalties te stoppen tijdens penalty reeks van Ronaldo miste die van hem.

Maar goed, dat Real was een team van formaat net als dat Messi grote successen haalden met het team onder Guardiola. Het Barcelona sinds een jaar of 4 is heel disfunctioneel als team

30 november 2021 om 11:44

Nou nee CR heeft geen 1 finale beslist dat was Bale namelijk

30 november 2021 om 12:27

Zonder Ronaldo hadden ze niet eens in die finale gestaan. Ik weet niet of je je bv nog die volley tegen Juventus kan herinneren

30 november 2021 om 12:42

Ik buig niets om Japie, benoem enkel feiten. Je mag het allemaal nagaan als je het niet wil aannemen.

30 november 2021 om 12:46

Nog een interessante weetje btw:
In 2018 eindigde Messi slechts op de 5de plaats, terwijl hij toen betere statistieken had dan de statistieken van Lewa in 2021.

30 november 2021 om 12:51

Japie_krekel die begint over het buigen van oordelen om je gelijk te halen. Zolang jij op deze site zit doe je niet anders volgens mij.

29 november 2021 om 21:59

Grapjas, qua stats en prijzen kan niemand dit jaar tippen aan messi, overal gewoon de beste. Lewa verdiende hem vorig jaar, maar heeft dit jaar enkel in Duitsland gepresteerd in verreweg het beste team daar. Europees en ek viel het toch tegen, waar messi de copa wint. Gewoon terecht dat messi de beste is.

29 november 2021 om 22:01

11 goals in 12 wedstrijden bij Polen en 11 in 9 wedstrijden in de CL. Ook 3 goals op het EK. Hoezo alleen in Duitsland? Nee het was totaal niet terecht. Messi heeft een paar maanden gepresteerd terwijl het over 1 jaar gaat.

29 november 2021 om 22:03

Ja eruit in de groepsfase en kwartfinale? Chapeau dat verdient de balon dor. Die stats van messi haal je echt niet in 2 a 3 maanden en zeker niet in dat dramatische barca team.

29 november 2021 om 22:03

Weet je dan eigenlijk dat Lewandowski meer goals + assists had?

29 november 2021 om 22:05

Hazardinho. Polen is dan wel even wat moeilijker mee te presteren dan Argentinië. Daar bij is de Copa ook maar een klein toernooitje natuurlijk met een paar landen. Als je dingen in perspectief wil zien dan…

29 november 2021 om 22:07

Ja als we zo gaan oordelen dan kunnen alleen spelers van toplanden hem winnen. Zet Messi bij Polen en hij doet niks beter. Daarnaast is die Copa een toernooi wat amper iemand serieus neemt. Alleen Brazilië is sterk en de rest middelmaat. En wat doet Messi in de CL de laatste jaren? Heeft vgm al jaren op rij oorwassingen meegemaakt..

29 november 2021 om 22:07

Het gaat toch ook niet allemaal om statistieken? Ik vind Benzema's prestaties veel knapper. Hetzelfse geldt voor Salah. Hun twee en Messi zijn voor mij om het even. Zij dragen allemaal hun team op meerdere vlakken, Lewandowski is een grandioze afmaker in een verder al overdominant Bayern dat door anderen wordt gedomineerd.

29 november 2021 om 22:11

Op moment van stemmen had messi meer goals en assists. Maar ze zitten dichtbij. Op elk ander vlak draagt messi meer bij qua voetbal. En heeft hij alle individuele prijzen op de copa gewonnen, en meer man of the match awards in het hele jaar waar jij zegt dat hij maar 2 a 3 maanden presteerde...

29 november 2021 om 22:15

Haha, Polen is een team vol houthakkers. Wat verwacht je dan? Nee een Copa winnen dat elk jaar gehouden wordt en 10 pogingen hebt gehad is knap. Dat is een competitie met 2 goeie ploegen, grote grap. De stats van lewa zijn beter. Messi is al maanden matig bezig zo iemand verdient geen ballon dor.

29 november 2021 om 22:15Indd suarez het gaat niet alleen om g/a maar ook hoe een team wordt gedragen door een bepaalde speler. In een jaar dat real geen aanvallers had en 70 blessuregevallen had loodste benz ze naar de halve finale cl en deden ze door hem mee tot laatste dag om de kampioenschap. En hij was in elke grote wedstrijd belangrijk. Daarnaast had hij nog geweldige statistieken (nog beter dan messi in 2021). Maar messi die maar een paar maanden goed speelt kan je nooit boven bijv een lewa zetten die een heel jaar constant presteerde of boven benzema. Wat een grap deze ballon dor ðÿ¤¡.

29 november 2021 om 22:17

In plaats van een punt proberen te maken door mijn woorden te verdraaien zou je ook eens kunnen erkennen dat in mijn reactie BUITENGEWONE maanden had gezet (ik zet het even in caps lock zodat je er iets moeilijker naast leest).

29 november 2021 om 22:26

Messi heeft een paar maanden 'niet' gepresteerd in plaats van een paar maanden wel.
Je eigen land persoonlijk naar een hoofdprijs loodsen weegt nou eenmaal zwaar. Dat is onder andere ook waarom Maradonna die larger than life status heeft. De gouden bal is daarnaast geen prijs voor meeste doelpunten, daarvoor hebben we de gouden schoen nog dis dat argument dat Lewa meer goals heeft gaat niet op.

29 november 2021 om 22:31

Ook nogal een non-argument. Als de volgende Messi geboren wordt in Kazachstan dan wint die nooit een gouden bal in wk/EK/copa-jaren? Want ja dan zal een Duitser/Fransman/Braziliaan/… wel uitgeblonken hebben bij de winnaar van een groot toernooi.

29 november 2021 om 22:38

@tilburg want lewa had zulke stats gehaald in het team van barcelona?

29 november 2021 om 22:41

Lierse het gaat om overal, als die uit Kazachstan de beste van zijn competitie wordt en in de cl is er geen twijfel. Dit jaar is er niemand die er in alle competities het hele jaar duidelijk bovenuit stak, maar deed messi het op 2 vlakken (competitie en copa) en lewa enkel in Duitsland in een veel beter team. Snap je dat in verhouding messi dan net beter heeft gepresteerd?

29 november 2021 om 22:46

Als de Kazachstaande Messi het in de competitie en CL overweldigend goed zou doen, zou hij waarschijnlijk best een goede kans maken. Vergeet niet dat Ronaldo de gouden bal in 2014 won terwijl Messi in dat jaar tot beste speler van het WK werd uitgeroepen en het meest waardeloze Argentinie in tijden naar de finale heeft geloodst.

30 november 2021 om 00:04

Twee goals maken in de farmers league is niet iedereen gegeven

30 november 2021 om 00:22

@Hazardinho

De Copa gaat enkel tussen Argentinië en Brazilië. Als een van die 2 niet winnen, hebben ze gefaald. Het is dus ook totaal niet prijzenswaardig alsof Frankrijk en Duitsland een EK zouden spelen tegen Zweden, Polen, Slowakije, Israel etc en we dan de eerste twee zouden prijzen voor hun overwinning, wat niemand zou doen.

Maar nu gaat het om Messi. Nee Benzema of Lewandowski verdienden de Gouden bal. Benzema voorop wat ik echt ongelooflijk vindt dat men het amper over hem heeft.

30 november 2021 om 00:37

Die Copa werd ook zowat elk jaar gespeeld. Misschien moeten ze nu ook het EK elk jaar wanneer er geen WK is, laten spelen.. Is toch elk jaar een extra kans voor een ballon dor ook. En oja als Lewa het EK niet kan winnen, dan het EK verkleinen naar 10 teams.

30 november 2021 om 01:33

Klopt niet Lierse, als de volgende superster uit Kazachstan komt dan wordt daar rekening mee gehouden. En hoewel je als sterspeler bij een topland meer kans maakt om een prijs te winnen, is het voor Argentinie onder Messi een echte must itt de superster uit Kazachstan.
Die enorme druk is ook immens en als je maar om de paar jaren zo'n titel kan winnen, dan is dat allesbehalve gemakkelijk.
De druk die Messi bij Argentinie altijd heeft gekend is eigenlijk buitenproportioneel groot, Maradona ervaarde helemaal niet zo'n druk zoals Messi omdat hij geen referentie had.
Bij Messi was het altijd die referentie naar Maradona, dat wordt weleens onderschat denk ik. Om dan onder die druk op je 34ste die Copa te winnen is gewoon enorm knap vind ik.

30 november 2021 om 01:44

Hierboven nemen mensen het Lewandowski nochtans nog kwalijk dat hij met Polen (ondanks dat hij 3 goals maakt in de groepsfase) uitgeschakeld wordt. Echt veel rekening wordt er dan toch niet mee gehouden?

30 november 2021 om 12:56

Hoeze wordt er geen rekening mee gehouden? Lewa had de 2de plaats gisteren he!
Men doet alsof Lewa helemaal geen erkenning krijgt, persoonlijk zou ik hem zelfs niet in de top 3 hebben gezet (Messi, Salah en Benzema imo), maar hij eindigde 2de achter een buitenaardse geit.
Dan lijkt het mij dat hij geen nadeel ondervindt van zijn Poolse nationaliteit, natuurlijk had hij als Duitser die bv. een EK won mss een tikkeltje meer kans, maar zelfs dan zou voor mij Messi nog steeds de nr.1 zijn omdat hij Argentinie echt eigenhandig naar die Copa loodste. Lewa is zoals ik meermaals zei een fenomenaal eindstation, maar tilt niet het niveau van het ganse team omhoog.

29 november 2021 om 21:59

Dat het niet over het gehele jaar gaat is toch logisch wanneer de prijs wordt uitgereikt, een MAAND voor het eind van het jaar...

29 november 2021 om 21:59

2019 in had Van Dijk ook die prijs moeten winnen in de plaats van Messi

29 november 2021 om 22:00

Ook in het jaar dat sneijder hem moest winnen!

29 november 2021 om 22:06

Ieder jaar is er wel wat. Wint Messi niet dan moest er gekeken worden naar een half jaar waarin de prijzen verdeeld worden, naar goals, naar, landen prijzen. Wint Messi wel dan het tegenovergestelde. Als Messi de prijs wint is het onterecht, wint hij de prijs niet dan is de Winter terecht. Mensen zijn 7de ballon d'Or. Voor mij was het niet nodig, maar ik ben blij dat ie em heeft gewonnen, vooral vanwege de discussie voor beste voetballer van deze tijd of allertijden. Het verschil in Ballon d'Ors met Ronaldo past beter bij het kwaliteitsverschil tussen de 2.

30 november 2021 om 00:40

@Fouadsky, Dus Modric en Iniesta is ook einde discussie? Want ja de Ballon dor maakt verschil in kwaliteit.

29 november 2021 om 22:39

Hoezo?? 1x Ligue 1 goal is echt wel een ballon waard..

29 november 2021 om 22:09

heerlijk om die haters weer te zien huilen. dat het allemaal zo onterecht was. Als die nu niks had gewonnen geen topscoorder was geweest op de Copa en in La Liga, hij geen all time topscoorder zou zijn geworden van ziud amerika, hij niet de meeste motm awards zou hebben gekregen afgelopen jaar dan zou ik het helemaal begrijpen dat er ophef zou zijn ontstaan maar blijkbaar wordt het gewoon allemaal afgedaan als helemaal niks presteren.

30 november 2021 om 00:30

@ericvanloo

Ik ben geen hater maar er zijn toch duidelijk kanttekeningen?

De Copa gaat enkel tussen Argentinië en Brazilië. Als een van die 2 niet winnen, hebben ze gefaald. Het is dus ook totaal niet prijzenswaardig alsof Frankrijk en Duitsland een EK zouden spelen tegen Zweden, Polen, Slowakije, Israel etc en we dan de eerste twee zouden prijzen voor hun overwinning, wat niemand zou doen.

In Spanje was hij goed maar ook echt vaak genoeg zwaar door de ondergrens. Ik vind ook dat 'goed spelen' in een competitie geen argument is als je hem niet gewonnen hebt, vooral vorig jaar gezien Real Madrid zijn 5 aanvallers los van Benzema niet eens 10 doelpunten bij elkaar hadden en Atletico door Suarez naar de eindstreep gedragen is, die dus ook niet super was. Je speelt ook sowieso over het algemeen tegen veel stuk mindere teams in de competitie. De meeste MOTM awards waren dus ook of bij de Copa, of Spaanse copa of competitie, allemaal competities waar je vooral tegen max subtoppers uitkomt.

Ik vind dat Benzema hem had verdiend. Speelde nogmaals in een team waarbij de aanval niet eens 10 doelpunten bij elkaar sprokkelde, waar de gehele defensie aan tot de helft van het jaar er uit lag en bracht ze desondanks naar de halve finale CL tegen iedereen zijn verwachtingen in.

Heeft ook een hogere betrekking bij doelpunten dan zowel Messi als Lewandowski en won de Nations Cup waar hij 4 keer scoorde waarvan 2 in de finale.

Robert Lewandowski is 2 jaar op rij berooft van een ballon d'or. Messi was goed dit jaar maar Lewandowski was toch een stuk beter imo.

29 november 2021 om 21:57

Door wie is hij beroofd? Er wordt toch gewoon gestemd.

29 november 2021 om 21:59

Ja, laat maar weer eens zien dat er gestemd wordt op basis van populariteit in plaats van kwaliteit.

29 november 2021 om 22:00

Je gaat hier toch niet de kwaliteit van Messi ter discussie stellen?

29 november 2021 om 22:02

Dat zeg ik toch ook nergens? Het is overduidelijk dat lewan een veel beter jaar heeft gedraaid. Messi heeft uiteraard meer talent.

29 november 2021 om 22:05

1 jaar beroofd, dit jaar was het echt 50 50, of misschien zelf 51 49 door die internationale prijs.

29 november 2021 om 22:12

50/50 is het blijkbaar alleen in de ogen van de Barcelona supporters. Degenen die objectief zijn, zien het allemaal anders. Heb je zelf vast ook wel door nu.

29 november 2021 om 22:12

Als hij die vorm bij barca door trok bij psg zou ik hem aan messi geven. Maar dat heeft hij niet gedaan. Hij doet het vrij matig bij psg. Ik vind het vrij vreemd om iemand een prijs te geven op basis van een goed half seizoen.

29 november 2021 om 22:22

De maanden waarin prijzen verdeeld worden tellen toch zwaarder dan die 2 maanden na de zomer tot ze gaan stemmen. Lewa was afwezig in die belangrijke maanden.

29 november 2021 om 23:08

Yeah right 51-49. Kijk je wel naar PSG? Hij is niet eens de beste uit zijn team momenteel. Komopzeg

29 november 2021 om 22:33

Je krijgt wat je verdiend.

Wat een onzin... dit is zo onterecht voor lewandowski... vriendjespolitiek

Wat een faal.. Populariteitsprijs, Lewandoski had hem veel meer verdiend

29 november 2021 om 22:04

Messi is al zeker een half jaar verschrikkelijk uit vorm. Dus ja het is vooral een stem voor de naam Messi. Misschien heeft Messi in de voorbije jaren al zon naam voor zichzelf gemaakt dat het op die manier al een reden is om op te stemmen.

En hoe anders kan je dan een spits, vleugelspeler, creatieve middenvelder, verdedigende middenvelder, verdedigers, keepers en alles daar tussen met elkaar vergelijken voor eenzelfde prijs? Kante, Lewandowski of Donnarumma hadden het in zekere zin net zo verdiend.

29 november 2021 om 22:11

Westend

Wist niet dat je topscoorder aller tijden kon worden van Zuid Amerika, topscoorder kon worden van La Liga, Topscoorder kon worden van de Copa America, Meest assists kon hebben op de Copa America, Beste speler kon worden van de Copa America en natuurlijk ook nog effe de Copa Del Rey beslissen met 2 goals als je verschrikkelijk uit vorm bent, hij moet toch wel echt ongeloofelijk goed zijn als je zo slecht in vorm bent en toch dat allemaal weet te presteren.

29 november 2021 om 22:19

'Messi is al zeker een half jaar verschrikkelijk uit vorm'. Hier kun je eigenlijk al stoppen met lezen.

29 november 2021 om 22:23

Nou ja het gaat toch over kalenderjaar 2021 en niet het seizoen? Messi zit nu al een half seizoen in Parijs en je kan nu niet zeggen dat dit zo'n succes is tot nu toe toch (mede door veel blessures)? Heeft zeker een prima begin van 2021 gehad, maar zeker niet constant. Daar staan wel spelers tegenover die dat wel hebben gedaan.

29 november 2021 om 22:24

Kante was erg goed in de cl eindfase, maar daarbuiten niet bijzonder en veel geblesseerd. Zowel kante als jorginho zou belachelijk zijn en ja ik ben voor chelsea.

29 november 2021 om 22:34

En nu de tweede helft van 2021. Ik wacht..

haha het mooiste aan deze is dat een paar hier de komende dagen heel slecht gaan slapen. Messi #7, niemand die hem dat afpakt. Jammer dat ie hem niet in een Barca stadion kan laten zien.

29 november 2021 om 22:00

Met name de madrid fans ja, haha

29 november 2021 om 22:02

Jij vindt diabeet dat Messi hem meer verdiende dan Lewandowski???

29 november 2021 om 22:06

Heerlijk die reacties, kan er alleen om lachen. Wat laten die fanboys zich kennen haha.

Lachertje! Salah 7, Lewandowski 2e, Benzema 4e?! Dit was naar mijn idee toch wel de top 3... Maar nee die wordt gecompleteerd door Jorginho.

Oef voortaan mogen we hem LM7 noemen :D. Het is hem gegund na die spannende duels in de Copa Amerika!

Wat een corrupte zooi man man man, 💯 voor LEWA

Schandalig. Lewandowski overall veel beter. Vorig seizoen ook al genaaid. 41 en 7 assist in 29 wedstrijden is bizar. Laat staan de CL goals nog. Lachwekkende prijs. Salah lager dan Ronaldo 😂

30 november 2021 om 00:32

Overal beter in? Betere team, meer goals? Ja. Maar meer man of the match of assist en kansen gecreëerd? Nee

Dat die prijs niet serieus te nemen is toch al jaren bekend. Lewa had hem moeten winnen. Zowel vorig jaar als dit jaar. Lewa hele jaar top gepresteerd en Messi maar een half jaar. 2 keer op rij bestolen. Niet te geloven zeg.

29 november 2021 om 22:21

Vorig jaar is hij bestolen? omdat hij niet werd uitgereikt?

30 november 2021 om 07:55

Ja lijkt mij toch duidelijk? Dat het niet doorging was 1 grote grap. Hij verdiende het nu 2 jaar op rij.

De beste aller tijden, met zijn 7de Ballon D'or. Nogmaals een bevestiging dat hij de enige en echte GOAT is.

29 november 2021 om 22:14

Dat is jouw mening Iniesta. Voor mij is hij niet eens de grootste Argentijnse voetballer ooit.

29 november 2021 om 22:39

De grootste misschien niet, in Argentinië blijft Maradona erg groot. Voor mij wel buiten kijf dat Messi de beste is. Die presteert al heel zijn carriere veel constanter, en heeft zo'n 500 goals meer dan Maradona, en dat in een lastiger tijdperk ook als je het mij vraagt. Ja, vroeger konden verdedigers slagers zijn, maar technisch/tactisch ook veel minder sterk dan nu.

30 november 2021 om 00:06

Messi is een fenomeen. Maar om te zeggen lastigere tijdperk... Maradona zijn been werd letterlijk door midden getrapt, en de tegenstander kreeg geen eens rood.

30 november 2021 om 00:12

Maradona stapte niet in topteams maar maakte eigenhandig van matige teams topteams. Voor mij de beste allertijden

30 november 2021 om 00:35

Ja Messi heeft dat zeker nooit gedaan? Zelfs de trainer(Koeman) zei dat de spelers van Barca beter leken omdat Messi er liep.

30 november 2021 om 00:51

Japie hou toch op. Maradona alleen maar dat een wk heeft gewonnen. Club stats van Maradona is niet echt wow. Echt slechte cijfers bij Barcelona. Bij Napoli alleen top.

30 november 2021 om 01:21

@visca el barca Het Napoli van destijds kampioen maken is moeilijker dan Barcelona kampioen maken. Blijkbaar kan Messi buiten Barcelona ook niet goed presteren want bij PSG heeft hij echt slechte cijfers. Messi zal dus ook wel overrated zijn volgens jouw theorie

30 november 2021 om 07:50

Vroeger was het niveau minder dan nu. Voetballers zijn meer atletischer en tactischer veel beter. Vroeger kon dat kampioen worden met een Napoli, Valencia, fc Twente of Deportivo la coruna. Nu gaat dat niet meer. Wel realistisch blijven.

Bij psg gaat nog komen. Naar 21 jaar naar een andere club, cultuur alles is anders voor Messi. Messi is ook maar een mens.

30 november 2021 om 11:48

Hoe kunnen mensen zeggen dat verdedigers van nu beter zijn dan die van toen? Tegenwoordig is een Ramos de beste terwijl hij in de tijdperk van Maldini op de tribune zou zitten.

Belachelijk dit, Lewandowski verdiende dit zoooooveel meer

Wat een grap is dit zeg. Heel ballon Dor moet opgedoekt worden

29 november 2021 om 21:59

Stop met huilen Aqua en geniet van Messi die zijn 7e gouden bal in ontvangst mag nemen. Je bent echt de grootste huilenbalk hier op Voetbalzone zodra het over Messi gaat.

Trouwens wel fijn voor Lewandowski dat hij wel nog een prijs mee naar huis krijgt, zou mooier zijn geweest had hij die van vorig jaar gekregen.

29 november 2021 om 22:01

En je zei met ene andere naam wordt ik objectief van, hier laat je wederom zien niet objectief te zijn, alleen messi fans vinden het natuurlijk ene terechte prijs.

29 november 2021 om 22:05

@aqua1

Ga naar bed als je morgen opstaat en denkt heeft Messi de gouden bal gewonnen kan ik je alvast uit die droom helpen ook als je morgen wakker wordt heeft hij nog steeds die 7e gouden bal gewonnen. Snap dat jij iemand anders de voorkeur gaf maar je kunt gewoon niet met droge ogen beweren dat Messi hem T O T A A L niet verdiende want dan ben je dus zelf totaal ongeloofwaardig en totaal niet objectief.

29 november 2021 om 22:03

@Aqua1 bro jij bent een van de normaalste madrid fans hier die normaal kan communiceren met culers, maar je reactie is nu wel echt lachwekkend, messi heeft hem meer dan verdiend gewonnen madrid fans gaan hier weken niet van slapen vrees ik

29 november 2021 om 22:10

Haha je reactie zat eraan te komen want natuurlijk is je Ronaldo weer beter of niet.

Herinner me je discussie van even geleden dat Ronaldo toen beter was als Salah in de PL en nu dit weer.

Zijn tijd is voorbij en ook die van Messi de nieuwe generatie komt eraan.

Maar deze was terecht.

29 november 2021 om 22:23

@Thegreenwave messi is altijd beter geweest dan ronaldo, mensen zijn of blind of hebben geen verstand van voetbal als ze niet zien dat messi de beste ter wereld is,

30 november 2021 om 00:03

Puur voetbaltechnisch zijn wel meer spelers beter dan Ronaldo, ook een Neymar bv. Ik vind Ronaldo wel de grootste qua pure topsporter. Als de klok tikt en het loopt maar niet en het komt er echt op aan, wie staat er dan op en flikt het voor je... Dan zeg ik Ronaldo. Hij is meer een winnaar. Maar Messi kan wel beter voetballen ja.

Ongelofelijk. Kan niks anders zeggen, zwaar onverdiend.

Zwaar onterecht agja mess fanboys weer blij

Haha kom op zeg! Hoe kan dit dan? Ja leuk gedaan met Argentinië, mar dat is niet genoeg.. Sneue boel.

29 november 2021 om 22:40

Extra grappig dat veel mensen CR7 altijd boven Messi plaatste omdat die juist iets won met zijn land. En nu telt de Copa amper mee lol.

30 november 2021 om 00:13

Een EK is natuurlijk ook van een hele andere orde dan een Copa qua niveau. Hoeveel landen die meedoen aan de Copa staan in de top 20 van de wereldranking?

30 november 2021 om 00:21

Een hele andere orde is ook echt wel overdreven. Er staan 5 Zuid-Amerikaanse landen in de top 20 van de wereldranking. Maar er zijn dan ook uberhaupt maar 13 landen in Zuid-Amerika, in Europa heb je 51 landen, waarvan er momenteel 12 in de top 20 staan. Percentage-wijs scoren ze in Zuid-Amerika dus hoger. Daarnaast kan Messi helaas niet het EK winnen.

30 november 2021 om 01:24

Die percentages voegen in principe niks toe aan mijn stelling. Een toernooi winnen waaraan 12 topteams meedoen is namelijk nog steeds vele malen moeilijker dan een toernooi winnen waaraan 5 toplanden mee doen

30 november 2021 om 01:24

Topreactie SilvrFront 👍

30 november 2021 om 01:26

Mensen blijven de Copa America maar onderschatten, nochtans schakelde Uruguay op het WK in Rusland het Portugal van Ronaldo uit en landen zoals Colombia en Chili zijn ook heel sterk en moeilijk te bespelen.
En al die andere landen zijn zeer stugge, irritante en vervelende tegenstanders om tegen te voetballen. Ze hebben allemaal een paar enkelbrekers in de ploeg bij wijze van spreken en de scheidsen laten daar tot aan het absurd meer toe.
Messi kreeg daar enkele doodschoppen (en deze ontwijken kan hij nochtans al de beste), dat was niet normaal.
Het is dus een heel zwaar toernooi om te winnen en de manier waarop Messi daarin excelleerde en als best player of the tournament zijn land loodste naar de eindzege, is een heel knappe prestatie die deze gouden bal zeker rechtvaardigt i.c.m. zijn prestaties bij Barca. Lewandowski heeft misschien een aantal goals meer gescoord, maar blijft een eindstation in een superteam dat bovendien niet eens in de top 3 v/d beste Europese competities speelt.
Een andere topspits had bij dit Bayern ook 80% van die doelpunten gemaakt die Lewa maakte, het niveau in de Bundesliga is hoog, maar niet van de absolute Europese top 3 en Bayern steekt er duidelijk met kop en schouders hovenuit. En in de CL en op het EK kon Lewa niet iets ultra uitzonderlijk presteren dus dan komt hij niet in aanmerking voor de Gouden Bal imo.
Salah had dan wat mij betreft meer aanspraak gemaakt, maar Messi is duidelijk de terechte winnaar.

 

30 november 2021 om 02:23

Dat is ook niet waar Japie, want je speelt nooit tegen 12 tegenstanders op een eindronde. En in Zuid-Amerika kom je doorgaans in de knockout fases dus ook de toplanden tegen als Brazilië, Uruguay, Colombia, Chili etc. Portugal wist overigens niet 1x te winnen in de poule in 2016, en dat tegen Ijsland, Oostenrijk en Hongarije. Dat is ook absoluut geen EK waardige poule. Dus kom je tegenwoordig ook op het EK de echt goeie tegenstanders pas tegen in de volgende ronde. Daarnaast won Argentinië de Copa in het hol van de leeuw, waar ze al meer dan 20 jaar niet gewonnen hadden, tegen een Brazilië wat toch echt wel topfavoriet was. Messi was daarnaast ook de man van het toernooi, dus laten we die prestatie gewoon niet downplayen.

30 november 2021 om 03:01

En op een EK kom je niet de toplanden tegen in de knock out rondes? In de huidige kwalificatie moeten Italie en Portugal elkaar zien uit te schakelen en dan is het toernooi nog niet eens begonnen. Dat zie ik in Zuid Amerika niet zo snel gebeuren. Uruguay, Colombia en Chili vind ik niet eens echt toplanden. Iig niet in vergelijking met een Nederland, Portugal, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italie. Wie zijn momenteel hun sterspelers die furore maken in de internationale top en daar de grote mannen zijn?

30 november 2021 om 03:55

Ik zeg toch dat je op het EK ook toplanden tegen komt in de knockout fase, de poule stelt niet zoveel meer voor. Je weet overigens dat de huidige kwalificatie met Portugal en Italië draait om het WK en niet het EK? En Uruguay, Colombia en Chili staan gewoon in de top 20 van de fifa ranking, dat zijn echt niet de minste ploegen. Veel stugge ploegen in Zuid-Amerika, die kwalificatie voor Wk's is daar ook echt niet makkelijk. Kijkend naar het recente verleden genoeg voorbeelden te noemen hoor. Uruguay schakelde Portugal bijv nog uit op het vorige WK in de achtste finale, 3 jaar geleden nog maar. En toen was het niet zo dat Uruguay meer topspelers had dan nu hoor. Engeland won op het vorig WK pas na penalty's van Colombia, en Spanje verloor in 2014 nog vrij kansloos van Chili. Datzelfde WK haalde Colombia de kwartfinale. Dus laten we niet doen alsof het allen koekenbakkers zijn daar, want dat is gewoon niet zo Japie. Italië en NL noem je dan, maar die waren het laatste WK er niet eens bij. Verder moet je als je Frankrijk, Duitsland, Spanje noemt etc, ook maar voor het gemak even Brazilië en Argentinië noemen, want dan pak je ook de absolute toppers uit Zuid-Amerika erbij.

30 november 2021 om 12:30

Brazilie en Argentinie zijn idd toplanden maar de rest vind ik echt niet zo bijzonder. Als Zwitserland een keer wint van Frankrijk maakt dat Zwitserland niet meteen een grootmacht in het voetbal

30 november 2021 om 13:18

De Zwitsers idd niet, maar Uruguay heeft 2 Wk's gewonnen en is recordhouder in de Copa America. Mensen zeggen dat het een schande is als Brazilie of Argentinie de copa niet winnen, marr toch is Uruguay de recordhouder, dat is een echte toernooiploeg. En Colombia en Chili zijn echt heel lastige en stugge tegenstanders, ga maar spelen tegen zo'n elftal met 5 enkelbrekers en met een scheids die meer toelaat dat in Europa.
Denk dat de Europese topspelers zouden afzien tegen zo'n landen on their grond en with their rules.
Je moet f***ing hard en gebrand zijn om die hordes te overwinnen en Argentinie heeft dit, met 10 man die bikkelen voor Messi (hij zweept ze ook echt op voor degenen die beweren dat hij geen leider is) en hijzelf die voetballend het verschil maakt.

Dit is een grote dootgestoken kaart Messi is een geweldige speler, maar dit jaar was hij gewoon echt niet de beste

En zeer verdiend ook, had al verwacht dat de goat messi hem ging winnen, gefeliciteerd goat, waar zijn de madridista’s die zeiden dat benzema moest winnen? PS: Geen haat

29 november 2021 om 21:57

Precies! Laat de haters maar lekker huilen.

29 november 2021 om 22:01

Tendens is toch dat de meeste mensen (buiten Barca en Messi fans) vinden dat Lewa hem had mogen/moeten winnen... Heeft niets met haters of Madrid te maken?

29 november 2021 om 22:05

@hankook er zijn hier gekke madrid fans met name insidermadrid realxiiimadrid, die zeggen dat benzema moest winnen omdat ze hem beter vinden dan messi, negeer die eenden maar zijn totaal niet serieus te nemen,

Haha wat een onzin, Lewa wordt keihard jeweetwel en krijgt dan een goedkoop snoepje, absurd! Walking football levert aardig wat op zo te zien. Nee maar dit slaat nergens op, Lewa was de beste, vorig jaar bestolen en dit jaar weer, wat een bizarre gewaarwording! En dan Benzema achter Jorginho haha, wat a joke!

29 november 2021 om 22:00

Als goedmakertje, toen dat gebeurde wist ik dat ze Messi ballon dor uit zouden reiken, wat een neppe zooitje is het die organisatie van de Ballon Dor...

29 november 2021 om 22:20

Ja bizar toch, vorig jaar cancelen terwijl Lewa duidelijk zou winnen. En nu denken ze ah, eigenlijk is Lewa beter maar weet je wat, laten we een beste aanvaller introduceren en hem die prijs geven als troost. Dan kunnen we Messi de Balon Dor geven. Wat een onzin, lachwekkend gewoon. Wat heeft Messi na de zomer tot nu laten zien? -_- Psg en Qatar kopen alles om lijkt het wel joh!

29 november 2021 om 22:24

Vrij weinig laten zien in mijn ogen. Alleen omdat ze een serieuze copa wedstrijd spelen winnen ze. Maar inde finale was hij nergens te bekennen en was Di Maria die een fout genadeloos afstraft waardoor Argentinië de copa won. Alleen messi fans vinden het terecht, maar zijn totaal niet objectief..

29 november 2021 om 22:14

Is natuurlijk ook de beste reclame voor PSG, Nasser, Parijs en straks Qatar.

Had hem toch meer gegund aan Lewandowski

Hahaha was te verwachten. Grote onzin natuurlijk.

Dit slaat echt werkelijk nergens op. Volgens mij was er maar 1 terechte winnaar en dat is Lewandowski.

29 november 2021 om 22:23

Snap ook niet hoe hij op basis van de afgelopen maanden nog de prijs kan krijgen. Komt sinds zijn transfer niet eens in de buurt van de prestaties van spelers als Lewandowski, Benzema of Salah. Deze wint hij puur vanwege zijn naam.

Belachelijk. Zoals Sneijder in 2010 beroofd werd, wordt Lewandowski nu beroofd.

robert lewandowski heeft de prijs gewonnen van topscorers van het jaar 2021. france voetbal voelde zo slecht dat hij het echte werk niet won ze verzonnen een prijs voor hem

Op de 122e verjaardag van onze club hebben we een hattrick aan individuele prijzen voor Pedri, Putellas en Messi.

29 november 2021 om 21:58

Messi is een speler van Paris St Germain.

29 november 2021 om 22:02

Hij komt la Masia van Psg? Hij wint hem omdat hij 3 assists gaf en 1 goal heeft gescoord in de Ligue1.

29 november 2021 om 22:09

Waarom hij hem heeft gewonnen is mij nog steeds een raadsel. Gezien de 3 assist en de goal bij PSG dit jaar zal dat ook meegerekend worden. Volgend jaar maakt Thomas Verheydt ook een goede kans zie ik!

29 november 2021 om 22:09

@ViscaCatalunya idd bro, dit is onze kleine titel als culer vind ik, en ook nog op de dag dat barca jarig is, mijn avond kan niet completer bro :D

29 november 2021 om 21:59

Jammer dat het met Barcelona zelf niet zo goed gaat.

29 november 2021 om 22:00

Vergeten dat Messi bij PSG speelt? Bijzondere reactie

29 november 2021 om 22:03

Hij heeft deze prijs gepakt op basis van zijn spel en carrière bij Barca.

29 november 2021 om 22:11

Een oeuvreprijs uitreiken bij een prijs die eigenlijk over het presteren in een kalenderjaar gaat. Prachtig.

Serieus is deze prijs al even niet meer te nemen. Maar dan is Messi nog wel beter dan Jorginho natuurlijk.

29 november 2021 om 22:03

Vind jij dan dat Lewa hem had moeten winnen? Ik weet dat de meerderheid er zo over denkt, maar dat is wat mij betreft echt puur afgaan op stats. Ik had hem wellicht aan Benzema of Salah gegeven en Jorginho had ik op een welverdiende vierendertigste plaats getrakteerd, maar Lewa komt bij mij ook maar op plaats 6 oid hoor.

29 november 2021 om 22:05

Eens. Echt eens hiermee. Voor mij ging het tussen Messi, Salah en Benzema. Lewandowksi is echt een vorm van scorebordjournalistiek.

29 november 2021 om 22:06

Salah heeft ook een mindere periode gehad. Maar ik vind het vrij geschift wat lewandowski al 2 jaar laat zien. Want ik vind het heel vreemd om te doen alsof belachelijk veel goals maken iets normaal is.

29 november 2021 om 22:09

Ja Messi was ook gewoon weer top. Zijn probleem is natuurlijk dat hij die lat zo belachelijk hoog voor zichzelf heeft gelegd. Als Messi 50 goals plus assists verzorgt in een jaar is dat mager naar zijn normen en denken we oei die had een zwak jaar. Als een andere speler 35 of 40 goals of assists verzorgt in datzelfde jaar was hij werelds en zal iedereen recht staan en voor de televisie klappen. Alleen bij PSG een tegenvallende start genomen, maar ook dat is weer relatief.

29 november 2021 om 22:09

Belachelijk veel goals maken is natuurlijk een wereldprestatie. Dan ben je de beste aanvaller/spits ter wereld: dat is bizar. Maar de beste speler? Dan zoek ik persoonlijk toch naar iets completere spelers. Messi, Benzema en Salah springen er voor mij dan boven uit.

29 november 2021 om 22:13

Je kan toch niet ontkennen dat voor niemand die zelfs maar ambieert bij de besten ter wereld te horen zijn vorm van dit seizoen vrij ondermaats is? Hij heeft een heel zwakke tweede seizoenshelft. Zelfs een Lukaku heeft daar ongeveer even goed in gespeeld en dat is ook een matige start. Dus dat heeft niks met “een hoge lat” te maken.

29 november 2021 om 22:17

Lierse

Lewa scoort geschift veel goals. Maar hij speelt dan ook in het samen met City beste team ter wereld en dan niet in de premier league maar in de met alle respect duidelijk zwakkere bundesliga.

Kijk, Lewa staat op 1 in de goal/minuten ratio in Europa. En wie staat er op 2? Salah? Messi? Lukaku? Neen, Choupo freaking Moting. Een houterige sukkel. Hoe kan dat? Het is een sukkel die toevallig ook bij dat beste team op aarde speelt speelt, waar iedereen kan scoren.

Ontzettend knap wat Lewa doet en hij verdient dan ook wel zijn plek in deze top 10, maar ik vind hem echt zo'n typische scorebordspits. In de grote wedstrijden zijn het voor mij toch altijd Neuer, Gnabry en Muller die bepalend zijn, veel meer dan Lewa. Lewa zal misschien wel de penalty scoren waardoor Bayern wint en zo de aandacht opeisen, maar is veel minder belangrijk voor mij. Neuer echt dàt is een beest en die had de gouden bal moeten winnen in 2014 maar is helaas voor hem een keeper.

29 november 2021 om 22:26

Bon Jovi, je verwoord het zo uitstekend. Ik ben wel benieuwd nu, aan wie had jij hem gegeven? Ik ben niet geheel objectief en zou toch Messi kiezen, maar zou ook kunnen leven met spelers als Benzema en Salah. Jij?

29 november 2021 om 22:28

Best eenvoudig omdat Choupo-moting een invaller is. En waarschijnlijk ook omdat een wedstrijd in de deutscher pokal waarin Bayern met 12-0 wint en hij 4 goals en 3 assists heeft erbij gerekend wordt. Want die man scoort amper in de Bundesliga (vorig jaar amper 3 goals).

Verder vind ik de sterkte van een team nogal een non-argument. Het komt echt niet aanwaaien dat je in het sterkste team ter wereld speelt.

29 november 2021 om 22:41

Even gekeken - er zitten idd 4 DFB Pokal goals tussen. Alsnog zal zijn ratio vrij impressionant zijn voor de supermatige speler die hij is. En voor Lewa kan je dan weer opwerpen dat hij als eerste spits het privilege heeft de penalty's te mogen nemen. Je weet ondertussen van me dat ik bij het vergelijken van spelers altijd de penalty's aftrek omdat spitsen x en y niet te vergelijken zijn als X er 15 maakt en y de penalty's moet afstaan aan iemand anders. Dat geeft vaak een zwaar vertekend beeld (ik kijk naar jou Ciro Immobile). Snel even geteld: van Lewa kan je er 10 aftrekken, van Messi 5, van Salah 3, van Benzema 4.

Bwa, het is wel duidelijk dat het bij Bayern makkelijker scoren is dan bij Paderborn. Bij Polen wou het tot een paar goals op het laatste EK ook nooit lukken op grote toernooien bij Lewa en men verwees dan ook altijd naar zijn ploegmaats.

29 november 2021 om 22:46

Suarez

Mbappe, Benzema, Kante, Messi, de Bruyne, Salah, Lewandowski, ze waren allemaal top. Heel moeilijk om hier een winnaar te bepalen. Ik had hem denk ik dan toch aan Benzema gegeven. Omdat ik het onvoorstelbaar knap vind hoe hij zo'n historisch matig real Madrid echt op sleeptouw neemt, ongezien is de one man show die hij wekelijks opvoert. Bij Frankrijk na jaren afwezigheid ook direct superbepalend voor de ploeg. Maar Messi of Salah mogen van mij ook winnen. Het kan me eigenlijk ook gewoon gestolen worden wie wint. Veel glamour en tamtam er rond, maar deze prijs zegt me helemaal niets.

29 november 2021 om 23:03

Ik heb een beetje proberen te tellen en volgens die berekeningen heeft Lewandowski 9 van de 47 wedstrijden waarin hij aan de aftrap kwam dit jaar niet gescoord. Dat vind ik ronduit impressionant. En ook een bewijs dat hij het het hele jaar deed.

29 november 2021 om 23:19

Het is een klassespits, dat is zeker. Ik vergelijk hem ook niet met een Toni of Inzaghi, hij is meer dan dat. Maar ik vind simpelweg dat sommigen zichwat blind staren op statistieken.

29 november 2021 om 23:46

Vind dit een ijzersterke reactie van jou Bon Jovi. Men slaat inderdaad af en toe door met stats. Er zijn nog heel veel andere stats waarin Messi veel beter scoort dan Lewa, maar die niet als primair worden geacht. Puur op stats kan je ook zeggen dat Ramsey een betere middenvelder was dan Xavi en Iniesta, omdat die nooit meer dan 15 goals hebben gemaakt. Het zegt genoeg dat Messi die niet eens een spits is en bij een (achteraf gekeken) Europa League team speelde (en maar iets minder goals/assists heeft) met een speler wordt vergeleken die in de meest geoliede machine speelt van Europa en een pure spits is. Dat maken de prestaties van Messi in mijn ogen juist knapper, moeilijkheidsgraad ligt stukken hoger wat hij doet.

30 november 2021 om 00:46

Benzema? Ff serieus Bezema schittert nu in Spanje omdat er voor de rest niemand is. Als Messi en Ronaldo er nog zouden spelen had niemand het over Benzema.

30 november 2021 om 01:47

Een diepe spits moet je gewoon op statistieken afrekenen niet? En jullie gaan wederom voorbij aan het feit dat het met Messi na 11 juli dit seizoen gedaan was.

30 november 2021 om 13:57

Gedaan was een groot woord. Het was zeker niet goed of naargelang de verwachtingen. Maar zijn eerste halfjaar was wel top met zeker de Copa America en men kijkt nu eenmaal vooral naar die eerste 7 maanden waarin de prijzen worden verdeeld zo gaat het al jaren. Het is op dat vlak veelzeggend dat de prijs al is uitgereikt nog voor het jaar zelfs maar ten einde is. Ik bedoel, misschien scoort Salah of Mbappe nog 20 goals in december.

Dit slaat nergens meer op. Corrupte boel afschaffen omdat journalisten niet meer discreet te werken gaan. Al zeker niet de journalisten van dit gala.
Volgende keer kat sturen!

France Football en zn zogenaamde lijst aan geselecteerde journalisten zijn net hun laatste beetje geloofwaardigheid kwijt geraakt.. Wat een grap..

Vind dit persoonlijk niet verdiend. Netzoals zijn 6e. Lewa verdiende hemit jaar meer dan wie dan ook, Vorig seizoen had Lewa hem ook al verdiend (niet uitgereikt) en in 2019 was in mijn ogen VVD de winnaar. Maar zolang Messi voetbalt zal hij de ballond'or krijgen door l'equipe

29 november 2021 om 22:03

Amen

29 november 2021 om 22:48

In welk opzicht is Virgil een betere voetballer dan Messi? Ga toch weg zeg. Dit is een prijs voor de beste voetballer van het jaar, niet voor de voetballer met de meeste prijzen. Dan had Jorginho hem dit jaar gewonnen..

30 november 2021 om 01:32

In wel opzicht? In het verdedigen. VvD was een van de grote redenen van het succes van Liverpool dat jaar. En het gaat niet om de beste voetballer , maar om de voetballer die het beste presteerde. En van Dijk deed zijn ding beter dan dat Messi zijn ding deed dat jaar.

30 november 2021 om 02:26

Dit is letterlijk de prijs voor beste voetballer van het jaar, niet best presterende zoals jij aangeeft hoor.. Dan had Sneijder of Iniesta hem gewonnen in 2010, en Ribery in 2013. Ik ben een groot fan van Virgil, en als verdediger is ie wereldtop, maar ik zou al lang een prijs hebben gemaakt per linie. Want doorgaans zal een keeper of verdediger deze prijs zelden tot nooit winnen.

Al de 2e keer dat Lewangoalski geen ballon d'or krijgt, best triest, na zoveel goals maken en zoveel werk word het bij de eerste keer afgelast wat dus een rare reden heeft, wat moet hij nog doen, 70 goals maken? Triest dit

Ik zou hem niet hebben gegeven aan Messi persoonlijk maar ja wie ben ik. Ik vond Lewa en Benz gewoon beter dit jaar en daarmee bedoel ik niet dat ik ze beter vindt daar moeten mensen echt het verschil in zien.mbappe ook 9de slaat nergens op kleineerde bayern en barca maar goed

Allereerst gefeliciteerd Messi en al zijn fans, oprecht.

Maar whattehefuck moet een speler als Lewa nog meer doen om hem te winnen?? hij krijgt een goedkope pizza als goedmakertje lachwekkend en Jorghino heeft gewoon meer punten dan Benzema en Ronaldo whahahhahaha. Ook de foto die ze van Ronaldo lieten zien het is een absolute schande

Niemand neemt dit serieus

29 november 2021 om 22:01

Enige wat hij had moeten doen was zorgen dat de ceremonie van vorig jaar door zou gaan, ik vind het overigens wel jammer dat hij niet de gouden bal krijgt van 2020. maar dit jaar was er ook genoeg te zeggen dat Messi hem zou winnen. Het is echt pas iets van de afgelopen 2 maanden dat iedereen opeens voor Lewandowski is gegaan.

29 november 2021 om 22:05

Afgelopen 2 maanden? Wat bazel jij nou?

29 november 2021 om 22:06

Vandaar dat mensen aangeven dat hij het vorig jaar al verdiende. Dat was inderdaad 2 maanden geleden.

29 november 2021 om 22:27

Er is eindelijk een prijs gekomen die bedoeld is voor striker of the year. Dat is namelijk precies wat Lewandolski is. Messi is veel meer dan alleen doelpunten.

29 november 2021 om 23:11

Klopt een speler die onzichtbaar is in de Ligue 1🤭

Wat een poppenkast. Lewa had hem moeten krijgen. Ik nam deze prijs al niet zo serieus maar nu al helemaal niet. Zal wel geld uit Qatar een rol hebben gespeeld. Lachwekkend.

Wat een farce de verkiezing van dit jaar. Messi op 1 puur en alleen om het winnen van een prijs met Argentinië. Jorginho enkel om de teamprijzen op plek 3, terwijl hij niet eens de beste speler van Chelsea is het afgelopen jaar en wat mij betreft niet eens top 5 in de Premier League. Salah op plek 7 onder Ronaldo is natuurlijk ook lachwekkend en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niettemin, natuurlijk wel een hele knappe prestatie om voor de 7e keer de gouden bal te winnen. Alleen vind ik het niet terecht dat hij hem dit jaar wint.

Messi is absoluut een van de beste allertijden, maar de helft van zijn Balon D'or's zijn gestolen. Kan hij zelf verder niks aan doen maargoed.

Je zou je er maar druk om maken. Gefeliciteerd Leo

Absoluut terecht. Het kon niet anders. Omdat hij met Argentinie copa america won waarin hij de beste speler was, topscorer en meeste assists had is het meer dan terecht dat Messi won. MESSI is goat!!! Gaan we voor de 10 Leo?

29 november 2021 om 22:07

Gelukkig noem je jezelf Voetbalexper, want je bent als voetbalexpert niet serieus te nemen….

Als je puur naar de vorm en prestaties van dit jaar hebt gekeken ... dan moet je het er mee eens zijn dat lewandowski hier de ballon d'or had moeten winnen

Ben jarenlang een groot liefhebber van Messi geweest en zie hem nog steeds als de beste voetballer aller tijden.
Maar dit is echt schandalig. Voor mij was er maar 1 mogelijke winnaar; Lewandowski

En tuurlijk roepen ze dan een nieuwe prijs in het leven die lewandowski dan krijgt als "goedmaker". Kansloos, ja Messi is nog steeds top maar winnen.? Op basis van de Copa?

29 november 2021 om 22:03

Waar je maar een serieus wedstrijd speelt, en door mazzel door blunder copa wint door lodi, is Di Maria die ze de copa bezorgde, dan hij als winnaar, lol?

Persoonlijk had ik hem aan Lewandowski gegeven maar Messi is ook gewoon een prima winnaar. Ballon D'or moet je sowieso met een korreltje zout nemen. Zoals Cruyff zei: Ballon D'or zijn alleen maar journalisten en vrienden die op elkaar stemmen. Zie Jorginho als 3e wat een grap. Wat jammer is dat Lewandowski nog steeds 0 Ballon D'ors heeft terwijl die er echt wel 2 kon hebben en minimaal 1 moest krijgen vorig jaar.

29 november 2021 om 22:18

Mordicmagic "zoals Cruyff zei: Ballon D'or zijn alleen maar journalisten en vrienden die op elkaar stemmen."

Dat klopt. Dat lees je ook wel in interviews. Elke Barcalona fan en tegenwoordig ook elke PSG fan zal op Messi stemmen. Heel Polen zal op Lewandoski stemmen etc. een groot gedeelte van deze stemmen is dus al subjectief.

29 november 2021 om 22:23

Denk niet dat er in Polen zoveel journalisten zijn hoor. Maar goed gewoon prima met Messi. Heb niks te klagen. Lewandowski of Messi werd het sowieso voor mij met een iets lichtere voorkeur voor Lewa.

29 november 2021 om 22:31

Ik vind het zuur dat ze niet een tweede aan Lewandolski durfden te geven voor vorig jaar. Toen ik twee ballon dors zag dacht ik als eerste daar aan, maar vergat even dat ook de vrouwen een in ontvangst mogen nemen haha. Ik durf te wedden dat Messi niet slechter zou slapen als hij vanavond niet had gewonnen. Die gast heeft er al zes en ik denk dat na zijn derde de speciale effect er wel beetje van af is gegaan. Ik denk niet hij dat zo diep bezig is met individuele prijzen. Hij zei ook vaker dat hij zonder twijfel al zijn ballon dors zou inleveren voor een prijs met Argentinië. Nu krijgt hij ze beide wat nog mooier is.

Had het Lewandolski wel evenveel gegund, maar als striker krijgt hij ook eindelijk de erkenning die hij verdiend. Al zou men dat meer zien als een troostprijsje en niet serieus genoeg nemen tot we paar jaar verder zijn.

Tsja, Robert had Polen Europees kampioen moeten maken. Dan had hij deze prijs fluitend gewonnen. Lionel won met zijn Argentina de Copa America. Doorslaggevend genoeg. Logisch.

Is normaal man. Is terecht. Messi is gewoon de beste aller tijden take it as a men!

Als ieder andere speler zou hebben gepresteerd wat Messi dit jaar heeft gepresteerd, zou iedereen het er mee eens zijn dat diegene de verdiende winnaar zou zijn. Maar omdat Messi (en Ronaldo) de pat zo hoog hebben gelegd, worden Messi's prestaties dit jaar als matig gezien....

29 november 2021 om 22:18

Ik denk dat het juist andersom zou zijn geweest. Dan had niemand ervan opgekeken als deze speler niet was opgenomen tot de kanshebbers. Het is juist overduidelijk dat hij omwille van zijn naam en prestaties in een ver verleden deze prijs heeft gewonnen. Wel mooi om te zien dat die journalisten nog echte gunners zijn, ik misgun zo'n Messi echt een zevende prijs wanneer het wederom helemaal onterecht is, maar goed, ik zal wel niet de gezelligste zijn op verjaardagen.

Dus ze hebben last minute een nieuwe categorie speciaal voor Lewandowski gemaakt, zodat ze alsnog de Gouden Bal aan Messi konden geven. Hoe zielig wil je het hebben. Als Messi zijnde kun je het hier onmogelijk zelf mee eens zijn.

Echt schandalig! Lewa of Salah verdienen het veeeel meer!

Gewoon terecht! LM7 en niemand kan hem deze afpakken. Zuur voor Lewa dat die van 2020 niet wordt uitgereikt, die was sowieso van hem. Nu was het verschil veel kleiner. Copa heeft hem deze prijs opgeleverd, geweldig was ie daar, echt niet normaal. De beste aller tijden en hij is nog lang niet klaar! 🐐

Robbery Lewandowski, deze prijs is officieel een grap, ga toch weg man.

Ronduit belachelijk. Zo kan je hem elk jaar wel aan Messi geven. Deze prijs is niet meer serieus te nemen. Lewa en niemand anders

Ik zit er ook naar te kijken, echt niet serieus te nemen. We bedenken gewoon een andere prijs, dan kunnen we deze nog een keer aan Messi geven.

Wat een grap. Lewandowski was de enige terechte winnaar. Vorig jaar idem

Wat is die Ballon Do’r een grap zeg… was maar 1 persoon die hem verdiende en dat was Lewandowski. Is een grote corrupte bende

Ach ja, de geloofwaardigheid van deze prijs is in ieder geval ook vertrokken. Jammer dat lewandowski hem niet wint, maar iemand die 1 competitiedoelpunt heeft sinds mei. Proficiat messi fans!

De onzichtbare Messi die bij PSG nog niets heeft laten zien, slechte CL editie heeft gedraaid en maar derde werd met Barcelona. Wep de Copa gewonnen maar daar zijn maar 3/4 kanshebbers, wat een grap. Lewandowski scoorde ook nog eens meer. Dit hoef je dus ook niet meer serieus te nemen.

29 november 2021 om 22:51

Maar 3e? Heb je Barcelona gezien dit jaar zonder Messi? Daarnaast was hij gewoon topscorer van La Liga ook. Velen plaatsten CR7 ook boven Messi vanwege een prijs met zijn land, en nu zou de Copa niet zwaar mogen wegen? Argentinië had hem al 30 jaar niet gewonnen, dus het is ook niet zo dat ze hem elke editie makkelijk kunnen winnen.

Yeeees messi wint de gouden bal voor de zevende keer. Wat een absolute legende.
Als je kijkt naar zijn cijfers,was het ondanks een mindere periode gewoon terecht.
Een lewandowski was zeker ook een goede winnaar geweest. De andere kandidaten neem ik niet eens serieus. Dit bericht moet echt wel zwaar pijn hebben hebben gedaan bij onze welbekende trolls en grootste messi-haters Sjaaaaak en Aqua1. Die zullen wel een tijdje huilen.Lol wat is dit is toch heerlijk genieten als een messi fan.
Barca was naast messi als ex-speler verder goed vertegenwoordigd met pedri als winnaar van de kopa trofee en alexia putellas als vrouwelijke winnares van de gouden bal.dus al met al een mooie avond voor barca en messi fans.

29 november 2021 om 22:20

Ik denk juist dat het toekennen van onverdiende prijzen afbreuk doet aan zijn status als absolute legende (in voetbaltermen wel te verstaan!).

29 november 2021 om 22:31

Lewa betere cijfers en een prijs meer, zie alleen barcafans die messi terechte winnaar vinden, is overigens een psg speler

29 november 2021 om 23:58

Messi zal altijd Barcelona blijven. 🔴🔵

Terecht! Dit is een goedmakertje voor de jaren 2016 en 17. Ronaldo won hem in 2016 puur omdat hij het ek won terwijl hij geen knikker had geraakt na de groepfase.

Ik ben ook altijd een fan van Ronaldo en Messi geweest maar deze prijs had naar Lewandowski moeten gaan of Jorginho , hij wordt derde terwijl hij CL won en Europees kampioen werd.

Heerlijk!!!!!! Prachtig!!!!! The real GOAT....... MESSSSIIIIIIIIIIIII

Waarom vergeten mensen altijd dat spelers/trainers/journalisten stemmen. Waarom vergeten mensen ook dat Messi topscoorder is geworden in La Liga met 30 goals? Denken mensen dat de eerste 7 maanden van het jaar niet meetellen? Hij heeft ook de Copa gewonnen en gedurende het seizoen zijn kwaliteiten getoond.

29 november 2021 om 23:39Inderdaad. Mensen doen alsof een koekenbakker dit jaar balon dor gewonnen heeft. Heeft gewoon een goed jaar gedraaid. Kijk maar naar het overizcht statistieken belangrijkste speler bij Argentinie voor het winnen van eerste copa in 30 jaar copa del rey.

Lewandowski en Messi lag voor mij bijna 50/50. Als Lewandowski hem had gewonnen had ook niet missgestaan. Maar die heeft erop losgeschoten in de Bundesliga met een team dat al sinds mensengeheugenis domineert daar.

Jorginho had hem moeten winnen heeft ek en champions league gewonnen de regisseur van Italië en chelsea waarom moet aanvaller winnen en met name messi ? Fiffa is gewoon corrupt puur marketing

29 november 2021 om 22:06

Nee, ik vind niet dat Jorginho hem moet hebben. Natuurlijk speelde hij bij de ploegen die de prijzen wonnen, maar hij blijft een waterdrager. Is het onterecht dat dergelijke spelers minder kans maken? Misschien, maar als je het heel erg goed kunt voetballen sta je voorin. Ieder kind wil in principe aanvaller zijn. Spelers als Messi en Lewandowski moeten de wedstrijden beslissen en krijgen ook de hoon als het niet lukt. Jorginho moet opruimen en inleveren.

29 november 2021 om 22:46

Niet elke winnaar moet een aanvaller zijn of zijn geweest kijk naar cannavaro vroeger modric het gaat niet altijd om goals die tellen ook spelers die belangrijk zijn voor spelers zoals middenvelders verdedigers enz

Jammer voor Lewandowski, gefeliciteerd Messi fans !

Dit spoort niet. Messi heeft hem zeker 4 of 5x terecht gekregen maar het afgelopen jaar? Goed, hij begon in Januari wel te draaien maar speelt intussen ook al wat maanden mager.

Het probleem is dat het over een kalenderjaar gaat. En er wordt in Oktober al gestemd. Dit is vreemd. Kijk je naar het hele vorige seizoen, dan was Lewandowski verreweg de beste. Die heeft de eerste maanden bij Bayern niet lopen muiten. Heel seizoen top geweest, en momenteel ook. Onafgebroken goed.

30 november 2021 om 01:18

Die eerste maanden tegen de jannekes en miekes in Duitsland in een supermachine elftal die alles panklaar leggen voor hem, wegen niet op tegen hoe Messi een matig team boven haarzelf doet uitstijgen (bij Barca en Argentinie met Copa winst).

Dit is toch een grap of niet.
Lewandowski wat moet hij doen om dit te worden zeg.
Messi kan geweldig voetballen maar Lewandowski was toch een geweldenaar om het te worden

Kansloos. Uefa geloof ik ook niet meer. Doodzonde voor lewa.

De Ballon d'Or was al niet serieus meer te nemen en nu al helemaal niet meer. Goedmaker voor Lewandowski. Uiterst onverdiend, Messi heeft het afgelopen najaar amper iets gepresteerd.

29 november 2021 om 22:11

"messi was dit kalenderjaar in het shirt van Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentiniã« goed voor 41 goals en 17 assists in 56 wedstrijden. Voor de Catalanen wist hij 23 keer te scoren in 21 competitiewedstrijden. Hij scoorde onder meer tweemaal in de Copa del Rey-finale tegen Athletic Club (0-4 zege). In de Champions League was de Argentijn tweemaal trefzeker in de achtste finales tegen zijn latere werkgever PSG. Ook maakte hij 9 doelpunten in 16 interlands voor Argentiniã«, waaronder vier goals op de Copa Amã©rica "

daarom is het verdiend vind ik.

29 november 2021 om 22:39

Op basis van stats wint Lewandowski sowieso, die zijn al beter. Lewandowski maakt wat minder assists, maar daarvoor is hij natuurlijk ook spits, om veel goals te maken.

Hij was doorslaggevend voor de winst in de halve finale op Al Ahly en gaf de assist voor de winnende in de finale tegen UANL Tigres in de Club World Cup.

Onterecht wat mij betreft, maar het was natuurlijk al doorgestoken kaart. Het was allang al duidelijk dat hij zou winnen.

29 november 2021 om 22:33

Wat nog het meeste bizarre is, vorig jaar was Lewa al bestolen en nu introduceren ze even voor de grap een sneu troostprijsje voor de beste aanvaller, spits. Dat is toevallig en dan mag Lewa die wel even winnen. Zo, en dan kunnen we de Balon dor aan Messi geven hoor. Wat een onzin zeg, lachwekkend!

29 november 2021 om 22:41

Ja echt lachwekkend. Maar ook zoals hierboven al eens eerder terecht werd opgemerkt. Hoe kan je een spits, een linksback en een keeper vergelijken wie daadwerkelijk de beste voetballer is. Dat is gewoon niet te vergelijken. Wat mij betreft maken ze gewoon een prijs voor de beste speler voor elke positie, want iedereen is uniek op z'n eigen positie.

29 november 2021 om 23:203e geëindigd in de competitie met 0 goals in 4 wedstrijden vs Real en Atleti

Knock-out in de Ronde 16 van de CL na het missen van een penalty en het scoren van slechts 1 nog in de Cl

0 doelpunten scoren in de halve finale en de finale van Copa America tegen de enige 2 fatsoenlijke teams. Zegt toch genoeg.

30 november 2021 om 00:57

Aqua dit heeft geen zin. Je hoorde nooit iemand over hoe groot de copa is blabla. Tot Messi hem won opeens willen ze die in het rijtje EK plaatsen. Zoals je terecht zegt de grote wedstrijden liet hij het eigenlijk niet zien.

30 november 2021 om 01:16

Haha toen hij de Copa niet won, kreeg hij kritiek omdat hij zijn land niet naar een titel loodste (hoewel hij toen geen schuld trof, integendeel) en nu hij wel de copa wint met Argentinie stelt het niet zo veel voor. Yeah right...
En Lewa die niet eens in een Europese top 3 competitie al die doelptn maakt, bovendien in een superteam en "slechts" een eindstation is, terwijl Messi spelverdeler, aangever en doelpuntenmaker is (waarin de cijfers redelijk minimaal verschillen), zou het meer verdienen dan Messi? Onmogelijk. Mocht hij ook Bayern hebben geloodst naar een CL zege, dan was het nog mogelijk om hierover te discussieren. Maar nu niet.

30 november 2021 om 01:39

Geen schuld trof? Miste Messi geen cruciale penalty toen tegen Chili? Die troffee met alle respect stelt niet veel voor nee. Je krijgt zoveeel kansen 5x in 10 jaar tijd. Ja dan heb je veel kans om hem wel eens te winnen he als 1 van de favorieten. Man we hebben het over een toernooi waar maar 10 landen aan meededen. 10... Waar landen als Uruguay etc. Allemaal aan het aftakelen zijn. Brazilie was je enige echte concurrent. Die wedstrijd kon Messi zich niet onderscheiden, sterker nog hij verprutste die enorme kans op een rare manier om wedstijd op slot te gooien.

30 november 2021 om 13:28

Hij miste idd een penalty, maar de panklare ballen die hij de spitsen gaf moesten eerder in de reguliere tijd al omgezet worden in een goal, in beide finales tegen Chili. Zonder Messi stond Argentinie niet eens in die finales. En normaliter is de Copa ook om de 4 jaren hoor, ze hebben er nu gewoon 2 extra edities bij gedaan ter gelegenheid (de copa centenario was er 1 van). En ja er doen maar 12 landen mee (geen 10), maar kan niet anders, er was een tijd dat het Ek maar 8 deelnemende landen had, stelde dat dan ook niets voor of wat?
Het huidge Ek-formaat met 24 landen is ook maar zinlose opvulling, het ideale formaat was met 16 landen, dat zijn er dan slechts 4 meer dan de Copa, maakt echt niets uit hoor.

30 november 2021 om 14:56

Hij miste zelf ook een 1 op 1 tegen Neueur in de wk finale.. Er waren er 10 die er meededen de afgelopen editie dat kan je ook opzoeken. Het EK formaat is misschien ook niet helemaal perfect maar daar doen veel meer toppers aan mee. Duitsland, Frankrijk, Belgie etc. Afgelopen Copa was Brazilie met een te zware Neymar hun enige echte concurrent. EK is echt een niveau of 2 hoger dan Copa.. En ja oke 2 extra edities, ze hebben uiteindelijk 5 kansen gehad in 10 jaar tijd, wat veel is.

wauw wat geeft de ballon d'Or zijn geloofwaardigheid hier wederom weg zeg..

Lekker onterechte gouden ballen verzamelen. Sneijder en Lewa zijn letterlijk beroofd en niemand die het ingerijpt. Dit kan je toch niet meer serieus nemen.

Als er iemand had moeten winnaar was het echt Lewandowski die over een hele jaar beste presteerde.. Corrupt is dit echt schandalig..

29 november 2021 om 22:31

Yeeees messi wint de gouden bal voor de zevende keer. Wat een absolute legende.
Als je kijkt naar zijn cijfers,was het ondanks een mindere periode gewoon terecht.
Een lewandowski was zeker ook een goede winnaar geweest. De andere kandidaten neem ik niet eens serieus.

Dit bericht moet echt wel zwaar pijn hebben hebben gedaan bij onze welbekende trolls en grootste messi-haters Sjaaaaak en Aqua1. Die zullen wel een tijdje huilen.Lol wat is dit is toch heerlijk genieten als een messi fan.huilen en huilen jongens hahaha.

29 november 2021 om 23:32

Lewandowski had hem moeten winnen omdat hij net als jouw heldje goed is in ballen afwachten en ballen binnen tikken in het strafschopgebied. Gelukkig denken de kenners daar anders over

Wat een grap.....dit kun je niet meer serieus nemen...Lewa verdiend deze trofee al 2 jaar...wat een corrupte voorstelling...

Dit slaat echt helemaal nergens op! Die jongen heeft niks gepresteerd afgelopen jaar! Ja voor het eerst een prijs met Argentinië. Corrupte boel daar! Lewandowski had het zeker verdiend dit jaar!!

Ook ik vind dat Lewandowski het eerder verdient, want wat moet je dan doen om die bal te winnen. Wat Messi heeft gepresteerd met Argentinië en Barca is uiteraard ook fenomenaal. Nu pas wordt duidelijk hoe matig dat team was en hij heeft hier toch maar weer het elftal naar de hand genomen en tot het laatste moment bovenin gedraaid en dat is veelal zijn verdienste. Ik vind de Ballon d'or echter teveel waardering en had met Messi als nr 2 er wel mee kunnen leven.

29 november 2021 om 22:11

Mag ik iedereen er even aan herinneren dat deze prijs geldt voor de 'beste voetballer'..?? En er is sowieso geen betere voetballer dan Messi, realistisch gezien had hij em 14x moeten winnen..

29 november 2021 om 23:12

Maar even heel basic benoemd, wat is dan de criteria van beste voetballer in hun of jouw ogen... Beste techniek of beste stats en zo ja welke? In mijn ogen moet een Ballon d'or altijd zijn voor de best presterende speler en dit is hier ook zo gewogen naar mijn gevoel maar telt de Copa America blijkbaar zwaarder mee, want andere conclusie heb ik niet. Waarom is Lewa dan nr 2 want voetballend zou hij dan eigenlijk niet bij de top 5 horen want bijvoorbeeld een Benzema is voetballend beter.

29 november 2021 om 23:24

@gerben1978 goede reactie en erg interessant! Mijn eigen beeld om als beste voetballer bestempeld te worden, moet je over de volgende kwaliteiten beschikken: spelinzicht, techniek, schot, positionering, lenigheid uithoudingsvermogen en handelingssnelheid. Lewa heeft er 6, Messi 7..

29 november 2021 om 23:47

Goed geanalyseerd ook en vond hem ook wel interessant en op basis van je criteria zal Messi inderdaad net winnen. Heb ook even wat research gedaan en beoordeling van ballon d'or gaat echter over 'on-field performance and overall behaviour on and off the pitch' en daarin is het gedrag zwaarbepalend in en buiten het veld, dus in hoeverre ben je een rolmodel. Voor de FIFA zijn schijnbaar prestaties/gedrag bepalend terwijl je heel terecht benoemd dat het idd de prijs is om de beste voetballer en dan zou jouw criteria juist doorslaggevend zijn. Op basis van performance / gedrag mag iedereen het voor zichzelf invullen en beide waren werkelijk fenomenaal.

30 november 2021 om 00:06

Helemaal mee eens Gerben, het is voor iedereen zn goed recht om het in te vullen naar eigen mening. En inderdaad, ik denk dat je een individuele prijs moet beoordelen naar een speler's kwaliteiten/vaardigheden en hoe goed diegene dat invult. Begrijp me niet verkeerd, Lewa is een waanzinnig goede spits met alle daar bij behorende kwaliteiten, maar Messi heeft alles (kan hij zelf ook niks aan doen), zo iemand, zo veel talent, en zo dominerend, gaan we niet meer meemaken denk ik

Jeetje, zo veel haat en frustratie hier. Ik snap niet wat Messi de meesten van hier allemaal heeft aangedaan dat hij de volle laag zo krijgt. Maar goed.

In meer dan 50 wedstrijden meer dan 20 assists gegeven en 40 doelpunten gescoord. Barca persoonlijk de Copa bezorgd en in principe de enige reden nog geweest dat Barcelona nog meedeed om de landstitel. In de Copa America de meeste assists en meeste doelpunten gescoord met 5 assists en 4 doelpunten. Ook verkozen tot beste speler van het toernooi.

Gewoon prima statistieken en prestaties om deze prijs te winnen. Ik denk dat het meer dan terecht is.

29 november 2021 om 22:11

Hij heeft niets gedaan hoor en een goed 2021 gedraaid, voor een deel. Alleen de meeste hebben een andere een wat beter 2021 zien draaien en een veel beter 2020. Iemand die al 2 jaar lang meer laat zien vooral qua stats dan Messi. Het is daarom onbegrijpelijk voor de meeste dat Messi hem wint en niet Lewandowski

29 november 2021 om 22:27

Kijk dit kan ik met alle respect moeilijk serieus nemen. Deze prijs gaat duidelijk over prestaties in 2021. Dat sommigen nog naar 2020 verwijzen, verraadt direct hun subjectiviteit in deze.

29 november 2021 om 22:36

Volgens mij geef ik ook duidelijk aan dat Lewa in OOK 2021 meer had laten zien. Dat vergeet je zeker om jezelf goed te laten lijken. Wie is er nou niet serieus te nemen?. Maar dat even terzijde, ik las hierboven al dat je Lewandowski alleen maar een simpele aanvaller vond die zijn goals alleen maar maakt omdat hij een goed team om zich heen heeft en neuer nog de belangrijkste van Bayern noemde. Wat al duidelijk laat blijken dat je nauwelijks Bayern en Lewandowski ziet spelen. Want Lewandowski laat echt veel meer zien dan alleen maar goals. Ik reageerde er niet op omdat ik jou nauwelijks serieus daarop kon nemen maar nu kon ik het niet laten.

29 november 2021 om 22:54

"Volgens mij geef ik ook duidelijk aan dat Lewa in OOK 2021 meer had laten zien"

Ja, bedankt voor de tip, maar ik kan heus wel lezen. Je verwijst echter tweemaal naar 2020 in een reactie die uit amper 4 (!) volzinnen bestaat. Tja, dan is het wel duidelijk voor mij. Nee? Niet erg hoor, je hoeft ook niet direct zo agressief te reageren. Ik zeg immers niet dat ik jou niet serieus kan nemen, maar deze reactie.

Al leg je me hier nu al direct woorden in de mond met je 'simpele aanvaller' en door zo'n zaken wordt het inderdaad altijd wat moeilijker de gesprekspartner serieus te nemen. Daar hou ik niet zo van. Enfin, agree to disagree. Een fijne avond nog.

Lewandowski had hem zeker mogen winnen 100%.
Maar mijn god wat zitten er een hoop kleine kinderen op deze site, laatste tijd valt het echt vaak op dat de messten elkaar in de haren vliegen om het minste en geringste.
Ronaldo EN Messi zijn de beste van de laatste jaren, klaar en nu niet meer zeuren.
Man man man....

29 november 2021 om 22:14

Zij zijn waarschijnlijk de 2 beste voetballers in de geschiedenis. Cijfermatig sowieso en we zullen niet gauw meer spelers zien die zo lang het mondiale voetbal gaan domineren. 30+ goals in een league was in mijn tijd als jonge kijker een soort barriere. Dat deden de R9's alleen. Messi en Ronaldo trappen er 50 in waardoor 30 lijkt op matig. Zo absurd goed waren ze.

Betekent niet dat ze vandaag recht hebben op een gouden bal. Het argument Messi is de beste ooit dus terecht wat je vaak zult gaan lezen slaat nergens op. Het gaat om dit jaar. Een Lewa heeft een absurd seizoen gedraaid, nog steeds niet zo goed als Messi en Ronaldo in hun betere jaren, maar heeft dit jaar wel de beste cijfers overlegd.

dikke middelvinger naar deze poppenkast ROT TOCH OP met deze troep man. Messi is zeker een goat daar niet van maar kom toch even op man.

Fijn om te zien dat de meeste vinden dat dit onterecht is. Vanaf nu de prijs niet meer serieus nemen

Pure commerce en handel achter de schermen daar.
Typisch.

Net als in 2010 het geval ook was is deze keer ook onterecht naar mijn mening, maar goed het is een Franse prijs en hij heeft gekozen om in Frankrijk te spelen dus moet beloond worden!

29 november 2021 om 22:15

7 keer de gouden bal gewonnen is relatief nog weinig voor messi had er makkelijk 10 kunnen winnen.hij is en blijft toch de beste voetballer van allemaal.

29 november 2021 om 23:23

Waarom heeft Mbappe of Neymar hem dan niet eerder gewonnen?

Lewa ???? Sneijder ??? Wat hoor ik nou allemaal joh. Messi is al sinds z'n 17 al prijzen aan het pakken en de beste. Die man heeft zich elk jaar ontwikkeld met assist en goals. Ia leuk lewa maar die is gewoon een spits. Messi is zoveel meer dan dat en iedereen weet dat. Messi terecht en ronaldo ook altijd terecht gewonnen. Lewa is gewoon een hele goeie spits die niet meer heeft gedaan dan bv een Benzema en Suarez dus tjaaaa

29 november 2021 om 22:17

Je valt terug op het verleden. Het gaat om dit kalenderjaar. Niemand betwist dat die 2 te beste ooit zijn, of er er dicht bij zitten. Ook niet als Messi vandaag geen gouden bal zou pakken.

En volgens mij heeft Lewa wel meer gedaan dan Suarez en Benzema. Benzema won de league niet, Lewa heeft meer goals gemaakt dan beide bij elkaar opgeteld.

Hoe kan het zo zijn dat Salah op plaats 7 staat. Kijk even naar de prestaties van deze man de afgelopen seizoenen. Doelpunten en Assists. Helemaal klaar met deze verkiezing. Er zijn niet 6 spelers op de wereld beter dan Salah. Ook Benzema niet eens in de top 3. Dit is echt niet te geloven. Waarom is iedereen zo een fan van Jorginho?

Terechte winst, haalde met Argentinie de Copa America binnen na 30 jaar ofzo en won de Copa Del Rey met dit zwakke FC Barcelona.
Produceerde ook meer dan 60% van de goals van dit zwakke team FC Barcelona.
Laatste maanden niet echt fit geweest door knieblessure.

Dit is natuurlijk totaal niet meer serieus te nemen. Deze man heeft na juli geen fantsoenlijke wedstrijd meer gespeeld.

Dat er mensen zijn die zeggen “ Messi heeft helemaal niks gepresteerd afgelopen jaar “ HAHAHA zijn jullie blind ‘ofzo? Zoveel haters en mensen die alleen maar provoceren het was allang bekend dat Messi zijn 7de Ballon D’or ging winnen. Veel mensen gaan de aankomende tijd slecht slapen en ik lach jullie allemaal uit hahahah SIUUUUuUuUuUuUU LM7 de echte GOAT.

Pele had hem ook 7 keer moeten winnen, Messi nu op gelijke hoogte. Nou nog zijn laatste WK winnen.

29 november 2021 om 22:25

Lionel Messi, de enige en zal ook de enige ooit zijn die 7 Ballon Dor's pakt.. Niemand die dit ooit zal gaan overtreffen, kunnen we stellen dat dit de absolute Greatest of all times is??

29 november 2021 om 22:28

Kunnen we niet stellen, en hij zal nooit de beste aller tijden zijn. Dan zijn er minstens 2 beter en in mijn ogen zelfs 3. Maradona, Pele en natuurlijk Cruyf. Dus greatest of all time. I don't think so.

29 november 2021 om 22:29

Ik zeg je heeeeel eerlijk, vlak Mbappe niet uit.. Heeft nog heel veel jaar te gaan. Zou ook zomaar eens aan de 7 ballon dors kunnen komen

30 november 2021 om 00:03

Cruijff heeft zelf gezegd dat Messi beter is dan hem zelf. Maradona alleen maar dat die een wk heeft gewonnen is die beter dan Messi. Pelé ook door de wk. Ray Hudson heeft hun alle 3 zien voetballen, maar Messi is de beste die hij ooit heeft gezien voetballen

Vraagje: hoe oud ben je??

7 ballons, aub. Wat een fenomeen. Dit kan niemand hem meer nadoen. De beste ooit die op een voetbalveld heeft gestaan.

Nou gefeliciteerd dan maar? Niet echt verdiend denk ik zo. Maar wel 1 van de beste ooitIk ben er net zoals een aantal hier mee eens dat Messi minstens 3x niet had moeten winnen. Dit is zo vreemd. Lewa had em zeker verdiend maar een Copa/ek of WK telt dan zwaar mee..... Maar dan had een Italiaan het moeten winnen mede door de CL winst en ek...

Ik vind deze Ballon D'or maar een vreemd dingetje aan het worden. Waar het duidelijk eens over de beste ging. Gaat het nu van ohhh maar hij heeft een Copa gewonnen meeste assist/goals. Ja jongens dat is voldoende!! Hmmmmm

Wat een grote schande! 2/3 keer onterecht gewonnen. Maar deze slaat alles! Wat moet Lewandoski nog doen?

29 november 2021 om 23:30

Misschien wat meer dan ballen afwachten in het strafschopgebied. Daar hebben we de gouden schoen voor.

Het uitgelekte nieuws dat Messi ging winnen was dus waar. Sneu voor Lewandowski, die heeft echt een gruwelijk jaar gekend als spits. Misschien heeft hij wel de schijn tegen doordat hij (maar) in de Bundesliga speelt en wordt zijn doelpuntenregen daarom minder op waarde geschat. Met die statistieken voor een ploeg uit de Premier League of Spanje had hij denk ik sowieso gewonnen, maar goed eerlijk gezegd zou ik dat zelf ook hoger inschatten.

30 november 2021 om 13:30

Dat speelt absoluut mee, en dat is ook terecht imo.

Pedri wint een prijs
Alexia wint een prijs
Messi wint een prijs
Barcelona is jarig
Zelf ben ik ook vandaag jarig.

Wat een mooie dag vandaag. Love voor mij mede barca supporters🔵🔴

29 november 2021 om 22:43

Gefeliciteerd met je verjaardag!

Volgens geruchten heeft de organisatie ineens de gouden bal voor volgend seizoen ook al meegegeven met Messi.....👎💸💸💸

Is het al 1 april.. Lewa had hem moeten krijgen..

Ten eerste gefeliciteerd voor messi en messi fans maar er zijn dingen die ik wil zeggen laat me dit interpreteren in Cruijff woorden:ballond’or een groep journalisten en mensen die op vrienden hebben gestemd
7 messi er zijn mensen die zeggen dat het goat debat voorbij is met het winnen van de ballond’or maar sinds wanneer bepalen individuele onderscheidng wie beter is? Als de beste om meer individuele prijzen te hebben is deze speler Cristiano ronsldo omdat hij meeste individuele prijswinnende speler in de geschiedenis is. Ook bij de uitreiking lieten ze foto’s van droger en Ronaldo in hun ondergoed zien hij reageerde zo.het is ongelooflijk dat hij deze ballond’or 5 keer heeft gewonnen met zoveel haat voor cristiano ik bedoel, de mening van een persoon is uniek als iedereen denkt wie de beste is.

Wat een grap deze prijs. Lewandowski twee keer de prijs ontnomen. Toen het niet doorging en nu dit. De man is geweldig bezig afgelopen jaren en dan niet onderschrijven met zo'n titel maar Modric wel?

Wauw ZWAAR ONTERECHT! Mohammed Salah was veel en veel beter. Oh wacht, hij heet Mohammed van zijn voornaam dus kan dit natuurlijk niet doorgaan.

30 november 2021 om 00:07

Op dit moment is salah beter. Maar vanaf 1 januari 2021 t/m 1 oktober 2012 moet je tellen. Is Messi toch de betere speler. L

Hahahah wat een lachertje toch weer. Die kabouter kan natuurlijk heel goed voetballen en dat is zacht uit gedrukt. Maar dat die deze prijs weer krijgt is toch lachwekkend. Alleen omdat die een niets zeggend prijsje heeft gewonnen met Argentinië.

Iemand die op wandeltempo voetbalt een individuele prijs geven is belachelijk, hoe goed z'n statistieken ook zijn het is soms echt treurig om naar te kijken. Lewa had hem verdiend net als vorig jaar.

Ik ben er wel zeker van dat Lewa 1 is Salah met minimaal punten verschil een goede 2e... Messi is 3e door die goede Copa. Maarja voor de rest niks laten zien

En die 41 goals waar hij topscorer werd afgelopen seizoen met het record in de Bundesliga maakt ook niets uit natuurlijk. Wat een onzin dat hij die Ballon D'Or niet wint

Denk dat Lewa zich redelijk kut voelt, vooral omdat die vorig jaar bestolen is van de Ballon D’or, was toen verreweg de beste. Dit jaar zat het wel wat dichter op elkaar. Maar ook dit jaar had Lewa de Ballon D’or verdiend, al vond ik het wel erg close. Er was geen duidelijke winnaar als het om 2021 alleen gaat.

Anti messi loby was verdeeld. Je had CR7, benzema, jorginho, lewandowski lobbyisten in tegenstelling tot 2 jaar geleden waar je 1 grote concurrent had (en messi toch won)

Hoe de media en mensen hun argumenten veranderen is mooi😂 deze copa vond 4 keer plaats in 6 jaar is het een internationale toernooi of een binnenlandse competitie zelfs de uefa League of Nations is een concurrender de ballond’or heeft allang de waarde verloren.Altijd wat messi doet in een jaar is het gelijk die reden waarom hij wint elke jaar verandert het waarom hij zou moeten winnen.alleen 1 keer gescoord in de kwartfinale de rest was het eerder in de groepsfase.

Ik vraag mij bij deze af hoe gemotiveerd ronaldo nog is? rare vraag natuurlijk. Maar het gaat toch wat zijn als portugal zich niet plaats voor het wk en Messi wint em met Argentinie

Salah werd 7e wat ik dus dan ook niet begrijp die was zeker top 5 waardig. wie werd 2e?? jorjinho??

Het is nu ook geen mening meer maar een vaststaand feit dat Messi de beste voetballer aller tijden is. Over 30 jaar kan iedereen dit nu ook aan het aantal gouden ballen zien.

30 november 2021 om 00:42

Aantal gouden ballen is ook gebasseerd op meningen en geen feiten. En kom niet met journalisten hebben er verstand van etc. Want dan hoef ik maar 1 naam te noemen: Valentijn Driessen.

100% terecht. Zijn cijfers zijn weer eens duizelingwekkend en hij wint Copa met een pover Argentinië. De grootste aller tijden. Blijkbaar zijn er nog een aantal andere grote voetballer, maar die zijn allen geboren op planeet aarde. Mess is een allen onder de voetballer en is lichtjaren verwijderd van zijn 'concurrenten'... een fenomeen, gigant, de Messias, de aller-alletbeste die ooit tegen een bal geschopt heeft.

29 november 2021 om 23:44Pover wil ik zie niet noemen, maar was gewoon duidelijk de belangrijkste speler en leider binnen het team. Bijna bij elke doelpunt betrokken. Argentinie naar hun eerste troffee in 30 jaar geleid.

Daar zit je dan. Een paar jaar van je pensioen verwijdert. Twee beste seizoenen van je leven gedraaid en er met kop en schouders bovenuit steken. Om vervolgens te te horen dat Messi de ballon d’or geschonken krijgt. Echt heel zuur voor Lewa die in al twee hele seizoenen in bloed vorm is.

30 november 2021 om 13:34

Tjah, zo zal Andy Roddick zich ook gevoeld hebben t.o.v. Federer in de laatste Wimbledon finale, maar als de ene beter is, dan leg je je er bij neer hoor.

Het enige schandalige van deze avond is dat Salah niet naast Messi en Lewa in de top 3 staat. Die man is ook een beest, en een 7e plek is schandalig.

INIESTA2010 EN LEWANDOWSKI 2021 ZIJN BESTOLEN GEWEEST ...
Ongelooflijk wat ik mocht bijwonen vandaag... Ze creëren een nieuwe award en geven ze hem naar Lewandowski, puur voor mondjes te snoeren.

Net als 2010 is deze prijs gewoon gestolen!!! Belachelijk! In 2010 krijgt Messi hem op basis van alleen goals zonder enig merkwaardige prijs en nu is Lewa europees topscorer en speelt als een beest en wordt hij blij gemaakt met een flut troostprijs

Gewoon toegeven mensen Messi is weer de beste. Gekozen door mensen die er verstand van hebben. MESSI WHO ELSE Proficiat the one and only goat. 🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐. Ongelooflijk

Mensen blijven de Copa America maar onderschatten, nochtans schakelde Uruguay op het WK in Rusland het Portugal van Ronaldo uit en landen zoals Colombia en Chili zijn ook heel sterk en moeilijk te bespelen.
En al die andere landen zijn zeer stugge, irritante en vervelende tegenstanders om tegen te voetballen. Ze hebben allemaal een paar enkelbrekers in de ploeg bij wijze van spreken en de scheidsen laten daar tot aan het absurd meer toe.
Messi kreeg daar enkele doodschoppen (en deze ontwijken kan hij nochtans al de beste), dat was niet normaal.
Het is dus een heel zwaar toernooi om te winnen en de manier waarop Messi daarin excelleerde en als best player of the tournament zijn land loodste naar de eindzege, is een heel knappe prestatie die deze gouden bal zeker rechtvaardigt i.c.m. zijn prestaties bij Barca. Lewandowski heeft misschien een aantal goals meer gescoord, maar blijft een eindstation in een superteam dat bovendien niet eens in de top 3 v/d beste Europese competities speelt.
Een andere topspits had bij dit Bayern ook 80% van die doelpunten gemaakt die Lewa maakte, het niveau in de Bundesliga is hoog, maar niet van de absolute Europese top 3 en Bayern steekt er duidelijk met kop en schouders hovenuit. En in de CL en op het EK kon Lewa niet iets ultra uitzonderlijk presteren dus dan komt hij niet in aanmerking voor de Gouden Bal imo.
Salah had dan wat mij betreft meer aanspraak gemaakt, maar Messi is duidelijk de terechte winnaar.

Het mooiste vond ik dat Simon Kjear de credits kreeg om het mee helpen van eriksen hartstilstand dat vond ik echt even een kippenvel momentje

Wat een grap! Ff snel een prijs bedenken voor Lewandowski omdat France Football zelf door hebben dat Messi weer een gouden bal geven terwijl Lewa met lege handen zit natuurlijk ongeloofwaardig is. Ik neem sowieso deze prijs niet meer serieus.

30 november 2021 om 14:13

Is geen kwestie van doorhebben, maar gewoon uit medelijden.

Puur voetbaltechnisch gezien had Messi m al 14x moeten winnen. Puur individueel dus en daar gaat deze prijs om!

Ik houd van Messi hoor begrijp me niet verkeerd. Maar deze voelt echt niet terecht. Is Copa America echt zo een grote prijs?????

Weet niet of Messi hem had moeten winnen, maar voor zijn volledige ouvre bij Barcelona heeft hij hem zeker wel verdient.

Maar of Lewandowski de winnaar had moeten zijn, naar mij mening niet. Hij is een fantastische spits maar scoren bij een club als Bayern Munchen die al een decennia de rest van Duitsland tot speelbal maakt heb ik twijfels bij de moeilijkheidsgraad.

Het is natuurlijk een meer dan terecht overwinning als je kijkt naar wie de beste voetballer was. Lewandowski is natuurlijk een fantastische spits en verdiend alsnog de prijs voor 2020. In 2021 heeft hij te weinig bijzonders gedaan. Ja veel doelpunten gemaakt als spits van een fantastisch draaiende team, maar in de CL en op het EK was het te weinig.
Messi had individueel een top half jaar bij en heel matig Barca. Met Argentinië een prijs winnen is 1, maar hij was in werkelijk alle statistieken nummer 1 tijdens dat toernooi.
Beste speler
Meeste goals
Meeste assist
Meeste kansen gecreëerd
Meeste key passes
Meest succesvolle dribbels
Meeste vrijtrappen
Meeste keer man van de wedstrijd.

Allemaal klassement, die bij het EK door verschillende spelers werden gewonnen.

Bij PSG draait het nog maar matig, maar om nu te zeggen dat hij de prijs daarom niet verdiend. Hij heeft daar 8 wedstrijden gespeeld, waarin hij ondanks zijn mindere spel in 3 wedstrijden (2CL) doorslaggevend is geweest.

Messi 7x de gouden bal.
Dit gaat nooit meer iemand evenaren.
Hij is echt de aller beste ooit. Zeker over een hele carrière. Misschien kan Maradona in zijn beste jaar 1986 Messi evenaren, maar verder helemaal niemand.
Pelé heb ik te weinig van mee gekregen en Cruijff was fantastisch, maar valt net buiten de top 3.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3523
3.Ecuador2310
4.Colombia17-1
5.Peru17-5
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
N. GonzálezAanvaller50
E. MartínezKeeper60
F. ArmaniKeeper10
M. AcuñaVerdediger40
L. MartínezVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 12 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren