Maandag, 29 November 2021

Drie Europese clubs op de tribune voor Kökçu

Newcastle United is geïnteresseerd in het contracteren van Florian Grillitsch tijdens de winterse transferperiode. De veelzijdige Oostenrijker, die over een aflopend contract beschikt, wordt ook gevolgd door AS Roma. (The Sun)
PSV wil zich versterken met Alan Varela. De Eindhovense club is gecharmeerd geraakt van de middenvelder van Boca Juniors, die ook op belangstelling van Internazionale kan rekenen. (TyC Sports)
/
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. De middenvelder van Feyenoord kan rekenen op de interesse van AS Roma, Sevilla en Leeds United. (Voetbal International)
Chelsea-manager Thomas Tuchel staat achter de beslissing om een bod uit te brengen op Federico Chiesa. The Blues hebben 84 miljoen euro over om de aanvaller van Juventus in januari naar Stamford Bridge te halen. (TMW)
Steven Gerrard heeft van het aantrekken van een nieuwe verdediger tijdens de komende transferwindow de hoogste prioriteit gemaakt. Joe Gomez van Liverpool is een van de spelers die op de radar staat van de manager van Aston Villa. (Sunday Mirror)
Real Madrid wil Rodrygo middels een nieuw langlopend contract langer aan de club binden. De aanvaller kan voor zes seizoenen tekenen en zijn huidige salaris van zes miljoen euro verdubbelen. (ABC)Poll

Vind jij dat Orkun Kökçü toe is aan buitenlands avontuur?


32 reacties (laatste reactie door weef)

Over Kökçu....Ik ben nog lang niet overtuigd van deze speler, voetbalt nog te veel met het hoofd naar beneden.Maar als een club min. 7 mil wilt betalen, dan zou Feyenoord hem moeten verkopen, want ik vind zijn potentie langzaam vooruit gaan.

29 november 2021 om 15:24

Ik denk dat jij voetbal kijkt met het hoofd naar beneden. Is wekelijks de absolute uitblinker bij Feyenoord. In de nieuwe rol die hij van Slot heeft gekregen is ie zo ontzettend goed. Kijk z'n statistieken er maar op na en nog altijd pas 20 jaar. Wordt de eerste echte transferknaller van Feyenoord in lange tijd

29 november 2021 om 15:29

Nou ik hou bepaalde jonge spelers in de gaten. Kökçu, Gravenberch, Malacia, Gapko, etc en dan vind ik dat hij het minste progressie maakt. Maar hij is op weg, maar geen van de 4 is nu rijp voor het buitenland. Wel ben ik overtuigd, dat deze spelers het kunnen maken, maar nu nog lang niet.Ooohhh en ik vind Dessers bij Feyenoord de uitblinker en niet Kökçu, maar jij mag anders vinden.

29 november 2021 om 15:33

Vergelijk de Kokcu van vorig jaar met die van dit seizoen en dan kan ik je garanderen dat hij degene is met de meeste progressie van de namen die je noemt. Malacia heeft juist een enorme vormdip, Gakpo is volgens mij veel geblesseerd en Gravenberch is een geweldig talent maar niet aantoonbaar beter dan vorig seizoen. Kokcu, Trauner en Slot zijn de sleutel tot het succes van Feyenoord. Maar goed, jij mag anders vinden.

29 november 2021 om 15:53

Zie jij progressie bij Gravenberch en Malacia dan? Gakpo vind ik met afstand de beste van deze 4, maar Kokcu obv progressie echt beter dan eerstgenoemden hoor

29 november 2021 om 15:58

@fairplay, totaal niet met je eens. Zelfs Slot geeft aan dat Kokcu de speler is met de meeste progressie binnen Feyenoord en dat ben ik volledig met hem eens. Heeft dit seizoen maar 1 wedstrijd een onvoldoende gespeeld, tegen Utrecht, en daarmee met Trauner de meest constante Feyenoorder. Daarbij heeft hij ook verschillende wedstrijden gehad waar hij de uitblinker was. Als ik dan naar Gravenbergh kijk zie ik de ene wedstrijd een 8 en de wedstrijd daarop speelt hij een diepe onvoldoende

29 november 2021 om 16:36

Als hij voor Nederland had gekozen, zouden Malacia, Gapko en Gravenberch eerder minuten maken. Daarom is het ook beter dat hij voor Turkije heeft gekozen.

Ik vind Sinestera, Linssen en Toornstra ook een veel betere Drive hebben en ja zeker met die Traune achterin en zijn zij het fundament van dit Feyenoord. Daarom heen komen spelers als Til en Kökçu. Vind de andere gewoon iets constanter.

29 november 2021 om 16:57

Maar iemand constant vinden kan toch niet? Dat is toch geen mening? Iemand is constant of is dat niet. Bij Kokcu wijzen alle statistieken uit dat hij bij de meest constante spelers van de competitie hoort dit seizoen, dus ook van Feyenoord. Juist de 4 anderen die je noemt zijn wisselvallig de laatste weken.

29 november 2021 om 15:32

@fairplay

Hij is op basis van statistieken de beste ED-middenvelder van het seizoen, ligt mijlenver voor op 'toptalent' Gravenberg.

29 november 2021 om 15:39

Heb je hem dit seizoen echt zien voetballen? Vergeleken met vorig seizoen maakt hij juist onwijs veel progressie. Is wekelijks een van de beteren bij Feyenoord. Of beoordeel jij hem nog op doelpunten en als nummer 10? Daar staat die al een tijd niet meer en kun je hem dus ook niet op beoordelen zoals velen helaas wel doen.

29 november 2021 om 17:08

Haha zeven miljoen. Dan oordeel je toch echt op basis van vorig jaar hoor. Toen vond ik hem ook overhyped en een beetje irritant zelfs. Dit seizoen speelt hij echt ontzettend goed. Ik raad je ook aan om zijn statistieken eens te bekijken

29 november 2021 om 19:13

Mensen die dit zeggen over Kokcu, kijken echt alleen maar naar de samenvattingen en dat meen ik oprecht. Kokcu is inmiddels misschien wel onze beste speler geworden, bij hem begint echt alles en is onmisbaar voor het systeem van Slot. De Kokcu van vorig jaar was een grijze muis die meehobbelde, maar hij is dit seizoen in een nieuwe rol gegroeid naar een echte midfield maestro en domineert het middenveld.

29 november 2021 om 23:37

Zelfs in de samenvattingen zou het moeten opvallen inmiddels. Ik had het ook niet echt verwacht maar hij is echt een rots in de branding dit seizoen.

30 november 2021 om 11:10

Als je geen (hele) wedstrijden van Feyenoord kijkt moet je misschien niet vooraan staan om te oordelen over spelers van Feyenoord. Tenminste daar ga ik vanuit, want anders kun je echt niet tot deze conclusie komen. Heeft enorme stappen gemaakt ten opzicht van vorig(e) seizoen(en).

Als we de statistieken er even bij pakken. Heeft Kokcu dit seizoen per wedstrijd ruim 66 passes per wedstrijd, op 4 na het meest in de eredivisie en ruim het meest van alle middenvelders in de eredivisie.
Kokcu 66,2 - 86,2% accuraat
Blind 70,6 - 85,3% accuraat (speelt als back/cv)
Sangaré 62,7 - 86,3% accuraat
Alvarez 57,5 - 85,7% accuraat
Gravenberch 41,4 - 85,5% accuraat

Verder geeft hij 2,6 belangrijke passes per wedstrijd. Wederom op 4 na het meest in de eredivisie en bijvoorbeeld meer dan Berghuis en Veerman. De enige middenvelder met meer is Wittek.
Kokcu 2,6
Wittek 2,7
Tadic 4,0
Veerman 2,4
Berghuis 2,3

Daarnaast levert hij veel meer defensieve arbeid en heeft hij ook veel meer onderschepping en succesvolle tackles dan in vorige seizoenen. Lijken met geen slechte cijfers voor een 20 jarige middenvelder. Er kunnen altijd zaken beter, maar als je roept dat hij weinig progressie maakt heb je er niet veel kijk op. Sowieso is Kokcu dit seizoen gewoon beter dan Gravenberch.

Ik vind Kökcu dit seizoen op 8 echt enorm gegroeid, speelt bijna altijd goed en is zowel aanvallend als verdedigend veel beter geworden. Goed gezien van Slot om hem daar uit te proberen. Ik durf zelfs als Ajacied te zeggen dat Kökcu dit seizoen minimaal een klasse beter is dan Gravenbergh en ik denk zelfs dat als je ze zou laten wisselen van club dat Ajax het met Kökcu beter zou doen. Het zijn beide grote talenten maar waar er bij Kökcu een lijn omhoog te zien is, is dat bij Gravenbergh eerder andersom

29 november 2021 om 15:39

Denk dat het beide talenten zijn die nog lang niet toe zijn aan een stap naar het buitenland. Die zitten daar na 3 wedstrijden gewoon op de bank om daarna verhuurd te worden.

Gomez-van Dijk is in potentie het beste centrale duo van de wereld maar Gomez heeft na zijn blessure nog wat moeite om terug te komen op zijn oude normale niveau. Die gaat zeker niet weg. Kwestie van tijd voordat hij weer sterk speelt

29 november 2021 om 16:03

‘Voordat hij weer sterk speelt’. Eerder de vraag of die überhaupt nog speelt. Met Matip en Konate heeft die goeie concurrenten. Ik schat Konate hoger in dan Gomez die vooral met zijn snelheid veel moet compenseren.

29 november 2021 om 16:32

Gomez is de nummer een qua potentie voor de club, maar het blijft voor Klopp ook kiezen voor de huidige prestaties en rechtvaardigheid tov van de andere spelers. Wat je goed ziet bij Liverpool is dat als je je kans pakt, je gewoon blijft staan maar dat er ook gerouleerd word. 4 verdediger is imo gewoon nodig anno 2021

Matip is overigens momenteel de beste naast v Dijk met zijn mooie passing over de grond.
Gomez is in potentie de opvolger van v Dijk hebben we altijd geroepen, maar stiekem denk ik niet dat hij qua persoonlijkheid dat kan worden, net zoals dat Maguire bijv. geen leider is.

29 november 2021 om 16:49

Beste centrale duo lijkt me toch eerder Chielinni- Bonuchie, Marquinhos-Ramos, Thiago Silva-Rudiger, of Dias-Stones. Gomez is allesbehalve wereldklasse en de hoeveelheid goals die Liverpool met Van Dijk achterin incasseert zegt natuurlijk stiekem ook wel wat. Dat duo is feitelijk gezien niet zo goed en weinig tegengoals als bovengenoemde namen

29 november 2021 om 17:58

Gomez is een prima vierde centrumverdediger, lokale jongen die niet boos wordt als hij zelden speelt en kan het tempo aan, maar qua niveau heeft hij toch nooit aangetoond dat hij in de buurt zit van wereldtop? Zelfs in de succesjaren van Liverpool was het altijd billenknijpen met die gozer. Ze hebben niet voor niets Konate gehaald, en Matip staat ook een stuk hoger in de pikorde.

Hij is dit seizoen pas voor het eerst echt overtuigend, dus het zou mooi zijn als hij dit eerst bij Feyenoord wat langer doorzet.

Vervolgens zou ik Italië wel een goede stap vinden voor hem. In Engeland zie ik de intensiteit een probleem voor hem worden en Spanje is de kraamkamer van technische middenvelders, dus daar zie ik hem niet perse een toegevoegde waarde hebben.

jeetje 12 miljoen euro per seizoen voor Rodrygo is belachelijk. 6 miljoen lijkt me al een meer dan prima salaris voor iemand met zijn kwaliteiten en impact op het team.

29 november 2021 om 16:15

Voor een tiener die net uit Brazilië komt en nog op geen enkel niveau zich heeft bewezen, is 6 miljoen al veel te veel. Verdubbelen zou echt achterlijk zijn.

Haha Tuchel die een topaankoop niet steunt zou de eerste zijn. Tuchel is tactisch en qua instructies even goed, zo niet beter dan Klopp, maar Tuchel gaat niet met het team om zoals Klopp dat doet. Daarom heeft Tuchel een team waar de bank net zo goed is als de basis elf en spelers zelf al goed genoeg zijn. Spelers worden niet zomaar beter door Tuchel en het team gaat er niet beter op draaien als Tuchel langer de tijd krijgt, hij is beter in het gebruiken van de kwaliteiten die het team bezit.

Klopp maakt van 80 - 100 en kan ze soms 110 laten spelen, Tuchel moet 100 hebben om 100 te kunnen spelen en that's it. Beiden overigens niet slecht met het juiste team

29 november 2021 om 16:48

Daar ben ik het niet mee eens. Hij heeft sinds zijn komst een aantal spelers bij Chelsea echt een stuk beter doen presteren imo. Rudiger is een van de betere voorbeelden. Verguisd voor zijn komst en vorig seizoen in de tweede seizoenshelft een van de beste in de competitie.

29 november 2021 om 17:07

Rudiger speelt imo beter deels door Silva imo, maar dat klopt dat op die manier Tuchel speler wel beter maakt. Alleen ik denk dat we beiden wel snappen op welke manier Klopp dat doet. Tuchel stopt Rudiger vol met instructies elke wedstrijd weer en een Robertson krijgt instructies van wat Klopp graag ziet en dan is het aan Robertson zelf om te leren wat dan de beste manier is.

Micro management vs. empowerment, iets wat je in elke beroep goed ziet. De baas die niet van zijn bedrijf weg kan (tuchel) vs de baas die rustig op vakantie kan omdat de medewerkers het goed zelf kunnen (klopp)

29 november 2021 om 18:30

Ik snap wat je bedoelt. Ik weet alleen niet of ik het er mee eens ben in dit geval. Goed, ik volg beide managers niet op de voet dus ik zal in deze op jouw oordeel vertrouwen dan, jij zit er vast meer bovenop dan ik

Kokcu moet nog zeker 1 of 2 seizoenen bij Feyenoord blijven, zowel hij als het team pakken daar de voordelen uit en Feyenoord kan hopelijk door blijven groeien. Wellicht de beste middenvelder van de Eredivisie op dit moment (zeker top 5) en pas 20 jaar! Misschien nog een jaartje Champions League voor hem en dan verkassen naar een club als Arsenal of Newcastle (waar hij zeker gaat verassen) voor een bedrag van minimaal 20/25 miljoen euro (tot die tijd mogelijk hoger). Dus rond zijn 22/23e die transfer maken. Hele realistische scenario voor een verstandige sympathieke speler uit eigen jeugd!

Aub Italië. Hij en koopie zijn geen snelheidsduivels of handelen super snel. Maar wel goed inzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren