Manchester United presenteert Rangnick als opvolger van Solskjaer

Maandag, 29 november 2021 om 12:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:22

Manchester United heeft de komst van Ralf Rangnick bevestigd. De Duitser geldt als tijdelijke opvolger van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer en treedt na dit seizoen twee jaar als adviseur in dienst bij de club. Rangnick werkte meest recentelijk bij Lokomotiv Moskou, waar hij hoofd sport en ontwikkeling was. In zijn geboorteland was hij onder meer bij RB Leipzig en Schalke 04 werkzaam als hoofdtrainer. De kans is klein dat Rangnick donderdag tegen Arsenal al op de bank zit, daar zijn werkvergunning nog niet in orde is.

John Murtough, sportief directeur bij Manchester United, is blij met de komst van Rangnick. "Ralf is een van de meest gerespecteerde coaches en vernieuwers in het Europese voetbal. Hij was onze nummer één kandidaat als interim-manager. Hij is een weerspiegeling van de onschatbare waarde aan leiderschap en bezit enorm veel vaardigheden. We zijn blij dat hij vier decennia ervaring in management en coaching meebrengt naar United."

"Ik ben verheugd om naar Manchester United te gaan en heb me erop gericht om er een succesvol seizoen van te maken voor de club", aldus Rangnick in een eerste reactie. "Er zit heel veel kwaliteit in de groep met een goede balans tussen jeugd en ervaren spelers. Al mijn inspanningen in de komende zes maanden zullen erop gericht zijn deze spelers te helpen in het benutten van hun potentieel. Zowel individueel als in teambelang. Ook kijk ik ernaar uit om als adviseur te ondersteunen bij het behalen van de doelstellingen van de club."

Als trainer staat Rangnick bekend om zijn werk bij onder meer Schalke 04, TSG Hoffenheim en RB Leipzig. Bij Schalke was hij het meest succesvol en won hij in het seizoen 2010/11 de Duitse beker en in 2011 de Duitse Supercup. In juni 2012 tekende Rangnick een contract bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Hij kreeg er de functie van sportief directeur, terwijl hij landgenoot Roger Schmidt aannam als trainer. Daaropvolgend bleef Rangnick een aantal jaren behouden voor het Red Bull-concern en was hij jaren werkzaam voor RB Leipzig.

Afgelopen zomer werd de naam van Rangnick veelvuldig in verband gebracht met clubs in Engeland en Duitsland, waaronder Tottenham Hotspur en Schalke. De Duitser geldt als de architect van het moderne voetbalimperium en stuwde in verschillende functies zowel Red Bull Salzburg als RB Leipzig omhoog. Na zijn vertrek bij Leipzig leek hij even aan de slag te gaan bij AC Milan in een dubbelfunctie, maar door die samenwerking ging afgelopen zomer op het laatste moment een streep.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door klopp)

Voor volgend seizoen dan maar snel ten Hag losweken bij Ajax. Wordt hoog tijd dat hij het buiten de landsgrenzen gaat laten zien (en daarmee Ajax verzwakt uiteraard ).

29 november 2021 om 12:40

Er is voor ons helaas een moeilijke hype gaande waar Nederlandse trainers heel erg zijn gedaald qua populariteit en ze amper meer in het buitenland trainen zijn Duitse trainers heel erg 'hot' hebben ons in alle opzichten ingehaald toch een treurige ontwikkeling en jammer om te zien..

29 november 2021 om 12:45

Gelukkig is Ten Hag opgeleid in Duitsland. Ten Hag is echt wel hot bij grote clubs.

29 november 2021 om 12:58

Als je als coach met minder materiaal Europees indruk maakt (al paar jaar nu) dan zijn clubs echt wel geïnteresseerd in je.

29 november 2021 om 12:58

Hij is echter helemaal niet Duits in spelopvatting en filosofie. Ook geen ubernederlander daarin maar meer Nederlands dan Duits imo.

29 november 2021 om 13:09

De vraag is kan je ook met verwende gastjes omgaan die dik verdienen.
Vele trainers falen daarin.

29 november 2021 om 13:39

@sander79, dat kan je alleen doen als je het volste vertrouwen van het bestuur hebt. Tenslotte zul je als trainer ook een "verwend" gastje bij wangedrag gewoon op de tribune moeten zettne, ondanks een transferwaarde. De reden dat veel trainers er niet in slagen is omdat de duur betaalde spelers/dure aangekochte spelers niet zomaar op de bank gezet mogen worden. En dan werkt het gewoon weg niet.

Kijk naar Tuchel bij Chelsea, afgelopen weekend zitten Kepa, Lukaku, Pulisic en Havertz gewoon op de bank, meer dan 300 miljoen dat even tot bankzitter gepromoveerd zonder morren.

29 november 2021 om 14:16

Het is ook wel de vraag waarom ze op de bank zaten. Er is een verschil tussen een Lukaku moeten vertellen dat hij gespaard word of hem vertellen dat hij niet brengt wat de coach eist en daarom op de bank geposteerd word. In het geval van dat tweede gaan die spelers echt wel morren. Verder heeft Kepa al zoveel krediet verspeeld, die stuurt eerder z'n zaakwaarnemer op pad dan dat hij gaat morren, waarschijnlijk.

29 november 2021 om 16:01

@sirius,

Waarom mag een Pogba al weken (zo niet maanden) een dramatische vorm hebben, zijn taken niet uitvoeren op het veld en de minste kilometers lopen van allemaal? Waarom mag Maguire uberhaupt nog elke wedstrijd basis staan terwijl hij elke week de zwakste op het veld is? Het verschil tussen Chelsea en Manchester United is dat er bij Chelsea een coach zit die een tegen vallende speler gewoon op de bank zet, en er niets om geeft hoeveel salaris die speler krijgt of hoeveel deze gekost heeft.

29 november 2021 om 13:24

Zou je wel willen maar ik hoop van niet.
Laat Ten Hag nog maar jaren bij Ajax
blijven en mooie successen behalen.

29 november 2021 om 15:37

Waarom wil je ten Hag zo graag weg bij Ajax hebben.

29 november 2021 om 16:16

Omdat Ajax zonder Ten Hag toch stuk minder word, is voor mij persoonlijk de beste coach die ik bij Ajax mee heb gemaakt. Begin jaren 90 was ik dan nog heel jong en ook all wel ik de finale van de CL nog beetje kan herinneren telt het niet echt mee vind ik.

Youri Mulder zei die gaat het absoluut niet worden🤣

29 november 2021 om 12:48

Youri zegt zo veel. Van Basten had 2 weken gelijk. Hij praat veel te veel en vooral vaak ook onzin. Zo vader zo zoon eigenlijk.

29 november 2021 om 13:21

Haha inderdaad, zo vader zo zijn. Alleen was vader Mulder nog erger, met dat theater erbij.

29 november 2021 om 14:43

Nou, ik ben allesbehalve dan van de Mulders maar ergens heeft ie gelijk. Man U ziet Rangnick duidelijk niet als een volwaardige hoofdtrainer, hij zal nu als een tussenpaus functioneren tot ze een nieuwe hoofdtrainer halen in de zomer.

Dus Youri heeft toch wel enigzins gelijk. Rangnick was geen optie als hoofdtrainer en zal het ook niet worden. Hij mag de plek alleen even warm houden.

29 november 2021 om 15:53

Echt super grappig dit...iemand zegt iets en het blijkt niet uit te komen, hahahahaha....

Goeie keuze , denk dat deze man wel aardig wat kan doen bij united.
Wens hem het beste !

Eerst was ik wat sceptisch over deze man. Maar hij heeft een totaal nieuw systeem geïntroduceerd in het voetbal. Als United dit spelletje kan gaan spelen worden ze heel goed. Het is wel belangrijk dat er volgend seizoen iemand komt die Rangnick zijn filosofie voort zet. Dus geen trainer zoals Pochettino of Valverde. Ten Hag lijkt een hele goede optie. Nagelsmann zou ideaal zijn, maar die gaat niet weg bij Bayern.

29 november 2021 om 12:44

Fabrizio Romano heeft gezegd dat hij mede bepaald wie het stokje na dit seizoen overneemt. Het bestuur van United wil Pochettino maar ik verwacht als Ragnick echt daadwerkelijk wat te zeggen gaat krijgen dat de kans groot is dat Ten Hag een droomtransfer gaat maken.

29 november 2021 om 12:47

Het zou heel verstandig zijn van United om na dit seizoen Ragnick binnen boord te houden voor technische functie. Als je aan deze filosofie begint moet je deze ook voortzetten en niet na drie kwart seizoen weer mee stoppen. Ten Hag is inderdaad de droom kandidaat. Ik kan zo geen andere trainer bedenken die beschikbaar is en deze filosofie kan voortzetten.

29 november 2021 om 12:48

Ik ken de man niet en volg Schalke ook niet, dus kun je (of iemand) wat toelichten over dat nieuwe systeem? Wat is zijn filosofie precies?

29 november 2021 om 12:59

basically is hij de grondlegger van het voetbal dat Duitse managers als Klopp, Tuchel, Nagelsmann etc tegenwoordig prefereren. Veel gegenpressing.

29 november 2021 om 13:07

Bedankt! Klinkt wel als een behoorlijk nieuwe weg die United wil inslaan. Ben benieuwd of ze daar het materiaal voor hebben

29 november 2021 om 14:56

Dit dus. United heeft totaal niet het materiaal voor dit soort speelstijl. Pogba, Sancho, Ronaldo & Bruno fernandes staan nu niet bepaald bekend als de 'pressing monsters' die je nodig hebt in een dergelijk systeem.

Een Fred en Mctominay zouden die rol kunnen vervullen, maar aangezien die jongens amper kunnen voetballen schiet je daar niet gek veel mee op lijkt me.

Daarnaast is zo'n systeem ook nog eens enorm afhankelijk van de saamhorigheid van alle spelers, die allen op 1 lijn zitten. Als je dan een Maguire en een Shaw hebt rondlopen die beiden het voetbalverstand van een gemiddelde speler van het 5de elftal van FC bal op het dak lijken te hebben, dan wordt dit een erg moeilijk verhaal.

En volgens mij is een meevoetballende keeper ook cruciaal in een dergelijk systeem, en dat is nu net het enige waar De Gea in te kort schiet. Henderson is daar volgens mij wel beter in, maar die heeft weer andere tekorten.

Ik vind dit een erg goede trainer, en als United hem voor op de lange termijn heeft aangesteld dan snap ik het nog enigzins aangezien de cultuur dan gewijzigd kan worden, maar gezien de aanstelling van 6 maanden vind ik dit een enorm rare aanstelling.

29 november 2021 om 16:36

Ik denk dat je Shaw hier behoorlijk tekort doet!

29 november 2021 om 12:50

Ik ken hem niet goed, maar het lijkt alsof hij steeds kiest voor een andere functie dan coach nadat hij even coach is geweest. Waarom doet hij dit telkens?

29 november 2021 om 13:09

ik denk (kan niet voor hem spreken natuurlijk) dat ie dat doet omdat hij op die manier vaak meer tijd en mee inspraak krijgt dan als coach. Zo is het makkelijker om een club, de filosofie, manier van werken etc te veranderen.

Als je naar de pressie statistieken kijkt van united dan is deze man echt heel hard nodig om verandering te brengen, want dat is echt topclub onwaardig

Ben benieuwd! Klopp en Tuchel zijn lovend over hem en ze spelen alle 3 een beetje hetzelfde voetbal met dat druk zetten. Kijken of hij het kan met de selectie van United.

29 november 2021 om 14:11

Ik denk niet dat hij dat bij Manchester United gaat implementeren. Die verdediging is daar echt veel te zwak voor en dat middenveld schreeuwt nou ook niet bepaald 'loopvermogen' (naar voren). Ronaldo is inmiddels 36 jaar, terwijl ook Martial en in mindere mate Rashford toch wat andere types zijn (al zouden beide heren dat wel moeten kunnen).

29 november 2021 om 14:59

Martial speelt in principe toch niet. Een Rashford loopt volgens mij enorm veel, en ook een Cavani werkt hard, maar dat zou dan dus betekenen dat je of Ronaldo buiten je opstelling moet laten, of je aankoop van 80 miljoen. Daarnaast heb je dan ook nog toptalent Greenwood die verder naar de achtergrond verdwijnt.

Ook ga je dan een systeem spelen waar je beste speler van vorig seizoen (bruno Fernandes) totaal niet in rendeert, en ook een Pogba zal dan moeten vertrekken lijkt me (al is die blijkbaar blij met de aanstelling van deze man).

Dit is echt een goede trainer, maar ik ben benieuwd wat hij kan met dit materiaal

29 november 2021 om 15:01

Ik denk dat de spelers ondergeschikt zijn aan het systeem. Dat het nou juist druk van de verdediging af kan halen als er meer gebeurd op de andere 2/3 van het veld en dat United genoeg spelers met loopvermogen heeft. Alleen een Matic zou bijv. al snel klaar zijn en ook Ronaldo zal dan misschien minder wedstrijden kunnen spelen.

Als je kijkt naar de spelers die het WEL kunnen is er genoeg keus.

29 november 2021 om 16:00

Je hebt voor een dergelijk systeem toch wel echt bepaalde spelers nodig. Juist spelers waar United zich de laatste jaren niet op gefocused heeft

Hij heeft eerder Schmidt aangesteld. Ik hoop voor PSV dat hij dat komende zomer weer doet...

Misschien goed nog te vermelden, dat hij na dit seizoen, een adviseur rol in de board van Manchester United gaat nemen (bron: Adam Mckola). Kan hij nu alvast meedenken over de volgende manager.

Dit is echt een goede trainer hij is niet zo heel bekend naar ik schat hem net zo hoog in als Flick,Nagelsmann,Tuchel en Klopp. Goede zet van United. En een tip voor Rangnick, hij mag tenslotte meedenken over zijn opvolger. Het contract van Roger Schmidt loopt af. Die kan dus gratis worden binnengehaald. Ze kennen elkaar ook goed en kan dus een prettige samenwerking worden. En de psv supporters wordt hiermee een groot plezier gedaan.

29 november 2021 om 13:01

miki1959 "dit is echt een goede trainer hij is niet zo heel bekend naar ik schat hem net zo hoog in als Flick,nagelsmann,tuchel en Klopp."

Wellicht is het een goede trainer, ik ken hem niet zo. Maar om hem nu met trainers als Klopp te vergelijken gaat ook wel heel ver vind ik miki1959. Klopp heeft internationaal enorm veel gepresteerd met meerder UCL finales. En hij heeft Liverpool helemaal opgeturned tot een ware top club. Ik benieuwd of deze man dat ook kan doen. De prijzenkast van Rangnick is ook veel minder dan trainers die jij noemt. Deze trainer heeft Europees nog niks gewonnen. Wel heeft hij met Schalke in 2005 de Ligapokal (voorganger vann de Bundesliga) gewonnen en de DFB Pokal in 2011. Wellicht een goede trainer, maar naar mijn mening niet het niveau Klopp . Als Rangnick wel dat niveau had gehad dan was hij waarschijnlijk de laatste jaren ook wel trainer geweest bij een toplcub.

29 november 2021 om 13:10

Ragnick heeft er bewust voor gekozen om in het verleden geen topclubs te trainen ookal is hij een toptrainer.

29 november 2021 om 13:39

Halve finale CL met Schalke. 2 bekers gewonnen met Schalke, 2de plek in 2005, Hoffenheim en Leipzig naar de BL geleidt, met Hoffenheim als BL debutant herbstmeister geworden, verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van Leipzig (Upemecano, Konate, Werner o.a). Toch niet heel mis dacht ik zo. Hannover ook nog naar de BL geleid dacht ik zo uit mijn hoofd.

29 november 2021 om 14:09

Wel indrukwekkend natuurlijk, maar het is toch altijd de vraag hoe zo'n iemand zich staande houdt bij een club van een dergelijk statuur. Je kunt bijvoorbeeld alles goed doen, maar een jaar later wel op straat staan. Nu gaat dat voor Rangnick in dit geval niet op, maar bij dergelijke clubs heb je ook mazzel nodig.

29 november 2021 om 15:48

Allemaal clubs onder de top dus. Utd is qua naam de top, dus enige vraagtekens mogen best geplaatst worden. Daarnaast is zijn laatste succes als coach al 10jr terug geloof ik, dus ook daar mag je vragen over stellen.

29 november 2021 om 17:09

Derkaiser123; "halve finale CL met Schalke. 2 bekers gewonnen met Schalke, 2de plek in 2005, Hoffenheim en Leipzig naar de BL geleidt, met Hoffenheim als BL debutant herbstmeister geworden, verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van Leipzig (upemecano, Konate, Werner o.a). Toch niet heel mis dacht ik zo. Hannover ook nog naar de BL geleid dacht ik zo uit mijn hoofd"

Bedankt voor je bericht. Ik had alleen even wat over hem gelezen en zijn prijzenlijst erbij gepakt. Maar inderdaad dan heeft hij heel wat bereikt. Ben alleen benieuwd of hij nu nog steeds kan. Aan de ene kant toch ook wel een gokje deze trainer.

29 november 2021 om 17:11

Falcao9: "ragnick heeft er bewust voor gekozen om in het verleden geen topclubs te trainen ookal is hij een toptrainer."

Oke dat weet ik niet. Is staat dit ook ergens vermeld of is dit een aanname die je nu doet? Zoals ik in mijn reactie hierboven ook heb vermeld was ik er vanuit gegaan dat hij zelf geen aanbiedingen van topclubs kreeg, omdat hij anders wel bij een topclub had gewerkt. Wellicht heb je gelijk hoor, maar ben wel benieuwd waar je de informatie vandaan hebt.

Goede keuze van United (eindelijk!). Het belangrijkste is dat hij na dit seizoen betrokken zal blijven en de club kan helpen bestuurlijk gezien rondom voetbalzaken. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen met dit team, want er zit meer potentie in dan Solskjaer en zijn staf eruit haalde jarenlang. Zin in om eindelijk een United te zien dat initiatief zal pakken en wil aanvallen, al begrijp ik ook wel dat deze speelstijl tijd gaat kosten. En dan volgend seizoen Pochettino of Ten Hag. Benieuwd wie het gaat worden!

Deze man zie je na dit seizoen toch liever sportief directeur worden. Murtough krijgt ontzettend veel lof voor z'n werk voor de opleiding, maar dergelijke clubs hebben al geweldige faciliteiten en uiteindelijk gaat er gewoon vreselijk veel geld in om door overal talenten weg te plukken. Het implementeren van talenten is toch vooral de taak van de coach en z'n technische staf.

29 november 2021 om 13:42

@sirius, hij word interim trainer voor 6 maanden omv ervolgens 2 jaar lang adviseur voor de technisch directeur en hoofd opleiding te worden. Oftewel precies waar je hem hebben wilt.

29 november 2021 om 14:06

Ik zou hem dan liever in een concretere functie zien, al moet ook Rangnick nog wel bewijzen dat hij het ook kan met een club van het statuur United.

Staat hij donderdag tegen arsenal al langs de zijlijn? Kan dit nergens vinden.

29 november 2021 om 13:02

Als zijn visa op tijd geregeld kan worden wel, dat is nu nog een vraagteken. Mocht het niet zo zijn dan zal Carrick nogmaals de trainer zijn.

29 november 2021 om 13:58

Ik snap dat je dat nergens kan vinden, want het staat slechts in de lead van dit artikel. Koekoek.

29 november 2021 om 15:15

Heb eroverheen gelezen blijkbaar!

Ronaldo is sowieso de enige voetballer in de geschiedenis van het spelletje die als aanvaller wordt bekritiseerd op hoe hij druk zet, met het aantal doelpunten die hij maakt. Als Rashford of Cavani zijn aantal doelpunten zouden hebben dit seizoen zouden ze volgens de media een Ballon Dor seizoen hebben.

Dit gaat dus natuurlijk niet om Ronaldo, maar zijn naam wordt gebruikt door de media om wat centjes deraan te verdienen. Want als ze uren zouden doorpraten over Maguire (en geloof me, dat kan makkelijk) zouden ze wegzappen.

Ik ben nu vooral naar Ragnick en wat gevolg dit voor Ronaldo zal hebben, want we zagen gister met Rashford al dat druk zetten niet alles is. En er verder los van die fout van Jorghino letterlijk niks aanvallends is gepresteerd.

Ze hadden beter met carrick door kunnen gaan. Die snapt het spelletje tenminste, al maakte hij een fout. Ronaldo als wissel was een gouden zet, maar een enorme fout om hem toch in te brengen, nadat hij erin kwam werd het gelijk, zonder hem hadden ze gewonnen.

29 november 2021 om 13:27

Want Ronaldo veroorzaakte de penalty?

29 november 2021 om 14:10

RM-CR7

Ronaldo viel heel goed in

29 november 2021 om 14:04

Tja, dit is er duidelijk 1 om reacties uit te lokken. Ach ja, ook negatieve aandacht is aandacht.

29 november 2021 om 15:50

Het is weer wachten op het volgende profiel van deze knaap...

Allemaal leuk en aardig dat hij de grondlegger is van een goed functionerend systeem maar heeft United daar wel de spelers voor? Ik denk dat er een flinke kwaliteitsinjectie in elke linie nodig is in dit team om echt mee te doen om het kampioenschap.

Het maakt niet zoveel uit wie je voor deze groep zet. Ook deze trainer zal met deze groep spelers moeten werken die totaal niet bij elkaar passen. Mourinho is de laatste trainer die een prijs heeft gepakt met deze club en dat zal nog een lange tijd zo blijven ook. Er zit totaal geen beleid bij deze club en dus zullen ze altijd spelers halen die bij andere clubs veel beter renderen.

Oke dat je hem als tijdelijk coach neemt voor een halfjaar, prima. Maar hoezo nu al beslissen dat hij daarna nog 2 jaar betaald gaat worden als adviseur??

29 november 2021 om 14:05

Omdat deze man bekend staat om het feit dat hij een fundament kan leggen met betrekking tot opleiding en het technisch beleid.

Deze man is door zijn collega's Tuchel en Klopp zo erg opgehemeld, dat het alleen maar kan uitlopen op een teleurstelling

Zo op het eerste gezicht lijkt het een goede keuze als tijdelijke oplossing, maar ik zou als Manchester United-zijnde er echt alles aan doen om Rangnick langer dan alleen het restant van dit seizoen te behouden en dat hoeft dan niet als trainer, maar dan in de rol die Rangnick ook bij het Red Bull-concern heeft gehad en dan zou ik die Ed Woodward gewoon ontslaan.

Die Woodward maakt er al jarenlang een puinhoop van. En Rangnick is wel echt de ideale man om alles opnieuw op te bouwen; als trainer, maar ook als sportief directeur. Heeft misschien niet de naam van pakweg iemand als Ancelotti, Guardiola, Klopp, Tuchel, etc. als trainer-zijnde, maar is wel echt een hele goede trainer en ook een hele goede sportief directeur.

Is 2 periodes coach geweest bij Schalke 04 en beide periodes heeft hij het gewoon goed gedaan bij Schalke. In zijn 2de periode moest hij volgens mij wel stoppen omdat hij te maken had met een burn-out of iets in die richting, maar als sportief directeur en trainer heeft hij prima werk verricht bij 1899 Hoffenheim en RB Leipzig en heeft hij die 2 clubs vanuit de lagere divisies helemaal omhoog gebracht naar de Bundesliga en van beide toch gewoon zeer stabiele clubs in de Bundesliga gemaakt.

Is dus ook bij Hoffenheim trainer geweest en bij Leipzig was hij eigenlijk sportief directeur, maar in de seizoenen 15-16 en 18-19 ging hij zelf op de trainersstoel bij Leipzig zitten en loodste hij hun naar de Bundesliga door 2de te eindigen in de 2de Bundesliga (seizoen 15-16) en het seizoen 18-19 werd hij 3de in de Bundesliga, haalde hij de finale van de DFB-Pokal (verloor hij helaas) en werd hij helaas al in de poulefase van de EL uitgeschakeld.

Heeft ook een goed oog voor talent van spelers en heeft bij Hoffenheim o.a. spelers als Luiz Gustavo (werd in 2011 voor 18 miljoen aan Bayern München verkocht), Carlos Eduardo (werd in 2010 voor 25 miljoen aan Rubin Kazan verkocht), Demba Ba, Vedad Ibisevic en Roberto Firmino binnengehaald.

En binnen het Red Bull-concern is natuurlijk ook best wel bekend welke spelers er onder zijn bewind allemaal zijn binnengehaald en verkocht en dan bedoel ik dus het Red Bull-concern in het algemeen, want dat gaat van Werner tot Haaland en van Mané tot Upamecano.

29 november 2021 om 15:47

Woodward heeft al aangegeven te stoppen als td. Het zou een droom zijn om hem met deze man te vervangen. Dat zou echt een heel slimme beslissing zijn van united. Dus ik vrees ervoor.

Geen United Way meer? Kopie van Liverpool?

29 november 2021 om 15:08

Daar lijkt het wel op, maar hoe succesvol was de United way of Barca way de laatste jaren? Het mooie is dat steeds vaker de club die het meeste wilskracht toont best kans van slagen heeft in de PL en de Champions Leauge, zo het opkomen van clubs al Leicester, Liverpool, Ajax, Atalanta, Bayern die steeds meer of standaard wilskracht tonen.

IMO moet je de absolute top in huis hebben of een combinatie van topspelers en wilskracht. Teams als City en PSG zijn perfect als voorbeeld van niet de absolute top in huis hebben en te weinig wilskracht in de finales om te winnen. Pep lijkt dit te snappen en is enorm aan dat laatste aan het werken lijkt het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. ElangaAanvaller51
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

0 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren