Neymar zes tot acht weken uit de roulatie; beledigingen voor de ‘dader’

Maandag, 29 november 2021 om 16:44Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:44

Neymar komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Paris Saint-Germain. De aanvaller viel zondag in de uitwedstrijd tegen Saint-Étienne (1-3 winst) uit met een enkelblessure en is naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld, meldt PSG via de officiële kanalen. Na afloop van het duel ging het niet alleen over de blessure van de Braziliaan. 'Dader' Yvann Macon werd het slachtoffer van haatberichten en beledigingen op sociale media, waarna zijn club zich genoodzaakt voelde met een statement te komen.

Het ging mis voor Neymar toen hij in de slotfase van het duel met Saint-Étienne ongelukkig terechtkwam op het glijdende been van Macon. De verdediger leek ogenschijnlijk onschuldig, maar moest zijn actie wel bekopen met een golf aan aan beledigingen en bedreigingen op sociale media. Een situatie waar zijn werkgever niet over de spreken was. "We betreuren de manier waarop onze speler het slachtoffer is geworden van alle haatberichten en beledigingen op sociale media", schrijft Saint-Étienne op Twitter. "Online intimidatie moet stoppen. Of het nou gericht is aan Macon of andere spelers, dit kan niet."

De haatberichten werden naar buiten gebracht door journalist Loïc Tanzi van RMC Sport. Macon verdedigde zich na afloop voor zijn actie. "Ik tackelde, maar ik raakte hem niet", aldus de onfortuinlijke verdediger. "Hij landde op mijn been en verdraaide zijn enkel. Ik ben verdrietig voor hem, ik weet hoeveel pijn het doet. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk herstelt." Macon liep in oktober 2020 een soortgelijke blessure op, waarna hij liefst zes maanden buitenspel stond.

Neymar liet via Instagram van zich horen. De buitenspeler deelde onder meer een foto van het desbetreffende moment, waarop goed te zien is dat de enkel volledig dubbelklapt. "Het is tijd om te herstellen", aldus de Braziliaanse aanvaller. "Helaas horen deze tegenslagen bij het leven van een atleet. Het is tijd om mijn kop omhoog te doen en vooruit te gaan. Ik zal beter en sterker terugkomen." Neymar mist dit kalenderjaar de competitiewedstrijden tegen OGC Nice, RC Lens, AS Monaco en Lorient. Ook het Champions League-duel met Club Brugge moet hij laten schieten. Neymar zal hopen in de loop van januari te kunnen terugkeren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door rayvg)

De commentator zei het ook al. Bij Neymar kan je het nooit met zekerheid zeggen of er echt wat is, omdat die weer aan het janken is.
Geen sympathieke voetballer. Karma zullen we maar zeggen.

29 november 2021 om 11:59

Half Europa ligt helaas bij elke scheet over de grond te rollen, niet alleen Neymar. Daarom ben ik van mening nu we de VAR hebben er gewoon rood gegeven moet worden voor een schwalbe. Dan stopt die onzin snel genoeg

29 november 2021 om 12:04

Probleem met de var is dat het niet correct wordt toegepast. Ze zijn niet consequent. Ze zijn vooral ook onbekwaam. Het is ook maar wanneer ze het beeld pauzeren. Maar ja nu is de var er, en worden er wekelijks nog veel te veel dingen niet gezien. Ik ben ook geen fan van neymar zijn duiken en rollen. Maar je ziet toch duidelijk aan de beelden dat zijn enkel dubbel klapt.

29 november 2021 om 12:04

Gisteren bij Real - Sevilla was het helaas niet anders. Scheidsrechters geven al nauwelijks geel bij een schwalbe. Laat staan dat er rood gegeven gaat worden. Al ben ik het wel met je eens dat het eens klaar met zijn met dat rollen. Het bederft de sport enorm.

29 november 2021 om 12:20

Onbekwaam zou ik niet willen zeggen. Het heeft te maken dat d regels gewoon heel erg open zijn geformuleerd, dat kan ook niet anders bij dynamische sporten als voetbal.

29 november 2021 om 12:37

Eens Japie . Voor cheaten en spelbederf in 1 gewoon rood trekken. Krijg je veel leukere wedstrijden van ook uiteindelijk.

29 november 2021 om 12:49

@ Japie: Laat de VAR dan ook eens kijken naar dingen die de arbiter beweerdelijk niet gezien heeft zoals die ordinaire trap van Rafa Mir tegen de kuit van het standbeen van Militao. Dat was direct rood.

29 november 2021 om 13:35

@RM1334 mee eens! Ook harde overtredingen moeten hard worden aangepakt

29 november 2021 om 16:59

@Japie_Krekel met je eens, rood geven voor een schwable.
Moet je is kijken hoe snel dit over is

30 november 2021 om 13:34

Als ik zoveel blessures en schoppen in mn lleven als neymar heb gehad zou het ook zo erg bij mij in mn spel komen, je ziet het bij al dit soort spelers. Robben was precies hetzelfde, liever te snel laten vallen dan dat een of andere lompe gast je er weer eens een half jaar er uit schopt. Je hebt te lang getraint om zo goed te worden om zo naïef op het veld te staan. Ik had het laatst al in een oefenwedstrijd tegen een 2e klasser waar de tegenstanders zo lomp en onbehouwen in kwam steeds dat ik liever makkelijk naar de grond ging dan er tegen zo een gast er uit te gaan. Mogen ze van mij roepen wat ze willen

29 november 2021 om 12:08

Ben ook niet echt fan van het karakter van Neymar. Je zou echter moeten zien hoe vaak die guy onderuit wordt getrapt door die Franse spelers, puur omdat ze de pik op hem hebben.

29 november 2021 om 12:16

Karma? Wat voor een persoon ben je als je dit iemand gunt, maak niet uit welke karakter hij heeft. Hij is en blijft een van de beste in zijn positie. Veel beterschap gewenst !

29 november 2021 om 12:36

Dit heeft niets met karma te maken, aangezien Neymar zelf nooit bewust andere blesseert.

Daarnaast is dit niet eens een bewuste overtreding, maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Een prima tackle en ongelukkig toeval dat Neymar half op zijn been gaat staan.

Ik vind Neymar super onsympathiek, maar ik gun niemand een blessure. En uiteraard is de golf aan beledigingen en bedreigingen aan het adres van Macon is natuurlijk totaal kansloos. Ook als het wel een bewuste actie zou zijn, dan hoort dat bij de sport. Het wordt tijd dat al die internethelden eens opgespoord en gestraft gaan worden.

29 november 2021 om 13:35

PaulR Neymar zal zelf nooit een ander bewust blesseren, maar wel bewust een ander kaarten
aansmeren.

29 november 2021 om 14:11

Hij kan je alleen een kaart aansmeren als niet juist de verdediging aan gaat

29 november 2021 om 13:04

Mocht karma echt bestaan lag 80% van de profs fulltime met gebroken benen in het ziekenhuis. De laatste wedstrijd zonder aanstellen en gemekker was, uhm, nooit.

29 november 2021 om 13:52

Hhhmm ik dacht dat Grimbsby Town - Sheffield United in 1906 een uitzondering was... Mar ben het niet zeker.

29 november 2021 om 14:08

Waarom altijd weer dat kwaad. Het woord Karma word ook verkeerd gebruikt

29 november 2021 om 17:34

Het woord 'word' ook

29 november 2021 om 18:15

Als je de ziet hoe zijn enkel 180 graden de verkeerde kant op staat kan je toch wel met zekerheid zeggen dat er echt wat is.

29 november 2021 om 18:33

Omdat het Neymar is zeg je 180? Een kwartslag is 90

29 november 2021 om 22:20

Ik kon me herinneren dat ik een foto zag waarop hij 180 graden gedraaid stond. Anders is het 90, excuseert dan is er natuurlijk helemaal niks aan de hand. Ik heb ook helemaal geen voorkeur voor Neymar, vond het gewoon een domme opmerking aangezien het vrij duidelijk was dat er wel degelijk sprake was van een blessure, net zoals het meestal vrijd duidelijk is wanneer er niks aan de hand is.

30 november 2021 om 08:27

Bij een enkeltje knak vraagt niemand hoe het met je is - weer gevoetbald zeiden ze altijd. Dit soort blessures zijn zo normaal dat het komisch erover praten wel oke is vind ik.

29 november 2021 om 18:25

Belachelijke reactie dit.

Onbegrijpelijk die haatreacties, want hij kon er toch niet zo veel aan doen lijkt mij. Het is niet dat hij onbesuisd met 2 benen inkwam ofzo

29 november 2021 om 12:23

Sterker nog, Neymar landde op zijn been. Macon kon daar echt niets aan doen, is gewoon een zeer ongelukkige situatie. Als mensen dan al hun haatberichten sturen, is het wel heel erg gesteld met die mensen.

29 november 2021 om 14:09

Macon kan er wel iets aan doen, want hij maakt een sliding van achteren doe ook nog totaal niet op de bal gericht is. Minstens geel moet hij krijgen. En dat Neymar ook een jankert is doet er hier niet toe.

29 november 2021 om 14:13

Macon raakt 'm niet eens (was ernaast) dus geel is zeker niet op z'n plaats. Geen idee waarom je erbij zet "dat Neymar ook een jankert is" (jankerd is met een 'd' overigens), ik heb daar helemaal niets over geschreven anders dat het een zeer ongelukkige situatie is.

29 november 2021 om 15:39

Sinds wanneer mogen slidings alleen maar van de voorkant en zijkant genomen worden dan?

Gewoon een normale tackle die iedere wedstrijd meerdere keren plaats vind. Dat er dan een speler geblesseerd vanaf gaat is jammer niet meer dan dat. Maar hoe kansloos ben je als je de "dader" dan gaat bedreigen via social media. Bekrompenheid ten top.

Je weet natuurlijk nooit zeker of Neymar echt geblesseerd is. Als hij weer is gaat liggen reageert hij op precies dezelfde manier. Overigens om in dezelfde categorie te blijven. Leuk voor de Ajax supporters. Hun favoriete speler Deyverson schiet Palmeiras naar winst Copa Libertadores. Was bij Getafe ook al een aardige spits.

Bij de tackle waar Neymar geblesseerd raakte was er weinig aan te doen.

Bij de tackle waar de tegenstander geel kreeg was het weer typisch theater. Aangezien hij zijn knie vastgreep bij het rollen maak je je lichaam ongeschikt om door te rollen maar rolde hij nog 3-4x door.

Gewoon ongelukkig moment. Vreselijke blessure wel, waarbij je maar net de 'mazzel' moet hebben dat de enkelband niet volledig afscheurt. Namelijk een verschil tussen 6 weken en maanden.
Tranen overigens wel een beetje overdreven, al ligt de pijngrens voor iedereen natuurlijk anders.

29 november 2021 om 12:35

Misschien niet zozeer de pijn als wel de realisatie dat ie er (weer) een tijdje naast zal staan?

29 november 2021 om 12:56

Ja daar zat ik ook aan te denken. Is mogelijk, maar bij de meeste spelers komt die realisatie iets later. Nu was het direct na de tackle

Wat brengt het ons toch dichterbij elkaar hé, social media? Niets mis met die tackle.

Je kan nu bijna met zekerheid zeggen dat het een echte blessure is. Hij rolde niet door zoals normaal.....

Social Media wat een geweldige uitvinding.. Men kan er totaal niet mee omgaan en daarnaast zijn die platformen veel te machtig (censuur aanbrengen) en worden ze misbruikt voor allerlei, waaronder politieke, doeleinden.

Ik dacht de eerste keer serieus dat Neymar zich aanstelde om aan een kaart te ontsnappen omdat hij vol op de enkel van de tegenstander landt.

Je weet bij hem immer maar nooit.

het zou neymar sieren als hij op zijn socials aan zou geven dat deze macon hier geen blaam treft maar dat laat hij dan weer achterwege.

Fijne uitvinding he....dat social media...

Bij Neymar weet je het nooit maar toen ik het zag auh enkel ging goed dubbel zeg pfff

Tja, Neymar moet hierna gewoon stoppen met voetbal. Man is ieder jaar precies rond zelfde periode langdurige periode geblesseerd. Het is een meme geworden inmiddels. Ik vind het echt jammer voor hem, want hij begint beetje situatie van Braziliaanse Ronaldo na te leven. Natuurlijk was dat een andere type speler en weet ik veel allemaal, maar ik denk dat Neymar echt wel na Messi en Ronaldo minstens 1 ballon dor had kunnen winnen als hij niet zo blessuregevoelig was.

Komt begin volgend jaar terug op zijn beste niveau om over een jaar de Ballon D'or te kunnen winnen nu de dominatie van Messi en Ronaldo is doorbroken. Nog 1 jaar er vol voor gaan en dan stoppen met de trofee als het hoogtepunt uit zijn carriere. Verdient dan om in het rijtje met Braziliaanse legendes Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho te komen (pele en Garrincha hebben wij niet meegemaakt).

29 november 2021 om 17:34

nou neymar zal nog veel moeten presteren om ook maar in de buurt te komen van de namen die jij opnoemt! die staan nog wel allemaal een treetje of 2 hoger!

29 november 2021 om 17:44

Uiteraard wel in de staart van het rijtje, met Kaka nog voor hem (die was ik vergeten en wellicht nog een paar). Een Romario of een Rivaldo zijn natuurlijk ook niet van gelijke trede als Pele.

Valt allemaal reuze mee, bijna elke enkel blessure ziet er zo uit in slowmotion. We weten nu wel meer over Neymar. Bij een schwalbe huilt hij niet, bij een beetje pijn huilt hij direct. Wat een watje zeg ik op basis van alle blessures die ik tot dusver heb gezien.

Wat zou er gebeuren als hij iets breekt a la Coleman? Zou hij flauwvallen en zien we dan eindelijk het spreekwoordelijke 'dode vogeltje' van die matige commentator die we altijd horen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice4218
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2010
L. MessiAanvaller121
S. YansaneAanvaller10
D. FranchiKeeper00
K. NavasKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1290 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren