Henk Fraser hekelt analisten: ‘Dat kan alleen in Nederland, echt bizar’

Maandag, 29 november 2021 om 11:03Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:18

Henk Fraser heeft zijn rol als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal inmiddels weer ingeruild voor zijn rol als hoofdtrainer bij Sparta Rotterdam. Zondag kwam hij tegen Ajax (0-1) veel spelers tegen met wie hij anderhalve week geleden kwalificatie voor het WK afdwong. Fraser fungeerde tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden als halve mantelzorger van Louis van Gaal, nadat laatstgenoemde in een rolstoel belandde na een val op zijn heup. Dat Van Gaal nadien bekritiseerd werd door een aantal analisten, is bij Fraser niet goed gevallen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Scheelt dat je de meeste journalisten in Nederland niet serieus kan nemen.

29 november 2021 om 11:27

Haha wat een statement ook weer op de maandagochtend. We kunnen journalisten niet serieus nemen? Bedoel je dan sport- of voetbaljournalisten? Of journalisten in het algemeen? En waarom dan? Ik kan hier zo weinig mee. Zonder uitleg komt het op mij over als een enorm overdreven en nietszeggende uitspraak. Wees dan iets specifieker. Als je nou zou schrijven dat veel opiniemakers in de voetbalwereld soms uit hun nek kletsen en meer reputatie hebben als kroegpraters dan als journalisten met feitelijke informatie, dan kan ik je nog volgen (zoals Driessen, Derksen, etc etc.) Maar dat we journalisten in het algemeen niet serieus kunnen nemen is niet waar.

29 november 2021 om 11:40

Jij neemt de reacties op dit voefbalforum echt veel te serieus maat. Heb je niets anders te doen om 11:30 in de ochtend?

29 november 2021 om 12:32

Hij zegt "de meeste journalisten", niet "journalisten in het algemeen". Ik denk dat hij het in deze context over voetbaljournalisten heeft. Ik kan m geen ongelijk geven. Kijk maar eens naar de tenenkrommende vragen tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal. Van Valentijn Driessen (Telegraaf) tot Joep Schreuder (NOS) en Willem Vissers (Volkskrant). Ze vinden zichzelf veel te interessant. Het niveau is echt erg matig.

29 november 2021 om 12:34

Haha misschien wel. Maar als je niets te zeggen hebt, zeg dan niets. Zoveel gevraagd is het toch niet dat iemand iets meer moeite doet dan: journalisten zijn niet serieus te nemen? Prima als dat het niveau is hoor, maar dan is het een beetje een ironisch statement.

29 november 2021 om 12:36

Dit bedoelde ik inderdaad.

29 november 2021 om 12:41

Leidsehood: we hebben niet allemaal de tijd om een epistel te lezen. Dit is een forum, geen afstudeerscriptie. Neem t niet te serieus.

29 november 2021 om 13:34

De reden dat ik het zo serieus nam is omdat ik tegenwoordig overal mensen hoor roepen dat journalisten niet meer te vertrouwen zijn (mainstream media is indoctrinatie etc.) en dat ik daardoor achter elke boom een complottheoreticus zie. Maar Heide040 heeft al aangegeven wat hij wel bedoelde en ik ben het helemaal eens met hem. De mainstream Nederlandse voetbaljournalistiek loopt niet altijd over van de goede analyses waar een Van Gaal zich iets van zou moeten aantrekken.

29 november 2021 om 13:36

Een epistel, haha, hij schrijft 4 zinnen.

29 november 2021 om 13:51

Oke oke, ik overdreef. Enfin, we zijn het eens. Fijne dag!

29 november 2021 om 14:43

Jij ook!

29 november 2021 om 12:37

Misschien verstandig dat Fraser eerst even wat punten gaat pakken voordat hij zich druk maakt om dit soort dingen.

Terecht punt van Fraser dat Van Gaal alsnog zo werd bekritiseerd. Hij was emotioneel, hij staat toch weer in de aandacht etc. etc. Ongekend hoe negatief sommige media zijn. Voor zover ik weet gebeurt dit echter ook in andere landen.

29 november 2021 om 11:28

Ik heb niks van die kritiek mee gekregen. Wat was de kritiek die de journalisten hadden op Van Gaal? Een oprechte vraag

29 november 2021 om 12:07

Nou dus onder andere dat hij in dat interview niet zo emotioneel moest doen en dat hij maar beter niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Hij had het beter vanuit huis kunnen doen, want nu stond hij in de aandacht met zijn rolstoel vanuit de skybox.

29 november 2021 om 12:08

Ik heb alleen gezien dat ze er bij VI om moesten lachen. Persoonlijk, vond ik ook wel dat hij er een heel groot drama van maakte. Dat maakt het ook wel genant.

29 november 2021 om 12:58

Ze moesten bij VI lachen dat hij zo emotioneel werd in een interview dat hij vertelde dat de spelers en de staff hem erbij wilden houden na zijn val. Verder zou ik niet kunnen bedenken op welke analisten Fraser meer bedoelt.

Poten af van Saint Louis. Helemaal eens Henk.

Begrijp de ergernis van Fraser wel enigszins. De zogenaamde analisten en zelfbenoemde deskundigen (naar mijn mening zijn ze in veel te grote getale aanwezig in Nederland) laten geen kans onbenut om iemand af te fikken. Nu mag dat natuurlijk, maar vaak ontbreekt iedere vorm van onderbouwing. Valentijn Driessen is wat dat betreft de grootste flapdrol naar mijn mening. Hij kraamt werkelijk alles uit wat er maar in zijn lege hoofd opkomt, maar kan zijn spectaculaire uitspraken vrijwel nooit beargumenteren. Lijkt me vrij irritant als je daar als voetballer / coach het slachtoffer van bent.

Maar even alles in perspectief: medelijden met Van Gaal hoeven we ook weer niet te hebben. De man is giga-gevuld, neemt al jaren iedereen de maat en bereidt zich momenteel voor op een WK in Qatar (6500 doden, weten we het nog?). Die gebroken heup gun ik hem niet hoor, maar zielig is hij niet.

29 november 2021 om 11:23

Wedden dat op deze uitspraken van Fraser gereageerd gaat worden met: "Dus wij mogen ons mening niet uitten??" Derksen heeft dat een keer gezegd nadat hem werd verweten dat ie van Gaal een gek noemde en van alles en dat dat een tikkeltje te ver gaat... Dus daar hebben we mee te maken in NL. Maar over het laatste deel van jouw reactie: Fraser vraagt niet om medelijden toch? Hij zegt simpelweg meer respect voor Van Gaal is op z'n plaats.

29 november 2021 om 11:26

Dat vind ik sowieso wel bijzonder dat meningen van journalisten ook nieuws zijn. Die moeten toch vooral nieuws brengen, maar wat hun er van vinden lijkt me niet zo relevant. Dan hoor ik toch liever (oud)voetballers/trainers. Dat wil niet zeggen dat hun er automatisch een betere kijk op hebben maar hun praten in ieder geval uit ervaring.

29 november 2021 om 11:33

Analisten op televisie hebben hetzelfde problemen als 99% van de andere media tegenwoordig; je moet scoren anders ben je je programma kwijt.wat gaat dan meer kijkcijfers opleveren; de bondscoach omlaag praten of daadwerkelijk beargumenteerde content maken?

Aan de ene kant is het natuurlijk walgelijk, want je praat gewoon personen naar beneden. Aan de andere kant, als jij het niet doen komt er wel een andere partij die het wel doet, want het levert geld op. Het hele mediasysteem is op dit moment gewoon ziek, waar vroeger het volk je verdienmodel was (abonnees) zijn het tegenwoordig de (online) adverteerders en die kijken maar één ding en dat is bereik.

29 november 2021 om 11:53

Je maakt echter de cruciale fout dat die adverteerders ook direct de inhoud bepalen. Dat is natuurlijk vrijwel nooit het idee.
Als een programma scoort, komen er adverteerders op af. Dat is nooit anders geweest hoor..

29 november 2021 om 12:34

Ze bepalen niet de inhoud, tenzij het een advertorial is (en dat moet je geloof ik aangeven).
Ik ben het met je eens dat als een programma scoort er adverteerders op afkomen, maar als je naar succesvolle voetbaltalkshows gaat kijken dan was dit vooral op de publieke zenders, plekken die niet afhankelijk zijn van advertenties.

VI is voor een groot deel zo succesvol, omdat ze altijd zoeken naar aandacht. Dat was al zo bij Manolev en dat is nu nog steeds zo met bijvoorbeeld Van Gaal.

Eindelijk iemand die Van Gaal niet te kakken zet zoals de fantastische heren van VI iedere keer doen want die hebben zoveel bereikt in het leven

29 november 2021 om 11:54

Nou je kan zeggen wat je wilt, maar een Wilfred en Derksen hebben toch best wel wat bereikt? En een Van Der Grijp heeft ook best een aardig balletje kunnen trappen hoor. Je doet nou net alsof zij niet verder zijn gekomen dan de middelbare school en vanuit daar een uitkering zijn ingerold. Wilfred is een gevestigde naam in de mediawereld, Derksen 25 jaar hoofdredacteur geweest van het meest gelezen voetbalblad en Van Der Grijp het toch geschopt tot het Nederlands elftal

29 november 2021 om 12:03

Ze zetten hem toch alleen te kakken om zijn rare fratsen? Ze roepen allemaal dat hij inhoud technisch echt een topper is. Maar blijkbaar onthouden veel alleen maar de kritiek op de rare fratsen. Zo ook jij dus blijkbaar. En volgens mij hebben de beste heren genoeg bereikt zoals al aangegeven was dus weet niet wat jij vindt dat iemand moet bereiken? Ontopic: Deze kritiek op Fraser had je kunnen verwachten met een dubbelfunctie en als het niet lekker loopt. Dat je met minimaal verschil verliest tegen de top is leuk maar je krijgt er geen punten door en houd je alleen maar bezig met verdedigen (hun goed recht). Maar tegen de andere halen ze ook weinig punten dus ja hoe interessant is het dan wat je tegen de top doet.

Niet te ontkennen valt dat van Gaal prima prestaties overlegt. Mijn respect voor de trainer van Gaal is er dan ook wel. Maar dat ik wel eens schamper, en met met mij meerderen is dat narcistische gedrag waardoor je hem minder gunt dan de gemiddelde trainer. Dat zie je op social media gebeuren, maar ook bij analisten.

Even buiten de kritiek en discussie op Van Gaal om, moet ik zeggen dat Sparta echt een matige selectie heeft. Buiten Okoye, Smeets, en Mijnans om, vind ik het niet zo heel veel. Emegha wordt gezien als een groot talent, en hij is snel en heeft lengte, maar man, wat heeft die vent veel kansen nodig. Op dit moment vind ik hem niet verder dan Thy, die naar mening te weinig aanvoer krijgt. De verdedigingslinie word ik ook niet heel erg warm van. Sparta heeft wat geld gekregen voor Harroui, Laros Duarte, en er is wat salaris vrijgekomen van Deroy Duarta, en heeft middenveld is ook zo statisch als wat. Osman kan aardig ballen, maar heeft geen rendement en Goudmijn is blijkbaar te licht bevonden voor dit middenveld. Er moet in de winterstop naar mijn mening toch wat bij wilt Sparta en Fraser hoger eindigen dan waar ze nu staan.Ik snap de ophef niet. Iedere Keer LvS heilig verklaren. Het is een vakman, maar hij heeft geluk aan zijn kont hangen. Gekwalificeerd in deze groep is geen prestatie. Is eerder een verplichting. Het wedstrijd tegen Turkije was het slechtste turkije in jaren. Er wordt te veel vanuit een oranje bril gekeken.

Ik vind Louis het meest onsympathiek trainer die er is. En uiteindelijk zal zijn persoonlijkheid hem ook in de steek laten, ook tijdens het WK. Bij United mislukt bij Barca ontslagen dat is niet zomaar.

Ik vind het prima wat de analisten zeg. Het is lekker leedvermaak. ''ik ben degene die in de bus eigenlijk gemaakt'' Dat is goud!

Hoe fijn het is dat Fraser zich uitspreekt tegen de zogenaamde experts aan de tafel, die met geslepen messen toeslaan zodra iemand alleen al vermoed wordt buiten de de lijntjes te kleuren, zo teleurstellend is het dat hij zijn statement geen kracht bijzet. Wat hij hier eigenlijk zegt is dat Louis van Gaal minder hard zou moeten worden aangepakt omdat hij pijn heeft aan zijn heup.

Jammer ook dat hij uberhaupt het voorbeeld Van Gaal neemt om analitici de maat te nemen, terwijl er duizenden andere voorbeelden zijn. De in alles extreme beoordelingen van Ajax en in het bijzonder Haller, het gebrek aan nuance in het oordeel over Schmidt bij PSV en ook de totale blindheid voor de rollen van John de Jong en Toon Gerbrands in het beleid daar en uberhaupt geen enkele verdiepende rekenschap ten aanzien van bijvoorbeeld het opleiden van coaches of de inspanningen van clubs ten aanzien van corona of toenemend hooliganisme.

Ik begrijp dat Fraser ervoor kiest niets over andere collega's of clubs te willen zeggen, maar dat hij juist hier Van Gaal - nogal verrassend - openlijk in bescherming neemt, komt niet heel sterk over. Niet alleen omdat zijn standpunt als directe collega erg voor de hand ligt, maar vooral omdat Van Gaal zich naar volwassen professionals met allemaal een behoorlijk verstandelijk vermogen gedraagt als een psychopaat wiens wil wet is. En die moet je dan een beetje sparen in de kritiek wanneer behalve hijzelf zijn team lelijk uitglijdt in Montenegro? Omdat hij pijn aan zijn heup heeft?

Je kan beter tegen je mede degradatie het snot voor ogen lopen en ziet die wedstrijden te winnen. Dan tegen de grote ploegen te verdedigen die verlies je toch wel.

Ik vind juist dat van Gaal (terecht) weinig kritiek krijgt. Natuurlijk na de wedstrijd tegen Montenegro was er veel kritiek, maar zelfs die ging meer naar de spelers dan naar de trainer.

Meest onderschatten trainer van de eredivisie!

Vindt het wel erg overdreven om te stellen dat Fraser uitermate teleurstellend presteert. Kom nou. Dit is nou eenmaal het lot van Sparta. Ene jaar boven zichzelf uitstijgend en daarna weer veroordeeld tot het spelen van degradatie wedstrijden. Er is simpelweg geen aducate vervanging voor Harroui gekomen. Dat maakt bij zulke teams een wereld van verschil.

Beetje Calimero. Denk je dat dit alleen in Nederland gebeurt? Misschien moet Henk een keer in Duitsland of Engeland aan de slag. Dan valt het hier nog wel mee. Kijk naar gesprek Keane en Carragher alleen al bijvoorbeeld…. Voetbal levert geld op omdat we in grote getalen kijken. Dat levert geld op voor spelers, trainers maar ook meningen op van alle buitenwacht, part of the job!!

Het is mooi dat je kunt verdedigen en dat je PSV, Ajax en Feyenoord van een hoge score af kunt houden. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, echter zie ik te weinig kwaliteit / voetbal om een goede prestatie tegen de andere clubs te leveren. Ook ik had veel kritiek hoe Cambuur de wedstrijd tegen Ajax in ging, maar ondanks dat het kamikaze was, en ook voor het zelfvertrouwen niet goed was, laat cambuur de andere wedstrijden wel zien dat er een idee is.

Huh, ik vond het interview na Montenegro uit bijna eerbiedig. Er is veel te veel ontzag voor Van Gaal die zich profileert als zonnekoning. Goede trainer, maar als mens kan ik em niet serieus nemen.

hij heeft zo gelijk hierin. Veel journalisten zijn volgens mij sadisten en willen mensen pijn doen. En veel mensen vinden het schijnbaar leuk als mensen pijn lijden zowel lichamelijk als psychisch.

Fraser is zeker nooit in Engeland geweest haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland
Laatste voetbalnieuws

Debutant Dalmau maakt gigantische blunder Coremans deels ongedaan

SC Cambuur heeft zondagmiddag in de Eredivisie de punten met Sparta Rotterdam gedeeld. De Friezen werden in de eerste helft in het zadel geholpen door een enorme blunder van Tim Coremans,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren