Perez zucht: ‘We hebben het vaak over Tannane en Ziyech, maar Blind...’

Maandag, 29 november 2021 om 17:36Mart van Mourik • Laatste update: 17:36

Kenneth Perez was zondagavond niet te spreken over het spel dat Ajax op bezoek bij Sparta Rotterdam (0-1) op de mat heeft gelegd. De analyticus liet tijdens het programma Dit was het weekend van ESPN weten dat hij zich met name verbaasd heeft over het vele balverlies van Daley Blind. Ook over het kunstgrasveld op Het Kasteel had Perez geen goed woord over.

“Sinds het seizoen 2010/11 verstuurde Ajax niet zó veel passes die niet aankwamen: 149”, las Perez op van het formulier dat voor hem op tafel ligt. “En Daley Blind had 29 keer balverlies. 29 keer! We hebben het natuurlijk heel vaak gehad over Tannane, die veel balverlies leed. Ziyech: veel balverlies... Maar Daley Blind! Hij is normaal gesproken wel iemand van wie je verwacht dat hij balvast is. 29 keer balverlies”, benadrukte Perez vol ongeloof.

Ondanks het grote aantal fouten aan de kant van Ajax is Perez van mening dat ook het kunstgrasveld een rol speelde bij het spel van de Amsterdammers. De analist pleitte er dan ook voor, net als Dusan Tadic eerder op de dag, dat het kunstgras ingeruild wordt voor natuurgras. “Als je echt serieus genomen wilt worden, dan kun je dit soort kunstgras niet vertonen. Het is niet om aan te gluren.” Perez twijfelt eraan of Sparta wel echt op natuurgras zou willen spelen. “Okoye levert vijf miljoen plus bonussen op (transfer naar Watford, red.) en dan kun je ook zeggen: in plaats van dat we een of andere rechtsback halen, besteden we het geld om een goed natuurgrasveld te leggen.”

Na afloop van de ontmoeting in de Eredivisie met Sparta liet Tadic zich al kritisch uit over de grasmat voor de camera van ESPN. "Het is niet plezierig om op kunstgras te spelen. Elke speler is minder op kunstgras, wel vijftig procent. Je maakt op deze ondergrond veel technische fouten die je anders niet maakt. Voor de competitie zou het goed zijn als iedereen overschakelt op normaal gras. Dus KNVB: schrap de kunstgrasvelden”, aldus de aanvaller, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte in Rotterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door sirius)

Haha mister Perez meneer open deuren en oude koeien uit de sloot halen als die een beetje Chelsea kijkt wist hij dat Ziyech niet meer die speler is die 50 ballen per wedstrijd voor de pot gooit maar een harde werker die zijn momenten perfect uitkiest, natuurlijk ook te danken aan Tuchel die heeft hem die ontwikkeling laten maken qua momenten uitkiezen.

29 november 2021 om 00:25

Perez is echt een vreemde vogel valt geen pijl op te trekken. Ook Lang die scoort en een assist heeft bekritiseren na een interview, maar een lachende Owen Wijndal na een dramatische wedstrijd is wel weer prachtig.

29 november 2021 om 00:41

Even een oprechte vraag, wat heeft Perez gepresteerd dat hij constant iedereen afzeikt? Zijn er echt mensen dol op hem? Iedere week zie ik volop artikel over Perez die over alles en iedereen een mening heeft. Waarom krijgt zo iemand in godsnaam een podium? Hij mag de veters van Blind niet eens strikken laat staan Ziyech.

29 november 2021 om 00:48

Want je mag alleen een mening over iemand geven als je zelf beter bent?

29 november 2021 om 00:56

Nee, maar als jezelf een nobody bent vind ik dat je niet in een positie bent om spelers als Ziyech en Blind af te kraken.

29 november 2021 om 01:42

Ik zou het vervelender vinden als hij zegt: 'Blind en Ziyech zijn beter dan ik was, dus daar kan ik niets over zeggen.' Ik vind dat Perez overigens een erg goede voetballer was

29 november 2021 om 06:51

Als je zelf een nobody bent, vind ik dat je niet in een positie bent om iemand als Kenneth Perez af te kraken

29 november 2021 om 07:39

Een nobody? Hoe oud ben jij dan? Of is je Wikipedia kapot? Gewoon een oud-speler van Ajax, psv en az. Bovendien ook nog oud-international. Wie is hier de nobody dan? Daarnaast speelt Blind toch dramatisch de laatste tijd? En ja, over Zyjech en vooral over Lang mag je hier geen kritiek hebben!

29 november 2021 om 07:43

Sorry hoor maar als jij iemand die ruim 400 wedstrijden in de eredivisie en meer dan 100 doelpunten heeft gemaakt een nobody vind die geen mening mag hebben over voetballers (ook al hebben ze meer gepresteerd), wie moet je dan als analist neer zetten? Het was trouwens een prima voetballer met AZ, Ajax en psv achter zijn naam.

Ik persoonlijk ben gecharmeerd van Kwakman als analist die ook regelmatig kritiek heeft op spelers of tactieken maar volgens jouw beredenering is dat ook een nobody die zijn bek moet houden.?

29 november 2021 om 09:12

Idd bijzonder dit, Perez was een prachtige voetballer om naar te kijken. Vooral in combinatie met Barry van Galen.

29 november 2021 om 10:41

@heskeythebest Vriend van mij heeft een tijd bij FOX gewerkt. Die zei dat er geen grotere l*l als Perez is. Mensen die alle beelden voor hem gereed maakte werden geeneens door hem aangekeken, geen goedemorgen en enkel een: haal koffie was het enige wat eruit kwam. Hij heeft een bepaalde arrogantie waarbij hij zelf geniet van het uithalen naar anderen maar verbouwereerd en beledigd is wanneer men hem op de korrel neemt.

29 november 2021 om 10:49

Proboscis, zo kan je de hele dag doorgaan. Maar zoals hierboven wordt gezegd, dit is oude koeien uit de sloot halen. Dat hij Ziyech hier überhaupt bij betrekt zegt genoeg, Perez heeft gewoon een hekel aan hem. Wel mooi dat Hakim het verder geschopt heeft dan Hoffenheim!

29 november 2021 om 10:50

Je mag kritiek hebben, dat is mijn punt niet. Houd het objectief. Ga Blind, een verdediger, niet vergelijken met een aanvaller. Want jij en ik weten beide dondersgoed dat het verliezen van balbezit als verdediger vele malen erger is.

29 november 2021 om 10:51

Wel lekker rustig als dat de lat is, bijna niemand praat dan nog. Wat een sereniteit.

On:
Blind doet het niet erg lekker de laatste tijd, stel gewoon af en toe Taglaficio op, het geeft Blind rust en houdt de bank ook gretig.

29 november 2021 om 10:52

HZ7-22. Het ging toen toch ook gewoon vaak over het balverlies van Zyiech? Ik zie het probleem niet echt. Als iemand een goede aansnijdene bal heeft vanaf de zijkant, dan wordt het toch ook nog steeds soms een Ziyech bal genoemd?

29 november 2021 om 11:22

@BRR1301 zou me niet eens verbazen eerlijk gezegd, hij lijkt me een heel kil persoon. @Douwe Dabbert ik zie Kwakman niet iedereen afzeiken, leuk dat hij 400 wedstrijden heeft gespeeld voor Ajax, maar wat heeft hij daar ook alweer gepresteerd vergeleken met Ziyech en Blind. En daarnaast iedereen hier op de forum huilt iedere keer als Johan Derksen ergens een mening heeft maar Perez is 100x erger.

29 november 2021 om 11:47

Hij heeft geen 400 wedstrijden voor Ajax gespeeld maar ruim 400 wedstrijden in de eredivisie.
Als hij als analist geen kritiek mag hebben op betreffende spelers omdat hij minder gepresteerd heeft dan houden wij weinig analyses en analisten over en kunnen wij net zo goed stoppen om onze mening hier te ventileren aangezien de meesten hier niet op niveau hebben gespeeld.

Kwakman, die veel minder gepresteerd heeft dan Peréz, levert net zoveel kritiek op spelers maar omdat jij klaarblijkelijk een hekel hebt aan Peréz noem je het in zijn geval afzeiken.

Ik huil niet om de mening van Derksen aangezien zijn mening mij niet interesseert en zoals hij in de media overkomt vind ik het een enorme klootzak dus wat mij betreft niet de moeite waard. Ik reageer dan ook niet op hem zoals jij wel doet bij Peréz. Loat goan..😷

29 november 2021 om 19:06

@heskey

Wedervraag: waarom hechten we zo'n enorm belang aan die analytici? Soms zullen ze dingen zeggen waar je het niet mee eens bent, soms zien ze iets wat jij niet gezien had, soms hebben ze info die nieuw is, en soms is het gewoon slap gelul voor het entertainment. Waarom zo ongelooflijk kritisch op iemand als Perez? Hecht er gewoon wat minder waarde aan, zou ik zeggen.

29 november 2021 om 19:13

@brr1301

Oh dat klinkt wel heel naar. Lijkt me niet leuk om daarvoor te werken. Ik ben een keer achter de schermen geweest bij FOX, toen waren Ronald de Boer en Hans Kraaij jr. daar. De Boer was gewoon gefocust aan het werk, Kraaij kwam een praatje houden. Kwam heel open over, hij vertelde dat ze een rol spelen, dat ze ook telkens evalueren of ze die rol goed hebben 'gespeeld' etc. Was leuk om een keer te zien.

29 november 2021 om 11:32

En als ze dan ex topspelers als een Vd Vaart, Sneijder en Kuyt neerzetten is het ook weer niet goed. Dan houdt je straks geen analist meer over

29 november 2021 om 19:14

Precies, ze hebben allemaal wat. VDV is de volkse jongen, Sneijder ook, Kuyt probeert het serieus, Perez ook, Van Halst vind/vond ik zelf erg inhoudelijk, etc etc. Volgens mij moeten we vooral niet gaan doen alsof die lui ervoor gestudeerd hebben en dat het wetenschap is. Het zijn meningen, inzichten, en het is entertainment.

29 november 2021 om 18:25

Kiest zijn moment juist niet perfect uit. Hij probeert het extreem vaak, dan lukt het natuurlijk ook wel eens. Verder is ziyech topspeler voor subtob Europa, maar voor absolute top komt hij te kort.

29 november 2021 om 19:53

Dat is natuurlijk onzin. Bij Chelsea heeft Ziyech niet zoveel krediet als dat hij in Nederland had. Als hij daar 30 keer balverlies lijdt in een wedstrijd, zit hij de volgende 3 wedstrijden gewoon op de bank. Het is gewoon een kwestie van aanpassen en overleven. Bij Chelsea heeft hij ook geen vrije rol en dient hij in de organisatie te spelen.

29 november 2021 om 20:57

Maar ook als Ziyech tegen City of Atletico in de kwartfinale scoort zit hij ook letterlijk de volgende 3 wedstrijden op de bank. De balverlies hetze tegen 'Ziyech hier was in vergelijking met andere creatievelingen in Europa een absolute grap aangezien ook Messi, KDB, TAA, Di Maria, Neymar, Bruno grossieren in balverlies maar daar lopen ze niet obbsesief te janken hierover om zo de speler in kwestie af te kunnen zeiken. Bij Hakim wél. KDB heeft meer balverlies in de PL dan Ziyech in diezelfde PL. Maar geen balverlies hetze in Engeland jegens KDB zoals hier bij Ziyech.

30 november 2021 om 15:04

Het grote probleem is dat Ziyech geen speler van dat kaliber is. Dat argument vind ik dus niet bijzonder sterk. Hij zit natuurlijk niet voor niets op de bank.

Voor mijn part levert hij hem 47x in: als hij er maar staat in de topwedstrijden. En daar levert hij altijd. Fenomeen.

29 november 2021 om 07:15

En zo slecht vond ik hem ook niet tegen Sparta...

29 november 2021 om 11:43

Het live topic stond vol met mensen die na 30 minuten al om zn wissel vroegen, maar oké

29 november 2021 om 09:58

Ik kan me er wel aan ergeren hoor, gisteren vond ik hem niet eens zo slecht overigens. Ik vind vooral in de 'kleinere' wedstrijden dat hij 1 van de eerste lijkt die er te laconiek over denkt (met nadruk op lijkt, weet natuurlijk niet of dat zo is). In de grotere wedstrijden heb ik dat gevoel amper en ook niet het gevoel dat hij veel balverlies lijdt.

29 november 2021 om 10:16

Daley Blind... een fenomeen Kom op, ik snap dat je voor Ajax bent maar als we spreken over een fenomeen dat denk ik aan sporters van het niveau Messi, Jordan, Federer,...

29 november 2021 om 10:25

Er worden nog wel meer voetballers fenomeen genoemd dat niet in de zelfde klasse valt als Messi, maar om zelfs Blind fenomeen te noemen leg je inderdaad de lat te laag. Heeft te veel gebreken om een fenomeen genoemd te worden

29 november 2021 om 11:10

Voor Ajax en Ajacieden is Blind een fenomeen. Een extra wapen in aanvallend opzicht. Hij levert je meer goals op, dan dat hij je goals kost. De superkracht van Daley Blind is namelijk uitstelgedrag. Mensen die Blind altijd onderschatten, zien niet goed wat hij voor extra's een club als Ajax brengt. Het lopen met de bal, het lokken van een of meer tegenstanders waardoor er elders op het veld minder tegenstanders zijn en je een overtalsituatie hebt, en die tegenstanders vervolgens met een pass uitspelen. Blind kan dat als geen ander, zijn ploeggenoten bij Ajax zijn daar ook fantastisch op ingespeeld. Dat is ook de reden waarom hij bij Oranje minder succesvol is, zijn medespelers kunnen dan niet mee in zijn spel. Daley wordt niet voor niets verkozen door de UEFA tot speler van de week in de Champions League na de veegpartij tegen Dortmund. Blind is vrijwel altijd goed tegen de absolute top. Om een fenomeen te worden, moet je je gebreken kennen. Ik ken weinig tot geen verdedigers in Europa die zoveel aanvallend kunnen brengen als Blind. Messi is een weergaloze aanvaller die totaal niet kan verdedigen, Blind is een prima verdediger die weergaloos kan aanvallen. Door zijn zelfkennis, hij is niet de snelste, staat hij vrijwel altijd goed en timed hij als de beste. Ja, Blind is een fenomeen, voor Ajax. En ik wil Ajax nog wel zien tegen een PSG, want ook dan zal hij een wapen zijn.

29 november 2021 om 13:33

@myvision: heel mooi betoog... maar ik zeg toch nergens dat Blind geen waardevolle speler voor Ajax is? Ik geloof best dat hij een sportieve meerwaarde betekend voor Ajax.

Maar Daley Blind is geen (ik herhaal: geen) fenomeen. Sorry.

29 november 2021 om 19:16

Tja, zo wordt het een semantische discussie. Net als bij de term "topspeler". Of "topclub". Wat mij betreft mag iedereen er zijn eigen lat op leggen. Als clubspeler vind ik Blind een fenomeen, maar daar zijn er meer van geweest, Cruijff, Van Basten, Kluivert, Litmanen, en nog een hele zwik. Daar mag Daley van mij best bij, ook al is hij natuurlijk niet de grootste naam van dat rijtje.

Wat een schreeuwlelijkerd zeg die Perez ..echt een afschuwelijke vent die schijnbaar iets tegen Ziyech heeft ..

29 november 2021 om 01:13

Joh. Laat die 'schijnbaar' er maar af hoor. Is al jaren bekend dat Perez is een zware hekel heeft aan Hakim. U kijkt pas sinds 2021 naar Perez z'n gezeik?

29 november 2021 om 01:31

Kan je mij ook vertellen waarom hij een hekel heeft? Ben oprecht benieuwd..

29 november 2021 om 10:41Maar wat maakt het uit dat perez een hekel heeft aan Ziyech? Als dat al zo is. Ik denk dat Ziyech het zelf al niet boeit. Erg vermakelijk om te zien hoe mensen er blijkbaar nog altijd last van hebben dat er kritiek is op Ziyech, alleen omdat ie ooit een Ajax shirt droeg?

Wie neemt deze sukkel nog serieus. Geilt op alle Deense talenten en raadde Ziyech een transfer aan naar Hoffenheim aan, omdat dat zijn “plafond” zou zijn. Denk dat hij samen met Van Basten slapeloze nachten heeft als Ziyech het goed doet, ben wel benieuwd naar hun reacties toen hij die CL beker in zijn handen had.

29 november 2021 om 00:38

Denk niet dat een speler als Van Basten, die 2 keer de Champions League heeft gewonnen (2 keer scoren in de finale tegen Steaua Bukarest en winnende assist op Rijkaard tegen Benfica), 3 keer beste speler ter wereld is geworden, Europees kampioen (assist en winnende tegen Sovject Unie), en door menig topspitsen (zoals Henry) als voorbeeld wordt gezien, slecht gaat slapen over uitspraken en acties die hij in het verleden heeft gedaan. Maar om nou te zeggen dat Ziyech een belangrijk aandeel had in die Champions League campagne, tja, dat kun je ook niet zeggen he. Maar volgens mij ben je redelijk fan van Ziyech?

29 november 2021 om 00:58

tegen atletico toen wel een belangrijk doelpunt, maar hij was idd zeker niet de sterkhouder en had maar beperkt minuten

29 november 2021 om 01:01

Volgens mij scoorde hij tegen Atletico, en deed hij het naar behoren in de wedstrijden dat hij speelde in de CL vorig seizoen. Van Basten vertelde hem ooit dat hij niet voor Marokko moest kiezen, aangezien dat voetballend gezien een nietszeggend land is en nooit een WK zou halen. Ik bedoel niet dat Van Basten slaapt met de gedachtes dat Ziyech hem voorbij is, tevens, Van Basten heeft een erelijst waar je U tegen zegt en mag wat betreft voetbalkwaliteiten over iedereen kritiek hebben, Perez daarentegen, heeft alleen in de Eredivisie gespeeld. Handjevol wedstrijden bij Ajax en PSV als bankzitter. Zet daar dan een type Boulahrouz/Van Persie neer. Die Perez heeft net als zn collega Driessen alleen onzin te verkondigen.

29 november 2021 om 01:03

En het is tevens wel zo netjes om objectief te blijven. Heb je het over Blind/een Eredivisiespeler, blijf dan binnen dat kader. Dat je een verdediger überhaupt vergelijkt met twee aanvallers…

29 november 2021 om 01:17

"Maar volgens mij ben je redelijk fan van Ziyech?"

Aldus degene die een half boek schrijft om Van Basten op te hemelen. De ironie. Maar volgens mij ben je redelijk fan van Van Basten?

29 november 2021 om 01:29

Over prestaties van Van Basten valt niet over te twisten bro. Dat is gewoon een van de beste spitsen ooit. De Ligt zei ook heel mooi dat hij kritiek van Marco ziet als een compliment. Maar die Perez moet samen met Valentijn een andere baan gaan zoeken, vooral met hun uitspraken rondom Ziyech en Haller.

29 november 2021 om 07:28

Moet je als coach dan ook altijd een grote voetballer zijn geweest om ergens iets van de vinden? Juist coaches die als spelers niet alles uit hun carrière hebben gehad blinken uit. Kortom waarom analisten altijd op het hoogste niveau? Om Ziyech zijn prestaties in Europa bij Chelsea te vergelijken met het bankzitten van perez is ook beetje flauw, want qua minuten per wedstrijd op de bank deed Ziyech niet onder voor Perez ook al is het niveau anders.

Om objectief te blijven, mag je blind alleen met een verdediger in de eredivisie vergelijken? Het gaat juist om het vele balverlies. Denk dat dit voorbeeld zijn mening alleen maar kracht bij zet. Ziyech was aanvaller en had vaak veel balverlies afgewisseld met briljante, zelfde geldt voor Tannane. Als aanvaller moet je ook soms meer risico in het spel leggen.

Nu heeft echter Blind zelfs als verdediger meer balverlies, wat in de omschakeling ook nog eens gevaarlijker is. Kortom hij staat niet lekker te spelen en dat ben ik met Perez eens.

In NL elftal tegen Montenegro was dien erbarmelijk en ook bij Ajax in de eredivisie de afgelopen weken is het gewoon heel matig. Dan liever Tagliafico die sneller, maar ook met spelhervattingen in de 16 gevaarlijk is.

29 november 2021 om 09:20

@Der Bomberrr - Opzich ben ik best wel een fan van Van Basten ja. Als voetballer dan. Wat die man heeft gepresteerd, dat is echt ongelofelijk. Dus je kunt er opzich best wel fan zijn. Maar ik wilde alleen aangeven dat een wereldvoetballer als Van Basten niet slechter gaat slapen over prestaties van een roulatiespeler bij Chelsea (neemt trouwens niet weg dat ik Ziyech een geweldige voetballer vind).

29 november 2021 om 09:56

@HZ7-22: Heeft Perez ooit je vriendin afgepakt? Ik neem jou vooral niet serieus met je gezwets (zeker hierboven laat je je enorm kennen). Ken jij trouwens een analist die 100 procent gelijk heeft? Die zijn er namelijk niet en het is nogal kleinzerig om mensen alleen hiermee te confronteren achteraf. Het is geen gekke gedachte dat een topper bij Ajax niet meteen kan aanhaken bij de absolute top in Europa. Niet voor niets heeft Ziyech het gewoon lastig bij Chelsea (en begint hij wel beter te spelen). Je verhaal dat een goede analist alleen ex-wereldtoppers kunnen zijn slaat ook kant noch wal.

29 november 2021 om 10:43

Boulahrouz was geen wereldtopper, maar als analist vind ik hem 10x verder dan Perez en Driessen die alleen opzoek zijn naar sensatie. Ik bedoel, hoe kan je het balverlies van een verdediger linken aan Hakim Ziyech? Die man speelt in een veel moeilijkere competitie tegen veel fysiekere tegenstanders, en speelt tevens op een positie waar balverlies vaker voorkomt dan achterin. Dan snap ik die vergelijking niet tussen Ziyech en Blind. Als ik daar niet iets van mag zeggen, weet ik het ook niet meer. Perez is analist van ESPN, houd het lekker bij de Eredivisie zou ik zeggen.

29 november 2021 om 10:44

En houd het on topic, ik heb het nergens gehad over Eredivisiespelers die de stap maken naar de top en vervolgens moeite hebben. Dit gaat puur over het vergelijken tussen Ziyech en Blind op basis van het verliezen van balbezit

29 november 2021 om 12:45

Ik vond het altijd 1 van de betere analisten maar wat een zure vent is dit geworden zeg. Kan Perez eigenlijk wel lachen?

Ben de laatste tijd ook nit onder de indruk van Blind's balvastheid, of vooral het gebrek daaraan. Tel daarbij op dat hij altijd al traag was, en je gaat zijn basisplaats toch betwijfelen. Zeker omdat het alternatief, Nico, de afgelopen jaren uitmuntend presteerde als LB. Wat mij betreft mag Nico wel een tijdje de kans krijgen.

29 november 2021 om 01:04

Ik zie Nico ook liever in de wedstrijden in de Eredivisie. Met zijn loopvermogen heb je toch wat extra’s.

29 november 2021 om 07:07

Voordeel is, dat Gravenberch gelijk een stuk beter gaat ballen. Vink zei het al, maar valt gewoon op dat Blind de zone bespeeld waar Gravenberch op z'n best is en deze zone ook nog eens minder goed invult dan Gravenberch. Voor Blind wordt momenteel onterecht een plek gecreëerd in het elftal. Onder het mom van voetbal van achteruit en spelinzicht, maar Blind is steeds minder de man van de splijtende pass. En helemaal tegen teams die volledig de bus parkeren moet je meer brengen.

29 november 2021 om 11:09

Momenteel vult iedereen alles beter in dan Gravenberch hoor, dat is echt 80 minuten slappe hap en dan 3 leuke passeerbeweginkjes. Jammer dat Kudus weer geblesseerd is, want Gravenberch heeft wel iemand nodig die ervoor zorgt dat hij niet kan verslappen. Begint steeds meer op Pogba te lijken, iedereen weet hoe goed ie kan zijn maar hij lijkt zelden zin te hebben om dat een hele wedstrijd te laten zien.

29 november 2021 om 11:49

Gravenberch weet al een kalenderjaar niet meer zijn vorm te halen van vorig eerste seizoenshelft. Ja tegen heracles, maar toen was de rest slecht

Blind legt tenminste risico in z'n spel, hij kan ook tikkie breed tikkie terug doen, zoals hij 8 jaar terug vaak deed. Liever iets vaker balverlies en dan die ene juiste bal dan alles op safe. Die balverlies statistiek zegt me dan ook helemaal niks. Sparta is amper van de eigen helft afgekomen dus dan kan je ook gewoon wat extra risico nemen, we spelen niet tegen Real Madrid waar je balvast moet zijn. Perez houdt zijn azijndieet heel goed in stand.

29 november 2021 om 05:58

Blind staat al jaren juist bekend om tikkie breed, tikkie terug. Heb je 8 jaar lang in coma gelegen?

29 november 2021 om 09:02

Wat, tien mensen geven een duimpje voor deze reactie.. Hahaha, wat is er in hemelsnaam met het niveau op deze website gebeurd man? Blind die alleen maar breed of terug speelt, dat kun je zelfs als troll niet menen lijkt me. Kijk alleen even naar de cijfers in de CL van dit jaar, er is slechts 1 speler met meer progressieve passes dan Blind, dat is Joao Cancelo (54 - tegenover 47 van Blind). Andere backs in Europa (buiten Jordi Alba, 33) komen niet eens aan de helft van het aantal passes vooruit in de CL. Als je stelt dat Blind enkel ballen breed en terug speelt dan snap je werkelijk niks van voetbal man, sorry dat ik het zeg..

29 november 2021 om 11:46

Maar in the end heeft Nico in die 5 minuten dat hij mee deed meer gevaar gesticht dan Blind in zijn hele dramatische wedstrijd..

29 november 2021 om 20:07

Blind tikkie breed tikkie terug? Blind heeft meer risicovolle en de hoogste zuiverheid passes vanachter in heel Europa... kom op man, wat een klinklare onzin. Verder zijn dit zeker de wedstrijden waarin Nico moet beginnen.

Blind is de laatste tijd niet in vorm. Maar dat geldt voor bijna alle spelers. Maar dat komt wel goed. Perez had het goed gezien.

Ach het was slecht (niet alleen van Blind). Maar deze gasten moeten zo’n wedstrijd spelen (steeds meer) waar de tegenstander met 10 man verdedigd. Dan moet je inderdaad snel en goed combineren maar dat lukt gewoon niet altijd. Daarnaast helpt zo’n slecht veld ook niet echt mee en zal niet iets zijn waar de tegenstander naar uit kijkt. Met als gevolg een saaie en slechte wedstrijd. Zolang je maar 1x meer scoort dan de tegenstander in deze wedstrijden is het prima. In de topduels moeten ze er staan en staan ze er tot nu toe ook.

Ik begrijp opzich wel wat Perez bedoelt. Of waar hij naar toe wilt met deze opmerking. Ook met die voorbeelden, bij zo'n een wedstrijd als gister zou dat bij bijv een Ziyech altijd ter sprake zijn gekomen. Dat zou standaard een argument zijn bij Ziyech bij een slechte wedstrijd, het aantal balverlies. Dat zou eigenlijk bij iedereen benoemd moeten gebeuren die veel balverlies heeft bij de grotere clubs en een slechte wedstrijd speelt en niet continue bij dezelfde spelers. Dus in dat opzien begrijp ik wel waarom Perez dit zegt. Een soort van waarom bij de éã©n continue wel en bij de andere niet?.

Het is de makke van Blind altijd al geweest. Als je hem niet Voortdurend een schop onder zijn hol geeft wordt hij te flegmatiek. Hij kent geen intrinsieke motivatie
Het veld van Sparta: het wordt al jaren geroepen maar er gebeurt helemaal niks
Weg met dit beton

Haha, wat een reactie van al die Ajacieden hier. Over Calimero gedrag gesproken. Laat lekker gaan als je het er niet mee eens bent. Verder speelt Blind gewoon minder goed dan vorige jaren. Niet kut ofzo, en ook helaas nog steeds de beste linksback van Nederland. Maar wel degelijk minder goed dan andere jaren.

29 november 2021 om 14:15

Hij speelt het hele seizoen al minder met af en toe eens een goede wedstrijd er tussen. Staat ook vaak veel te hoog waardoor hij het niet meer kan belopen als hij mee moet verdedigen. Tis niet meer wat het geweest is.

Ik snap al die mensen niet die Blind ophemelen. Hij is niet voor niets uit de basis gespeeld op LCV door Martinez? En als je kijkt hoe Nico in die 5 min gister meer deed dan Blind kan ik me niet voorstellen dat hij lang die Linksback positie behoud

Vindt dit altijd zo'n open deur, waarom zou Ziyech of Tannane of de bal wel 30 keer mogen verliezen maar Blind niet? Die kan namelijk dezelfde splijtende passes en assist geven als de eerder genoemde heren

Kunstgras zorgt echt niet voor 29 keer balverlies, wat een onzin.

Hahaha Blind speelde juist een goede wedstrijd. Sneuneus Perez.

29 november 2021 om 14:14

Dan heb jij niet goed gekeken. Man wat gaf hij veel ballen weg zeg

He? Jongens, wordt er wel voetbal gekeken door deze analisten? Blind is toch al tijden niet meer van een hoog niveau. Dat mensen zich daar om blijven verbazen zeg.

Blind verdiend absoluut geen basisplaats meer, jammer dat Ten Hag zich zo verkijkt op hem want hij voegt echt niets meer toe. In wedstrijden waarin je tegen een muur voetbalt heb je ook een back nodig die de achterlijn haalt, dat lukt Blind misschien 3x per wedstrijd maar Nico kan dat zeker 15x. Verdedigend vind ik hem overigens wel aardig bij Ajax nu maar aan de bal...

Blind is over zijn top. Traag en niet scherp meer. Dat was hij al lange tijd bij Oranje. Kan niet meer mee met snel spel. Leeftijdskwestie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

355 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 20 1 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

Valentijn Driessen adviseert Ajax om Nicolás Tagliafico niet naar Barcelona te laten gaan. De linksback is ongelukkig in Amsterdam en wil graag deze winter vertrekken. Ajax wil alleen praten over een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren