Marco van Basten maakt opvallende shortlist voor Ballon d’Or-winst

Maandag, 29 november 2021 om 09:30Tom Rofekamp • Laatste update: 09:37

Marco van Basten heeft zijn topfavorieten voor de winst van de Ballon d’Or, die maandagavond wordt uitgereikt, genoemd. De drievoudig winnaar van de prestigieuze trofee ziet de top drie bestaan uit Mohamed Salah, Robert Lewandowski en Romelu Lukaku, zo vertelde hij zondagavond bij Rondo. Lionel Messi, winnaar van de meest recente editie, verdient de prijs ditmaal niet volgens de analist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door voetbalhumor)

Messi verdient het toch ook niet dit seizoen? Dat kan toch?

28 november 2021 om 22:09

Klopt alleen ik vind het zo’n onzin dat Ronaldo en Messi vorig seizoen een slecht seizoen hadden allebei waren ze nog steeds de beste speler van de competitie en bij meer goals betrokken dan bijvoorbeeld een Salah. Er is wel maar echter één iemand die de gouden bal verdiend en dat is Lewandowski.

28 november 2021 om 22:13

Salah droeg dan ook een dramatisch Liverpool op z'n rug in de zwaarste competitie op aarde en heeft dit kalenderjaar veel betere cijfers dan Ronaldo. Ieder z'n voorkeur natuurlijk maar geen aanvaller in de top 5 competities krijgt zoveel ballen op een presenteerblaadje om af te maken als Lewa, is een statistisch feit waar artikelen over worden geschreven, in bovendien een "competitie" die Bayern al jaren als speeltuin gebruikt waar opvallend veel elders geflopte aanvallers wél opeens veel scoren. Bij een Atletico of Real Madrid 2018-21 met twee kids naast zich zou hij never nooit in de buurt komen van deze cijfers. Wereldklasse hoor, maar menig aanvaller is jaloers op die fenomenale aanvoer. Edit: Ronaldo bij meeste goals betrokken? 🤣 Ehhh, Lukaku was toch echt MVP van Serie A.

Kan iemand van Basten vertellen dat het om heel 2021 gaat, dus vanaf januari t/m afgelopen maand ong. Lijkt wel of van Basten pas 2 maanden voetbal volgt.

28 november 2021 om 22:09

Als hij de laatste 2 maanden volgt dan zou Lukaku er helemaal niet tussen moeten staan want volgens mij scoorde hij pas voor het laatst in september en voor de rest is hij gebleseerd geweest. Maar ik heb het gevoel alsof ze een beetje te verliefd zijn op Lukaku

28 november 2021 om 22:14

Messi is een prachtvoetballer en een heel lange tijd de allerbeste geweest, maar het is enkel sentiment als je hem dit jaar weer die prijs wilt laten winnen. Tuurlijk heeft hij weer prachtige dingen laten zien, maar ik vind het pathetisch. Je hoeft me ook niet over te halen met de winst van de Copa America, want het was alles behalve indrukwekkend of uitzonderlijk.

28 november 2021 om 23:43

Jij snapt er dus blijkbaar niks van wanneer je stelt dat het alles behalve indrukwekkend of uitzonderlijk vindt. Ik raad je aan om het daadwerkelijk eens te kijken.. dan had je er een andere mening op na gehouden.

29 november 2021 om 00:47

Ikea

We weten allemaal dat 99% van de leden hier geen enkele minuut of wedstrijd heeft gekeken op de finale na misschien tegen Brazillie. Zelfde geldt voor de analisten. En jij bent een van die 99% die niks heeft gezien en het af doet als een Carabao cupje. gewoon weg lachwekkend.

29 november 2021 om 11:20

IKEA heeft hier gewoon gelijk hoor. Ik vraag me echt af hoe je met droge ogen durft te beweren dat Messi het dit jaar zou moeten winnen. Dan moet je wel heel erg blind en idolaat zijn.

29 november 2021 om 12:54

Mensen blijven de Copa America maar onderschatten, nochtans schakelde Uruguay op het WK in Rusland het Portugal van Ronaldo uit en landen zoals Colombia en Chili zijn ook heel sterk en moeilijk te bespelen.
En alle die andere landen zijn zeer stugge, irritante en vervelende tegenstanders om tegen te voetballen. Ze hebben allemaal een paar enkelbrekers in de ploeg bij wijze van spreken en de scheidsen laten daar tot aan het absurd meer toe.
Messi kreeg daar enkele doodschoppen (en deze ontwijken kan hij nochtans al de beste), dat was niet normaal.
Het is dus een heel zwaar toernooi om te winnen en de manier waarop Messi daarin excelleerde en als best player of the tournament zijn land loodste naar de eindzege, is een heel knappe prestatie die een gouden bal zeker zou rechtvaardigen i.c.m. zijn prestaties bij Barca.
Het is nogal etnocentrisch, oppervlakkig en misschien zelfs wel onachtzame onwetendheid dat een legendarische voetballer zoals Marco zo kortzichtig hierover heen kijkt.
Als Salah hem wint, dan zou dat ook verdiend zijn overigens.

29 november 2021 om 13:14

Mooi gesproken. Ik wil wel zien als lewandoski, salah en Benzema, als ze bij een zwak barca speelde en zoveel goals maken.

29 november 2021 om 23:32

Ikea weet niet wat hij zegt. Heb bijna elke wedstrijd van Copa gezien(elke van Argentinie en Colombia) en Messi was gewoon de belangrijkste speler voor Argentine en heeft grote hand in het winnen van de eerste Copa in 30 jaar voor Argentinie.

Salah en Lewandowski begrijp ik nog wel maar Lukaku no way. Had een heel sterk jaar met Inter maar niet goed genoeg om hem meteen bij de top 3 te zetten. Ik vond zelfs Ronaldo en Messi gewoon beter dit jaar.

28 november 2021 om 23:56

Hoe was Ronaldo beter dan Lukaku?

29 november 2021 om 07:51

Ipv Lukaku zou Benzema moeten staan.

29 november 2021 om 12:14

Die man volgt nauwelijks voetbal man of nja enkel de PL. Lukaku noemen, Salah die nu weer pas dit seizoen sterk bezig is. Maar Benzema ho maar, wat een onzin!

Lewandowski, Benzema, Salah. In die volgorde..

29 november 2021 om 13:05

Wales, golf, Madrid. In that order.

Dat iemand Lewandowski boven Messi zet is te verdedigen, maar alle andere namen zijn natuurlijk onzin. Messi, en eerder ook Ronaldo, zijn slachtoffer van hun eigen succes: als een andere speler het afgelopen seizoen de statistieken van Messi had gehad zou men er niet over uitgepraat raken, maar omdat de Argentijn het al meer dan tien jaar doet hebben mensen het idee dat hij maar een matig seizoen heeft gehad.

28 november 2021 om 22:37

Wat jij zegt, dat is pas onzin: Lewa én Haaland én Benzema én Mbappe hebben simpelweg betere cijfers dit KALENDERJAAR, daarom dat er nu zo wanhopig over een Copa wordt gesproken, welgeteld 10 landen merendeel niet eens top 15 FIFA rankings en matig in de finale tegen Brazilië, zelfs Nations League is een hoger niveau. Zowel Lewa, Benzema als Mbappe hebben én betere cijfers dit jaar én een prijs gewonnen die letterlijk moeilijker was dan Copa. Met je "slachtoffer van eigen succes" excuus. Zou oprecht schandalig zijn als Messi hem wint, oftewel puur vanwege z'n naam en een normaliter weinig zeggende Copa is dus opeens leidend, allemaal omdat hij nr.5 MVP is geëindigd in 2021. Dat de Messi fanboys hieronder kinderachtige en inhoudsloze onzin principieel liken zegt alles over hun gênante "niveau": 👇🏻

28 november 2021 om 22:51

Lol, hij krijgt m gewoon, sorry man. Beetje minder zuur zijn aub

28 november 2021 om 22:57

hahahha je zal je hier maar zo druk om maken zeg. Je zegt nog net niet dat Messi er niks van kan.

28 november 2021 om 23:01

Ga toch spelen met jullie nietszeggende reacties van niveautje 12 jarige FIFA spelende Messi fanboys die schijt hebben aan de waarheid en feiten zolang hun grote idool maar wint. En iedereen die met feiten aantoont waarom Messi hem zeer zeker niet verdient is opeens zuur, EeN hAteR of maakt zichzelf te druk. Gênant staaltje fanboyisme. Hup, ga maar weer braaf naar jullie Messi poster staren 🤭

28 november 2021 om 23:03

Der bomberrr: vraag mij echt af hoe jij morgen reageert als Messi hem wint. Breek de hele tent af hahah.

28 november 2021 om 23:05

Maar Messing wint hem uiteraard niet, 🤣🤣🤣Lewa wint hem. Dus morgen is de hele wereld stom en was het een complot tegen Messi, aldus FC Calimero. Koop maar alvast zakdoekjes lieve kinderen, morgen wordt huilen als Lewa hem pakt. 🙈

28 november 2021 om 23:07

Ik dan graag de feiten van jou komen..

28 november 2021 om 23:09

Kan ik mee leven als lewangolski hem wint, maar Benzema en salah vind ik onterecht.

28 november 2021 om 23:16

Jouw hilarische vooringenomen mening is irrelevant aan de feiten: Salah heeft bijna net zoveel goals assists als Messi 2021, dit in de zwaarste competitie op aarde én betere cijfers CL, terwijl Benzema heeft letterlijk meer goals assists dan Messi én halve finale CL, wereldgoal, droeg Frankrijk op EK met fenomenale goals en won Nations League, wat kwalitatief zelfs boven dat Copa gebeuren staat. Messi verdient hem simpelweg niet. Over onterecht gesproken

28 november 2021 om 23:23

Haha jij gaat het zwaar krijgen als Messi hem wint. Het heeft geen zin om te discussiëren met jouw.

28 november 2021 om 23:51

Der Bomber

Schei toch uit met je Nation League je blijft het maar steeds een sterk toernooi vinden dan de Copa America, maar jij kijkt nooit kwalificatie wedstrijden en hebt ook de Copa America niet gekeken, je riep gisteren dat Messi scoort tegen Bolivia en Ecuador. Dit is een van je argumenten,

Daarnaast begin je dat het schandalig zou zijn als Messi hem wint maar waarom dan?? Omdat er spelers zijn die vaker gescoord hebben dan Messi dit jaar? Maar hebben die spelers ook iets gewonnen dan wat hoger aangeslagen wordt dan de Copa America??

Maar goed we gaan op jou logica af die totaal niet te snappen is in mijn optiek want we weten allemaal dat ze ook naar team prijzen kijken, CL telt zwaar mee en eventueel een Ek of een Copa ook.

Maar zeg nu dat er 5 spelers zijn die betere cijfers hebben dan Messi dit jaar. Waarom heeft Messi dan nog geen 9 ballon do'rs??? Want Messi had betere cijfers in elk jaar behalve in 2020 en 2013, dat houdt dus in dat Messi hem al die voorgaande jaren zou moeten krijgen als we jou logica moeten volgen. Daar ben je het ook mee eens toch??

29 november 2021 om 00:02

@Der Bomberrr

jij bent er morgen als de kippen bij om te roepen hoe onterecht het wel niet is dat Messi hem gewonnen heeft, heel veel analisten en zogenaamde kenners kijken vaak niet eens wedstrijden van Messi en al helemaal niet van de Copa of kwalificatie wedstrijden in Zuid Amerika.

Die onzin wat je roepte dat de Nation League zwaarder is dan de Copa + een toernooi dat wordt gespeeld over een aantal maanden vergelijken met een toernooi dat wordt gespeeld binnen 1 maand is natuurlijk ook een heel groot verschil. Maar geloof heilig erin dat de Nation League een zwaarder toernooi is waar nooit teams spelen met een B elftal en waar teams nooit ëën maand rust krijgen voor dat ze weer een wedstrijd spelen in de Nation League, geweldig toernooi gemaakt om nog meer geld te verdienen dat wordt gespeeld op het aller hoogste niveau (sarcasme uit).

29 november 2021 om 00:28

Gast, ik ga nog geen eens reageren op al je domme vragen, foute aannames en Messi propaganda. Kijk wat voor nietszeggend boek je schrijft vanwege je idool Messi. Niks anders dan onzin, halve waarheden en blindstaren op een nietszeggende Copa om zo Messi onterecht een INDIVIDUELE award toe te kennen aangezien anderen evident beter presteerden in 2021. Jij bent écht een doorgeslagen Messi fan. Lees op je persoonlijke pagina dat je eerst letterlijk Messi als profielnaam had. Verklaart alles. Nauwelijks serieus te nemen dus, inhoudelijk al je onzin ontkrachten en je domme vragen beantwoorden is simpelweg tijdverspilling. Joe. 👋

29 november 2021 om 00:39

Der Bomber

Jij bent diegene die niet eens wilt reageren op mijn vragen, als we jou logica volgen en we kijken naar de statistieken dan zou Messi hem inderdaad niet verdienen die jaar maar waarom heeft Messi dan pas 6 gouden ballen en niet 9 of 10 hebben, hiermee ben jij het dan toch ook eens???

Reageer eens op die vraag, want je roept zelf zoveel onzin over de Nation League dat jezelf ook totaal ongeloowaardig bent.

29 november 2021 om 00:46

Ja der bomber reageert daar eens op. Dan had Messi 10 ballon dor moeten hebben als het om goals gaat.

29 november 2021 om 10:14

Ik snap oprecht je reactie niet. Ik bedoel Messi heeft de Copa gewonnen en veel gescoord. Ook alle andere namen waren dit kalenderjaar hele goede spelers. Dan stellen dat Messi het niet verdiend en de andere wel en zo reageren als je doet slaat echt kant noch wal.
Messi verdient het naar mijn mening inderdaad niet om hem te winnen, deels omdat het geen bijzonder jaar was, deels omdat Barcelona matig/slecht gepresteerd heeft en deels omdat andere het gewoonweg beter hebben gedaan. Maar dat is slechts mijn mening en andere kunnen daar toch prima anders over denken? Uiteindelijk is het deels een populariteitswedstrijd en deels gebaseerd op objectieve criteria. Als Messi hem wel wint kan ik daar prima vrede mee hebben, meer spelers presteren goed en 1tje moet hem winnen, nou als ik dan 5 of 10 namen moet noemen staan zowel Messi als Ronaldo daar wel bij en dan is het prima als 1 van die lijst hem wint.

29 november 2021 om 11:21

@messi010101 je zegt het goed. Hij Krijgt hem gewoon, want verdienen doet hij hem niet.

Nominaties, Lewandowski, Benzema, en Salah. Winnaar Salah. Als je wekelijks uitblinkt in de premier league dan verdien je die prijs en hij doet het ook in de CL. LA liga en bundesliga zijn minder sterke competities

Lewandowski, Lewandowski en nog eens Lewandowski. Heeft de trofee driedubbeldwars verdient. Het is dat ze de Ballon d'Or vorig jaar niet uitreikte omdat ze in Frankrijk kapten met voetballen (typisch) anders had dit zijn tweede moeten zijn.

29 november 2021 om 10:48

Prijs moet gewoon gaan naar de beste voetballer, die gaat gewoon naar Messi. Heeft de pech dat het zo'n publiciteitsgeörienteerde prijs is anders had hijbee meer dan 10 gehad nu. Want is al meer dan 10 jaar de beste voetballer ter wereld. Lijkt nu wel slachtoffer van zijn eigen top dat het ter discussie staat eigenlijk.

29 november 2021 om 11:17

Het gaat om persoonlijke prestaties, teamprestaties en kwaliteit van de speler. Is Messi op papier de speler met de meeste kwaliteit? Zeker. Maar het is absurd om hem de prijs te geven op basis van zijn jaar en dat van Barcelona.

29 november 2021 om 11:27

Wolterx sorry hoor maar dat vind ik echt een rare reactie. Ronaldo heeft al zijn Ballon d’Or’s namelijk boven Messi verdiend, tuurlijk Messi is de betere van de 2 maar Ronaldo heeft ook gewoon betere seizoenen gedraaid waarin hij meer beslissend was. Dat je dan zegt dat Messi er meer dan 10 verdient is eerlijk gezegd gewoon dom, sorry dat ik het zo lomp zeg.

29 november 2021 om 23:15

R.madridista, dat is dan ook een kwestie van waar je meer waarde aan hecht. De afgelopen 12 jaar is er naar mijn mening geen betere voetballer actief geweest dan Messi. Als je de prijs wilt geven aan de beste voetballer is dat eentje die naar Messi moet gaan. Als de criteria puur de kwaliteiten van de speler en behaalde niveau zijn dan is er heel weinig discussie mogelijk naar mijn mening. Maar dat de beste speler niet gelijk staat aan beste resultaten en beste seizoen spreekt voor zich. Maar dat is iets waar ik persoonlijk minder waarde aan hecht voor een prijs betreffende beste voetballer van het jaar. Er zijn jaren geweest waar andere spelers, in bijzonder Ronaldo, prijzen voor hun team hebben gehaald en daarmee beste ploeg van het jaar werden en kan je best typeren als meest beslissende speler van het jaar (als dat hoger staat bij jou dan individuele kwaliteiten snap ik volledig waarom bepaalde jaren prijs niet naar Messi zou moeten gaan, maar denk dat daar een andere prijs voor zou moeten zijn dan die voor beste speler). Maar puur als speler heb ik de afgelopen 10-12 jaar geen betere voetballer gezien, dat is voor mij toch wel belangrijkste in een verkiezen voor beste speler van het jaar.

Mo Salah is op dit mometn gewoon de beste speler van de wereld. Lijkt me geen twijfel over te bestaan.

29 november 2021 om 00:04

Mo Salah is geweldig in vorm maar vind niemand er echt boven uit steken op dit moment, Salah behoort zeker tot de beste spelers van dit moment, ik hoop persoonlijk dat ze de volgende gouden bal pas uitreiken nadat het WK voetbal gespeeld is. Dit zou van grote invloed kunnen zijn op het stemmen. Vind ook pas dat de stemming open moet gaan na 18 december 2022. en dat er in begin 2023 een winnaar word uitgeroepen.

29 november 2021 om 00:32

Er steken momenteel maar drie onbetwist boven uit, Eric: Salah, Benzema, Lewa. Alledrie al rond de 25 goals/assists in November (!!). Hoe in godsnaam vind je desondanks 'niemand er echt uit boven steken"?🤦

29 november 2021 om 00:43

Ik vind niet 1 speler erboven uit steken, snap je niet wat ik zeg of wil je het niet snappen?? En waarom haal je dit aan in een topic over de gouden bal, we weten allemaal dat die 25 goals + assists niet mee tellen voor de komende gouden bal.

Ik vind jou overigens wel er boven uit steken zodra het over de gouden bal gaat en Messi genoemd wordt, vind het frapant dat vlak na de Copa letterlijk iedereen het erover eens was dat Messi dit jaar de gouden bal zou gaan winnen maar het korte termijn geheugen is echt van een ongekend niveau. Daarnaast vraag ik je nog een keer als we jou logica moeten volgen dan zou Messi nu al 10 gouden ballen moeten hebben toch???

29 november 2021 om 00:53

Beter lezen Eric: Ik haalde het aan omdat hij praatte over momenteel beste speler ter wereld, niet over "komende Ballon D'or". Tevens tellen die 25 g/a uit seizoen 2021 wél grotendeels mee deze Ballon D'or 2021. Dat jij er nu doodleuk van maakt dat """iedereen""" dus in de zomer al wou dat Messi een prijs zou winnen....met nog 6 maanden te gaan, maakt je er niet bepaald geloofwaardiger op. En waarom begin je tijdens Ballon D'or 2021 steeds over zaken van 10 of 4 jaar geleden? Is toch volstrekt irrelevant. Dus nee, geen antwoord op je whataboutisme vraag. De 3 beste spelers ter wereld dit seizoen zijn in alfabetische volgorde Benzema, Lewa, Salah. Daar ging ZIJN reactie óók over.

29 november 2021 om 02:03

Je bent zo ongeloofwaardig, de meest simpele vraag kun je niet beantwoorden en je spuwt er ondertussen je eigen mening doorheen, ik vind het allemaal prima dat jij nu 3 spelers er bovenuit vindt steken, maar een simpele vraag zoals:

waarom heeft Messi nog geen 9 gouden ballen als we jou logica volgen kun je niet beantwoorden, De logica dat cijfers de maatstaaf zijn voor het winnen van de gouden bal, want dat haal je steeds aan, Messi is in jou ogen dus de aller grootste en allerbeste aangezien hij in 9 kalender jaren de meeste goals/assist heeft gegeven, aangezien je dit nu als argument gebruikt waarom Messi niet in de top 5 hoort, puur statistisch, en ik vind het prima dat jij dit vindt maar dan geef je dus ook indirect aan dat Messi de allergrootste en allerbeste is. Weten we dit feitje ook weer over jou.

29 november 2021 om 02:33

We? Praat gewoon voor jezelf aangezien de weldenkende meerderheid op VZ niet zo bizar geobsedeerd is door Messi dat ze iemand zonder roze Messi bril belagen met een half boek aan onzin, zoals jij steevast doet. Over ongeloofwaardig gesproken. Messi is dit jaar simpelweg niet top 3, en dit seizoen zijn Salah, Lewa, Benzema de beste aanvallers ter wereld, Messi overduidelijk niet, dat zijn feiten gebaseerd op cijfers, geen mening. En je gezeur over 10 Ballon D'or geleden is irrelevant dus beantwoord ik die onzin ook niet. Prima dat je Messi fan bent, maar je slaat nu écht door. Final words. Goodbye 👋

29 november 2021 om 03:37

Je bent een apart figuur, je geeft indirect aan dat Messi eigenlijk al 9 gouden ballen zou moeten hebben, beetje apart van jou dat ik door een roze bril kijk maar jij nog geen enkel positief woord over Messi hebt gesproken, en hem af doet als een voetballer die niks kan of brengt. Maar we weten nu wel hoe jouw standpunten zijn ten aanzien van de gouden bal, namelijk puur cijfers (goals, assist)

29 november 2021 om 06:57

Heb je nog geen antwoord gekregen van der bomber. Gaat hij erom heen praten. Volgens hem moest Messi 9
Ballon dor winnen door alleen goals

29 november 2021 om 09:05

Laat hem maar visca, dat past niet in zijn straatje. De beste voetballer is namelijk geen feit, het heeft te maken met verschillende factoren : smaak, techniek of juist werkethiek, een geweldige dribbelaar? Liever een spel verdeler, die iemand met een splijtende pass alleen voor de keeper zet? Een klinische afmaker? Geweldig schot buiten de 16? Ik heb persoonlijk alle wedstrijden van dit jaar gezien van Messi: competitie, CL, alles bij Argentinië . Dat heb ik niet gedaan bij lewandowski, ook niet bij salah en Benzema wat meer. Hetzelfde geld voor derbomber. Ik kan me niet voorstellen dat hij Messi voor September heeft zien voetballen. Dat was van zo'n ouderwets hoog niveau, is dat dan genoeg voor de ballon dor? Ik vind van wel, der bomber vind duidelijk van niet.

29 november 2021 om 10:18

Weet je wie ook rond de 25 goals/assist heeft in November en topscoorder is in de Cl?
Daarnaast speelt die in de dit seizoen nr 2 competitie in Europa volgens Kassies. Kunnen we Haller niet nomineren

Het is net als de top2000, als Messi of Ronaldo de ballon d'or niet wint is het net of Queen niet boven aan staat in die lijst en je de achterlijke reden krijgt dat het traditie hoort te zijn zo aan het eind van het jaar.

Ik zeg Lewandowski, Benzema en Salah

29 november 2021 om 16:43

Klopt want vorig jaar was het rollercoaster die boven aan stond. Het kan dus echt wel.

Helemaal mee eens.
In mijn ogen zou lewandowski het moeten winnen.

Lewan is de terechte winnaar wat hij dit seizoen gepresteerd als een van de beste spitsen ter wereld heeft zowel in de competitie als in de champions league bewezen daar kan je alleen u tege zegge. Overigens is salah ook een van de uitblinkers dit seizoen ze maken even veel kans in mijn ogen.

29 november 2021 om 09:45

gaat om 20 en 21 en lewa waar was ie op het ek niet gezien en salah was niet best voor de zomer
messi copa gewonnen 38 goals 14 assists over 20/21


29 november 2021 om 15:17

Ja tuurlijk, Ballon D'or 2021 gaat ook over de helft van 2020. Droom toch lekker verder zou ik zeggen. De onzin van sommige Messi fans is echt ongelooflijk.

30 november 2021 om 06:24

droom jij maar lekker veder want het gaat ook om kalender jaar niet laaste twee maanden LM7 heb je niet gezien gister avond 🤡🤡🤡

Als je Lukaku noemt bij beste 3 kijk je weinig voetbal

Lewa dik en dik verdiend hij had hem al 2019/20 moeten krijgen en is gewoon doorgegaan waar ie beste in is tot nu Messi mag niet eens in top 3 komen pppfff doe mij maar lewa salah benzema

Mijn top 3 zou zijn:
1 Lewandowski
2 C Ronaldo
3 Messi

Ondanks dat Ronaldo en Messi een ''minder'' seizoen kende, waren ze nog steeds de beste van de competitie. Benzema/salah zijn de rest voor de top 5, zij hebben hun club toch wel echt voort getrokken.

29 november 2021 om 17:49

Ronaldo? Dat is idd voetbal humor

30 november 2021 om 10:53

Want? hij heeft toch gewoon goed gepresteerd?

Zeggen dat Messi het niet verdient en dan lukaku noemen haha. Die van Basten was een topvoetballer, maar wat een beperkte trainer en analist zeg ongelooflijk.

Lewandowski, Benzema, Messi, zij hebben de ploeg alle 3 op sleeptouw genomen. Benzema het meeste, al vind ik Lewa toch de man die hem verdient. Benzema geweldig gespeeld met Real en Frankrijk, zonder hem is Real nergens.

Salah en Lukaku? Marco heeft een glaasje te veel op zo te zien.
Ik hoop op Lewandowski. Deze Poolse man is gewoon een machine. Ook Benzema was geweldig.

Maar de beste voetballer, ook qua potentie, is voor mij Mbappe. Hoop dat hij in de toekomst deze prijs onomstreden binnen weet te slepen.

Iedereen in de voetballerij lijkt een hele slechte langetermijn geheugen te hebben. Messi werd volgens mij gewoon topscoorder in La Liga dit jaar, nam Argentinie op sleeptouw naar de Copa en stelde zijn voetballende kwaliteiten ten toon in vele wedstrijden. Het lijkt wel alsof iedereen maar naar de laatste 2 maanden kijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren