Noa Lang verklaart opvallend gebaar na goal: ‘Mensen praten, dus ja’

Zondag, 28 november 2021 om 20:24Jordi Tomasowa • Laatste update: 09:10

Noa Lang heeft zondag na afloop van het gewonnen duel van Club Brugge met KRC Genk (2-3) van zich afgebeten. De aanvaller werd tot Man van de Wedstrijd verkozen vanwege een goal en een assist en wilde bij het vieren van zijn doelpunt vooral criticasters de mond snoeren.

Lang scoorde tegen Genk zijn eerste goal sinds 10 september en wilde dit weten ook. De vinger op de mond bij het juichen sprak boekdelen. “Mensen praten veel, dus ja”, zei de aanvaller voor de camera van Eleven Sports. “'Wie dat zijn? Dat weten die mensen zelf best wel. Ik ben klaar. Veel ga ik er niet over zeggen, ik heb een goal en een assist. We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Wat er gezegd wordt, kan me niks schelen. Ik doe wat ik wil. Ik scoor, ik bepaal hoe ik juich.'” Lang oogde duidelijk geïrriteerd ondanks dat er een zwaarbevochte zege werd geboekt op Genk.

“Het was een tijdje geleden dat ik scoorde, maar de assist voelde ook als een goal”, vervolgde Lang. “Het is mijn zevende assist, dan hoor je niemand praten. Het was een goede wedstrijd, maar er is ruimte voor verbetering. Ik ben nog lang niet op mijn best, dat weet iedereen ook. Maar we zijn los. Een verklaring voor mijn mindere cijfers? Ik heb ten eerste minder kansen gekregen. Maar ik heb ook zeven assists. Dat is volgens mij even belangrijk. Mijn ploeggenoten probeerden me te kalmeren na de goal, daarom is dit een echt team. Of ik dat nodig heb, dat zij een sturende factor zijn? Ik ben ze dankbaar, ze proberen me te helpen.”

Lang boekte zondagmiddag met Club Brugge in de Jupiler Pro League een zege op bezoek bij Racing Genk na een verrassende comeback. Op slag van rust kreeg Ignace van der Brempt zijn tweede gele kaart, waarna de ploeg van Philippe Clement een 0-1 voorsprong in de tweede helft helemaal weggaf. Via goals van Lang en Federico Ricca werd er alsnog met tien man een overwinning uit het vuur gesleept. Door de zege komt Club Brugge op dertig punten, op vier punten van koploper Union Saint-Gilloise.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Wat een naar mannetje is dit toch, tuurlijk hij kan voetballen maar wat een ongelofelijk verwend vervelend mannetje. Mootje Lang moet gewoon gaan voetballen en de rest moet hij zich niet mee bezig houden.

28 november 2021 om 20:33

Maar denk jij dat hij die knop van de een op de andere dag om kan zetten? Ik niet.. Ik betwijfel zelfs of hij dat überhaupt ooit kan doen. Dit is hoe hij is en elke keer dat iemand hem duidelijk wilt maken dat dit gedrag hem alleen maar tegen gaat werken, lijkt hij de drang te hebben om zich juist nog meer te profileren....

28 november 2021 om 21:02

Er is altijd iemand die mij er aan herinnert dat spelers “verstandig” kunnen worden en overkomen. Toen van Persie jonger was had hij soort gelijke trekjes als Lang soms heeft. In Engeland is hij echt een volwassen verstandige vent geworden die respect afdwingt in plaats van om vraagt.

28 november 2021 om 21:14

Ach verstandig , we willen altijd dat spelers authentiek zijn tot ze authentiek zijn. Lang word de hele wedstrijd uitgemaakt voor van alles en nog wat , en maakt in ondertal een prachtige 2-2 en doet een vinger voor zijn mond. Nou schande hoor, foei ! En dan de reacties hier wat een engnek! wat een naar mannetje! beperkte voetballer! …. 60 wedstrijden 24 goals, 22 assist .. maar laten we het vooral hebben over zijn vingertje, accent, mouwtjes Nederland op zijn kleinst.

28 november 2021 om 21:31

Een prachtige 2-2? Ik had de goal nog niet gezien, dus zocht hem op na je bericht, maar prachtig? Het is nog net geen intikker.

28 november 2021 om 21:51

Net geen intikker? Heel knap gedaan gewoon hoor want hij doet het uitzonderlijk snel.

28 november 2021 om 22:01

Wat is hier dan authentiek aan? Normaal doen is net zo goed authentiek. Dit is zo overduidelijk een act. Het tegenovergestelde van authentiek.

28 november 2021 om 20:48

Ik vind dit echt disrespect 'Mootje lang'kijk naar Mohamed Salah die is altijd bescheiden en zie je nooit dit soort dingen doen ik vind dit echt een keiharde belediging naar mensen maar je zal het vast wel niet door hebben helaas.

28 november 2021 om 20:52

@montevideo; wat bedoel je nu? Kan echt bijzonder weinig chocola van jouw bericht maken.

O.T. Ik begrijp Arthur heel goed, dat gedrag van Lang is gewoon irritant en leidt alleen maar af van zijn kwaliteiten. Waarom je medespelers wegduwen na je goal? Zeker nadat je zelf bij de andere goals wel met je collegae meefeest? Nergens voor nodig.

28 november 2021 om 20:57

Deze heer boven zegt eerst naar mannetje en wijst vervolgens naar 'Mootje lang ' dit is een zware belediging naar mensen met die naam kijk naar Mohamed Salah en nog meerdere spelers met diezelfde naam die gewoon keihard werken en altijd nederig zijn.

28 november 2021 om 20:59

Montvideo7. Volgens mij trek je nou een conclusie die niet klopt? Hij zegt waarschijnlijk 'mooo' omdat die een bepaald accent heeft. Heeft verder niks met de naam expliciet te maken.

28 november 2021 om 21:02

Voel jij je wel helemaal lekker? Mootje een belediging? En nog wel voor iedereen die Mo heet? De extreme en overdreven sensitiviteit in dit land wordt met de dag groter, gadverdamme. Mootje Lang gaat dit niet op korte termijn afleren helaas. Hij heeft niet door dat hij juist initieert dat mensen ‘praten’. Als hij alleen focust op z’n spel is er geen voer meer om over randzaken te praten en dooft het vanzelf uit. Maar hij lijkt me niet bijster snugger, dus die link zal hij zelf niet leggen vrees ik.

28 november 2021 om 21:05

Dus iedereen die Mohamed heet praat met een accent straattaal wat een onzin echt en dan vervolgens wijzen dat ik de racismekaart trek dit land wordt zeker gekker met figuren zoals jij die mensen eerst beledigen en dan zegt waarom voel je je beledigt?!

28 november 2021 om 21:08

"dit is een zware belediging naar mensen met die naam"

Is het dat werkelijk? Of ben je simpelweg bijzonder kleinzerig aan het doen? Man man man waar gaat de maatschappij naar toe.

Van mijn persoonlijke naam (die ik hier nu niet ga meedelen) mag je echt maken wat je wil, het zal mij worst wezen. Als je het te bont en denigrerend maakt zal ik je gewoon negeren maar ik zal er echt geen probleem van maken.

Hoe sommigen toch maar altijd van een mug een olifant maken en genieten van het moeilijk doen en dwarsliggen.

28 november 2021 om 21:11

'dus iedereen die Mohamed heet, praat met een accent straattaal'. Je trekt weer een conclusie die niet klopt, want waar wordt dat beweerd?

28 november 2021 om 21:12

Bon Javi het hele punt is dat Lang geen Mohamed heet maar Noa maar omdat hij hem een naar mannetje vind en met een accent vind praten noemt hij hem maar Mootje Lang daar gaat het hem meer om !

28 november 2021 om 21:44

Ach, waar zat ik met mijn hoofd. Mijn verontschuldigingen, te snel. Maar laat ons dit nu niet opblazen alsjeblieft. Hij verwijst duidelijk naar Langs bijzondere manier van spreken om het zo te zeggen.

28 november 2021 om 21:52

Waar men zich druk om kan maken zeggen... Gaat natuurlijk gewoon om hoe hij praat. Hij praat niet als een handige Harry of wel?

28 november 2021 om 22:01

Bon Javi ik begrijp dat hij het over zijn manier van spreken heeft maar omdat hij lang naar mannetje vind en vreemd vind praten met een accent noemt hij hem dus Mootje Lang' alsof iedereen met die naam met een accent praat vind het heel erg respectloos en beledigend naar mensen.

28 november 2021 om 22:12

Je hebt helemaal gelijk. Zielige mensen hier die doen alsof ze het niet begrijpen maar ze weten dondersgoed wat de achterliggende gedachte is. Vreemd dat VZ die comment niet heeft verwijderd.

28 november 2021 om 23:44

@rowdy1991 Dat vind ik een belediging voor alle mensen die Harry heten, alsof die allemaal niet handig zijn.

1 december 2021 om 09:27

@montevideo Helemaal gelijk

1 december 2021 om 09:29

@mrbright maar natuurlijk wel onzin. Er is wel degelijk een verschil in dit geval.

28 november 2021 om 22:18

Wat naar is is jouw opmerking "Mootje Lang"
Lekker makkelijk, zonder het luid en duidelijk naar buiten te brengen toch je walgelijke intenties laten zien.
Als je een echte man was geweest had je het direct gezegd. Maar dat durf je dan weer niet, bah. Schaam je kerel! Kerel is al te hoog gegrepen voor jou. Meer een Mietje!

29 november 2021 om 05:51

Ik ben erg benieuwd wat jou naam is 'moozyy'. Denk dat je je een beetje aangesproken voelt hahahaha.

Maar zonder grappen, hij kan ook gewoon zeggen hij praat met een marrokaans accent. Uiteindelijk bedoelt hij dat natuurlijk ook. Dat hij daar Mootje van maakt, maakt dat het ineens racistisch? Ik denk niet dat er walgelijke intenties bij zitten (zover ik kan lezen natuurlijk) en dat hij bedoelt dat elke Mohammed zo praat.

1 december 2021 om 09:31

@coolj natuurlijk is dit stereotypering en een tikkeltje rascistisch. Bijzonder om te zien hoeveel mensen er over elkaar heen vallen om het te ontkennen. Het is geen wereldramp, wel een feit. Je kan ook denken: och, klopt, misschien de volgende keer iets anders verwoorden

28 november 2021 om 23:02

Gedrag is provocerend. Maar goed genoeg voetballers die het ook doen, alleen bij Lang wordt het altijd uitvergroot. Laat die man lekker met rust. Hij geeft een assist en maakt een goal. Wat verwacht je nog meer. Dat hij ineens ABN Nederlands spreekt en thee drinkt met een pink omhoog. Hij doet zijn werk en wie zijn jullie om hem op zijn gedrag aan te spreken? Neymar heeft ook nare trekjes, hetzelfde voor Zlatan en Neymar. Leren zij het af? Zij hebben helemaal een voorbeeldfunctie, maarja ze maken het wel waar tot op zekere hoogte. De een meer dan de andere, maar ja het heeft ze ver gebracht. Zolang ze scoren en wedstrijden winnen is dit allemaal geoorloofd. Gedrag is dan bijzaak.

29 november 2021 om 05:53

Je hoort toch ook genoeg over Neymar en Zlatan? Iedereen die afwijkt van de norm zal dat uiteindelijk te horen krijgen.

1 december 2021 om 09:25

Haha, wat een onzin. Leuk toch iemand die wel wat laat merken. Word anders een saaie boel al die persgetrainde nademondpraters

Ik hoop gewoon dat hij nu een paar maanden zijn mond houdt en dat hij vlug verkocht wordt. Hij blinkt in een paar vlakken echt uit maar zowel zijn manieren als zijn beperkte stijl van voetballen zorgen ervoor dat steeds meer en meer supporters hopen op een vlugge en vooral grote cash.

Hij is te beperkt voor een niveau hoger. Hij wil constant de bal in voet hebben, gaat amper tot nooit diep (of trekt ruimtes open) en als het eventjes niet draait reageert hij het op alles en iedereen af inclusief zijn eigen medespelers.

28 november 2021 om 20:34

En daarom haalde hij het dus ook niet bij Ajax. Hij is zeker talentvol en ook niet perse lui of zo, maar het is gewoon een bijzonder mannetje waar je niet op kan bouwen.

28 november 2021 om 21:44

Hij heeft gewoon het intellect niet en leeft op emotie...

Het blijft een verschrikkelijke engnek. Vier het lekker met je teamgenoten en doe normaal. Snap wel dat mensen je arrogant vinden door dat domme gedrag

"wat er gezegd wordt, kan me niks schelen."

Nee, dat is duidelijk het je niks kan schelen...

28 november 2021 om 20:44

Exact mijn gedachten, wat laat hij zich weer kennen zeg.

28 november 2021 om 20:55

Ja dat was ook mijn eerste gedachte. Mensen met zulke gebaartjes kan het heel veel schelen wat er gezegd wordt.

29 november 2021 om 01:36

Precies dit. Zit overduidelijk voetbal in die jongen, maar ik hoop wel dat hij snel een beetje volwassen wordt.

29 november 2021 om 08:04

Ik krijg een erg sterk Promes/Elia/Babel-gevoel bij deze jongen.

Doe je ding Noa. Vier zoals jij het wil vieren! Konden wij maar goed voetballen ipv achter een toetsenbord zitten zeuren.

28 november 2021 om 20:37

Ik kan beide!

28 november 2021 om 20:41

Dus als er iemand op een bepaald vlak beter is dan jou mag je geen commentaar/verbeterpunten geven over deze persoon?

Vraag me dan vooral wat jij op een voetbalforum komt te doen?

28 november 2021 om 20:51

Waar zeg ik dat el dude? Dat je geen kritiek ‘mag geven? Voel je je een beetje aangevallen? Fijne werkdag morgen.

28 november 2021 om 20:53

Tja je hebt online altijd van die keyboard warriors die denken alles te weten. Financiën van clubs, hoe een voetballer het beter kan doen, etc. Erg irritant. Net als die gastjes die Neymar blessures gunnen omdat ze hem een “naar mannetje” vinden.

En dan heb je van die onderdanige typetjes die vinden dat er rangen in de samenleving zijn, en als iemand een rang hoger zit dan jij moet je maar je mu houden over diegene.

Allebei de types zijn bloed irritant.

28 november 2021 om 21:54

0115 lees je bericht eens terug. Iemand geeft kritiek en jij bestemd het als zeuren. Misschien terug naar school gaan jongen.

Lang vs the world. Ik hoop dat hij leert zien dat dit foutieve gedachten zijn, hij kan zo goed voetballen..

Nooit meer oproepen deze man. Alleen met zichzelf bezig. Pedant mannetje.

28 november 2021 om 21:04

Nooit meer oproepen ? Ben toch blij dat we dat in het verleden met Van Persie niet hebben gedaan. Het is eigenlijk zonde dat hij niet bij een echte topclub zit. Dan zou die pas zien wat de toppers ervoor over hebben om te staan waar ze staan. Mischien zou die knop bij Lang dan ook omslaan, want hij kan wel lekker voetballen. Kunnen ook wel wat creativiteit gebruiken bij NL.

28 november 2021 om 21:57

Van Persie zat absoluut niet zo in elkaar. V Persie was overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, had juist schijt aan alles en iedereen. Ook aan pi-air die hij opzij schoof bij een vrije trap. Maar hij is nooit zo bezig geweest met de media als Lang. Lang zegt dat kritiek hem niks boeit, maar zijn reactie laat toch echt wat anders zien

Als ie nu niet tegen kritiek kan dan heb ik het met hem te doen als ie ooit bij een grotere competitie gaat spelen.

Niet te hopen dat ze lootjes trekken met de selectie van Club, want deze man kan de ironische kritiek van een Sinterklaasgedicht niet eens aan vrees ik..

Nog Lang niet volwassen...

1 december 2021 om 09:34

@niels en dat is geen schande. Jammer voor hem dat dat voor de camera moet gebeuren zo nu en dan.

Het kan me niks schelen maar vervolgens wel erop reageren , klein begrijpertje onze Noa

“Wat er gezegd wordt kan me niet schelen”

Om vervolgens continu rare gebaartjes te maken voor de mensen die wat over hem zeggen 🙃

'wat er gezegd word kan me niet schelen' Als je zo reageert kan het je wel schelen. Als het je niet kan schelen, zou je niet reageren. Lang is net als zijn club een schande voor België. Arrogant en degutant Om over Vormer, de aanvoerder, nog maar te zwijgen.

28 november 2021 om 21:49

Lang is net als zijn club een schande voor Belgiã«. Arrogant en degutant Om over Vormer, de aanvoerder, nog maar te zwijgen

Oei. Geen fan van Club, zo te zien? De zege doet pijn blijkbaar, maar laat ons jou vannacht niet wakker houden. Dat stellen we uit tot komende mei, wanneer we de titel vieren.

Kortom iedereen moet lovend over mij zijn anders ga ik gebaartjes maken. Ophemelen mag wel maar een puntje van kritiek en ik ben op mn pik getrapt. En dan ook nog zeggen het kan me niet schelen. Nee dat zien we. Dit dus, dit gedrag maakt dat mensen dat soort figuren nare mannetjes vinden.
Wordt volwassen man. En als je niet tegen kritiek kunt......wees dan blij dat je voetballer bent en niet in het gewone bedrijfsleven werkt....

28 november 2021 om 21:55

Waarom kan hij zogenaamd niet tegen kritiek? Hij reageert er gewoon op. Het zal dus wel in zijn achterhoofd gezeten hebben maar dat betekent niet dat je niet tegen kritiek kan.

Het kan hem zo ontzettend veel schelen wat andere van hem denken. Laat het los, ga lekker voetballen.

Waarom toch. Laat mensen lekker 'praten', het interesseert hem veel te veel.

Omdat je sinds september niet had gescoord simpele ziel, gek hé!

Je bent echt niks gewend als je gaat lopen haten op hoe iemand praat en dat hij met z’n mouwtjes over z’n klauwen speelt. Even serieus, lekker boeiend.

Tja zo’n gebaar is zo kinderachtig en onnodig. Laat gewoon je voeten spreken, dat is genoeg. Het is ook nog eens maar een gelijkmaker dus dat maakt het al helemaal een beetje sneu. Alleen maar met zichzelf bezig blijkbaar

Noa Lang kan echt verschrikkelijk goed voetballen, maar heeft 1 probleem. Die jongen is enorm narcistisch. Alsof iedereen zich alleen maar met hem bezig houdt en iedereen hem opzoekt. Speel eens gewoon en doe wat je altijd doet zonder dat geïrriteerd en verongelijkt gedrag.

1 december 2021 om 09:37

@fcb narcistisch is wel heel erg snel geroepen vind je niet. Misschien wat heetgeblakerd. Ik vind het wel leuk. Beter dan als dat 'correcte' gedrag.

Terechte vraag van die interviewer. Als je zegt dat het je niets doet, waarom reageer je dan zo? Met die vinger op zijn mond.

Ik kan me ook ergens in zijn antwoord vinden, Noa Lang bepaald zelf hoe hij zijn doelpunt viert. Maar als je dat zelf vind, moet je ook accepteren dat mensen zelf bepalen wat ze wel of niet zeggen.

Ik vind "mensen praten, dus ja" een prima beschrijving van het gevoel dat ik heb tijdens het kijken naar social media. Snap Lang ook wel. Hij doet er een hele hoop aan om zoveel mogelijk uit zijn carrière te halen en werkt tijdens wedstrijd best wel hard voor zijn teams. Toch vinden mensen het steeds maar relevant hoe hij zich gedraagt en hoe Noa Lang eruit ziet. Snap wel dat mensen een mening hebben over Lang maar wie helpen ze ermee om die mening steeds maar uit te spreken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder216
R. VormerMiddenvelder205
N. LangAanvaller206
S. MignoletKeeper210
B. DostAanvaller188
J. HendryVerdediger150
F. MaouassaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

3 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren