Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot geïrriteerd na gelijkspel: ‘Dat vind ik een gênante opmerking'

Arne Slot heeft zich op de persconferentie na afloop van het gelijkspel tussen Feyenoord en FC Twente (0-0) gestoord aan een vraag uit de zaal. Een verslaggever van Veronica Inside suggereerde dat het 'geluk van Feyenoord' op zou zijn, waarop Slot verbaasd reageerde. De trainer van de Rotterdammers noemde de opmerking van de journalist zelfs ‘gênant’. “Wat is nou geluk als je elke week veruit de beste ploeg bent van de twee?”, aldus Slot.

“Ons geluk? Nou, dat vind ik bijna een gênante opmerking", reageert Slot na een vraag van Veronica Inside . “Wat is nou geluk als je elke week veruit de beste ploeg bent van de twee? Dan verdien je toch te winnen? Ik vind dat we vandaag pech hebben gehad, eerlijk gezegd. Zoals we ook pech hadden tegen RKC (2-2, red.). Dus ik vind het een heel rare opmerking.” Cyriel Dessers was de afgelopen weken belangrijk als supersub, maar kon tegen FC Twente ook niet het verschil maken. Toch vind Slot de ongeslagen reeks meer dan verdiend. "In de eindfase goals maken is niet structureel. Op basis van veldspel, kansenverhouding en alle zaken die er wat mij betreft toe doen, hebben wij nog niet één keer de punten gestolen.”

Volgens Slot speelde Feyenoord 'een bijna perfecte wedstrijd'. “Omdat je gewoon maar één schot op doel hebt weggegeven. Als je dan vier, vijf grote kansen creëert, is dat goed, maar helaas niet voldoende voor de overwinning.” Ofir Marciano ging donderdag tegen Slavia Praag in de Conference League tweemaal in de fout, maar hield zondag tegen FC Twente wel zijn doel schoon. Slot is tevreden dat de doelman zich herstelde na zijn mindere optreden eerder deze week. “Al heeft Twente maar één schot op doel gehad vandaag, dus het is ook niet dat hij heel veel reddingen heeft moeten maken”, stelt de trainer.

“We hadden meer verdiend, maar helaas hebben we het niet gekregen”, zegt Slot later tegen de NOS. “Het seizoen is nog lang en we zijn tevreden hoe we er nu voor staan. We beseffen ook dat als we bovenin willen blijven staan, we bijna alles moeten winnen. Dan mag je eigenlijk niet gelijkspelen, zelfs niet bij FC Twente. Maar waar ik al mee begon: ook Ajax speelde hier gelijk en AZ verloor.” Feyenoord speelt woensdag een inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo. Door het gelijkspel tegen FC Twente is de achterstand op koploper Ajax is opgelopen tot vier punten.

1
2

Nou, nou, nou Slot is wel erg snel op zijn teentjes getrapt. Hoevaak heeft Dessers in de slotfase een resultaat voor Feyenoord behaald in de laatste weken?

28 november 2021 om 19:57

Adam24: "nou, nou, nou Slot is wel erg snel op zijn teentjes getrapt. Hoevaak heeft Dessers in de slotfase een resultaat voor Feyenoord behaald in de laatste weken?"

Als je zovaak in de laatste minuut scoort is het dan nog wel geluk of is dat kwaliteit?

Ben benieuwd hoe jij hier over denkt Adam24

28 november 2021 om 20:00

Zeker een kwaliteit, maar ben je nu zo goed als je het telkens op de laatste minuten laat aankomen?

28 november 2021 om 20:02

Adam24: "zeker een kwaliteit, maar ben je nu zo goed als je het telkens op de laatste minuten laat aankomen?"

Naja het is wel een kwaliteit die ik zet onder doorzettingsvermogen of juist dat het team conditioneel goed is, of juist de kwaliteit van een supersub (in dit geval de vorm van Dessers). Maarja dat mensen het geluk noemen begrijp ik ook wel.

28 november 2021 om 20:05

Nou, het is zeker kwaliteit in conditie, doorzettingsvermogen, kwaliteit op de bank. Maar als je het telkens op de laatste minuut laat aankomen, ben je niet telkens 'veruit de beste'.

28 november 2021 om 20:09

Adam24 "maar als je het telkens op de laatste minuut laat aankomen, ben je niet telkens 'veruit de beste'"

Daar ben ik het mee eens Adam24, daar draait Arne Slot inderdaad een beetje in door. Maar om het allemaal op geluk te gooien vind ik ook wel wat flauw.

28 november 2021 om 22:37

Ik denk dat het meer pech is dat je jezelf niet eerder beloond. We hebben geen gelukjes waarin we onterecht de punten stelen in de laatste minuut imo

28 november 2021 om 22:52

Ajax speelde gelijk tegen Heracles of GAE waarbij bal op de paal en 24 doelpogingen of zo. De bal wilde er niet in. Heb je dan pech? Of was GAE evengoed als Ajax,,zoals jij suggereerd, Of is het zoals Slot aangeeft, je bent de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Creeert veel meer kansen / scoringsmogelijkheden. Als de winnende dan pas in blessuretijd valt, is het toch een terechte overwinning? Waarom is een kans benutten in de 1e minuut geen geluk, maar in de laatste minuut wel. Een kans is een kans.

28 november 2021 om 23:14

Het is beide een kwaliteit maar ook een geluk. En tuurlijk zat het nu wel mee voor Feyenoord en houdt dat ‘geluk’ om elke wedstrijd in de blessure tijd de winnende te maken eens op. Geen schande maar Feyenoord won echt niet alles met geluk. En een keer gelijkspelen kan gewoon tegen Twente.

29 november 2021 om 03:30

Jij kijkt heel erg weinig Feyenoord denk ik zo.tegen AZ was Feyenoord toch gewoon veel beter tegen NEC tegen RKC tegen Sparta en ook gisteren tegen twente.soms zit het niet mee zoals gisteren.

28 november 2021 om 19:58

Een aantal keer inderdaad, maar wel nadat ze eigenlijk al in de 90 minuten het verschil hadden moeten maken.
Ik begrijp dat sommigen teleurgesteld zijn dat Feyenoord in de slotseconden de overwinning naar zich toe trok, maar in de meeste gevallen dik verdiend ...

28 november 2021 om 20:04

Maar zo werkt voetbal natuurlijk niet. Ajax verdiende het ook om tegen GAE, Utrecht en Twente te winnen (heracles vond ik 50-50). PSV verdiende het vandaag ook. Maar dat is vaak niet voldoende. Je moet afstand nemen van een tegenstander en daar heeft Feyenoord moeite mee. Maar dat is wel onderdeel van voetballen in de top, wat Feyenoord ambieert. Als je het steeds op de laatste minuut laat aankomen, ben je niet telkens 'veruit de beste ploeg'.

28 november 2021 om 20:16

Wat een rare redenering.
Ook vandaag was Feyenoord Veruit DE Beste Ploeg, maar het komt niet tot uitdrukking in de score. Noem het geluk, noem het kwaliteit, maar aan het eind van de wedstrijd was er maar een ploeg die het verdiende te winnen. Als je dan wel in de blessuretijd scoort, is dat natuurlijk zuur voor de sups van de rivaliserende teams, maar niet minder verdiend.

28 november 2021 om 21:02

Maar is je kansen verzilveren ook geen onderdeel van goed spelen? Daar gaat het uiteindelijk om. Verder niks dan respect voor Slot die er het maximale uithaakt met dit materiaal imo

29 november 2021 om 07:55

Alles bij elkaar draait het om het pakken van prijzen en vermaak. Binnen een wedstrijd gaat het om kansen creeren en verzilveren en om kansen te voorkomen.

29 november 2021 om 11:49

Helemaal mee eens

Wat maakt het nou uit in welke minuut je scoort? Als je 90 min de betere bent is het gewoon verdiend als je scoort. Of dat nu in de 50ste of in de 90ste minuut is. Loon na werken noemen ze dat. Niks geluk, je dwingt het gewoon af. Dus slot heeft helemaal gelijk.

28 november 2021 om 20:08

Maar denk je zelf niet dat als jij het vrijwel iedere week op de laatste minuten laat aankomen, dat je dan vanzelfsprekend de deksel een keer op de neus gaat krijgen?

28 november 2021 om 20:18

Ongetwijfeld, maar dat heeft toch helemaal niets met wel of niet verdiend te maken?

Een wedstrijd is 90 minuten + blessuretijd. De kans dat je in de laatste minuten scoort is net zo groot als in elke andere fase van de wedstrijd.

Groeten van opendeur Snape.

28 november 2021 om 20:21

Maar als je iedere wedstrijd op de laatste minuut laat aankomen dan is een keer puntverlies misschien ook wel verdiend?

28 november 2021 om 20:30

Wat heeft dat met verdiend te maken dan? Het probleem is dat je je kansen niet afrond. Je laat het dus helemaal niet op de laatste minuten aankomen. Je probeert de hele wedstrijden doelpunten te maken. Of het dan in blessuretijd valt of niet maakt niet uit.

28 november 2021 om 20:38

Jij ook want je reageert op een opmerking waar jij niet kan over oordelen

Veruit de beste ploeg, hahaha. Die slot is na 1x zonder geluk ook compleet de weg kwijt.

28 november 2021 om 20:01

Alle wedstrijden hiervoor zijn inderdaad alleen op basis van geluk gewonnen. Eerste in een lastige poule, ook geluk

28 november 2021 om 20:06

Heb je gekeken vandaag? Zal wel niet, anders kon je niet anders dan hem gelijk geven. Twente heeft niets in kunnen brengen en Feyenoord een hoop 100% kansen. Dat je niet wint is gewoon pech of zoals Dessers zei, Unnerstall was beter vandaag.

28 november 2021 om 20:19

Compleet de weg kwijt? Dat is wat je wil volgens mij.

28 november 2021 om 20:20

Ja hoor er komt weer een Ajacied even Feyenoord uitlachen en belachelijk maken!

Ik denk dat de opluchting in Amsterdam groter is dan dat ze ons willen doen geloven ...

29 november 2021 om 00:35

Nee hoor. Niets opluchting aan. We spelen nog (minimaal) twee wedstrijden tegen Feyenoord. Dus hadden en hebben dus alles volledig in eigen hand. Doet een gelijkspel tegen Twente niets aan af. Denk dat ze in Rotterdam er vooral in zijn gaan geloven. Met dat minste verliespunten, eerste in de poule in Europa en supersub Dessers. Echter is er niets veranderd aan hoe smal de selectie is, dat Dessers een beperkte speler is die het niet heeft gered in de Belgische competitie en dat juist hij degene was die de punten veilig stelde in de laatste 10 minuten. Dat houdt vanzelf wel een keer op. Pech gaat rond bij elk team. PSV heeft het al gehad, Ajax had het de afgelopen weken en nu lijkt het op de deur van Rotterdam te kloppen.

29 november 2021 om 13:51

Noem eens een wedstrijd waarin Feyenoord minder was dan de tegenstander dit seizoen?

Gênant is ook weer te veel. Ze hebben toch ook veel geluk gehad met wedstrijden achter elkaar in de laatste minuut scoren. Vanaf nu wordt het pas interessant. Schorsingen en blessures gaan nu bij iedereen mee spelen. Al doet feyenoord het sowieso boven verwachting.

Champanus, waarom is dat geluk? Vlogen die ballen er ineens vanzelf in? Waarom is scoren in minuut 63 normaal en in 93 geluk? In nagenoeg alle wedstrijden viel de late goal nadat Feyenoord überhaupt al eerder het verschil had moeten maken

Statistisch gezien vallen de meeste goals in de laatste 10 minuten. Gaat toch ook niet om normaal. Maar als je het zoveel wedstrijden achter elkaar hebt en over het algemeen niet. Is er dan geen geluk factor. Zei toch ook dat ze boven verwachting presteren. Maar als iemand dat vraagt weg te boeken als gênant gaat mij idd wel beetje ver.

28 november 2021 om 20:13

Nee, dat vind ik inderdaad geen gelukfactor. Ik kan me niet één keer herinneren waarin het tegen de verhoudingen in was. Je kunt het dan net zo goed pech noemen dat ze niet eerder scoorden

Slot heeft gewoon gelijk, Feyenoord speelt gewoon prima voetbal. Je bent beter tegen Twente maar speel je toch gelijk, dat kan gebeuren maar dan is het totale onzin om te roepen dat het geluk op is. Vandaag was het een goede wedstrijd van Feyenoord na een zware pot tegen Slavia Praag, Twente kwam er nauwelijks aan te pas, enige was dat in de zestien de rust ontbrak anders ga je gewoon met drie punten weg plus eerlijk is eerlijk Twente heeft gewoon een heel degelijke verdediging en een goede keeper, zijn er met het verkopen van Drommel niet op achteruit gegaan. Bij Feyenoord was Trauner weer uitstekend, geweldige aankoop.

Een paar x in extra tijd goed wegkomen heeft ook met geluk te maken meneer Slot. Alle coaches kunnen normaal reageren als ze winnen maar als dat niet lukt zijn ze allemaal op hun pik getrapt.

Nja tijger-wit.

tuurlijk soms is het wel een beetje geluk hebben maar het is ook wel een stuk kwaliteit hoor.

want je dwingt het wel af! als je ons vandaag zag spelen dan kan je nog 10 dagen zo voetballen maar met dat laffe spel maak je echt geen doelpunt hoor.

28 november 2021 om 20:40

Ik kreeg ook het idee dat jans wel tevreden was met 1 punt. Ik hoop voor jullie dat het in de beker niet weer 0-0 word want er zit niemand op zon wedstrijd te wachten met ook nog eens een verlenging.

Als je de laatste paar wedstrijden al geluk heb gehad dat dessers heel laat, de gelijkmaker of winnende maakt, ben je dan altijd de betere?

28 november 2021 om 20:17

NoWorries, legt u mij alstublieft eens uit, wat is precies de factor geluk in het maken van een late goal?

28 november 2021 om 20:22

Haha, het zal me een zorg zijn. Ik begrijp het alleen niet, dus ik ben benieuwd. Vond dat ook zo'n onzin bij PSV destijds. Maar leg het me dan vooral even uit, waarom is het geluk als je laat scoort?

28 november 2021 om 20:28

Zei al statistisch gezien klopt het ook, net zoals er na een goal vaak een goal valt. Ik doel op dessers 5/6 wedstrijden achter elkaar. Bij psv bijvoorbeeld was het hele seizoen idd maar niet steeds dezelfde speler. Maar als iemand dat zegt het gênant noemen daar reageerde ik voornamelijk op.

28 november 2021 om 20:43

Ja ach, Dessers is de spits en hij wordt vaak gezocht, heeft de energie en power nog, kleunt overal in. Zoals het aan pinch-hitter betaamt. Hij loert op zijn kans. Natuurlijk, het zal niet elke week blijven gebeuren. Maar tegen RKC was Dessers juist de zondebok. Ik vind 'geluk' alleen gewoon niet de juiste term

Tja Feyenoord heeft wel wat wedstrijden gehad dat er de laatste minuten toch nog een overwinning of gelijkspel uit werd gesleept maar dat is gewoon ook een stuk kwaliteit.

Wij zijn overigens daarmee kampioen geworden (bryan Ruiz wat telkens in de laatste minuten de winnende maakte)

Je kan dit soort vragen verwachten van een verslaggever van de VI een niets zeggende vraag. Een gelijk spel tegen Twente is geen schande, Twente heeft met deze speelwijze punten gepakt .
Ik vond wel dat Dessers veel op eigen succes uit was om te laten zien dat hij de supersub is.

We hebben nog geen wedstrijd onverdiend gewonnen, dus vind het ook een beetje een misplaatste vraag.

Ik heb nog geen gestolen overwinning gezien bij Feyenoord. Ajax staat terecht eerste, zoals Feyenoord terecht daar vlak achter zit.

Ik snap nooit waarom de factor pech/ geluk niet benoemd mag worden. Als je de aller laatste mogelijkheid van een wedstrijd, een paar seconde van het eindsignaal af, benut om te winnen dan mag je jezelf gelukkig prijzen dat hij nog valt. Zelfs al is het 100 procent terecht dat je de wedstrijd wint op basis van kansverhouding.

Vandaag was Twente de gelukkige, Feyenoord was voorin net niet scherp terwijl Twente geen echte aanspraak op een goal maakte. Er was maar 1 ploeg die enige aanspraak op de winst maakte en dat was Feyenoord.

Genoeg credits voor Feyenoord en Slot, maar laten we niet vergeten dat het soms net goed of net fout kan vallen. Daar moet Slot na begin vorig seizoen bij AZ toch inmiddels van geleerd hebben?

29 november 2021 om 13:57

Het lijntje is inderdaad dun, wanneer noem je het geluk en wanneer kwaliteit? Ik kan me de verontwaardiging overigens ook wel voorstellen. Feyenoord speelt heel het seizoen al prima en heeft nog niet een keer onterecht gewonnen. Als dat dan wordt becommentarieerd als geluk, dan zou ik ook wel wat erkenning missen als verantwoordelijke.

30 november 2021 om 00:26

Bij gebrek van waardering vanuit de buitenwacht, dan maar van mij kant : Feyenoord doet het onder Arne Slot werkelijk geweldig. Ze spelen aanvallender, leuker en beter voetbal: ik denk het beste voetbal van Feyenoord sinds het kampioensjaar. Spelers ontwikkelen zich positief en zelfs in Europa doet Feyenoord het gewoon heel goed. Soms missen ze offensief net wat stootkracht wedstrijden eerder te beslissen, maar het zakt zelden collectief door de ondergrens waardoor het los zand wordt. Feyenoord doet het boven verwachting en daar mogen ze trots op zijn, ondanks de financiële problemen en bestuurlijke dossiers krijgen ze het toch voor elkaar een stapvoorwaarts te maken.

En zonder een beetje geluk vaart niemand wel. Je zou soms gaan denken dat andere clubs dat nooit hebben meegemaakt maar iedere club kent wel periodes waarin het balletje net verkeerd valt of juist goed. Het hoort er allemaal bij.

Indien die voorzet op cerny niet werd aangeraakt, knikt uit hem binnen en sta je zonder punten. Schot Zerouki en kopkans Cerny 2 keer op goal dus.