Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dubbelslag Scamacca bezorgt Sassuolo verrassende zege tegen AC Milan

Sassuolo heeft zondagmiddag voor een verrassing gezorgd in de Serie A. Na een 1-2 overwinning op bezoek bij Juventus trakteerde de ploeg van trainer Alessio Dionisi ook AC Milan op een nederlaag: 1-3. Alessio Romagnoli bracht de thuisploeg nog op voorsprong, maar een dubbelslag van Gianluca Scamacca en een goal van Domenico Berardi bezorgden Sassuolo uiteindelijk de winst.

Na twintig minuten werd de score door de thuisploeg geopend, toen Romagnoli een hoekschop van Theo Hernández vogelvrij bij de eerste paal mocht binnenkoppen: 1-0. Lang kon Milan alleen niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later was het ook aan de andere kant raak. Sassuolo kwam er razendsnel uit na slordig balverlies van Tiemoué Bakayoko. Giacomo Raspadori gaf mee aan Scamacca, die van een meter of 25 hard in de rechterbovenhoek raak schoot: 1-1.

Na de gelijkmaker drukten de bezoekers door via de Italiaanse aanvaller. Een corner werd weggekopt door Hernández, waarna de bal voor de voeten viel van Scamacca. Via de schoen van Simon Kjaer viel de bal achter een kansloze Mike Maignan: 1-2. Na rust was het Milan dat op jacht ging naar de gelijkmaker, maar de ploeg van trainer Stefano Pioli bracht zichzelf halverwege de tweede helft dieper in de problemen.

Ditmaal was het Franck Kessié die vlak voor zijn eigen strafschopgebied knullig balverlies leed. Matheus Henrique vond Domenico Berardi, die Romagnoli in de luren legde en vervolgens koel binnenschoot: 1-3. Spanning in de wedstrijd kwam er niet meer, mede door een rode kaart voor Romagnoli. De verdediger trok aan de noodrem bij Grégoire Defrel en mocht van scheidsrechter Gianluca Manganiello inrukken.

2

Bij PEC vroegen we ons wel eens af of Scamacca wel geschikt is voor het profvoetbal. Mooi om te zien hoe hij dan zo'n enorme ontwikkeling heeft kunnen doormaken. Wel weer een les om spelers niet zo snel af te schrijven.

28 november 2021 om 18:09

Bizar he. Die kon er echt helemaal niks van.

Voetbal blijft een raar spelletje, speel je goed tegen Atletico, topkeeper Maignan 6 weken(!) eerder terug dan verwacht, dan moet Sassuolo wel lukken toch? Blijkbaar niet…Wat een drama wedstrijd was dit, weer even terug op aarde;Na sterk eerste 25 minuten waarin Milan verdiend op voorsprong kwam, kantelt de wedstrijd opeens volledig, ongelukkig eigen goal van Kjaer(de bal werd tegen hem aangeschoten) en domme rode kaart Romagnoli; Milan moet nu wel gaan op staan; slechts 1 punt gepakt in de laatste 3 competitie duels. Maignan weer terug dus geen excuses meer. Gelukkig staan we door onze sterke seizoenstart nog altijd gedeeltelijke bovenaan, maar Milan mag nu eigenlijk tot winterstop niets meer verliezen. De laatste 3 wedstrijden heeft Milan namelijk genoeg gemorst. Opvallend is dat Milan tot nu toe 2x verloor, toevallig 2x achter elkaar, en wie was er niet bij? Tomori.. gelukkig is hij er vanaf volgende wedstrijd er weer bij, dus hopelijk de goede resultaten dan ook.In goede en slechte tijden; altijd Forza Milan

28 november 2021 om 17:25

Het is ook gewoon lastig om na zoveel wedstrijden nog consistent goed te blijven spelen. Vooral als je je bedenkt dat Sassuolo gewoon rust had doordeweeks. Daarom is het belangrijk voor Milan dat ze dit soort wedstrijden ook winnen als ze kampioen willen worden. Blessures, schorsingen en dergelijk ongelukken gebeuren nou eenmaal.En ohja, zeg maar gerust laatste 2 wedstrijden veel gemorst, niet 3 . Want die wedstrijd hadden jullie niet eens 1 punt moeten krijgen.

28 november 2021 om 17:33

Oneens jullie kwamen nog goed weg op het laatste met 2x paal geraakt door Milan en jullie hadden 1 penal niet mogen krijgen, dus 1-1 is al met al een eerlijke afspiegeling, eerlijk is eerlijk 😉maar ben er wel mee eens dat 1-1 tegen inter niet zozeer punten morsen is, maar ingecalculeerd.dus inderdaad laatste 2 wedstrijden punten gemorst.

28 november 2021 om 19:35

Dat was inderdaad in de laatste fase van de wedstrijd toen Milan eindelijk eens wat deed, nadat Inter blessures had. Dat gebeurt nou eenmaal dat een wedstrijd kan kantelen. Echter, over de hele wedstrijd gezien, verdiende Milan geen punt en was Inter ongelukkig met een gemiste penalty. Overigens was het wel degelijk een penalty, Kessie zou de bal daar gewoon verliezen. Hij steekte z’n been tactisch tussen de benen van Calha. 100% penalty en daar klaagde de media ook niet over in Italië.

28 november 2021 om 20:19

@M_Icardi“Toen Milan eindelijk eens wat deed” zet alsjeblieft je inter-bril af; volgens de officiële stats had Milan in de eerste helft alleen had Milan meer balbezit en 5 schoten afgevuurd waarvan 3 op doel, en dan hebben we nog niet eens over de 2e helft. kortom Milan deed de hele wedstrijd wat, dus doe nou niet alsof inter zoveel beter was.. er waren periodes dat Milan beter was en periodes dat Inter beter was, kortom, 1-1 is een eerlijke afspiegeling.

28 november 2021 om 20:45

Mauro, ik heb jouw reacties wel vaker gezien, maar had besloten om niet te reageren. En de redenen daarvan heeft te maken dat jij heel passievol bent als het om Milan gaat, wat ik wel kan respecteren. Alleen betrap ik jou ook vaak dat je hierdoor je “Milan-bril” op hebt. Niks mis mee, maar hierdoor denk ik niet dat wij uitkomen in onze discussie. Ik antwoord daarom nog 1 keer en hoop dat we het hierbij kunnen laten. Het aantal schoten geeft geen getrouw beeld van het werkelijke spelbeeld. Zo kunnen 2 schoten op doel totaal verschillen in de gevaarsfactor. Daarmee wil ik zeggen dat 1 schot veel gevaarlijker kan zijn dan het andere schot. Mijn inzicht van onze derby was dat Milan nooit zou scoren als De Vrij niet ongelukkig was met z’n eigen goal. TOT het moment dat Inter Bastoni, Barella en dergelijke wisselde, kwam Milan terug in de wedstrijd. In deze fase droop de zweet wel van mijn voorhoofd, omdat ik op dat moment wel het gevoel had dat Inter een tegengoal kon krijgen. Maar goed, dat was de laatste fase van de wedstrijd. Dus 1 of 2 negende van de wedstrijd was van Milan. Inter kon makkelijk op 2-0 komen. Jouw veronderstelling dat het aantal schoten bepalend is, klopt in geen enkel opzicht. Er zijn genoeg wedstrijden waarin 1 team veel aanvalt, maar nooit gevaarlijk was doordat het verdedigende team alles onder controle heeft. En voor je het weet, scoort het verdedigende team opeens toch verdiend. Afsluitend wil ik nog vermelden dat ik niets tegen Milan heb. Zo beschouw ik ze als een respectabele rivaal (mijn broer is namelijk Milanista en ik kon de tijden van Sheva en Kaka wel waarderen). In ieder geval, fijne avond verder.

De geluksfactor is een beetje verdwenen bij Milan.
Sassuolo is nogsteeds de reuzendoder. Berardi moet toch eindelijk eens die stap maken naar een italiaanse topclub.
Mooie overwinning.

Ik volg Italiaans voetbal niet maar dat Milan verliest is toch niet verassend gezien de huidige status van de club?

28 november 2021 om 17:59

Dan heb je interdaad een tijdje geen Italiaans voetbal gevolgd nee… AC Milan was ver gezakt, maar zijn er toch weer aardig bovenop gekomen. Dat ze deze wedstrijd verliezen is niet heel verrassend aangezien Sassuolo veel topwedstrijden wint en zeker ook veel tegen Milan. Echter verliest Milan dit seizoen bijna geen wedstrijden, dus blijft het toch een beetje verrassend als ze verliezen.

28 november 2021 om 18:03

Milan is al een tijdje op de weg tetug, staat zelfs na dit verlies nog op evenveel punten als koploper Napoli (al heeft Napoli nog een wedstrijd minder). Dan is puntverlies tegen de nummer 12 toch een verrassing.