Van de hel in de hemel bij de kranten: ‘Depay verkleedt zich als Messi’

Zondag, 28 november 2021 om 07:15Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:20

Memphis Depay vervulde zaterdag een cruciale rol in de ontmoeting tussen Villarreal en Barcelona (1-3) in LaLiga. De aanvaller miste enkele opgelegde kansen, maar toonde twee minuten voor tijd zijn genialiteit toen hij een fout in de defensie afstrafte en op heerlijke en koelbloedige wijze de 1-2 op het scorebord zette. Frenkie de Jong had daarvoor de 0-1 voor zijn rekening genomen in het Estadio de la Cerámica. De kranten in Spanje loven Depay om zijn doorslaggevende goal in Oost-Spanje, maar staan tegelijkertijd ook stil bij de kansen die de Oranje-international keer op keer miste.

Sergi Capdevila, de journalist die de cijfers uitdeelt bij Sport, geeft Depay weliswaar een zeven, maar hij is tegelijkertijd ook eerlijk bij zijn toelichting. “Ik had eerlijk gezegd een kritische en negatieve beoordeling over de Nederlander klaarstaan, omdat hij alle kansen om zeep had geholpen. En dat is onvergeeflijk als je de nummer 9 van Barcelona bent. Maar na een misstap van Villarreal vlak voor tijd viel hij uit de hemel en rondde hij als een engel af. Van de hel in de hemel...” Ook De Jong krijgt een zeven bij de Catalaanse sportkrant. “In de eerste helft gaf hij drie gouden ballen, waaronder een richting Depay. Zijn landgenoot kon er geen gebruik van maken. Hij lijkt wel een ander sinds de komst van Xavi. Hij heeft weer zijn spelvreugde en ongedwongenheid. Dat is een positieve ontwikkeling.”

De titel boven het beoordelingsartikel van AS is veelzeggend: ‘Depay verkleedt zich als Messi’. De sportkrant uit Madrid deelt geen cijfers uit en dat is soms maar goed ook. “Depay is in staat om kinderlijke fouten af te wisselen met een geniale actie die in een doelpunt eindigt. Hij liet de kans op drie zekere doelpunten liggen, waaronder een kans die ongetwijfeld in komische programma’s herhaald zal worden. Maar Depay wilde af van de gebruikelijke banaliteit en maakte een schitterend doelpunt.” AS was niet geheel overtuigd van De Jong. “Hij laat regelmatig zijn talent en kwaliteit zien, maar het ontbreekt nog altijd aan continuïteit op dat vlak. En dat heeft het elftal nodig. Vaak levert het niets op. Deze keer slaagde hij er in ieder geval in om de score te openen.”

Ook bij Mundo Deportivo geen cijfers. De Catalaanse sportkrant is sowieso altijd summier bij de beoordelingen. “De Jong maakte het spel. Hij scoorde en gaf een assist op Depay, waar de aanvaller op onbegrijpelijke wijze niets mee deed.” Over Depay: “Hij rechtte zijn rug in de slotfase met een doorslaggevend en zeer waardevol doelpunt. De manier waarop hij in de eerste helft een pass van De Jong niet kon verzilveren, ter hoogte van de strafschopstip, is onvergeeflijk.” De Jong krijgt bij ElDesmarque het hoogste cijfer: een acht. “Een goede wedstrijd van de Nederlander, die bevrijd oogde op het middenveld. Vanuit zijn positie genereerde hij kansen voor zijn teamgenoten en hij zocht de aanval op om zijn eerste van het seizoen te maken.” Voor Depay was een zes het hoogst haalbare. “Hij liet een grote kans in de eerste helft onbenut, maar met zijn heerlijke doelpunt in de slotminuten slaagde hij er toch in om een positieve draai aan zijn slechte wedstrijd te geven.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

‘Eindelijk Depay’, zo luidt de titel boven het beoordelingsartikel van Marca. “De aanvaller was in de eerste helft tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt, maar hij miste beide kansen. Xavi kon vanaf de zijlijn niet geloven dat hij deze kansen om zeep hielp. In minuut 88 haalde Depay echter zijn gram en maakte hij een heerlijk doelpunt.” Het dagblad uit Madrid zag De Jong ‘een zeer complete wedstrijd’ spelen. “Hij zorgde voor diepgang en aanvallende impulsen in het systeem van Barcelona. Hij maakte het verschil met zijn splijtende en precieze passes, met name richting Depay.”

In La Contracrónica, de wat lossere analyse van de wedstrijd, staat Marca stil bij de gemiste kansen van Depay. Tierra, trágame staat er als kop bij een alinea over de Oranje-international, wat min of meer naar het Nederlands vertaald kan worden als ‘om door de grond te zakken’. “Elke dag wordt duidelijker en duidelijker dat Depay niet de man moet zijn waar Barcelona zijn aanvallende impulsen aan moet ophangen. De Nederlander laat zo nu en dan details zien, maar het ontbreekt aan continuïteit en het is duidelijk geen killer. Je ziet hem bij wijze van spreken vijf minuten per maand. In het duel met Villarreal deed hij het in de laatste minuten om een wedstrijd niet in een zeker gelijkspel te laten eindigen. Barcelona kan niet afhankelijk zijn van een speler die te wisselvallig is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door arnout108)

Schandalig dit, denk dat hij eerder een ronaldotje deed, 90 min onzichtbaar en dan scoren. Schei toch uit met deze nonsens.

28 november 2021 om 07:32

Geestig.

Alleen zou Ronaldo geen kansen missen zoals Depay ze mist.

Ik zou helemaal gek worden als Frenkie zijnde, zo een wereldbal en dan zie je Depay hem zo verpesten, vreselijk.

28 november 2021 om 07:42

Ronaldo mist genoeg kansen.

28 november 2021 om 08:36

Raar dit, Ronaldo mist er genoeg hoor. Alleen scoort hij ook veel meer.

28 november 2021 om 08:40

Hij scoort er meer, maar door zo’n dominant persoon te zijn heeft ook zeker z’n nadelen. Oké hij heeft la decima gewonnen, maar een WK nog niet.

28 november 2021 om 08:45

Depay gaat ook geen WK winnen...

28 november 2021 om 09:17

Wel een EK

28 november 2021 om 09:36

Klopt, maar geen WK wat toch wel een stapje hoger is. Een Maradona of Pelé schatten we daardoor over het algemeen ook hoger in.

28 november 2021 om 09:49

Memphis gaat in ieder geval wel naar het WK.

28 november 2021 om 11:26

Ronaldo won het EK met een heel matig Portugal, terwijl Pele het WK won met by far het beste team ter wereld. Daar hoor je niemand over. Pele was destijds ook een grote speler natuurlijk, maar dat is Ronaldo ook. Vind het WK argument vooral voor de buhne, de mensen die voetbal maar half volgen. Het grote publiek dat geen idee heeft wat een speler seizoenen lang individueel heeft gepresteerd en in welke omstandigheden hij dat deed. Zolang je maar gehyped wordt in de media wordt je door iedereen gezien als een hele grote. Laten we ons aub niet gaan verlagen tot dat niveau.

28 november 2021 om 08:16

Het probleem met Depay zijn meestal niet zijn statistieken. Zelf behaalt hij vrijwel altijd aardige gemiddeldes. Het nadeel is dat hij in het samenspel erg matig is en dat hij daar echt vrijwel altijd door de ondergrens zakt. Zeker in wedstrijden die erom gaan of tegen betere teams. Dit vond ik zelfs bij psv al vaak destijds maar hij redt zich vaak met een goal of assist. De vergelijking met de Ronaldo van de laatste jaren volg ik dan ook wel. Al doet die het op hoger niveau en structureler. Daarnaast komt hij er zelf redelijk uit met cijfers maar vind ik dat hij zijn teams niet beter maakt en juist veel verpest voor andere spelers. Het veldspel wordt teveel onderschat als je maar af en toe scoort of een assist geeft mag er geen kritiek zijn. Zonder goal of assist kan je ook 90 minuten enorm waardevol zijn.

28 november 2021 om 08:25

Ronaldo doet het misschien op individueel niveau beter en structureler, maar de vraag is wat de toekomst gaat brengen. Misschien ben ik nu wat chauvinistisch, maar ons Oranje is sterk met Louis aan het roer en het zou me niet verbazen als we binnen nu en 2 WK’s de titel pakken. Als Depay dan zijn doelpunten meepikt komt hij op z’n zachtst gezegd toch in een rijtje met hele grote spelers, op zijn manier dan wel.

28 november 2021 om 08:37

Waar baseer je dat in vredesnaam op? Er zijn 5-6 landen echt beter en 5-6 landen minimaal gelijkwaardig. Het volgende wk is over bijna 5 jaar pad maar zo hoopvol vind ik het helemaal niet wat Nederland laat zien. Het blijft een momentopname en de loting is vaak cruciaal maar dit Nederland is lang geen wereldtop.

28 november 2021 om 08:45

5-6 landen beter? Noem ze maar eens op dan..momentopname, maar de beste spelers zijn toch wel vaak beslissend en pieken voor zo’n toernooi. Ik vind dit Oranje gewoon heel sterk met een V dijk, Frenkie en Depay als absolute sleutelspelers en zie ons gewoon ver komen de komende toernooien.

28 november 2021 om 08:51

Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Brazilië, Argentinië. Gelijkwaardig: kroatie, België, zwitserland. Jij noemt piekspelers die of een plek staan dat je niet heel bepalend kan zijn en een speler die dat nog nooit heeft laten zien op topniveau. Ik hoop met je mee maar ik zie dat echt totaal anders. We zijn in misschien wel de zwakste poule doorgegaan en recent door Tsjechië kansloos uitgeschakeld. Kunnen we alleen aan Frank de Boer wijten maar dat gaat me veel te ver.

28 november 2021 om 08:57

@Pierpost “het zou me niet verbazen als we binnen nu en 2 WK’s de titel pakken” - gaat het? Lijkt me vrij sterk dat je dit meent of überhaupt kan onderbouwen.

28 november 2021 om 09:17

Frankrijk speelt te resultaatgericht, Spanje is in opbouw, Engeland heeft een te laffe trainer, Duitsland vind ik wel goed maar is afwachten met een nieuwe trainer op een eindtoernooi, Italie is individueel minder dan wij. Portugal is alle ballen op Ronaldo die zijn beste tijd heeft gehad, Brazilie heeft teveel dezelfde types en gaan al een tijdje minder op toernooien. Kroatie heeft te veel oude spelers, Belgie idem dito en hebben geen winnaarsmentaliteit en Zwitserland laat ik me niet over uit. Ik zie genoeg kansen met ome Louis

28 november 2021 om 09:24

Nederland binnen dit en 2 wk's mogelijk een titel? Nou is alles mogelijk maar hier gooi je toch wel een beetje je eigen ruiten in hoor. Dit kan je toch niet oprecht menen? Italie individueel minder dan Nederland? Jezus. Brazillie gaat al een tijdje minder? Wk 2014 halve finale, wk 2018 kwartfinale, copa america 2019 winnaar, copa america 2021 finale. Belgie geen winnaarsmentaliteit? Op zich mee eens maar er is geen enkel argument om te stellen dat Nederland dat wel heeft, het tegenovergestelde net.

28 november 2021 om 09:25

Ben benieuwd hoe je Nederland omschrijft dan?

28 november 2021 om 09:32

Als een land dat van iedereen kan winnen haha. Nee effe serieus heb een goed gevoel bij Nederland, iets wat ik ook had in 2014 in tegenstelling tot velen.

@real8madrid, individueel vond ik alleen Chiesa en Spinazola echt opvallen fgelopen EK, voor de rest was het vooral een teamprestatie, daarnaast zijn chiellini en Bonucci straks ook weer 2 jaar ouder. Brazilie komt vaal wel ver de laatste tijd op een toernooi, maar echt doorstoten tot de finale of meer niet. En Belgie tsja, heb wel voor ze gejuicht de afgelopen jaren maar toch miste het team wat karakter om echt een finale te halen.

28 november 2021 om 09:42

Op toernooien zie ik Nederland als het er echt om gaat juist vaak niet van iedereen winnen. 2014 vond ik niet bijzonder. 1 helft tegen Spanje heeft dat toernooi gemaakt. Mexico en Costa Rica moet Nederland ook gewoon winnen. 2010 vond ik enkel Brazilië een goede prestatie. De rest Nederland ook favoriet. Dus als je bedoelt dat we ver kunnen als de loting enorm meezit ok. Maar tegen al die grote landen zie ik ons echt niet winnen. Daarnaast hadden we toen Robben, van Persie en Sneijder. Dat niveau hebben we nu gewoon niet. Misschien qua clubs maar niet qua spelers.

28 november 2021 om 09:58

Chiesa is zeker niet mis en was voor Italie echt geweldig. Jorginho, Verratti en Barella zijn imo alledrie veel beter dan alles wat er centraal rondloopt bij Oranje. Donnaruma is een van de beste doelmannen ter wereld en werd ook verkozen tot doelman van het toernooi op het ek. Italie is naar mijn mening op elke positie sterker dan Oranje op 1 na. Enkel VVD zou ik bij Italie in de basis zetten. Eventueel De Vrij ook. Verder gewoon 9-10 Italiaanse spelers. Daarnaast heb je dan doodleuk spelers als Berardi, Locatelli, Tonali, Bernardeschi op de bank ipv Klaassen, Gravenberch (groot talent maar dat is hier niet relevant), Lang, Malen etc.

Nogmaals, wat betreft Belgie heb je helemaal gelijk. Die hebben geen winnaarsmentaliteit en zijn een bende slappe zakken en koorjongens bij elkaar maar dat zie ik bij Oranje ook niet hoor. Sterker nog bij Oranje zijn ze naast een gebrek aan winnaarsmentaliteit imo ook nog eens veel te veel bezig met randzaken. VVD, Wijnaldum met hun constante selectieve verontwaardiging en gelul in de media bijvoorbeeld. In deze selectie zie ik ook zeer weinig mentaliteit, meer een boel verwende diva's bij elkaar.

Er zit erg veel potentie in met oa Lang, De Ligt, Danjuma, Gravenberch, Timber en nog een boel spelers die ik hier even vergeet maar imo is dat niets dat ik niet bij 6-7 andere landen ook zie.

28 november 2021 om 10:15

speelt Italie geen playoffs? Dan kunnen ze best wel eens verliezen toch?

28 november 2021 om 10:50

@pieterpost Nederland is er vorig EK nog kansloos uitgeknikkerd door een land als Tsjechie, wat overigens gewoon een terechte uitslag was. Hoe in hemelsnaam durf je dan te beweren dat de landen die Ventola opsomt niet minimaal beter zijn dan Nederland. Ik schat hun oprecht in(als ik kijk naar hun spel de afgelopen tijd) met landen als Tsjechie, Servie, Denemarken etc. Dat is het niveau van Nl op dit moment. Je moet gewoon eerlijk tegenover jezelf blijven. Het enige wat mee kan spelen is de kracht van Louis, want ik vind hem een hele goede coach die Nl eventueel ver kan brengen. Maar dat Brazilie nauwelijks presteert op eindtoernooien als argument gebruiken slaat natuurlijk nergens op. Ben je namelijk vergeten dat Nl er na jaren weer bij was op een EK en nu WK (wat al moeizaam ging).

28 november 2021 om 11:12

real8madrid, je hebt natuurlijk gelijk, maar.. Toen Nederland het EK van '84 mistte was er ook genoeg kritiek (slappe hap) en 4 jaar later wonnen we de titel. Denemarken kwalificeerde zich ook niet voor het EK 92, door het uiteenvallen van Joegoslavië kregen ze een kans en wonnen ze het. Er zit gelukkig altijd iets in voetbal wat niet te voorspellen is, en dat is maar goed ook anders konden we toernooien schriftelijk afwerken

28 november 2021 om 11:33

Nederland heeft met al haar gouden generaties 0 WKs gewonnen. Ik ga mezelf herhalen: 0 WKs. Nu heeft Nederland een vrij pover elftal en verwacht je dat ze hem opeens wel gaan winnen? Koekoek. Onder Koeman speelde Nederland tot nu toe het beste. Onder Van Gaal vind ik Nederland helemaal niet bijzonder. Alle grote voetbal landen hebben individueel meer kwaliteit dan Nederland. Dit Nederland onder Louis heeft alles nog te bewijzen.

28 november 2021 om 12:12

droppie klopt helemaal natuurlijk. Dat zeg ik ook eerder geloof ik: alles is mogelijk.

28 november 2021 om 08:54

Hij was 90 minuten zichtbaar. In eerste instantie in het missen van kansen

28 november 2021 om 12:07

Ik vind het mooi hoe je toch negatief kan zijn nadat Barca als een team heeft gestreden en dat hebben we lang niet gezien. Ik weet nu echt zeker dat Barça helemaal niets goed kan doen in de meeste ogen op VZ. Lijkt wel een obsessie.. of pure afgunst en jaloezie. mening mag je geven natuurlijk maar het is meestal zuur en zout wat er gepraat word.

Ach ja,wie weet waar het schip strandt. Komt Memphis op ruim 20 goals bij Barcelona in de competitie heeft ie t voor een eerste seizoen niet verkeerd gedaan in zo'n disharmonisch zooitje wat het is/was.

28 november 2021 om 08:24

Naja met 4 veldgoals na 18 wedstrijden (13 in La Liga) moet het nog een vaart lopen wil ie op ruim 20 goals eindigen in de competitie.

28 november 2021 om 08:33

Penalties maak je ook op het veld, dus die mag je gewoon meetellen

28 november 2021 om 08:34

Hij staat op 8 goals, penalty’s tellen schijnbaar ook. Sir Paul heeft het nergens over ‘veldgoals’. Los van zijn spel bijdrage en de kansen die hij mist, zijn het prima statistieken voor een B-keuze.

28 november 2021 om 08:38

Zeker als je zo ook zelf versierd

28 november 2021 om 08:38

Serieus, je telt alleen veld goals?

28 november 2021 om 08:52

Naja in hoeverre wil je die meetellen? Dan is Ramos bijvoorbeeld met momenten een betere spits geweest of belangrijker voorin dan een boel echte aanvallers. Dat was natuurlijk niet zo. Strafschoppen (in de competitie, KO wedstrijden, finales en shootouts zijn een beestje op zich) scoren de meeste professionele spelers wel doorgaans. Daar betaal je je aanvaller geen miljoenen voor.

28 november 2021 om 08:53

Pieterpost dat is maar 1x het geval toch? Sowieso was er een van Fati en de derde was volgens mij ook van een ander maar daar kan ik me in vergissen.

28 november 2021 om 10:20

Het slaat natuurlijk nergens op om penalty’s niet mee te tellen aan het eind van het seizoen, dat heb ik nog nooit gehoord. Echter doet het aantal penalty’s dat hij scoort wel verbloemen hoe matig Depay eigenlijk is (vermoed dat dat ook is wat je bedoelt?). Tuurlijk is ie niet slecht, maar Depay heeft helemaal niks te maken met wereldtop of iets wat daarbij in de buurt komt. Verpruts zo veel, zowel bij Barca als bij NL

De jong speelde een fantastische wedstrijd. Echter was dit voor Memphis een van zijn mindere wedstrijden, maar hij heeft toch een belangrijk doelpunt gemaakt waardoor hij die 6’je wel verdiend.

Wat mij opvalt is dat dit Barcelona totaal afhankelijk is van Depay die gratis binnen gehaald is. Prima dat hij ene dag als held wordt gezien en andere dag weer afgebrand wordt maar misschien moeten ze bij Barcelona eens stil staan bij het feit dat Depay de enige capabele spits in de selectie is. Als Depay geblesseerd raakt hebben ze een groot probleem.

28 november 2021 om 07:36

Fati is nog van een hoger niveau, alleen raakt die jongen niet van zijn blessures, en dus is Depay inderdaad de enigste bij Barcelona met een scoringsvermogen.

Gelukkig hebben ze nog Luuk de Jong op de bank voor het geval dat Depay eruit gaat met blessure

28 november 2021 om 09:14

Niet helemaal mee eens. Met Dembele en Fati heb je mits fit twee aanvallers die ik hoger inschat. Om heel eerlijk te zijn zie ik dit Barca ook beter presteren met Braithwaite in de spits (depay vanaf links indien Fati niet fit is) maar goed, ook hij is geblesseerd natuurlijk.

28 november 2021 om 10:43

Braithwaite beter noemen dan Memphis zit gewoon tegen het provoceren aan, dat kun je toch niet serieus menen?

28 november 2021 om 11:22

Wel in het afmaken.
Vergeet niet voordat hij geblesseerd raakte clubtopscorer was, vriend.

Hij zal geen 30 doelpunten maken, maar als je hem goed bedient scoort hij wel.

Zijn spel mag wel matig zijn , maar hij een neus voor de goal.

28 november 2021 om 12:08

Ofwel ben ik heel provocatief ofwel kan jij gewoon voor geen meter lezen Consy. Ik zeg dat ik dit Barca beter zie presteren met Braithwaite in de spits. Dat is niet hetzelfde als zeggen dat ie beter is dan Depay. Jij bent erg snel in het roepen dat je geprovoceerd wordt terwijl je zelf constant reageert zonder na te denken of te lezen en niet zelden zelf provocatief uit de hoek komt. Doe effe normaal zeg

28 november 2021 om 14:00

Consyyy misschien is beter opletten bij Nederlands morgenochtend. Eindexamen mavo is er al over een halfjaar. Real8madrid zegt nergens dat Braithwaite beter is, dat is ook niet zo. Barcelona kan wel beter draaien met Braithwaite zegt hij, en daar zie ik wel wat in. Braithwaite is wendbaar, maakt veel meters en je ziet nu dat Depay de hele tijd in de bal komt omdat dat zijn spel is maar dat werkt gewoon niet voor Barca. Er is namelijk te weinig diepgang op de vleugels waardoor het druk wordt op het middenveld, met Braithwaite die toch meer een spits. Depay kan dan eventueel vanaf links komen

28 november 2021 om 09:49

@carribean: als De Jong zo blijft spelen als gisteren, zijn er meerdere gegadigden in de spits die een goal kunnen maken. Hoop vooral dat De Jong dit kan volhouden, die vond ik echt heel goed spelen (en veel aanvallender/beslissender).

Het doet me echt goed om te zien dat Memphis het zo redelijk doet. In een niet draaiend team 8 goals maken is gewoon prima. Het zou mooi zijn als Barcelona iets beter gaat voetballen en dat Memphis nog meer kansen krijgt. Dan is +20 goals misschien nog wel haalbaar.

28 november 2021 om 07:34

Ik denk dat Depay genoeg kansen krijgt, zelf soms teveel dat hij het eigen handig verknalt. Ik denk dat hij beter wat koelbloediger mag worden voor doel, want miste gisteren weer kansen.

Frenkie’s bal op Depay, hij stond helemaal alleen voor doel..

28 november 2021 om 08:26

7 goals. 3 strafschoppen. 18 wedstrijden. 4 veldgoals in 18 wedstrijden is nou niet om over naar huis te schrijven, vind je wel? Meer kansen ligt het niet aan. Tegen Benfica en Espanyol opgeteld had ie er zo 4 of 5 kunnen maken gezien de kansen.

28 november 2021 om 08:35

Real8madrid, je doet wel je best om Depay onderuit te halen hè. Klopt dat hij er meer kan maken, maar dat ligt niet alleen aan hem. Bij het Nederlands elftal, een kwalitatief beter team dan Barca op t moment, legt hij er veel meer in t mandje iets wat toch veel zegt.

28 november 2021 om 08:50

Ik doe helemaal niet mijn best om Depay onderuit te halen. Ik doe mijn best om nuance te brengen. Dat Depay er bij Nederland meer in het mandje legt ligt volgens mij niet aan de hogere kwaliteit van zijn medespelers maar aan de lagere kwaliteit van zijn tegenstanders. Volgens mij scoort hij toch nauwelijks in de toppers en vooral tegen C- en D-landen? Ik kan me overigens vergissen hoor want ik volg Nederland nou niet op de voet. Wat betreft Depay, hij is een prima speler. Ik was aan van de weinigen die zijn transfer snapte en toejuichte. Zoals ik zei, ik probeer gewoon nuance te brengen in een discussie waar iedereen 'a' of 'z' is. Ofwel is Depay een nachtmerrie voor het voetbal zoals na Benfica ofwel doet hij het fantastisch zoals nu voor mensen met vertekende cijfers voor de ogen. 'm' lijkt niet te bestaan hier. Ik ben meer fan van M in de Depay discussie: prima speler, niet goed genoeg voor de top. Goede en nodige tussenoplossing voor Barca in deze staat. Tot nu toe redelijk belangrijk geweest voor de club maar moet en kan nog een stuk beter.

28 november 2021 om 09:25

Oh dan is het goed. Ik ben al jaren een Depay fan dus ik bekijk het wel door een bepaalde bril. Hij scoort alleen echt niet alleen tegen c en d landen dat doet hij ook tegen een Frankrijk en Duitsland (nations League), het is alleen dat we die niet zo vaak tegenkomen als het erom gaat. M bestaat zeker, maar zou zeker nog wel richting een hoger niveau kunnen gaan als het team zich verder ontwikkelt en het beter gaat lopen zoals bij het nl elftal. Hoe dan ook zijn we het erover eens dat Depay zijn steentje bijdraagt.

28 november 2021 om 09:29

Hij draagt absoluut zijn steentje bij en aangezien hij gratis was en qua salaris niets te gek verdient is hij het ook waard voor Barcelona naar mijn mening.

28 november 2021 om 09:40

Wat heeft de grote ahum memphis laten zien op het EK helemaal NIETS.Scoort tegen kleine landen en kleine ploegen is gewoon suptob speler niets meer of minder.

28 november 2021 om 11:27

Depay is zo'n speler die je een plaats bezorgt op de 4e plaats, maar niet in de eerste 2, omdat hij in belangrijke wedstrijdewn gewoon faalt.

Tegen de clubs in het rechter rijtje heeft hij wel zijn doelpunten.

Zijn statistieken zijn zeer vertekenend, kijk waar Barca staat. Als hij geen strafschoppen had mogen nemen, zagen zijn cijfer eer nog slechter uit en strafschoppen nemen is niet hetzelfde om een kans om te zetten in een doelpunt.

Koeman nam vroeger ook strafschoppen, Sergio Ramos ook, maar zet ze niet in spits..

28 november 2021 om 17:27

Ik denk dat Barcelona momenteel helemaal geen spelers heeft die ze zomaar naar de top schieten. Ze hebben geen geld en een team vol met jonge talenten. Voor de situatie waar Barcelona momenteel inzit is Barcelona prima en als ze binnen een paar jaar de stap weten te maken naar de top kunnen ze misschien wel weer meedoen om de volgende Haaland binnen te halen. Tot die tijd is Depay prima, hij is geen topspits maar zakt ook niet door het ijs.

Mensen lachen om Memphis maar die jonge heeft zo veel doelpunten gemaakt dit seizoen zowel voor land als club, hij speelt soms niet best maar hij is wel belangrijk.. 8 goals en 2 assists in 14 wedstrijden en barca heeft dit seizoen 23 goals gemaakt dus bijna de helft komt van hem vandaan.. ik vind het heel knap zou best wel willen ruilen met hem maar ik denk wij allemaal hier

28 november 2021 om 07:53

Ik hoop niet dat jij wiskunde leraar bent in het dagelijks leven

28 november 2021 om 08:12

Ik zou alleen al met hem willen ruilen zodat ik ook zo'n groot kruis om m'n nek kan dragen en een vrouwtje mijn shakes klaar maakt voor me. Maar ja, niemand heeft deze antwoord bevraagd.

28 november 2021 om 08:30

Waar haalt iedereen toch 8 goals vandaan? BBC, transfermarkt, alle Spaanse media... Overal zie je toch echt heel duidelijk 7 staan. Daarvan zijn 3 strafschoppen. 4 veldgoals in 18 wedstrijden (je vergeet voor het gemakt even 5 in de CL) dat is gewoon slecht voor een speler als Depay. Dat het grootste gevaar bij Barca van hem uitkomt klopt wel inderdaad maar het moet toch echt nog een stuk beter.

28 november 2021 om 08:41

@real8madrid het zijn 8 goals en 2 assists, evenveel als de briljante Vinicius en daarmee 2e op de topscoorder lijst van La liga. Waarom noem je ‘veldgoals’ in 3 comments hierboven zo expliciet elke keer? Namen Ronaldo en Messi niet de penalty’s die meetellen voor hun statistieken.. En waarom moet het een stuk beter? Memphis was voor het seizoen gehaald voor in de breedte, moet nu zoals bij Oranje weer de kar trekken, en dat doet hij naar zijn kwaliteiten prima. Als je een volledigere spits wilt die kan meevoetballen en scoren, moet je niet in het transfervrije potje shoppen.

28 november 2021 om 08:45

Natuurlijk namen Ronaldo en Messi de penalties. Die eindigden wel op 50 doelpunten en een boel assists. Dan kan je het zien als verwaarloosbaar. Als je al maar in 1 op 3 wedstrijden betrokken bent bij een doelpunt en 40% van je doelpuntenproductie komt voort uit strafschoppen is dat toch net iets anders, dat lijkt me duidelijk?

28 november 2021 om 08:53

En hoeveel van die heeft Depay zelf versierd? Neem je dat ook mee in je hele verhaal en berekening. Je geeft telkens het gevoel alsof penalty’s scoren er niet toe doet of ‘laf’ is, terwijl deze even zwaar meetellen en niet iedereen een specialist is.

28 november 2021 om 08:57

eentje maar als ik het goed heb. Fati heeft er zeker 1 versierd (met een behoorlijke schwalbe als ik het me goed herinner) en ook de derde kwam niet van Depay zelf maar daar ben ik niet meer 100% zeker van.

Penalties scoren is helemaal niet laf. Gekke beredenering. Neen, penalties scoren is gewoon niet waar je je aanvaller miljoenen voor betaalt en zegt imo weinig over het belang van een speler. Zoals ik hierboven al stelde is het scoren van penalties in de competitie niet iets wat niet 90% van de Barca selectie betrouwbaar kan. Een aanvaller als Depay zal misschien net een paar procent zekerder zijn maar verder valt dat volgens mij best mee. Daarmee zeg ik niet dat strafschoppen nemen niet moeilijk is hoor, dat is vooral mentaal moeilijk en dat weegt vooral door in KO-wedstrijden, finales, shootouts en dat soort momenten.

28 november 2021 om 09:17

Wat betreft de briljante Vinicius: die staat overigens op 10 doelpunten en 7 assists. Best een verschil met 8 doelpunten en 2 assists. Daarnaast is ie naar mijn mening ook veel dreigender en belangrijker naast zijn doelpunten maar dat is moeilijker om even snel te kwantificeren.

Sinds ik erachter ben dat-ie maar 2 goals minder geeft gemaakt in de competitie dan de op voetbalzone zowat zalig verklaarde Benzema, denk ik dat we wat kritisch op hem zijn.

28 november 2021 om 08:06

Zalig verklaarde Benzema heeft 10 goals en 7 assists, waarvan 1 penalty.

Depay heeft 8 goals waarvan 3 penaltys, en 2 assists.

Haalt de zelfde statistieken als Vinicius Junior alleen heeft Vinicius daarvoor geen penaltys nodig, dus als je dit vergelijkt blijven het leuke statistieken voor Depay maar ook weer niet bijzonder, vergeleken de kansen die hij krijgt en vervolgens eigenhandig verpest.

28 november 2021 om 08:14

Laten we aan het eind van het seizoen een oordeel vellen. Is zn eerste jaar . Komt niet echt in een gespreid bedje. Komt ie op 24 goals en 8 assists, wat niet onmogelijk is ,heeft ie het ondanks de gemiste kansen aardig gedaan. Dat ie kansen mist betekent ook dat ie gevoel voor positie kiezen heeft. Kan eigenlijk alleen maar beter gaan qua afronden uiteindelijk.

28 november 2021 om 08:19

Hij had al op 9 goals kunnen staan maar gunde Coutinho de penalty gisteren,

28 november 2021 om 08:42

8 goals waarvan 3 strafschoppen en 1 assist in 18 wedstrijden. In open spel dus bij 6 goals betrokken in 18 wedstrijden ofwel een Gc/90 van 0,33. Benzema staat op 22 doelpunten en assists uit open spel in 17 wedstrijden ofwel een Gc/90 van maar liefst 1,29. Een verschil van 350%. Zoals jij het schetst is wel heel erg selectief en eenzijdig.

28 november 2021 om 10:19

Ja Benzema is ook veel beter, maar 2 klasse onder Benzema is toch prima. We doen soms net alsof ie een soort Michiel Kramer is.

28 november 2021 om 10:25

Daar ben ik het inderdaad mee eens. Maar ach, over welk discussiepunt wordt niet een van twee uiterste standpunten ingenomen tegenwoordig?

28 november 2021 om 15:55

De statistieken zijn netjes. Het is gewoon zo dat hij niet de gewenste speler is voorin voor een club als Barca. Maar ik heb er vrede mee, straks speelt hij weer wat slappe wedstrijden en daarna doet ie weer zijn ding. Ik kan daar niet kwaad om zijn omdat dit het is, er is niks anders of beter momenteel.

Hij lijkt wel een ander sinds de komst van Xavi.

Uuuhm, ik weet dat de Spaanse media de prijs voor waan van de dag wint maar zijn ze nu al de wedstrijd tegen Benfica vergeten?

28 november 2021 om 08:25

Je maakt niet opeens van Mingueza een topspeler. Er is wel meer beweging voorin met het idee om wat te creeren. De jongere spelers blijven wisselvallig zelfs gedurende een wedstrijd varieert hun niveau.

28 november 2021 om 08:43

Ik snap nog steeds niet hoe Mingueza het eerste van Barca heeft kunnen halen! Hij is oprecht imo een klasse minder dan Muniesa & Bartra en zij stellen vrij weinig voor deze dagen

28 november 2021 om 09:02

Hij is nog minder dan Oleguer. Hij werkt hard maar zijn passing en positionering zijn matig.

28 november 2021 om 09:09

Vind je echt? Ik vind Mingueza gewoon een redelijke speler. Aan de bal is het niet veel soeps maar defensief valt het naar mijn mening allemaal reuze mee. Ik vind hem bijvoorbeeld een stuk beter dan Garcia defensief. Niet iemand die zich ooit gaat opwerpen als basisspeler bij Barca maar een prima breedtespeler voor de komende jaren, toch?

28 november 2021 om 09:22

Eric Garcia is minder snel maar veel slimmer vind ik. Mingueza stond ook gisteren ook weer lucht te dekken.

28 november 2021 om 09:26

Minder snel, minder sterk, minder lang, minder krachtig in de lucht... Allemaal toch behoorlijk belangrijke aspecten voor een verdediger vind ik.

28 november 2021 om 09:29

Mingueza is niet best inderdaad maar wat dacht je van die Eric Garcia? Die is ook echt bizar slecht

28 november 2021 om 09:38

Stond prima te voetballen op het EK. In het juiste systeem een prima speler. In dit Barcelona helaas niet goed.

28 november 2021 om 10:02

Nee niet in het juiste systeem. Tegen de juiste tegenstander. Defensief is hij gewoon niet om aan te gluren, zelden zo'n slechte verdediger gezien. Maakt niet uit welk systeem je hanteert. Speel je echter tegen een zwakke tegenstander en heb je constant balbezit op hun helft dan kan Garcia lekker mee voetballen ja. Best goed aan de bal en kan van achteruit makkelijk circuleren. Lekker boeiend voor een verdediger die niet kan verdedigen.

28 november 2021 om 10:11

Op het EK en ook in de Nations League finale was hij prima.

28 november 2021 om 10:26

Nogmaals, defensief imo niet. Heb hem noch op het ek noch in de NL een goede defensieve ingreep zien uitvoeren.

28 november 2021 om 10:31

Op het EK stond Spanje organisatorisch goed.

28 november 2021 om 12:11

Dat is zo vaag en irrelevant als het breed is. Snap niet wat je nu wil zeggen?

28 november 2021 om 12:49

Het is ook vaag. Hij kwam toch zelden defensief in de problemen op het EK. Het zat redelijk dicht bij Spanje. Omdat hij zelden op snelheid achter een tegenstander aan moest. Dat is zijn zwakte. In de Nations League finale deed hij het ook prima tegen Mbappe.

29 november 2021 om 11:55

Zoek zijn statistieken bij City maar eens op. Ook in de persoonlijke duels komt hij er niet best vanaf dus hij ontbeert niet alleen snelheid

Ik denk dat Depay meer dan prima kan fungeren in een team met een geweldenaar voorin. Zet hem naast een pure nummer 9 als Lewandowski of Benzema en ik ben er van overtuigd dat hij prima functioneert. Maar zelf het aanvalsspel van Barcelona dragen is inderdaad teveel gevraagd. Hij is dan ook geen echte wereldtop.

28 november 2021 om 10:12

Hij is zo wisselvallig. Hij wisselt briljante momenten met kinderlijke fouten af. Als Fati terug is dan ligt er gelukkig minder druk op zijn schouders.

en ik me maar afvragen waarom iedereen hier over 8 goals spreekt in la liga aangezien elk medium melding maakt van 7. Nu zie ik dat VZ over 8 doelpunten spreekt. Op de officiele site van La LIga staat ook 8 doelpunten dus volkomen logisch. Waarom melden BBC, Infogol, transfermarkt etc dan allemaal 7 doelpunten? Ik snap er niets meer van.

28 november 2021 om 09:20

Doelpunt van gisteren is nog niet in de statistieken opgenomen althans op transfermarkt sowieso niet, de andere sites die jij benoemd heb ik niet bekeken.

28 november 2021 om 09:49

Ik vraag me juist af hoezo jij zo blijft volhouden dat het 7 is, terwijl La Liga (de enige bron die sowieso correct is) 8 meldt. Ook Fotmob en SofaScore melden gewoon 8 goals overigens. Transfermarkt moet de stats van gisteren nog bijwerken zo te zien. Memphis scoorde buiten de goal van gisteren nog tegen Athletic Club, Getafe, Levante, Valencia, Alaves, Celta Vigo en Espanyol.

28 november 2021 om 10:03

In die reactie blijf ik toch helemaal niets volhouden kerel? Sterker nog, sinds het posten van die reactie spreek ik hierboven in 1 of 2 latere reacties ook gewoon over 8.

28 november 2021 om 10:17

Sorry las het verkeerd je reactie, je meldde hier boven zelf ook al 8 in je laatste reactie inderdaad. Excuus! Desalniettemin overigens nog wel een iets te laag moyenne voor Mepmhis mijns inziens gezien de kansen die hij gekregen heeft, had er in de Liga echt nog wel een stuk of 3-4 meer mogen maken en ook tegen Benfica had hij moeten scoren. Maar goed, laten we hopen dat hij een beetje op stoom komt, alleen maar goed voor het Nederlands elftal!

28 november 2021 om 10:28

No worries. De andere sites die ik raadpleegde beginnen ook eindelijk up to date te geraken. Ik was in de war eerder. Gek dat zulke dingen nog manueel moeten gebeuren schijnbaar.

Oke knappe goal, maar hij heeft alsnog 4 balcontacten nodig om hem dan vervolgens met rechts erin te schuiven. Had hem daarvoor allang met links in kunnen schuiven na het passeren van de keeper. Juist door dit soort dingen mist hij teveel kansen. En wat te denken van de pass van Frenkie, bijna voor open goal missen omdat hij het met een mooie beweging wil doen. Verkleed als Messi? Nee, misschien had ie hooguit zn sokken aan.

29 november 2021 om 12:50

Messi maakte ook heel wat van zulk soort goals dribbelend en kappend om de tegenstanders en keeper om de bal vervolgens van dichtbij binnen te tikken. Groot verschil is dat Messi ze ook net zo makkelijk van buiten de zestien erin schoot. Afstandschoten, daar ontbreekt het er bij Barca gewoon van. Op de trainingen vliegen ze er van all afstanden in door verschillende spelers, maar voor het echie lukt het gewoon niet. Dus nee inderdaad, het is bij lange na geen verklede Messi. Daar ben ik het met je eens.

Ik vind die Barca fans die denigrerend doen over Memphis zo hilarisch.
Een zwerver die zich te goed voelt voor een boterham, omdat hij kaviaar wilt ouleh.

Toch wel opmerkelijk dat de Spaanse kranten het alleen maar over de aanvallende kwaliteiten heeft of wat er aan ontbreekt als Frenkie niet lekker in een wedstrijd zit. Er wordt zelden gesproken over hoe snel hij omschakelt van aanval naar verdediging. Hij loopt zoveel gaten dicht als de tegenstander probeert te counteren en daarmee een gevaarlijke aanval afstopt. Ze beoordelen hem alleen maar aanvallend, terwijl het toch echt een middenvelder is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

819 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 16 8 2 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren