De onderschatte kant van Frenkie gevangen in één beeld: ‘Echt buitengewoon!’

Zondag, 28 november 2021 om 23:15Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:33

Khalid Boulahrouz en Jan van Halst zijn zeer lovend over het optreden van Frenkie de Jong tegen Villarreal (1-3 winst). De middenvelder van Barcelona maakte indruk door zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken, maar Boulahrouz en Van Halst hebben aandacht voor een heel ander aspect van zijn spel. "Let op zijn omschakeling hier", zegt Boulahrouz bij Ziggo Sport, terwijl onderstaande beelden lopen. "Ik ga niks meer zeggen, kijk gewoon naar hem."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door rio_fer)

Nu is het weer een wereldtopper. Wat is hij nou?

28 november 2021 om 00:13

Sssst dat mag je hier niet zeggen! Het wordt hier niet gewaardeerd als je positief over Frenkie bent….

28 november 2021 om 09:17

Dat gaat wel erg snel inderdaad na weet ik veel hoeveel mindere wedstrijden. Je verwacht van een speler van 86 miljoen dat hij dit wekelijks laat zien

28 november 2021 om 09:56

Je verwacht toch van Japie dat hij een keer niet over zijn prijs begint. Kun je hem ook gewoon een keer credits geven na een goede pot? Nee hè "want 85 miljoen" bahbah. Elk jaar weer Last Christmas van Wham valt nog minder in herhaling dan jij man.. verzin eens iets nieuws..

28 november 2021 om 10:07

Jij bent wel echt een zure gozer zeg, moeilijk om eens positief over iemand te praten?

28 november 2021 om 10:24

Japie heeft toch gelijk ? Gaan we nu ook al een omschakeling balbezit balverlies bijzonder vinden ?

28 november 2021 om 11:15

@bustaramz Hij was nu goed maar dit moet hij toch gewoon veel vaker brengen? Pakweg een Maguire zal ook wel eens een goede pot spelen maar hij is vaker matig dan goed en dan halen mensen ook die 90 miljoen erbij en het argument dat er teveel voor hem betaald is. Waarom zou je je dat dan niet mogen afvragen over die 86 miljoen voor Frenkie als hij het merendeel van zijn wedstrihden matig voetbalt?

28 november 2021 om 11:17

@baradonna Ja dat kan heel bijzonder en vooral heel belangrijk zijn. Frenkie is en verdedigend sterk en opbouwend en heeft een heel goed gevoel voor de ruimte. Dat is een heel bijzondere combinatie. Maar mensen die niet verder kijken dan naar degene die de doelpunten maakt zal dit helaas niet inzien.

28 november 2021 om 11:23

Wubbo Okkels had ook een goed gevoel voor de ruimte maar als voetballer gaat het erom wat je vervolgens met die ruimte doet. Mensen kijken naar wedstrijden en als ze dan een speler iedere keer onnodig lang met een bal zien lopen om vervolgens een risicoloos tikkie breed of terug te geven waardoor hij constant het spel vertraagd dan komt er logischerwijs kritiek. Hij hoeft niet perse te scoren maar een dieptebal af en toe geven of eens in een wat hoger tempo voetballen mag wel verwacht worden van een middenvelder. Zeker van een middenvelder van 86 miljoen. Gisteren gaf hij dan eindelijk wel een keer wat ballen de duepte in masr 9 van de 10 keer doet hij dat niet, dus niet iedereen is gelijk lyrisch na 1 goede wedstrijd. Sperlt hij wekelijks zo dan zullen ook Frenkie zijn criticasters enthousiast over hem zijn. Waarom zou je wel mogen klagen over balverlies of gemiste kansen van Memphis maar niet over nutteloos postbode voetbal van Frenkie?

28 november 2021 om 12:02

"Een steekbal in de ruimte, die is normaal voor Wubbo Okkels."

Hoi, Sierd.

28 november 2021 om 12:07

Ik heb dat commentsar niet gehoord maar mooi dat onze held Wubbo Okkels nog niet vergeten is in Nederland blijkbaar 🙂💪🏻

28 november 2021 om 19:40

@japie. Je bent gewoon overduidelijk geen voetballiefhebber. Je geniet niet van een goede pot van iemand omdat je meteen klaar staat om zn vorm van de laatste weken er bij te halen. Heb jarenlang meegedaan aan die Messi Ronaldo discussie en ben blij dat ik daar gewoon mee gestopt ben omdat ik van beide kan genieten. Misschien komt wijsheid met de jaren maar zou jij misschien ook eens moeten doen. Geniet van het City van Pep ook al zitten daar oliedollars in en vind jij dat het logisch is dat ze de CL wel even winnen. Hij laat ze mooier voetballen dan de vedettes van PSG. Geniet van Frenkie als hij een goede pot speelt. Ook al vind jij dat hij als 24 jarige het team wekelijks moet dragen nu Messi weg is. Zo geniet ik tegenwoordig ook gewoon van Ronaldo die wéér in de laatste minuut de wedstrijd beslist terwijl hij de hele wedstrijd geen pepernoot raakt. Dat is voetbal..

29 november 2021 om 09:08

@bustaramz

Mooi dat je zo eerlijk over jezelf bent. Maar je geeft daarmee dus ook impliciet aan dat jij eerst ook overduidelijk geen voetballiefhebber was, omdat je mee deed aan die kansloze discussies, in plaats van gewoon te genieten van beide toppers. Heel goed van je dat je dat op een gegeven moment afgeschud hebt.

Maar zou het kunnen dat anderen die stap (nog) niet gemaakt hebben, of gewoon op hun eigen manier van voetbal genieten? Ik kan er ook niet zoveel mee om de hele tijd op fouten en tekortkomingen te letten, maar dat is ook een manier van kijken. De profs doen dat ook. Kijken wat er beter kan. Liefhebberij kan op verschillende manieren.

29 november 2021 om 10:32

@vernon

Dat is precies mijn punt Het wordt allemaal een stuk leuker als je niet alleen maar zo negatief bent over alles.

Het zit hem gewoon in de toon van japie altijd. Het is alleen maar zagen om te zagen en hij heeft zijn oordeel al lang en breed klaar over Frenkie. Als je Japie moet geloven heeft Frenkie de afgelopen weken constant een 2 of een 4 gespeeld en was hij de slechtste man bij Barcelona op het veld. Zelfs in een mindere vorm vind ik hem absoluut niet door het ijs zakken. Profs geven inderdaad ook vaak de verbeterpunten van Frenkie aan en natuurlijk moet hij er naar streven om wekelijks doorslaggevend te zijn, maar zij geven ook credits wanneer hij dit verdient.

29 november 2021 om 10:52

Of Ubbo Wokkels, voor de vroegere Donald Duck lezers onder ons

29 november 2021 om 11:41

Ik kijk er juist neutraal naar. Het is hip om pakweg een Memphis na elke mindere wedstrijd af te kraken en neer te zetten als een nietsnut en het is hip om terechte kritiek op Frenkie na elke mindere wedstrijd te bagatalisseren met argumenten als het ligt aan zijn ploeggenoten, je hebt geen verstand van het spelletje of je houdt niet van voetbal

I prefer not to speak, if I speak I am in big trouble.. on topic: moet hij speelde redelijk. Mooie pass of Memphis

Vandaag speelde Frenkie goed, maar laten we niet te positief zijn. Hij moet dit wekelijks laten zien.

28 november 2021 om 00:26

Ik heb het niet gezien hoor, deze wedstrijd, maar het is wel frappant dat hij weer als een wereldtopper wordt gelauwerd, omdat hij 1 goede wedstrijd speelt dit seizoen. Dat hij de overige 15, 16 potten als een natte krant over het veld dwarrelde zegt veel over de objectiviteit op dit forum. Hij moet dit wekelijks laten zien inderdaad, dan kom je in de buurt van een goeie voetballer zijn.

28 november 2021 om 00:53

Als ie slecht is wordt het hier ook gewoon gemeld nu speelde die goed mag ook gemeld worden. Niemand heeft het erover dat ie nu opeens wereldtop is.

28 november 2021 om 01:00

Dus je zag het wel. Vandaag goed, maar hij moet het vaker laten zien. Precies wat barcafan1002 zegt?

28 november 2021 om 01:23

@ylr87: Je hebt dus niet de comments gelezen, maar roept dat niemand dat zegt?

28 november 2021 om 01:25

@Ackaka: ik zag het niet, daarmee bedoel ik de wedstrijd; ik geloof barcafan1002 als hij zegt dat hij goed was.

28 november 2021 om 01:30

De wedstrijd dat hij goed was, vandaag, heb je niet gezien maar dat hij als een natte krant op het veld dwarrelde 15-16x heb je allemaal wel gezien? Ik vind je verhaal absoluut alles behalve geloofwaardig. Zelfs een Frenkie is hele slechte vorm is al een hele goede voetballer. Wat een slap gelul zeg.

28 november 2021 om 01:41

Dat bedoel ik dus precies, je bevestigt het letterlijk en figuurlijjk, myvision.

28 november 2021 om 01:48

Heb je dan verkeerd begrepen qua ik heb het niet gezien deze wedstrijd (blijft lastig via alleen typen). Vandaag eindelijk weer (redelijk) goed, maar moet het idd vaker laten zien. Een wereldtopper is het zeker niet, maar andere kant wordt er ook weer na 1 a 2 slechte potten gezegd (door sommigen) dat hij niks kan.

28 november 2021 om 11:20

Frenkie speelt nooit als een natte krant. Het is lastig met zulke slechte spelers om je heen. Maar Frenkie scoort altijd wel een zesje en is daarom onomstreden bij Barca. OK het laatste jaar speelt hij minder dan je hoopt. Jenhoopt dat hij 7 en 8 en scoort. Maar als een natte krant heeft Frenkie nog nooit gespeeld.

29 november 2021 om 11:43

Waarom klagen we dan wel over Memphis na een mindere wedstrijd terwijl hij het met dezelfde teamgenoten als Frenkie moet doen? Dan mogen we hem dus ook niet meer bekritiseren als we Frenkie niet mogen bekritiseren

28 november 2021 om 02:09

Nee, stel je inderdaad voor dat we een te positieve wereld krijgen.. je kunt beter behoudend en realistisch zijn, dat maakt de wereld zoveel leuker..

Pushberichtje om frenkie. Doet me denken aan 2 jaar geleden. Wat mis ik die tijd zeg! Het leven zonder corona. En dan zat ik altijd te mekkeren op die pushberichten over frenkie, donny en de Ligt. Geef die tijd terug aub, dan mag voetbalzone me doodgooien met dit soort berichten!!

27 november 2021 om 23:59

Jammer genoeg komt die ouwe goeie tijd nooit meer terug heb ik het gevoel..

Althans, wij zullen ons met de tijd gaan aanpassen aan de situatie waarin wij nu leven. Er is geen andere keuze. It is what it is.

De pushberichten destijds over Frenkie, Donny en De Ligt waren echt wel terecht, speelden destijds allen werelds, nu zijn ze al blij als ze een tackel op de bal verrichten of looplijnen hebben, of warm lopen bij United…

29 november 2021 om 09:12

De verwachting is dat in het voorjaar iedereen of gevaccineerd is, of corona gehad heeft. Dan kan de situatie daarna wellicht weer normaliseren. Er zullen vast dingen anders blijven, maar vergeet niet dat we deze zomer ook alweer naar stadions en concerten konden. Dus dat kan volgend jaar ook echt wel weer.

29 november 2021 om 06:36

Ben je nou dit bericht overal waar frenkie bij voorkomt aan plakken, pannekoek?

Frenkie is de enige wereldklasse speler die Barca heeft op dit moment. Probleem is dat je hem wel echt de juiste rol moet geven.

27 november 2021 om 23:52

Fati, Pedri, Araujo en Busquets zijn wereldklasse. Frenkie vind ik van niet. Vandaag speelde hij redelijk, maar in de topwedstrijden wel altijd onzichtbaar.

27 november 2021 om 23:55

Hou toch op man. Frenkie is een van de weinige spelers waarbij je ziet dat hij in elk team mee zou kunnen draaien.

Fati en Pedri misschien over paar jaar. Busquets is klaar. Maar dat zien de mensen niet. Busquets heeft alleen een goede wedstrijd wanneer de tegenstander niet veel druk zet. Aaraujo ook verre van wereldklasse.

28 november 2021 om 00:02

Heb je Busquets op het EK gezien? Als Busquets klaar was, waarom speelt Frenkie dan niet op zijn plek? Dat is toch juist zijn positie. Verder geef ik alleen aan dat Frenkie in topwedstrijden onzichtbaar is. Is niet erg, maar dan ben je in mijn ogen geen wereldspeler.

28 november 2021 om 00:03

Fati en Pedri over paar jaar?

Wat.. als er 1 speler uit de basis moet bij Barcelona voor Pedri zal dat wel Frenkie zijn.

Pedri zou bij heel veel topclubs in Europa in de basis starten. Fati overigens ook.. kom op die 2 zijn inmiddels belangrijker dan Frenkie voor Barcelona.

28 november 2021 om 00:04

Redelijk? Zet gewoon 3 keer Memphis vrij voor de keeper maar omdat hij de grootste kansen mist loopt Frenkie de assists mis. Scoort bovendien de 0-1. Als je van een controleur nog meer verwacht dan zijn je verwachtingen gewoon veel te hoog.

28 november 2021 om 00:48

Tja, tegen Frankrijk en Duitsland speelde hij geweldig. Waren toch echt topwedstrijden. Bij Ajax in de Cl speelde hij ook gewoon geweldig, waren ook top wedstrijden. Vooral tegen Real Marid, toen die Modric alle hoeken van het veld liet zine.
Bij Barcelona is hij degene die vandaag vanuit het middenveld een veld goal maakte. Een hele belangrijke.

28 november 2021 om 01:06

Maar Speedy, daarmee bevestig je toch alleen maar mijn punt mee? Die wedstrijden zijn 2/3 seizoenen geleden. Bij Barca heeft hij geen een topwedstrijd goed gespeeld. Dat maakt hem geen slechte voetballer, maar mag wel genoemd worden. Begint ook op een leeftijd te komen dat hij een dragende speler moet worden.

28 november 2021 om 06:48

Dat je serieus reageert op deze frenkie fanboys!
1tje zegt dat ie bij elke topclub mee zal draaien, bij een Bayern, Liverpool, City, Chelsea, Real etc… zal deze overschatte voetballer gewoon plaats nemen op de bank.
En die andere haalt wedstrijden van ongvr 3 jaar geleden dr bij, daarna geen reet laten zien bij Barca.
Deze gozer is 24 en geen talent meer.
Als dit geen NL se voetballer was maar een fin of een noor dan was het gewoon een middelmatige speler geweet.
Ongelofelijk somige gasten hier op vz

28 november 2021 om 08:20

Araujo??? Heel snel normaal doen.

28 november 2021 om 08:31

Busquets was ook de speler van het toernooi van de Nations League. Je moet wel compact spelen met Busquets en hem verdedigend helpen zoals in het systeem van Luis Enrique. Frenkie kan ook zoveel meer dan hij vaak laat zien. Tegen een aanvallend team als Villareal is hij op zijn best. Ik hoop dat Xavi nu Frenkie kan helpen om zijn potentieel te benutten.

28 november 2021 om 12:29

Frenkie mag hopen ooit het niveau aan te tikken dat Busquets nog altijd laat zien..

zijn eerste goede wedstrijd zonder Messi... moet consistenter worden, als hij het niveau haalt en handhaaft van januari-april kan hij nog een keer een gouden bal winnen

Tot nu toe vind ik Frenkie een voetballer die vooral meegaat in de flow van het team. Wanneer het goed gaat zie je hem floreren en wanneer het fout gaat is hij onzichtbaar. Ik zou graag een Frenkie willen zien die wanneer het slecht gaat met het team opstaat en het team bij de hand neemt. Het spel gaat dirigeren en mensen op hun plek zet. En stopt met het zeiken als een kleuter bij de scheids. Dan kan hij een grote worden.

27 november 2021 om 23:47

Maar dat geldt toch voor meeste spelers? Als het niet loopt als team en weinig beweging van spelers dan gaat een speler niet het verschil maken. Misschien als je van niveau Messi bent.

27 november 2021 om 23:53

Hij bedoeld dat Frenkie geen type voetballer is dat het tempo van een wedstrijd bepaald.

Bijvoorbeeld een Kroos of Modric kunnen dit wel, als zij een off dat hebben voel je dit meteen aan het spel van Real Madrid. Bij Frenkie heb je daar geen last van. Hij gaat met de flow mee.

27 november 2021 om 23:54

Als je voor Barcelona speelt wil je toch wereldtop uitstralen. Spelers als Xavi en Iniesta stonden toch ook niet als Jan Doedel op het veld als het slechter ging? Die zorgden er wel voor dat het dan goed ging. Jij noemt de makkelijkste naam Messi maar het elftal bestond wel uit meer spelers toen die er de schouders onder konden zetten.
En dat verwacht ik ook van een aankoop als Frenkie dat hij meer bepalend gaat worden. De tijd van het inkomen is nu wel voorbij.

27 november 2021 om 23:57Haha, heb jij Kroos en Modric wel eens in een zo disfunctioneel team zien spelen als Barca? Kroos en Modric mogen dan wel wedstrijden bepalen maar zijn nog altijd omringd door ene sterspeler na de andere.

28 november 2021 om 00:01

Origami.

Volgens mij heeft Modric jarenlang bij Tottenham gespeeld en daar was hij ook werelds.

En bij Kroatië lopen er ook niet 10 wereldtoppers naast hem, en toch is hij bepalend, bepaald hij het tempo, is belangrijk. Frenkie is dat allemaal niet, kan geen land/team dragen.

28 november 2021 om 00:17

Alsof er überhaupt iemand in het tempo van Frenkie mee kan. Mensen hou toch op met dat gezeik, Frenkie is gewoon wereldklasse en dat weten ook al die pathetische losers die na elke wedstrijd van Barca samenkomen op Voetbalzone om hem es lekker af te zeiken. Get a life (al is dat waarschijnlijk ijdele hoop).

28 november 2021 om 00:26

Het is een goede speler. Op basis van wat is hij een wereldspeler? Kan je dat definiëren? Ik zeik hem namelijk niet af ik geef hem opbouwende kritiek. Ben zeer benieuwd naar het wereldtop gedeelte wat ik namelijk juist net niet zie.

28 november 2021 om 00:58

@Denn01 Hij is een wereldspeler omdat hij zowel aanvallend als verdedigend top is. Noem 1 speler die zo kan verdedigen als Frenkie en zo creatief is? Modric kroos kunnen niet zo verdedigen als frenkie en Kante is weer minder creatief.

28 november 2021 om 01:12

Wanneer gaan we dat zien in de wedstrijden tegen Real Madrid, Atletico Madrid, PSG en de Bayerns van deze wereld? Dat hij o.a. het team op sleeptouw neemt en dirigeert. Waarschijnlijk ben je snel tevreden. Ik denk als je 100 mensen uit Frenkie of Kante laat kiezen weet ik vrij zeker wie de overhand krijgt. Slecht voorbeeld hoor.

28 november 2021 om 01:35

" Frenkie is geen type voetballer dat een tempo van een wedstrijd bepaald". Toen ik dat las ging ik even huilen en besloot ik VZ maar af te sluiten. Je hebt 't voetbal als spel uberhaupt dan echt nooit echt goed begrepen en bekeken. Als Frenkie bij uitstek een ding ontzettend goed kan en veel doet is dat het tempo bepalen. Ongelooflijk dat je dit kan zeggen haha.

28 november 2021 om 01:48

Dan is dat jouw visie.

Ik volg nu Frenkie sinds dag 1 sinds hij bij Barcelona zit en hij is allesbehalve iemand die een tempo kan bepalen bij Barcelona. Als hij slecht of goed speelt merk je het niet eens, hij is afhankelijk van zijn teamgenoten, als zij goed spelen speelt Frenkie ook goed. Mee gaan met de flow dus.

Misschien was hij bepalend in zijn korte periode bij Ajax, maar dat is hij zeker niet bij Barcelona.

28 november 2021 om 12:00

Frenkie bepaald wel degelijk het spel. 9 van de 10 keer haalt hij namelijk al het tempo eruit met onnodig lang gedribbel dat wordt oogevolgd door een risicoloos passje over twee of drie meter. Gisteren gaf hij voor het eerst sinds hele lange tijd eindelijk weer eens een paar ballen diep. Het zou ook eens tijd worden

28 november 2021 om 01:14

Dit is echt weer zo''n opmerking die komt van iemand die duidelijk Barca niet volgt, gebracht als feit.
Frenkie was dat eerste seizoen samen met Messi en Ter Stegen de enige reden dat Barca niet streed om degradatie. Onder Koeman dat eerste jaar was hij ook overal op het veld te bekennen. Zelfs tijdens zijn beste wedstrijden was er zogenamd kritiek. De slechte wedstrijden in verhouding met de goede wedstrijden zijn echt minimaal en hij haalt altijd wel een 7 met hier en daar een onvoldoende. Het kan sws nog veel beter, maar mensen doen echt alsof hij 3 jaar lang stilstaat ofzo. Frenkie is een van de beste middenvelders ter wereld en technisch bijna perfect. Niet veel spelers komen in de buurt van hem, maar als er van alles speelt bij een chaotische club als Barca, wordt het wel lastig om een wereldniveau te halen elke week.

28 november 2021 om 01:18

Alsof een Xavi, Iniesta of Busquets zich toentertijd enigszins bezighielden of het chaotisch was bij hun club. Ze waren er om te voetballen dus lieten ze dat zien. Ik breng daarnaast niets als feit maar als discussiepunt, begrijpend lezen is ook niet je sterkste vak. Ik ben blij dat je in hem een vaste waarde ziet voor Barcelona. Ik hoop vooral niet voor je dat de berichten dat ze hem willen slijten waar zijn.

28 november 2021 om 10:19

Hier gaan we weer. Volgens sommigen kan hij er niets van (idiote stelling) volgens sommigen is hij een van de besten ter wereld en technisch nagenoeg perfect (even idiote stelling). Naar mijn mening een prima speler maar hij heeft nog niet zijn volle potentie benut. Kan imo bij de beste middenvelders ter wereld horen maar zal dan nog wel even uit een ander vaatje moeten tappen. Zelfs als hij dat doet en dat niveau haalt zal hij door de meerderheid nooit als dusdanig erkend worden heb ik het gevoel vanwege zijn manier van spelen en zijn kwaliteiten. Hij is imo niet erg creatief en het is wel degelijk vooral tikkie breed en tikkie terug maar dat op zich hoeft geen probleem te zijn. Hij is er ook fantastisch in wanneer in vorm. Ja hij speelt op safe in balbezit maar dat is ook een kwaliteit. Hij raakt de bal zelden tot nooit kwijt en dat is niet alleen vanwege zijn behoudende passing, hij is ook moeilijk van de bal te zetten en geweldig in het weg/open-draaien onder druk. Frenkie is naar mijn mening een speler die creatief weinig brengt maar altijd rust brengt in een elftal onder druk. Iemand die zich altijd slim positioneert zodat hij aanspeelbaar is en zelden tot nooit de bal verspeeld. Een ideaal rustpunt in je elftal en een type speler dat je niet mag onderschatten. Een beetje hetzelfde als Witsel op zijn prime maar dan (potentieel) beter en ook dynamischer. Wat betreft die chaotische club: dat weerhoudt jongere en meer onervaren spelers als Pedri, Fati, Araujo en nu ook Gavi er niet van om uitstekend te presteren en hun belofte in te lossen. Is De Jong mentaal zwakker dan volgens jou? Of is dat gewoon een beetje een zwak excuus?

28 november 2021 om 05:02Ja dan moet de coach goed zijn, betere spelers om hem heen staan. Met zo een selectie kan zelfs Messi niet floreren, dus je vraagt wel veel van iemand van 24 jaar. Misschien dat een Maradonna of Johan Cruiff dat had gedaan, maar van een Frenkie kan je dat (nog) niet verwachten. Misschien als de selectie meer ervaren spelers hebben, dit is namelijk veel te jong. Bovendien is Frenkie bij lange na niet wereldtop. Dat kan hij worden als hij 26/27 jaar wordt. Ze hebben gewoon 2 goede verdedigers nodig 2 goede middenvelders 2 goede aanvallers. Iedereen doet alsof alle talenten van Barca uit eigen jeugd er meteen staan of alleen maar omhoog klimmen. Van alle talenten is het maar de vraag of ze over 2 jaar nog steeds basisspelers zijn en of ze uberhaupt doorbreken. Bojan, Cuenca, Dos Santos, Thiago, Fabregas waren ook talenten van Barca, maar in de tijd dat het toen nog betere spelers waren. Moet je nagaan. Nu met sterke opkomende premiere league ga je het gat nooit meer dichten. Bovendien krijgt Barcelona niet de tijd die Ajax wel krijgt. Dat heeft te maken omdat Xavi, Messi, Iniesta het niveau zo hoog hebben gestuwd, dat kan je niet naar beneden schroeven. Barcelona moet spelers aantrekken in de leeftijdscategorie 25 - 28 jaar. Dan kan je bouwen aan de toekomst. Met een Pique en Busquets ben je als club aan het afbouwen. Talenten ontwikkelen gewoon niet goed. Frenkie de Jong was verder geweest als hij een speler naast zich had met meer CL ervaring en die in zijn beste jaren zit van zijn carriere. Nu moet hij ineens de kar zelf trekken. Vorig jaar speelde hij zeker beter met een Griezman en Messi voor zich. Barcelona had nooit een Griezman moeten verkopen, hij was wel goed geweest voor Barcelona (helemaal na vertrek van Messi). Maar goed nu is het steeds aanmodderen en of ze ooit nog finale gaan halen. Druk die media oplegt op talenten kan moordend zijn. Beter halen ze snel een Ziyech en Donny van de Beek.

28 november 2021 om 10:17

Dat soort speler is hij niet. Net zoals 95 procent van alle voetballers. Je verwacht dingen van hem die hij niet kan en dat is niet fair.

Wat mooi zeg.

Een voetballer van 80€ miljoen euro zo ophemelen om zijn looplijnen.

Ze zijn heel snel tevreden daar..

27 november 2021 om 23:59

Waar? Op tv?

28 november 2021 om 00:01

Ik kende deze regel nog niet. Tot welk transferbedrag mag je een speler wel complimenten geven hierom? Het ging hier overigens niet om de looplijnen maar om zijn werkethiek.

28 november 2021 om 00:07

Een jeugdspeler kan je complimenten geven om zijn werkethiek, toch geen speler van 80 miljoen euro die inmiddels Barcelona wel mag dragen.. kom op hé, dit is makkelijk scoren.

Er zijn nog maar een klein groepje nederlanders die frenkie goed vinden, de rest van europa vind hem overschat en gefaald te hebben bij barca. Hij brengt als middenvelder veels te weinig (heb het niet over goals/assists) en zo’n nico, gavi en pedri laten zien veel meer potentie te hebben. Barca zal frenkie komende zomer vrijwel zeker slijten.

28 november 2021 om 00:02

Afgelopen seizoen door de socio's verkozen tot speler van het jaar. Zullen wel allemaal Catalanen met een dubbel paspoort zijn..

Er is geen enkele speler (fati mits fit misschien) die er bij dit Barcelona bovenuit steekt. Zelfs Ter Stegen en Busi zien er vaak twijfelachtig uit. Het is gewoon lastig uitblinken in een elftal dat als los zand aan elkaar hangt. De Busquets, Pedri en Gavi bij Spanje halen ook een veel hoger niveau.

28 november 2021 om 00:13

Gerapporteerd, jij slaat continu de plank mis met je provocerende gezeik.

28 november 2021 om 02:07Zielig om hem te rapporteren omdat hij een menig geeft die je niet aanstaat, omtrent Frenkie. Ik zie gene enkel provocatie in zijn bericht.

heeft hij zeker een goede punt, brengt gewoon te weinig, dicteert niet het spel, zelfs Xavi weet niet wat hij ermee aanmoet en zet hem maar wat dieper..

28 november 2021 om 10:23

Provocerend? Sorry hoor Consy maar ik vind jou veel vaker provocatief uit de hoek komen dan bovenstaand persoon

29 november 2021 om 11:47

Een beetje triest om iemand die een mening heeft over de prestaties van een speler en die netjes met goede argumenten onderbouwd te rappoteren

28 november 2021 om 01:07

Los van dat ik meer van frenkie verwacht (vandaag best goed, maar de rest nog zeker niet en al helemaal in topwedstrijden). Vind ik de argumenten vrij matig zoals vrijwel altijd.

Analist zijn lijkt me trouwens echt super vermoeiend. Je moet iedere week een mening hebben en ook nogeens proberen op te vallen omdat je anders saai bent en niet meer gevraagd wordt. Ze kunnen nu wel zeggen dat De Jong gewoon redelijk was maar daar zit niemand op te wachten natuurlijk. Volgens TV bazen willen we iedere week weggeblazen worden met een over de top mening over voetbal.

Z'n seizoen tot dusver is matig, maar als je ff die aanval terug kijkt waar Memphis die kans verpest en dan nog wil beweren dat je het gigantische talent van Frenkie de Jong niet ziet, ben je niet meer te redden denk ik. Maar goed mensen kijken tegenwoordig voetbal met een excel spreadsheet en dan is het soms lastig genieten van zo'n actie als ie niet in je cijfertjes verschijnt. Motm voor Memphis is daar overigens een mooi voorbeeld van, want mooi dat-ie de winnende maakt, maar mijn God wat was ie slecht verder.

Leuk voor Frenkie en zelfs als hij minder in vorm is, vind ik hem nog van toegevoegde waarde. Doet zoveel loop en verdedigend werk voor het team, maar dat wordt vaak niet herkend. Ik heb weleens het idee dat hij iets meer moet doseren, maar of dat het team ook ten goede komt. Voor mij blijft het een bijzondere speler die onder Xavi vast wel het een en ander oppikt.

Indrukwekkend sprintje terug hoor.
Wat dat betreft heeft De Jong wel wat van Messi. Paar keer goed getimede sprintjes, maar ook heel veel voetbal op wandeltempo.

Frenkie kan ook veel meer bijdragen qua doelpunten en assists als ie hoger staat en het is mooi dat dit nu gebeurt onder Xavi. Die jongen heeft veel snelheid en zou tijdens een counter zeer goed van pas komen door de ruimtes te benutten.

5/6 artikelen omdat barca een keer wint en frenkie een 6,5 speelt. Gaat dit elke week zo?

Inderdaad, buitengewoon! Je ziet niet vaak een voetballer op het hoogste niveau een sprintje trekken. Echt zeldzaam en uniek van Frenkie wenkie zebbie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

258 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 17 2 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren