Benfica speelt tegen slechts negen (!) spelers, van wie twee keepers

Zaterdag, 27 november 2021 om 21:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:14

Benfica zal zaterdagavond een aantal keer met de ogen hebben geknipperd toen Belenenses het wedstrijdformulier invulde. De tegenstander van vanavond kan door een bizarre samenloop van omstandigheden slechts negen spelers opstellen. Twee daarvan zijn opmerkelijk genoeg keeper van beroep. De wedstrijd stond gepland om 21.30 uur en ging gewoon van start.

Liefst zeventien medewerkers van Belenenses - dertien voetballers en vier stafleden - hebben volgens Portugese media positief getest op corona. De club heeft zaterdagavond logischerwijs geen spelers op de bank zitten en moet dus noodgedwongen twee doelmannen opstellen: Álvaro Ramalho en João Monteiro. Laatstgenoemde wordt als veldspeler ingezet. Bovendien treedt Belenenses aan met vijf spelers die hun debuut maken in de Portugese competitie.

Belenenses, de nummer zestien van de competitie, wilde niets weten van afgelasting. "We gaan roeien met de riemen die we hebben en we zoeken naar de best mogelijke oplossing", aldus trainer Filipe Cândido tegenover Record. "Alle energie die het vertegenwoordigen van deze club geeft, moeten de spelers vrij laten komen."

Opstelling Benfica: Vlachodimos; André Almeida, Otamendi, Vertonghen; Lazaro, Weigl, João Mário, Grimaldo; Rafa, Darwin Núñez, Seferovic.

Opstelling Belenenses: Álvaro Ramalho; João Monteiro, Calila, Henrique Pires, Trova Boni, André Lopes, Kau, Rafa Santos, António Montez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door ziyechgoat)

Dan last je het toch af...

27 november 2021 om 21:42

Klopt; er is toch een regeling van bij zoveel Corona gevallen in een club, wordt het uitgesteld? Als je nog maar 9 veldspelers hebt lijk mij de grens bereikt..

27 november 2021 om 21:45

7 veldspelers zelfs, er zijn 2 keepers opgesteld

27 november 2021 om 22:08

Ze kunnen het toch gewoon aanvulllen met jeugd van 16-20 jaar? Of is dat lef typisch nederlands?

27 november 2021 om 22:16

Precies wat je zegt MrBoity. Is echt lachwekkend dat een club op het hoogste niveau met 7 spelers en 2 keepers speelt, terwijl er genoeg jeugd zou moeten zijn om tegen Benfica 2/3-0 te verliezen. Het staat inmiddels 6-0 in de 40e minuut.

27 november 2021 om 22:59

Er staan er sowieso 3 in van o23. Maar als het zou kunnen hadden ze het wel gedaan. Of denk je dat ze een 2e keeper in het veld een beter idee vonden?

27 november 2021 om 22:22

Haha idd. Staat nu al 7-0 in de rust…

27 november 2021 om 22:22

Dat is lastig als je de wedstrijden verkoopt om uit te zenden en als alles logistiek al geregeld hebt. Je hebt als club natuurlijk nog voldoende spelers die je in kan zetten en anders doe het belachelijk qua jeugdopleiding.

Wat ik dan niet snap is dat als er zoveel corona is daar, dan is het toch een kwestie van tijd dat die andere 9 het ook hebben en dus weer verder overdragen?

27 november 2021 om 21:43

Nee want die zijn negatief getest, en de positief geteste in quarantaine. Uiteindelijk kunnen die negatief geteste het ook krijgen bij bijv boodschappen doen, maar op dit moment zijn ze negatief dus mogen ze spelen

27 november 2021 om 21:44

Dit was het voorbeeldland vanwege de vaccinatiegraad, maar inmiddels lopen de cijfers ook in Portugal snel op en kwamen ook zij twee dagen geleden met nieuwe maatregelen. Verder raakt natuurlijk niet iedereen besmet. Volgens mij laten topsporters zich ook testen, dus ik verwacht niet dat er bijzonder veel aan de hand is.

27 november 2021 om 22:43

En dat is het nog steeds. Portugal heeft al een tijd rond de 3200 besmettingen per dag. Dit was voor de winterperiode ingecalculeerd. De ziekenhuizen kunnen de opnames makkelijk aan en IC's al helemaal. Dat de Portugese overheid nieuwe (voor Nederlandse begrippen) relatief lichte maatregelen heeft getroffen, komt omdat daar veel eerder wordt ingegrepen om erger te voorkomen. Met ruim 3000 besmettingen per dag zouden wij hier in NL op de bar staan te dansen. Dat er toevallig bij Belenenses een flinke uitbraak is, staat los van de werkelijke algehele situatie.

27 november 2021 om 21:44

Wat ik niet snap 99% is volledig gevaccineerd in portugal, hoe kunnen er dan nog zoveel besmettingen zijn dan? Was laatst een artikel ze kunnen niemand meer vinden om te vaccineren, ze dragen nog steeds mondkapjes, hoe dan? Mensen word wakker vaccin werkt niet.

27 november 2021 om 22:11

@hypocrieten - Het werkt aantoonbaar wel, maar het is niet het wondermiddel dat overheden nog steeds willen doen geloven. Verder gebeurt er momenteel niet iets wat 'je' in april al niet zag aankomen. Ze vegen massaal hun eigen straatje schoon, maar inmiddels moeten we gewoon concluderen dat dit virus op globale schaal vreselijk slecht word aangepakt. De nevenschade is inmiddels groter dan de gezondheidsschade van het virus zelf, althans; dat is mijn mening.

27 november 2021 om 22:13

Met het vaccin kan je nog wel Covid krijgen, maar de kans dat je op de IC belandt, wordt er drastisch mee verlaagd. De IC wordt nu voor het grootste deel bezet gehouden door niet-gevaccineerden, ondanks dat slechts 10 procent van de mensen niet gevaccineerd is. Dus het vaccin werkt duidelijk wel.

27 november 2021 om 22:29

Word wakker? Alsjeblieft, hou toch eens op met die onzin. In een volgende post ga je ons zeker allemaal schapen noemen. Ik ben het zo zat dat die antivaxers en complotdenkers denken dat zij alwetend zijn. Bah bah bah! Ach het zegt ook wel genoeg dat je geloofd met een d typt... zucht

27 november 2021 om 22:33

Je hoeft niet alwetend te zijn om te zien dat het niet werkt. We hebben geen vaccin nodig die (minder ziek maakt) ff tussen haakjes, we hebben een vaccin nodig die corona doet verdwijnen. Je hebt je 1e prik gehaald, je hebt je 2e prik gehaald, je hebt je boosterprik gehaald, maar je bent positief getest op corona hoe dan? 😂😂

27 november 2021 om 22:33

Kijk anders maar naar Portugal, het voorbeeld dat je zelf aandroeg. Ze dragen daar nog weliswaar mondkapjes, maar de ic's liggen niet vol met Coronapatienten (op dit moment slechts 72 patienten) en alle clubs en openbare gelegenheden zijn gewoon open. Dat had hier ook kunnen zijn, als hier ook meer mensen zich hadden laten vaccineren.

27 november 2021 om 22:50

Ze hebben extra maatregelen getroffen omdat ze daar veeeel eerder optreden dan in NL. Dat heet leiderschap! En natuurlijk stijgt het. Dat was voor de winterperiode voorspeld en ingecalculeerd. NL kan alleen maar dromen van 3200 besmettingen per dag. En een lage besmettingsgraad betekent niet dat er hier en daar uitbraken zijn zoals nu bij Belenenses.

27 november 2021 om 22:55

@ hypocrieten: Ja maatregelen zijn aangescherpt, maar alles is nog steeds open. Je hebt alleen bij nachtclubs en grote evenementen een negatief testbewijs nodig en een mondkapje. Honderd keer beter dan de situatie die we hier hebben.

27 november 2021 om 22:57

@hypocrieten google "dunning-kruger" deze man heeft helemaal voorspeld wat er ging gebeuren

27 november 2021 om 23:10

@hypocrieten, het vaccin werkt wel. Alleen het vaccin werkt helaas niet zo goed als iedereen zou willen. Ik had ook graag gezien dat we met een prik van alle ellende af zouden zijn. De praktijk blijkt weerbarstiger. Neemt niet weg dat de ellende nog vele malen groter zou zijn als de groep ongevaccineerden nog groter zou zijn dan momenteel het geval is.

27 november 2021 om 23:14

@hypocrieten, heel gevaarlijk om met zo weinig kennis dit soort dingen te roepen. Het vaccin werkt niet om alles weer naar de normale situatie te dirigeren, maar zeker wel als het gaat om mate waarin iemand ziek wordt. Mijn afdeling heeft totaal geen last van Corona qua drukte, maar wel als het gaat om het traject wat ouder nu gesplitst moeten doorlopen voordat hun kind geopereerd kan worden. Dat houdt in dat er maar een ouder aanwezig mag zijn bij een preoperatief spreekuur. Dat is vrij heftig als het gaat om kinderen die behandeld worden in het Kinderthorax Centrum. Ik walg er dan ook van als je merkt dat een groot percentage dat op de IC terechtkomt ongevaccineerd zijn. Zonder die mensen zouden de maatregelen zo streng niet nodig zijn en mensen als jij zorgen ervoor dat men zich niet laat vaccineren. Het zal niet lang duren voordat wij ook moeten inleveren om ervoor te zorgen dat ongevaccineerden een plek hebben op de IC en wij ingrepen zoals het sluiten van een VSD moeten uitstellen, omdat wij minder intensieve zorg kunnen bieden na de operatie. De ouders van kinderen op de wachtlijst danken egoïstische mensen als jij.

28 november 2021 om 02:28

Da s een aanname die de Jonge ook aanhangt. Maar best eens o juist kan zijn; als negatief geteste ongevaccineerde bij een concert....ben ik niet degene die andren besmet. Dat zijn echt ongeteste gevaccinderden....

28 november 2021 om 07:11

Zoek op google khadafi over virussen en vaccins. Hij heeft ons hiervoor gewaarschuwd.

28 november 2021 om 07:40

@Martin, wat mij betreft is het probleem tweeledig. Namelijk ongeteste mensen die het virus verspreiden (zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd) in combinatie met ongevaccineerden die niet beschermd zijn én een vaccin wat niet 100% werkt. Maar kijken we dan vervolgens naar de IC-bezetting, dan zien we dat die relatief kleine groep niet-gevaccineerden toch wel een heel groot deel van de capaciteit bezet houden. Oplossing van massaal testen voor een evenement geloof ik persoonlijk niet zo in, volgens mij is het aantal besmettingen als gevolg van evenementen vrij beperkt gebleven toch? Ik zie meer heil in het vergroten van de vaccinatiegraad, al zal ook dat er niet voor zorgen dat corona geheel verdwijnt.

28 november 2021 om 07:45

Even het volgende, ongevaccineerde die corona hebben gehad maar niet op de ic of in het ziekenhuis zijn beland, waarom zouden die zich dan nog laten vaccineren? Het doel van vaccineren is toch de druk op de zorg verminderen? Ik heb corona gehad was voor mij een griepje ben niet in het ziekenhuis beland. Ik ken mensen die corona hebben gehad, denk dat als ze een scheet hadden gelaten het nog heftiger was dan corona. Waarom zouden die mensen zich laten vaccineren dan? Je mag die van mij hebben.

28 november 2021 om 08:02

Wat is je punt? Er zijn meerdere personen die wel eens gewaarschuwd hebben voor een komende pandemie. Wat ook niet zo'n heel gewaagde voorspelling is als je de geschiedenisboeken er op naslaat. Overigens kom ik minstens zoveel bevestigde fake news berichten tegen als ik de zoekterm gebruik die jij aangeeft. Wat overigens wel vervelend is, want het wordt steeds moeilijker om na te gaan welk bericht fake is en welk bericht niet.

28 november 2021 om 08:09

@hypocrieten, volgens mij is het hele punt van bijvoorbeeld 2G dat ook personen die 'genezen' zijn minder 'gevaar' vormen. Maar tevens is bekend dat je voor de tweede keer corona kunt krijgen. En daartegen zal een vaccin nog steeds meer bescherming bieden dan wanneer je zonder vaccin rondloopt. Ik vind je manier van praten nu overigens een stuk prettiger dan gisteravond. De discussie en het probleem is simpelweg veel complexer en genuanceerder dan jij in eerste instantie schetste. Uitspraken als "het vaccin werkt niet" zijn simpelweg niet waar. Geldt overigens ook voor "het vaccin lost al onze problemen op", ook dat is niet waar en zie ik geregeld voorbij komen. Inmiddels is wel duidelijk dat de oplossing niet voor het grijpen ligt. Wereldwijd stoeien we met dit probleem.

28 november 2021 om 09:45

@Hypocrieteb Gevaccineerd zijn betekent ook niet dat je helemaal geen Corona op kan lopen. Dat is ook nooit beweerd. Wel dat als je gevaccineerd bent dat je 25 keer minder kans hebt om op het IC te belanden. Een corona besmetting an sich voor iemand die er niet ernstig zal worden is geen probleem mits die het niet verspreid. Het gaat echt om de capaciteit en de druk op de zorg deze pandemie. Corona gaat niet meer weg. Dus moeten we er voor zorgen dat we daar weerstand voor tegen op bouwen. Daarbij helpt het vaccin

27 november 2021 om 21:45

Die 9 hebben wellicht al eerder corona gehad. Bij negatieve test hebben ze het niet.

Was mooi geweest als Benfica zou zeggen wij spelen dan ook met 9 man..

27 november 2021 om 21:46

Als je op nuPUNTnl kijk bij opstellingen lijkt het alsof ze 6 tegen 6 spelen haha

27 november 2021 om 22:24

Ja of als Benfica 2 reservespelers afgestaan zou hebben.

27 november 2021 om 22:52

Belennes wou het verzetten, benfica wou dit juist niet. Daarom word er gespeeld. Dat je het niet wil uitstellen endan ooknog een team met 9 man afslachten ipv rustig 2/3-0 winnen... tjaaaa.

27 november 2021 om 23:00

Waar haal je dit vandaan?

27 november 2021 om 23:09

Is gewoon totaal niet waar. Waarom schrijf je iets wat je helemaal niet weet? Waar haal je het vandaan? Benfica wist dat er problemen waren, maar niet hoe de situatie exact was. Zij werden verrast. Ook het publiek wist het niet precies. Iedereen spreekt van schande ook Benficafans. De Liga of de DGS, het Portugese RIVM, hebben hier enorme steken laten vallen. Gênant gewoon. En daarbij het was juist de voorzitter van Belenenses die zei: we gaan dit gewoon doen.

Dit kun je toch niet door laten gaan hahaha

Bizar dat deze wedstrijd doorgaat. Competitievervalsing.

Ben benieuwd wat voor toto uitslag dit gaat worden,
Maar respect dat ze niet voor de makkelijke oplossing gaan en durven te spelen!
Al is het natuurlijk helaas kansloos

27 november 2021 om 21:42

Niet bepaald eerlijk voor de andere ploegen in de titelstrijd, dit is natuurlijk een makkelijke overwinning voor Benfica

Is er nergens een jeugdspelertje die zin heeft om mee te doen?

Dit kan niet waar zijn. Als voetbalbond moet je oog hebben voor dit soort omstandigheden en de wedstrijd aflasten

En ze staan al 1-0 achter na een eigen doelpunt in de eerste minuut, het wordt een lange avond voor hun😅

De eerste lag in de eerste minuut al in het netje. Kan wel eens een korfbaluitslag worden

27 november 2021 om 21:48

Gokken op +10 en pakt mooi geld hoor.

En dan om het extra zuur te maken is de 1-0 van benfica een eigen doelpunt haha

Doet me wel denken aan voetballen op zondag.. Te laat, verslapen of nog halfzat

Als het grote Benfica een beetje waardigheid toonde dan traden ze ook met 9 man aan.

Competievervalsing! Had gewoon afgelast / verplaatst moeten worden!

0-7 eerste helft al.... Waarom vonden ze het een goed idee om deze wedstrijd door te laten gaan?

Schandalig dat Benfica niet een beetje gas terugneemt en bij rust al 0-7 voor staat. Met 0-3 bij rust de 3 punten gratis meekrijgen en beetje uittikken is toch niets mis.

Het staat al 0-7 en Benfica speelt niet eens voluit...

Zo wil ik niet dat ze winnen hoor. Beste is gewoon de wedstrijd verzetten.

Wat zal men bij Sporting CP en Porto denken van dit staaltje competitievervalsing? Dit kun je toch niet maken man, Benfica knalt er gewoon even ongegeneerd +15 doelsaldo bij in een pot tegen 2 keepers en 7 veldspelers. Kan echt niet dit. Schande dat de bond dit toestaat...

De hoogste score ooit in de Portugese competitie is 13-1. Dat wordt vandaag stevig aan het wankelen gebracht

Ik begrijp niet helemaal hoe het kan dat ze maar 9 spelers overhouden, als hierboven staat dat er maar 13 spelers positief getest zijn. Ervanuitgaande dat een gemiddelde selectie ongeveer 25 spelers heeft, nog los van het -23 elftal of -19 zouden ze toch op zn minst een volledig elftal op moeten kunnen stellen.

27 november 2021 om 23:29

@maroc, wel interessant om eens op te zoeken. Er is veel gaande bij Belenenses, onder andere dat het eerste elftal volledig is afgesplitst van de rest van de club. Feitelijk zijn er twee clubs ontstaan, namelijk Belenenses SAD en Belenenses. Eerstgenoemde is het team dat in de hoogste afdeling speelt, maar die hebben dus geen jeugdspelers o.i.d. die ze kunnen inbrengen. Echt een bizar verhaal.

Bizarre beelden. De 9 spelers blijven al minutenlang in de kleedkamer en komen het veld niet meer op na de rust. De spelers van Benfica zijn opnieuw begonnen met warmlopen... Ben benieuwd of er nog gevoetbald gaat worden.

27 november 2021 om 22:52

Publiek vertrekt.... ook Benficafans. Maar de spelers van Belenenses komen terug op het veld.

27 november 2021 om 22:53

Momenteel zijn er zelfs 2 spelers achtergebleven in de kleedkamer..

Haha bizar zeg, de scheidsrechter en grensrechters schudden elkaar de hand, Benfica wordt geinformeerd dat de wedstrijd over is en de fans lopen het stadion uit, vervolgens komen de spelers alsnog op. Het zijn er geen 9 meer, maar 7. Bij het nemen van de aftrap gaat gelijk een van de spelers zitten en geeft aan een blessure te hebben opgelopen.. to be continued!

7 spelers van Belenenses nu op het veld. Ze laten zich expres vallen. Om de wedstrijd af te gelasten.

Wedstrijd is nu definitief gestaakt

En de wedstrijd is inmiddels gestaakt. Jammer, had net de popcorn erbij gepakt

Echt vreemd dus ze konden ook geen spelers van de 021/19 of zelfs 017 gebruiken????? Dit is toch wel heel zielig

Gewoon competitie vervalsing. Tuurlijk had deze wedstrijd nooit gespeeld mogen worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto5338
3.Benfica4436
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Gonçalo RamosAanvaller152
ÉvertonAanvaller152
R. YaremchukAanvaller136
Helton LeiteKeeper10
M. SvilarKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren