Henk de Jong: ‘We moesten wel winnen, want Ajax moet niet verder uitlopen’

Zaterdag, 27 november 2021 om 09:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:02

SC Cambuur boekte vrijdagavond bij NEC de vierde competitiezege op rij: een clubrecord in de Eredivisie. In Nijmegen eindigde het duel tussen de twee gepromoveerde clubs in 2-3. Daardoor is Cambuur naar de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie geklommen, al is dat voor Henk de Jong geen reden voor een feestje.

“We moeten gewoon rustig blijven. Wedstrijd tot wedstrijd. We staan vierde, dat is nog nooit gebeurd denk ik. We moeten nog tien punten halen, dan gaan we in de polonaise”, benadrukte de trainer van Cambuur in gesprek met ESPN. "We hebben gewonnen. En we moesten ook winnen, want Ajax moet niet verder uitlopen. We lopen in, alleen op doelsaldo moeten we nog wat inlopen", zei hij met een glimlach.

Cambuur stond halverwege nog op een 2-1 achterstand in Nijmegen, maar draaide het na rust om. De noorderlingen hadden niets te klagen over de ruststand. "We kunnen na een kwartier met 3-0 achter staan. We hebben geluk dat het 2-1 staat bij rust, toen kon ik ze in de rust op hun flikker geven. We moesten veel fanatieker spelen. En toen draaiden we het om op karakter."

Cambuur staat op de ranglijst alleen nog onder de traditionele top drie: Ajax, PSV en Feyenoord. Met 24 punten uit de eerste 14 duels is de Friese club de best presterende promovendus sinds Vitesse in 1989/90.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door marnix88)

Was een heerlijk interview met hem. Vind hem af en toe wel een dorpsidioot en zegt soms teveel uit emotie, maar kan dat ook wel weer waarderen. Geeft de eredivisie meer kleur! Daarnaast doet Cambuur het natuurlijk echt heel goed.

27 november 2021 om 11:09

Denk Henk de jong om de ritel mee te kunnen draaien met ajax en de krachtmeting 😜

nu is het wachten op de eerste die alleen de titel heeft gelezen...

toch wel erg knap van Cambuur, touwens ook van nec na de eerste spelronde tegen Ajax dacht ik zeker te weten wie er onderaan zou eindigen. maar terug op Cambuur ,heel knap kijken hoelang ze het vol kunnen houden. denk er aan Henk de jong die de internationale pers te word stat voor een Europa league duel. Goud.

27 november 2021 om 10:03

Elk beetje ontwikkeld mens kan echt wel inschatten dat dit met een knipoog is gezegd.

27 november 2021 om 10:10

je zal je hier verbazen op de site Ducktaildo haha

27 november 2021 om 10:06

Clubs die net gepromoveerd zijn doen het altijd leuk 1 jaartje daarna zakt het vaak weg en staan ze waar ze horen zie Sparta.

27 november 2021 om 10:11

Is ook zo. net zo als je vaak een club de eerste seizoenshelft heel hoog staat en dan weg zakt.maar zou het toch wel grappig vinden als ze het vol zouden houden.

27 november 2021 om 17:35

Nadeel is als je het nu zo goed doet heb je kans dat je in de winterstop al leeggekocht wordt. Ik ben Cambuur supporter, maar wat Henk zegt, je moet gewoon strijden voor die 34 punten. We hebben eerder gezien toen Rusnak verkocht werd aan Groningen hebben we 2e seizoenshelft bijna geen punt meer gepakt, terwijl we het 1e seizoenshelft de pannen van het dak speelden.

Raak je de beste spelers niet in de winterstop kwijt dan is het aan het einde van het seizoen en dan is het weer spannend wie we kunnen terughalen. Maar dat is het nadeel van boven het maaiveld uitkomen.

Wel een mooie reactie, nadat half Nederland achter hem aan zat vanwege zijn uitspraken rond het duel met Ajax zelf! Eerst was hij nog gek en een slechte trainer en nu zal hij wel een van de beste trainers van Nederland zijn. Goede prestatie van Cambuur!

27 november 2021 om 15:13

Sterker nog, hij is een van de betere trainers. Ik ken weinig trainers die uit dat materiaal zoveel rendement halen. Kijk naar de begroting van Cambuur en dan de prestaties van de ploeg. Dat is gewoon een topprestatie. Met name de spelopvatting en de mentaliteit is goed bij Cambuur en dat is de verdienste van de trainer. Als ik dat vergelijk met SC Heerenveen... Johnny Jansen wist met Siem de Jong en Schöne (en de rest van het talent) in het elftal niet eens zo'n resultaat neer te zetten.

Wat een dwaas joh, die denk serieus dat Cambuur kampioen gaat kunne zijn hahahaha. Niet normaal. Ze worden hooguit linkeerijtje man.

27 november 2021 om 10:10

Ah! Daar is de eerste titellezer

27 november 2021 om 10:12

hier had ik voor gewaarschuwd

27 november 2021 om 10:31

En daar wil je nu zeker een sticker voor?

27 november 2021 om 11:06

alleen als ik hem zelf mag uit zoeken.

27 november 2021 om 10:35

Lezen is ook niet aan iedereen besteed

27 november 2021 om 11:19

Hou op, je het al een mening, als je het stuk lezen moet je die misschien ook nog gaan aanpassen

27 november 2021 om 11:05

En dan noem je Henk een dwaas😂

27 november 2021 om 11:07

Hahaha inderdaad. Ik hoop van harte dat Berserko sarcastisch is maar dit slecht overbrengt, anders is het wel echt next level domheid zijn reactie xD

27 november 2021 om 16:15

Gezien zijn balkje denk ik dat hij het serieus meent😉

27 november 2021 om 17:37

Gezien het taalgebruik zou ik ook gokken dat het serieus is.

Dit is echt iemand die thuis een heel lijstje met dit soort semi grappige uitspraken heeft liggen die hij kan gebruiken in interviews om zo goed mogelijk over te komen bij het algemene publiek.

27 november 2021 om 10:32

Of hij is gewoon gevat en ad rem..

27 november 2021 om 10:38

Jij bent echt iemand die thuis een heel lijstje met opmerkingen hebt liggen die je kan gebruiken om iemand die een interview geeft zo negatief mogelijk over te laten komen bij het VZ publiek terwijl het gewoon grappig bedoeld is.

27 november 2021 om 10:41Benzema. En dan nog. Hij heeft ze in ieder geval. Ik luister hier liever naar dan van die kleurloze trainers die met een heel lang verhaal niets zeggen. En je kan zeggen wat je wil maar tot nu toe doen ze het heel leuk zonder afbraakvoetbal.

27 november 2021 om 12:43

Wat een zuur leven moet je hebben als je zo in het leven staat. Jij vertelt nooit een goede mop door die je hebt gehoord? Zo wel, dan zou ik mezelf aanklagen voor plagiaat als ik jou was.

Na die 9-0 tegen Ajax werd die gozee uitgekotst vanwege zijn tactiek, en hadden ze het over campingelftal etc. Nu sta je gewoon 4e als promovendus. Je kan zoveel complimenten krijgen voor het spel van GAE tegen Ajax, maar krijg ik toch liever een pak slaag om vervolgens 4e te staan.

27 november 2021 om 11:36

Ik sta liever vierde zonder pak slaag.

27 november 2021 om 13:28

Precies. Gewoon lekker je eigen spelletje spelen (uiteraard wel kleine aanpassingen op basis van de tegenstander) zal op de lange termijn altijd beter werken dan constant ander spel willen spelen als een tegenstander op papier beter is.

27 november 2021 om 13:56

Je kunt ook gewoon beide doen. Tegen Ajax ff aanpassen aan de tegenstander en daarna weer je eigen spelletje spelen.

27 november 2021 om 17:41

Waarom zou je dat doen, dit zijn de wedstrijden dat je op je bek mag gaan, waar je je pijnpunten kan ontdekken. Blijkbaar raakt iedereen altijd snel in paniek, maar je weet dat je gaat verliezen of maximaal(met heel veel geluk) een punt gaat pakken. Leer dan van die wedstrijd om beter te weten wat je hebt tegen de tegenstanders waar je wel van moet winnen.

Daarnaast ging in die wedstrijd ook alles erin, de week erna speelde ze (dacht ik) tegen fortuna wat 5-0 is geworden maar had ook 10 - 0 kunnen zijn als ze even veel geluk hadden die wedstrijd. Cambuur had gewoon de pech dat ze nu tegen een ontzettend goed Ajax voetbalde die ook nog eens zijn dag had, niks meer niks minder.

27 november 2021 om 13:58

Precies. Liever 1 keer 0-9 verliezen en m’n eigen spel blijven spelen dan 9 keer met 1-0 verliezen en je continu aanpassen. Henk heeft een visie, en daar blijft hij aan vasthouden

Mensen die ons spelletje kleur geven. Je gaat ze pas missen als ze er niet meer zijn gek genoeg.

Je kan zeggen wat je wil van deze trainer, maar hij wil te allen tijde het publiek vermaken en speelt daar ook naar
Ik denk plots terug aan Aouassar? Of zo die tegen een journalist zei; ik speel niet om jouw te vermaken. Domme opmerking die precies het spel dat Sparta ook speelde weergaf namelijk laf en vol op de verdediging
Ik mag hopen dat clubs als Cambuur, Willem 2 en nog een paar hoog eindigen

27 november 2021 om 11:54

Gert-Jan Verbeek was in die periode wel heel erg bezig zichzelf te profileren als wedstrijdanalist volgens mij.. was juist blij met zo’n reactie als die van Adil

27 november 2021 om 13:28

Wat Verbeek dat zou kunnen, dat weet ik niet, maar ik vond Aouassar onbeschoft en hij had/heeft niet door dat je speelt voor iedereen en het meeste voor je eigen publiek/fans.

27 november 2021 om 17:49

Dat was tegen Gert-Jan Verbeek na een wedstrijd dit seizoen toch? Die had er toen wel vaker een handje van om spelers even ‘aan te pakken’ langs de lijn. Vorig seizoen dacht ik met Peters van Willem II, met Pröpper had hij toen ook zo’n moment en toen kwam Auassar en die was het zat denk ik.
En wat Auassar betreft heeft hij wel een punt. Wat boeit hem het nou hoe het publiek naar Sparta kijkt? Als ze erin blijven, zijn alle Spartanen tevreden en hoor je ze niet

NEC had veel meer vediend. Alle drie de tegengoals zo makkelijk weggegeven.
Als NEC een of twee routiniers er bij had gehad. Hadden ze deze wedstrijd binnengesleept.

Zou die Hugo Borst Henk de Jong nu nog een pannekoek vinden?

We leven natuurlijk ver boven ons stand maar er zit wel degelijk een goede visie en idee achter anders kan je zo hoog niet staan ,je kan een paar keer geluk hebben maar geen 10 keer.

Cambuur profiteert optimaal van een zwakke subtop.
Henk de Jong is nog steeds een zwakke trainer ondanks de hoge klassering.

27 november 2021 om 13:57

Henk de jong laat Cambuur al jaren goed voetballen. Dit is niet iets van dit seizoen. Maar ga het maar naar beneden praten…..
Henk is een goede trainer.

27 november 2021 om 15:29

Inderdaad, ik vind dat Cambuur attractief voetbal speelt en dat is de verdienste van Henk. Er wordt met een hoge intensiteit gespeeld en er wordt veel inzet getoond.

27 november 2021 om 17:46

Henk de Jong heeft Cambuur al 2x laten promoveren, waarschijnlijk al 2x laten handhaven in de eredivisie(vanuit gaande dat ze het dit jaar doen), 1x Kampioen en eigenlijk 2x als je het corona seizoen meetelt waar ze haast al voor 90 zeker kampioen waren. En dat allemaal met attractief voetbal, en in de KKD niet de hoogste begroting en in de Eredivisie zelfs de laagste en dan kom je met z'n opmerking zonder onderbouwing....ik vermoed dat jij zelf je post als enige geliked hebt.

Haha leuk interview!

Ben benieuwd hoe lang ze het kunnen volhouden.

Ik vind wat van deze man……en het is niet negatief. Wat een topgozer.

Eerlijke humoristische vent !

Als cambuur volgende week ook wint, gaat hij nog zeggen dat ze revanche op ajax gaan nemen en ook met 9-0 gaan winnen hahaha

Wel zonde dat deze man coach is van zo'n kleurloos clubje in een kleurloos stadje. Ik zou hem graag bij een club als fc utrecht of AZ zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse36-1
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller183
T. BoereAanvaller143
S. StevensKeeper200
A. BanguraVerdediger183
R. UldriķisAanvaller135
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

33 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren