Is Ajax straks dief van eigen portemonnee? ‘Ze tekenen dan toch niet bij’

Zaterdag, 27 november 2021 om 07:31 • Laatste update: 07:53

André Onana leek op 31 januari van dit jaar tegen AZ zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. De doelman weigerde bij te tekenen, een zomerse transfer bleef ook uit en hij zat een dopingschorsing uit. Toch maakte Onana ondanks een aflopend contract afgelopen woensdag tegen Besiktas in de Champions League zijn rentree onder de lat en Erik ten Hag noemde het opstellen van Kameroener ‘het beste voor Ajax’. De vraag is of dit uit zakelijk oogpunt ook verstandig is, daar Ajax met andere contractsituaties in de maag zit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Lastige keuze als je in cl wordt uitgeschakeld doordat je niet opstelt dan kost het ook veel geld, dan maar voor het sportieve en resultaten boeken. En feitelijk doen ze niets verkeerd, het is hun recht om een contract niet te verlengen.

27 november 2021 om 08:22

juist zo is het, Ajax is een voetbalclub en geen beleggingsinstituut.

27 november 2021 om 11:24

Als voetbalclub moet je beleid voeren en lastige keuzes maken hoort daarbij. Ik ben het met van Halst eens dat je het per situatie moet bekijken. Nous die zowat zijn hele leven bij Ajax rondloopt, prijzen heeft gewonnen en een halve finale CL op zijn cv heeft staan is wel wat anders dan Gravenberch die straks met een hoop onzin weigert te verlengen. Die laatste mag van mij een compleet seizoen terug naar Jong Ajax als hij niet verlengt.

Als een voetbalclub zich hier niet druk om maakt loop je op lange termijn enorm veel inkomsten mis en ga je vanzelf weer terug naar een voetbalclub met namen als Ebecilio, Boilesen, Kuffour, Luque e.d. Het eerste wat je dan terecht hoort is dat Ajax slecht beleid voert.

27 november 2021 om 10:36

De situatie van Onana is denk ik voor mij en vele fans anders dan die van Mazaroui en Gravenberch. Het had wat mij betreft Onana gesierd als mens wanneer hij zijn contract had verlengt en zodoende nog iets had opgeleverd was zijn schorsing er niet geweest en hij was dan transfervrij weggegaan, dan is het maar zo. Dan hadden de supporters in de JCArena voor hem gestaan. Dat zullen we voor Nous zeker doen, want die heeft genoeg voor ons betekend. Deze twee spelers zijn op hun positie wel de beste en ze leveren je zodoende indirect met hun inzet alsnog heel veel geld op en/of kunnen nog wat geld opleveren. Dan ben je ergens gek als je iemand salaris betaald, dat je er dan geen gebruik van maakt. Gravenberch vind ik nog te jong om al te gaan. Ik vind hem er helemaal nog niet met kop en schouders bovenuit steken en dat behoor je in Nederland toch echt wel te doen, wil je je bij de top kunnen aankloppen. Maar opstellen moet je ze gewoon altijd. Het sportieve gaat wat mij betreft altijd voorop. De beste moet op het veld staan, ongeacht de contractduur.

27 november 2021 om 11:02

Onana wilde met een jaar verlengen alleen Ajax wilde dat niet doen, die wilden minimaal meerdere jaren erbij. Dus ook Ajax heeft er schuld aan dat de contract verlenging er nog niet is, en waarschijnlijk nooit, gaat zijn.

Overigens doet Ten Hag dit in mijn ogen altijd wel goed. Die vindt dat hij er niks mee te maken heeft en stelt gewoon de sterkste op.

27 november 2021 om 11:20

Dat is mij even ontgaan, naja in dat geval: gegokt en verloren.

27 november 2021 om 12:56

Onana heeft Ajax nagenoeg niks gekost en jaren naar tevredenheid gefunctioneerd. Hij handelt gewoon binnen de regels. Als Ajax iets had willen ondernemen na zijn doping gebruik dan hadden ze hem gelijk moeten ontslaan. Maar Ajax wilde graag nog wat verdienen en hebben hem dus in dienst gehouden, in die zin verschillen Ajax en Onana niets, ze handelen beide uit eigen belang en zijn volledig financieel gefocust.

27 november 2021 om 10:37

Gelukkig is het grootste gedeelte alweer verdient en geloof ik totaal niet in een halve finale of iets dergelijks. Net zoals Onana niet hoeft te verlengen hoeft Ajax hem dus ook niet op te stellen.

27 november 2021 om 10:57

Maar groot probleem is wel dat Ajax zonder Onana gewoon geen tweede keeper heeft…..dus je moet wel. Toch weer even een cruciaal foutje van Overmars ervan uit gaan dat je het seizoen met twee 38 jarigen gaat draaien.

27 november 2021 om 11:48

Ze hebben Gorter toch?

27 november 2021 om 11:53

Tja, ik heb het over een keeper. Niet een ballen vanger als Gorter nu

27 november 2021 om 12:26

Gorter is gewoon een prima keeper. Helemaal als tweede keeper. Heeft het vorig seizoen en ook dit seizoen prima gedaan in de KKD.

Vreemd dat Mazraoui, Gravenberch en Onana vergeleken worden. Dit zijn toch 3 verschillende situaties?

27 november 2021 om 08:20

Denk het uiteindelijk niet. De RvC gaat vanzelf ingrijpen. Zijn namelijk zakelijk slechte situaties. Een keertje is niet erg, maar inmiddels begint het schering en inslag te worden.

27 november 2021 om 10:53

Vind ik niet. Je zit toch niet met alle drie tegelijk aan tafel? Je mag Mazraoui wat mij betreft een jaarsalaris geven die te vergelijken is met Blind, Tadic enz. Tegen Gravenberch kun je zeggen dat ie tot zover niets bereikt heeft. En Onanas verhaal is al vaker besproken.

27 november 2021 om 08:23

Natuurlijk, maar niet als het gaat om een aflopend contract en of je ze dan nog wel of niet laat spelen.

27 november 2021 om 08:34

Uiteindelijk geldt voor alledrie dat ze uit hun contract lopen, Gravenberch pas volgend seizoen overigens. Met name Gravenberch zou wel schrijnend zijn, die jongen wordt in februari 20 en wil blijkbaar naar het buitenland. Dat is wel een probleem voor Ajax, want jonge talenten kan je ook maar een contract met een beperkte looptijd geven (geloof drie jaar). Als zo'n speler dan goed presteert moet Ajax concurreren met buitenlandse ploegen die meer betalen én in een betere competitie spelen. En gaat het zo'n speler niet snel genoeg (Kluivert, Brobbey) dan gaan ze óók weg. Een jonge speler grootverdiener maken kan dan weer voor scheve gezichten zorgen in de selectie. Het is geen gemakkelijke luxe (!) positie waar Ajax in zit.

27 november 2021 om 09:51

Die jongen wil niet persé naar het buitenland, die wil gewoon 2 keer zoveel verdienen, omdat er rondlopen die dat krijgen.
En Gravenberch zat er al aardig warmpjes bij hè..

27 november 2021 om 10:55

Maar hij heeft niks bereikt behalve zich naar de basis werken. En ik heb toch het idee dat dat gelukt is vanwege gebrek aan beter.

27 november 2021 om 09:49

Het draai uiteindelijk om knaken. Dat is de keerzijde van het ‘succes’. Je hebt spelers die miljoenen per jaar verdienen, dan willen ze dat allemaal bij verlenging. In die zin zijn situaties vergelijkbaar

Ajax is meer dan ooit in de positie om dit soort spelers langer aan zich te binden. Denk dat ze er goed aan doen om nouss een beter financieel contract voor te leggen om nog voor kerst te verlengen, vanaf januari mogen (grote) clubs officieel zich melden bij hem met een contract aanbieding dan wordt het alleen maar lastiger. Wat betreft onana dat is over en uit en voor gravenberch weet je als Ajax zijnde daar kan je veel geld voor vangen maar ook hij wil een lucratief contract voorgeschoteld zien.

27 november 2021 om 08:27

En dus moet je elke speler die dat eist maar gouden bergen beloven? Dan ben je snel door je pakhuis met geld heen. Natuurlijk is er meer mogelijk, maar ook daar zitten grenzen aan. Als je je, echt niet onmisbare, rechtsback een wereldcontract geeft, dan wil ik niet weten wat Haller zometeen van je verlangt, of Tadic, of Berghuis....etc.

27 november 2021 om 08:45

Dat is inherent aan het spel dat Ajax speelt. Als je met de grote mee wilt doen zul je ook als de grote moeten betalen. Je kan niet tegen de ene zeggen jij krijgt 5 miljoen en tegen de ander jij 5 ton. Ajax is ook het meest gebaat bij meerder plekken voor nl in de champions League want als ze dat niet spelen een jaar of twee achter elkaar hebben ze een groot probleem met die salarissen die ze nu betalen. Het is geven en nemen en dat doet soms pijn maar daar krijg je als het goed is wat voor terug.

27 november 2021 om 08:58

"Je kan niet tegen de ene zeggen jij krijgt 5 miljoen en tegen de ander jij 5 ton."

Dit als voorbeeld is een groot verschil maar ik neem aan dat je het zo aangeeft om je punt te maken.
Verschil in salaris zal er altijd zijn, een aanvaller maakt over het algemeen meer het verschil dan een verdediger en dit zul je dan ook weerzien in het salaris.
Ajax heeft de laatste jaren veel geld verdiend maar dat wil niet zeggen dat zij de gehele basiself een salaris kunnen bieden/betalen van € 5 miljoen.

Edit; ook bij clubs als L'pool, Inter etcetera verdient de één meer een ander. Een Lautaro Martinéz verdient meer dan Dumfries, een Salah verdient meer dan Keita.

27 november 2021 om 09:53

Er zijn dan ook domweg niet meer zoveel stappen te zetten na Liverpool, zeg maar geen, hooguit opzij. Dat is een mega verschil natuurlijk.

27 november 2021 om 10:42

Dat klopt maar daar gaat het niet om. Wij hebben het over salarissen binnen één selectie en niet het vergelijken van salariskosten van 2 verschillende clubs. Ajax kan sowieso niet concurreren met de salarissen die L'pool uitbetaald door de tv gelden, sponsorgelden, competitie, etcetera waar zij inspelen. Het gaat erom dat ook in de selectie van bv L'pool grote verschillen in salaris zijn zoals bij alle clubs in het voetbal.

Zowel Onana als Pasveer gaan geen reet meer opleveren. Dan is het toch duidelijk wie je gaat kiezen?

27 november 2021 om 08:29

Die keeper vd Eagles? 😂 succes!

27 november 2021 om 10:42

Want wat is daar mis mee dan? Vi gekeken zeker? Hij doet hij bij jong Ajax heel goed maarja als je hem geen kansen geeft blijft het Go Ahead/Jong Ajax niveau

Ik ben blij dat de eindverantwoordelijken bij Ajax dat sentiment wel uit kunnen schakelen. Tuurlijk voelt het als een naaistreek van Onana, maar deze man heeft tegelijkertijd zoveel voor Ajax betekend, zelfs verreweg de beste eredivisie keeper sinds Gomes, dat je dat sentiment vanuit sportief oogpunt gewoon moet loslaten. Ajax wilt Europees oogsten en dan heb je hem gewoon keihard nodig. Pasveer doet het zeker niet slecht, credits voor hem, maar kom op jongens, dit zou toch überhaupt geen discussie moeten zijn. Kleinzielige gedoe allemaal. Stap er eens overheen.

Onana gewoon laten keepen. Pasveer vertrekt volgend jaar ook #pensioen

27 november 2021 om 09:56

Dus Pasveer, de man die nu alles en iedereen verbaast, zet je er langs, omdat je andere keeper mogelijk, heel misschien, beter gaat keepen.

27 november 2021 om 10:43

Pasveer zou het best begrijpen ergens denk ik. Hij zal Onana ook wel de betere vinden maar toch vind ik het lullig voor Remco die net echt gewoon prima stond te keepen. Ik denk dat we met Pasveer tegen Besiktas weer de 0 hadden gehouden!

27 november 2021 om 11:08

Top sport.. de beste speler speelt.

En ja dan is de kans groter dat die beste speler misschien ook beter speelt.

27 november 2021 om 15:29

Pasveer wil nu geen tweede viool spelen hoor, anders kan meneer beter stoppen met topsport

Hele lastige situatie voor Ajax. In het geval Onana ga ik er van uit dat hij is opgesteld om hem in de etalage te zetten en misschien in de winterstop toch nog te verkopen en zo iets eruit te halen.bij de andere twee is Ajax ook kansloos want mino is geen Ajax fan en speelt al jaren hetzelfde spel met zijn cliënten met in de pers roepen dat je wil blijven maar uiteindelijk weg gaan zoals in het verleden met oa kluivert en brobby gebeurde. Je bent nu helaas te laat bij de huidige spelers dus je zal als Ajax naar de toekomst moeten kijken en misschien beginnen in je jeugd daar heel duidelijk maken dat vanaf het moment dat ze zaakwaarnemers moeten nemen en met mino in zee gaan de opleiding bij Ajax stopt . Eenmaal de pijn pakken met een heel groot talent en iedereen weer dat het serieus is. Geen club in Europa bied een podium als Championsleague zo vaak aan 18 jarige dus je kan stellen dat Ajax de kortste weg is naar de Europese top maar dat kost ook geld en dat verdient Ajax mede met goede transfers en dus moet het in de toekomst een samenspel worden met speler en zaakwaarnemer. Het is doodzonde weer van nu maar het gezwel raiola moeten ze echt wegsnijden.

27 november 2021 om 09:00

Raiola is het probleem niet. Ajax moet eerder handelen of een slimme constructie bedenken waarbij speler en Ajax er op vooruit gaan.
Daarnaast moet Ajax zich ook harder opstellen; wie niet tekent speelt niet. Ajax moet zich niet aan lijntje laten houden.

27 november 2021 om 09:26

Ajax is dat punt wel voorbij. Ajax moet gewoon zorgen dat het beste elftal op het veld staat, daar worden de andere spelers ook meer van waard. Een constructie bedenken werkt toch niet, je bent gewoon afhankelijk van een handtekening van een speler. Zeggen dat ze zich niet aan het lijntje moeten houden is ook te makkelijk, je gaat niet bijvoorbeeld 1.5 jaar van te voren zeggen dat je de stekker er uit trekt dan tekent een speler nooit meer bij.

27 november 2021 om 10:29

Inderdaad wat is dat nou weer voor amateur club mindset, wie niet tekent speelt niet. Zat je t al voor je dat Barca vorig jaar Messi op de bank hield want ja hij tekent niet. Dat past echt niet bij een club die bij de top wilt horen. Een contract is een voorwaarde die beide partijen accepteren bij het ondertekenen. Dan moet je gewoon professioneel zijn en je der wan houden. Ipv dat calimero gedoe, wat schiet je der uiteindelijk mee op als de speler niet speelt, maar aanzienlijk beter is? Ja helemaal niks

Uiteindelijk geldt voor alledrie dat ze uit hun contract lopen, Gravenberch pas volgend seizoen overigens. Met name Gravenberch zou wel schrijnend zijn, die jongen wordt in februari 20 en wil blijkbaar naar het buitenland. Dat is wel een probleem voor Ajax, want jonge talenten kan je ook maar een contract met een beperkte looptijd geven (geloof drie jaar). Als zo'n speler dan goed presteert moet Ajax concurreren met buitenlandse ploegen die meer betalen én in een betere competitie spelen. En gaat het zo'n speler niet snel genoeg (Kluivert, Brobbey) dan gaan ze óók weg. Een jonge speler grootverdiener maken kan dan weer voor scheve gezichten zorgen in de selectie. Het is geen gemakkelijke luxe (!) positie waar Ajax in zit.

Ik ben het hier eigenlijk helemaal eens met de zaakwaarnemer. Het contract tussen speler en club is het leveren van een dienst met als tegenprestatie salaris. Onana was gewoon een verstandige gok van Overmars, weinig risico met mogelijk hoog resultaat. Dat was de hoofdreden om hem niet te ontslaan.
Bedrijftechnisch begrijp ik de druk wel van niet bijtekenen is niet spelen. Aan de andere kant, wil je als speler voor zo'n werkgever werken? Dan zou ik wel twee keer nadenken voor ik teken bij een club die spelers chanteert.

Als je wil investeren ga je maar lekker naar de aandelen markt. Dat een verkapte vorm van mensenhandel zeker bij jeugd spelers haast de norm is geworden is behoorlijk discutabel. Voetbal geniet een aantal uitzondering als het gaat om de verkoop en handel in personen, daar mag best wel aandacht voor zijn. Soms met een reden, maar laten we het vooral niet te normaliseren.

Denk dat je ze gewoon moet laten spelen voor het resultaat.
Je gaat als speler en als club een contract aan voor een bepaalde tijd
3,4 of soms 5 jaar. Dan kan je als club of als speler zeggen we houden ons aan het contract.
Zijn spelers die tussentijds willen bij tekenen maar ook spelers die denken dat ze het ergens anders beter kunnen krijgen.
Alleen in het geval van Onana waar ajax veel voor gedaan heeft ivm met zijn schorsing waar hij de club gedupeerd heeft, die had wel wat terug mogen doen voor de club.

Die zaakwaarnemer die niet bij naam genoemd wilt worden heeft het mis , Ten Hag stelt spelers op die het beste zijn voor het team . Dat hoeft dus niet altijd de beste speler te zijn .

Ajax heeft deze chaos zelf gecreeerd door belachelijke salarissen uit te betalen. Het verschil in salaris tussen basisspelers bij Ajax is enorm.
Tagliagico dreigde in het verleden weg te gaan en kreeg een verbeterd contract.
dit is de consequentie van een scheve huishouding. Beide spelers gaan niet bijtekenen. Ze kunnen veel meer verdienen in het buitenland.

27 november 2021 om 12:13

"Het verschil in salaris tussen basisspelers bij Ajax is enorm."

Dat geldt voor nagenoeg iedere club, iig die in de top spelen.

Het verschil tussen Zlatan en Kessié is € 4.5 miljoen terwijl Kessié meer wedstrijden speelt en Wijnaldum verdiende bij L'pool een peulenschil vergeleken met v Dijk.

Zo heb je bij iedere club (grote) salaris verschillen binnen de selectie.

27 november 2021 om 12:43

Klaassen is geen betere speler dan Gravenberch. Klaassen is niet meer waard dan Gravenberch.
Toch krijgt Klaassen een veelvoud van wat Gravenberch verdient.
Je kan wijzen op leeftijd. Leeftijd maakt niets uit als je als jonge speler meer waard bent en beter bent dan een oudere speler.

Mooi dat PSV wel nog behoorlijk wat geld kreeg voor spelers die bijna buiten contract waren: Dumfries (ondertussen bankzitter bij Inter) en Mo (binnenkort reservespeler bij Elinkwijk). Jammer voor Ajax, maar ze hebben toch meer dan genoeg geld :-D

Er is maar 1 schuldige in dit geheel bij Ajax..
En dat is een Zakkenvullende Zaken waarnemer.
Mino Raiola..!!
Maar bij Mazzaroi is het Zeker dat ze het Samen zijn.
Ik heb nog nooit zo.n stel gezien.
Transfervrij vertrek is leuk voor de speler
En mega goed voor de multinational Mino Raiola ..
Ze moeten Contracten maken met.
Geen Transfervrij vertrek.
Zowel speel je gewoon het laatste kwartaal niet meer .
Bv. Ajax heeft Honderdduizenden geïnvesteerd in een speler.
En vervolgens deeld hij mee in het succes..en dan vertrekt hij Transfervrij

DIT MOET METEEN OF WEL PER DIRECT VERBODEN WORDEN..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

73 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

André Onana volstrekt kansloos op vrije trap maar toch kwartfinalist

Kameroen is kwartfinalist op de Afrika Cup. In de achtste finale werd maandagavond zonder al teveel problemen afgerekend met het dappere de Comoren: 2-1. Karl Toko Ekambi en Vincent Aboubakar verzorgden...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren