Valentijn Driessen: ‘Ajax maakt nu echt werk van vervanger voor Haller’

Vrijdag, 26 november 2021 om 23:16Tom Rofekamp • Laatste update: 07:19

Ajax maakt werk van de komst van Brian Bobbey, zo weet Valentijn Driessen. De Amsterdammers willen de spits van RB Leipzig komende transferperiode graag huren om het gemis van eerste spits Sébastien Haller op te vangen, die naar alle waarschijnlijkheid uitkomt op de Afrika Cup. Ook zou Ajax volgens Driessen bezig zijn David Neres te verkopen en Steven Bergwijn binnen te halen als diens vervanger.

Haller steekt in bloedvorm en zat al bij de nationale selectie van Ivoorkust voor de afgelopen WK-kwalificatieduels met Mozambique (13 november) en Kameroen (16 november). Een uitverkiezing voor de Afrika Cup, die in januari 2022 plaatsvindt, lijkt dus zeer aannemelijk. Driessen betoogt bij Veronica Inside dat Ajax geen waardige vervanger heeft voor Haller. “Feyenoord heeft Cyriel Dessers, PSV heeft Carlos Vinícius, maar Ajax heeft gewoon niemand. Ja, Danilo, maar die slaagde zelfs niet bij Twente. Dus die moeten een andere spits.”

Driessen haalt daarop Brobbey aan. “Ze zijn met hem bezig, ze willen hem heel graag hebben.” De jonge spits maakte afgelopen zomer na lang contractgesteggel transfervrij de overstap naar RB Leipzig, waar hij echter vooral de bank warm houdt. Brobbey speelde vooralsnog acht wedstrijden voor de Duitsers en wist daarin nog niet te scoren. Afgelopen woensdag verdiende hij wel zijn eerste basisplaats, in het gewonnen Champions League-duel met Club Brugge (0-5).

Ajax heeft echter nog meer selectiemutaties op het oog, aldus Driessen. “Ze willen graag Neres verkopen in de winter en ze zijn ook bezig om Bergwijn binnen te halen. Als onze vriend Neres weggaat, moet je natuurlijk een vervanger hebben. En Bergwijn komt nauwelijks aan de bak bij Tottenham.” Tafelgenoot René van der Gijp ziet het slijten van Neres echter somber in. “Die gaat niemand kopen. Ja, verhuren met optie tot koop. En dan bidden dat-ie het goed doet.” Driessen kan zich wel in die woorden vinden. “Sinds hij geblesseerd is geweest is het helemaal niks meer met hem.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door cas1)

Brobbey graag, Bergwijn niet.

27 november 2021 om 06:35

Bergwijn zou ik er graag bijhebben hoor. Hij kan op alle posities voor spelen en het is een Amsterdammer. Daarnaast heeft hij wel degelijk de kwaliteit als je het mij vraagt. Van Brobbey hoop ik dat Ajax een uitzondering maakt en hem gewoon naar huis haalt.

27 november 2021 om 10:49

Brobbey zie ik in eerste instantie graag willen zien als invaller. Zo heeft hij zijn nut al bewezen. Deze jongen had gewoon koste wat het kost bij Ajax moeten blijven. Maar anderzijds is Haller geweldig gaan draaien. Lastige keuze wat mij betreft, want wilt Brobbey stand-in zijn? En moet je als Ajax zijnde haller in de zomer verkopen en is Brobbey dan absoluut je nummer 1? Daar ben ik persoonlijk namelijk nog niet zo van overtuigd.

27 november 2021 om 13:07

Nee, integendeel,. Brobbey hoeft zijn gezicht niet meer te laten zien.
Gratis weglopen ok, dat kan en mag, maar om hem dan te smeken om terug te komen en te gaan betalen? No way. Bovendien is hij geen killer en ook geen speler die de bal bij zich kan houden, een bal door kan koppen, een bal op goal koppen. Hij is meer een snelle spits, daar heeft Ajax geen behoefte aan

Als dit waar is, is dit behoorlijk bord op schoot scouting.. laatst ook al Haller en Berghuis gehaald. Lijkt een beetje Feyenoord beleid haha

26 november 2021 om 23:30

haller en berghuis presteren uitstekend, heeft niks met bord op het schoot te maken. Gewoon prima versterken, je hoeft niet altijd met exotische namen te komen om het "scouting" te noemen.

26 november 2021 om 23:35

Maar daar werd van Geel wel altijd van beticht toch? Of het nou versterkingen waren of niet..

26 november 2021 om 23:47

Heeft Van Geel spelers van het kaliber Haller of Berghuis gehaald dan? Haller loopt 1 op 1 sinds zijn komst en heeft al een belangrijk aandeel gehad in een titel en een CL overwintering. Berghuis was een van de beste spelers in de competitie, al jaren. Lijkt me niet echt een vergelijkbare situatie.

26 november 2021 om 23:57

@Sanderk91 Ik vraag me af hé, stel dat ze Bergwijn willen strikken, waar moet hij gaan spelen? Hij zit nu voor veel geld op de bank bij Spurs, maar zal dat bij Ajax niet anders zijn? Anthony lijkt me onomstreden... Tadic sowieso, dan wordt het een breedte aankoop. Waarmee gaat Overmars Bergwijn mee overhalen denk je? En eens hoor, compleet verkeerde vergelijking met Feyenoord.

26 november 2021 om 23:58

Heeft van Geel Berghuis niet gehaald dan ?

27 november 2021 om 01:55

Toen Berghuis naar Feyenoord ging had hij er al 4 goede jaren in de ED opzitten bij Twente en AZ, internationaal gespeeld en was hij al verkocht aan een PL club. Alleen daarom is die aankoop van v Geel te vergelijken met Haller en Berghuis naar Ajax.

Verder haalde v Geel voornamelijk (jonge) ED spelers die volgens velen wel eens een stapje konden maken, maar dit nog maar eens moesten bewijzen. Helaas lukte dat bij veel niet.

27 november 2021 om 07:55

Oke prima dan is het toch bord op schoot scouting, als bepaalde Feyenoorders daar gelukkiger van worden. Neemt niet weg dat Overmars dat spelletje veel beter beheerst dan van Geel.

27 november 2021 om 08:16

Sinisterra???

27 november 2021 om 09:38

@sanderke, Van Geel heeft letterlijk Berghuis naar Feyenoord gehaald. Ook heeft ie Pelle en Kuyt gehaald die ik misschien nog hoger inschat dan Haller.

27 november 2021 om 10:34

Pffft Kuyt als ervaren kracht op z'n retour en pelle die niemand wilde hebben omdat hij overal mislukt was. Vergelijk je met Haller die in de kracht van zijn carrière zit en nu op z'n top qua fysiek is? Hele rare vergelijking. Kuyt plaats ik in de categorie Huntelaar. Allebei op hun retour maar allebei van grote waarde voor het elftal met belangrijke doelpunten op doorslaggevend momenten.

Wat betreft de geruchten van Valentijn. Als dit waar is, dan mag Overmars vertrekken omdat hij er echt een potje van maakt. Brobbey heeft zijn keus gemaakt en gaat maar lekker zijn centen tellen. Ajax moet verder, dus zoek je een goede tweede man achter Haller die op termijn de eerste plek kan innemen. Bergwijn als vervanger van wisselspelers Neres is helemaal van de zotte. Veel te duur voor een wisselspelers. Bovenop het transfervrij vertrekken van verschillende spelers, dan is het langzaam tijd dat je verder gaat kijken en er iemand met frisse energie terug komt.

27 november 2021 om 03:21

Lijkt gewoon Driessen verzinsels. Zo klaar met die vent. Er komt echt niks uit wat ik ook niet uit mijn duim kunnen zuigen. Het ligt zo voor de hand, het is zo makkelijk gezocht en het is zo onwaarschijnlijk tegelijk dat je denkt dit kan alleen verzonnen zijn door Nederlands slechtste journalist. Op geen enkel feit gebaseerd. Echt zo jammer dat deze site overspoeld wordt door zijn onzin.

Niet te vergeten dat de informatie van Valentijn altijd heel accuraat is

26 november 2021 om 23:27

Hahaha je was me voor

Manmanman.. wat kan deze man toch ook preken he. En het meeste wat hij vertelt is toch niet waar..

27 november 2021 om 08:32

Te beginnen bij het feit dat Danilo bij twente weldegelijk uit de verf kwam. Hij maakte bijna 20 goals!

27 november 2021 om 08:47

Sowieso moet Danilo het altijd ontgelden. Volgens Driessen niet geslaagd. Volgens Kieft in een ander artikel "komt tekort". Hij heeft niet eens een kans gehad zich te bewijzen. Wat kan die jongen nog meer doen om een kans te verdienen, nadat hij naar Twente ging en veel scoorde?

Driessen die denkt dat Ajax voor Bergwijn gaat, de transferperiode komt er duidelijk weer aan. Wat betreft Brobbey, hij zou begin deze maand op uitnodiging bij Ajax zijn geweest, dat geloof ik een stuk meer dan -wederom- interesse in Bergwijn(edit)

27 november 2021 om 00:03

Bergwijn lijkt mij ook een broodje aap, maar dat verhaal rond Brobbey is toch ook bizar. Zo'n jongen wordt met tegenzin verkocht, heeft na een paar weken al spijt en zou nu weer de omgekeerde weg moeten bewandelen. Lijkt me dat die Duitsers er geld aan willen verdienen, dan heeft Ajax dus bij wijze van een donatie gedaan om Brobbey in te laten zien dat Ajax het beste voor hem is. Mocht hij terug komen dan is het te hopen dat hij heel belangrijk voor Ajax wordt of dat hij later meer oplevert dan hij nu heeft gedaan.

27 november 2021 om 00:09

Zijn situatie is laatste paar weken wel beetje veranderd met blessure van Poulsen, zie hem trouwens wel terug naar Ajax komen nog. Alleen blijf ik het een hele goede impactwissel vinden, zou zonde zijn als je enkele miljoenen gaat betalen voor een speler die op een half jaar na altijd bij de club heeft gespeeld om een rol in te vullen die eigenlijk niets had hoeven kosten. Als eerste spits zie ik het momenteel nog niet in hem zitten maar betwijfel of voor Ajax betere optie is als plan B met zijn snelheid, kracht en vermogen om oorlog te maken in 16.

27 november 2021 om 00:25

Eens en de vraag blijft natuurlijk wat de ambitie van Haller is. Als hij zo doorgaat met scoren in CL komen er toch weer grote clubs uit het buitenland, dan is spelen met Ajax in de CL top, maar wil hij de eredivisie misschien wel weer inruilen. Dat zou de weg wel vrij maken voor Brobbey. Hoe dan ook, Ajax zit in een luxe positie, daar kijk ik soms best een beetje jaloers naar gezien onze spitsen;-)

27 november 2021 om 06:24

Ik kan natuurlijk niet beoordelen welke ambitie Haller nog heeft maar kan mij wel goed voorstellen dat als hij redelijke Afrika cup speelt en nog een goal of 2 in CL maakt en er 20+ in Eredivisie maakt dat hij mooie opties krijgt en wilt vertrekken. Dan kan je hem naar mijn mening ook best laten vertrekken, dat kan ook juist een goed signaal zijn naar bepaald segment speler wat goed niveau heeft gehaald maar bij huidige club er niet uitkwam. Haller hernieuwd interesse in hem, Ajax profiteert van sportief en financiële waarde en plek is niet 5 jaar bezet. Linksom of rechtsom, zolang Ajax niet financieel in totaal ander vaarwater komt kan je niet op teveel plekken spelers hebben die niet weg hoeven. Tadic en Blind houden straks 5 jaar posities vast, dat is echt prima want dat zijn 2 van de grootste factoren in huidig succes. Maar kan wel probleem worden als straks Tadic, Haller, Berghuis, Klaassen en Blind 5 jaar posities vasthouden, veel salaris vangen en nooit transfersom opleveren. Als je dan Onana, Mazraoui en in mindere mate Brobbey hebt die transfervrij vertrekken ga je te afhankelijk zijn van sportieve beloningen. Nu hoop ik dat Berghuis de Tadic van komende 5 jaar gaan worden, wanneer Tadic stopt. Klaassen zie ik liefst verkocht worden, sportief succes is belangrijk maar de club is niet op het punt dat het vanzelfsprekend is, een goede inkomstenstroom middels transfers is gewoon noodzakelijk om eens elke paar jaar een ploeg neer te kunnen zetten die resultaat kan boeken buiten landgrenzen.

Volgens Valentijn zijn we al 3 jaar bezig met Bergwijn te halen. Die probeert dat elke transferwindow vol te houden 😂. Ik zou lekker vasthouden aan Neres, ik begrijp die reacties ook niet zo. Hij speelde gewoon prima tot goed in mijn ogen. En die Valentijn die ook doodleuk beweert dat Danilo niks liet zien bij Twente... bijna 20 goals gemaakt... maar Brobbey is meer supersub materiaal, dat wel

27 november 2021 om 08:04

En dan komt Bergwijn op zijn 33e naar Ajax als supersub en kan Dhr. Driessen toch zeggen, zie je wel... 😂

Ach, liever dat ze Brobbey huren dan dat ze Luuk de Jong gaan zitten huren.

26 november 2021 om 23:44

Ja ik zie ook liever niet dat ze luuk de jong gaan staan huren

Die hersenscheten van Falentijn beginnen nu echt te stinken. Het is zo ongelofelijk duidelijk dat deze man geilt op het plekje van Derksen. Niet te doen… geveinsd negativisme en populistisch gelul om bij snor zijn pensioen plekje aan tafel te krijgen. Hele nare vent is het

Wat een obsessie met die Bergwijn, we hebben Tadic en Daramy op links, zelfs Unuvar die eraan komt en op rechts kan Bergwijn wel spelen maar is hij gewoon vele malen minder dan zie ik nog liever Neres blijven. Brobbey kun je weer oppikken voor 7m ofzo maar dat zou echt belachelijk zijn, ga toch gewoon weer goed scouten in Zuid Amerika, die markt ligt helemaal open voor Ajax nu.

Bergwijn is van het niveau subtop in NL.

Ik weet niet of ze het doorhebben, maar Ivoorkust doet niet mee aan de Afrika Cup

26 november 2021 om 23:45

Wel dus

26 november 2021 om 23:46

En jij noemt jezelf De Professor?..
Beter je huiswerk doen vriend.

26 november 2021 om 23:51

Je verwart Afrika cup denk ik met het WK In Qatar. Voor dat laatste toernooi zijn ze onlangs uitgeschakeld inderdaad.

28 november 2021 om 15:01

Je hebt gelijk, domme fout van mij. Zat inderdaad met het wk in me hoofd.

27 november 2021 om 12:22

Jawel hoor, Ivoorkust staat in poule E met Algerije, Equatoriaal Guinea en Sierra Leone.

Ah, het was al weer even geleden natuurlijk. Maar daar is het Bergwijn naar Ajax gerucht van de Telegraaf weer. Over 10 jaar gaat Bergwijn met pensioen en staan Verweij en Driessen nog steeds in hun krant te vertellen dat Ajax nu echt voor Bergwijn gaat. Wat een luie journalistiek zeg.

Is dit Voetbalzone of Valentijn Driessenzone??

Als Neres gaat hebben ze toch eigenlijk helemaal geen vervanger nodig? Je hebt berghuis en Anthony. Dat is toch voldoende zou je zeggen. Haller is even weg, om voor die 4/6 wedstrijden nou een nieuwe speler te halen. Je zou zeggen dat die al in de selectie zou moeten zitten. Je hebt toch sowieso al een vervanger, voor bij afwezigheid van hem.

27 november 2021 om 00:42

Zou me niet verbazen als Tadic tijdelijk (terug) in de spits staat gedurende de Africa Cup. Op links komt dan plek vrij voor Daramy, of Ünüvar die momenteel in goede vorm steekt. Voor de competitie prima en zodra de CL weer begint is Haller terug. Geen paniek, Valentijn kletst weer wat uit z’n nek.

Valentijn…. Say no more.

Ik weet even niet zo goed wat ik nu aan moet met deze man. Die is echt niet goed meer hoor. De Sun in Engeland is nog beter geinformeerd. Deze man is een karikatuur van zichzelf aan het worden.
We noemen hem hier al Falentijn en dat is echt meer dan terecht.
Deze voorstellen kunnen toch niet meer, dat zijn beide gepasseerde stations. Brobbey gaat niet terugkomen, die heeft Ajax falikant laten vallen en Bergwijn is gewoon niet goed genoeg. Met alle respect voor beide.
Hoe kunnen we deze man boycotten?

27 november 2021 om 01:57

Door niet te klikken en reageren op artikelen die over hem gaan

27 november 2021 om 12:00

Door niet op artikelen die hem als xlickbait gebruiken te klikken en vervolgens een hele alinea uittypen als reactie erop. Je zegt niets dat anderen niet al gezegd hebben, dus je bent slechts een statistiekje voor de beheerders van VZ waaruit blijkt dat clickbaiten met Valentijn helpt.

Mensen die blijven vragen of 'deze man geen platform kan worden gegeven' moeten echt eens bij zichzelf te rade gaan.

Danilo met 17 goals in 33 wedstrijden bij Twente niet geslaagd ?

27 november 2021 om 07:25

Het 1e halve seizoen was hij erg goed, daarna was het eigenlijk niets meer. Qua doelpunten is hij natuurlijk wel geslaagd bij Twente.

27 november 2021 om 10:26

Vanaf de blessure vam Cerny waar hij een goede klik mee had en waarvan hij bijna alle assists kreeg. Die klik kan ook met Anthony of Berghuis zo weer ontstaan. Geef hem de kans.

27 november 2021 om 10:52

Hing dat niet ook wel samen met de prestaties van Twente als geheel ? Ben je als spits natuurlijk ook behoorlijk afhankelijk van. Beetje een optelsom als je die klik met Cerny die DJKylian benoemt erbij neemt. Over het hele seizoen gezien is ie wat mij betreft iig geslaagd; alles gespeeld en er waren maar 3 spelers die meer hebben gescoord !

Kunnen we niet gewoon alle titels van deze man met z'n allen negeren? Een actie opzetten dat niemand er meer op klikt? Valentijn, Verweij, Derksen. Boycotten die mensen. Ik ben voor

Je kunt ook gewoon Tadic in de spits zetten na de winterstop. Het is niet echt nodig maar Brobbey deed het wel goed in zijn inval beurten.

Voor die paar eredivisie wedstrijdjes die hij mist hebben ze toch geen vervanger nodig voor Haller?

Wat een onzin weer. Ten eerste speelt Neres op een andere positie dan Bergwijn. Ten tweede komt Bergwijn echt niet naar Ajax om achter Tadic op de bank te zitten. Bij Tottenham heeft hij nog meer kans op een basisplaats. Brobbey huren zou geen gekke optie zijn, maar is volgens mij weer uit z’n duim gezogen.Driessen ,,danilo? die slaagde zelfs! niet bij Twente"
Met andere woorden , als het daar niet lukt , lukt het nergens.
Ik denk dat in deze , de reserve elftalleider van het vierde , Harkema'se boys, ruimschoots boven de wetenschappelijke voetbalkennis van de heer Driessen uitstijgt......


27 november 2021 om 10:41

Als er iemand is die geen insite informatie heeft over wat er binnen Ajax gaande is dan is dat Driessen wel en dat frustreet hem.

27 november 2021 om 11:01

Driesen denkt dat elke club hetzelfde is en speelt. Haller bij west ham en haller bij Ajax is ook een verschil.

Ooh ooh Valentijn is weer wakker. Man wat denk je zelf. Bergwijn voor welke positie? De tribune misschien? Ajax heeft Anthony en Berghuis maar daarnaast ook nog Daramy die er kan spelen al is die gehaald voor links. Plus jeugd die dit seizoen eigenlijk door moet gaan breken. Ook Daramy en Tadic kunnen nog in de spits spelen en we hebben Danilo nog. Een iets multifunctionelere speler zou wel welkom zijn. Daarbij denk ik dat Ajax eerst wil verkopen en dan weer met een verrassing komt namelijk de gewenste keeper om Onana op te volgen aangezien Pasveer en Stekelenburg aan het einde van hun carrière zitten en de nieuwe keeper dan mooi een half seizoen kan wennen.

Valentijn moet eens kappen over bergwijn. Ajax gaat niet bergwijn als vervanger van neres halen. Waarom zou bergwijn op de bank bij Ajax willen zitten. Soms heb ik echt zoiets van denk eens na voordat je dat soort dingen roept.

Waarom Bergwijn ik ben niet echt gecharmeerd van hem en wij hebben Neres toch, die heeft ook iets in zich nee geen Bergwijn voor mij.
Brobbey mag van mij wel

Nu brobby vorige week was het Luuk de jong. Driessen lult zoals gebruikelijk weer uit zijn nek

Eerst maar eens zien of Valentijn er niet gewoon weer naast zit. Maar ik laat me graag verrassend door Bergwijn.

Welke club wil in godsnaam ene Neres hebben en daar ook voor willen betalen....😅🤣😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 2 3 0 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax ziet voorstel afgewezen worden en rekent op volgend transfervrij vertrek

Danilo heeft enkele maanden geleden een voorstel van Ajax om zijn aflopende verbintenis te verlengen naast zich neergelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 22-jarige aanvaller is na dit seizoen transfervrij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren