‘Ajax zei tegen hem: ‘Ja, maar jij bent niet hetzelfde waard als Hakim Ziyech’’

Zaterdag, 27 november 2021 om 20:46Tom Rofekamp • Laatste update: 20:45

Mike Verweij verwacht dat Noussair Mazraoui komende zomer vertrekt bij Ajax. De rechtsback loopt aan het eind van dit seizoen uit zijn contract bij de Amsterdammers en onderhandelingen over verlenging lopen al geruime tijd spaak. Verweij onthult dat Mazraoui in het verleden zelfs hetzelfde salaris als toenmalig ploeggenoot Hakim Ziyech verlangde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door hansje1969)

jammer dat het weer zo gaat lopen met een speler want Mazraoui vind ik echt een geweldige back. Zou bij veel Europese clubs in de basis staan.

26 november 2021 om 20:57

Hopelijk bedenkt die maffe coach zich weer snel. We kunnen Nous in Amsterdam goed gebruiken.

On: Wat een domme logica weer. Ze hebben dezelfde zaakwaarnemer dus hij wou hetzelfde verdienen.. Dan zal Raiola nu wel 20 miljoen per jaar vragen want dat verdienen een aantal van zijn spelers ook.

27 november 2021 om 10:48

Late we hopen dat die verschrikkelijke Afrika cup wordt afgelast. Dit gaat Ajax de titel kosten met het zware programma in januari

27 november 2021 om 12:16

Tja, weet je ook van te voren natuurlijk als je spelers uit die gebieden haalt. Daarbij is het voor hen hetzelfde als het EK voor onze spelers. Dus iets meer respect mag best vind ik.

27 november 2021 om 12:41

Er zou vast iets meer respect voor zijn als ze geen spelers zouden kapen terwijl de competities bezig zijn. Clubs betalen het salaris en moeten het dus 4 weken zonder die speler doen, dat is echt ongekend.

Als een WK zich in die periode afspeelt worden hele competities stopgezet. Laat dat eens even bezinken.

27 november 2021 om 12:43

Natuurlijk alles wat niet westers is is verschrikkelijk. Voor de mensen uit Afrika die mede dankzij kolonialisme in hele armoedige toestanden leven, is de Afrika Cup één van de weinigr dingen waar ze zich op kunnen verheugen. Dus moge de Afrika Cup altijd door blijven gaan!

27 november 2021 om 12:56

Haha knap hoe je het zo weet te spinnen koekoek. Ik vind een WK in de winter ook verschrikkelijk. En al die nietszeggende interlands van Oranje vind ik ook geen reet aan. Maar daar zal je vast ook wel een interessante theorie over hebben.

27 november 2021 om 14:27

Nou origineel, ben ook benieuwd wat die hier van maakt. Ajax heeft een lood zwaar programma in januari en de titel is een must. Maar ik snap dat andere teams graag zien dat Ajax verzwakt deze periode in gaat. En wtf heeft dit met kolonisatie te maken?
Ik interesseer me ook niet voor oranje. Vind die potten ook allemaal maar vervelend, maar dit geheel terzijde.

27 november 2021 om 15:15

Hoe die verschrikkelijke Afrika cup. Waarom altijd zo denigrerend als het niet westers is.

27 november 2021 om 16:19

Natuurlijk heeft het kolonialisme de situatie er niet beter op gemaakt, daarentegen zijn de meeste Afrikaanse landen inmiddels al zo'n 50 tot 75 jaar zelfstandig, en hebben ze in al die tijd ook voor miljarden aan ontwikkelingshulp gekregen.

Kunnen wij zo langzaamaan niet ook eens de diverse regeringen in de Afrikaanse landen eens verantwoordelijk gaan houden in plaats van dat het altijd maar weer aan het westen ligt? Er zijn ook de nodige landen in Azië geweest die net zo onder het kolonialisme te lijden hebben gehad, maar die hebben in dezelfde afgelopen 50-75 jaar hun zaakjes al een stuk beter op orde gekregen.

Neemt overigens niet weg dat de Afrikanen vooral lekker hun Afrika Cup moeten houden. Je weet als Europese club wanneer de Afrika Cup gehouden wordt, wil je per se niet dat je spelers daarvoor opgeroepen worden, dan moet je ze gewoon niet aantrekken.

27 november 2021 om 16:48

Je weet als Afrikaanse speler, dat wanneer je de overstap maakt naar Europa dat je betaalt word als werknemer van een Europese club. Geld ook voor spelers buiten Afrika om! Word eens tijd dat club deze spelers niet hoeven te betalen zodra zich niet in overleg met de clubs eruit komen, wel de lusten van het dikke contract wat ze krijgen.

27 november 2021 om 16:51

Nou kan die cup niet gewoon in de zomer afgewerkt worden dan heb je er als clubs minder last van.
En verder dat je weet als je een Afrikaan aantrekt, mag ik het dan niet nog steeds een laat ik het anders zeggen oninteressant toernooi vinden? Ajax kon ook niet weten toen Masraoui als Nederlands jochie binnen kwam voor Marokko zou kiezen.

27 november 2021 om 20:42

Hoezo de titel kosten? Haller, Onana, Kudus en dus evt Mazraoui zijn er niet bij. Onana heeft sinds ruim een jaar welgeteld 1x gespeeld en Pasveer deed het tot nu toe gewoon meer dan prima, Kudus staat altijd wissel of is geblesseerd en die plek kan prima een maand worden ingevuld door Labyad en Taylor.

Mazraoui zou ook geen aderlating zijn.
Dan kan eindelijk kroonprins Rensch eens laten zien waarom hij zo bijzonder is en je hebt nog Timber die er kan spelen zodat Schuurs meer minuten gaat maken. Daarnaast krijg je Klaiber nog terug, ondanks dat ik hem niet goed genoeg vind, maar hij kan als back-up echt wel een maandje door.

Alleen Haller gaan ze dus echt missen, Danilo komt echt tekort. Tadic in de spits is het ook gewoon net niet. Dan maar een spits halen, dat is gewoon nodig bij Ajax ook als Haller er wel is. In de wandelgangen horen we Brobbey en dat zou nog steeds de ideale optie zijn naar mijn idee. Het voelt alleen wrang om een gratis weggelopen jeugdspeler voor miljoenen terug te halen.

Huren ben ik normaal op tegen, maar dat zou voor zowel Ajax, Brobbey als Leipzig wel eens mooi kunnen uitpakken. In de zomer zou ik dan Lammers erbij nemen als 2e spits.

27 november 2021 om 21:04

@PanFC, die vlieger gaat in het geval van Mazraoui niet op. Dat is gewoon een zelf opgeleide Nederlandse jongen die voor zijn Marokkaanse roots gekozen heeft.

27 november 2021 om 21:32

@valkeakoski

Voor elke euro aan ontwikkelingshulp die naar Afrika is gegaan en gaat, wordt uit enkele landen enkel op basis van cobalt(wat wordt gebruikt voor oplaadbare batterijen oftewel het zowat meest gewilde grondstof van de nieuwe eeuw), rubber, diamanten etc x300 uit Afrika leeggetrokken waar de landen zelf natuurlijk amper wat van zien.

Afrika is nog altijd een grote kolonie. Het wordt alleen nu slimmer gedaan doormiddel van bedrijven die ze leegtrekken met de toestemming van landen, maar niet door landen zelf. Zelfs met deze wetenschap lijken grote steden in grote Afrikaanse landen van bovenaf gewoon op metropolen uit Europa dus dat ze er niks mee gedaan zouden hebben, is waarschijnlijk, vooral dat jij en velen daar gewoon maar vanuit gaan.

Het is ook gewoon op te zoeken dat America, Engeland en Frankrijk in de geschiedenis vaker 'coups' hebben gepleegd door milities met wapens te ondersteunen zodat zelf verkozen leiders die zich niet lieten corrumperen door Westerse machten meermaals zijn afgezet.

Als je wilt kan ik je wat interessante stukken hierover sturen.

27 november 2021 om 21:35

@RGB7

Geld dit ook gewoon voor Europese spelers dan, want volgens mij willen clubs die spelers ook niet uitlenen en hebben ze ook liever dat zij in plaats van een WK spelen gewoon de zomer uitrusten.

Zou het wel tof vinden als iemand als jij dit soort uitspraken maakt en alle topspelers van landen vervolgens denken, tja, mijn club betaald mijn salaris en dat 90% van de toplanden hun selectie niet meer op komt dagen.

Dat worden leuke WK's en EK's.

27 november 2021 om 22:36

@tuyn
Het verschil tussen Rensch (immer de zwakste schakel) en Masraoui is toch wel erg groot?
Daarbij Als je Onana niet meer op de bank hebt, krijg je een ballen vanger op je goal. Je gaat er wel erg makkelijk aan voorbij.

27 november 2021 om 22:36

@tuyn
Het verschil tussen Rensch (immer de zwakste schakel) en Masraoui is toch wel erg groot?
Daarbij Als je Onana niet meer op de bank hebt, krijg je een ballen vanger op je goal. Je gaat er wel erg makkelijk aan voorbij.

26 november 2021 om 20:45

Ik inderdaad ook. Al mogen de Europese clubs hem gewoon kopen ipv "gratis" overnemen van Ajax. Zonde dat ze er waarschijnlijk niet uit komen om zijn contract te verlengen.

27 november 2021 om 11:34

@wizzle
Waar een wil is, is een weg. Laat nou net die wil al ontbreken

28 november 2021 om 00:05

Mazraoui is toch te vaak de ‘tegengoal per wedstrijd’ speler. Te vaak is hij verantwoordelijk voor een tegengoal in belangrijke wedstrijden. Aanvallend kan hij aardig mee. Maar verdedigend komt hij te kort. Laatste tijd doet hij het beter. Maar een Veltman zoals 2 jaar terug in de wedstrijden tegen juve/real daar kan mazraoui qua niveau niet tegenop.

28 november 2021 om 08:16

Zou bij veel Europese Clubs ook weer snel uit de basis gaan. Voor een back is verdedigen toch de eerste basiskwaliteit, dat kan hij niet. Overigens aanvallend geweldig dit jaar. Maar die handsbal tegen Besiktas is toch lachwekkend, leek mijn zusje wel, bang voor de bal

Dit is natuurlijk wel een gevolg van het uitdelen van zo’n salaris. Op dit moment verdienen o.a Tadic, Haller en Blind zo’n bedrag en het zou me niet verbazen als Martinez en Alvarez met hun laatste contractverlenging ook naar de 4/5 miljoen zijn gegaan.

26 november 2021 om 20:37

Neres Tagliafico Gravenberch en Anthony krijgen ca. 3 mln, Berghuis 4, Haller 5, Tadic bijna 4, Blind 2,5. Mazraoui wil waarschijnlijk 3 krijgen, hetzelfde dat bankzitters als Neres en Tagliafico krijgen. Geef hem maar eens ongelijk

26 november 2021 om 20:38

Was Haller 5 miljoen? Na dit seizoen direct verkopen. Bizar.

26 november 2021 om 20:43

Ik weet t niet hoor, maar Haller heeft kwa prijzengeld in de CL al voor heel zijn contractduur dat salaris terug verdiend.

26 november 2021 om 21:11

Kom, met Veerman had je die potten ook gewonnen.

26 november 2021 om 21:13

En de rest van het team?

26 november 2021 om 21:33

Ah het account van Valentijn is boven water!

26 november 2021 om 21:51

Het lijkt me uiterst onwaarschijnlijk dat Ajax Mazraoui geen salaris wil aanbieden, vergelijkbaar met Tagliafico, Gravenberch of Neres. Als dat is wat Mazraoui wilde, was het allang rond gekomen denk ik. Ik acht het waarschijnlijker dat Mazraoui zo'n 4 a 5 mln vraagt en met Raiola gewoon hoog in de boom gaat zitten. Opties genoeg, dan maar vertrekken.

27 november 2021 om 07:52

Haller verdient 4 miljoen en Blind 3.5 miljoen. Verder vraag ik me af of Antony al 3 miljoen verdient.

27 november 2021 om 19:39

Ik denk dat Mazraoui gewoon een mooie transfer wil maken. Al zouden ze hem 6 miljoen bieden dan zou hij nog niet tekenen. Met zijn huidige vorm staan de clubs voor hem in de rij, dus daar zal hij gebruik van willen maken. Als hij bijtekent en bijvoorbeeld voorbijgestreefd wordt door Rensch komt die kans niet zo snel weer.

Lekker dan, ik zou dit als een belediging opvatten. Je bent geen vijf, vier of drie mil waard. Deze jongen is achterin de grootste zekerheid momenteel bij Ajax, dan vind ik een salaris rond 3.5-4 miljoen vrij normaal.

26 november 2021 om 20:42

5 miljoen per jaar lijkt me wat gortig. 4 en 3 eigenlijk ook voor een back. Ben fan van Maz hoor, maar dan kun je beter afscheid van elkaar nemen en een backje vanuit de jeugd doorschuiven. Net zoals we met Van Rhijn, Dest, Van der Wiel etc. Mooi seizoen van maken met Maz en komend seizoen Rensch gebruiken op die positie.

26 november 2021 om 20:49

Kijk is naar de salarissen hierboven. Dan doe je Maz wel heel erg tekort qua salaris. Die jongen presteert heel goed en dat al jaren. Het enige wat hij wil is hetzelfde verdienen als sommige spelers die minder hebben gedaan voor Ajax en meer hebben verdient.

26 november 2021 om 22:19

Hoezo al jaren? Wat een onzin, ben Ajax fan, maar in het succes jaar in de CL was hij standaard de zwakste schakel, tel daarbij op dat hij vorig seizoen meer geblesseerd was dan wat anders, vind ik het niet meer dan normaal dat hij niet een top verdiener is. Als je aanvallers 4-5mil krijgen, is 2.5 tot 3 of wellicht 3.5m een prima salaris voor Maz, zo niet, lekker laten gaan.

Wat een eventuele optie zou zijn, is een salaris rond de 3m geven, en een optie a 10 tot 20% van de transfersom, volgend jaar. Dat hij verkocht wordt deze zomer (indien hij verleng) of volgende zomer, is op zeker. Het is eigen jeugd, dus je verliest er niet zoveel aan. Maar een salaris geven, op hetzelfde niveau als je top aanvallers, is niet hoe het werkt.

26 november 2021 om 22:26

Nogmaals, we hebben het hier over een rechtsback in de Eredivisie. Ik vind Maz ook de beste rechtsback sinds Trabelsi, mischien nog wel beter. Maar ik kan me ook een tijd herinneren waar onze beste spelers 1 miljoen euro per jaar verdienden. (nog niet zo gek lang geleden) Dan ga je nu toch geen 3-5 miljoen betalen per jaar aan een speler die geen wedstrijden voor je wint. Doe je het wel, dan moet je straks alle 11 de posities dit salaris gaan geven en dan komen straks de wisselspelers eveneens met extreme salariseisen. Ik ben iig blij dat Ajax voet bij stuk houdt en laten we eerlijk wezen; het is niet zo dat Maz bij Ajax op een houtje hoeft te bijten. Die heeft gewoon een prachtig contract voorgeschoteld gekregen. (ik ga uit van een bedrag tussen de 1,5 en 2,5 per jaar) Overigens geef ik Maz 100 procent gelijk, want die kan waarschijnlijk komende zomer minimaal het dubbele bijschrijven bij een mooie club in Europa. Vooral wanneer die dit jaar nog wat moois laat zien in de CL.

26 november 2021 om 22:59

Sinds wanneer verdienen spelers een salaris dat is gebaseerd op hun positie? Volgens mij krijgen spelers dat op basis van prestaties, en volgens dat verdient Maz zeker een contract met een salaris dat rond die 3/4mil ligt

27 november 2021 om 02:01

"sinds wanneer verdienen spelers een salaris dat is gebaseerd op hun positie?"

Sinds de bal rond is. Nous verdient wel 5 miljoen per jaar wat mij betreft. Maar niet bij Ajax. Daar werken we met een kleinere begroting en kan je niet iedere basisspeler zulke bedragen uitkeren.

Kijk eens naar de selectie en maak een lijstje met je belangrijkste spelers. Een aantal daarvan kan je extra betalen en dan kom je toch echt uit bij namen als Tadic, Blind, Haller, Alvarez en Martinez. Daarna wellicht Timber, Berghuis, Klaassen, Nico en Nous. Als je die allemaal zulke bedragen geeft zijn we over 3 jaar het nieuwe Barcelona..

27 november 2021 om 20:48

Niemand is beter dan Hatem Trabelsi van Ajax.

26 november 2021 om 20:46

Die grote zekerheid stond anders gisteren aardig te schitteren tegen de beperkte aanvallers van Besiktas. Veroorzaakte ook alweer een knullige pingel. Tel daarbij op dat hij voorheen ook nog wel vaker last had van blessures. Ga je 3 a 4 miljoen maar lekker ergens anders ophalen. Verwacht ook dat het vrij snel banken wordt voor hem. Snap echt niet waarom hij zo geprezen wordt voor zijn aanvallende kwaliteiten. Neem een A4 tje en ga turven. Hoe vaak hij opstoomd en dat vervolgens afrond met een goede voortzetting. Dus voorzet, voorassist, key pass of doelgericht schot. Valt echt serieus tegen.

26 november 2021 om 20:55

Typisch, een domme foutje maskeert de overige 20 plus wedstrijden waar hij steevast bij de beste spelers op het veld was. Speelde tegen Besiktas trouwens ook gewoon een prima pot, als je zijn hands niet meetelt. Hij zakt nooit onder de ondergrens, is voorin sterker dan de aanvallers op de bank bij Ajax, wat heel veel zegt over zijn aanvallende kwaliteiten. En verdedigend is hij dit seizoen niet normaal vooruit gegaan, hij had vorig jaar weleens momenten dat hij een speler uit zijn rug liet gaan, dat heb ik hem dit seizoen nog geen 1 x op betrapt.

26 november 2021 om 21:01

Haha, je komt aardig gefrustreerd over doe ff chill.Ik had het wel geweten als Maz zijnde, 3mil zo niet lekker naar Engeland of Spanje daar gaat hij dat bedrag zeker krijgen exclusief dikke tekengeld.Overmars heeft hierin zwaar gefaald deze jongen moest zich iedere x opnieuw bewijzen voor een klote salaris vergeleke met de rest van de selectie.Uiteindelijk speelt iedereen voor het geld

26 november 2021 om 21:03

Zakt nooit door de ondergrens? Pardon..

Hij staat juist bekend om zijn hoge pieken en diepe dalen. Zelden zo'n wisselvallige speler gezien die zo enorm kan lopen dromen op het veld als het tegenzit.

Toegegeven dat hij dit seizoen tot de betere spelers behoort maar je kan hem echt geen 3-4 miljoen per jaar gaan betalen. Zijn blessure verleden, wisselvalligheid en positie (een back is makkelijker te vervangen dan een spits bijvoorbeeld) staat dat gewoon niet toe. Als je Nous 4 miljoen gaat betalen donder je je eigen salarishuis in elkaar.

27 november 2021 om 12:15

2 jaar geleden ja, dan gaf ik je gelijk, jij hebt duidelijk geen enkele wedstrijd van Ajax gezien dit seizoen, want dan zei je niet dat hij pieken en dalen heeft, hij is dit seizoen zo vaak 90 minuten lang nagenoeg foutloos

27 november 2021 om 12:50

Lekkere manier van discussieren zo. Ik heb iedere minuut van iedere wedstrijd van Ajax gezien.

Als je iets beter gelezen zou hebben had je ook gezien dat ik aangeef dat hij dit jaar tot de betere spelers behoort. Maar nog geen week geleden zag ik de oude Nous gewoon weer tegen Besiktas. Gaf een pingel weg als een pupil en huppelde vaak nonchalant over het veld zoals alleen hij dat kan. En dit zeg ik als liefhebber van Nous die hem een transfervrij vertrek van harte gun.

Hij is dit seizoen één van de beteren. Maar dit seizoen is slechts 18 wedstrijden oud. Laten we nog even rustig afwachten voordat we Nous constant noemen. Een blessure of vormdip ligt bij Nous voor mijn gevoel altijd op de loer.

26 november 2021 om 20:58

Mazraoui kan goed voetballen maar verdedigend is het niet zo bijzonder hoor. Laatste 2 pingels ook veroorzaakt in de cl maar dat terzijde. Geloof mij dat een rensch hem gewoon rustig opvolgt. Zo gaat het al jaren bij ajax

27 november 2021 om 12:13

Dat is Hakimi ook niet, maar hij is wel de beste rechtsback ter wereld op dit moment. Tegenwoordig moet je aanvallend meer brengen dan verdedigend, daarom kiezen topclubs vaak voor aanvallende backs, zoals Trent, Hakimi, Walker en R.James. En daarom is Mazraoui zo populair bij buitenlandse topclubs, die zien in hem zo een type speler maar dan zonder een dure prijskaartje. Geloof me, deze 4 zijn echt niet de beste verdedigers ter wereld, maar hun combinatie van snelheid en aanvallende kwaliteiten maken hun de beste backs ter wereld. Zolang ze achterin niet verzaken, en goed meelopen met de aanvallers dan hoor je de trainers niet klagen.

27 november 2021 om 12:20

Eens. Ik moet het nog maar eens zien of ie zich bij een club in italie of engeland staande houdt. Als je niet 80% balbezit hebt. Wordt toch iets anders voetballen dan.

26 november 2021 om 21:27

De grootste zekerheid zijn Martinez enTimber. En zeker niet onze rechtsback verdedigend zwak. Aanvallend heel sterk

27 november 2021 om 12:58

Blind? Althans, die is ook beter dan Mazraoui, maar verdedigend geen zekerheid. Maar eens dat Timber en Martinez veel meer een zekerheid achterin zijn dan Mazraoui. Eigenlijk is onze hele achterhoede enorm goed.

27 november 2021 om 11:53

Laten we vooral niet vergeten dat het hier om uitspraken van Mike Verweij gaat. Ajax zal vast niet akkoord zijn gegaan met een salaris dat zo hoog is als dat van Ziyech, maar je hoeft er echt niet vanuit te gaan dat ze tegen Mazraoui hebben gezegd dat hij geen 3-5 mln waard is.

27 november 2021 om 22:51

Mooi dat jij dat vind slimmerik. Zelf ben je ook vast op de hoogte van het salaris plafond in Nederland? Nee dus. Vind het spijtig dat we eigenlijk tijd verspelen aan dit soort clowneske opmerkingen.

Ik begrijp het, maar is enorm zonde want een betere back ga je niet krijgen voor spel wat Ajax wilt spelen. Gun Mazraoui wel de stap, heeft hier sinds zijn 8e(?) rondgelopen, belangrijk geweest met prijzen pakken en als laatbloeier na periode zonder contract bij Jong Ajax doorgegroeid tot sterkhouder. Hopelijk komt een mooie club voor hem waar hij offensief zich kan laten zien.

26 november 2021 om 20:41

Als ze rensch niet hadden gehad dan was het allang rond geweest maar die klopt ook op de deur.

26 november 2021 om 22:01

Rensch is op back gekomen door gebrek aan backs vorig jaar. Hadden geen linksback achter Tagliafico dus Rensch speelde daar voorbereiding ipv normale LCV. Die zie ik niet op backpositie blijven uiteindelijk. Nu is het wel nodig met blessure Klaiber.

26 november 2021 om 23:57

Rensch is van nurture gewoon een rechtsback hoor en gaat volgend jaar zeker basis spelen als maxraoui vertrekt. Kijk transfermarkt.com en FIFA 22 er maar op welke positie Rensch het liefste speelt. Hij kan ook cv spelen idd en dat deed hij in de voorbereiding in het b team omdat Ajax geen 4e cv heeft als blind linksback speelt maar rensch zijn favo positie is nog altijd rechtsback.

27 november 2021 om 00:06

Transfermarkt en FIFA?? Hahaha, dit meen je niet toch? Dit zeg je tegen wolterx, die 20 keer per jaar op De Toekomst te vinden is.. Rensch is van origine zeker geen back. Hij kan er -zowel rechts als links- aardig goed uit de voeten, maar is van oorsprong gewoon een (linker) centrale verdediger.

27 november 2021 om 01:16

Hij speelt het liefst als rechtsback kan ik je verzekeren dat hij in de jeugd hier niet altijd speelde klopt ook. Rensch gaat volgend jaar gewoon basis als rechtsback spelen omdat ze er niet uit gaan komen met mazraoui. Geen probleem want het ok Rensch is een top talent. Ik zie liever die miljoenen salaris gaan naar een top talent in de spits die voor het grote werk kan klaar gestoomd worden. Tiago Tomas van sporting lijkt mij een hele goede.

27 november 2021 om 01:46

Rench is gewoon een voetballende centrale verdediger die het naar omstandigheden prima ingevuld heeft op de flanken. Ten Hag zei niet voor niets dat hij veel meer inhoud moet kweken. Rench heeft bijna iedere wedstrijd na een uur al kramp. Geen schande natuurlijk want als back maak je nou eenmaal veel meer meters.

27 november 2021 om 11:51

Ik vind Masraoui in alle opzichten beterden Rensch. Ik vind Rensch meestal de zwakste schakel als hij speelt. Moet dat nog maar eens zien. Masraoui wil zelf gewoon weg. Maar mocht het echt om salaris gaan, mag Ajax van mij veel betalen. Dat verdien je ook middels transfer geld terug.

Maar met de uitspraak dat hij minder waard is dan Ziyech is weinig mis. Dat is die ook. Weet niet wat Ziyech verdiende, maar dat kan je wel een jaartje ophoesten. Maak gelijk een deal dat hij van de winter bij Ajax blijft en niet naar Afrika cup gaat

27 november 2021 om 21:02

@hansje Rensch is dan een ik 4 jaar jonger dan Mazraoui. Als je een beetje verstand van voetbal hebt weet je dat jongens op die leeftijd van Rensch nog reuzenstappen gaan maken. Volgend seizoen gewoon met Rensch als rechtsback en dannhouden we die 3 miljoen aan salaris lekker over voor een top talent als 2e spits.

28 november 2021 om 10:19

@nothingstopgru
Je hebt het over reuzen stappen gaan maken. Ik zie het meer als reuzen stappen kunnen maken. Of Rensch daar bij hoort, weten we nog niet. We zitten in de fase met Ajax dat dit soort gokjes wel voorbij zijn gelukkig.
Geef Masraoui het geld dat hij verdient wat je terug verdient met een transfersom. Win win situatie.

28 november 2021 om 10:40

Iedere 18 jarige maakt nog reuzen stappen in zijn kwaliteiten. Zo ook Rensch jij wil de jeugd helemaal geen kans meer geven bij Ajax orzo?

Herhalen, herhalen, herhalen . Hoe vaak moeten we nog lezen dat Mazraoui echt wel wil blijven maar ja Ajax wil niet betalen

26 november 2021 om 20:47

Geloof er niets van, vergeet de invloed van Raiola niet hierin, als hij transfervrij vertrekt ontvangt hij een hoger salaris en een flinke zak tekengeld en Raiola ook een hele flinke vergoeding.

Ik vind Mazraoui een topper en van mij mag hij best 2,5 tot 3 miljoen per jaar verdienen, maar alles daarboven is gewoon te gek. Dat kan je een rechtsback die relatief veel geblesseerd is gewoon niet betalen als Eredivisieclub. Ik vind wat Verweij zegt daarom ook maar dom. Hij kan zo makkelijk praten. Het is zijn geld niet, het scoort misschien leuk en door het nu op te nemen voor Mazraoui en Raiola ga je van hun in de toekomst misschien nog een primeurtje krijgen.

26 november 2021 om 21:20

Op dit moment is hij het zeker waard. In de tijd dat hij hetzelfde salaris vroeg als hakim was dat natuurlijk lachwekkend. Dit is het 1ste seizoen dat hij constant presteert.

27 november 2021 om 12:22

En daarom mijn inziens ook nog niet waard. Doe eerst nog maar een jaartje zo spelen.

Als ik Mazraoui was zou ik er ook wat aan doen om bij Ajax te blijven.
Voetbalplezier. Veel aanvalllend in te brengen. Soms zelfs een wat vrije rol aan de rechterkant.
Minder focus op het verdedigen.
Zou me niks verbazen als hij bij een andere ploeg ondersneeuwt.
Garantie op speeltijd krijg je er sowieso niet.

En terecht Mazraoui had die status ook niet om dit te kunnen vragen, veel blessures en verloor de concurrentiestrijd van Dest. In het 18/19 seizoen belangrijk maar ook heel wisselvallig. Jammer dat er nu een paar keer achter elkaar gezeik is met contracten, is Overmars toch te afwachtend in geweest.

Hij zit al zolang bij ajax, regel het dan een keer als Ajax zijnde

Deze gozer is vervangbaar, lekker laten gaan, heeft stap verdiend👌🏻

Dat mensen dit geloven hahaha, kijk dit seizoen is hij echt wel 3 M per jaar waard. Hij hoort bij de top van Ajax, als je dan onder de 3M verdiend dan zal je als Ajax zijnde moeten stoppen met zeggen dat je de Europese top “wil aanvallen”. Maar om nou te zeggen dat hij 5 M per jaar vroeg 2 jaar geleden…ik geloof het niet. En misschien is dat de reden waarom hij Nakhli aan de kant heeft gezet, blijkbaar vraagt Nakhli extreme bedragen zonder medeweten van Mazraoui. Want zo gaat het vaak, Mazraoui die zal niet veel meekrijgen van de onderhandelingen, hooguit updates.

27 november 2021 om 01:49

Klopt. Raiola staat er om bekend om schappelijke bedragen te vragen voor zijn clienten en hemzelf..

Zelfs Nous zelf heeft eerlijk gezegd dat het om de knaken gaat. Geeft niets toch?!

Dit is oud nieuws. Mazraoui gaat gewoon vertrekken, de wisseling van zaakwaarnemer verraadde dit al vroegtijdig. Verder heeft mazraoui ook altijd aangegeven dat het hem nu om de financien gaat. Ik vind Mazraoui een geweldige ontwikkeling doormaken en daarvoor mag hij royaal beloond worden. Maar als Ajax en speler (oftewel Raiola) er niet uitkomen, dan zullen we dit moeten accepteren. Wel zou voor mij in de 2e seizoenshelft de focus uitgaan naar Rensch en wordt Mazraoui gewon backup.

27 november 2021 om 01:32

Waarom moet de focus dan naar Rensch? Kom op zeg. Maz speelt al sinds z'n 8ste bij Ajax een echte ajacied. Heeft je niks gekocht. Die gun je dan gwn de stap en zet je niet zomaar aan de kant.

Samenwerking Raiola en Ajax zal nooit iets worden. Hij wil alleen zaken doen bij meer zeggenschap bij Ajax. Denkt alleen als eerste aan zichzelf, dan aan de speler, dan aan de clubs waar hij veel te zeggen heeft en dan Ajax. Zowel Mazraoui als Gravenberch zullen Ajax komende zomer verlaten.
Hij is op papier een Nederlander maar gedraagt zich als een Italiaan.

Nous is voor Ajax en haar spel een geweldige back. Vanaf zijn 8e al Ajacied dan ga je niet klooien met een miljoen meer of minder salaris. Denk voor beide partijen dat het fijn zou zijn om de middenweg te kiezen en te blijven. Is een geweldige jongen om erbij te houden. Natuurlijk geen bepalende speler als Ziyech dus niet spiegelen aan een jaarsalaris als hij , maar wel een salaris wat die jongen in het buitenland kan verdienen. Kortom proberen binnen te houden.

Daar heeft Ajax helemaal gelijk in. Mazraoui komt niet in de buurt van de waarde van Ziyech. Veel succes in het buitenland Mazraoui, ajuuu

Opzich toch logisch dat Ajax hem geen 5 miljoen geef. Ziyech is een niveau hoger en Ajax kan niet iedereen dat bedrag betalen en gaat dat alleen betalen voor een topspeler die ze binnen kunnen halen zoals Tadic of Haller. Ajax moet het financiëel ook op orde houden en geen gekke dingen doen. Rensch is ook een groot talent die stappen maakt en dat telt ook mee.

Aan de hand van wat de andere spelers krijgen hoort hij meer te krijgen. Maar ik vind dat geen enkel persoon meer dan een miljoen verdient idiote wereld. Dat mensen het hier verdedigen dat dat de norm is. Deze wereld is door en door verziekt door geld. Al deze reacties ik word er steeds misselijker van terwijl ik een voetballiefhebber ben in hart en nieren.

28 november 2021 om 07:52

@Ruben

En voor het gros van de wereld, worden wij als stinkend rijk gezien met huizen vol apparaten.

Die 1000 euro die jij aan ik weet niet wat uitgeeft voor iets wat je 'handig' of 'mooi' vindt leven andere mensen op aarde 6 maanden van.

Dus ja, je hebt zeker gelijk ja.

Hoop dat ie beter is dan Ziyech, want Ziyech is een flop bij Chelsea

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 16 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen zag ‘alleen maar dollartekens in de ogen’ na PSV - Ajax

Johan Derksen heeft zo zijn bedenkingen bij de situatie rondom Noussair Mazraoui. De rechtsback van Ajax, die zondag voor de winnende treffer tegen PSV (1-2) tekende, wil zijn aflopende contract in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren