Barcelona is persoonlijk akkoord met beoogde eerste winterse versterking

Vrijdag, 26 november 2021 om 19:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:18

Barcelona richt zijn pijlen de komende winterse transferperiode als eerst op Ferran Torres. De Catalanen hebben afgelopen dinsdag een persoonlijk akkoord bereikt met de 21-jarige rechteraanvaller van Manchester City, zo weten Marca en Mundo Deportivo. Ferran mag bij het juiste aanbod vertrekken uit Engeland, zo heeft hij te horen gekregen van zijn werkgever.

Barça is dringend op zoek naar aanvallende versterkingen en werd de voorbije maanden aan talloze namen gekoppeld. De naam van Ferran komt daarbij als een verrassing, omdat de vleugelspits niet of nauwelijks werd genoemd. De Spanjaard ziet het zitten om naar Barcelona te verkassen en heeft een principeakkoord bereikt met Mateu Alemany. De technisch directeur van Barça was deze week in Manchester om te spreken over een overgang. Ook Engelse media bevestigen inmiddels dat Alemany is gezien op de trainingsaccommodatie van the Citizens.

Ferran heeft Josep Guardiola inmiddels op de hoogte gesteld van zijn wens om naar Barcelona te vertrekken. De manager van Manchester City verleent daar toestemming aan, indien het juiste aanbod op tafel komt. Het is vooralsnog volstrekt onduidelijk hoe Barcelona de overgang van Ferran denkt te kunnen financieren. Alemany maakte onlangs bij de presentatie van Dani Alves bekend dat de Spaanse grootmacht in januari géén spelers kan aantrekken, tenzij er eerst spelers verkocht worden. Mogelijk opteert Barcelona voor een huurdeal met City.

Op dit moment is Ferran nog herstellende van een botbreuk in zijn rechtervoet, die hij begin oktober opliep in de halve finale van de Nations League. Merkwaardig genoeg speelde Ferran daarna nog 83 minuten in de finale, waarna de blessure pas werd vastgesteld. De aanvaller is op de weg terug en mikt op een terugkeer in het volgende kalenderjaar. Hij werd in de zomer van 2020 door City weggehaald bij Valencia, dat een vast bedrag van 25 miljoen euro ontving. Daarbovenop werden voorwaarden voor bonussen afgesproken, die volgens Marca nog niet zijn behaald. Ferran staat op 43 duels voor City, waarin hij 16 goals en 2 assists produceerde.


Poll

Is Ferran Torres de speler die Barcelona nodig heeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door omgasanta)

Nu Haaland en Mbappe nog. 😜

26 november 2021 om 21:48

Jij maakt het helemaal spannend, moet Barcelona eerst de helft aan spelers verkopen om nieuwe te kunnen aan trekken, ben benieuwd waar ze het geld weg halen voor Ferran Torres

Geloven we het zelf? Natuurlijk niet. Eerst ff 10M overmaken naar R. Koeman.

26 november 2021 om 19:51

/ Mogelijk opteert Barcelona voor een huurdeal met City. \

Lezen jongen. Het gaat waarschijnlijk om een huurdeal wat in principe prima te doen is.

26 november 2021 om 19:55

Wat in principe nóg meer je geld weggooien is, daar er niks van jou is aan het einde van de dag.

26 november 2021 om 19:57

Je gaat hem toch niet huren? Is alleen maar nog meer geld verspillen en lekker opleiden voor City. Zorg maar eerst ervoor dat je club is een groot deel van die schulden gaat betalen en dan vanaf daar voortborduren zodat je op lange termijn weer grote transfers etc kan doen.

26 november 2021 om 20:10

Lekker kortzichtig.... Beeld jezelf namelijk het volgende scenario eens in: barca huurt F. Torres (omdat ze niet mogen dan wel kunnen kopen op dit moment), ze spreken daarbij een (wellicht verplichte) optie tot koop af van pak 'm beet 35/40 miljoen en een huursom van bijv. 5 miljoen. Barca koopt zo tijd om ruimte te maken in hun budget voor deze speler, heeft tevens een prima speler voor 6 maanden en indien de optie niet verplicht is en het blijkt een ongelukkig huwelijk zit je niet met een miskoop opgescheept

26 november 2021 om 20:44

Is wel laag 35 mil, moest je nu 60mil zeggen zou ik als city zijnde akkoord gaan. Of ruilen tegen frenkie. City heeft zelf 25 betaald, heeft langdurig contract

26 november 2021 om 20:53

Hoe is dit geldverspilling? Je betaalt gewoon de salaris voor 6 maanden tijd. En je krijgt een speler die, in mijn optiek, meer dreiging heeft en meer doelpunten kan bezorgen voor Barca dan Memphis en Luuk samen. Ik zie hier alleen maar positieve dingen in.

26 november 2021 om 21:42

Luuk scoort niet en speelt niet. Dat hij meer dan Memphis gaat scoren lijkt me heel erg sterk. Memphis loopt altijd wel 1 op 2.
Verder lang niet gespeeld wegens een voetblessure en mag weg bij City omdat ze hem niet zo goed vinden.

27 november 2021 om 01:09

Geloof me deze jongen die gaat meer dan depay scoren. Depay scoort veel penalty's. Depay is gewoon niet goed genoeg en moet zo snel mogelijk geloosd worden

26 november 2021 om 21:25

Alsnog een vreemde transfer. Je hebt een veelscorende buitenspeler met diepgang nodig. Fernan Torres is een speler die het liefst opkomt met de bal aan de voet en scoort af en toe wel maar niet structureel

26 november 2021 om 22:38

Klopt niet Japie, Ferran Torres is een redelijk allrounde vleugelaanvaller met zowel diepgang als een actie met de bal aan de voet. Hij is qua progiel vergelijkbaar met Pedro, maar nog technischer.
Als het bestuur deze transfer effectief kan regelen (obviously dankzij de goede relatie met Pep, Txiki en Soriano), dan zou dit gewoon een absolute topversterking zijn. En zijn doelpuntenmoyenne voor een vleugelaanvaller is gewoon zeer goed, 1 op 3 terwijl die aantal wedstrijden niet allemaal voor de volle 90 minuten waren.

27 november 2021 om 00:27

Los daarvan scoort hij juist het meest sinds hij ook als spits wordt opgesteld. Hij vult die rol van centrum aanvaller goed in. Heeft diepgang in z’n spel, maar is ook aan de bal heel sterk. Met het oog op de toekomst zou ik het toejuichen. Fati, Ferran Torres en Dembele: sounds good to me!

27 november 2021 om 08:56

Dan heb je met Fati, Ferran, Pedri en Gavi gewoon de 4 grootste Spaanse talenten in je ploeg. Zit muziek in!

Dit is wel echt een verrassing, een prima aankoop mocht dit waar zijn. Ik betwijfel enorm dat dit overigens waar is..

Dat is een meer dan prima versterking maar ik vraag me dan ook af waar ze dat geld vandaan gaan halen.

26 november 2021 om 19:45

Lenen denk ik, en dan na 1 jaar verplicht kopen

26 november 2021 om 19:46

Na 1 jaar zullen ze de financiële middelen ook niet hebben…

26 november 2021 om 19:48

Precies. Dan moeten zij waarschijnlijk ook Xavi zijn contract afkopen😉

26 november 2021 om 20:35

Mag ik jou glazen bol ook gebruiken StraStra? Kan ik nog heel wat toto’tjes pakken

26 november 2021 om 20:10

Geld is niet zozeer het probleem na de verkregen lening. Het grote probleem is de FFP limiet. Maar als hij voor 5 jaar tekent dan drukt hij niet heel zwaar op FFP omdat je het het bedrag dan over 5 jaar uit mag spreiden. Dembele is zo afbetaald en dat creeert jaarlijks 30 miljoen aan FFP ruimte. De besparing van de Griezmann deal is ook nog niet volledig benut. Ik heb alleen geen idee wat hij verdient. Dat is ook een potentieel obstakel.

26 november 2021 om 20:14

Dat uitsmeren over de boekjaren is volgens mij gewoon iets boekhoudkundig. De FFP werkt echt over de uitgaven tijdens een seizoen dacht ik. Of ze zouden echt elk jaar een deel van de 40 miljoen moeten betalen.

26 november 2021 om 20:20

Dat is gangbaar. Ik denk alleen niet dat ze hem voor minder dan 50 miljoen laten gaan.

26 november 2021 om 20:22

Natuurlijk een rekenmodel van niks. Dan ga je ervan uit dat alle inkomsten van Barca en het budget ook gelijk zijn gebleven, maar dat is niet zo. Er is nu al te weinig geld voor de vaste lasten, dus als er ergens geld vrijkomt/afschrijvingen klaar zijn betekent dat niet dat de ruimte die daarmee ontstaat 1 op 1 weer beschikbaar is om te investeren. En mocht je dat wel kunnen rond rekenen, dan is het nu echt heel onverstandig om dat direct weer allemaal te investeren.

26 november 2021 om 20:25

Het is gangbaar maar stel het is 10 miljoen per jaar voor 5 jaar dan is het niet vreselijk interessant voor city.

26 november 2021 om 20:26

De inkomsten zijn niet gelijk gebleven. Die zijn inderdaad wat omhoog gegaan.

Zou een hele goede transfer zijn. Had hem graag ooit eens bij Madrid willen zien, dit wordt later echt een goeie speler. Hopelijk zegt Man City nee.

26 november 2021 om 20:09

Hoeveel aanvallers wil je bij Real zien? Als er een ploeg is die binnenkort goed zit voor een lange tijd is dat wel Real. Vinicius, Brahim, Rodrygo, Reinier, Kubo en daar komen hoogstwaarschijnlijk Mbappe en ook misschien Haaland nog bij. En dan zijn Benzema, Hazard, Asensio, Jovic, Mariano & Vazquez er ook nog.

26 november 2021 om 20:12

Maar welgeteld 2 of 3 van die aanvallers zijn absolute wereldklasse, die het meerdere seizoenen hebben laten zien. De rest is B of C garnituur die eigenlijk niks bij De Koninklijke hebben te zoeken.

Zou wel een goede aankoop zijn voor Barca maar waar moet dat geld vandaan komen dan?

26 november 2021 om 19:46

Florentino Perez heeft tegen Laporta gezegd dat als Laporta instemt voor de Super League, dat Perez Laporta €100 miljoen aan transferbudget mee geeft.

26 november 2021 om 19:50

Ja dan moeten Barca, Real en Juventus lekker met z’n drieën een Super League starten.. Juventus en Barca zullen al alle zeilen bij moeten zetten om überhaupt volgend seizoen CL te spelen. En als dat niet lukt dan komen ze pas echt in de problemen financieel. Engelse clubs gaan die SL niet meer joinen..

26 november 2021 om 21:14

Maar wie gaat meedoen? Engelse clubs zie ik het niet meer doen en Bayern gaat het ook niet doen. Hou je een league met Italiaanse en Spaanse clubs over (wel toevallig de landen waar het financieel niet op orde is) en waarschijnlijk PSG. Nou leuk een competitie met 8 teams ofzo waar niemand trek in heeft en liever naar de CL kijkt. Nee dat super league verhaal gaat er niet komen. Deze transfer zal er alleen komen door eerst te huren en daarna een verplichte koop maar dat is alsnog een risico voor Barca wat als de spelers waar ze vanaf willen dan nog niet vertrokken zijn.

Wow komt als een shock. Ferran moet ook minimaal 60-70 mil kosten. Hoe gaan ze dat nou doen

Hele goede speler, laat bij Spanje leuke dingen zien!

Lijkt mij een zeer goede aanwinst maar ja hij zal niet gratis zijn natuurlijk dus ben benieuwd hoe we dat moeten gaan doen

Hele goeie versterking ben echt blij mee

Dit zou de ideale versterking zijn van Barcelona. Ik vraag mij alleen af hoe ze dit willen financieren. Nou laten we met ze alle hopen dit geen fake news is.

Dit zou echt een waanzinnige aankoop zijn. Hij kan op alle posities voorin. Ik moet zeggen dat wij na jaren wanbeleid echt een waanzinnig bestuur hebben met Alemany, Yuste etc. Sinds ze zijn ingestapt heb ik ze op geen fout kunnen betrappen. Alemany is natuurlijk algemeen bekend in Spanje dat hij een fantastische bestuurslid is. Hij heeft het ook al bij Valencia laten zien natuurlijk.

26 november 2021 om 20:25

Luuk de jong?

26 november 2021 om 20:36

Is op aanraden van Koeman gekomen.

'mits het goeie bod komt' Daar haken ze toch al gelijk al af? Leuk dat je een persoonlijk akkoord hebt maar City gaat hem niet gratis weg doen ofzo. Die willen wel een fors bedrag voor zo'n jonge speler die ze pas een jaar hebben. Overigens ook wel een klap in het gezicht van Koeman als Xavi gelijk wel een goeie aankoop kan doen terwijl Koeman het moest doen met transfervrije spelers. Nee ik ben geen fan van Koeman maar afgelopen zomer was wel erg triest qua aankopen en dan ook nog is dat Messi vertrok. Desalniettemin zou het wel een uitstekende aankoop zijn. Kan zelfs in de spits spelen. Een aanval met Fati, Ferran Torres en Dembele is een prima aanval.

26 november 2021 om 20:37

Koeman kreeg Demir, Pedri, Depay en Dest. Transfervrije spelers krijgen ook een lekker bedragje mee he.

26 november 2021 om 20:40

Ja en van tevoren wist je niet dat Pedri, Demir en Dest goed waren. Zeker Pedri had je niet zo verwacht.

27 november 2021 om 00:24

Koeman wilde Wijnaldum, v.beek, Luuk, dest, depay. Toch 3 spelers ervan gekregen. Kijk het verschil waar Xavi interesse in heeft dan Koeman.

27 november 2021 om 01:44

Ik denk dat Koeman ook wel interesse had in dit soort spelers maar zo der gekd wordt het een moeilijk verhaal

27 november 2021 om 08:44

Je denkt het, maar vaak in de media werd Koeman gelinkt met de Nederlandse spelers. Dan moet er ergens waarheid in zitten

Lijkt mij een prima transfer nu haaland nogDat zou nog eens een topaankoop van Barcelona zijn zeg, uitstekend talent en hij kan ook nog een stuk beter worden. Blijft opvallend dat City hem in 2020 bijna zonder concurrentie heeft kunnen overnemen voor een zachte prijs, want Ferran Torres liet bij Valencia al mooie dingen zien.

26 november 2021 om 19:50

Dit zou ik een verstandige aankoop vinden. Eentje voor de langere termijn. Heb je met Fati, Pedri, Gavi, Garcia en Torres een mooi Spaans geraamte staan wat over een aantal jaren top kan zijn.

Laat duidelijk zijn dat er slechts een handvol mensen inzicht hebben in de daadwerkelijke financiële situatie van de club, maar het lijkt me sterk dat Barcelona in staat is om een akkoord te vinden met Manchester City over een permanente overgang van Ferrán Torres. Wellicht dat er een constructie te bedenken is met een tijdelijke overgang met een verplichte optie om hem op termijn definitief over te nemen. Maar zonder het vertrek van overbodige spelers als Norberto Neto, Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho, Francisco Trincão en Antoine Griezmann zijn de mogelijkheden van de club natuurlijk beperkt. Toch zijn er genoeg redenen om enthousiast en optimistisch te zijn over de toekomst van de club. Onder Xavi Hernández keert het bekende positiespel eindelijk weer terug, de achterban lijkt zich weer achter de ploeg te scharen en daarnaast breken er meerdere talentvolle jeugdspelers door in het eerste elftal. En mocht Ferrán Torres daadwerkelijk zijn zinnen hebben gezet op een overgang naar Barcelona, dan lijkt me dat een positief signaal over de aantrekkingskracht van de club. Ondanks dat de club natuurlijk al in een eerder stadium had voor zijn komst had moeten gaan en niet had moeten kiezen voor Francisco Trincão, denk ik dat hij een ideale versterking kan zijn voor de manier waarop men nu probeert te spelen. En mocht hij daadwerkelijk voor Barcelona gaan spelen, dan heeft de club natuurlijk een surplus aan talent rondlopen in de twee belangrijkste linies. Niemand verwacht wonderen, maar met spelers als Ansu Fati, Pedri, Pablo Gavi, Nico González, Eric García, Ronald Araújo en wellicht Ferrán Torres kunnen we in ieder geval optimistisch zijn over de toekomst!

26 november 2021 om 20:00

Je noemt iedereen bij voor en achternaam maar bij Pedri niet? Pedro López

26 november 2021 om 20:06

Laten we het dan meteen even helemaal correct doen. Ik heb het hier natuurlijk over Pedro González López. Niet over de centrale verdediger van CD Lugo.

26 november 2021 om 20:15

Manchester City is geen ster in het verkopen van spelers. Echter doet Ferrán het toch niet slecht, en met een beoogde verkoop van Sterling is het op de flanken dan toch te dun. Guardiola is een grote fan van Frenkie, misschien een ruildeal in de maak? Ik had daar tot een paar maanden geleden voor getekend, maar Rodri is echt één van de beste spelers op het veld dit seizoen...

26 november 2021 om 20:32

Er is volgens mij nog een Catalaanse oud-middenvelder van de club die enorm enthousiast is over het spel van Frenkie de Jong... En laat diegene toevallig sinds een paar weken de eindverantwoordelijke zijn in Camp Nou! Begrijp trouwens volledig dat je mogelijkheden ziet voor een ruilconstructie, maar denk niet dat Barcelona akkoord gaat met zo'n voorstel. Al begrijp iedere supporter van de club volgens mij ook wel dat Barcelona vraagt om een gunst van Manchester City en dat een bepaalde vorm van respect op z'n plaats is. Denk trouwens dat er überhaupt genoeg spelers rondlopen in het blauwe deel van Manchester die ik graag bij Barcelona had willen zien. Aymeric Laporte, Rodri of Bernardo Silva zijn echt spelers die gemaakt zijn om voor iemand als Guardiola of voor een club als Barcelona te spelen.

26 november 2021 om 21:55

Maar toch, Ferran heeft een contract tot 2025. De relatie tussen Barcelona en Manchester City is goed, maar ik zou het toch storend vinden als Ferran voor een zacht prijsje vertrekt. Ik zou het ook niet begrijpen vanuit Manchester City. Het is geen liefdadigheidsinstelling. Ik respecteer wel de open deur voor elke club bij een vertekwens vanuit een speler. City is geen Tottenham of Napoli. Spelers die niet willen blijven mogen gaan.Blijkbaar zijn de officials van Barcelona vandaag in Manchester gespot. Ik zou 50 miljoen schappelijk vinden, maar denk toch dat hier meer achter zit. Frenkie? Dembélé? Ik hoop het. Daar zouden beide partijen tevreden mee zijn.

26 november 2021 om 22:17

Dus omdat barca een gunst vraagt moet city dat respecteren? Wat voor BS is dat, gewoon dat is het of ga maar wat wandelen dat moet city doen. Barca wil ferran ok geen probleem city wil frenkie. Te nemen of te laten, een gunst die gerespecteerd moeten worden. Het is zoals etihad zegt city is geen liefdadigheidsinstelling.

26 november 2021 om 22:31

Kan het niet anders dan het met je eens zijn. Er zijn weinig clubs die een vertrekwens respecteren zoals Manchester City dat heeft gedaan in de afgelopen jaren. En natuurlijk is de club geen liefdadigheidsinstelling, dus dat moeten andere clubs ook respecteren. Vijftig miljoen euro lijkt me geen onrealistische vraagprijs, denk alleen dat het voor Barcelona enorm handig zou zijn als dat geregeld kan worden in een huurconstructie met verplichte optie tot koop. Manchester City krijgt dan de gewenste vraagrprijs, terwijl Barcelona de kostenpost naar een volgend boekjaar kan tillen. Want het probleem is niet zozeer dat er geen financiële middelen zijn, het probleem is dat op korte termijn het gunstig is om de uitgaven enigszins te drukken. Het merendeel van de kortlopende schulden zijn namelijk doorgerold.

26 november 2021 om 22:51

Lastig, ik denk dat dit (de situatie die je schetst met de huurovereenkomst) afhangt van de toekomstplannen van Manchester City zelf. Ik hoop dat ze gaan investeren in de spits, en linksback positie. Cash voor Ferran zou daar bij kunnen helpen. Ferran is een hele goede speler, maar brengt niks bij City wat een ander niet kan. Wat mij betreft komen City en Barcelona tot een deal. Sterling mag trouwens ook weg, neem je die dan ook gelijk mee?

26 november 2021 om 20:43

Ik weet echt niet wat jij in Eric Garcia ziet. Die jongen is toch echt van het niveau Schalke 04? Hij bakt er echt letterlijk niks van. Hij doet alles fout, heeft niet de juiste lengte, maar ook niet de intelligentie en inzicht om dat te compenseren. Hij hoort echt niet in het rijtje Nico, Pedri en Ansu Fati.

26 november 2021 om 21:05

Dan vraag ik mezelf serieus af of je Eric García in de afgelopen weken hebt zien spelen, want hij behoort namelijk tot de spelers met de meest succesvolle progressieve passes in La Liga. In de beginfase van het seizoen blunderde hij meermaals in defensief opzicht, maar in de afgelopen weken laat hij zien van toegevoegde waarde te zijn voor Barcelona (in ieder geval tijdens de opbouwende fase). Als ik vragen mag... Wat is de laatste volledige wedstrijd die je van Barcelona hebt bekeken? Want als dat de laatste duels in de Champions League onder Ronald Koeman zijn, dan begrijp ik je conclusie wel.

Belachelijk nieuws. Ze hebben minstens 1,2 miljard schuld, hebben hogere kosten aan het stadion, moeten nog miljoenen betalen aan Koeman, recent ontslagen staf en aan Xavi's laatste club. De eerder aangekondigde 10 miljoen transferbudget voor in de winter is laatst gecanceld. En nu zou Barca zogenaamd Ferran kunnen kopen die een marktwaarde heeft van meer dan 50 miljoen? 🤦‍♂️Sommige fanmedia zullen het nooit snappen.

26 november 2021 om 20:06

Er gaan veel verhalen over de schuld van Barcelona. En die schuld is hoog, te hoog. Maar dat bedrag is de bruto schuld. De netto schud is tweederde van dat bedrag. Deels zit in die schuld ook al het stadionproject. Geld is niet het grote probleem nu, FFP is het grote probleem. Een huurdeal met later een koop behoort tot de mogelijkheden. Over 6 maanden is Dembele afbetaald wat ook weer FFP ruimte creeert. Na de huurdeal van Griezmann is ook ruimte ontstaan die nog niet volledig is benut.

En die 48 miljoen voor Ajax??? Het kan ook allemaal daar in Spanje

Zou wel schandalig zijn als ze nu meer dan 40 miljoen (en het zal wel meer zijn) gaan uitgeven. Dat is gewoon oneerlijk voor teams die zich wel aan de regels houden.

26 november 2021 om 20:27

Heeft Barcelona wel eens niet aan FFP voldaan?

Hier hebben ze het geld echt niet voor

Komt er crowdfunding om nieuwe spelers binnen te halen? Het lijkt me niet logisch dat Barcelona dit zomaar kan betalen.

Zelf nog recent 25 miljoen betaald ..verwacht niet dat ze hem met verlies weg zullen doen. City zal waarschijnlijk minimaal 35 miljoen vragen . Barca zal toch echt deze winter een aantal spelers zelf moeten verkopen. Newcastle staat laatste en daar is heel wat geld. Ze kunnen beter alvast starten en beginnen met wat lijntjes uitzetten en wat spelers aanbieden ( coutinho , umtiti )

26 november 2021 om 20:02

Denk dat ze voor een international van Spanje en voor zijn blessure deed hij het erg goed niet voor minder dan 50 miljoen gaan verkopen hoor. Hij is ook nog is jong. Is echt niet mogelijk dat ze hem gaan halen volgend jaar.

26 november 2021 om 20:10

Precies. Pep liet hem vaak spelen en deed het ook vaak prima.. Zie het ook niet gebeuren of city moet het barca echt gunnen haha .. ziyech werd ook genoemd voor op die rechterkant maar die lijkt de laatste weken meer vertrouwen te krijgen van tuchel. Maakt weer aardig wat minuten. Ze mogen bale wel van ons hebben. Gratis zelfs. Zo zijn wij dan ook wel weer

26 november 2021 om 20:28

Ferran wil vooral zelf weg en terug naar Spanje. Tegen welke prijs is de grote vraag.

mischien om een transfervrij vertrek van Dembélé te vermijden proberen ze hem in januari te ruilen voor Torres , ik ben maar aan het denken hoe Barça het voor mekaar kan krijgen

26 november 2021 om 20:29

Dat zou ook een optie zijn inderdaad. Ferran wil ook vooral zelf graag weg uit Engeland zo zeggen ze in Spanje.

26 november 2021 om 21:04

Ergens gelezen dat ze ook Bryan gil van Tottenham proberen te huren want met komst van Conte wordt het moeilijk voor gil , Torres en gil zou gouden zaken zijn voor Barça en dan nog Dani Olmo en we zijn compleet

26 november 2021 om 22:04

Alleen Oyarzabal nog.

Ik vind de meeste reacties hier wel erg kortzichtig, waarom barca niet mag kopen heeft hoofdzakelijk met FFP en LaLiga regels te maken. Deze zijn vaak gefixeerd op de boekhouding, niet zozeer op langlopende schulden. Maakt barca schoon schip met bepaalde spelers, dan schrap je naast hun salaris ook hun boekwaarde (transferwaarde gedeeld door contractjaren ; bv 150 miljoen Dembele kost 30 miljoen per jaar, ex salaris).

Beeld jezelf namelijk het volgende scenario eens in: barca huurt F. Torres (omdat ze niet mogen dan wel kunnen kopen op dit moment). Ze spreken daarbij een (wellicht verplichte) optie tot koop af van pak 'm beet 35/40 miljoen en een huursom van bijv. 5 miljoen. Barca koopt zo tijd om ruimte te maken in hun budget voor deze speler, heeft tevens een prima speler voor 6 maanden en indien de optie niet verplicht is en het blijkt een ongelukkig huwelijk zit je niet met een miskoop opgescheept. Dan hoef je voor dit jaar slechts 5 miljoen + salaris vrij te maken in je boekhouding.

Veel Spanjaarden die vanuit Engeland terugkeren naar Spanje spelen vaak ook weer stukken beter is my opgevallen. Misschien in de toekomst een dragende kracht mocht het elftal weer gaan lopen.

Eerst ff frenkie verkopen voor 10miljoen, dat is echt nog een grotere miskoop dan coutinho.

Gewoon huurdeals sluiten. De overbodige Ferran Torres van City huren en dan de overbodige Sergio Ramos van PSG huren. Misschien kunnen ze daarnaast nog Azpiliqueta, Thiago, Dani Olmo en Morata huren. Dan kunnen ze weer een jaartje vooruit.

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken, heb liever een aanvaller die heel snel is.
Barca mist snelheid vooraan.

Zo gek! Dit klinkt sinds laaaaange tijd als een echte en broodnodige versterking; van niveau wel te verstaan. Hopelijk gebeurd het echt. Let’s go!

Op dit moment is dit de best mogelijke opstelling voor Barca

STEGEN
DEST
PIQUE
AURAUJO
ALBA
FRENKIE
PEDRI
NICO
FATI
DEMIR
DEMBELE

Misschien eens een fatsoenlijke verdediger erbij halen in plaats van een aanvaller

Ferran Torres doet het naar mijn inzien altijd goed wanneer hij speelt bij City/Spanje. Krijgt misschien niet altijd de waardering die hij verdient.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 1 0 0 0
2021/2022 Manchester City 4 2 0 0
2020/2021 Manchester City 24 7 1 0
2019/2020 Valencia 34 4 4 0
2018/2019 Valencia 24 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona staat met contractonderhandeling voor nieuwe martelgang’

De contractonderhandelingen rond Ousmane Dembélé zijn nog niet ten einde of AS voorziet al een volgend probleem voor Barcelona. De Catalanen willen graag verlengen met Ronald Araújo, maar dat zal niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren