Supporters van Vitesse gooien stoeltjes en slopen toiletten in Frankrijk

Vrijdag, 26 november 2021 om 18:11 • Laatste update: 18:14

Tijdens de Conference League-wedstrijd tussen Stade Rennes en Vitesse lieten supporters van de bezoekers zich niet van hun beste kant zien. De Franse krant Ouest-France publiceert vrijdag foto's van vernielingen in het uitvak. Supporters van Vitesse zouden flessen, bekers en een twintigtal stoeltjes hebben gegooid naar de CRS, de Franse Mobiele Eenheid.

Er waren 630 meegereisde Vitesse-fans aanwezig op het Roazhon Park. Volgens een supporter, die op anonieme basis uitleg geeft aan de Gelderlander, ging halverwege de eerste helft op de tribune het gerucht dat er supporters van Stade Rennes uit hun vak waren gebroken en op weg waren naar het uitvak. "Als reactie daarop probeerde een aantal Vitesse-supporters ook uit te breken", legt hij uit. Een klein deel van de Nederlandse supporters probeerde een nooddeur te forceren in het uitvak.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras)

Volgens de anonieme fan reageerde de Franse politie daar 'vrij heftig' op, door gebruik te maken van grote bussen traangas. Onschuldige supporters, stewards van Vitesse en meegereisde Nederlandse politieagenten werden daardoor geraakt. Als gevolg nam de hectiek in het uitvak alleen maar toe. Veel supporters probeerden hun brandende ogen te spoelen op het toilet, maar sommige besloten de stoeltjes van de tribune te trekken en die richting de Franse politie te gooien. "Later werd ook een kraampje voor eten en drinken geplunderd. En de toiletten van het uitvak zijn gesloopt."

Op beelden die door het account Voetbal Ultras op Instagram zijn gepubliceerd, zijn de toegetakelde toiletten te zien. Ook zijn beelden te zien van het gooien van de stoeltjes. De Franse agenten stonden op het punt om het uitvak te betreden en in te grijpen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Vervolgens keerde de rust terug; ook na de wedstrijd waren er geen noemenswaardige incidenten. Stade Rennes en Vitesse remiseerden met 3-3.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras)Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

En dan kom je thuis bij je vriendin of ouders: "Zo, we hebben de boel weer gesloopt daar!" "Nou, kom hier schat, we zijn trots op je." Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je dit doet. Wat een waardeloze supporter ben je dan zeg

Wat triest! Geldt voor bijna alle Nederlandse clubs die Europees spelen. Blijkbaar kickt iedereen van deze beelden en dan krijg je na-aap gedrag. Vitesse supporters hebben helemaal deze naam niet, maar blijkbaar willen een aantal malloten ook stoer doen. We moeten dit niet publiceren, naar we moeten publiceren dat 10 supporters zijn opgepakt en dat zij naast een stadionverbod ook opdraaien voor de ontstane schade. Laat ze daar maar stoer over doen!!

26 november 2021 om 19:24

Misschien een cultuur ding? Althans dat zou Regulator beweren

Vitesse - Utrecht iedereen had het erover hoe schandalig sommige supporters zich gedroegen van Utrecht. Vuurwerk gooien, stoeltjes gooien, toiletten slopen en in de fik zetten, kinderen bang en huilen enz. Supporters van Utrecht reageerde hier op de site dat ze zich kapot schaamde voor zulke gasten. Nou ik voel nu precies wat ze bedoelen. Helaas heeft elke club momenteel last van dit soort doorgedraaide figuren. Je schaamt je toch kapot voor dit soort onzin. Wie gaat die schade betalen?! Ze gaan dit verhalen bij onze club plus de boete die nog gaat volgen. Bedankt hè, ik hoop dat ze op beeld staan en ervoor op mogen draaien, stadionverbod erbij en inpakken en wegwezen. Ga je naar Frankrijk toe, mooi uitje, leuke wedstrijd. Mis je een stuk van de wedstrijd omdat je met dit soort onzin bezig bent. Weet je wel hoeveel mensen niet mee konden omdat het aantal uitsupporters was teruggeschroefd ivm coronamaatregelen.... Die hebben dus hun plek in moeten leveren voor dit soort gasten. Heel triest!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren