ME grijpt in bij duel tussen PSV en Sturm Graz: tien arrestaties

Vrijdag, 26 november 2021 om 09:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:39

De politie in Eindhoven heeft donderdagavond tien arrestaties verricht rond het Europa League-duel van PSV tegen Sturm Graz (2-0), meldt het Algemeen Dagblad. Een groep supporters forceerde een hek en drong het Philips Stadion binnen, waarna de ME zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. Het lukte de politie uiteindelijk om de groep tegen te houden. PSV zegt in een reactie dat het geen PSV-supporters betroffen.

De spelersbus van PSV werd bij aankomst bij het Philips Stadion, voorafgaand aan de Europese wedstrijd, opgewacht met vuurwerk en fakkels. "Dat was georganiseerd en ging prima”, zegt de woordvoerster van PSV. "Toen het vuurwerk te lang aanhield, is de groep die de actie had georganiseerd weggegaan. Een groep die overbleef, probeerde het stadion in te komen. Dat hebben we weten te voorkomen. De mensen die dat deden kennen we niet, het zijn geen PSV-supporters."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Op beelden van Omroep Brabant is onder meer te zien dat politiepaarden werden ingezet om de rust rond het Philips Stadion te bewaken donderdagavond. Ook was de ME aanwezig, die kon voorkomen dat de groep daadwerkelijk het stadion binnen zou dringen. Waar de groep vandaan kwam is niet bekend. Door de huidige coronamaatregelen is publiek momenteel niet welkom in de stadions. Dat geldt zowel in de Eredivisie als tijdens Europese wedstrijden.

Het is niet voor het eerst dat het onrustig is rond de stadions. Afgelopen weekend ging het ook op verschillende plekken mis. Bij Heracles Almelo, SC Cambuur en AZ wisten supporters zich toegang tot het stadion te verschaffen. In Alkmaar wisten de supporters zelfs het veld te betreden. AZ heeft inmiddels harde maatregelen aangekondigd en gaat een strafrechtelijk onderzoek starten om de identiteit van de daders te achterhalen. Volgens de club, die het statement in gezamenlijkheid met de voetbalvierhoek publiceerde, is 'een grens overschreden'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door almogaver)

Altijd weer die Feyenoorders, een schande voor het NL voetbal! Ooh wacht, PSV supporters. Ach, kan gebeuren.

26 november 2021 om 10:07

Ik zou je energie steken in zaken die het waard zijn om je druk over te maken

26 november 2021 om 10:14

Voor jou is het wel waard om te reageren op een reactie die volgens jou het niet waard is om energie in te steken, snap jij het nog?

26 november 2021 om 10:14

Laatste geruchten zijn de we Feyenoord supporters in Eindhoven waren. Dus laat je goed informeren voordat je iets zegt

26 november 2021 om 10:20

Lees het bericht nog een keer Deenb, het waren GEEN Psv supporters, begrijpend lezen blijft moeilijk.

26 november 2021 om 10:25

Ja Remko, wordt dat hier wel geloofd? Aub zeg. Als er iets rondom Rotterdam gebeurd zijn het volgens de kenners en de media Altijd Feyenoord Hooligans. Altijd.

26 november 2021 om 10:28

Boohoo Deenb, het gaat hier om PSV en ongeregeldheden daar, ga lekker je eierschaal opzetten in een Feyenoord topic als ze de lieverdjes uit Rotterdam weer benoemen.

26 november 2021 om 10:32

Heeft er niets mee te maken, ontken jij dat bij Feyenoord alles wordt uitvergroot ten opzichte van de berichtgeving van in dit geval PSV? Alleen NEC werd aan dezelfde schandpaal genageld, en terecht overigens.

26 november 2021 om 10:36

Boetes of dit soort incidenten komen toch ook gewoon vaker voor bij Feyenoord dan bij PSV en Ajax. Dan wordt het ook vaker benoemd ja. Tja.

26 november 2021 om 10:40

Dus dat Feyenoord-fans disproportioneel gewelddadig, vernielzuchtig en over het algemeen schreeuwerig zijn is gewoon een mediahetze volgens jou?

26 november 2021 om 11:04

Waarschijnlijk wonen er gewoon wat meer tokkies in Rotterdam dan in Eindhoven, daar kan Feyenoord ook niet veel aan doen. Dat dit zogenaamd geen PSV supporters zijn geloof ik overigens ook weinig van. Geloof sowieso dat de clubs er niet veel aan kunnen doen, is meer een maatschappelijk probleem naar mijn mening.

26 november 2021 om 11:13@deenb

Feyenoord heeft zich anders gisteravond ook weer niet van zijn beste kant laten zien door het gooien van al die bekers naar die speler van Slavia.

26 november 2021 om 11:34

Die gooiden ze ook naar Dessers. Sharing is caring. Drink met mate(n). Was allemaal heel vriendelijk bedoeld, die spelers lusten misschien gewoon geen bier.

26 november 2021 om 10:42

Oh wacht, geen supporters Deenb. Even lezen zou je goed doen.

26 november 2021 om 11:45

@flamengobrasil

Het feit dat ze geen seizoenskaart of iets dergelijks hebben en dus niet officieel verbonden zijn aan PSV, maakt ze niet opeens 'geen supporter'. Die gasten van RJK hebben ook allemaal geen seizoenskaart (of hebben een stadionverbod), maar worden ook structureel als Feyenoord-supporter gezien en ook zo benoemd in de media.

Goede reactie van PSV: op de manier verleg je het probleem naar de stad Eindhoven in plaats van dat je zelf met de gebakken peren zit. Hopelijk pakt Feyenoord het de volgende keer ook zo aan én neemt de media het vervolgens óók over.

26 november 2021 om 10:57

Oprecht; vind je het nou zo heel raar dat zij vaker in het nieuws komen? Je bouwt een reputatie niet voor niets op hoor... Hoe je dit overigens onder een topic van PSV erbij haalt is ook wel bijzonder.

26 november 2021 om 12:13

Minderwaardigheidscomplex is weer zichtbaar hoor. Ik heb nog niemand -buiten Feyenoord supporters- zien zeggen dat alleen Feyenoord supporters dit doen in zulke topics. Wel is het zo dat Feyenoord supporters gewoon vaker in het nieuws komen met zulke incidenten, het lijkt daar vaker te gebeuren. Ook is het misschien handig om het bericht even te lezen, dan had je kunnen zien dat het niet om psv-supporters gaat.

26 november 2021 om 15:11

@DeenB artikel niet gelezen?

26 november 2021 om 16:56

Je zou je maar als Feyenoord supporter een slachtoffer voelen van de media, ipv die gigantische groep imbecielen die je om je heen hebt.

Slimme en juiste reacite van PSV. Dit heeft niks met voetbal te maken. Dit zijn geen supporters. Dit zijn criminelen, oppakken en vervolgen.

26 november 2021 om 10:58

Precies dit, je kunt dit gerust interpreteren als gewoonweg huisvredebreuk en/of (poging tot) inbraak. Met die bril op moet je dit soort crimineel gedrag dan ook analyseren. Dat softe gezeik met termen als 'verwarde man' en verzachtende omstandigheden als 'verveling en onzekerheid tijdens coronatijd' en 'culturele achtergrond' mag wel eens afgelopen zijn. Hard optreden en sowieso een strafblad voor dit soort types.

Sowieso vraag ik me af hoe groot het maatschappelijk besef is van mensen en met name jongeren die bij de minste vrijheidsbeperking in het algemeen belang de steden in trekken om een spoor van vernieling achter te laten omdat hun egootje gekrenkt is. Los van harde straffen voor het plegen van misdaden, lijkt het me wel wat om voor deze generatie weer het oude idee van maatschappelijke dienstplicht weer eens uit de kast te trekken. Benieuwd of twintigers die een jaar lang bij een overheid, een zorginstelling, een ziekenhuis of maatschappelijke organisatie meedraaien nog zo liggen te piepen als het leven even niet loopt zoals ze graag zouden willen. Laat staan of ze dan ook binnensteden slopen, ambulances met bakstenen bekogelen, ruiten van ziekenhuizen doorzeven. Ik weet dat dit alles in breder perspectief staat dan het incident met het dozijn randdebielen bij het Philips Stadion, maar de veronderstelling dat je je aan wet- en regelgeving kunt onttrekken en uit frustratie aan het slopen gaat is bij een groeiend aantal mensen aanwezig lijkt het.

26 november 2021 om 11:17

Verstoring van de openbare orde, georganiseerd geweld, afsteken van vuurwerk buiten oud- en nieuw, inbraak, bedreiging, openlijke geweldpleging, inbraak, groepsvorming in Coronatijd. Volgens mij zijn dat allemaal al strafbare punten. Maar als je allemaal hetzelfde shirt aandoet, dan gedogen we het ineens. Ik snap dat die gasten bij dat stadion dat doen: want het wordt door justitie/ gemeente gewoon geaccepteerd. Niemand die ze er tijdens de handeling op aanspreken. Geen agent die ze wegstuurt. Geen bon wordt geschreven voor een romijnse kaars. 'want dat moet toch kunnen'. En dan vind je het gek dat ze met groepsdruk onderling steeds een stapje verder gaan.

26 november 2021 om 14:10

Amen.

Onder het nom van voetbal wordt ook van alles toegestaan, wat vervolgens escalleerd. Je laat geen mensen toe in het stadion: en dan krijg je groepsvorming voor de deur (doel van lege stadions was juist om groepsvorming tegen te gaan). Vuurwerk is sowieso verboden, maar voor zo'n stadion sta je het weer toe. Al die kleine overtredingen stapelen dan op tot de drempel om het stadion in te breken ook een stuk kleiner wordt. Handhaaf gewoon de bestaande regels en treed meteen op.

Al dat gedogen schiet voor geen meter op.

Voetballen zonder supporters blijkt dus ook joet te werken bij het tegengaan van voetbal gerelateerd geweld. Eye opener voor de politiek en nu doorpakken wbt supportersgeweld.

Het zijn nooit supporters van de thuisclub als ze worden opgepakt...

vreemd

Die doen dat blijkbaar nooit

Kunnen ook geen psv supporters geweest zijn want die hebben ze niet😂. Hoe kunnen ze nu weten dat het geen psv supporters waren?? Kennen ze ze allemaal van gezicht?

26 november 2021 om 13:24

Een supporter ben je niet als je je eigen stadion sloopt.. heel simpel uitgelegd.

Elke club heeft idioten tussen zn aanhang zitten, dus dat PSV zegt dat er in Eindhoven geen 1 PSV supporter is met het verstand van een stoeptegel die bij ''zijn'' eigen stadion gaat staan rellen is natuurlijk onzin. Lachwekkend statement van PSV om te zeggen dat het geen PSV supporters zijn, denken ze soms dat het mensen uit Oostenrijk zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren