Derksen neemt op excentrieke wijze afscheid: ‘Het boeide me geen klote meer’

Vrijdag, 26 november 2021 om 09:30Mart van Mourik • Laatste update: 09:49

Johan Derksen is donderdag voor het laatst als analyticus rond Europa League-wedstrijden aangeschoven bij Veronica. Na afloop van het duel tussen PSV en Sturm Graz (2-0) ging Derksen in op zijn aanstaande afscheid, dat hij op karakteristieke wijze beschreef. Vanaf januari verschijnt de analist nog wel in het nieuwe programma VI Vandaag, maar rond Europese duels is hij niet meer te zien.

“Een waardig afscheid voor een topanalist”, zei presentator Wilfred Genee direct na afloop van de Eindhovense zege. “Jawel, maar jij maakt er grapjes over”, reageerde Derksen met een knipoog. “Je hebt dus de aardbevingen in Groningen, de belastingaffaires, er mag geen publiek bij het voetbal zitten en dan verdwijnt ook Johan Derksen nog uit het voetbal. Ik geef het je maar te doen als land. Ik doe een oproep, zodat mensen vanavond niet massaal de straat opgaan om te protesteren.”

“Ik ben er helemaal oké mee”, vervolgde Derksen glimlachend. “Ik zal je eerlijk vertellen: al die wedstrijden boeiden me geen klote meer. Het is de hoogste tijd dat ik me terugtrek en dat ik het stokje doorgeef aan een jonge hond”, doelde de analist op tafelgenoot Wim Kieft. "Je kunt ook te lang in het voetbal zitten. Ik was 17 toen ik voetballer werd, en nu zit ik er als 72-jarige nog steeds in. Wegwezen Derksen. Ga wat nuttigs doen jongen”, besloot hij, waarna Genee en Kieft in lachen uitbarstten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door jacksparrow)

Was ooit een prima analist om naar te luisteren, altijd groot fan van VI geweest, keek er wekelijks naar maar slaat de afgelopen jaren echt compleet door waardoor ik het programma ook al een tijdje niet meer volg, had in mijn ogen er veel eerder mee moeten stoppen want het was wel duidelijk dat het hem weinig meer interesseerde, hij riep vaak maar wat en het was vaak negatief tenzij het om vriendje Bas Nijhuis, Dick Advocaat of Valentijn Driessen ging.

Het stokje moet inderdaad doorgegeven worden aan jonge honden als Theo Janssen en Ibrahim Afellay, wat ik op dit moment de 2 beste analisten vind.

25 november 2021 om 23:55
0

Ibrahim open-deur Afellay?

26 november 2021 om 00:01
0

Je hebt nu Arno Vermeulen, die analist wie niet objectief kan zijn en ook nog eens open deuren in trapt voor je neus. Nee, ik heb het over Ibrahim Afellay, die jongen wie met z'n eigen meningen komt en wel objectief kan zijn maar goed, jij bent zeker meer fan van analisten als Sneijder of vd Vaart, vraag me af waarom.

26 november 2021 om 05:29
0

Ik zou hopen van niet want club voorkeur zou daar niet belang in moeten spelen. Ook ik vind Ibi een hele goede analist eigenlijk. Hij is glashelder complimenteus en juist objectief. Luister graag naar hem en vind dat hij en Theo elkaar goed aanvullen

26 november 2021 om 06:37
0

Plottwist

Geen enkele analist is objectief. Niemand is objectief.

26 november 2021 om 08:55
0

Ik vind ibi niet zo slecht, maar ik word alleen wel chagrijnig door naar hem te kijken, zit er altijd een soort van eigenwijs, serieus of chagrijnig ofso ik weet niet wat het is.

26 november 2021 om 08:57
0

overigens is Sneijder voor mij echt de slechtste analist van allemaal en volgends mij denkt hij zelf precies het tegenovergestelde..

26 november 2021 om 10:55
0

Ik vind Arno echt goud om naar te luisteren. Niet omdat hij zon goeie analist is maar omdat ik gewoon echt zo hard moet lachen altijd om wat voor onzin hij uitkraamt. Het mooie is wel dat ie het altijd met 100% overtuiging doet en aan oud internationals altijd gaat uitleggen hoe het allemaal werkt. Ooit van ''polonaisejournalitiek'' gehoord?

26 november 2021 om 11:50
0

dus omdat hij voor ajax is is hij direct meer fan van Sneijder of vd Vaart? dat is kortzichtig .of heeft dat te maken met dat je zelf zo denkt? ik vind persoonlijk Ibrahim net zo slecht als sneijder en luister liever naar theo.
niks met voorkeur voor en club te maken maar met persoonlijke mening.

26 november 2021 om 12:13
0

Als hij kort schichtig is zou ik mij er niet al te veel zorgen over maken het is per slot van rekening zo voorbij...🤔

26 november 2021 om 13:38
0

Bruggink wordt nooit genoemd omdat hij het vaak wat saai brengt, maar is naar mijn mening 1 van de weinigen die echt inhoudelijk op het spelletje ingaat, het goed kan uitleggen, met respect over spelers en teams praat en hierbij geen clubvoorkeur laat blijken.

26 november 2021 om 16:06
0

haha dankje wel voor de info angepast

26 november 2021 om 00:30
0

Het verklaard een hoop dat hij aangeeft dat het hem al lang niks meer boeit. Je merkt het ook aan hem. Hij kijkt gewoon nog met een schuin oog de wedstrijd en dan kun je het ook niet fatsoenlijk analyseren. Ook niet heel raar na zoveel jaar.

26 november 2021 om 03:57
0

Affelay? Daar komt niks uit en zit er ook enkel omdat ie ......( vul maar in)
Janssen is beter.
Derksen is te lang doorgegaan. Begon ook teveel tegen t establishment aan te zitten, Rutte stemmer.
Nee Johan was vroeger kritisch ok, nu te voorspelbaar.

26 november 2021 om 07:18
0

Mag je toch wel zeggen, dat hij daar zit omdat hij een Marokkaanse achtergrond heeft? En dat is op zich best een goed idee van de NOS. Alleen er zijn vast betere opties. Amrabat bijv als hij wat zelfverzekerder wordt en minder over zichzelf ofwel zn broer denkt en praat

26 november 2021 om 09:37
0

Een top voetballer is geweest, bij Barcelona heeft gespeeld, 1 van de beste spelers van PSV deze eeuw is geweest, goed uit zijn woorden kan, zich voorbereidt voor een programma.. welke is het precies?

26 november 2021 om 10:30
0

Ron Vlaar, Wesley’s Sneijder en Dirk Kuyt zijn tegenwoordig analisten omdat…… (vul maar zelf in).

26 november 2021 om 07:12
0

Derksen is gewoon een extreem goedverkopende act. Net als Snollebollekes of de TV kantine.

26 november 2021 om 07:12
0

Afellay is absoluut ongeschikt voor het analistenvak. Heeft ervaring in het topvoetbal en kan dus enigszins meepraten, daarom zit hij daar ook bij de publieke omroep, als excuus Marokkaan. Voor niemand leuk. Hoewel zijn jammerlijk mislukte carrière hem in ieder geval nog iets oplevert nu is het erg ongemakkelijk en ik denk dat hij het zelf ook weet. Geen verkeerde jongen verder, absoluut niet. Maar Theo en vd Vaart zijn de nieuwe talenten. Perez heeft ook wel iets, maar soms ook wat trekjes. Pierre is echt een klucht, heeft niets met voetbalanalyse te maken. Johan is wel een karakter en uit respect zie ik hem nog wel zitten, maar eigenlijk is het wel gedaan ja, te oud, flauwe grapjes uit de vorige eeuw. Beter om plaats te maken inderdaad

26 november 2021 om 14:35
0

Smaken verschillen he, Perez kan een goeie analist zijn als hij inderdaad stopt met die rare trekjes wie hij eigenlijk veel te vaak heeft. Pierre en vd Vaart vind ik totaal ongeschikt, komt alleen maar onzin uit. Was vergeten van Basten nog te noemen, neemt het vak soms misschien net iets te serieus wat soms wat irritant overkomt maar hij weet wel degelijk waar hij over praat, fijn om naar te luisteren. Namen als R de Boer, Been, Gullit, Waterreus, Driessen of Mulder erger ik me vaak dood aan.

26 november 2021 om 07:31
0

Derksen is door de jaren heen niet veel veranderd. Kijk maar oude uitzendingen terug. Het verschik is dat de maatschappij wel veranderd is en sommige van zijn uitspraken nu niet meer zo gewaardeerd worden. Daarbij doet hij al te lang en te vaak hetzelfde en dan bestaat de kans dat je het allemaal wel eens gehoord hebt en dus niet interessant meer vindt.
En wie weet...wellicht zijn mensen die kijken wel meer veranderd dan Derksen zelf.

26 november 2021 om 07:58
0

"Derksen is door de jaren heen niet veel veranderd. Kijk maar oude uitzendingen terug."

Derksen is door de jaren heen niet alleen lichamelijk veranderd maar ook qua commentaar/analyses. Ik heb het niet over VI met Genee als presentator maar nog verder terug met ter Weijden als commentator. Toentertijd ging de gehele uitzending over voetbal en had Derksen goede inside informatie als hoofdredacteur van VI (het blad). Ook onthield hij zich van commentaar over onderwerpen wat buiten het voetbal plaatsvond. In die tijd keek ik de nachtelijke herhaling nog eens terug omdat hij echt zinnige dingen over voetbal zei, tegenwoordig is het goedkoop punten scoren en populistisch gelul.

Ik ben al ruim 2 jaar afgehaakt en maak af en toe een uitzondering wanneer Boskamp aanschuift maar zelfs dan haak ik af voor het eerste reclameblok aangezien het altijd weer uitmondt op een teleurstelling. Alhoewel is het nog wel een teleurstelling als ik het bij voorbaat al weet, het zal het masochisme in mij zijn...

26 november 2021 om 08:03
0

Heb het nooit een goede analist gevonden. Voetbal inhoudelijk gewoon zwak. Waar hij heel sterk in was in zijn vi periode dat hij een sterk team had en veel informatie en nieuws had van binnen de voetbalwereld.

26 november 2021 om 09:46
0

Ik ben het helemaal met je eens, behalve mbt Affellay. Die heeft totaal geen uitstraling en begint al z'n zinnen met: 'ja wat hij net zegt'. Om vervolgens in andere woorden te herhalen wat een collega analist net heeft verteld.

26 november 2021 om 10:56
0

Affelay, dit meen je toch niet serieus he? Met enige afstand de meest retorisch beperkte ex-voetballer die als analist is gaan werken. Wat een middelmaat

26 november 2021 om 14:27
0

Beperkte ex-voetballer? Kijk, als je met argumenten komt is prima, maar kom niet met onzin want dan neemt echt niemand je serieus. Of je komt net kijken in de voetbalwereld, dat kan natuurlijk ook. Afellay heeft ontzettend veel last van blessureleed gehad. Een beperkte voetballer was het zeker niet.

26 november 2021 om 19:30
0

Begrijpend lezen, beperkte is het bijvoeglijk naamwoord bij retorisch. Wat mij betreft staat het ontbreken van kwaliteit als analist buiten kijf.. volgens mij bestaat daar redelijk consensus over hier. Als voetballer, tsjah. Ging naar Barca enkel omdat hij transfervrij was. Kwam ook voor zijn blessure niet aan de bak daar. Goed in de eredivisie, daarbuiten nooit iets laten zien. Blessure of gebrek aan kwaliteit, we zullen het nooit weten. Persoonlijk denk ik dat hij het fysiek niet aankon, de echte top.

26 november 2021 om 11:36
0

Haha Janssen en Afellay vergelijken met Johan Derksen. Dat kun je toch niet serieus menen?

26 november 2021 om 17:14
0

Ik weet niet hoor. Die man heeft er een sport van gemaakt om specifieke mensen altijd zwart te maken, daar greep hij elke gelegenheid voor aan. Tactisch was het natuurlijk een onbenul, trapte minimaal net zoveel open deuren in als Affelay. Hij is ook niet meer van deze tijd, niet meegegaan (evenals Kieft en vd Gijp overigens), als iemand anders juicht dan zij vroeger dan vinden ze het raar, als er pionnetjes in de rust worden gebruikt voor reserver spelers vinden ze raar. Zij vergeten dat de wereld is doorgegaan en zij even iets minder zijn meegegaan daarin. Ik ken alle stokpaardjes van deze man onderhand dus vernieuwing.... kom maar, ook al is het Affelay.

Dat was wel duidelijk Johan, dat het je geen klote meer boeide. Als je niet zou weten wie Johan Derksen is en je zou een aflevering van VI kijken, dan denk je dat die oude man een hekel heeft aan voetballen en vraag je je misschien af waarom ze zo iemand als tafelgast uitnodigen

26 november 2021 om 00:15
0

🤣🤣

Verstand heeft ie er niet (meer) van, maar ik heb wederom veel gelachen. Leuke man maar geen echte analist

Jammer! Keek en luisterde altijd graag naar hem. Gewoon precies zeggen wat je op dat moment vindt, totaal onafhankelijk van alles en iedereen. Gewoon je mening geven. Uitstervend ras...

26 november 2021 om 00:03
0

Nee hoor, dat doen genoeg mensen. Alleen herkennen we dat vaak niet als hun mening anders is dan die van ons.

26 november 2021 om 08:14
0Als je alle talkshows langs gaat, is er zelden iemand die iets durft te zeggen wat niet politiek correct is. Het maakt hem dan ook helemaal niets uit wat de consequenties zijn van zijn uitspraken. Dus ja, Derksen is wel degelijk een uitstervend ras.

26 november 2021 om 09:41
0

Kan het niet soms zijn dat sommige mensen gewoon een beetje fatsoen hebben en dus eerlijk zeggen? Waarom denkt iedereen dat als je niet politiek correct bent je pas je eerlijke mening geeft?

26 november 2021 om 10:30
0

Hopelijk zijn xenofoben als Derksen inderdaad een uitstervend ras.

26 november 2021 om 09:07
0

Ik zal hem niet missen vreselijke vent die alles en iedereen schoffeert en beledigd , met uitspraken als non-valeur , ijdeltuit, demagoog , farizeeër , nou boeiend hoor blij dat hij opzout .

26 november 2021 om 10:10
0

Ik vind het ook altijd leuk om naar te kijken. Je moet het ook niet allemaal te serieus nemen. Het is gewoon een anderhalf uur ouwehoeren over dingen en daar moet je niet veel waarde aan hechten.

Echter hadden ze in het begin nog wel eens wat journalistieke inforrmatie, de laatste jaren is dat nauwelijks meer. Alleen Woerts loopt daar dingen te verkondigen die eigenlijk zelden echt waar zijn.

Anyway als ik tijd en zin heb, dan kijk ik VI nog regelmatig en dat zal ik volgend jaar ook blijven doen, omdat ik de heren en met name Derksen vaak wel prettig vind om naar te luisteren.

Zijn analyses of meningen boeien mij ook al jaren geen klote meer, dus prima zo..... Zeg die TV-carriere toch vaarwel en stort je in de muziek. Geniet van je pensioen en ga lekker plaatjes draaien of concertjes organiseren. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Voorspelling: dat dagelijkse programma wordt een flop en aan het begin van het komende seizoen zit Johan Derksen vrolijk weer een eindeloze reeks wedstrijden te analyseren van ploegen die meestal woorden als Metalist, Spartak, Dynamo en Lokomotiv in de naam hebben.

Ik mocht hem wel, wat veel mensen dachten dat zei hij gewoon.Kwam dan een beetje rot zijn strot uit maar ik waardeerde het altijd wel als hij zich uitsprak wat de meeste niet durfde te zeggen

Ooit zal het stoppen vi. de glans is er vanaf lijkt het jammer

Zijn analyses hebben mij nooit geboeid dus zal er ook niks aan missen!

De beste analist zit bij VI. The Goat!

Als analist hoeft ie niet aan te schuiven, maar als tv persoonlijkheid is hij al jaren een van de besten om aan tafel te hebben. Geeft zijn mening en heeft schijt aan gevolgen of consequenties, daarin is hij uniek.
Puur als analist is Kieft wel goed, alleen heeft ie moeite met verwoorden. Ik kan ook wel genieten van vd Vaart, die zegt ook wat ie denkt
Gijp blijft de beste wat mij betreft, die laat dingen zien die veel mensen niet zagen

26 november 2021 om 10:09
0

Daarin is hij lang niet uniek en daarbij valt het tegenwoordig reuze mee met hoeveel schijt hij heeft. Vaak genoeg aan het draaikonten en houdt zich koest vanwege zijn salarisstrookje.

Kijk graag naar VI, niet voor de diepe analyses, maar voor de sfeer. Voor deze Europese wedstrijden zie ik de toevoeging van Derksen niet meer. Heeft geen idee wat voor clubs er zijn.

EIN-DE-LIJK.

Dit was de enige plek waar ik die xenofobe asbak niet volledig kon ontwijken. Al die andere programma’s waar ie met z’n bejaarde kop op alles en iedereen afgeeft zonder enige vorm van empathie of zelfreflectie kan ik gewoon niet kijken, probleem opgelost. Rondom Europese wedstrijden was dat helaas wat lastiger, maar nu is ook dat probleem opgelost.

26 november 2021 om 18:52
0

Hoi Dirk Kuijt.

Echt jammer, Johan zal worden gemist. Stiekem hoop ik dat hij via een achterdeur toch weer in het voetbal beland. Genieten met deze man!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller124
R. SchmidtUnknown
M. GötzeMiddenvelder110
J. DrommelKeeper120
BrumaAanvaller115
Y. VertessenAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren