PSV klopt Sturm Graz en heeft minstens gelijkspel nodig in Spanje

Donderdag, 25 november 2021 om 22:52Dominic Mostert

PSV is geklommen naar de tweede plaats in Groep B van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen donderdagavond met 2-0 van Sturm Graz en hebben acht punten verzameld. Tegelijkertijd won AS Monaco met 2-1 van Real Sociedad, waardoor de Ligue 1-club zeker is van de groepswinst. Real Sociedad heeft zes punten en dus heeft PSV in de slotwedstrijd in Spanje genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in de Europa League. Bij een nederlaag wacht een vervolg in de Conference League; de zege op Sturm Graz zorgde ervoor dat PSV in ieder geval zeker is van Europese overwintering.

PSV had in de eerste helft weinig te duchten van Sturm Graz, maar stichtte zelf ook weinig gevaar. De ploeg van Roger Schmidt kende veel moeite om de Oostenrijkse muur te slechten. Sturm trok zich met man en macht terug om PSV de weg naar het doel te versperren, ondanks dat een overwinning in Eindhoven noodzakelijk was om uitzicht te houden op overwintering in Europa. Op slag van rust kreeg PSV een strafschop en die bood uitkomst voor de worstelende thuisploeg.

De uitgekomen Sturm Graz-keeper Jörg Siebenhandl probeerde Mario Götze van de bal te zetten, maar maakte met zijn uitgestoken been contact met dat van de aanvallende middenvelder. Scheidsrechter Pawel Raczkowski wees naar de stip; vanaf elf meter schoot Carlos Vinícius niet overtuigend, maar Siebenhandl kreeg zijn handen niet met voldoende kracht tegen de bal. Tien minuten na de pauze verdubbelde PSV de marge. Het was Bruma die zorgde voor een comfortabelere voorsprong.

Het voorbereidende werk kwam van Ritsu Doan, die Bruma met een behendige hakbal bediende in het strafschopgebied. Bruma vond vervolgens de rechterhoek; de videoarbitrage keek naar het doelpunt, maar zag dat er net geen sprake was van buitenspel. In de laatste tien minuten werden beide ploegen nog dreigend. Invaller Yorbe Vertessen liet een grote kans liggen na een scherpe voorzet van Doan, alvorens te scoren uit buitenspelpositie; tussendoor moest Drommel redding brengen op een afstandsschot van Anderson Niangbo. In de blessuretijd trof Bruma het zijnet.


Poll

Gaat PSV verder in de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Prima uitgespeeld door PSV. Geen enkele keer in de problemen gekomen en zelf 2x gescoort wat er misschien wel 3 of 4 had moeten zijn. Monaco ook gewonnen van Sociedad dus dat is ook een dikke prima, alles in eigen hand tegen Sociedad wat zeker niet makkelijk gaat worden. Doan wat mij betreft Motm, speelde echt geweldig vandaag, ook Bruma speelde weer eens prima wat ook zeker opvallend is. Van Ginkel liet in die kleine 23 minuten toch ook wel weer zien dat je hem echt niet meer moet brengen, de kans dat je dan een tegengoal krijgt word aanzienlijk groter.

25 november 2021 om 23:16
0

Zeker prima uitgespeeld. Mooi dat alle ED clubs een prima tot heel goed Europees seizoen spelen. Vooral van Vitesse erg knap dat ze nog steeds mee doen. En dan te bedenken dat volgens seizoen het dramatische seizoen 17/18 wegvalt, dan komen we ook nog eens af van het predikaat ‘Mickey Mouse competitie’. Extra knap dat PSV dit kan met alle personele problemen, in een voor de EL toch wel zware poule.

25 november 2021 om 23:24
0

"mooi dat alle ED clubs een prima tot heel goed Europees seizoen spelen" Precies dit, normaal gesproken is het alleen Ajax wie de punten binnenharkt voor Nederland maar PSV, Feyenoord, AZ en zelfs Vitesse in een ontzettend taaie groep helpen er aan mee, ontzettend trots op alle 5 Nederlandse clubs. 3 clubs zijn al zeker van play-offs, Vitesse zie ik thuis van Mura eigenlijk niet verliezen, voor PSV zal het wat lastiger worden uit in Sociedad, een club wie gewoon 2e staat in La Liga, word echt een ontzettende taaie pot maar ik heb er vertrouwen in.

Geweldig Europees seizoen voor het Nederlands voetbal

26 november 2021 om 00:18
0

Eens, PSV heeft een zware kluif, maar niet onmogelijk. Als ze verder willen komen is dit echter wel een hobbel die ze moeten kunnen nemen. Laten we hopen dat het ze lukt!

25 november 2021 om 23:27
0

Toch mooi dat de wind nu even meezit. En dan bedoel ik dat alle vervangers eigenlijk uitstekend draaien. Zelfs Mauro op linksback bijvoorbeeld. Dat heeft ie toch wel eens slechter ingevuld. Ook fijn dat de wedstrijd het toeliet om te wisselen, en zelfs nog het debuut van Anthonissen. Dat zijn allemaal leuke dingen.

Alleen Mwene blijft bewijzen dat we echt een back moeten kopen. Liefst in de winter al.

25 november 2021 om 23:47
0

Wat betreft je laatste punt vind ik dat PSV er aankomende winter alles aan moet doen om Arias terug naar Eindhoven te halen. Die komt er momenteel niet aan te pas in Granada. Stel je haalt hem en Luuk de Jong terug, heb je gewoon een elftal warmee je kampioen kan worden. Achja het zal wel weer wishful thinking zijn. De back- en spitspositie zijn ieder geval wel duidelijk de grootste zwakke plekken

25 november 2021 om 23:54
0

Als Arias zelfs bij Granada niet aan te pas komt dan is er wel iets mis. Mensen waren ook lyrisch toen Propper weer terug kwam (waaronder ik zelf) en van Ginkel, we zien hoe dat allemaal uitpakt. Denk echt niet dat PSV Arias terug moet gaan halen en Luuk de Jong al helemaal niet wanneer we al een oude Israelier hebben van 34 en een lange Braziliaanse spits wie echt niet onder zal doen van Luuk de Jong. Allemaal van die spelertjes wie dik over de top zijn, PSV moet jonge gretige jongens halen wie uiteindelijk nog wat opleveren. We hebben nu met Ramalho, van Ginkel, Propper, Zahavi, Mwene en Gotze wel genoeg ervaren jongens waar je niks meer aan verdient.

26 november 2021 om 00:01
0

Die redenering vind ik te makkelijk Aguerooo. Je kunt Luuk de Jong en Arias niet met Van Ginkel vergelijken puur en alleen omdat ze een PSV-verleden hebben. Van Ginkel heeft er 3(!) hele seizoenen uitgelegen, het is al een wonder dat die jongen uberhaupt nog kan lopen. Arias en De Jong daarentegen zijn gewoon nog fit en voor Eredivisieniveau geweldenaren. Ik moet je wel gelijk geven dat de restwaarde van onze selectie niet uit het oog moet worden verloren, maar voor mij staat vast dat een back en spits zeer welkom zouden zijn aankomende winter

26 november 2021 om 00:22
0

Je weet dat Arias er ook een goed jaar heeft uitgelegen met een gebroken been? Je zegt net zelf dat hij bij Granada niet speelt, nummer 17 van La Liga, als je nog een beetje op niveau zit dan sta je toch bij een club als Granada gewoon in de basis? Op basis waarvan is Arias voor Eredivisieniveau nog een geweldenaar? Je zegt overigens niks over Propper wat ik opmerkelijk vind.

Luuk de Jong blijf ik ook bij, we hebben Zahavi wie 34 is en Vinicius wat al een lange spits is, 2 spitsen wat geen basismateriaal is, waarom dan ook nog Luuk de Jong halen wat ook echt geen basismateriaal is? Allemaal middelmaat in mijn ogen en teveel van hetzelfde, allemaal jongens wie over de top zijn en je puur terug bij PSV wilt zien omdat ze in het verleden goed waren bij PSV net zoals Propper en van Ginkel dat waren. PSV moet juist opzoek naar jonge gretige spelers, namen als Hlozek wat al een aantal keren in Eindhoven is gevallen. Arias en Luuk de Jong gaan PSV geen kampioen maken, die gaan alleen maar jeugdspelers als Sambo en Fofana in de weg staan. Complete kapitaalsvernietiging. PSV moet naar de toekomst kijken en niet naar het verleden, die fout word echt veel te vaak gemaakt in Eindhoven. Jeugdspelers als Fofana, Sambo, Oppegard, Babadi, van de Blaak, Jiminez, Houben en Comenencia zijn echt geweldige talenten waarvan ik er zeker 3 of 4 wel zie doorbreken (fofana zeker). Dat zijn spelers waar je verder mee kunt en waar je geld aan kunt verdienen met een aantal goeie jonge aankopen daarnaast.

26 november 2021 om 00:53
0

Arias heeft er 'slechts' negen maanden uitgelegen, dat kun je niet vergelijken met de situatie van Van Ginkel.

Verder zijn er genoeg voorbeelden van spelers die er in het buitenland niet aan te pas kwamen bij een middenmoter, maar nu in de Eredivisie de sterren van de hemel spelen. Ik noem een Haller, Klaassen, Til of in het verleden onze eigen Guardado. Ik denk dat we Arias moeiteloos in dat rijtje kunnen zetten als PSV hem nu terughaalt. Degradatievoetbal ligt hem niet, maar de speelstijl van PSV - met veel ruimte voor opkomende backs - is hem op het lijf geschreven.

Propper was in zijn eerste termijn bij PSV al niet volledig onomstreden. Ging geloof ik weg nadat Cocu hem op de bank zette in het cruciale duel tegen Osijek, waarmee hij aangaf geen basisspeler meer in hem te zien.

Maar wij gaan het sowieso niet met elkaar eens worden als jij Luuk de Jong omschrijft als middelmaat en in hetzelfde rijtje plaatst als Vinicius en Zahavi. Even Luuk de Jongs statistieken opgezocht voor PSV: 204 wedstrijden, 112 goals, 54 assists. 3 kampioenschappen, ontelbaar veel belangrijke (last minute) doelpunten. Voor Eredivisiebegrippen écht een hele goede spits en met 31 jaar nog niet over zijn top. Totaal andere koek dan Zahavi en Vinicius vind ik, zou echt een enorme upgrade zijn.

26 november 2021 om 01:09
0

Mwene is echt vreselijk. Waren we net van Sadilek af, kopen we exact dezelfde speler weer terug!
Driftige beweginkjes, halfzacht dreigend en dan toch maar weer terugleggen of breed spelen. Echt bloed irritant.
Een brok onzekerheid en gewoon zwaar onder de maat.

26 november 2021 om 01:59
0

Slechts 9 maanden? Als je 9 maanden niet veel vind dan weet ik het ook niet meer. Helemaal bij een 29 jarige back wie het voornamelijk van z'n snelheid moest hebben en nu bij Granada, een degradatiekandidaat in La Liga op de bank zit, leuk hoor, allemaal spelers van het kampioensjaar terughalen maar daar gaan wij geen oorlogen mee winnen.

En tja, die statistieken zijn leuk van Luuk, maar ook dat is al weer 3 jaar geleden. We zitten nu in 2021 en Luuk de Jong is ook al weer 31, kortom niet de jongste meer. Ik zet inderdaad Luuk de Jong in het rijtje Vinicius, Zahavi omdat Luuk niet meer dan een plan B is. Ik mag namelijk niet hopen dat je Luuk graag in de basis ziet bij PSV, want dan gaan wij het echt never nooit eens worden. Inderdaad allemaal middelmaat in mijn ogen, geen basismateriaal en dat heeft dit PSV wel nodig, vooral in de spits en op RB.

Jongens als Klaassen en Haller kun je ook gewoon niet vergelijken met een Arias of Luuk omdat Haller pas 26 was toen hij gehaald werd door Ajax en Klaassen 27 kortom, peren met appels vergelijken, niet doen.

Nogmaals: Allemaal leuk en aardig, spelers van het kampioensjaar terughalen, spelers wie nu 30+ zijn, maar nogmaals, dat is kapitaalsvernietiging. PSV moet op zoek naar jonge gretige spelers, geen spelers wie maximaal nog maar 1/2 jaar mee kunnen als ze uberhaupt nog meekunnen, wat Propper en van Ginkel duidelijk niet kunnen (en ja, dat is wel een goeie vergelijking omdat beide spelers wel rond die leeftijd bungelen en in het kampioensjaar van PSV op hun top waren, net als Luuk en Arias dat waren). Niet achterom kijken naar het jaar 2018 waar we kampioen werden, vooruit kijken want er lopen echt talenten genoeg rond in de jeugd. Gebruik van maken en geen oude sokken met gaten erin terughalen, daar lopen er nu al gewoon veel te veel van in Eindhoven. Gotze, Zahavi, Ramalho, Mwene, van Ginkel, Propper, hoeveel denk je dat al die jongens bij elkaar PSV gaat opleveren? Juist, 0 miljoen. Je moet ook kijken naar het groter plaatje he, het plaatje waar je als club geld verdient aan spelers wie weer worden doorverkocht. Vooralsnog kan ik alleen Gakpo, Sangare en Madueke benoemen waar PSV veel voor gaat krijgen, dat is echt veel te weinig.

26 november 2021 om 09:13
0

Dat is de reden waarom ik slechts tussen aanhalingstekens heb geschreven hè. Niet om aan te geven dat het een korte periode is, wel om aan te geven dat het klein bier is vergeleken met de situatie van Van Ginkel. De meeste voetballers komen prima terug van een negen maanden durende blessure.

Verder praat jij over iemand van 31 alsof hij 40 is, maar op 31-jarige leeftijd zit iemand gewoon nog rond zijn prime hè. Luuk nu terughalen betekent dat je in ieder geval op korte termijn een spits hebt die zich bewezen heeft in de Eredivisie, wat Vinicius en Zahavi niet hebben en waarschijnlijk ook niet meer gaan doen. In plaats van Klaassen en Haller had ik ook pakweg Schone als voorbeeld kunnen noemen, die op 33-jarige leeftijd nog makkelijk mee kan in een geweldig Ajax en er een half jaar later niets meer van lijkt te kunnen bij Genoa. Het heeft allemaal met speelstijl te maken. Guardado heerste op 30-jarige leeftijd ook nog op het PSV-middenveld als voormalig Valencia-bankzitter.

Hetgeen ik het wel mee eens ben, is het probleem van de restwaarde. Maar als je nu korte termijn denkt, twee wat oudere spelers terughaalt, daardoor kampioen wordt en CL haalt, betaalt het zich volledig terug. En De Jong en Arias zijn in mijn ogen wel echt twee spelers die een enorme kwaliteitsboost geven aan dit elftal. Als je er twee van begin twintig kunt vinden die dat ook zijn, is het natuurlijk nog beter. Maar met onze scouting heb ik daar niet zoveel vertrouwen in.

26 november 2021 om 09:13
0

@agueroo

Ik ben het wel grotendeels met jou eens, maar een Luuk de Jong is toch nog steeds stuk beter dan Zahavi en Vinicius.
Daarnaast ook een leider en niet zo een zeur en frustratie man als een Zahavi.

Voor Gakpo en Madueke straks ook ideaal om zo een targetman voorin te hebben.

Zahavi is 34 dus 3 jaar ouder en volgens mij loopt zijn contract af. Vinicius is een huurspeler.

Als PSV Luuk kan halen, dan is dat toch best ideaal. Althans als je hem spot goedkoop kan halen. Voor 2e deel van de competitie heb je een betere speler dan de 2 die nu rondlopen. In de zomer kan je opzoek gaan naar een talentvolle spits en afscheid nemen van Zahavi. Begin van volgend seizoen heb je nog Luuk, totdat aangekocht talent het kan overnemen.

Kans bestaat natuurlijk dat PSV VCL moet spelen, dan is wel ideaal dat je Luuk als aanvoerder erbij hebt.

Prima tweede helft. Doan magertjes in de eerste, maar uitblinker in de tweede helft. Bruma speelde ook prima. Gewoon volwassen naar een simpele 2-0 overwinning gespeeld. Maar jongens toch, wat kwam Sturm Graz hier nou eigenlijk doen? Is dit de ploeg waar Monaco en Sociedad het best lastig mee hadden?
En van Ginkel? Houd die maar op het bankje voortaan.

25 november 2021 om 22:59
0

Heel raar, over 2 wedstrijden geen moeite gehad met Graz, die zouden in NL niet veel potten breken in de eredivisie. Blijft het vreemde van voetbal.
Verder eens dat Doan motm was, speelde uitstekend. Mooi om te zien dat Doan en Bruma groeien en prima als vervangers van Noni en Cody kunnen fungeren, met name tegen dit kaliber tegenstander.

25 november 2021 om 23:02
0

En toch was er een tijd dat PSV juist van dit soort clubs verloor.

Kom op PSV pak over 2 weken dat puntje

25 november 2021 om 22:58
0

Nee 3 💪🏻

25 november 2021 om 22:58
0

Hoop dat er dan wat meer basisspelers terug zijn.

25 november 2021 om 23:19
0

3 punten zouden lekker zijn en dan loten tegen Sheriff!

25 november 2021 om 23:30
0

Misschien wel beter van niet. In die conference league kunnen ze nog veel meer punten pakken.

Roger Schmidt mag toch onderhand ook credits krijgen. Heeft niet de makkelijke wijzigingen gemaakt--- van Ginkel naar de bank. Doan opgesteld, Mauro op linksback opgesteld Guttierez erin en het lijkt te werken. We spelen zeker niet fenomenaal voetbal maar we spelen met ons B-elftal gewoon probleemloos Vitesse en Sturm Graz opzij. Op naar Real Sociedad, hopelijk met fitte selectie.

25 november 2021 om 23:01
0

Doan en Mauro doet hij alleen maar omdat anderen geblesseerd zijn.

25 november 2021 om 23:13
0

Klopt, maar als je Mauro begin dit seizoen had gezien dan was het een logische keus geweest hem überhaupt niet meer op te stellen. Toch weer een gewaagde keus die goed uitpakt. Doan daarnaast is ook helemaal geen rechtsbuiten maar het lijkt te werken.

Ook het buiten de opstelling laten van Propper is niet een keuze die ik veel trainers zou zien maken.

26 november 2021 om 00:17
0

Aangezien Oppegard - eerste linksback van Jong - en Teze geblesseerd zijn was het Mauro of Vos - tweede linksback van Jong - dus zo gewaagd was de keuze niet

26 november 2021 om 02:56
0

Nou een andere coach (denk: Mark van Bommel) had Boscagli linksback gezet. Daar stond hij ook onder van Bommel. Verder is dit ook het uitvloeisel van een eerder gestart project van mauro als back. Dat begon al in de voorbereiding van het eerste seizoen onder Schmidt. Daarom verdient Roger naar mijn mening toch wel wat credits voor deze oplossing al ruim voordat het nodig was gezien te hebben

25 november 2021 om 23:02
0

Met zoveel blessures in het kielzog van Ajax (en Feyenoord) blijven en kansen op overwinteren tegen Monaco en Sociedad is gewoon ongelooflijk goed inderdaad.

25 november 2021 om 23:07
0

Nou dat gaat wel erg ver vind ik. Schmidt heeft PSV al heel veel teleurstellingen bezorgd. Laat hem dit eerst maar eens een paar maanden volhouden.

25 november 2021 om 23:12
0

Het zijn inderdaad niet de beste vervangers maar Max en van Ginkel waren wel de zwakke schakels van dit elftal. Mauro oogt toch ook wat technischer aan de bal. Verwacht Max weer terug in de basis als hij fit is maar het liefst zou ik dit elftal nog even zo laten.

25 november 2021 om 23:20
0

Als ze verliezen van sociedad liggen ze er gewoon uit hoor. Nu credits geven gaat ver. Verder blijft psv matig in toppers vorig jaar alles verloren zowat en dit jaar 0-4 en 5-0 wat al reden genoeg zou zijn voor ontslag. Dat ze in de competitie nog meedoen ligt meer aan ajax zelf, maar die slaan na de winter wel weer een gat.

25 november 2021 om 23:47
0

Lekker makkelijk, dus dat Ajax in de competitie nog meedoet ligt dan ook meer aan PSV zelf. Als PSV in de toppers wel goed voor de dag kwam stonden ze bovenaan toch? Als je kampioen van de competitie wil worden moet je ook scherp en constant zijn tegen de kleine tegenstanders, en dat gaat Feyenoord en PSV tot nu toe beter af dan Ajax.

26 november 2021 om 02:51
0

Psv was lange tijd ook in de toppers gelijk aan de tegenstanders. Zelfs in de topper tegen Ajax waren ze de eerste helft gelijk aan elkaar. Door blessures en 2 dagen minder rust loopt de score later in de wedstrijd verder op. Ondanks deze punten verlies en de zeer onterechte nederlaag tegen Willem 2 staan ze gewoon gelijk met Ajax, terwijl het lijkt dat ze het moeilijkste programma hebben gehad en veel blessures hebben. Eigenlijk doen ze het misschien wel beter dan Ajax.

Heeft iemand de coëfficiëntenpolonaise al ingezet?

25 november 2021 om 23:18
0

12600 punten zover dit seizoen. Enkel Engeland met 13571 doen het beter tot zover dit seizoen!

Als we zo doorgaan dan komt de 6 plaats wel in zicht! Helaas doen de Portugezen het ook goed 7916 punten maar we lopen wel weer goed in!

Nu hopen dat Ajax over 2 weken opnieuw wint van de Portugezen en we lopen dan weer verder in!

25 november 2021 om 23:28
0

Nederland staat nu virtueel voor Portugal voor 22/23 zelfs (39,800 om 38,716). Echter bestaat de kans dat Portugal met 3 ploegen overwintert in de CL, die bonuspunten van Sporting zitten er al bij maar ook Porto en Benfica kunnen die nog meepikken met een beetje pech, dus dan zit je er wel weer achter. Aan de andere kant hebben wij weer 3 (of misschien zelfs 4) ploegen in de Conference League / Europa League na de winter, tegenover enkel Braga voor Portugal. Wordt nog een spannende race! Frankrijk presteert overigens wel heel goed ook, die hebben na Nederland en Engeland de meeste punten gehaald in het huidige seizoen.

25 november 2021 om 23:42
0

De winnaars van de poules in EL en ConL krijgen ook bonuspnt. 4 om 2. Dus die verdient az nu al en feyenoord wellicht ook.

26 november 2021 om 08:22
0

Ja klopt inderdaad Boris19, maar die bonussen van groepswinnaars Feyenoord en AZ zitten zover ik weet ook al in die score van Nederland van nu (39,800) verwerkt. Het is hopen dat Rode Ster over twee weken een punt of meer pakt tegen Braga, om de Portugezen van de groepswinst af te houden, anders pakken die -naast waarschijnlijk Benfica en misschien ook nog Porto- ook nog eens bonuspunten. De Nederlandse ploegen zijn klaar betreft bonussen nu.

26 november 2021 om 09:17
0

@sander91

Focus moet nu vooral zijn verder groeien als clubs. De Portugezen staan nog te ver. Als je kijkt naar de ranking van de clubs, een Braga staat al stuk hoger dan PSV.

Komende jaren moeten wij gewoon focussen op en punten halen en een volwassen manier van spelen ontwikkelen. Je ziet groei bij Vitesse.
Hoop echt dat PSV, Feyenoord en AZ ook de stap kunnen zetten.

Dat Vitesse meer moet strijden met FC Utrecht. Dan gaat niveau wel omhoog.

Hoop dat de kleine clubs in de competitie niet alleen tegen Ajax zo massaal gaan ingraven, maar ook tegen PSV, Feyenoord en AZ. Alleen maar beter.

Prima wedstrijd. Zeker niet hoogstaand, maar gezien de vele wisselingen win je zo een wedstrijd toch met de grootste gemak, je vergeet jezelf alleen te belonen met meer doelpunten. PSV is er nog zeker niet, maar zelfs met deze vele blessures zijn de prestaties echt uitstekend. Waar ik in het begin van het seizoen dacht dat met een enkele blessure we al meteen de pineut waren, staan we desondanks alle tegenslagen in beide competities er nog goed voor. Laten we hopen dat die blessuregolf snel over is en mannen zoals Gakpo en Madueke, met natuurlijk veel meer kwaliteit, snel terugkomen. Moet zeggen dat Bruma en Doan steeds meer laten zien dat je ze prima op de bank kan hebben (in deze vorm).

25 november 2021 om 23:03
0

Bruma kan wat mij betreft in de basis blijven. Laat Vinicius maar banken, die bakt er net als Zahavi gewoon weinig van.

25 november 2021 om 23:28
0

Ik denk dat als we zonder echte spits spelen het een rommeltje wordt, Romero komt snel genoeg terug hopelijk.

25 november 2021 om 23:31
0

Romero is de ideale spits, maar toch wel vaak afwezig ivm blessures. Wat ook kan is dat Gakpo spits wordt en Bruma of Doan zijn positie overneemt. Het liefst zie ik wel een aanspeelpunt als spits, dat werd vandaag gemist aangezien Vinicius niet de meest balvaste speler is.

Regelmatige 2-0. Bruma, Sangare en vooral Doan de besten onze zijde. Sociedad rommelt in Europa vooralsnog. In de PD staan ze aan kop. Geeft Sociedad even gas vrees ik t ergste, die hebben de laatste kans op de volgende ronde EL ,maar wie weet gooien ze alles op de competitie en laten ze t gaan.

25 november 2021 om 23:05
0

Ik heb het gevoel dat het nu wat stabieler staat. vGinkel bleek toch een zwakke schakel in dit elftal en ook 1 van de redenen dat er veel tegenaanvallen waren.

25 november 2021 om 23:22
0

Hopelijk is het lek boven en gaat het alleen maar beter. Zou een fitte Gakpo ten alle tijden opstellen ,maar Madueke heeft imo concurrentie van Doan en Bruma. Laatstgenoemde redelijk effectief sinds ie regelmatig speelt en Doan kan een stabiele factor in het aanvallende positiespel worden als ie wat meer wedstrijden spelen achtereen kan/mag. Intelligente speler met snel voetenwerk en oog voor de kleine ruimtes. Wie weet wordt de nood een deugd. Doan kan het prima vinden met Gotze. Guti brengt meer voetbal dan van Ginkel, Sangare erbij een koppel die elkaar goed aanvult.

25 november 2021 om 23:29
0

Het wordt dan inderdaad even puzzelen als iedereen weer terug is. Verwacht Gakpo en Madueke wel weer in de basis mits fit. Het liefst zie ik dat Bruma ook basis blijft, en dan als spits. Je merkt dat Psv een aanspeelpunt mist voorin, Bruma zou die rol prima op zich kunnen nemen. Daarnaast is hij ook koelbloedig voor de goal, iets wat Vinicius toch minder heeft.

26 november 2021 om 07:43
0

Prosso, wat dacht je van Gakpo in de punt als hangende spits ? In de jeugd ook daar altijd gespeeld. Ik zou Doan laten staan. Niet teveel diepgaande spelers maar spelers die met de bal in voet wat leuks kunnen doen. Zo hou je de linies kort op elkaar bij balverlies. Ik vermoed dat dat ook het geheim van Ten Hag is. Anthony is in de basiself de enige met diepgang, de rest komt allemaal "in" de bal. Bij balverlies staat je restverdediging gewoon beter dan met allemaal "dravers" die de bal diep willen hebben. En Doan is het voetbal niet verleerd. Heel intelligent. Snel voetenwerk. Handig in de kleine ruimtes waar we toch vaak tegen aan lopen.

26 november 2021 om 08:23
0

Wat je over Doan zegt helemaal eens, lijkt prima zijn draai weer te vinden. Wellicht hem op 10 zetten en Götze naast Sangaré, denk dat Doan als 10 meer gevaar kan brengen en Götze als 6 kan spelen. Verder zijn Gakpo, Doan en Bruma allemaal spelers die in de bal komen en vanuit daar hun acties willen maken, Gakpo als spits gaat echt niet werken. Juist Ten Hag heeft uitstekend begrepen dat je een echte spits nodig hebt die in de 16 dodelijk is, Besiktas kon geen mooier voorbeeld zijn in contrast met helften.

26 november 2021 om 15:56
0

Psvlid, Gotze naast Sangare kan ook. Maar vind Guti ook best aardig. Vult Sangare goed aan. Gakpo zie ik in de spits als een soort Memphis bij oranje. Inzakken, andere aanvallers erover. Daar bij beschikt Gakpo uit een goede steekball en heeft ie best scorend vermogen. Enfin. Doan kan ook prima op 10. Hopelijk blijft ie fit nu.

26 november 2021 om 03:49
0

Wens is de vader...etc...tuurlijk speelt ook Sociedad liever in de EL dan nog een tussenronde in de Conference!!
Ik zag AS- Sociedad en die speelden echt wel voor de overwinning ( aan n gelijkspel hadden de Basken niks)
Wordt gewoon n hele mooie match, Sociedad- Eindhoven!

26 november 2021 om 07:44
0

Idd Martin. We gaan t zien. PSV moet met dezelfde bravoure als Ajax Europa in. Durven te killen. Daar ontbrak het tegen Benfica aan. Hopelijk hebben we die stap gezet .

Doan speelde top. Verder gewoon keurige overwinning, nauwelijks in de problemen geweest. Lekker dat je deze pot gewoon op 70% wint. Alles nog in eigen hand, we morgen gewoon niet verliezen in San Sebastian. Hopelijk tref je dan geen zware nummer 3 uit de CL.

Opmerkelijk hoe PSV een vreemde groeistuip doormaakt dit seizoen. Na een veelbelovende start leek het kaartenhuis toch weer in te storten. En nu blessures je toch dwingen om op de afschrijvingen, de afdankertjes en de persona non gratas terug te vallen, blijken die ineens prima op de winkel te kunnen passen.

Hoe onooglijk het ook is, maar Vinicius gaat naar mijn idee van grotere waarde zijn voor PSV dan Zahavi. Dat is hij al waar het gaat om het samenspel binnen het elftal en het heeft niet veel nodig om ook qua rendement de Israelier voorbij te streven. Gutierrez blijkt een aanvullend puzzelstukje ten opzichte van Sangaré en weet captain Van Ginkel en Propper uit de basis te houden, Mauro Junior is een dankbare allrounder die prima zijn taak uitvoert op het moment dat hij waar dan ook een gat moet opvullen en zelfs Bruma - nota bene topscorer ineens - en Doan ontstijgen het niveau dat we van hen gewend zijn. Dat intussen de verdediging al twee keer de nul houdt op rij is gezien de eerdere reeks een hoopgevende prestatie.

Ik zie het zonnig in tot de winterstop en verwacht dat zeker Real Sociedad in Eindhoven van de tweede plaats wordt weggehouden. En breder gezien heb ik ook goede hoop dat Vitesse zijn plek in zijn poule in de Conference League houdt; wat een schitterend rapport voor het Nederlandse voetbal zou dat zijn: vijf ploegen die allemaal overwinteren dit seizoen! Tien met een griffel!

25 november 2021 om 23:14
0

We spelen in San Sabastian tegen Sociedad. Niet dat je op de wedstrijddag de trein naar Eindhoven pakt 😜Verder met alles met je eens..

25 november 2021 om 23:15
0

Vinicius blijf ik matig vinden. Hij loopt vaak buitenspel en hij verliest ook vaak de bal. Daarnaast was die pingel ook zwak ingeschoten. Ik zie het liefst iemand anders als spits.

25 november 2021 om 23:16
0

Sociedad speelt thuis tegen PSV. Dat zal nog knap lastig worden. Ik zou het een mirakel vinden als PSV dat redt.

25 november 2021 om 23:23
0

Vorig jaar hebben we ook uit in Spanje onze overwintering behaalt. Met een overwinning zelfs. Ik zie het zeker zonnig in. Ook dat armetierige ploegje waar we net van hebben gewonnen heeft er een punt weten te pakken.

25 november 2021 om 23:35
0

Sociedad is wel de huidige nummer twee van Spanje hè.... dat zijn geen koekenbakkers. Hopelijk ziet Sociedad de EL als hinderlijke onderbreking van de competitie, maar dat denk ik van niet in deze beslissende wedstrijd.

26 november 2021 om 00:13
0

Het zijn uiteraard geen koekenbakkers, maar hebben ze tot nu toe maar 6 punten behaald. Dat is voor hun doen gewoon echt zwaar ondermaats en kun je concluderen dat ze in de EL gewoon niet lekker lopen. Zelfs(!) dit Sturm Graz heeft daar met 1-1 gelijk kunnen spelen, dat zet je toch wel echt tot denken..

26 november 2021 om 09:45
0

Tja, en PSV is medekoploper in Nederland. En beide zouden twee zaadploegen als Monaco en Sturm Graz met gemak uit de EL moeten werken. Ik vind het feit dat Sociedad slechts een wedstrijd in Europa wist te winnen tot dusver eerder kansrijk dan dat ik de tweede plek van Sociedad in Spanje vindt duiden op een enorm risico.

25 november 2021 om 23:20
0

Zahavi zie ik wel vaker bekritiseerd worden door PSV supporters en waarschijnlijk terecht omdat ik lang niet alles v PSV zie, maar altijd als ik zahavi zie spelen zie ik goals en assists (of ik moet toevallig goeie potten v hem zien). Als ik dat afzet tegen Vinicius die ik nu een paar wedstrijden gezien heb zou ik alle dagen voor Zahavi kiezen. Vind Vinicius echt enorm gemankeerd en zelfs ongemakkelijk om naar te kijken te knoeien. Wat is er precies zo slecht aan Zahavi?

25 november 2021 om 23:25
0

Zahavi is niet consistent en kan het niet een hele wedstrijd belopen. Als invaller kan hij denk ik wel van waarde zijn in het laatste kwartier bijvoorbeeld.

25 november 2021 om 23:32
0

"vind Vinicius echt enorm gemankeerd en zelfs ongemakkelijk om naar te kijken te knoeien." Dat is dus precies wat je van Zahavi zult zien wanneer je hem ziet spelen, ballen springen met 5 meter van z'n voet, hij mist echt ontzettend grote kansen, hij kan niet koppen, hij kan geen fatsoenlijke bal over 3 meter passen en hij kan geen bal vasthouden. Enigste wat hij heeft is een goed schot, maar dat gebruikt hij nauwelijks.

Vinicius daarintegen, kan weldegelijk een balletje bij zich houden wat eigenlijk ideaal is voor dit PSV. Als een soort kapstok in de spits wie puur als aanspeelpunt geld. Vinicius gaat geen 15 goals maken in een seizoen, maar laat zijn medespelers wel beter spelen. Vond hem vandaag wel echt bar slecht spelen, zaterdag tegen Vitesse was hij een van de betere. Vind ik hem goed genoeg voor PSV? Nee, net als Zahavi is het allebei vrij armoedig en geen basismateriaal maar goed, ik, net zoals de meerderheid van de PSV-ers, verkies Vinicius boven Zahavi.

25 november 2021 om 23:56
0

Nou ja, het is wat dat betreft lood om oud ijzer natuurlijk. Was hij niet geblesseerd geraakt, dan zou ik graag Maxi Romero eindelijk eens aan het werk zien, want die jongen heeft écht het talent dat hoort bij de ambitie van PSV. Vinicius heeft de motoriek en snelheid van een kreupel schaap en zijn techniek is ook belabberd, maar in het veldspel slaagt hij er toch in om als kapstokspits zijn rol te pakken, met zijn fysiek een bal af te schermen en andere spelers in stelling te brengen. Een beetje als Vennegoor of Hesselink tijdens de beste jaren van PSV deze eeuw.

Zahavi daarentegen oogt wat geslepener en heeft een voorbeeldige houding als prof, ik vraag me af hoeveel spelers bij PSV zo gedreven zijn als hij, wat gezien zijn leeftijd des te bewonderenswaardiger is. Feit blijft alleen dat ook hij niet de meest besnaarde speler is en zijn rendement en consistentie eigenlijk niet past bij een Nederlandse topclub. Hij presteert niet beter dan Dessers en Linssen, maar verdient wel meer dan die twee samen.

26 november 2021 om 03:41
0

Heel verschillende spelers. Zahavi een wat betere voetballer en perfecte instelling, maar op.leeftijd en fysiek minder...Vini jonger, fysieker maar qua ( technisch) voetballer een srt Vennegoor..

26 november 2021 om 00:43
0

Ik heb nog n kaartje PSV- Sociedad voor je!
On: Denk dat PSV en Sociedad weinig tot niets verschillen, zeker in Spanje.Zal leuk spannend worden

Ik snap niet waarom overal in word benoemd dat psv zeker is van overwintering , bij plek 2 speel je playoffs tegen 3 en uit champions Leauge als je dat verlies heb je geen overwintering en als je 3 ben moet je playoff tegen 2 uit conference

25 november 2021 om 23:23
0

Dat viel me inderdaad ook al op. Volgens mij komt hierna een soort tussenronde tussen de nummers 3 EL en de nummers 2 conference League. De winnaar daarvan gaat de knock-out fase in.
Vind het zelf nogal een onoverzichtelijk toernooi zo

25 november 2021 om 23:37
0

Die play-off waar jij op doelt -de zogenaamde tussenronde- is na de winterstop pas, op 17 en 24 februari. Vandaar dus overwintering. Vroeger had je in de Europa League ook gewoon de "round of 32" als eerste ronde na de winter, dat is dit eigenlijk ook. Daarna volgen de achtste finales. Je kunt dus eigenlijk beter stellen dat groepswinnaars een ronde over slaan dan dat dit een extra play-off ronde is voor de nummers twee.

25 november 2021 om 23:41
0

Er is geen extra ronde voor PSV als we tweede worden. De ronde die we nu spelen werd élk jaar al gespeeld. Het is nu alleen zo dat de nummers 1 niet meer mee doen aan die ronde. Je overwintert dus zowel als nummer 1 als nummer 2. Alleen als nummer 1 hoef je niet meer de ronde te spelen die je vorig jaar wel nog moest spelen.

Geweldige week voor het Nederlands voetbal! PSV en Ajax beide mooi gewonnen en de rest gelijk. 4 clubs overwinteren! Dat is denk ik een record!

En we doen weer extreem goede zaken voor de Coëfficiënten!!

12.600 zover dit seizoen! En we hebben over 2 weken weer kans op meer! Nu hopen dat Vitesse ook nog doorgaat en dan is het feest compleet! Die conference league is dan wellicht niet geweldig, maar voor de punten wel!

Zou mooi zijn als PSV door gaat stromen naar de conference league. Daar kunnen ze lekker veel punten halen voor de coëfficiëntenlijst.

26 november 2021 om 00:10
0

Dit klinkt misschien gek, maar ik als PSV-supporter zou het geen ramp vinden als PSV derde zou worden en dus naar de Conference League zou gaan. Even realistisch: de kans dat PSV de Europa League wint is te verwaarlozen. Maar de Conference League is niet zo vreselijk sterk bezet, je weet maar nooit hoe ver je daar kunt komen. En dat is toch een Europese prijs. Bovendien is het daar inderdaad makkelijker punten sprokkelen.

26 november 2021 om 00:49
0

Komop zeg!! Conference is echt t zwakke broertje van de Europa League!!! Ik noem het: degradatie.
Met alle macht een of meer punten bij Sociedad proberen te halen.

26 november 2021 om 01:41
0

Kom op, de kans is groter dat PSV de EL wint dan dat Ajax de CL wint, zo sterk zijn de laatste 16 plus de CL afvallers niet. Bovendien is er meer geld in de EL te verdienen dan in de Conference League.

26 november 2021 om 09:08
0

Behalve dan de poule waar Vitesse in zit. Daar zitten toch 2 ploegen in die beter zijn dan een aantal ploegen in de EL.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller124
R. SchmidtUnknown
M. GötzeMiddenvelder110
J. DrommelKeeper120
BrumaAanvaller115
Y. VertessenAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren