Ryan Babel scoort na vijftien seconden; Milik tweemaal trefzeker

Donderdag, 25 november 2021 om 20:50Mart van Mourik • Laatste update: 21:16

Galatasaray heeft donderdagavond een klinkende zege geboekt in de Europa League. In eigen huis was de Turkse formatie met 4-2 te sterk voor Olympique Marseille. Dankzij de overwinning is de ploeg van trainer Fatih Terim zeker van overwintering in het toernooi, terwijl de Fransen in het laatste duel met Lokomotiv Moskou nog moeten strijden om een ticket voor de Conference League. Galatasaray strijdt in het slotduel van Groep E met Lazio om poulewinst.

Patrick van Aanholt kon zoals gebruikelijk rekenen op een basisplek, terwijl Ryan Babel genoegen moest nemen met een plek op de bank. Galatasaray schoot uitstekend uit de startblokken, daar de openingstreffer al in de twaalfde speelminuut werd gevonden. Alexandru Cicaldau veroverde de bal op het middenveld en kreeg het leer na een combinatie met Sofiane Feghouli terug op de rand van het zestienmetergebied. Cicaldau creëerde ruimte voor zichzelf en verschalkte doelman Pau López met een diagonale schuiver. Na een half uur spelen werd de score verdubbeld. Na een voorzet van Cicaldau verschalkte de gedesoriënteerd ogende Duje Caleta-Car zijn eigen doelman: 2-0.

Net na het verstrijken van het eerste uur liepen de Turken nog verder weg. Na een fraaie pass van Kerem Aktürkoglu slaagde Feghouli erin om ook zijn naam op het scorebord te zetten: 3-0. In de 68ste minuut dacht Arkadiusz Milik een eretreffer te kunnen aantekenen vanaf elf meter. Na een onbesuisde tackle van Olimpiu Morutan wees arbiter Tobias Stieler resoluut naar de stip. De voormalig Ajacied verzuimde de buitenkans in eerste instantie te benutten, maar hij scoorde uit de rebound alsnog: 3-1. In de slotfase vergrootte Galatasaray de marge weer tot drie goals. Babel mocht in de 82ste minuut binnen de lijnen komen, en schoot binnen vijftien seconden op aangeven van Marcão de 4-1 binnen. Enkele minuten later zette Milik met zijn tweede van de avond de 4-2 eindstand op het scorebord.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door rayvg)

Een of andere manier heb ik een negatieve smaak. Je komt 3-0 voor, krijgt meteen een penalty tegen. Penalty wordt gestopt en voor de zoveelste keer komt de bal precies terug bij de speler die hem miste. Daarna maken we 4-1, krijgen we meteen weer een goal tegen. Diagne die vervolgens gewoon struikelt en mist. Echt waar, wie heeft die pasgeboren hert ooit gescout ? Hehe, 4-2 winnen van Marseille, 1e staan in de poule en nog zeiken, we wonen te lang in Nederland I guess. Wij hebben denk ik in Turkije de groep met de meest underrated spelers. Berkan, Cicaldau, Nelsson zullen niet snel op een voorpagina komen te staan, maar wat zijn zij echte karaktervolle spelers. Ze halen altijd een voldoende door hun beleving. Daarnaast hebben wij spelers als Marcao, Kerem die schreeuwen om een transfer naar West-Europa. Als laatste: Bartug Elmaz. Dit is de laatste poging van Terim om hem te laten verlengen. Laten invallen in een magisch stadion, volgepakt in het geel-rood. Als hij nu niet bijtekent, dan heeft hij al een deal ergens bij club in een topcompetitie. Zonde. Hij is 18-jaar en speelt bij een Galatasaray dat (eindelijk) is gaan verjongen. Hopelijk verlengt hij, want het is echt een A-international in wording.

25 november 2021 om 21:03

Ik hoop echt dat Bartug gaat verlengen. Lijkt mij echt een topper, ook op een positie waar we niet al te veel alternatieven hebben.

25 november 2021 om 21:10

Ik ben zo een nerd die af toe een wedstrijd meepakt van de U19 of U17. Die jongen is echt al veel verder dan zijn leeftijdsgenoten. Zijn drive, passing is echt goed. Fantastische crossballen heeft hij. Uitgerekent hij wil dan weer niet verlengen. Zo zonde.

25 november 2021 om 21:07

1 ding is wel zeker Gangstarr. Diagne is en hoort de 1e spits van ons te zijn. Ik ben niet gecharmeerd van zijn speelstijl maar dit is precies zon spits waar je niet tegen wilt spelen. Vervelend, irritant constant bezig met de verdediging en wint luchtduels voor je.
Ik hoop dat we een goeie nr 6 ala Fernando halen en een type Onyekuru met dit systeem kan nog wel eens leuk worden in Europa dan..

25 november 2021 om 21:11

Sinds wanneer zijn de criteria voor een spits vervelend, irritant en bezig zijn met de verdediging ? Doe mij maar een spits die combineert, diepte zoekt en scoort.

25 november 2021 om 21:15

Alleen het probleem is dat geen een van onze spitsen consistent is wat betreft scoren. Diagne wilt nog wel iets uit de hoge hoed toveren.

25 november 2021 om 21:16

Kan allebei. Draait uiteindelijk om 1 vraag.

Scoort 'ie?

25 november 2021 om 21:18

Dit zorgt dat andere spelers dan genoeg ruimte en kansen krijgen.
Met wie wil jij dan spelen? Mostapha is hopeloos uit vorm totaal niet als in het begin.
En Halil zal niet eens bij een Top Oss in de basis staan. Je moet het dus doen met de beste van de slechtste, en dat is Diagne. We hebben dus geen spits die combineert en diepte zoekt helaas.
En die gaan we ook zeker niet kunnen kopen met de huidige koers nu…

25 november 2021 om 21:27

Dan nog zou ik eerder voor Mostafa gaan. Die is 22-jaar, kan je uiteindelijk doorverkopen (als je zijn optie licht) en kan alles wat Diagne ook kan (wat overigens geen prestatie is).

25 november 2021 om 22:03

Ik zou ook Mostafa het volle vertrouwen geven. Die jongen was geweldig begin dit jaar. Ik denk dat wanneer hij het volste vertrouwen krijgt weer gaat vlammen. Diagne kan juist bruikbaar zijn vanaf de bank.

25 november 2021 om 21:17

Je bent aan het verjongen maar krijgen jeugdspelers wel minuten? Van de Turkse clubs die jeugdspelers hebben laten spelen dit seizoen staat GS een na laatste qua speelminuten.

25 november 2021 om 21:25

Het is maar net wat je perceptie is van een jeugdspeler. Arda is ook een jeugdspeler als je het zo bekijkt. Ik denk dat Galatasaray nooit een jeugdspeler heeft gehad die niet speelde, omdat hij te jong zou zijn. Als Bartug had verlengd begin dit jaar, dan durf ik te wedden dat hij dit seizoen een basisplek zou veroveren.

26 november 2021 om 10:45

Aangezien in Turkije alles gericht is op het aantrekken van nieuwe spelers, durf ik daar niet op te wedden.

25 november 2021 om 22:50

Ben bang dat Bartug een andere pad gaat kiezen, zolang het maar niet bij onze concurrent is vind ik het goed, als hij eenmaal de keuze heeft gemaakt om naar het buitenland te gaan dan is dat helaas zo!

26 november 2021 om 00:41

Berkan opnoemen? Serieus? Hij was zo slecht niet normaal.

26 november 2021 om 11:43

Hij mag aan de bal dominanter zijn en hij mag ook vaker in de 16 duiken van de tegenstander, maar de vuile meters die hij maakt zijn erg waardevol. Hierdoor kan de rest makkelijker voetballen. Hij is de type speler die je pas mist als hij niet speelt.

Geen Turkse scheidsrechters veel voetbal en veel Galatasaray. We moeten kansen beter afmaken dan zou het wellicht 6 7 worden.

Doet Babel toch nog iets goeds in een oranje shirt. 😉

25 november 2021 om 23:02

Was echt een wonderschone goal ook sta er nog versteld van👀

25 november 2021 om 23:25

Prachtige treffer inderdaad. En ook die arabier salto mocht er wezen, zijn niet veel spelers van zijn leeftijd die nog zulke grappen uithalen als ze scoren!

Ik heb genoten van Galatasaray. Voetballend geen topwedstrijd maar voor iedere bal werd er gestreden, de spelers van Marseille kregen geen seconde de tijd, er zat altijd iemand te hijgen in hun nek. Diagne was voor mij de motm, altijd aanspeelbaar, pakte overtredingen mee op belangrijke momenten, bracht zijn medespelers meerdere keren in een scoringspositie en liet de Marseille-defensie geen moment rusten. Een doelpunt zou de kers op de taart zijn.

Galatasaray speelt op de manier waar ik ook op had gehoopt, maar als je naar onze transfers kijkt is er een duidelijke tegenstrijdigheid te zien. En dan heb je nog dat onze trainer na een CL-wedstrijd loopt te klagen over de Turkse arbiters in de competitie, hij is volledig de weg kwijt. Waar Terim jongens als Kerem, Cicaldau en Marcao in de etalage zet, hebben onze talenten last van het 'roulatie'-syndroom.

25 november 2021 om 21:07

Diagne motm ? Hehe. Keek je de andere kant op toen hij voor lege goal struikelde of in de laatste minuut de bal schampte ? Hij heeft hier en daar een bal doorgekopt en vastgehouden, maar hij past totaal niet bij dit nieuwe, energieke Galatasaray. Hij is het tegenovergestelde. Sloom, egocentrisch en geen voetbalgogme.

Voor de rest ben ik het wel eens met je reactie overigens.

25 november 2021 om 21:51

Ik kan je verzekeren dat Diagne over voetbalgogme beschikt, gangstarr, anders zou hij nooit op dit niveau kunnen voetballen met zijn slungelige lichaam. Hij wilt vaak de juiste dingen doen, alleen houdt zijn zero-coordinatie lichaam hem tegen. Hij is de perfecte pinchsitter - voor de basis komt hij inderdaad tekort.

26 november 2021 om 10:48

Gangstarr, dat hij kansen mist vind ik geen probleem, het gaat om zijn functionaliteit op het veld. Giroud werd wereldkampioen zonder een schot op doel te hebben, ik vind dat Diagne juist heel bruikbaar kan zijn in deze jonge, energieke ploeg die soms even de bal bij zich moet houden.

25 november 2021 om 21:50

Ik hoop dat Senol hoca terug komt. Heb meer vertrouwen in hem gekregen dan Sergen met zijn domme wisselbeleid. Can speelt al meerdere wedstrijden goed, alsnog beginnen met Teixeira die uit vorm is. Hopelijk gaat Besiktas volgend seizoen verjongen.

25 november 2021 om 23:27

Senol Gunes? Na wat hij met Turks elftal voor elkaar heeft gekregen?

25 november 2021 om 23:44

Bro ik zeg je eerlijk. Zie op dit moment geen verschil tussen Sergen en Senol. Als je verkeerde keuzes maakt met je opstelling dan moet je gwn vervangen worden. Wat ze zien in Kenan snap ik nog steeds niet.

O o o wat een wedstrijd van ons. De beste wedstrijd in de 4e periode van Fatih Terim. We hebben ons perfect voorbereid. Ik zag zelfs de oude Muslera in doel, wie had dat gedacht? Heerlijke 3 punten, en hopelijk zullen we ook in Rome zo goed spelen. Het verlies van de derby heeft de selectie goed gemotiveerd, dat zie je gelijk. Nu nog Fener hopelijk 3 punten!

Ondanks een mooie overwinning vanavond toch enkele kanttekeningen: Feghouli en Kerem die te gehaast schieten of passen. Een Diagne die over zijn eigen benen struikelt. Maar chapeau voor Muslera die de penalty stopt maar niemand van onze spelers om die bal weg te rammen! Laatste pot tegen Lazio, dat wordt de moeilijkste wedstrijd.

Het is toch geweldig ons team zo te zien spelen. Fris, aanvallend, veel beweging. In Europa zijn we echt verlost van alle schandalen, schopploegen, opstootjes en scheidsrechters die ons benadelen in de Super Lig.

Besiktas wordt keer op keer vernederd in Europa. Fenerbahce heb ik het niet eens over, dat is gewoon bedroevend. En die ploegen winnen dan van ons in Turkije dankzij curieuze en onnavolgbare beslissingen.

In Europa laten we iig zien wat we waard zijn en houden we de Turkse eer hoog. Enorm trots! Gefeliciteerd Galatasaray broeders!

25 november 2021 om 21:55

Hahaha ik wist gewoon dat je zo een reactie zou plaatsen nadat je zondag spoorloos was. Het bedroevende Fenerbahçe heeft het intergalactische Galatasaray zwaar verdiend verslagen. Galatasaray heeft een hele mooie Europese campagne, heel belangrijk voor de coëfficiënten en ik gun het elke Galatasaray-supporter van harte! Op jou na dan.

25 november 2021 om 22:02

Verdiend verslagen ? Als Galatasarayli ben ik altijd eerlijk als we terecht klop krijgen maar jij serveert mij een portie onzin zeg, werk je in een Michelin ster restaurant ofzo ? Fener was efficiënt maar verdiend ?? Liegen mag niet he, is bijna pakjesavond straks krijg je niks

25 november 2021 om 22:10

Als je efficiënter bent dan de tegenstander verdien je het gewoon om te winnen toch? Als je wordt uitgesprint door een 33-jarige Özil verdien je het sowieso om te verliezen eigenlijk.

25 november 2021 om 22:25

Uitslag is geen weerspiegeling van het spel. Ik merk al dat er met jou niet valt te praten. Hopelijk wint Fener vanavond, for the sake of Turkish football.

25 november 2021 om 23:13

Sinds wanneer is verliezen terecht als je van Özil een sprint duel verliest. Ik zie jou clubje al jaren niks presteren ow wacht ze winnen van Gala hoogste wat je clubje kan bereiken. Echt een gare reactie

25 november 2021 om 23:39

Mijn “clubje” is blijkbaar voor jou zo belangrijk dat je het zelfs in je nickname heb verwerkt. Verder was die sprintduel-opmerking bedoelt met een korreltje zout maar goed, sloeg blijkbaar niet goed aan. En oh ja, ben nog steeds van mening dat Fener verdiend gewonnen heeft. Can’t change my mind.

25 november 2021 om 23:43

Niemand die kan jou mindset + mening veranderen wat ik op kaart breng is dat jou reactie best flauw is.

Menermahce ja dat is iets sarcastisch net zo goed was jou naam 6.saray geweest.

Het is de B tot de A tot de B E L.
Om een of andere reden vind ik het altijd wel leuk als ie scoort. Verder wel een lekkere wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

Ik heb net zo luid gejuicht als bij een Besiktas wedstrijd. Heerlijke 3 punten binnen, zeer verdiend! Alleen Diagne is net Batshauyi, echt lomp. Beter verkopen.

25 november 2021 om 23:03

Hehe bedankt man! We nemen de felicitaties graag in ontvangst!

Kerem is onze wonderkid. Hij blijft me verbazen. Eerst in de competitie en nu ook als international en Europees. Verschillende scouts zijn ook naar het stadium gekomen om hem live te aanschouwen. Die 3e goal typeert trouwens hoe we dit seizoen op zijn best zijn: afwachten tot de tegenstander een fout maakt en dan vanuit de omschakeling meteen afstraffen. Heerlijk. Paar jaar geleden had je dat eindeloze getik bij een counter, YO7 die zijn man niet eens kon passeren en zo kan je nog wel doorgaan. Mooi om die verandering te zien!

25 november 2021 om 22:10

Paar jaar terug hadden we Tarik Camdal in de basis. Het kan verkeren

25 november 2021 om 22:58

En Bilal Kisa, Ceyhun Gulselam, Semih Kaya, Olcan Adin en zo kunnen we beiden nog even doorgaan. Het is te hopen dat we volgend jaar met die nieuwe buitenlanderslimiet niet weer met matige Turken in de basis aantreden. De transfers van de afgelopen jaren stemmen mij iig hoopvol 💪

25 november 2021 om 23:44

Birlo was wel beter dan Taylan

Ik ben blij met de winst en met de score, maar het is gewoon frustrerend dat je welgeteld 2 minuten na de 4-1 een tegendoelpunt krijgt. Het duo Marcao-Nelsson staat goed, maar vandaag liet de verdediging wel een paar steken vallen waardoor Marseille gevaarlijk kwam. We hebben ook wel geluk gehad met 2 keer de paal. Daarentegen heeft Marseille ook wel geluk gehad toen Diagne struikelde net voor hij voor leeg doel wilde uithalen. Overigens moet Galatasaray zo snel mogelijk iemand in de plaats van Taylan binnenhalen want die gozer voegt echt niets toe. Daarnaast is een spits ook broodnodig. Mostafa Mohamed raakt geen pepernoot en Halil is GS-onwaardig. Met alleen de strijdlust van Diagme ga je het niet redden. Hij kan overigens wel prima als back-up fungeren.

Over strijdlust gesproken. Echt geweldig om te zien hoe strijdlustig de spelers van Galatasaray waren. Om elke bal gestreden vandaag en die druk leverde vaak ook resultaat op. Marseille wist niet wat ze overkwam de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

Één van de betere wedstrijden van het seizoen en zeker van de volgende ronde. Heerlijk! Gelukkig gaat het Europees een pak beter als in de competitie. Veel spelers die het goed deden maar voor Kerem maak ik een uitzondering. Begin van het seizoen zat het even niet mee maar wat heeft die jongen zich goed herpakt. Scoort, doet verdedigend zijn taken, drive naar voren, één op één zijn directe tegenstander uitschakelen, ... Zien vallen dat er verschillende scouts voor hem op de tribune zaten. Bijtekenen en een mooie som voor vangen!

Dit is toch weer even lekker alleen heel jammer van de 2 doelpunten die we tegen hebben gekregen!

Dit team heeft zeker een mooie toekomst behalve taylan, die moet zsm vervangen worden door een transfer!

Ik heb wel me twijfels hoe ver GS kan komen in de EL want aan het begin werd ook gezegd dat GS de zwaarste en sterkste poule zit van de EL maar we staan gewoon boven aan met nog 1 wedstrijd te gaan

Cicaldau speelde ontzettend goed in de eerste helft, Muslera liet 90 minuten lang zijn klasse zien en Feghouli was zeker niet slecht vandaag. Alleen begon ik me mateloos te irriteren aan Diagne. Ja hij gebruikt zijn lichaam goed maar de acties daarna zijn te slecht voor woorden. Snap niet waarom Terim hem niet eerder wisselde. Gelukkig speelde Halil niet want die zou al helemaal niks kunnen forceren. Taylan beging dezelfde fout als dat hij twee of drie keer eerder deed dit seizoen waardoor Muslera broodnodig moest ingrijpen in de eerste helft. Maar goed, wat zeur ik nou. We hebben in de EL 4 maal gescoord. Waarom lukt dit niet in de SL?

Ik zie mensen echt klagen maar Gs heeft gewoon een prima pot neergelegd ondanks dat ze Fatih Terim hebben. Gefeliciteerd GS supporters!

25 november 2021 om 23:04

Bro ben nog steeds van mening dat we veel beter kunnen met een betere coach, Terim is oldskool na dit seizoen moet hij echt met pensioen gaan.

25 november 2021 om 23:25

Ik roep het al heel lang.. Fatih Terim een kantoortje geven en Okan Buruk als nieuwe hoofdcoach aanstellen :-)

26 november 2021 om 11:06

Wat dacht je van Bulent Korkmaz die doet het heel goed momenteel als trainer!

Fijn dat er in ieder geval 1 Turks team het in EU goed doet. Ben zelf Fener-fan, maar hoe kan het dat je op SL niveau faalt als GS-zijnde en in EU gewoon 1ste in de poule staat?! Nogmaals klasse dat er in ieder geval 1 Turkse team het doet, maar nog steeds altijd een raadsel qua presteren

25 november 2021 om 23:45

Lol is dit echt een vraag l? Waarom GS het op SL niveau slecht doet en Europees goed?

Waarom winnen Bjk en Fb van Gs in SL, maar Europees worden ze vernederd?

Jij mag de vraag beantwoorden. Hint: begint met de S en eindigt op cheidsrechters.

26 november 2021 om 02:32

No halil no party gala verloor niet van Fb maar van de scheids

Ik blijf erbij. Terim sukkelt met de voorhoede. Kies voor 1 spits en geef ‘m vertrouwen. Laat Halil ondersteunend voetballen en niet als primaire spits. Wat mij betreft, is Diagne momenteel de beste optie. Hij is onbreekbaar, is een lastbak en laat andere spelers renderen. Hij is minder een bitch en meer een man. Raakt niet emotioneel en doet waarvoor hij wordt betaald. Maar als je coach ‘roulette’-systeem toepast voor het bepalen van zijn spits raak je op een gegeven moment dronken van de vodka van de zelfde Russen die de roulette hebben uitgevonden. Wat heeft Feghouli op rechtsbuiten positie te zoeken? Die jongen loopt goed vrij, vraagt om de bal, krijgt ze ook, maar kan de afstand van de dieptepass niet belopen. Wat heeft het dan voor nut dat je hem daar posteert. Je merkt dat Cicaldau veel productiever is als hij op de 10 speelt. Hij duikt veel vaker de zestien in en laat mij denken aan Sasa Ilic die daar heer en meester in was. Verder wil ik Taylan nooit meer in het shirt van Galatasaray zien. Hij is de meest incompetente speler die ik in tijden heb gezien. Het doet pijn aan mijn ogen als ik hem zie spelen. Zelfs vandaag kreeg hij het voor mekaar na alle kritiek van afgelopen derby om vanuit de opbouw weer de bal kwijt te raken. Het is maar dat Muslera zeer scherp was. Taylan is leuk in de breedte tijdens nationale bekerduels. Terim moet kappen. Ook zo een overwinning verbloemt de situatie niet. Het is maar dat wij volledige steun van de supporters hadden en bovendien verandert deze EL-campagne bijna alles in goud. Als je in de diepte kijkt, hebben wij een coach nodig die de opstelling vanuit structuur intact houdt en vanuit die samenstelling automatismen inbouwt. Nu teren wij op bevliegingen van Kerem, Feghouli, deels zo een Cicaldau of Halil. Ik ben ontevreden.

JAAA JAA CICALDAUU doet het even in een half uur. Hoop dat zn blessure meevalt.

Kerem is dodelijk op de flanken wat een speler die gaat echt wel voor 20+ mil verkocht worden

Gelukkig dat babel nog scoord anders was het weer billenknijpen de laatste minuten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KutluMiddenvelder130
Mostafa MohamedAanvaller134
O. MoruțanMiddenvelder123
F. MusleraKeeper150
M. DiagneAanvaller122
R. BabelAanvaller110
H. DervişoğluAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

167 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren