Jürgen Klopp onderbreekt gepikeerde journalist: ‘Stop, stop, stop’

Donderdag, 25 november 2021 om 16:16Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:16

Jürgen Klopp heeft woensdagavond na de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (2-0) een lichte woordenwisseling gehad met een journalist, die gepikeerd was over een eerdere uitspraak van de Duitse oefenmeester. Klopp noemde de Afrika Cup afgelopen zaterdag een ‘klein toernooi’, toen hij aangaf dat er toch nog een interlandbreak zou zijn voor maart. Die uitspraak kon op weinig sympathie rekenen bij journalist Ojora Babatunde van OJB Sports.

Klopp heeft zich niet verontschuldigd voor zijn recente opmerkingen over de Afrika Cup. In plaats daarvan geraakte hij woensdagavond in een lichte woordenwisseling met een boze verslaggever. De manager van Liverpool werd na de overwinning van zijn ploeg tegen Porto aangesproken op wat hij zaterdag na afloop van het gewonnen Premier League-duel met Arsenal (4-0) zei. Klopp noemde de Afrika Cup toen een 'klein toernooi', toen hij het had over de internationale onderbrekingen.

De journalist, Babatunde van OJB Sports, confronteerde Klopp direct met de eerder gemaakte opmerkingen. “Tijdens je laatste persconferentie noemde je de Afrika Cup bewust een ‘klein toernooi’. Ik denk dat het een belediging is voor de spelers, een belediging voor de fans, een belediging voor de mensen op het continent en ik denk dat je het continent een verontschuldiging verschuldigd bent”, liet de journalist weten. Een verbouwereerde Klopp probeerde Babatunde daarop te onderbreken. “Stop, stop, stop, zo bedoelde ik het niet. Ik bedoelde het niet zo, ik weet niet waarom je het zo opvat om eerlijk te zijn…”, aldus de Duitse oefenmeester.

De journalist viel vervolgens Klopp weer in de rede. “Dat was wat je zei, ik luisterde naar de persconferentie en je zei dat het continent in Afrika weinig is.” Klopp verdedigde vervolgens zijn opmerkingen. "Ik bedoelde het niet zo, kom op. Het is niet eens in mij opgekomen dat ik wilde praten over de Afrika Cup als een ‘klein toernooi’ of over Afrika, dat een klein continent is, helemaal niet. Als je de hele persconferentie had bekeken, had je het misschien goed begrepen. Wat ik bedoelde, was dat er nu geen internationale onderbrekingen meer zijn tot maart.”

"Ik zei: ‘Oh, er is een klein toernooi in januari’, en ik bedoelde niet een klein toernooi, ik zei alleen dat het een toernooi is. Het was ironisch bedoeld.. Het is nog steeds een toernooi, een groot toernooi. We moeten onze beste spelers afstaan…” Liverpool moet het vanwege de Afrika Cup hoogstwaarschijnlijk een kleine maand stellen zonder Mohamed Salah, Sadio Mané en Naby Keïta. Het eindtoernooi wordt gehouden van 6 januari tot en met 9 februari.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Nou, Ol' Jolly Bastard heeft ook weer zijn aandacht gehad. En door...

25 november 2021 om 17:02

Babatunde is anders echt een legendarische naam. Toen ik die naam las kon ik alleen nog maar aan KSI denken.

25 november 2021 om 17:05

Zo moest ik meteen aan Wu denken toen ik OJB Sports zag staan.

De Afrika Cup leeft in Europa ook gewoon veel minder, dus ik kan me voorstellen dat de Afrika Cup in de ogen van Europeanen een klein toernooi is. Ik hecht er zelf ook geen waarde aan en weet eerlijk gezegd niet eens wie 'm de afgelopen pakweg 6 jaar gewonnen heeft. Dat doet verder niets af aan de Afrika Cup natuurlijk, maar ik denk dat het voor velen zo is. Het helpt denk ik ook niet dat Afrikaanse landen maar zeer zelden indruk maken op een WK, al spelen daarin natuurlijk wel factoren mee.

25 november 2021 om 17:00

@ Sirius. Spreek voor jezelf aub! “In de ogen van Europeanen een klein toernooi is” jij ziet het zo, en je idool (die waarschijnlijk in jou ogen niks fouts kan zeggen of doen) ziet het ook zo, ga dan niet voor alle Europeanen spreken. Dat jij niet weet wie hem pakweg 6 jaar geleden heeft gewonnen, zegt meer over jou dan over de Europeanen.. Er is genoeg animo voor de Afrika Cup vanuit Europa, doe eerst je onderzoek voordat je onzin uitkraamt.

25 november 2021 om 17:42

Ik vind de Afrika cup wel altijd leuk om te kijken. Met alle respect maar het continent Afrika is misschien wel het meest onderschatte continent van de wereld. Ze hebben pak weg 8 goede landen en daarbij nog een paar leuke landen met 1 of 2 toppers. Maar ze moeten voor het WK evenveel tickets verdelen als Azië met alleen Japan, Australië en Korea.

25 november 2021 om 17:59

Voordat we in discussie gaan moeten we even definiëren wat ‘klein’ in dit geval is, want ik weet zeker dat menigeen hier een verschillende definitie hanteert. Ik denk dat de journalist ‘klein’ opvatte als ‘onbelangrijk’. Klopp zou dat in zijn originele uitspraak nooit zo bedoeld hebben, dus dan kunnen we dit misverstand uit de wereld helpen. Voor Afrikanen is de Afrika Cup uiteraard het belangrijkste toernooi na het WK. Voor de meeste Europese voetballiefhebbers is het (volgens mij) leuk als wat flarden van de Afrika Cup voorbij komen, maar verder onbelangrijk. Dat is logisch, want onze landen en clubs doen er niet aan mee en kunnen er nooit aan mee doen. Er is al zo’n overdaad aan voetbal om te volgen. Dat jij stelt dat er genoeg animo is vanuit Europa vind ik dan ook wel interessant. Ik ken namelijk niemand die dit volgt. Al zullen er vanuit Nederlands-Marokkaanse hoek natuurlijk wel genoeg kijkers zijn.

25 november 2021 om 20:18

Voel je niet zo aangevallen en reageer even met respect. Ik doe gewoon een aanname en doe niets af als feit. Dat er genoeg animo voor is, wil niet zeggen dat het hier ook heel erg leeft. Ik spreek dus niet voor alle Europeanen. Vandaar het zinsdeel: "maar ik denk dat het voor velen zo is". Even begrijpend lezen in het vervolg. Daarnaast denk ik nog steeds dat ik gelijk heb en het merendeel van de Europeanen de Afrika Cup nauwelijks volgt. O ja, en wie moet mijn idool dan in hemelsnaam zijn?

26 november 2021 om 00:36

@Tegengif.

Dat heeft waarschijnlijk met jouw omgeving te maken ja. In mijn omgeving kijken er dan weer enorm veel mensen naar de Afrika Cup.

25 november 2021 om 17:03

Je hoeft de waarde van Afcon niet te zien om te beseffen dat het een groot toernooi. De manier hoe jij het EK als een groot toernooi ziet is hoe een Afrikaan de Afcon ziet. Of hoe een Zuid Amerikaan de Copa Amerika ziet

25 november 2021 om 20:21

@sankento - Oh, maar dat geloof ik ook en in die werelddelen zal het EK minder leven. Verder zie ik de waarde van de Afrika Cup wel in. Ik volg het alleen zelf niet.

25 november 2021 om 17:43

Ik snap je reactie niet echt. Klopp zegt net letterlijk dat hij het helemaal geen klein toernooi vindt, maar jij stelt het nu voor alsof hij de mening van velen Europeanen verwoord door dat zogezegd wel te vinden? Nuja, of je het nu volgt of niet, de Afrika Cup is helemaal geen klein toernooi. Ik volg het ook niet echt, maar het blijft wel gewoon 1 van de grotere landentoernooien ter wereld.

Het is natuurlijk ook een klein toernooi in verhouding met het EK en Copa America. Alleen al door te kijken naar waar de Afrikaanse landen staan op de FIFA ranking list. Daarnaast doen er ook veel minder 'wereldklasse' spelers mee dan op de hiervoor genoemde toernooien. Als het groot bevonden werd dan wordt de competitie stilgelegd voor de periode zoals bij het WK in Qatar.

25 november 2021 om 16:38

Het mooie is nog dat Klopp het gewoon ironisch bedoelt om aan te geven dat er wel degelijk internationaal voetbal is voor maart. Hij noemt het toernooi dus eigenlijk helemaal niet klein. Hij baalt er juist van dat zijn beste spelers dan weg zijn. De beste man kan het dus ook gewoon als compliment opvatten.

25 november 2021 om 16:41

Ja precies maar ik vind het dan zo sneu van die reporter om het uit te melken. Maar mn punt was dat naast dat het ironisch bedoeld was van Klopp, de afrika cup ook een relatief klein toernooi is.

25 november 2021 om 17:19

Relatief gezien wel inderdaad. Aan de andere kant is dat natuurlijk hoe wij er vanuit Europa naar kijken. Voor het Afrikaanse continent is dat natuurlijk weer heel anders. Had Klopp het gemeend dan had ik me de frustratie nog wel kunnen voorstellen, maar de verslaggever wilt hier zo graag een punt maken dat hij het hele punt van Klopp niet ziet of hoort.

25 november 2021 om 17:09

Dat de Afrika Cup een klein toernooi zou zijn is onzin. Misschien kwalitatief niet het sterkst toernooi maar definitief niet klein.

Klopp heeft gelijk natuurlijk. Das eens in de twee jaar? Veel te vaak. Belangrijke reden om weinig Afrikaanse spelers te halen

25 november 2021 om 17:31

Wat een onzin. Spelers spelen gewoon voor hun land net als andere toernooien en genoeg toppers die daar ook spelen lol Dat het niet uitkomt betekend niet dat het niets betekend voor de spelers die voor hun land mogen uitkomen.

Klopp gebruikte het Ironisch. De reporter zei: je moet wel blij zijn dat er geen internationale wedstrijden meer zijn, waarop Klopp antwoordde ' er is nog een klein toernooi genaamd de Afrika Cup'. Ironisch/sarcastisch dus. Deze reporter heeft lange tenen en gaat er dan meteen zo naartoe. Je kan helaas tegenwoordig ook niks meer zeggen want er is wel altijd iemand beledigd.
Had graag gewild dat van Gaal zo'n uitspraak had gedaan en zo'n reporter hem aan de tand had willen voelen hahahaha. Had die niet gepikt!

Als het Klopp het ironisch bedoelde, dan is er natuurlijk niets aan de hand. En ik kan me wel voorstellen dat hij het op zo'n manier zei dat het ironisch bedoeld was.

Als de journalist in kwestie het verkeerd geinterpreteerd heeft, dan is dat uiteraard jammer als journalist zijnde...

Mooi ook dat die journalist helemaal geen vraag stelt maar alleen mede wil delen dat hij het als belediging opvatte: ‘I think it is an insult’

Als je oprecht denkt dat Klopp het een little tournament vindt vraag daar dan op door waarom hij dat vindt in plaats van alleen je eigen frustratie te uiten. Goede reactie van Klopp

Het zal Afrika echt helpen als het de Afrika Cup eens in de 4 jaar zou houden zoals de EK en WK. Vooral in de seizoenen dat het toernooi wordt gehouden zullen clubs minder Afrikaanse spelers halen. Dat belemmert de ontwikkeling van die spelers.

Copa America vindt naar mijn gevoel ook veels te vaak plaats, maar die is iig in de zomer.

25 november 2021 om 20:55

Afrika Cup wordt altijd om de twee jaar gehouden en tot de 21 eeuw heeft het nooit problemen opgeleverd. Probleem alleen met het toernooi houden in de zomer is dat het weer is minder mooi in de zomer in Afrika. Het mooiste weer (veel zon) in Afrika is altijd tussen eind Nov tot ongv. Maart.

Ik geloof klopp niet als hij zegt dat hij dit ironisch bedoelde. Zijn lichamsstaal verraadde enige ergenis. Alsof hij met dedain over de Afrika cup praatte. Wordt in ieder geval mooi om te zien hoe Klopp de Afrika cup als excuus gaat gebruiken mocht hij naast alle prijzen grijpen

25 november 2021 om 18:53

Ik geloof Klopp wel, hij praat met ergernis over het toernooi dat wel, maar hij wenste juist dat het een klein toernooitje was, waar hij zijn beste spelers voor moet afstaan. De Afrika Cup kon hem juist niet klein genoeg zijn. Hij vindt het juist een groot toernooi, met grote risico's dat zijn spelers vermoeid en/of geblesseerd van terugkeren.

Gênante vertoning weer, mooie weerspiegeling van de huidige maatschappij.

26 november 2021 om 00:41

@JK-Ajax

Wat is er zo gênant aan? Er is een uitspraak gedaan en de journalist had daar vragen over en die zijn beantwoord. Ik zie niet wat er zo gênant aan is?

En over welke maatschappij heb je het? We leven niet allemaal in dezelfde en zowel Klopp als de journalist niet in die van ons.

26 november 2021 om 10:00

Omdat hij duidelijk op zoek is naar beledigd zijn in plaats van dat hij ziet in welke context het gezegd is. Het is namelijk vrij overduidelijk en als journalist mag je je best even voorbereiden voordat je compleet de plank mishuft.

Weet niet wat iedereen hier zit te praten, maar volgens mij heeft bijna niemand de beelden daadwerkelijk gezien. Hij zegt het zo overduidelijk ironisch omdat de journalist was vergeten dat de afrika cup er nog aankomt waardoor liverpool spelers kwijt raakt. De journalist zegt geen toernooien meer aankomende, waarop klopp reageert, er is nog een klein toernooitje aankomende genaamd de africa cup. is gewoon verwoording dat het dus eigenlijk juist een groot toernooi is wat de journalist even over het hoofd zag. Dat gejank hier om helemaal niks

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3432
3.Chelsea3326
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger151
S. ManéAanvaller157
Mohamed SalahAanvaller1513
J. HendersonMiddenvelder142
AlissonKeeper140
Diogo JotaAanvaller148
FabinhoMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

290 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Origi brengt Liverpool en blunderende Jota in minuut 94 in extase

Liverpool heeft zaterdagmiddag de koppositie in de Premier League veroverd. De ploeg van manager Jürgen Klopp kroop op bezoek bij Wolverhampton Wanderers door het oog van de naald door een treffer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren