Sneijder en Janssen zijn bezorgd om ‘the most invisible man’ bij Ajax

Donderdag, 25 november 2021 om 08:47Dominic Mostert • Laatste update: 09:08

Davy Klaassen heeft de analisten van RTL 7 niet kunnen imponeren in de wedstrijd tussen Besiktas en Ajax (1-2) in de Champions League. De middenvelder had 44 balcontacten, het laagste aantal van de veldspelers bij Ajax die negentig minuten meededen. Na afloop concludeerden Theo Janssen en Wesley Sneijder dan ook dat Klaassen 'onzichtbaar' was. Sneijder maakt zich zorgen om de ontwikkeling en het mentale welzijn van Klaassen.

In de studio werd na afloop gesproken over de gewijzigde opstelling van Ajax. Behalve Klaassen hadden ook André Onana, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, David Neres en Mohamed Daramy een basisplek, wat zondag niet het geval was tegen RKC Waalwijk (0-5 zege). Over het geheel maakten de wisselspelers weinig indruk op Janssen. "Ik denk dat Erik ten Hag weer een bevestiging heeft gekregen dat hij de juiste keuzes maakt. Vandaag hebben andere jongens de kans gekregen, maar die hebben ze niet gegrepen."

"Klaassen was, en jij (presentator Humberto Tan, red.) maakte daar zojuist een grapje over, the most invisible man on the pitch. Dat was echt zo. Hij kwam niet in het spel voor. Hij liep er maar een beetje", vond de voormalig middenvelder. Sneijder haakte erop in: "Ik maak me best wel een beetje zorgen om Klaassen. Hij was in de beginperiode van dit seizoen toch wel belangrijk voor Ajax, maar nu is hij al weken totaal uit vorm. Als je zou zeggen dat hij vanavond niet heeft meegedaan, geloof je het ook. Hij was totaal nergens bij betrokken."

"Hij kan misschien wat moeilijker omgaan met het feit dat hij na zijn blessure van basisspeler naar wisselspeler is gegaan. Dat is in zijn kop gaan zitten", denkt Sneijder. "Berghuis is erin gekomen op zijn positie en doet het goed", vulde Janssen aan. "Klaassen heeft één kracht: op het juiste moment vertrekken. Maar zodra hij de ruimtes moet belopen, heeft hij heel veel moeite. Hij is niet heel snel. En hij wordt ook ouder, dus hij zal misschien ook wat langzamer worden. Dan wordt het nog moeilijker te belopen."

Sneijder heeft het gevoel dat Klaassen 'misschien wel een stukje onzeker' is geworden. "Onzeker", herhaalde hij. "Er was vandaag ook geen wisselwerking tussen Berghuis en Klaassen. Dat komt ook omdat de voorhoede en de achterhoede veel te ver van elkaar vandaan stonden. Het was niet compact genoeg. Daarom waren ze met z’n tweeën aan het zwemmen. Maar voetballend hebben ze het allebei niet gebracht." Het is volgens Sneijder wel van groot belang dat de wisselspelers in vorm raken. "Het toernooi gaat straks pas beginnen. Spelers die op de bank zitten, moeten ook in een bepaalde vorm gaan komen. Je kunt het niet met elf man doen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Hij was anders behoorlijk zichtbaar met zn Berghuis in de weg lopen en foute passes.

24 november 2021 om 21:51

Maar buiten dat, is het lastig om een individuele speler nu te beoordelen terwijl er een B elftal op het veld stond. Als enkel Schuurs was ingebracht of enkel Klaassen en de rest was gewoon normale basiselftal hadden deze jongens een betere meegedraaid

24 november 2021 om 22:07

Eerst heeft ajax en geweldige bank. Ook moeten tegenstanders enkele blessure gevallen op kunnen vangen, en nu doen o.a. Nico, Onana, Schuurs en Neres mee en praten we over een B elftal. Vreemd !!

24 november 2021 om 22:19

Maar Janssen, het is toch ook een 'B' elftal waar de automatismes ontbreken?

24 november 2021 om 23:39

Jansen, een brede bank is mooi voor de beker of als je 1 of 2 spelers kwijtraakt aan een blessure. Ten Hag deed vandaag ineens Schuurs, Tagliafico, Onana, Daramy, Neres en Klaassen erin tegen een vrij goede tegenstander en zette Tadic in de spits waar hij al maanden niet meer heeft gestaan. In het begin van de wedstrijd zag je Tadic steeds naad links uitwijken en zag je Daramy gewoon een beetje bedeesd daar achteraan hobbelen. Klaassen als controleur terwijl hij sinds het begin van het seizoen, ongeacht hoe hij wordt opgesteld, altijd gewoon richting de zestien gaat rennen bij balbezit.

Een brede bank betekent niet dat je zomaar een totaal nieuw elftal dat niet op elkaar is ingespeeld kan neerzetten.

25 november 2021 om 09:10

@bogiorno & hector, Onana is in alles beter dan Pasveer en in principe de eerste keeper. Tot aan de blessuren van Klaassen was Klaassen eerste keuze voor de 10. Tadic in de spits was zeker in de CL voor de komst van Haller de eerste optie, en op die positie heeft hij indruk gemaakt. Nico heeft meer dan 130 wedstrijden voor Ajax gespeeld en was international van Argentinië. Neres heeft 177 wedstrijden voor Ajax gespeeld en was volgens velen de 50 miljoen wie ooit geboden zou zijn meer dan waard. Nu is dit B keuze of zijn er geen automatismes. Hoe dan ? Misschien zijn deze spelers wel gewoon niet zo goed dan dat er gezegd wordt.

25 november 2021 om 11:53

Ligt eraan hoe je het bekijkt… het A team staat in de basis dus alles buiten de basis kan B keus zijn in de ogen van vele

25 november 2021 om 13:41

@bongiorno de enige echt nieuwe speler die je noemt is Daramy, de rest speelt al enkele jaren bij Ajax en/of is bekend met het systeem dat hij speelt en de spelers met wie ze spelen. Dit waren spelers die gewoon een tijdje basis hebben gestaan. Daar mag je toch wel meer van verwachten. Ze hebben gewoon gefaald. Misschien is het verschil tussen bank en basis gewoon groter dan menigeen denkt.

24 november 2021 om 22:10

Vaak oneens met je, maar in deze toch zeker niet. Sinds hij moet banken, heeft hij iedere keer zo’n drang naar voren dat hij zijn rol vergeet en alleen maar wil scoren. Loopt vaker in de 16 dan de keeper en voegt opbouwend gewoon te weinig toe voor een middenvelder.

Maar goed, ik moet zeggen dat ik sowieso meer gecharmeerd ben van Berghuis en de flair die hij meebrengt. Best bizar hoe hij zich op 10 manifesteert en het team beter laat draaien.

Beetje flauw dit. Hij speelt niet eens op zijn eigen positie en vrijwel alle andere wedstrijden heeft hij maar 30 minuten gespeeld en dat gewoon naar behoren gedaan.

24 november 2021 om 21:37

Tegen GAE liep bij Haller constant in de weg en bij Oranje was hij ook 2 wedstrijden lang onzichtbaar, staat er niet voor niets naast bij Ajax

24 november 2021 om 21:46

Staat er niet naast omdat hij er niks van bakt. Dit kwam toch echt vooral doordat Berghuis zijn kans gegrepen heeft. Neemt niet weg dat Klaassen op het moment wat minder is. Maar volgens mij hebben ze toch echt met 11 man gewonnen vandaag... vond de reactie overigens wat overdreven van Sneijder. Daramy deed zn best maar was wel zichtbaar, hetzij ongelukkig. En Neres heeft volgens mij een prima wedstrijd gespeeld.

24 november 2021 om 22:09

Vanmiddag waren er genoeg ajax spelers die vonden die hij dit prima kan omdat hij dit bij werder ook gedaan heeft, maar als het niet goed gaat is het toch niet zijn positie.

Maar dat doet hij toch ook wel zelf door te diep te staan daardoor heb je niets aan hem defensief en staat hij ook al vaak zo diep dat hij geen loopactie meer kan maken en vooral Berghuis in de weg loopt. 2e helft speelde hij in ieder geval beter wat verder van het doel af. Gewoon een nuttige kracht maar Alvarez vervangen kan niemand in deze selectie.

Klaassen heeft na zijn blessure een terugslag gekregen. Het team bleef ook zonder Davy goed presteren en nu moet hij de strijd met Berghuis zien te winnen. Ik zou de handdoek nog niet in de ring gooien, het seizoen is nog lang. Nu zit Klaassen inderdaad niet in zijn beste tijd, maar we zullen wel zien wat de komende weken gaat brengen.

Vind dit wel redelijk onterecht... Speelt niet op zijn positie en mocht vaak de vuile meters maken na balverlies van Gravenberch. Vond overigens Berghuis zeker in de eerste helft de meest afwezige...

25 november 2021 om 00:55

Helemaal mee eens. Hij was niet geweldig, maar ook niet dramatisch. Om nou over z'n mentale welzijn te gaan beginnen...

Soccerfan, was je als superfan ook maar zo veroordelend ten aanzien van Alvarez. Die speelde nu gelukkig niet maar grossiert de laatste wedstrijden ook weer in foute passes. Klaassen maakt , mede door zijn reserve plek denk ik, gewoon een mindere fase door. Die knokt zich daar wel weer uit, zo goed gaat Berghuis de laatste potjes ook niet dan krijgt hij vanzelf zijn kans weer.

25 november 2021 om 10:13

Berghuis komt net terug van een blessure en laat zelfs dan zien het spel beter te kunnen versnellen en creatieve oplossingen te vinden. Daar schort het bij Klaassen vaak aan, ook omdat hij op dat moment al Haller in de weg loopt.

Toen het team weer logisch stond speelde hij prima. Waren zeker slechtere spelers.

Klaassen moet eens stoppen met dat rennen en draven. Gewoon ze momenten kiezen en er niet staan maar er komen. Loopt elke keer de gaten dicht voor de spitsen

25 november 2021 om 07:09

Als Klaassen nou juist een ding wel beheerst is het op het juiste moment in de spits opduiken en zn doelpunt meepakken (Mister 1-0?), zeker als ‘10’ met een Tadic in de spits die zich af en toe terug laat vallen werkt dat perfect. Voor de rest moeten we niet doen als we het hier over een jonge twintiger hebben: dit is de type voetballer Klaassen, en die verandert echt niet meer.

25 november 2021 om 10:14

Hij duikt niet op in de spits, hij staat praktisch spits. Loopt standaard naar de eerste paal. Sinds Berghuis op zijn plek staat scoort Haller veel vaker door bij de eerste paal op te duiken. Wat mij betreft is dat ook de taak van een spits als Haller. Als het nou Tadic was, die zich regelmatig laat terugzakken, dan snap ik het. Klaassen heeft gewoon de positionering van de spits, waardoor de originele spits iets anders moet kiezen.

Daarom dat Berghuis speelt en niet hij…

Wat een verschrikking zijn deze mannen als analist. Dat Klaassen niet heel zichbaar (en niet best was) klopt (al komt dat ook door een iets meer teruggetrokken rol). Maar daarna: Daramy onzichtbaar? Nou alles behalve onzichtbaar was zeker aanwezig en was soms wat wild en ongelukkig in z'n acties maar onzichtbaar? Neres onzichtbaar? Speelde een prima pot en had als Daramy niet zo wild was gewoon 2 assists kunnen hebben. Als we het dan over mensen hebben die onzichtbaar waren dan was dat vandaag gewoon Berghuis.

24 november 2021 om 22:36

Sneijder is idd een hele slechte analist, Theo Janssen in mijn ogen één van de beste. Sneijder zei idd dat Daramy onzichtbaar was, maar bedoelde dat ie ongelukkig was volgens mij.
Overigens zeiden beide heren dat Berghuis idd onzichtbaar was.

Berghuis is gewoon 2 klasse beter. Klaassen komt voetballend in alles tekort

Klaassen heeft gewoon even dipje, maar heeft al vaak genoeg zijn waarde bewezen. Wie me echt zorgen baart is Gravenberch. Die is namelijk al ruim een jaar niet in vorm. Bij de goede wedstrijden wordt dat altijd wel verbloemd door de rest van het elftal, maar ook bij de mindere wedstrijden zakt hij het meest door de ondergrens.

Ik maak de eerder zorgen over het mentale welzijn van Sneijder dan van Klaassen

24 november 2021 om 22:35

Sneijder maakt zich overal een beetje te veel zorgen over lijkt het wel

Ze hebben altijd wel wat te zeiken. Gewoon een mindere wedstrijd maar de heren analisten hangen meteen de kouden grond psycholoog uit. Beetje uit vorm wat wel weer goed komt. Heel Ajax speelde de 1e helft niet goed en dan is het kwam dat je in een uitwedstrijd met 3 punten naar huis gaat.

Misschien teveel naar Donny gekeken gisteren. Opvallende overeenkomst. Maar goed, dan maar even geen basis, hoort er allemaal bij. Zal niet veel andere keuzes meer hebben in internationale voetbal en maakt z’n wedstrijdjes toch wel gedurende t seizoen.
Als hij 50 wedstrijden top was en veel scoort was hij niet terug gekomen

Een beetje overdreven hoor. Hij was niet geweldig, maar om nou net te doen alsof ie zo ongeveer psychologische hulp nodig heeft... Hij speelde niet eens op z'n vaste positie en hij speelde in een team dat niet vaak in deze samenstelling speelt. Niet super, niet dramatisch. Zoals veel spelers vandaan laat dat nou precies genoeg zijn om een slecht Besiktas opzij te zetten.

Middenveld staat met Alvarez-Gravenbergh en Berghuis. Voor EtH alleen maar weer een bevestiging!

Klaassen is middelmaat die een tijdje opgehemeld werd omdat hij leuke dingen deed in de eredivisie. Dat doet Bram van Polen af en toe ook. Gekheid. Hij is best een leuke speler, maar dat hij geselecteerd wordt voor het NL elftal is toch wel onbegrijpelijk. Donny vd Beek, ook al heeft hij misschien geen wedstrijdritme is toch 3 klassen beter.

Nee hoor, ze zeiden 'most invincible' en dat is juist heel positief!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 2 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren