Guus Til gelooft zijn ogen niet na nieuwtje over Willem-Alexander

Woensdag, 24 november 2021 om 19:15 • Laatste update: 20:19

Koning Willem-Alexander heeft woensdag als copiloot een KLM-toestel met Feyenoord-supporters naar Praag gevlogen. De Rotterdamse fans waren op weg de Tsjechische hoofdstad voor het duel van donderdagavond in de Conference League, toen er een bekend gezicht in de cockpit verscheen. Ook Guus Til kon het maar amper geloven, toen hij door ESPN-verslaggever Cristian Willaert werd gewezen op de aanwezigheid van de koning.

Supporters van Feyenoord werden bij aankomst in Praag door RTV Rijnmond gevraagd naar de aanwezigheid van de koning. "Er zat een beveiliger bij en die hield mij goed tegen", aldus een fan tegen de regionale omroep.. "Maar ik denk dat hij nu voor Feyenoord is." De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft aan de omroep laten weten dat 'het gastvliegerschap van de koning voor KLM een privékwestie betreft' en wil het niet bevestigen.

"Maar dit is toch mooi? Ik vind het echt grappig!", vervolgt de supporter. "We gaan er hier een mooi feest van maken." Ook Til, die met de selectie van Feyenoord al eerder afreisde naar Praag, werd op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de koning in het toestel met supporters. "Dat is een grapje, neem ik aan?", aldus Til, waarop Cristian Willaert het nogmaals bevestigd. "Echt? Ik heb ook foto's gezien, maar dat was een schim toch?"

Til schakelt vervolgens razendsnel om en lijkt amper onder de indruk. "Die man heeft toch ook een leven? Ik had die vraag niet verwacht. Ja, wat wil je dat ik erover zeg?" Koning Willem-Alexander vliegt vaker als copiloot mee. De vorst heeft een vliegbrevet en moet om dat te behouden een bepaald aantal vluchten per jaar maken. Supporters van Feyenoord zagen hun kans schoon om Willem-Alexander op de gevoelige plaat vast te leggen, maar werden door beveiligingsmedewerkers weggehouden.

Ook tijdens de persconferentie van Arne Slot ging het over de KLM-vlucht van de supporters. "Ik heb het allemaal gelezen", zegt de oefenmeester van Feyenoord. "Wat ik er van vind? Als ze veilig geland zijn is dat prettig en dat zijn ze. Het was leuk geweest als hij ons had gevlogen, maar we zijn hier voor kwalificatie voor de volgende ronde."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Leuk voor die gasten in het vliegtuig en complimenten voor degene die de foto heeft weten te maken. Het gebeurd niet dagelijks dat je door de koning naar een Europese Awayday wordt gevlogen.

24 november 2021 om 19:29

De grote baas houdt de boel even in de gaten want het moet natuurlijk niet alweer misgaan. Ik snap hem best. Die kiddo's hebben wat toezicht nodig.

24 november 2021 om 19:33

Wel uniek voor die mensen. Ja hij vliegt wel eens maar moet maat net toevallig jouw vlucht zijn. Best speciaal

Heb nooit begrepen waarom mensen zo op tilt kunnen slaan als zij Willem-Alexander zien. Anno 2021 weet iedereen toch wel dat zo'n heel koningshuis ook gewoon gebakken lucht is. Maar ben blij voor de mensen die er echt veel waarde aan hechte dat hij dit soort dingen doet en onder 'zijn' volk komt.

24 november 2021 om 19:29

Hoe bedoel je gebakken lucht? Leg uit.

24 november 2021 om 19:33

Gebakken lucht omdat het gewoon simpelweg mensen zijn en ze worden bijna vereerd alsof ze iets speciaals hebben gedaan en ik ben ook van mening dat we in een ontwikkelde samenleving helemaal geen monarchie zouden moeten hebben. Wat een ouderwets gezeik. Prima mensen verder hoor.

24 november 2021 om 20:17

Maar dat zijn voetballers toch ook? Daarnaast levert het koningshuis erg veel geld op met handelsmissies en dergelijke.

24 november 2021 om 22:51

Kom maar eens met de cijfers van die handelmissies en "dergelijke" dat ze meer zouden opleveren. Zelfs in een netflix documentaire over royals debunken ze dit goed verzonnen verhaaltje door regeringen, om de kosten van het koningshuis recht te praten, zoals ook op veel andere plekken. Het is leuk omdat we een koningshuis hebben bij die handelsmissies als ze meegaan, maar het levert niet meer handelsmissies op dan kleine landen die geen koningshuizen hebben en ook niet meer deals. Een koningshuis staat voor alles, waar we in de 21ste eeuw juist tegen zijn. Het koningshuis is gebouwd op uitbuiting en ongelijkheid hoe je het went of keert. Dat de huidige generatie daar niks aan kan doen, betekend niet dat de nederlandse bevolking deze huidige generatie dient te onderhouden. Meer dan 70 miljoen kosten de royals ons elk jaar (incl beveiliging onkosten etc). Geld dat goed ergens anders besteed kan worden...

24 november 2021 om 19:30

Ik begrijp het persoonlijk ook niet zo. Kost je meer dan dat je eraan hebt.

24 november 2021 om 19:47

Dat zou je denken.. maar ontzettend belangrijk bij handelsmissies of Amnesty aanvragen. Met die handelsmissies leveren ze hun geld met gemak weer op.

24 november 2021 om 20:09

Mensen die met dit soort uitspraken komen weten totaal niet waar ze het over hebben. Je hebt geen idee hoeveel een koningshuis kwa aanzien kan betekenen in bepaalde werelddelen, grote bijdrage geleverd aan onze handelsmissies in bvb Azië.

24 november 2021 om 21:05

@consy Heb je hier toevallig ook cijfers van of een onderzoek die je mening kracht bij zet? Ik ben benieuwd of je hier ook een bron voor hebt want iedereen roept dit maar echter is er ook een bron met cijfertjes die dit in bevestigen.

24 november 2021 om 23:22

Ben inderdaad ook wel vrij benieuwd waar het vandaan komt dat zij daadwerkelijk ook meer opleveren, want dat zou dan een flinke som geld moeten zijn. En het is moeilijk om te zeggen dat die inkomsten puur door het koningshuis komen.

25 november 2021 om 10:32

Berekeningen zijn natte vingerwerk, omdat er nou eenmaal niet een exact zelfde missie met of zonder koning is. Een exacte berekening ga je dus nooit krijgen maar volgens professor economie Harry van Dalen aan de universiteit van Tilburg stimuleert een monarchie de economie jaarlijks met 1 procent groei. “Op deze manier komen we op 4 à 5 miljard euro”. Die man zal er vast verstand van hebben..

24 november 2021 om 19:43

We zitten met 50.000 man te kijken naar voetballers en dat vind je gebakken lucht? 😂

24 november 2021 om 19:49

Maar wel helemaal gek worden wanneer je Messi of Ronaldo op restaurant zou zien of ga je daar ook je mond tegenover houden tegen je vrienden. Zij sporten ook alleen maar wat op een hoog niveau.

24 november 2021 om 21:03

Persoonlijk zou ik er niet warm van worden. Ik houd van de sport en kan hun prestaties echt waarderen maar als ik ze tegen zou komen heb ik iets van oh grappig maar ik zou niet uit mijn plaat gaan. Dat kan natuurlijk per persoon verschillen.

25 november 2021 om 01:54

Maar zij hebben wel het maximale uit hun talent gehaald en worden geboren als nobodys. Of jij, ik of Willem als eerste waren gebaard door Beatrix, in essentie had het niks uitgemaakt. Dan was jij, ik of Willem koning geweest en had je het koninklijkehuis klapvee als grootste fan gehad. Heeft echt werkelijk niks te maken met wat je kan, maar met wie je bent. Gewoon heel middeleeuws

24 november 2021 om 22:24

Niet een heel recent onderzoek zegt dat het koningshuis 39 miljoen kost (een ander zegt ruim 100 miljoen), maar dat ze ook 3-4 miljard ophalen. Verhoudingen zullen waarschijnlijk iets anders liggen nu, maar nog steeds levert het meer op dan het kost. Dus praat aub niet namens iedereen.

Hij had geen keuze, Maxima is Feijenoord fan

De koning vliegt al TIG jaren op vluchten binnen Europa mee dus niks nieuws. Nu is het ineens een HOT item vanwege Feyenoord 🤣🤣

Financieel gaat het dus zo slecht dat zelfs de koning aan liefdadigheid gaat doen 😜 (Voor mensen die de smiley niet begrijpen. Het is een grapje).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 15 9 2 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren