Van der Vaart haalt genadeloos uit naar Messi: ‘Schaam je je niet?’

Donderdag, 25 november 2021 om 10:36 • Laatste update: 12:20

Rafael van der Vaart heeft woensdagavond in aanloop naar de Champions League-kraker van Paris Saint-Germain tegen Manchester City genadeloos uitgehaald naar Lionel Messi. De analist zegt 'verdrietig' te worden van het spel van de Argentijnse superster. Van der Vaart geeft bovendien aan langzaam meer sympathie te ontwikkelen voor Cristiano Ronaldo, die in zijn ogen 'een ploeg naar een ander niveau kan tillen'.

Messi was afgelopen zaterdag tegen Nantes voor de eerste keer trefzeker in de Ligue 1, maar heeft zijn stempel nog maar amper kunnen drukken op het spel van de Franse grootmacht. "Ik word er verdrietig van", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport als hem gevraagd wordt naar Messi. "Het is een kwestie van willen. Wil je, of wil je niet? Ik vind het geen reet aan om naar te kijken. Messi is heel erg zoekende. Als hij niet scoort of geen assist geeft, is het een hele slechte wedstrijd. Neymar heeft dat veel meer, die open blik. Die ziet meer, Mbappé ook. Op de een of andere manier past het niet."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meest spraakmakende was misschien wel de wissel tegen Olympique Lyon. Messi werd in september door Mauricio Pochettino naar de kant gehaald en weigerde vervolgens een hand van zijn landgenoot. "Als hij gewisseld wordt, heeft de trainer het gedaan", doelt Van der Vaart op de wissel van de aanvaller tegen Lyon. "Als hij hem nog een keer wisselt, is het klaar. Als je Cristiano Ronaldo ziet bijvoorbeeld, ik weet dat het twee totaal verschillende type spelers zijn, die is aan het vechten en wil de ploeg naar een ander niveau tillen."

"Messi wandelt af en toe. Dan denk ik: schaam je je niet? Je schaamt je toch voor je ploeggenoten? Je wandelt door een cirkel en iedereen loopt je voorbij. Nummer zes zal dan toch wel zeggen dat hij iets moet gaan doen? Ik begin me gewoon te ergeren aan Messi. En dat is jammer, want zoiets wordt nooit meer geboren. Bij Ronald Koeman begon dat al een beetje. Werkweigering was het eigenlijk, dat hoort niet bij zo'n speler. Dit is wat we willen zien van hem. Ik hoop dat hij dit vanavond ook laat zien", besluit Van der Vaart als hij het doelpunt tegen Nantes te zien krijgt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door almogaver)Laten we eerlijk zijn, Messi en Paris is tot nu toe niet echt een succes gebleken, al zal mijn reactie voor weerstand zorgen omdat hij een aanhang heeft, maar zo zie ik het... ericloo Messi supporter hoop niet dat je boos bent, maar ook jij moet het toegeven..

24 november 2021 om 18:53

De statistieken spreken voor zich toch? Weinig weerstand tegen te bieden lijkt me. Al vind ik het niet heel erg vreemd, gezien hij zo verschrikkelijk lang bij één club heeft gespeeld en de competitie door en door kende. Ook voor iemand van zijn kaliber is wat aanpassingstijd dan niet vreemd.

25 november 2021 om 12:36

@shadyng - Ik denk niet dat het zozeer met de competitie of club te maken heeft. Messi moet makkelijk in staat kunnen zijn om de Ligue 1 helemaal stuk te spelen. Ik denk dat het een samenloop van omstandigheden is. De ploeg is los zand dat enkel rendeert aan de hand van de individuele kwaliteiten. Verder is Messi inmiddels ook een dagje ouder. Ook heeft hij naast zich twee spelers die ook graag iedere bal opeisen. Nu moet ik overigens wel zeggen dat Neymar geen enkele moeite heeft om een bal ook af te geven, terwijl ook Mbappe niet vies is van een assist. Echter draait het niet allemaal meer om Messi en daar lijkt hij ook erg veel moeite mee te hebben. Hoe dan ook mag en moet je meer verwachten van zo'n speler. Het is ongelooflijk dat hij slechts een goal en een assist heeft in 6 wedstrijden Ligue 1.

25 november 2021 om 13:26

Shadyng C.ronaldo en de Braziliaanse Ronaldo hebben toch ook geen aanpassingsproblemen ondervonden toen ze naar Spanje gingen? Ruud van Nistelrooij ook niet, en zo nog legio voorbeelden. als je de grootste voetballer een bal geeft tegen elke Franse club moet het toch geen probleem zijn?

25 november 2021 om 19:38

SCIREA1897: al die namen die je noemt, hebben ook niet zolang voor 1 en dezelfde club gespeeld.

Ik ben net zo een groot fan van Messi als CR7 hun voetbalkwaliteiten en zo ook anti-fan van beide hun maniertjes. Dus voorkeur heb ik niet betreft de 2.

Ergens geef ik hem nog een beetje voordeel vd twijfel en hoop toch nog een glimp te kunnen zien van zijn hoogtijdagen. Ijdele hoop wss, maar als voetballiefhebber kan je denk ik niet anders willen. Zo geldt hetzelfde voor CR7: ik kan genieten van zijn hoogtepunten, maar 90min naar hem kijken trek ik ook niet meer. Zelfde geldt voor Messi: koek is nog niet op, maar je zit er niet ver vandaan.

24 november 2021 om 18:57

Jij bent dan ook altijd er als eerste bij om Messi naar beneden te praten en Ronaldo op te hemelen. Dat weet bijna iedereen op het forum hier nu. Vroeger heette je Kalp of zoiets en had je een definiteve ban gekregen voor provoceren en nu ga je doodleuk verder.

24 november 2021 om 19:05

Een account heb ik. Moet jij je maar gedragen aanpakpolitie. Je valt door de mand. Je vind Ronaldo beter dan Messi.

24 november 2021 om 19:06

@El.ilusionista; inderdaad, die gast heeft altijd mooie proza verhalen. Laat hem maar. Als Messi niet best speelt, triggert het hem om meteen te reageren.

24 november 2021 om 19:14

Ja hij loop al sinds 2013 te provoceren op vz. Heeft al 10 keer een definitieve ban en 10 keer een nieuw account aangemaakt. Vind het een beetje slap van voetbalzone om het toe te laten.

24 november 2021 om 20:12

Die gozer heeft het account ‘Aqua1’ al sinds 2016 en heeft inmiddels meer dan 18.000 reacties geplaatst op dat account. Waar baseer jij het op dat hij meerdere accounts heeft?

25 november 2021 om 08:34

Haha wat laat jij je kennen zeg… het is toch gewoon een feit dat Messi gewoon slecht speelt bij PSG. Zit totaal geen beleving meer in, ik snap niet wat die jongen op het veld nog doet. Zijn arbeidsethos is echt om te janken. Als hij levert is er niks aan de hand, maar momenteel is het echt heel matig. Ik vind het jammer, wat een fantastische voetballer is het geweest. Sevilla verloor met enige regelmaat als hij het op zijn heupen kreeg.

25 november 2021 om 09:11

Wissel hem maar eens, dan krijg je problemen. Schandalig is het wat hij presteert. psg is dit jaar sinds zijn komst zo veel minder en ik denk dat als ze verder willen komen, ze hem toch echt moeten wisselen voor di maria.

25 november 2021 om 11:25

Andere mensen een ban aan proberen te naaien zou eigenlijk een ban moeten zijn. Heb je er bewijs voor dat hij al 10 keer een nieuw account heeft aangemaakt?
Messi is gewoon een autist die alleen kan presteren waar alles om hem draait.
Nu kun je zien dat het allemaal niet zo bijzonder is en dat zal bij jou wel ergens pijn doen.

25 november 2021 om 11:49

Ik ben meer voor het bannen van iedereen die geen fatsoenlijke reactie kan plaatsen. Hierboven weer voldoende voorbeelden. Heeft totaal geen toevoeging en het zorgt alleen maar voor ergenissen. Maargoed, dat doen de moderators hier niet hoor!

En ja, ik weet het. Mijn reactie heeft 0.0 met dir topic te maken, ik heb alleen liever dat al die clowns van dit forum afgedonderd worden.

25 november 2021 om 12:05

@schijntrap je bent inderdaad schijn als je met zo reactie komt! 🤡

25 november 2021 om 12:14

Ik vermoed dat je vrienden bent met blablablablaa. Die heeft het ook over de aanpakpolitie

25 november 2021 om 12:43

@rutgerrr; hahaha rustig joh! We hebben gisteren gewonnen. Daarbij vind ik het dikke prima als er her en der onzinnige reacties worden gegeven, het hoeft geen advocatuur-website te worden ofzo. Maar goed, weet ook niet precies wat bij jou onder een niet fatsoenlijke reactie valt.

In ieder geval blijf ik er bij dat Messi nog steeds beter voetbalt dan menig andere voetballer. Of die nou rent of niet, interesseert me niet. Hij heeft het immers niet nodig.

25 november 2021 om 19:42

@Rutger: ik denk dat er dan niet heel veel meer over blijft 🤣

24 november 2021 om 19:20

Eerste seizoen acclimatiseren, 2e seizoen knallen. Is eerste keer in zijn hele leven dat hij bij een andere club speelt. En zijn laatste jaren van barca begon hij steeds vaker minder maar eindigde altijd fenomenaal.

25 november 2021 om 09:14

Eerste seizoen acclimatiseren houd toch eens op. Je gelooft het zelf toch niet?? Volgend seizoen knallen haha bijna zielig dit soort teksten. Dan is hij weer een jaartje ouder, weer minder meters per wedstrijd nee messi is over.

25 november 2021 om 11:01

Acclimatiseren prima, maar zolang Messi zo blijft rondwandelen als gisteravond en hij niet, net als bij Barca, 10 man om hem heen heeft die voor hem die meters willen lopen wordt het ook niet meer wat het was. Messi is in mijn ogen de Goat, maar ik betwijfel of het nog terug gaat komen.

25 november 2021 om 12:43

Dat rendement komt echt wel. Los van het wandelen en z'n leeftijd is hij nog veel te goed om dit een heel seizoen lang door te zetten. Ronaldo had in z'n laatste seizoen bij Real Madrid ook een waardeloze eerste seizoenshelft. Vervolgens had hij in de tweede seizoenshelft volgens mij nog maar 1 wedstrijd waarin hij niet scoorde en maakte veelal 2 of meer doelpunten per wedstrijd. Er komt een moment dat hij een paar uitstekende wedstrijden speelt met rendement en dan is de kans best aanwezig dat hij weer los komt.

24 november 2021 om 19:34

Lol, hij doet het vooralsnog goed in de CL, dus jouw comment is niet waar.

24 november 2021 om 19:48

Aqua1

Ik heb toch wel een invloed op jou dagelijkse leven zo te horen, ik hoef helemaal niks toe te geven, we hoeven Van der Vaart ook niet altijd serieus te nemen want hij kijkt duidelijk niet alles van Messi. Hij wandelt al jaren maar ik wist niet dat er verschil zit in hoe iemand wandelt, dat is nieuw voor mij.

Daarnaast hoef ik niks toe te geven, Messi is nog niet heel sterk begonnen in Ligue1, maar in de CL er al 3 in liggen, heeft wat blessures gehad waarmee die gesukkeld heeft, maar laten we eens over Ronaldo beginnen die gisteren weer heel slecht speelde maar een goal maakt en jij noemt hem vervolgens weer de GOAT, jij hebt net als Ronaldo continue bevestiging nodig en bent er ook constant naar opzoek, nu ook weer door mij proberen iets toe te laten geven wat ik niet ga doen. Nog niet goed begonnen in de competitie maar als je Messi zou volgen en zijn interviews zou luisteren dan zou je weten dat Messi de goals op de koop toe neemt, en dat hij weet dat fans (haters ) zoals jij beginnen te zeiken over zijn goals. Terwijl Messi meer voldoening haalt uit het domineren van het middenveld.

Maar zeg eens hoe voelt het om fan te zijn van iemand die goals maakt maar voor de rest 0 toevoegd aan het spel. Speelt heel vaak slecht, maar de standaard van jou en vele Ronaldo fans is zo laag als het over het veldspel gaat dat ik jullie nooit serieus kan nemen zodra jullie over Messi praten.

24 november 2021 om 21:22

@ericvanloo Ondanks dat Messi een betere voetballer is en was, mag je best toegeven dat Ronaldo meer mentaliteit heeft. Hij heeft duidelijk meer persoonlijkheid om een team voor hem te laten werken, hij dwingt dat meer af. Messi daarentegen is al een aantal jaar onzichtbaar. Nogmaals, hij was fenomenaal bij Barca. Maar hij voetbalt de laatste jaren alsof hij het plezier in het voetballen verloren heeft. De gretigheid is er vanaf.

25 november 2021 om 00:00

Klopt niet, bij Argentinië liet hij nog zien heel gretig te zijn en loodste hij hen naar de eindzege in de Copa America.
Messi doseert momenteel wat, maar vanaf januari zal hij op vaart komen verwacht ik.

25 november 2021 om 09:15

Hmm dat trek ik toch in twijfel. Ook daar was hij tijdens halve finale en finale minder aanwezig. De grote man was di maria in de wedstrijden. Het moet moeilijk zijn om toe te geven dat messi gewoon niet meer top is en het kan brengen op het hoogste niveau maar om dan maar in het blind om je heen te slaan en oa cr7 aan te vallen. Het wordt steeds triester

25 november 2021 om 10:55

Hou toch op man! In de halve finale assist op de enige goal! En schiet daarna zijn penal in de kruizing.

25 november 2021 om 11:04

Hij wandelt al jaren ja. Het grote verschil is dat hij bij Barca dé man was en iedereen om hem heen die meters voor hem liep en dat accepteerde. Bij psg is hij een nieuwe ster (weliswaar de grootste) en is dat gewoon niet zo. Mbappe, Neymar en Messi liepen regelmatig buiten beeld bij balbezit van city omdat ze nog ergens op de andere helft stonden.

25 november 2021 om 12:36

Jij mag dat in twijfel trekken, maar de feiten zijn dat Messi topscorer was van de Copa America en verkozen werd tot de beste speler van het toernooi. Of maw: de meerderheid deelt jouw twijfels niet. Dus de logica is eerder dat jij het moeilijk vindt om toe te geven dat die verdomde Messi na bijna 20 jaar en op zijn 34ste "gewoon" nog steeds top blijkt te zijn.

24 november 2021 om 19:59

Aqua, Messi heeft zelf duidelijk aangegeven aanpassingsproblemen te hebben. Dus gefeliciteerd met het intrappen van deze open deur. Geldt ook voor VDV trouwens.

24 november 2021 om 20:17

Messi heeft meer ballen dan fraulein Ronaldine.

Niet iedereen heeft natuurlijk de bizarre winnaarsmentaliteit van Ronaldo. Hij heeft geloof ik 4 of 5 keer de CL gewonnen, landstitels, een EK en hij is nog steeds extreem hongerig naar prijzen

24 november 2021 om 18:51

Dus eigenlijk zou Messi nog meer gewonnen hebben met een betere winnaarsmentaliteit?? Serieuze vraag..

24 november 2021 om 19:04

Ik denk dat Barca de CL van 2019 had kunnen winnen als Messi meer een leider was geweest. Hij liep zelf in zo een belangrijke wedstrijd te sjokken.(halve finale op Anfield) Dan denk ik “hoe graag wil je het nou” ? Als er toch een wedstrijd is wanneer je niet constant wandelt is het deze wel zou je zeggen. Irriteerde mij mateloos aan hem die wedstrijd. (En ik snap dat ze zonder Messi daar niet eens zouden staan maar toch).

24 november 2021 om 19:13

@Arnino dat denk ik zeker maar verder niks dan respect voor Messi zijn carriere natuurlijk. Zijn prijzenkast en statistieken zijn ook ronduit bizar

24 november 2021 om 19:35

Ook ronduit bizar? Je bedoelt beter.

24 november 2021 om 19:35

Bobo, ik denk dat Barca de cl had gepakt als Barca niet zo afhankelijk was van Messi. Messi speelde dat jaar nagenoeg een perfect seizoen en in de cl was hij volgens mij elke week man of The match. Hij had een totale off dat die dag en heel Barca valt uit elkaar. Ik had graag gezien dat spelers als Alba, Suarez, Piqué en Rakitic op stonden.

24 november 2021 om 19:40

@messi010101 iedereen weet hoe ik over het winnen van de CL denk tov de meeste andere prijzen dus ik denk niet dat we daaruit gaan komen

24 november 2021 om 19:45

Arnino, dat is ook in het notendop ongeveer het verschil tussen Messi en Ronaldo. Waar Messi het van bizar talent moet hebben, is bij Ronaldo mentaliteit hoger. Dus ja als Messi de mentaliteit van Ronaldo had was hij nog beter, en had Ronaldo het talent van Messi was hij ook beter. ik had ze daarom ook heel graag samen in 1 team gezien

24 november 2021 om 19:53

@Arnino, dat zou maar zo kunnen. Ik vind de vergelijking met tennis wel treffend, waarbij het pure talent van Federer altijd geprezen wordt. Met de mentaliteit van Nadal of Djokovic had Federer er nóg meer uit kunnen halen, daar ben ik van overtuigd. Overigens vind ik het bij een teamsport wel minder opvallen, al heb ik Messi nooit echt een leider gevonden. Ach weet je, Barca heeft genoeg kansen gehad om de CL vaker te winnen. Misschien heeft het hele team wel net niet de perfecte winnaarsmentaliteit gehad. Aan het einde rit denk ik eerlijk gezegd wel dat Ronaldo, Nadal en Djokovic meer uit hun carrière hebben gehaald dan Messi en Federer (die natuurlijk ook legendarische carrières hebben).

24 november 2021 om 23:28

Natuurlijk absoluut belachelijk. Messi was in die wedstrijd op Anfield samen met Vidal de enige die nog iets toonde. Die ploeg speelde gewoon een vreselijke wedstrijd. Ronaldo heeft bijvoorbeeld in de halve finale en finale van 2018 iedere wedstrijd verschrikkelijk gespeeld, en werkelijk geen enkele bal goed geraakt, maar dat werd opgebangen door zijn ploeg. DAT is het verschil. Heeft werkelijk niets te maken met mentaliteit.

25 november 2021 om 10:22

En voor het gemak laat je even die andere knock out wedstrijden waarin Ronaldo wel enorm belangrijk was met cruciale goals destijds weg zo te zien. Ronaldo had echt een enorm aandeel in alle drie die CL winsten van Real

25 november 2021 om 11:00

En messi dan? Die laat niks zien in de KO fases? 2009 2011 en 2015 in alle ko fases gescoord enkel in de finale van 2015 niet.... Mensen lijken te vergeten wat Messi heeft gebracht, omdat dit iets langer geleden is.

25 november 2021 om 12:50

Zo ondenkbaar is dat toch niet? Als je ziet wat zo'n mentaliteit vaak doet voor een speler, acht ik het niet onmogelijk dat hij nog meer gewonnen zou hebben. Ronaldo was essentieel voor de prijzen van Real Madrid en als je Juventus nu ziet klungelen, kunnen we gerust stellen dat zijn aanwezigheid ook daar aardig wat verbloemd heeft. Maar goed, Messi is geen Ronaldo en Ronaldo is geen Messi. Het is duidelijk dat de laatstgenoemde het nu moeilijk heeft en dat helpt het niet als je hem over het veld ziet sjokken. Echter is dat niet iets nieuws. Verder is Messi nog steeds veel te goed om een dergelijke vorm lang voort te zetten. Ik denk dat hij in de tweede seizoenshelft wel loskomt. Misschien eerder als hij even twee wedstrijden belangrijk is.

25 november 2021 om 22:14

Mensen die de CL als graadmeter gebruiken zijn mensen die weinig verstand hebben, zo simpel is het.

In een toernooi heb je altijd geluk nodig. Kwaliteit is een vereiste, natuurlijk, maar zonder geluk win je geen toernooi. Kwaliteit zie je in continuïteit en juist dat ontbreekt er aan toernooien.

24 november 2021 om 18:54

Nou ik vind dat Ronaldo het vooral moet hebben van ballen binnen tikken. Als je naar de kwaliteit van de doelpunten kijkt dan zie je echt het verschil tussen Ronaldo en Messi. Om maar te zwijgen over het veldspel. Ronaldo is vaak 90 minuten lang onzichtbaar daar waar Messi dribbelt en strooit met passes.

24 november 2021 om 19:04

Waar provoceer ik? Gisteren vond je Ronaldo beste speler ooit. Je weet het zelf ook niet meer. Messi valt toch tegen bij Paris.. ik heb een account ik weet niet waar je het over hebt aanpakpolitie.

24 november 2021 om 19:16

Ik heb nooit Ronaldo de beste ooit genoemd. Sorry ik weet niet waar je het over hebt. Ik denk dat je spoken ziet jongen.

24 november 2021 om 20:56

Sinds de komst van Ronaldo is United niet bepaald beter gaan spelen. One man show die ten koste gaat van spelers om hem heen. Kijk alleen naar Fernandes.

25 november 2021 om 11:11

Kunnen we niet gewoon stellen dat beiden van een haast onnavolgbaar niveau zijn (geweest)?

Messi de meer sierlijke voetballer, Ronaldo meer het beest, beiden Ongelofelijk waardevol (geweest).

Persoonlijk was ik altijd meer fan van het sierlijke van Messi, maar de teamdragende kwaliteiten die Ronaldo daar tegenover heeft gezet lijken langer houdbaar.

Ik hoop dat beide heren er nog wat moois van gaan maken de paar jaartjes die ze nog hebben als speler.

24 november 2021 om 19:12

Messi heeft meer prijzen gepakt Japie dat weet je toch?

24 november 2021 om 19:19

Dat geloof ik meteen maar ik heb het over Ronaldo en zeg er nog specifiek bij hoe hongerig hij nog naar prijzen is op zijn oude dag. Verder vind ik prijzen altijd zo een ruim begrip. Je hebt WK's, Copa's, CL's, bekers, landstitels. Niet alle prijzen zijn even prestigieus dus het gaat er natuurlijk ook om hoeveel heb je van welke prijs gewonnen. Daar zal ik verder niet op ingaan daarom want dan moet ik eerst Googlen maar dat Messi een imposante prijzenkast zal hebben dat lijkt me duidelijk

24 november 2021 om 19:25

Men heeft het altijd over de hoeveelheid doelpunten maar we moeten ook eens kijken naar de moeilijkheidsgraad van de goal. In mijn ogen is het bizar om iemand die het laatste zetje geeft op gelijke hoogte te zetten als iemand die de aanval opzet en daarna ook nog eens de bal perfect aanneemt in de kleine ruimte en in de bovenhoek pegelt.

24 november 2021 om 19:25

Begin te Googlen dan

24 november 2021 om 19:29

Ik denk dat de honger van Messi op zijn oude dag net zo groot is. Ik weet niet of je de copa hebt gevolgd maar daar zag ik een Messi die ten koste van alles een prijs wilde pakken met zijn land. Verder is eigenlijk de enige prijs waar Ronaldo meer van heeft is de CL, Ronaldo heeft er 5 en Messi 4. Maar als het gaat om landstitels en bekers in de competitie dan is Messi daar echt beter in. Vooral als je kijkt naar de periode dat ze allebei in Spanje speelden, ik vind dat Ronaldo (en Real) in eigen competitie niet heel indrukwekkend waren als je dat vergelijkt met de CL.

24 november 2021 om 19:33

Ik denk dat het elkaar qua prijzen ook niet zoveel ontloopt maar als ik op dit moment kijk naar Ronaldo zie ik toch wel een bepaalde gedrevenheid die ik bij Messi een beetje mis. Maar goed, het seizoen is net begonnen en Messi kan PSG met zijn kwaliteiten zomaar opeens naar een CL winst of Argentinie naar een WK winst schieten

24 november 2021 om 19:41

Japie, Ronaldo heeft zijn gedrevenheid maar kwa voetballen is het een stuk minder geworden, het is gewoon een spits die doelpunten maakt voor je, we moeten niet doen alsof Ronaldo de sterren van de hemel speelt, Messi moet een stuk meer doen, hij moet het spel maken, assist leveren en scoren.

24 november 2021 om 19:45

@El.Ilisionasta dat is niet te doen met die doelpunten gebaseerd op moeilijkheidsgraad. Dan zou een doelpunt in de CL zwaarder moeteb tellen dan een competitiegoal, dan zou een goal tegen Bayern zwaarder moeten wegen dan een goal tegen een Leipzig, dan zou een 3-0 minder punten opleveren dan een beslissende goal en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat is niet te doen zo een systeem

24 november 2021 om 19:48

@Shevanr7 Aan de andere kant verdedigd Ronaldo weer superveel mee wat ook energie kost. Een aanvaller staat uiteindelijk ook in het veld om het verschil te maken met doelpunten en dat doet Ronaldo nog steeds. Zelfs in de zwaarste competitie ter wereld op 36 jarige leeftijd. Dat hij niet meer zo goed is als vroeger lijkt me logisch gezien zijn leeftijd masr bij Messi zie je de sleet de laatste jaren er ook steeds meer opkomen

24 november 2021 om 19:53

Japie, Messi is nooit een renner geweest zonder bal, hij hoefde dat ook niet omdat hij zijn kracht moet sparen voor zijn dribbels en schot, Ronaldo is altijd een sprinter geweest het is een machine, maar zijn dribbels en techniek is wel een stuk minder geworden vergeleken met Messi, op de juiste plek staan en scoren kan Ronaldo als een van de beste uiteraard. Edit: ik zag Ronaldo inderdaad een sprintje naar de linksback positie zetten laatst, respect dat hij dat nog kan op 36 jarige leeftijd in minuut (88?)

24 november 2021 om 20:05

Eens met Japie, de CL is voor clubvoetballers gewoon belangrijker dan een landstitel. Die bijna-finale van Ajax leverde veel meer opwinding op dan een landstitel. Verder boeit het me niet zo, CR7 en Messi zijn allebei levende legendes, en het feit dat ze er samen tegelijk waren is iets waar we vooral heel blij om moeten zijn.

24 november 2021 om 20:21

Mee eens hoor. Beiden hebben hun eigen kwaliteiten maar het zijn ook beiden grootheden die 15 jaar lang het Europese topvoetbal hebben gedomineerd. Laten we er nog van genieten want dit gaan we voorlopg niet meer zien verwacht ik

24 november 2021 om 21:12

Ik ben het helemaal met je eens! Een spits die alleen maar doelpunten maakt te belachelijk voor woorden. Je moet een spits ook helemaal niet afrekenen op de doelpunten maar zijn assists dat weet iedereen toch. Ik ben blij dat iemand het eindelijk begrijpt.

24 november 2021 om 21:27

Ik vind je gegeil op Ronaldo soms iets te overdreven maar ik ben nog altijd fan van jou Japie Krekel

25 november 2021 om 00:13

@Vernon, dat is subjectief en zeker geen absoluut gegeven. Voor bv. Ajax dat recent meerdere landstitels naeen heeft gewonnen, zal die drang naar CL succes idd groter zijn. Voor een Juve, Man City en PSG ook.
Maar voor een Liverpool dat 30 jaar geen landstitel had gewonnen, was het omgekeerd. Voor het gouden AC Milan onder Ancelotti gold dit ook en voor het huidige Man United is die landstitel ook meer prioritair.
In feite zijn beiden de 2 hoofdprijzen in het clubvoetbal en kan je imo de ene niet boven de andere plaatsen.

25 november 2021 om 13:20

Op een zeldzame uitzondering na is de CL natuurlijk gewoon de meest prestigieuze prijs in het het internationale clubvoetbal. Daar lijkt me geen discussie over mogelijk

25 november 2021 om 13:26

Eens hoor Japie. Maar wat vind jij lastiger, kampioen worden of de CL winnen? Ik zelf denk kampioen worden aangezien je wekelijks top moet zijn vooral als je competitie hebt als de Spaanse en de Engelse. Ik vind 34 wedstrijden achter elkaar consistent zijn lastiger dan de CL waarbij de sterkste ploegen echt pas vanaf de kwart finale aan de bak moeten.

25 november 2021 om 18:13

@fcbcruyffista,

Natuurlijk is het subjectief, daar heb je gelijk in. Ik geef persoonlijk echt geen fluit om de nationale beker, echt totaal niet. En anderen vinden dat ook een echte prijs.

Het voorbeeld van Liverpool is een goede. Maar dat is een bijzondere situatie. Bij Real Madrid zag je bijvoorbeeld ook op een gegeven moment dat nationale wedstrijden en titels echt tot minder opwinding leidden dan een CL. Er kwam bij wijze van spreken nog net een beschaafd applaus van de tribune. Ik denk dat ook bij Feyenoordfans, die niet al te vaak een titel kunnen vieren, de CL echt veel belangrijker zou zijn om te winnen (even los van het geld). Dus de Liverpool-situatie is denk ik echt een uitzondering.

25 november 2021 om 18:17

@barcalover, daar ben ik het echt niet mee eens. In de competitie kan je fouten maken, kijk naar Ajax tegen Heracles en GAE. En dan nog steeds kampioen worden. Je hebt ook hooguit een handvol echte concurrenten.

In de CL heb je bijna alleen maar goede tegenstanders, en 1 slechte wedstrijd is in de knockoutfase direct fataal. De tegenstand wordt ook steeds sterker. In Engeland heb je 5 concurrenten, laat het er 6 zijn. In Europa heb je 20 serieuze concurrenten. Geen enkele club heeft meer CL titels dan landtitels.

Wat een irritant ventje is die vdv aan het worden zeg.

24 november 2021 om 18:54

Meestal lult hij slap maar dit heeft hij wel echt (goed) onderbouwd

24 november 2021 om 19:11

Brengt ronaldo utd en juve naar een hoger plan dan? Voor zijn komst waren ze beter...

24 november 2021 om 19:20

Ja echt goed onderbouwd, oud Madrid speler VDV plaatst oud Madrid speler Ronaldo boven oud Barca speler Messi. Surprise! .....WC. Eend. Tevens evidente lariekoek want Messi heeft een dramatisch hoopje Barca 3 seizoenen lang volledig eigenhandig naar een hoger niveau gebracht terwijl zowel Juve als United een hoger niveau hadden zonder Ronaldo. Letterlijk.

24 november 2021 om 19:35

Ronaldo’s statistieken liegen niet, of hij ze naar een hoger niveau heeft getild of niet, hij staat er altijd. Juve was sowieso aan aftakelen en United is letterlijk nog in de CL door Ronaldo. Je mag best een Messi fan zijn zonder Ronaldo omlaag te praten, maar iedereen ziet dat Messi niet zo ambitieus meer is, dat komt ook omdat hij heeft gemerkt dat hij helemaal niet veel hoeft te doen om de man te zijn, zijn verleden staat in de geheugen van de meeste mensen gegrift, of hij is gwn depressief van zijn Barca exit of hij heeft spijt van zijn keuze voor PSG. Die club past ook totaal niet bij hem, hij kon veel beter naar City gaan.

24 november 2021 om 19:43

Maar ronaldo eist wel alles op wat ten koste gaat van andere talentvolle spelers als rashford greenwood en Bruno die minder aanwezig is. Of je dat moet willen is een 2e

24 november 2021 om 19:46

Nou wauw, je zit in een poule met Atalanta, Young Boys en Villarreal, poule des doods! Gelukkig doet Ronaldo het allemaal individueel en heeft hij geen aanvoer nodig, toch aycaramba?

24 november 2021 om 19:48

Heeft hij het over laatste 3 seizoenen? Nee heeft het over nu. Messi presteerd sinds zijn komst letterlijk helemaal niks. En als er wat over gezegd word dan is de wereld te klein. Stelletje fanboys .

24 november 2021 om 19:48

Staat er altijd? Waar stond Ronaldo dan de afgelopen 3 seizoenen in de CL in de meest cruciale wedstrijden toen Juventus eruit vloog? Ik heb hem nergens gezien. Als hij er echt had gestaan dan was Juve wel verder gekomen in de CL. Is natuurlijk niet allemaal zijn schuld, maar je beweert doodleuk dat hij "er altijd staat". Da's dus nie helemaal waar afgelopen 3 seizoenen

24 november 2021 om 19:54

Nergens gezien, toevallig had Ronaldo 2 goals tegen Ajax, 2 goals tegen Lyon en een assist tegen Porto. Natuurlijk was het blijkbaar niet goed genoeg om door te gaan, maar nergens gezien slaat nergens op. Over cruciale wedstrijden gesproken, tegen Atletico was ook behoorlijk cruciaal. 2-0 weggepoetst door een hattrick van Ronaldo.

24 november 2021 om 21:15

Op het moment dat Ronaldo vertrekt en Juve slechter gaat presteren zou je kunnen denken dat zijn aanwezigheid het een en ander verbloemd heeft.

Je kan ook zeggen door de centen die Ronaldo gekost heeft had juve geen geld meer voor versterkingen en dat is de verklaring voor het afglijden als club zijnde.

Voor beide valt wat te zeggen alleen denk dat Ronaldo juve vaak heeft gered en toch het een en ander heeft verbloemd.

25 november 2021 om 09:44Alle Messi fanboys hier begrijpen toch wel dat ze zichzelf hiermee in de kaart spelen? De enige reden dat United eerste staat in de poule is omdat Ronaldo ze er in schiet. Dan kun je wel huilie huilie gaan doen omdat ze tegen teams als Atalanta en Villareal spelen, maar dat neemt niets af van het feit dat de club zonder Ronaldo waarschijnlijk op de derde, misschien wel vierde plaats zou staan.

Het gaat er niet om hoe goed United op dit moment is, het gaat er om wat Ronaldo toevoegt qua inzet en mentaliteit, dat is waar Van Der Vaart ook aan refereert. Laten we gewoon eerlijk zijn. Ronaldo was bij PSG ook van toegevoegde waarde geweest. Zeker als je zo'n wedstrijd als gister ziet, waarbij je toch echt het gevoel krijgt dat PSG gewoon (op wat voor manier dan ook) tekort komt tegen City.

25 november 2021 om 11:11

@jajoh89 maar hoe verklaar je dan dat juve slechter ging spelen toen Ronaldo gekocht werd?

24 november 2021 om 18:59

Van der Vaart zal nooit wat positiefs over Barcelona, Messi en Spanje (geen Madrid spelers zeggen). Hij is niet objectief. Tijdens het EK ging hij al goed af in Spanje door zijn uitspraken.

24 november 2021 om 19:03

Spanje speelde toen werkelijk VER-SCHRIK-KE-LIJK. Misschien dat vdv ze juist heeft wakker geschud

24 november 2021 om 19:05

Busquets ontbrak in het begin. Zo erg als Van der Vaart het deed voorkomen was het niet. Nederland zou er gehakt van maken zei hij.

24 november 2021 om 19:13

Die eerste twee groepswedstrijden waren ook meer dan belachelijk slecht

24 november 2021 om 19:16

Nou, het zag er werkelijk niet uit en we hadden Busquets allemaal al afgeschreven eigenlijk

24 november 2021 om 19:27

Spanje begon slecht. Verbeterde wel daarna. Beiden heeft van der Vaart geconstateerd en uitgesproken. Weet niet zo goed waar je het vandaan haalt dat hij nooit positief over Spanje zou zijn. Zijn familie komt nota bene uit Spanje.

24 november 2021 om 20:39

Als Madridista kon hij niks positiefs zeggen over het Spanje van Luis Enrique. Hij was niet de enige. De hele Madrileens pers zat op dezelfde lijn.

24 november 2021 om 18:59

Beetje interessant doen. Messi voetbalt al jaar en dag op deze manier en het rendement was altijd top en veel beter dan menig voetballer. Snap het ook niet zo.

24 november 2021 om 19:31

De kroketten zijn hem naar het hoofd gestegen zo lijkt het. Doet de ene na de andere tenenkrommende uitspraak. Best wel frappant voor iemand die vroeger wel eens iets zinnigs zei.

25 november 2021 om 15:17

Helemaal niet, Rafaël is inmiddels de beste analist! Heeft hier helemaal gelijk en beargumenteert dat goed.

Messi is voor 3 dingen naar Parijs gegaan. 1 spelen met z'n oude maar Neymar
2 stapel geld , en 3 hij wil gewoon rustig aan doen om straks in Qatar super fit te zijn en die ene beker te pakken die nog wat bekend voor hem.

24 november 2021 om 19:00

4 hij wil nog een CL winnen. Ik vind het een drogreden want hoeveel plezier haal je uit het winnen van titels met een bijeengekocht zootje. Maar dat is de belangrijkste reden.

24 november 2021 om 19:13

Dat bijeengekochte zooitje wordt altijd geroepen als het om nieuw geld gaat, vroeger gingen spelers als Weah of Ronadinho naar rijke clubs met een grote prijzenkast, nu bewandelen spelers ook de omgekeerde weg en is het ineens niet meer leuk.

24 november 2021 om 20:24

Het Barca van Messi was de laatste paar jaar ook een bijeengekocht zooitje natuurlijk. Door geldproblemen is dat nu dan even heel anders en zie je weer eigen jeugd doorstromen

24 november 2021 om 21:17

Met Messi, Busquets, Alba, Pique en Sergi Roberto had je nog steeds de helft van het team afkomstig uit de jeugd.

25 november 2021 om 10:28

Alba en Pique werden gekocht van United en Valencia. Ze hadden een verleden bij Barca maar het waren wel gewoon aankopen. Die andere drie wel idd maar voor de rest kocht Barca ook alles wat los en vast zat

Wat een kul. Als iemand een team naar een hoger niveau tilt is het Messi wel en dat bewijst hij al meer dan 10 jaar. Ronaldo doet het niet slecht maar zorgt bij Juve en MU vooral goed voor zichzelf en zijn individuele statistieken maar is verre van in staat gebleken om deze teams naar een hoger niveau te tillen. Als men kwalitatief kijkt naar hoe Messi bij PSG tot nu toe speelt is het gewoon prima. Komt tot nu toe nog niet zozeer tot uitdrukking in doelpunten maar dat komt ook nog wel goed, hij maakt iig genoeg prima acties. Maargoed uitslagen lezen is natuurlijk makkelijker dan complete wedstrijden volgen.

24 november 2021 om 19:53

Sorry hoor, maar mag je een beetje meer verwachten dan leuk meespelen van een speler met zo’n monsterlijk salaris en die de beste speler vd wereld zou moeten zijn? Hij hoort de competitie aan flarden te schieten, maar jij zegt rustig dat komt nog wel terwijl we bijna in de winter zitten inmiddels. Hij presteert niet zoals hij dat zou moeten doen en er is niks mis mee dat dat benoemt wordt.

Oké misschien ben ik dan wel blind maar Messi speelde toch echt wel een goeie pot afgelopen weekend of heb ik naar een ander psg zitten kijken?

24 november 2021 om 19:16

Als je 1 pot goed speelt betekent het niet dat je je vorm terug hebt. Messi is op dit moment niet top. Zie hem ook graag schitteren, maar dat heeft blijkbaar tijd nodig..

24 november 2021 om 19:24

Kan ik mij in vinden toch heb ik het gevoel dat mensen beetje elkaar na praten “Messi wandelt” “Messi loopt” ik zie Messi bij psg en Argentinië juist zich suf lopen en verdedigend veel werk leveren. Dus ik kan mij niet echt vinden in het verhaal van Rafaël.

24 november 2021 om 19:43

70 minuten van de 90 loopt Messi gewoon, dat is gewoon een feit en dat ziet iedereen. Wellicht heb je je Barca bril nog op?

24 november 2021 om 19:44

Zeker omdat het erg hypocriet is hoe "fel" Van der Vaart hier op is, aangezien hij zelf ook de wandelkoning was aan het eind van zijn carrière. Een eind dat overigens al veel eerder kwam dan bij de spelers waarover hij praat. Dan zou hij zichzelf ook moeten schamen lijkt mij zo.

Verder snap ik zijn argumentatie simpelweg niet zo. Neymar en Mbappe met een bredere blik? Wat bedoelt hij dan precies? Het voelt voornamelijk als goedkoop scoren wat Van der Vaart hier doet... Daarmee zeg ik niet dat Messi in top vorm is overigens.

24 november 2021 om 19:45

Nou, dan kijk je echt verkeerd, is natuurlijk niet iedere wedstrijd zo maar wel regelmatig, dat Messi wandelt of sjokt over het veld

24 november 2021 om 19:48

Messi doet dit al langer dan het laatste seizoen, bij de WKen de EK's deed hij het al. Dus zet die voetbalbril op en Messi bril af

Denk dat we allemaal wel eens kunnen zijn met elkaar dat Messi nog niet dat gene heeft gebracht waar wij allemaal op hebben gehoopt. Heeft wellicht tijd nodig, maar tijd begint wel te dringen. Ronaldo heeft wel wat meer laten zien en toont wel wat meer winnaars mentaliteit, maar hij is van zichzelf ook wel wat uitbundiger. Ben zelf wel meer een Messi fan, dus hoop wel echt dat Messi zijn vorm weer terug krijgt van afgelopen seizoen!

Iedere Messi fan wordt nu getriggerd maar laten we wel wezen: dit klopt gewoon. Messi wandelt vaak en loopt minder in een wedstrijd van Ronaldo. Ook laat Messi vaak zijn koppie hangen als hij achterstaat, Ronaldo motiveert zijn team dan en probeert het beste er van te maken. Dit zijn gewoon feiten, ik heb het niet over voetballende kwaliteiten want die staan buiten kijf.

24 november 2021 om 19:53

En toch heb ik ook weleens het idee dat Ronaldo te nadrukkelijk aanwezig is en vooral wanneer het niet loopt is hij enorm gefrustreerd. Ik vind dit United met Ronaldo bv niet beter dan het United van vorig seizoen. Soms kan een superster ook verstikkend werken op een team.

24 november 2021 om 20:29

Ik zie liever dat je gefrustreerd bent als je achterstaat, wat ook logisch is en dat is zijn mentaliteit. Messi wordt stil en kijkt omlaag in plaats van zijn team te motiveren en dat toen hij aanvoeder was bij Barcelona.

Messi presteerde bij Barça ook al niet meer ...
Hoe vaak liep hij daar wel niet over het veld te wandelen ....het is gewoon niet meer wat het was ..die jonge word ook ouder .....en ja .Cristiano is altijd al een completere voetballer als Messi geweest

24 november 2021 om 19:45

Waar moet je aan voldoen om een completere voetballer te zijn? Vind zelf dat je niet zo makkelijk kunt zeggen dat de ene een completere voetballer is ten opzichte van de ander. Dus ben wel benieuwd waarom het voor jou wel zo duidelijk is.

24 november 2021 om 19:50

Messi is natuurlijk altijd se completere voetballer, want Ronaldo is puur en alleen een goaltjesdief. Zo gefocust op scoren, daar waar Messi altijd de aangever en doelpuntenmaker is geweest. Messi kan in principe alles, Ronaldo is toch veel beperkter helemaal naarmate hij ouder wordt. Ook helemaal geen schande want beide blijven fenomenen.

24 november 2021 om 20:01

Jan de ruig

Mijn god hou gewoon je mond als je niks nuttigs te melden hebt. In wat is Ronaldo completer dan Messi? Leg me eerst eens uit wat completer is kwa voetballer want volgens mij vergis jij je in iemand een complete doelpuntenmaker en een complete voetballer, zijn 2 hele verschillende dingen.

Messi is de meest complete voetballer, heb echt medelijden dat je Ronaldo completer vind, moet toch een genot zijn dat je hem de hele wedstrijd niet ziet

24 november 2021 om 21:20

Blijkbaar ben je completer bent als je intikkers in de 16 meter maakt dan als je strooit met assists en het spel maakt.

Het is jammer dat Messi niet altijd even hongerig lijkt, daar waar Ronaldo dat altijd wel heeft. Maar ik vind Ronaldo vooral nu veel meer een individualist die maar 1 ding wil, scoren. Dit United zou ook wel zonder Ronaldo kunnen, want een Cavani of Rachford legde ze er vorig jaar ook wel in. Blijft een fenomeen natuurlijk, maar het beste is er echt wel af.

Dat is het verschil tussen CR7 en Messi, CR7 speelt gewoon door als het niet loopt, bij Messi zie je vaker als het niet loopt gewoon wandelen met zijn kop naar onder en dan nog zou hij beter zijn dan CR7. In mijn ogen niet.

24 november 2021 om 19:47

Toch grappig, want CR7 "wandelt" ook gewoon de helft van de tijd. Is nu tegenwoordig echt een balletjes wachter geworden. Daar is niks mis mee overigens, maar dat zogenaamde onderscheid tussen beide slaat gewoon nergens op. Het verschil is simpelweg dat Ronaldo het eindstation is, terwijl Messi vaak ook bij het begin van een aanval betrokken wordt.

Ze worden beide simpelweg een dagje ouder. En Messi moet schijnbaar meer wennen aan PSG. Ronaldo past zich sneller aan.

Juventus en united zijn toch beide minder geworden sinds zijn komst,dus ik snap van der vaart niet..

Messi ging naar PSG omdat hij weg moest bij barca, hij wou niet weg..

Nee messi speelt zeker niet hoe we het verwacht hadden misschien. Maar dat ronaldo een team echt naar een hoger niveau tilt, vind ik ook overdreven. Ik bedoel kijk waar man u nu staat... ze staan zevende ofzo hebben 1-4 verloren van watford. En alle grote wedstrijden in pl zijn ook verloren met dieptepunt de prachtige 5-0 nederlaag tegen Liverpool waarbij meneer ook nog gaat schoppen. Ben geen messi fan en geen ronaldo fan en ja ronaldo svoort wel wat meer, maar hij maakt man u nu niet echt heel veel beter

Ik weet niet of Ronaldo een team naar hoger niveau tilt. In ieder geval de laatste jaren is dat niet zeker. Juventus ging ondanks de aanwezigheid van Ronaldo hard achteruit en Man U heeft zijn draai ook nog niet gevonden.

Ronaldo is tegenwoordig meer een pure afmaker he. Die vooral rond de 16 hangt. Maar wat ik wel geloof is dat Ronaldo meer een motivator is. Trekt zijn mond open, verandert dingen in de kleedkamer enzo (ik las iets over eetpatronen e.d.). Messi heeft zijn houding niet mee. Het is al geen prater, en hij loopt een beetje schuchter. Als hij sjokt lijkt het meteen alsof hij geen reet doet. Ronaldo staat ook veel stil en maakt evenmin nog veel vieze meters, maar staat wel met de borst vooruit en roept naar zijn teamgenoten. Messi komt meer als een verdwaalde in de woestijn over.

Wauw!! Nog steeds dat eeuwige gelul wie er beter is? Zijn beide GOAT! De 1 middels zijn talent en de ander op zijn gedrevenheid. Valt beide wat voor te zeggen. Zullen voorlopig geen vergelijkbare spelers voorbij komen. Dus zolang mogelijk van genieten allen!! Minder zeiken, meer genieten. Wij leven in een tijdperk met 2 levende legendes.

25 november 2021 om 11:40

Helemaal mee eens, ik denk dat mensen het over paar echt zullen beseffen als we het moeten missen. Net als wij nu pas echt beseffen dat we in een tijdperk hebben geleefd met middenvelders als Pirlo, Seedorf, Giggs, Schops, Zidane, Xavi, Iniesta, Alonso, Ballack, Makalele, Gerard, Gatusso etc

Messi is in mijn opinie een schim van wat hij was bij Barcelona. Zal waarschijnlijk wat adoptie problemen hebben. Werktempo is niet heel erg hoog de laatste tijd alhoewel het niet veel hoger ligt dan bij Barcelona op het eind. Als je niet belangrijk bent gaat het al snel minder. Is en blijft een geweldenaar.

Ben ik de enige die bij deze opmerking even terugdenkt aan de plompe verschijning waarmee Van der Vaart zijn carriere bij Sevilla en Esjberg als een nachtkaars liet uitgaan. Het ethos van Van der Vaart was in zijn nadagen zou toch ook niet vrij van schaamte moeten zijn?

Aldus Van der Vaart die bij zijn laatste paar clubs amper nog de middencirkel uitkwam.

Ik vind dat iemand moet Rafaël ook vragen of hij zich niet schaamde tegenover zijn club die zijn dikke salaris betaalde door elke week frikandellen te vreten, of tegenover zijn vrouw en zoon door vreemd te gaan of tegenover zijn ploeggenoot en landgenoot om vreemd te gaan met zijn vrouw.
Kritiek geven mag over mentaliteit en inzet maar ja eerst naar je zelf kijken aub

Poch laat zich ook kennen, die moet gewoon Di Maria laten starten in plaats van Messi. Di Maria speelde aantal wedstrijden terug de sterren van de hemel, en moet nu op de bank zitten voor een Messi die het wandelen naar een ander niveau heeft getild.

Overigens heb ik Mbappe gisteren genoeg mee zien verdedigen, Neymar iets minder , maar Messi niet 1 keer. Echt schandalig eigenlijk

25 november 2021 om 22:45

Messi halen om 'm vervolgens veel te laten verdedigen. Dat is echt een 1800iq move.

PSG denkt een wereldploeg te bouwen met spelers als Ramos en Messi. Deze twee hebben tot nog toe weinig laten zien. Wijnaldum is geen hele bijzondere voetballer, speelt wel veel is alleen wle erg duur. Toch is hij eenvoudig te vervangen door een Fransman. Hakimi is wle een goede aankoop. Deze conststeringen waren vooraf al wel te voorspellen. PSG heeft geen medelijden nodig, ongetwijfeld dragen deze spelers toch bij aan de status van de club.

""messi wandelt af en toe. Dan denk ik: schaam je je niet?" - Ik moest hier wel om lachen. Van Der Vaart was er zelf ook niet vies van om over het veld te sjokken als de ploeg de bal niet had. Verder heeft hij overigens wel een punt. Eigenlijk is het heel vreemd om Messi zo reddeloos te zien, vooral in z'n effectiviteit. Betreft het positiespel voegt hij namelijk wel gewoon wat toe. Echter is het aan de coaches om er iets aan te doen. Het is natuurlijk niet enkel iets van het laatste anderhalf jaar, want inmiddels doet Messi dit al jaren.

Een van de redenen waarom ik Ronaldo beter vind is omdat hij in de liga Nos, Premier League (2x), La Liga en Serie A zijn kwaliteiten heeft bewezen. Daarnaast heeft hij ook een nationale titel gewonnen (EK). Messi is alleen succesvol geweest bij Barcelona en onlangs de zuid amerikaanse cup.

Het is voorbij einde tijdperk , heb hem altijd al redelijk overschat gevonden.. als was hij een prima speler

Messi is misschien wel de beste voetballer ooit op de momenten dat hij in een team zat dat weergaloos lekker liep. Maar hij is zelden een speler geweest die een team zelf echt naar een veel hoger niveau tilde en liet zijn kop vaak meten hangen als het niet lekker liep.

Cristiano Ronaldo is qua pure voetbalkwaliteiten misschien niet zo goed als Messi, maar heeft het wel altijd in zich gehad om teams echt naar een hoger niveau te tillen. Bleef altijd op en top gemotiveerd en proffesioneel en wist zeer vaak zijn ploeggenoten daarin mee te krijgen.

Qua carrière ben ik meer onder de indruk van Cristiano die bij zo veel verschillende teams (inclusief Portugal) heeft laten zien, dan van Messi die toch veel meer geleund heeft op een weergaloos goede omgeving.

Ik denk dat Messi een paar dagen niet kan slapen omdat vdVaart verdrietig is dat Messi over het veld wandelt.

Ik moet wel zeggen dat er nogal wat verschil zit tussen Ronaldo en Messi op momenten dat het minder gaat. Dat zal inderdaad een stukje winnaars mentaliteit zijn, maar misschien ook aangeboren leiderschap. Als United fan natuurlijk een zwak voor Ronaldo, Maar ik ben in ieder geval blij dat ik ze beiden heb meegemaakt.

Erg ironisch gezien de periode van deze frikandellenman in Denemarken of bij Betis. Tweede periode bij HSV was ook mar bagger. Prima natuurlijk, dat ie graag een frikandelletje at. Maar meneer kon het niet opbrengen om professioneel genoeg te zijn voor zijn werkgevers.

Erg ironisch dat hij lult over schaamte, terwijl we nog weten hoe strak z'n wedstrijdkleding zat.

Los van het feit dat Messi altijd gewandeld heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice2710
5.RC Lens277
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller167
L. MessiAanvaller91
S. YansaneAanvaller00
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper100
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3776 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 9 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lionel Messi spreekt zich uit over ‘luxe’ die hij zich niet kan veroorloven

Lionel Messi heeft afgelopen maandag voor de zevende keer in zijn carrière de Ballon d’Or veroverd. Naar aanleiding van de prijsuitreiking is organisator France Football bij de Argentijn thuis op bezoek...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren