Ongevaccineerde Kimmich helpt Bayern verder in het nauw met positieve test

Woensdag, 24 november 2021 om 18:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:18

Joshua Kimmich is positief getest op het coronavirus, meldt BILD donderdagmiddag. De verdediger van Bayern München, die niet is gevaccineerd, zat al in isolatie nadat hij in contact was geweest met een besmet persoon, maar is volgens de Duitse boulevardkrant nu zelf ook positief getest. De vaccinatiekwestie houdt de gemoederen bij Bayern al tijden bezig. De Duitse recordkampioen besloot na alle commotie een vijftal ongevaccineerde spelers geen salaris uit te keren tijdens verplichte quarantaine.

BILD zegt zich te baseren op twee bronnen, maar geeft aan dat het nieuws niet is bevestigd door de club. Mocht Kimmich daadwerkelijk positief getest zijn, dan moet hij de komende veertien dagen in verplichte isolatie. In dat geval moet hij de kraker van 4 december tegen Borussia Dortmund aan zich voorbij laten gaan. Bovengenoemde krant maakte eind oktober bekend dat Kimmich een van de ongevaccineerde spelers is binnen de selectie van Bayern. "Omdat ik wil wachten als het gaat om langetermijnstudies", gaf hij destijds aan bij Sky. "Ik ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid. Uiteraard houd ik mij aan de hygiëne maatregelen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sindsdien is de kwestie onderwerp van gesprek. Kimmich moest het kamp van de Duitse nationale ploeg verlaten na een positieve test bij ploeggenoot Niklas Süle en miste afgelopen vrijdag de verloren uitwedstrijd tegen 1. FC Augsburg vanwege een tweede quarantaine. Ook de Champions League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev moest hij dinsdag missen. De club reageerde daarop door hem de andere niet-gevaccineerde spelers geen salaris uit te keren. Ook Eric Maxim Choupo-Moting testte volgens BILD positief en heeft symptomen. Serge Gnabry en Jamal Musiala zouden zich inmiddels hebben laten inenten, aldus Kicker.

Ook Kimmich zou een vaccinatie serieus overwegen. De vleugelverdediger sprak tijdens een mediabijeenkomst met de Duitse voetbalbond met bondscoach Hansi Flick. "Ja, ik neem aan dat hij zich laat vaccineren", aldus Flick. "Ik denk dat het die kant op gaat. We hebben gesproken en ik denk dat het een heel goed gesprek was. Ik zie een tendens bij hem. Maar we zullen het moeten afwachten." Tegelijk nam de trainer zijn pupil in besherming. "Kimmich is niet verantwoordelijk voor het hoge aantal besmettingen. Ik vind het niet goed dat hij op deze manier aan de schandpaal wordt genageld. Het is niet gemakkelijk om met zoiets om te gaan."

Afgelopen donderdag kreeg het ongevaccineerde vijftal van Bayern te horen geen salaris meer te ontvangen in quarantaine. Ook overweegt het bestuur van de club om de ongevaccineerde spelers voortaan niet meer mee te laten trainen met de groep gevaccineerden. De reacties onder de vijf spelers waren volgens The Athletic gemengd. Sommigen hebben de beslissing van de club geaccepteerd, terwijl anderen zich beraden op juridische stappen. De arbeidswet is in Duitsland op 1 november aangepast, waardoor Bayern volgens het sportmedium in zijn recht staat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door nr.11)

Volste recht van Kimich natuurlijk.

Maar hij moet ‘oppassen’ dat Bayern hem niet zomaar op de tribune houd of zelf verkoopt.. wat een gedoe. Ik ben zelf gevaccineerd maar snap de mensen die zich niet willen vaccineren ook wel. Maar goed..

24 november 2021 om 18:08

Kimmich - Goretzka is het motorblok van FC Bayern, gaan ze nooit verkopen. Hier komen ze wel uit hoor.

24 november 2021 om 18:40

Ik denk van alle clubs in Europa, Bayern meeste eer en trots heeft, ik denk dus dat het ze vrij weinig boeit hoe goed Kimich eigenlijk is dus..

Maar goed, hopelijk komen ze eruit inderdaad. Rare tijd leven wij in.

24 november 2021 om 18:44

Ik zou er blij mee zijn, is welkom bij Real Madrid. Kimmich is een wereldspeler, daarmee zou Bayern zichzelf heel erg in de voet schieten.

Telt een herstel bewijs ook in Duitsland? Dan is dit misschien wel de beste oplossing voor beide.

24 november 2021 om 18:14

Ja, telt ook. Dus hij mag het hotel weer in

24 november 2021 om 18:51

Hij heeft nu zelf meer antistoffen (grabs popcorn). Mooi voor Kimmich

24 november 2021 om 22:18

Hoezo grabs popcorn? We zijn het er toch allemaal over eens dat besmet raken zonder ziek te worden de beste oplossing is? Probleem is dat er dan wat mensen te veel ziek worden, candaar de vaccinaties.

On: Vind die wet om dan geen salaris uit te betalen wel ver gaan hoor. Ben gewoon gevaccineerd, pro vaccin, maar vooral pro keuze. Zeker als het een keuze is met logische redenering (zoals Kimmich het uitlegt bijvoorbeeld). Sprak er laatst één die me wist te vertellen dat de vaccinaties gespoten worden om het grootste gedeelte van de mensen te vermoorden. Er zouden zo'n half miljard mensen mogen overblijven en dit plan is op poten gezet door de 3000 mensen die de macht hebben in de wereld. Tsja... Ook ik denk dan op zo'n moment dat verplichten misschien maar beter is.

Anderzijds is het belangrijk om te realiseren dat er ook mensen zijn die niet in sprookjes geloven en simpelweg kritisch zijn. Of dat wel of niet terecht is, is niet aan mij. Die keuze zou hun goed recht moeten zijn.

Als de wetgeving zou zijn dat een bedrijf het in hun contracten mogen opnemen om niet uit te betalen, dan zou ik er achter staan. Van te voren duidelijk afspreken: 'Wil je bij ons werken? Prima, maar...' Midden in een contract dit besluit nemen vind ik toch maar lastig

Bayern München wordt precies wereldnieuws op vlak van corona.
Ik heb geen medelijden met Kimmich. Men ziet duidelijk wat het verschil is tussen gevaccineerd en niet gevaccineerd.
Uiteindelijk moet hij zich vaccineren. Anders gaat Flick hem nooit meer oproepen voor het Duits elftal.

24 november 2021 om 18:25

Dus je bent eigenlijk gewoon voorstander van dwang ondanks dat hij nu natuurlijke immuniteit opbouwt en als topfitte jonge atleet een miniscule kans heeft om heel ziek te worden van Covid.

24 november 2021 om 18:31

wat is daar dwang aan? Er zijn nu eenmaal consequenties als men zich niet laat vaccineren. Gnabry en Musiala hebben zich nu laten overtuigen door specialisten.
Een topsporter doet er best aan zich te laten vaccineren, zelfs tegen andere kwaaltjes.

24 november 2021 om 18:52

Diego_forlan, ik ben het met jou eens. Mensen als Bbayern1990 zitten eenmaal een bubbel en die gaan daar niet zo eenvoudig uit.

24 november 2021 om 19:44

@nr.11
Het zijn de regels die de deelstaat Beieren heeft opgelegd. Het arbeidsrecht is daar een onderdeel van. Hij dacht dat een negatieve test zou volstaan? Nu ziet men het resultaat: een positieve besmetting op dag 4 of dag 5 na een contact met een besmette persoon. Door die verplichte quarantaine in afwachting van de positieve test en isolatie na de positieve test moet hij eenmaal brommen. Geen wedstrijden en geen salaris. Hij had maar moeten luisteren de specialisten.

24 november 2021 om 19:44

@nr.11 - Iedereen zit in een bubbel toch? Dus zo erg is het niet. @bbayern1990 zit in een bubbel, maar jij zit ook in een bubbel, want als ik zie hoe fanatiek jij soms reageert bij Covid discussies, dan vind ik het best fascinerend dat je iedereen de les loopt te wijzen over Covid en mensen loopt te veroordelen hierover. Het is zijn bescheiden mening, maar jij wilt iedereen overtuigen dat Covid niks is, dat vaccineren onzin is, besmettingscijfers onzin zijn, etc. Maar dat is ook jouw bescheiden mening. Maar dat continu iedereen willen overtuigen van jouw bescheiden mening begint mij aardig te irriteren hier.

24 november 2021 om 20:17

Mensen die niet op inhoud discussiëren en roepen dat de ander in een bubbel zit, zitten gegarandeerd zelf ook in een bubbel.

25 november 2021 om 10:07

Nou, nee. Nu ben je leugens aan het verkondigen. Toegegeven, ik laat me wel eens te ver gaan in het debat. Dat geef ik toe. Dat is ook slecht voor mijn gezondheid. Maar 'als want als jij zie hoe fanatiek jij soms reageert bij Covid discussies', dan moet je ook zien dat ik ook mijn fout erken als ik een foutje heb gemaak. '', maar jij wilt iedereen overtuigen dat Covid niks is, dat vaccineren onzin is, besmettingscijfers onzin zijn, '' dat heb ik dus nooit gezegd. ''maar dat continu iedereen willen overtuigen van jouw bescheiden mening begint mij aardig te irriteren hier. '' ik irriteer mij aan mensen die maar 1 mening hebben of maar uit 1 hoek kijken en nooit nuance in hun mening hebben. Met deze mensen probeer ik geen discussie aan te gaan, maar die gaan hun visie niet veranderen. Als ik iemand zie die goed beargumenteert waarom hij/zij gevacineerd is, vind ik het ook prima. Ik ben tegen de tweedeling. Niet per se vaccineren anzich. Dus ik zou graag willen dat je niet zomaar beschuldigd voor alles en nog wat

24 november 2021 om 18:27

Moet zich vaccineren? Laat duidelijk zijn dat Kimmich niks moet en als hij kan aantonen dat hij negatief is waarom zou hij niet meer mogen worden opgeroepen worden?

24 november 2021 om 18:33

@barcalover123
dat is een bepaling die Flick nu hanteert. Hij wil geen ongevaccineerden meer in zijn elftal. Daar zijn talrijke redenen voor die ik overlaat aan de specialisten. In het bijzonder de sportartsen.

24 november 2021 om 19:33

Ik neem aan dat de uitzondering is mensen die hersteld zijn van corona, aangezien zelfs de "experts" aangeven dat die antistoffen sterker zijn dan die vaneen vaccinatie.

24 november 2021 om 19:47

@bbayern1990 welke specialisten ,en in het bijzonder sportartsen, beweren dat antistoffen niet voldoende zijn dan? Ik zie de meest onjuiste dingen voorbij komen her en der, dus dit zou me ook niet verrassen. Dit is dus een beetje het probleem waar we weg van willen blijven, een trainer die nu misschien gaat bepalen dat hij alleen gevaccineerde spelers in zijn team wilt hebben en dergelijke. Het is echt bizar. En dat ‘je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen daden’-kul heb ik nu wel gehoord ook. Hij is niet strafbaar bezig of een crimineel, laten we de zaken niet omdraaien.

24 november 2021 om 19:52

@psvlld
sportartsen die betrokken zijn bij Bayern München en de Duitse voetbalbond.
Kimmich wist vooraf over de nieuwe maatregelen sinds begin november.
Nu is Bayern München het slachtoffer met dank aan de 5 die het niet nodig achten een vaccin te krijgen.

25 november 2021 om 08:25

Dus de sportartsen van Bayern en de Duitse bond zijn van mening dat een vaccin ‘sterker’ of ‘effectiever’ is dan natuurlijke immuniteit die Kimmich nu krijgt door zijn besmetting? Dan zou ik per direct de sportarts ontslaan, want dat is flauwekul van de bovenste plank en tevens een opmerking die je niet kan onderbouwen. Als het echt om een virus zou gaan dat de gezondheid van de wereldbevolking enorm in gevaar brengt (let op: wat qua IFR duidelijk niet zo is in vergelijking met andere pandemieen), zou er massaal geinvesteerd worden in de gezondheidszorg en niet in een controlesysteem, wat zelfs mogelijkheden biedt om een sociaal krediet systeem te worden

Wordt hier ook neergezet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. 14 dagen in isolatie, het is me een raadsel waarom zoveel mensen hier aan meedoen.

24 november 2021 om 18:18

Omdat je anderen kan besmetten die er zelf ziek van worden, of zelfs erger? En zelfs als je niet aan anderen wil denken kan je het argument maken dat het vrij rondlopen met corona zorgt voor meer positieve tests en mogelijk extra maatregelen. Maar misschien heb je sadistische trekjes, dat kan ook

24 november 2021 om 18:34

arsen(e)al
Dit is zoveel onzin bij elkaar daar is bijna niet tegenop te beargumenteren. Toch maar een poging, zowel gevaccineerd als ongevaccineerd kun je iemand besmettingen. Corona heeft een ifr die exact gelijk is aan de griep,. De gemiddelde leeftijd waarbij mensen aan Corona komen te overlijden komt nagenoeg overeen met de gemiddelde levensverwachting van mannen en vrouwen in Nederland, ik weet niet wat de gemiddelde levensverwachting is in Duitsland maar ik durf uit te spreken dat dat niet veel zal verschillen met die van Nederland. Het vrij rondlopen met Corona is helemaal een rare redenering, gevaccineerde personen hebben nagenoeg overal toegang terwijl ze het virus kunnen dragen en overbrengen. Even los van de hele discussie gebruik je gewoon de verkeerde argumenten. Hetgene wat je zou kunnen gebruiken is dat je als gevaccineerde procentueel gezien minder risico loopt op een ernstig ziektebeeld en dan geld dat met name voor de mensen boven de 70 of mensen die al iets onder de leden hebben waardoor ze tot een risicogroep behoren, die mensen kunnen zelf een vaccinatie krijgen en wellicht een booster zodat de enorme angstcultuur die er nu heerst overbodig wordt. Kimmich een jonge gezonde atleet heeft Corona dat is geen drama, dat komt helemaal goed.

24 november 2021 om 18:52

Er zijn voldoende medicijnen die corona goed bestrijden. Zoals een ivermectrine. Zie voorbeeld: Tokyo. Hier wordt veel mee gewerkt waardoor prikken niet nodig is. Veel mensen kunnen na een dag of 2 gewoon weer de straat op. Zonder verdere gevolgen. Middelen zijn er, echter blijven we onszelf lekker opsluiten zonder enige goede reden. En buiten dit alles om is corona voor gemiddeld persoon ongevaarlijk.

24 november 2021 om 18:53

Ramon, in het artikel staat letterlijk dat hij 14 dagen in quarantaine moet als hij positief is getest. Keywoorden: positief getest! Waarom je de hele gevaccineerd vs niet gevaccineerd erbij haalt is mij een raadsel. Hoezo is het vrij rondlopen met corona een rare redenering? Als je corona hebt weet je letterlijk dat je het hebt. Als je gevaccineerd bent kan je het hebben, nogal een behoorlijk verschil. Ik zal jouw drogreden counteren met een drogreden: ik had niks anders verwacht dat iemand als jij zou openen met 'dat is zoveel onzin bij elkaar'

24 november 2021 om 19:24

Ivermectine, het zoveelste wondermiddel waar vooral mensen die niet echt fan van vaccins zijn mee dwepen. In oktober is nog gebleken dat van de 26 grootschalige onderzoeken een derde (en laat de overige 2/3e net geen overtuigend bewijs voor een goede werking zijn) daarvan zware fouten had in het onderzoek (data van dezelfde patiënt meerdere keren gebruiken voor zogenaamd meerdere patiënten, een niet willekeurig geselecteerde steekproef, foute berekeningen bij percentages en lokale zorgautoriteiten die niets wisten van een dergelijk onderzoek). En dat zijn allen echt gigantische waarschuwingsborden.

Ik ga niet zeggen dat het niet werkt maar er is heel veel bewezen manipulatie in het onderzoek naar dat virus en momenteel (of er moeten sindsdien echt een aantal veelbelovende studies naar boven gekomen zijn) is er niet echt veel bewijs voor de werking ervan. Sowieso is het populair 'alternatieve' geneesmiddelen (die dus niet door de overheid aangeboden worden als deel van de oplossing) opeens te zien als wondermiddelen.

En nog wat nuance bij dat Tokyo-verhaal. Het gebruik van Ivermectine is daarnaast niet door de Japanse overheid naar buiten gebracht maar door een onafhankelijke organisatie uit Tokyo, geen slecht woord over hen trouwens, dus het lijkt me sterk dat er 'minder geprikt moet worden' aangezien het geen algemeen beleid is in Japan om vaccinatie te vervangen door ivermectine. Daar houden ze bij het prikken dus echt geen rekening met adviezen van ngo's die ze zelf niet volgen.

24 november 2021 om 19:24

@arsen(e)al
Dan heb ik er nog eentje voor jou, vroeger had je iets wat ze de griep noemden (is ineens op wonderbaarlijke wijze verdwenen), daar stierven jaarlijks duizenden mensen aan. Als jij toendertijd een snotneus had, ging je toen in zelfquarantaine of had je toen last van sadistische trekjes?

24 november 2021 om 19:31

Echter is de vaccinatie graad in Japan in het algemeen niet heel hoog. Daarbij wordt er wel degelijk veel ivermectrine gebuikt in dat land. En zie je positieve resultaten. India is ook een goed voorbeeld. Daar wordt het medicijn steeds populairder. Wat ik overigens ook als voorbeeld neem is Israël en Gibraltar. Dit soort landen hebben een zeer hoge vaccinatie graad. En in beiden landen zijn de besmettingen veel aan het stijgen. Als ik dit alles zo naast elkaar zet. Zie ik een makkelijke uitweg voor de huidige situatie. En dat is opzoek gaan naar medicijnen die werken. (Ivermectrine onder andere) en stoppen met prikken

24 november 2021 om 19:37

Japan begon langzaam maar gaat inmiddels ook richting 80%.

24 november 2021 om 19:54

Het is toch werkelijk hilarisch dat je zegt dat we op zoek moeten naar medicijnen die werken en dat je dan meteen daarna zegt “stoppen met prikken”. Dat is net het medicijn dat veruit het meest effectief is gebleken dat er is.

24 november 2021 om 20:11

Zo effectief dat we straks weer allemaal in lockdown gaan.

24 november 2021 om 20:19

Dit bewijst gewoon dat het slechte wil is. Wat doet een werkend medicijn? Het ziekteverloop minder erg maken en zorgen voor een snellere genezing/minder lang ziekteverloop. Ga je nu echt beweren dat vaccins niet zorgen voor een minder (lang) ziekteverloop? Want dan ben je niet een “kritisch” iemand maar gewoon iemand die tegen vaccinatie is en daardoor harde feiten onder tafel veegt.

24 november 2021 om 20:53

Bent u het weer? Meneer van Ranst. Er zullen mensen zijn die na hun 10de booster nog steeds claimen dat het allemaal fantastisch is. Geen probleem als dat je gelukkig maakt dan is dat helemaal prima.

24 november 2021 om 21:56

Ik snap dat je een ad hominem uitvoert en niet antwoordt op de vraag, want dan zou duidelijk worden wat je ware intenties zijn.

25 november 2021 om 11:30

Mijn ware intenties zijn wereldheerschappij en daarna vernietiging van de aarde, boe.

24 november 2021 om 18:31

Het is mij een raadsel waarom mensen doen alsof er niks aan de hand is......

Dit zou nog wel eens voor een splijtzwam kunnen zorgen in de Bayern selectie aangezien de overige spelers het er schijnbaar eens mee zijn dat de ongevaccineerde spelers hun loon ingehouden wordt.

24 november 2021 om 18:52

Die spelers komen ook bij hun grootouders en of ouders die op leeftijd zijn op bezoek. Ik kan me dat heel goed voorstellen.

24 november 2021 om 19:55

@Viscacatalunya zijn medespelers kunnen door zoveel mensen (kinderen, vrienden, vrouw/vriendin) worden aangestoken, want ik neem aan dat zij niet bijhouden met wie de mensen in hun huishouden allemaal omgaan. Of in pakweg de supermarkt. Los van de hele discussie, als dit je zorg is, dan moet je je gewoon altijd laten (zelf)testen voordat je daarheen gaat. Want anders heb je simpelweg nooit zekerheid..

24 november 2021 om 21:06

In de supermarkt is het risico nihil als je een goed masker draagt. Als die vrienden en familie gevaccineerd dan breng je het risico flink terug. Aan de school kun je inderdaad weinig doen.

Nou probleem opgelost. Denk dat bayern hier wel blij mee is.

Mar goed dat gevaccineerde sprekkers elkaar niet kunnen besmetten... 🤨 Wat een poppenkast.
Als in Duitsland naar buiten komt dat de deelstaten met de hoogste vaccinatiegraad ook het hoogste sterftecijfer hebben, mag er wel serieus onderzoek gedaan worden naar de oorzaak daarvan (zonder te wijzen naar de vaccins) alvorens mensen nog verder te dwingen het vaccin te nemen.

24 november 2021 om 22:00

Dat onderzoek komt er niet anders barst het sprookje uit elkaar. Kijk je naar Amerika dan heb je Florida waar ze niet meedoen met alle ongein, alles is open en de cijfers zijn daar vergelijkbaar met de staten met de meest strenge maatregelen. Haalt hier het nieuws niet want dat past niet in het straatje wat overheid en media proberen uit te stralen.

Jammer zeg, nu lijkt de situatie in een dag opgelost terwijl dit juist een spraakmakende situatie zou kunnen zijn geweest waarvan we over een aantal jaar beschaamd naar terugkijken. Ik zou als ik Kimmich was alsnog een transfer verzoekje indienen, lange neus aju!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
M. NeuerKeeper140
S. GnabryMiddenvelder146
R. LewandowskiAanvaller1416
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

11 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren