André Onana staat op doel bij Ajax tegen Besiktas

Woensdag, 24 november 2021 om 16:26Mart van Mourik • Laatste update: 17:27

André Onana verdedigt het doel van Ajax in het Champions League-duel met Besiktas, zo weet Mike Verweij woensdagmiddag te melden. Volgens de journalist van De Telegraaf wijzigt Erik ten Hag zijn opstelling op maar liefst zes plaatsen ten opzichte van het gewonnen Eredivisie-duel met RKC (0-5). Verder begint topscorer Sébastien Haller op de bank, waardoor Dusan Tadic in de spits staat.

Doelman Onana krijgt voor het eerst sinds zijn dopingschorsing een kans onder de lat bij Ajax. De laatste keer dat de Kameroens international een officiële wedstrijd in het shirt van de Amsterdammers speelde was op 31 januari. Remko Pasveer moet zodoende genoegen nemen met een plek op de bank. Onana stond al wel tweemaal onder de lat bij de nationale ploeg van Kameroen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het hart van de verdediging krijgt Perr Schuurs volgens de krant de voorkeur boven Jurriën Timber, die kampt met lichte klachten aan zijn hamstring. Op de linksachterpositie neemt Nicolás Tagliafico de honneurs waar voor Daley Blind. De middelste linie wordt naar verluidt gevormd door Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Edson Álvarez ontbreekt vanwege een schorsing, die hij kreeg nadat hij in het duel met Borussia Dortmund tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Verder zal Tadic invulling geven aan de spitspositie ten koste van Haller. Linksbuiten staat Mohamed Daramy geposteerd, terwijl David Neres vanaf de rechterkant de aanval zal zoeken. Laatstgenoemde neemt daarmee de basisplek over van Antony, die rust lijkt te krijgen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Gravenberch, Berghuis, Klaassen; Neres, Tadic, Daramy.Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door london calling)

Wtf Waarom geen gorter?

Waarom geef je hem minuten als hij toch de club gaat verlaten?
Vooral Waarom ga je hem minuten geven na alles wat er gebeurd is?? Hoop dat dit niet waar is..

24 november 2021 om 16:29

Omdat hij nog steeds de beste keeper is bij Ajax.

24 november 2021 om 16:32

Want je hebt nu je beste spelers nodig terwijl je al geplaatst bent voor de volgende ronde van de CL? Dit zou toch een enorm goed moment zijn om spelers voor de toekomst te laten ruiken aan de champions League en daar hoort Gorter zeker bij.

24 november 2021 om 16:33

Klopt maar zeker in dit soort wedstrijden waar je toch al door bent zou ik als supporter ook liever Onana niet zien. Geef dan maar spelers de kans die wel graag bij Ajax willen blijven. Mocht Pasveer geblesseerd zijn en je speelde een wedstrijd voor rechtstreekse plaatsing is een ander verhaal.

24 november 2021 om 16:35

Waarom niet? Onana moet ritme opdoen. Goede keuze

24 november 2021 om 16:36

Om een keeper te hebben die er na de winterstop wel kan staan als er iets met Pasveer is.

24 november 2021 om 16:38

Ritme opdoen waarvoor? Pasveer is en blijft terecht eerste keeper, Onana vertrekt vd zomer gratis.

24 november 2021 om 16:39

Het levert nog steeds 3 mil op als je wint, maar zelfs dan vind ik het niet waard .

24 november 2021 om 16:46

De zomer is niet over een week he. Onana kan in potentie benzema en lewandowski afstoppen. Pasveer niet

24 november 2021 om 16:57

Naja als Pasveer geblesseerd raakt, wat gezien zijn leeftijd prima kan, dan heb je met Onana wel een goeie stand in natuurlijk. Zet je het sentiment opzij, dan is het een vrij logische keuze. Al had ik zelf ook liever Gorter gezien 😉

24 november 2021 om 16:59Als Gorter een aantal wedstrijden in de competitie heeft gekeept pas dan Cl.
Je kan toch onmogelijk een KKD keeper ineens in de CL laten keepen?
Gorter zal het eerst moeten bewijzen. Het is geen speelklas. Punten pakken, winnen, in de flow blijven geld verdienen.dat alles kan beter met een ervaren keeper dan met Gorter
Wat mij betreft blijft Gorter nog lang derde keeper

24 november 2021 om 17:11

@cas1 En Onana hoeft niets meer te bewijzen na zo'n lange tijd niet gekeept te hebben? Is wat mij betreft net zo riskant om hem op te stellen zonder wedstrijdritme in de benen (of handen).

24 november 2021 om 17:25

Waarom moet die ritme op doen? Hij wil weg. Gewoon niet laten spelen

24 november 2021 om 17:27

Wat jij vindt boeit ook niet 😉
Mensen moeten eens ophouden met zuur doen

24 november 2021 om 17:43

@taxidriver213: Net zoals Pasveer Haaland niet kon afstoppen bedoel je?

24 november 2021 om 18:07

@taxidriver123 wat een onzin, Pasveer stopte tot drie keer toe Haaland. Tel uit je winst...

24 november 2021 om 18:11

@Airbags je hebt zeker een punt, pasveer heeft menig Ajacied, mij ook, positief verrast. Echter, je hebt Onana in je selectie. In alles is hij een betere keeper dan Pasveer en Gorter. Waarom niet gebruik van maken. Lekker koelbloedig opstellen zodat je ballen kan stoppen voor ons en ons tegen de grotere clubs in de cl met overwinningen helpt.

24 november 2021 om 16:29

Waarom zeg je dat dan niet over Mazroui?

24 november 2021 om 16:30

Mazraoui heeft geen verkeerd pilletje op he

24 november 2021 om 16:32

Ja maar hij heeft net als Onana een aflopende contract.

24 november 2021 om 16:33

Hij naait Ajax net zo hard door niet te verlengen hoor, als je niet zou mogen spelen wegens een aflopend contract, valt Mazraoui ook af.

24 november 2021 om 16:38

Gaan we Nous nou vergelijken met Onana ?! Nous is een jongen van de club heeft lange tijd zonder contract gespeeld en heeft keihard geknokt al zou die transfervrij weggaan hij is een jongen van de club ik gun hem die mooie transfer van harte!

24 november 2021 om 16:40

@rutgerrr

Hij naait Ajax door niet te verlengen? Zo werkt het spelletje toch.

Wanneer Ajax een speler niet wil verlengen dan naait Ajax de speler volgens jouw logica enkel wordt dat niet gezegd. Dan is het ''nee die speler is niet goed genoeg, eigen schuld''.

24 november 2021 om 16:43

Situaties zijn niet vergelijkbaar. Van Nous snap ik het wel, van Onana weet ik het het niet, omdat we niet weten wat er achter de schermen is gebeurd. Ik zou in deze gevoelsmatig ook eerder voor Gorter gaan, maar ik denk dat aan de toekomst. Ten Hag denkt gewoon aan dit seizoen, daarnaast zal Onana ook gewoon goed in de groep liggen, dus die zien hem ook graag in het doel. Ook is het een uitwedstrijd dus tja...persoonlijk niet helemaal mee eens maar snap het wel van Ten Hag.

24 november 2021 om 16:44

Hij naast Ajax niet. Ajax had hen ook een langer contract kunnen laten tekenen maar ze hebben hem destijds een contract tot eind van dit seizoen gegeven. Dus dat is niet bnaaien naar wederzijds iets afspreken.

Onana naait de club wel. Heeft zelf een verboden middel genomen. Heeft zich lekker laten doorbetalen (behalv3ven de zomermaanden) en dan als stank voor dank gewoon weggaan. Dat is pas naaien

24 november 2021 om 16:45

Sommige willen het maar niet snappen en het heeft ook geen nut om het weer uit te leggen. Iedereen snapt toch wel dat er een verschil zit tussen iemand die een jaar lang niet MAG spelen, door zijn eigen schuld, en dan zijn contract niet verlengt of iemand, zoals Nous, die zijn ziel en zaligheid geeft en vervolgens gratis de deur uit loopt. Het is toch logisch dat er Ajacieden zijn die Onana liever niet meer in het Ajax-tenue zien spelen na wat er gebeurt is en dan liever iemand als Gorter zien? Hij heeft een jaar lang niet gekeept en loopt over 6 maanden gratis de deur uit, waarom zou je hem laten spelen? Ik vind het sterk dat ten Hag Brobbey vorig jaar liet spelen, ondanks dat die weg ging en ik vind het ook logisch dat Mazraoui speelt terwijl die waarschijnlijk weg gaat, maar de situatie Onana heeft je miljoenen gekost, door zijn stommiteiten en dat soort gedrag hoor je als club niet te belonen.

24 november 2021 om 16:45

Ik vind die situaties toch anders. Mazraoui was bij Ajax al afgeserveerd, amateurcontract en heeft zich onwijs knap teruggevochten. Van hem begrijp ik echt wel dat hij nu ook voor zichzelf kiest.

Onana heeft de club enorm benadeeld door (in ieder geval) ontiegelijk dom te zijn en een verkeerde pil te pakken. Vervolgens is hij 0 zelfkritisch en is het allemaal de schuld van de Uefa, en gebruikt hij de gelegenheid om een extra dik contract bij Inter te tekenen.

24 november 2021 om 16:46

Je mag spelen met een aflopend contract, als je niet daarvoor een jaar lang jezelf hebt geschorst door uit het verkeerde doosje te snoepen. Mazraoui heeft zich altijd geweldig opgesteld.

Je lult uit je nek als je vindt dat hij Ajax net zo hard naait als Onana, want dat is pertinent onwaar.

24 november 2021 om 16:46

Snap jij het wel dan? Onana wou verlengen met 1 jaar, maar Overmars wou persee 2 jaar en dat wou Onana niet. En toen ging de stekker eruit. Ik snap Onana hier wel in.

24 november 2021 om 16:57

Arends snap jij het zelf wel? Op het moment dat de stekker er werd uit getrokken, door Overmars, was Onana nog geschorst t/m februari 2022. Het seizoen eindigt in mei en zijn contract loopt tot 1 juni 2022. Wat had Ajax dan aan een jaar verlening, behalve transfergeld? Hij had niet meer kunnen keepen, Ajax had waarschijnlijk wel meer loon moeten betalen (want opwaardering contract) en hij had direct verkocht moeten worden, maar hoeveel had je daar nou netto aan over gehouden? Een keeper die dan een 1,5 jaar niet had gekeept met een dopingverleden?

24 november 2021 om 16:59

Haha onzin, ajax wilde mazraoui geen fatsoenlijk contract geven door zn blessures en loopt nu met een ''kinder'' contract. Mazraoui zou stom zijn met alle interessen van nu door te verlengen. Ajax heeft hier gegokt en verloren punt

24 november 2021 om 17:35

Aan een verlenging met 1 jaar had Ajax ook niets. Tegen de tijd dat de schorsing over is en Onana weer ingespeeld is vertrekt hij dan. Dus wat moeten we hier precies snappen? Ik snap Onana ook, die pakt gewoon zo veel geld als hij kan en heeft daarbij lak aan Ajax. Mag hij doen. Maar Onana, en jij hopelijk ook, snapt dan toch ook wel dat de fans daar niet blij mee zijn?

24 november 2021 om 18:03

Met een jaar verlengen is dan tot juni 2023 he, zijn contract loopt nu tot juni 2022

24 november 2021 om 16:32

Op de korte termijn de beste keuze, als je ver wilt komen in de CL kan je beter Onana tussen de palen hebben!

24 november 2021 om 16:35

Heb je gorter tegen Volendam zien spelen? Dat was niet best

24 november 2021 om 16:35

Schitterend man. Onana blijft voor mij een held. Daarnaast is hij ook gewoon de beste keeper die we hebben en een prachtige kerel. Deze ajacied zou dit zeker toejuichen

24 november 2021 om 16:38

Als dit waar is hebben ze vrij weinig vertrouwen in Gorter.

24 november 2021 om 16:39

Het is nou eenmaal onze 2e keeper. Mocht pasveer geblesseerd raken dan ga je niet met Gorter aantreden in de champions league.

24 november 2021 om 16:39

Waarom wel. Gorter is een leuk talent maar nog zeker niet van CL niveau.
Als er iets met Pasveer is heb je toch liever Onana onder de lat staan.

Eigenlijk heb ik sowieso liever Onana onder de lat staan, los van alle emoties die er bij een deel van de fans zitten is hij de beste keeper en ik zie gewoon het liefst de beste spelers in het veld staan.

24 november 2021 om 16:42

Ten hag moet niet gaan rotzooien met de keeper nu pasveer heeft het prima gedaan, kijk maar naar de tegen doelpunten En haller er ook gewoon in laten hij is topscorer champignons league en eredivisie, Onana zal worden uitgefloten worden, gewoon op de bank laten ....

24 november 2021 om 16:44

Waarom Gorter? Die is er nog lang niet klaar voor.Zet die gozer nu in de goal en na 1 blunder wordt die ook afgemaakt net als Scherpen.

24 november 2021 om 16:45

Gorter??? We spelen CL voetbal vriend. We moeten wel nog die 1e plek binnen harken. Dan ga je toch geen Gorter op doel zetten?

24 november 2021 om 16:50

Die eerste plek is binnen tenzij je Sporting-thuis met meer dan vier goals verschil verliest.

24 november 2021 om 16:53

Als ie de wedstrijd van zijn leven keept kun je er misschien nog wat meer voor vragen in de winterstop.

24 november 2021 om 17:10

Onana is prima keeper, waarom niet erin zetten?

24 november 2021 om 17:21

Saab. Een overwinning levert niet alleen veel geld op maar ook punten voor het klassement. Ik weet natuurlijk niet of hij inmiddels al ergens anders heeft getekend maar m i schoen komt er nog een club in de winterstop. Ik begrijp ook wel dat de handelswijze niet goed is maar dit is nou eenmaal voetbal.

24 november 2021 om 17:29

Blijkbaar heb je Gorter niet tegen Volendam gezien want dan zou je meteen de rede weten.

24 november 2021 om 17:52

Omdat ze toch al geplaatst zijn, en dit een kans is voor andere spelers

24 november 2021 om 18:48

Jij kijkt dus nooit JA, want dan had je het antwoord geweten.

Terecht gebruik maken van deze goede keeper zolang het nog kan!

Zie het nut hier niet echt van in, in de etalage zetten heeft ook geen zin want die man vertrekt toch transfervrij volgende zomer.

24 november 2021 om 16:33

Is verreweg de beste keeper. Jij ziet het nut er niet van in omdat je kortzichtig bent.
Je wilt niet meemaken dan we door een fout van Pasveer eventueel eruit liggen na de winterstop.
Omdat het tot nu toe goed gaat vindt je het best. Maar in de knock out rondes moet je niet op je geweten willen hebben dat je door een bal die Onana gehad zou kunnen hebben maar niet speelde omdat hij zich aan zn contract houdt de fout in gaat door een houdbare bal doorgelaten door Pasverr.

24 november 2021 om 16:42

Alsof Onana nog nooit een fout heeft gemaakt. Je moet maar afwachten hoe hij terugkeert na al die tijd stil zitten.

24 november 2021 om 16:48

Beste keeper. Mensen doen net alsof Onana nooit een bal door laat. Die liet vorig jaar in de CL tig meer ballen door dan Pasveer tot nu toe. Plus die enorme blunder tegen Liverpool maar die vergeten we even he. Volgens mij hopen mensen gewoon op een foutje van Pasveer. Elke bal ligt onder een vergrootglas en 1 foutje en mensen gaan los. Onana mag 3 ballen door laten en je hoort helemaal niemand.

24 november 2021 om 17:06

Hij zal echt wel getraind hebben. Alsof Onana nooit een fout heeft gemaakt zeggen is ook echt kortzichtig. Ik begrijp de afweging best om hem niet te laten keepen na deze hele soap. Maar wat betreft kwaliteiten is er geen discussie, zo simpel is het gewoon.

24 november 2021 om 18:38

Wat ik ook leuk vind nu is dat gezeur over gorter. Iedereen ook vergeten toen onana voor de leeuwen werd gegooid t 1e seizoen hoeveel blunders heeft die gemaakt toen? Meer als genoeg maar door het vertrouwen is hij toen steeds beter gaan keepen dat zal bij gorter uiteindelijk ook gebeuren of met hem het zelfde lot als wat scherpen had. Verkocht en gorter weer terug. Ben bang dat dit nu ook met die jongen gaat gebeuren. Maar geef die jongen een aantal wedstrijden vertrouwen wat ze toen bij onana ook hebben gedaan en dan weet je het nooit.

24 november 2021 om 16:42

Los van alle emoties is hij toch de beste keeper?

Bij PSG zullen ze ook niet roepen dat ze Mbappe maar beter op de bank kunnen laten zitten omdat hij toch transfervrij vertrekt volgende zomer.

Dat hoort gewoon bij het hedendaagse voetbal, en zolang je ze toch onder contract hebt staan kun je ze dan maar beter gebruiken.

24 november 2021 om 16:49Volgens mij staat Pasveer tot nu toe op een paar ballen na alles eruit te slaan. Noem mij 1 seizoen waarin Onana dat heeft gedaaan?

24 november 2021 om 16:59

Dit is wel heel makkelijk, Onana werd door iedereen in Nederland, zelfs door veel niet Ajax fans, tot de beste keepers in europa gerekend voor hij dat pilletje nam.

Na de wedstrijd tegen Utrecht klaagden alle Ajax fans dat Pasveer een half uur nodig had om naar de hoek te gaan om over de wedstrijd tegen sporting nog maar te zwijgen.

En dan zou Pasveer nu ineens de betere keeper zijn. Natuurlijk heeft hij een paar knappe reddingen verricht (o,a, die bal van haland). Maar het is ook niet zo dat hij de ene na de andere redding hoeven verrichten. In die hele periode dat hij nu op goal staat heeft Ajax nog geen wedstrijd gehad zoals Onana destijds tegen Bayern of Chelsea of zo waar hij de ene na de andere knappe redding moest verrichten.

24 november 2021 om 17:00

18/19 bijvoorbeeld.

24 november 2021 om 17:08

Alles eruit te slaan? Nou die je net of die wedstrijden heeft gehad dat de ballen op goal vlogen. Tot nu toe heeft die toch niet heel veel te doen gehad? Leuk paar ballen van Haaland en een paar ballen op goal tegen PSV, maar dat was het toch ook wel? Utrecht thuis, toen had die er moeten staan, maar toen zag je dat het gewoon een eredivisie subtopper is, zoals die al heel zijn carrière is.

24 november 2021 om 17:58

Mbappe vergelijken met Onana. Mbappe kan een CL voor je winnen. Onana heeft een jaar of langer niet gekeept. Daarnaast heeft Mbappe geen doping gebruikt en daardoor een schorsing veroorzaakt waardoor z’n waarde compleet inzakt..

24 november 2021 om 18:11

@tilburg013 Mbappe is ook transfervrij, dus in beide gevallen is de transfer waarde 0 en daarmee prima te vergelijken.

Als Onana door zijn schorsing op dit moment niet de beste keeper is moet hij vooral op de bank of zelfs op de tribune zitten. Ajax moet niet Onana opstellen als alleen Onana daar beter van wordt. Maar als de technische staf vind dat hij de beste speler is, of de beste 2e keeper, dan moeten ze hem toch gewoon opstellen (Net zoals Mazraoui die ook een aflopend contract heeft op dit moment de beste rechtsback is nadat hij agv van blessures ook lange tijd niet kon spelen).

En eigenlijk geeft je zelf al aan dat de beste moet spelen. Gewoon omdat daarmee de kans op sportief success groter is. In het geval van PSG is dat mogelijk het winnen van de CL, in het geval van Ajax is dat mogelijk nog een paar rondes verder komen in de CL.

24 november 2021 om 18:31

Ik ben het met je eens dat de beste moet spelen en een aflopend contract niet de reden moet zijn om wel of niet te spelen. Daarbij vind ik wel dat je de omstandigheden ook mee moet tellen. Onana neemt doping waardoor hij geschorst waardoor Ajax hem niet kan verkopen, betaald z’n salaris door, Onana wil niet verlengen en maakt stiekem al afspraken met een andere club. Dat is toch heel anders dan bij Maz of Mbappe? Die lopen gewoon uit hun contract en zowel Ajax als PSG heeft de kans gehad om hun te verkopen. Bij Onana was dit door zijn schorsing niet te doen waardoor Ajax nu minimaal 25m heeft misgelopen. Ik zou hem niet eens bij het 1ste laten mee trainen maar goed..

24 november 2021 om 19:45

Dat heeft met het gehele elftal te maken. Onana is absoluut, Onder enige vorm van twijfel een betere keeper.

Ik zag het op de site voorbij komen indd.

Kan mij niet voorstellen dat Ten hag dit gaat doen, en van mij hoeft het ook absoluut niet.

Als hij een contract tekent graag maar zoals het nu uit ziet heeft het totaal geen toegevoegde waaarde..

Terecht. Wij zijn al door een dan kan Pasveer lekker rusten. Ik ben vooral benieuwd naar Daramy. Ik wil zien hoe hij het gaat doen in 90 minuten.

24 november 2021 om 16:33

Tja als je toch al door bent en Pasveer rust wilt geven, stel dan Gorter lekker op die jongen heeft de toekomst bij Ajax.

Onana gaat de club verlaten en stiekem zelfs (althans zo voelt het) verraden..

24 november 2021 om 16:50

Dat riep iedereen ook over Scherpen tot hij de fout in ging tegen Roma.
Die jongen heeft zeker talent maar hij lijkt ook nog lang niet klaar voor het eerste, en zeker niet voor de Championsleague.

24 november 2021 om 17:00

Dat was in de K.O fase.. nu ben je al geplaatst, dus die vergelijking gaat niet 😉

24 november 2021 om 17:07

Natuurlijk gaat dat wel op, het gaat niet alleen om deze wedstrijd, maar ook om wat Ajax na de winterstop allemaal nog kan verwachten.
Dan kun je maar beter een 2e keeper hebben die ook nog iets kan

24 november 2021 om 17:08

Hoor veel Ajacieden dat zeggen, maar vraag me dat eerlijk gezegd af. Ajax kan hem ook gewoon voor de handel hebben gehaald, zoals ze bijvoorbeeld eerder Pierie hebben gehaald en Scherpen. Deed het vorig jaar leuk in de kkd, maar de overstap van jong Ajax naar Ajax vind ik nogal een overstap, zeker op een vrij cruciale positie.

24 november 2021 om 18:20

Heb je Gorter zien keepen bij JA? Vooral tegen Volendam was het niet best. Die jongen is er nog niet klaar voor.

24 november 2021 om 18:21

Ik weet niet eens of ze die jongens perse voor de handel hebben gehaald. Ik denk niet dat Pierie met winst verkocht gaat worden in ieder geval.
Ajax geeft al jaren elk jaar een paar miljoen uit aan spelers voor de hoogste jeugd elftallen of voor jong Ajax. Voor mijn gevoel meer onder het motto van wordt het wat dan hebben we relatief goedkoop een goede speler, wordt het niets dan is het jammer maar dat maken we wel goed met de 1 op de 5 of 6 spelers die wel het eerste halen en voor een leuk bedrag vertrekken (eigenlijk is Onana daar zelf ook een voorbeeld van, net zoals Rasumussen of Jensen, die nu ook bij jong Ajax zitten).

Mooi voor hem dat zijn rentree bij Ajax gegund wordt door Erik. De geschiedenis en de toekomst laten we vanavond even achterwege. Laat het maar zien Boss, want keepen dat kan hij wel.

oja... nja vooruit! Laat je beste kant zien Onana. Het is je niet helemaal vergeven maar laat ons Ajax zien dat je het verdiend nummer 1 doelman te zijn. (als dit bericht klopt)

Prima beslissing. Ik vind dat Onana zijn contract dient te verlengen, maar als hij 2e keeper is achter Pasveer en dus niet Gorter, zou hij ook meer recht hebben op die plek onder de lat vanavond. Anders had je hem ook geen 2e goalie moeten maken. Wat mij betreft wordt hij weer eerste keeper, ik ben niet blij met de ontstane situatie dankzij Andre, maar hij is wel onze beste keeper. Kwaliteit dient te spelen.

Onana nog even in de etalage zetten? Jammer voor Pasveer want die verkeerd in de vorm van zijn leven.

Hoop niet dat de vele wisselingen nederland onnodig minder punten gaan opleveren. Ook bij PSV veel wisselingen

24 november 2021 om 16:38

Nou ja, dat is dan maar even zo. De coefficientenpolonaise is leuk, maar de luxepositie waar Ajax nu in zit mag even een keertje het gas eraf. Helemaal gezien de hoeveelheid punten Ajax de laatste jaren heeft ingebracht.

Psv is een ander verhaal. Dat is gewoon onkunde.

24 november 2021 om 16:58

Niet mee eens, het gas mag er wat mij betreft niet af. Het is de CL, je wilt presteren. Dat we al geplaatst zijn betekent niet dat je dit als een oefenpotje kan beschouwen. De spelers kunnen zich andermaal aan Europa laten zien en zo de transfersommen opkrikken.

Daarnaast; de punten zijn nog steeds nodig. Dan heb je keihard jarenlang gevochten voor de situatie waar we nu in zitten en het doel wat we voor ogen hebben, dus laten we het maar gaan? Dat Ajax de meeste punten binnengehaald heeft klopt, maar als Ajax plots de komende jaren geen kampioen zou worden, wil je wel op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen. Niet er met de pet naar gooien.

En dan hebben we het nog even niet over het te winnen geld, winnen levert meer op dan gelijkspelen of verliezen. En op klap op de vuurpijl heb je ook zoiets als sportieve plicht. Tuurlijk, je hebt jezelf in deze luxe situatie gebracht door te winnen van de rest, maar als sportman wil je altijd winnen, je doet niet mee voor spek en bonen. Ik zeg niet dat je alle basisspelers erin moet gooien, maar er moet wel een basiswaardig elftal staan.

24 november 2021 om 16:57

Erik Ten Hag was gisteravond heel duidelijk. De 'wisselspelers' (hij noemt iedereen basisspelers overigens) moeten het nu laten zien dat ze ook echt bij het 1e horen en verwacht niets anders dan een overwinning. Nu vind ik dat op papier de kwaliteit niet ineens heel veel minder is, als iedereen z'n niveau kan halen, moet een overwinning gewoon te doen zijn.

Dit vind ik echt dom eerlijk gezegd. Pasveer is in de vorm van z'n leven, waarom moet je die onderbreken? Speelt in de CL ook geweldig na Sporting-uit. Ik had hem pas in de beker gewisseld. Niet nu al. Maar Erik weet wat ie doet, dus ik heb vertrouwen in hem.

24 november 2021 om 16:38

Ik begrijp het wel, zoveel ga je er niet op achteruit met deze wijzigingen. En gezien het drukke schema wat nog gaat komen. Is dit wel een mooie mogelijkheid om te doen, alle vertrouwen ook hier in Erik.

24 november 2021 om 16:42

Ja ik heb ook vertrouwen in hem, maar dit is de keuze die ik liever niet wilde zien. Ik had Pasveer alle enigszins belangrijke potjes tot aan de winter laten staan. Vanaf trainingskamp opnieuw een evaluatie maken hoe het ervoor staat. Voor Pasveer is dit ook nieuw, basiskeeper bij een topclub die ook in Europa gehakt maakt van iedereen. Ondanks dat ie 37 is heeft hij hier geen ervaring mee. Als dat maar goed gaat de komende maand. Maar laten we vandaag gewoon de winst pakken, ik zag op training en in de interlandweek dat Onana nog altijd zijn reflexen heeft van vroeger.

Beste keeper moet spelen en laat dat nou net Onana zijn. Pilletje was foutje en niet verlengen staar hem vrij.

Vanavond is maar een ding belangrijk en dat is winnen, maar enkele spelers rustgeven zoals Timber moet kunnen en Onana is er nog dus kunnen ze hem ook gewoon nog even laten werken voor de centen. Als hij een blunder maakt, voeren aan de ratten.

24 november 2021 om 16:40

Timber moet eerst geel pakken.

Behoorlijke verassing, jammer dat Haller niet gewoon speelt tenzij hij wat klachten heeft. Over Onana dat boeit me niet zoveel zolang hij gewoon nog 100% geeft in de wedstrijden waarin hij de voorkeur krijgt want dat verdiend Ajax op z'n minst na al die ellende. Ben benieuwd naar dit middenveld aangezien Klaassen vrij traag is en Gravenberch verdedigend gezien best wel lui is daar kunnen we misschien wel mee in de problemen komen.

Als dit waar is, hulde voor Erik ten Hag en co. Zeer netjes en terecht. Ja die jongen heeft een fout begaan maar dat is nu wel voorbij. Hij heeft nog een contract en dan moet je hem gewoon gebruiken. Het is geen koekenbakker, maar je beste keeper. Zeker straks kan je hem nog nodig gaan hebben in de Ko fase van de CL. Een mooi einde tegemoet gaan en dan afscheid van elkaar nemen. Die jongen heeft Ajax toch veel gegeven zoals anderen.

Ik mag toch hopen van niet, had dan gewoon Pasveer laten keepen, of had Gorter een kans gegeven. Onana kan voor het seizoen nog wel wat betekenen, maar pasveer doet het nu gewoon naar behoren.

24 november 2021 om 16:47

Maar juist omdat hij later in het seizoen nog wat kan betekenen is het toch goed om hem nu op te stellen.
Hier heeft hij iets aan. De volgende optie is in de beker tegen Barendrecht maar die wedstrijd kun je ook schrifelijk af doen of zonder keeper spelen.
Ajax moet niet Onana opstellen om Onana daar een plezier mee te doen, maar als Ajax daar beter van wordt, al is het maar omdat hij de standin is van Pasveer, dan moeten ze hem gewoon opstellen.

24 november 2021 om 17:22

Tja dan ben ik toch van mening dat Ajax Gorter had moeten opstellen, dat is de toekomstige nummer 1 keeper en had je nu aan het echte werk kunnen laten ruiken.
Onana had nog 3 potjes CL kunnen keepen, nou daarvoor hoef ik hem nu niet meer te zien

24 november 2021 om 17:30

Maar op basis waarvin is Gorter nu al Ajax 1 matriaal, laat staan voor de Cl.
Uiteindelijk wil je toch dat Ajax het dit jaar zo goed mogelijk doet en die kans is groter met dan zonder Onana.

Kloppen de geruchten toch wel ook al moet het nog bevestigd worden met de opstelling

Geweldig nieuws dit. En terecht ook natuurlijk. Boze Ajax supporters in 3.2.1. Ik hoop dat Onana weer een paar onmogelijke ballen eruit houdt en eigenhandig 3 punten pakt voor Ajax wat hij al zovaak heeft gedaan en daarmee al die boze supporters de mond snoert

Ik hoop dat hij even paar keer de fout ingaat! Ik hoop het echt

24 november 2021 om 16:50

hij is wel wat beter als Muslera hoor, die gaat de laatste jaren wel heel vaak de fout in

Met Onana kun je prijzen pakken , met Pasveer alleen als je heeeeel veel geluk hebt .

En als als we 1 van de beste keepers ter wereld nog steeds salaris betalen , dan kan hij ons hopelijk nog aan titels of in ieder geval mooie avonden helpen .

zag hem keepen tegen Ivoorkust , en dat zit wel goed als het mij vraagt .

Ik zie de Uefa hier eerder als boosdoener in het hele verhaal en niet Onana .

24 november 2021 om 16:54

Met Pasveer kun je ook gewoon kampioen worden en/of de beker winnen hoor. De CL win je sowieso niet, of je nu Pasveer of Onana op doel hebt staan. Dus beetje kort door de bocht deze reactie.

Dat Ajax nog salaris betaalt aan Onana klopt. Ajax heeft hem ook doorbetaald tijdens zijn schorsing en mist transferinkomsten omdat meneer na alle hulp van Ajax weigert bij te tekenen. Dus waarom zou je hem nu wedstrijdritme laten opdoen voor Kameroen en zijn toekomstige club?

Als dit klopt, snap ik er geen sikkepit van. Ajax is al door, dus je kan het niet gooien op kwaliteitsverschil met Pasveer en dat je moet winnen. In de etalage zetten voor eventuele verkoop is ook niet aan de orde aangezien Onana al lang heeft beslist transfervrij te vertrekken. Dan blijft enkel wedstrijdritme opdoen over, maar voor wie? Kameroen of Inter? Of ga je een geweldig keepende Pasveer na de groepsfase passeren op basis van hoe goed Onana voor zijn schorsing was? Zo raar dit...

24 november 2021 om 16:54

Voor als Pasveer geblesseerd raakt. Nogal logisch. Onana heeft heel lang geen wedstrijd gekeept, dus lijkt me wel handig dat hij wat speeltijd krijgt als 2e keeper.

Jammer dat Haller niet speelt, goed nieuws dus voor Salah, Ronaldo en Lewandowski🤪

Opzich wel logisch van Ten Hag, de tadic-spits variant kan heel belangrijk worden in een later stadium, en andere spelers moeten ook scherp blijven. Ik heb er zin in!

Goede actie, dit is het niveau waar clubs de spelers van Ajax op beoordelen en als deze jongen nu laat zien het nog te kunnen dan in Ajax hem in de winterstop nog verkopen. Alles wat je er nog voor krijgt plus het salaris wat wegvalt is mooi meegenomen. Hiermee kan je dan eventueel een Inter nog verleiden tot een mooi geldbedrag (of misschien mooi ruilen tegen Eriksen).

Waarom is die haat zo groot richting Onana? Die gozer is ook heel belangrijk geweest voor Ajax!! Onana gaat niet verlengen, tja jammer. Maar aan de andere kant ook te begrijpen. Overmars wou alleen voor 2 jaar verlengen en Onana maar voor 1 jaar, daardoor is de stekker eruit gegaan. Waarom zou hij met 2 jaar gaan verlengen, als hij een stap wil maken? Het argument optrainen kan ook de prullenbak in, want zijn 1e match voor Kameroen was hij uiterst belangrijk en stond hij er gelijk!


Een verhaal heeft twee kanten he. Onana is nu een slang omdat hij niet wil verlengen, wou die wel max 1 jaar. Mazroui en Brobbey blijven helden, terwijl ze helemaal niet willen verlengen.....

24 november 2021 om 16:57

Als je nu nog steeds niet begrijpt waarom Ajaxsupporters het gevoel hebben dat Onana de club een oor heeft aangenaaid dan wil je het niet begrijpen. En dat Brobbey en Mazraoui helden blijven zegt niemand, geen idee waar je dat vandaan hebt. Brobbey was ook niet erg geliefd na zijn jarenlange toneelstukje en de meningen over Mazraoui zijn verdeeld.

24 november 2021 om 17:04

Als je denkt dat de situaties van Onana, Brobbey en Mazraoui hetzelfde zijn, heb je er weinig kaas van gegeten. Ze hebben 1 ding gemeen (waarschijnlijk dan), maar daar houdt het ook wel op. Mazraoui neem ik niks kwalijk, die andere twee wel, om uiteenlopende redenen.

Komt wat karakterloos over van Ajax. Empathieloos laag figuur die Onana imo.

Belachelijk dit. Onana zou niet eens meer op de bank moeten zitten bij Ajax. Okay, als Pasveer uitvalt dan heeft ie een functie. Maar als Ajax supporter begin ik aardig gefrustreerd te raken van al die spelers die maar transfervrij weglopen. Daar doet Overmars gewoon dingen niet goed. Brobbey, Onana, straks Mazaroui weer waarschijnlijk, dat betekent toch dat Ajax iets niet goed doet. Ik zou zeggen: bijtekenen met gelimiteerde transfersom of niet spelen. Hoe hard ook, maar ik had net zo lief Rensch gezien ipv Mazaroui nadat duidelijk is dat hij en Raila Ajax een kunstje flikken. En Overmars doet nog iets doms: je weet dat Raiola loert op buitenkansjes. Te lang dralen betekent simpelweg speler transfervrij weg. Dus verlengen als het contract nog twee jaar doorloopt en anders voor de hoofdprijs verkopen. Dit doet Ajax gewoon niet slim iedere keer.

Een bittere pil voor alle mensen die niet zo dol meer zijn op Onana....

Vind het wel erg veel wissels, Haller bank ook jammer want hij kan aan zijn moyenne werken. Benieuwd of we Alvarez gaan missen op t middenveld.
Dit Ajax evengoed sterk genoeg om te winnen?

Waarom Pasveer passeren? Man heeft punten gepakt voor Ajax. Vind beetje zuur voor hem. Dan weet je ook direct wat je plaats is. Of hij moet niet fit zijn maar je hoort er niks over.

24 november 2021 om 17:51

Precies. Begrijp er ook niks van.

Goed dat dit taboe doobroken wordt en dat ie speelt!
Waarom geen Haller ???

Opportunisme tiert weer eens welig hier. ‘Men’ was het vrij eensluidend eens dat deze verschrikkelijke boeman nooit meer een Ajax shirt mocht dragen. Nu roept een menigte weer dat het een logische keuze is…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ongeïnspireerd Ajax boekt dankzij Tadic zuinige zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist op bezoek bij Sparta Rotterdam allerminst te overtuigen, maar won wel: 0-1. Dusan...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren