Misser in minuut 93 in Camp Nou gaat wereld over: ‘Dit heb ik nog nooit gezien’

Woensdag, 24 november 2021 om 12:35Daniel Cabot Kerkdijk

De ontmoeting tussen Barcelona en Benfica in de groepsfase van de Champions League eindigde dinsdagavond in 0-0, mede door toedoen van Haris Seferovic. De aanvaller, negen minuten voor tijd in het veld gekomen, kreeg in de vierde minuut van de extra tijd een opgelegde kans om het scorebord in beweging te krijgen, maar tot grote opluchting in het Camp Nou mikte hij de bal naast het lege doel. Barcelona blijft door de misser, die viraal ging op sociale media, zodoende in de race voor overwintering in de Champions League.

“Ik ben nu dertig jaar trainer, maar zoiets heb ik nog nooit gezien”, erkende Benfica-trainer Jorge Jesus na afloop van het duel. “Helaas is het Benfica en mij overkomen." Op beelden is te zien hoe de oefenmeester na de misser van Seferovic inderdaad volledig verbijsterd is en vol ongeloof naar de grond gaat. De Zwitser ontdeed zich immers met een wippertje van doelman Marc-André ter Stegen en had een leeg doel voor zich, terwijl Eric García kwam invliegen. Toch eindigde de inzet van de aanvaller naast de linkerpaal.

“'Zelfs de keeper stond niet meer in het doel. Helaas is dit gebeurd, we kunnen het niet meer terugdraaien. Verdedigend hadden we het goed staan. In 94 minuten kreeg Barcelona maar een of twee echte kansen om te scoren.” Nicolás Otamendi, die in de eerste helft een schitterend doelpunt werd ontnomen omdat de bal in een eerder stadium de achterlijn was gepasseerd, nam Seferovic juist in bescherming. “We hadden kunnen winnen, maar dat gebeurde niet. Haris probeerde het, de bal ging er niet in. Dat is voetbal.”

Door de remise blijft Barcelona twee punten voorsprong hebben op Benfica: zeven om vijf. Bayern München is met vijftien punten uit vijf duels al zeker van de eerste plaats en een langer verblijf in de Champions League. Barcelona sluit de groepsfase af met een bezoek aan Bayern, terwijl Benfica tegelijkertijd in eigen huis aantreedt tegen het reeds uitgeschakelde Dynamo Kiev. Barcelona heeft aan een gelijkspel in Beieren niet voldoende als Benfica wint, daar de Portugezen het eerste duel in Lissabon met 3-0 wonnen. De nummer drie is veroordeeld tot deelname aan het toernooi om de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door fcbinsider1899)

Hoe was het mogelijk joh dat hij die miste. Had al voor 99% de genadeklap kunnen uitdelen. Hij kon hem zelfs passen naar zijn teamgenoot naast hem. Maar goed hij moest hem sowieso al maken voor een lege goal…

24 november 2021 om 12:53

Hoe denk je dat zijn teamgenoot zich voelt? Ik zou zijn oren er af schreeuwen in de kleedkamer.

24 november 2021 om 12:57

Klopt maar ja als spits moet je deze zelf ook wel afmaken. Zelfs eenvoudig kappen kon nog omdat Garcia er al snel ingleed. Of hij kon hem er zelfs overheen wippen. Raakt hem ook ontzettend vaag.

24 november 2021 om 13:01

Ik probeer van alles te bedenken maar kom er niet op hoe hij deze kon missen, hij heeft iig iedereen van Benfica en Sosuhz gek gemaakt met zijn misser haha.

24 november 2021 om 13:41

Ik kwam op kramp, want was 94ste minuut.

24 november 2021 om 14:55

Kramp na een invalbeurt van nog geen 10min? 🤣🤣

24 november 2021 om 15:52

Hij had de bal af moeten spelen of normaal moeten intikken. Tuurlijk gaat die bal naast als je met de noppen er tegen aan trapt, dan kan die alleen maar rechtdoor. En aangezien hij links van de paal liep gaat de bal dan uiteraard links van de paal er langs. Al met al wel een lekker kelderklasse momentje

24 november 2021 om 13:13

Misschien had hij "met vrienden" ingezet op 0 -0
Soms is het zo gemakkelijk dat je juist daardoor slordig wordt

24 november 2021 om 13:28

Seferovic heeft wel vaker van dit soort fratsen uitgehaald. De ene keer is het echt een doelpuntenmachine, en de andere keer kan hij echt de raarste missers maken. De definitie van inconsistent heeft hij wel naar een next level gebracht.

24 november 2021 om 14:33

Zoiets kan altijd gebeuren. Verkeerd geraakt en vooral lullig voor Severofic zelf.
Die trainer is ook geen echte leider door het zo dramatisch op zichzelf te betrekken met zijn uitspraak “helaas is het Benfica en mij overkomen." Hij zou moeten zeggen helaas is het Seferovic overkomen. Zuur maar volgende keer beter.

24 november 2021 om 15:29

Was toch afgekeurd doot de maffia..

Deze had Luuk de Jong nog gemaakt

24 november 2021 om 12:46

Luuk zou niet eens langs de keeper zijn gekomen

24 november 2021 om 12:53

Vind ik dat jullie allebei Luuk hoog inschatten want ik denk namelijk niet eens dat hij zo snel was geweest om de counter mee te maken.

24 november 2021 om 12:57

Ook hier was het met een gelukje.

24 november 2021 om 13:15Maar Depay niet, hij zou de bal eerst liften en hem daarna overkoppen

24 november 2021 om 14:28

Luuk had helemaal niets gemaakt

Moet hij toch eens wat vaker voetbal kijken, of even gaan googlen op missers.
Deze had er inderdaad in gemoeten, maar ik heb bijvoorbeeld Ballotelli mooiere missers zien maken.

24 november 2021 om 12:57

Sterling, Vinicius 2018-21 en Werner hebben anders ook aardig wat schokkende missers op hun geweten.

24 november 2021 om 14:28

Ik vond eigenlijk dat hij alles perfect deed (loopactie en wippertje) maar faalde in de afronding. Zijn inderdaad veel ergere situaties geweest dan dit.

24 november 2021 om 14:46

Als hij gewoon afwerkt en mist zou het inderdaad minder een probleem zijn. Nu pakt hij uit met een genialiteit a la Messi tegen Arsenal(?), om vervolgens in Lord Bendtner te transformeren.

24 november 2021 om 16:57

Die met de hak staat voor mij met stip op 1. Al was dat duidelijk een bewussie. Aparte jongen die Mario

Deze ezel zou de eer aan zichzelf moeten houden en zijn carriere beeindigen na deze misser. Man man man dit was DE kans om ze naar de Europa League te zien gaan. Let maar op Benfica verpest het ook tegen Kiev nu

24 november 2021 om 12:59

@sosuhsz haha ik heb wel medelijden met je, dat je je zo druk kunt maken om Barca, zelfs in een jaar dat je totaal niks van ze te vrezen hebt.
Je moet zelfs blij zijn dat als Barca door gaat. Dan vliegen ze er de volgende ronde wel uit. De EL zouden ze misschien nog kunnen winnen, misschien dat het er in Februari wat beter uit ziet dan nu.

Real gaat met dit matige team de CL ook niet winnen, als Barca dan een EL als troostprijs zou pakken, loop je weer te klagen.

24 november 2021 om 13:05

Das wel een goed punt dat je maakt. Hoewel de kans niet bijzonder groot is zouden ze de EL kunnen winnen en daarmee een CL ticket, mochten ze de top 4 niet halen wat een reele kans is. Oftewel een win win scenario voor iedereen die wilt lachen

24 november 2021 om 13:07

en daar maak je fout nummer 2. Je kunt ze uitlachen, maar dat komt lang niet zo hard aan als medelijden.
Op het moment dat je medelijden hebt met je grootste rivaal, dan weet je dat het pas echt goed mis is.

Vandaar dat ik ook medelijden met jou heb, ipv dat ik lach om je rare opmerkingen ;-)

24 november 2021 om 13:07

Matige team nog wel? Real zit gewoon net onder Liverpool, City, Chelsea en Bayern. Niks ergs aan. En vorig jaar gewoon Liverpool verslagen met tig blessures. In de CL kan het altijd. Zeker met Vini en Benzema voorin kunnen ze het elke ploeg moeilijk maken. Bij Real is het gewoon ontzettend stabiel op dit moment. Hopelijk volgend jaar Mbappé erbij en onze aanval is van het allerhoogste niveau.

24 november 2021 om 13:11

@modricmagic dit is toch geen elftal waar over 15 jaar nog over na gepraat wordt.
Of ze moeten tegen alle verwachtingen in wel de CL winnen, maar zelfs dan zal het wel meevallen.

Real heeft in de geschiedenis heel wat bijzondere elftallen gehad, dit is er geen 1 van. Of vind jij van wel?

24 november 2021 om 13:15

Madrid is alles behalve overtuigend tot nu toe, nipt 2-1 van Shaktar winnen en zelfs Sheriff heeft historie geschreven in bernabeu door ze te verslaan, die jaren dat Madrid de CL won kwam ook echt dankzij Ronaldo Bale en Ramos, City, Liverpool en Bayern zitten toch echt ver boven het huidige Madrid.

24 november 2021 om 13:16

@Nederland79 er kwam inderdaad een punt dat ik medelijden begon te krijgen. Dat was een maandje terug. Maar toen besefte ik me wat voor een nare club het is en sindsdien geniet ik van elke seconde. Toen Real het niet goed deed vorige jaren was het bij jullie een groot feest. Dan niet mekkeren als jullie m terug krijgen

24 november 2021 om 13:16

Geen bijzonder elftal of "matig team" zijn natuurlijk twee totaal verschillende dingen. Dit Real Madrid behaalde nota bene de halve finale en werd uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Chelsea. Dat is allesbehalve een matige team, staan gewoon weer aan kop in La Liga. Bovendien zitten enkele van de beste spelers ter wereld in dit "matige team"

24 november 2021 om 13:16De EL is echt niet zo makkelijk dat je hem op basis van hoe goed je ooit was kunt winnen. Verder is Real Madrid echt geen matig elftal. We hebben de afgelopen paar seizoenen belangrijke steunpilaren moeten laten gaan en tot nu toe hebben we dat aardig opgevangen. Je vergeet denk ik ook dat Real Madrid altijd in de tweede seizoenshelft piekt. Ik ga niet zeggen dat Real Madrid op dit moment top favoriet is voor de CL omdat je nog clubs hebt als City, Liverpool, Bayern en PSG, maar om Real Madrid als “matig elftal” af te schrijven gaat wel ver, vind je niet?

24 november 2021 om 13:18

@nederland79, Klopt maar Real is nog in opbouw. Belangrijkste was om de coronacrisis te overleven en dat heeft Real als 1 van de beste gedaan. Volgend jaar Mbappã© erbij en wat middenvelders en het ziet er al heel anders uit. En toch is dit Real gewoon sterk genoeg om te kunnen verassen. Vorig jaar ook uitgeschakeld pas in de halve finale terwijl het zogenaamd niks voorstelde en dat met een record aantal blessures. Nogmaals in de CL gaat het om de vorm van de dag.

24 november 2021 om 13:20

@shevannr7, ik heb toch duidelijk aangegeven dat we op dit moment onder diezelfde ploegen zitten. Want ik heb niet gezegd dat we beter waren dan hun. Nogmaals wij zitten daar onder. En in de CL gaat het altijd om de vorm van de dag. Dus iedereen kan verassen. Dat had Chelsea vorig jaar wel bewezen.

24 november 2021 om 13:27

@Modric, klopt helemaal, waar ik meer op doelde is dat ze niet meer iemand hebben die ze de CL winst bezorgd, voorheen had je Ramos die 90ste minuut een bal er in kopte en een extra boost gaf, dat had je met Bale tegen Liverpool en Ronaldo tegen Bayern en Juventus bijvoorbeeld, op zulke belangrijke momenten heb je dat soort spelers nodig. Edit: ik ben Keylor Navas vergeten, die keepte ook als een wereldster die tijd.

24 november 2021 om 13:38

Tuurlijk missen we Ramos, Ronaldo en prime Bale, Modric, Isco, Kroos etc heel erg. Daarom zijn we ook niet meer van het allerhoogste niveau op dit moment. Zulke spelers maakten altijd het verschil. Hopelijk kunnen we daar weer komen. Alleen Modric en Kroos in de toekomst vervangen gaat waarschijnlijk onmogelijk worden.

24 november 2021 om 13:51

@sosuhsz laat dat jullie maar weg, tenzij Ajax opeens in t rechter rijtje staat, dan zit ik in een hoekje met een zakdoek.

En waarom is Barca een nare club? Je bedoelt, de laatste tijd lopen er een paar nare mensen op posities waar ze niet zouden moeten zitten, maar dat zegt niks over de club. De club heeft de voetballiefhebber juist extreem veel gegeven deze eeuw.
Real heeft zo door de jaren heen ook een paar mensen gehad, waarmee je niet geassocieerd zou moeten willen worden, maar dan is de hele club nog niet negatief.

24 november 2021 om 20:45

@modricmagic

Daar zouden jullie eigenlijk sneller aan moeten beginnen... Ik zie voorlopig op het middenveld bij Real niet echt vervangers voor Modric & Kroos. Camavinga is een aardige speler, maar ik denk meer een box to box en geen spelverder zoals beide heren. Valverde is ook een loper, Casemiro een beuker.

Loopt er iemand in de jeugd rond met dat profiel?

24 november 2021 om 14:14

Beetje triest om zo te reageren. Hij speelt tenminste voor benfica en hoeft daarom nu niet net als ons comments te sturen op voetbalzone. Maar lekker miljoenen opstrijken voor een hobby..waarbij hij een bal voor een leeg doel kan en mag missen. En alsnog zijn dikke salaris ontvangt. Dus wie is er hier nou een ezel?

Ik denk dat de reden dat hij miste te maken heeft met het feit dat Xavi de Messias coach is geworden van Barcelona. Hij straalde bij deze speler in dat hij zou missen en ja hoor het gebeurde. Ik vind het mooi om te zien dat deze trainerswissel zo is uitgepakt door nu niet 3-0 van Benfica te verliezen maar een gelijkspel.

Ik vind vooral de actie van Gaviria heel opmerkelijk. Barca neemt risico, logisch, dus veel mensen voord e bal. Hoe hij dan na balverlies op de man met de bal afstormt en daardoor nog veel meer ruimte weggeeft...dat gaat toch nergens over. Dat ligt toch niet aan ervaring, maar gebrek aan inzicht of spelintelligentie??

Dit heeft niet zoveel te maken met dit moment, maar we kunnen concluderen dat het de grootste fout is in de geschiedenis van de club dat Koeman niet in de zomer is ontslagen. Ik heb ook geen zin in reacties van walgelijke chauvinistische Nederlanders die Koeman lopen te verdedigen en vooral Japie niet. Barça heeft zo goed voetbal laten zien de afgelopen 2 wedstrijden maar het afmaken ontbreekt gewoon. Het druk zetten en het door dekken is echt fantastisch de afgelopen 2 wedstrijden. Xavi heeft in 2 wedstrijden beter voetbal laten zijn dan anderhalf jaar Koeman en toch wordt hij hier optimaal verdedigt maar je kan niks anders verwachten van Nederlanders.

24 november 2021 om 12:58

Nou nou, als je denkt dat chauvinisme iets oerhollands is dan zit je er echt kilometers naast, "Is Uhashshsh".

24 november 2021 om 12:58

Als jij vindt dat Barca heel goed voetbal heeft laten zien, dan ben je wel snel tevreden.

24 november 2021 om 13:40

Jansen Vond je Barça slecht spelen dan? Ik heb Barça nog nooit zo zien. Voetballen onder Koeman.

24 november 2021 om 14:33

Dat ligt toch echt meer aan Benfica dan aan Barcelona zelf. Benfica vindt het namelijk helemaal prima als Barcelona de bal heeft en lekker combineert vanaf het eigen doel tot aan de laatste 20 meter voor het doel van Benfica. In die laatste 20 meter is Barcelona dan ook amper geweest of gevaarlijk geweest. Het lijkt natuurlijk al snel goed en met veel goede passes als de tegenstander 0.0 intentie heeft het je moeilijk te maken op het grootste gedeelte van het veld

24 november 2021 om 12:59

Koeman begon ook gewoon prima bij Barcelona qua spel. Laten we het rustig afwachten. 2 wedstrijden is helemaal niks. Leuk het druk zetten maar in de laatste 15 minuten is Barcelona anders helemaal op en krijgt de tegenstander levens grote kansen. Eigenlijk moeten dat gegarandeerde goals zijn, maar dat Espanyol en Benfica die niet afmaken is wel erg slecht. Moet je nagaan als dat Real Madrid, Liverpool of Bayern is. Die maken gehakt daarvan. Ik vind dat wel een groot probleem als je na 75 minuten ofzo al helemaal op bent. Je moet een juiste balans vinden in dat druk zetten.

24 november 2021 om 14:43

Klopt. De eerste wedstrijden onder Setien en Koeman waren ook 'hoopvol'. En dat is perfect normaal: alle spelers zien weer kansen, weer een nieuwe boost van motivatie,.. het is afwachten op de eerste tegenslag, eenmaal de bankzitters duidelijk zijn,... dan zullen we zien hoe Xavi het ervan afbrengt. Een nieuwe coach zorgt meestal voor een schokeffect, het is afwachten om te zien hoe lang het duurt.

24 november 2021 om 20:47

@modricmagic

Dat is ook wat Xavi heeft gezien hoor, dat was het eerste wat hij zag bij zijn aanstelling. Fysiek zijn de spelers zwak en hebben te snel een verval. Ik verwacht dat dit volgend jaar wel verholpen zal zijn.

Ik heb hem echt minder dan een minuut geleden toevallig terugkeken. Onvoorstelbaar dat je zo’n grote kans mis. Hij had hem ook makkelijk nog een een keer terug kunnen passen naar zijn teamgenoot die frontaal voor het doel stond. De afgelopen twee wedstrijden is Barca echt goed weggekomen. Ben benieuwd of dat geluk tegen Bayern zijn houdbaarheid gaat verliezen, alhoewel ik Bayern zelfs op een slechte dag zie winnen van dit Barca.

Hoe zat het nou met die misser in de 34ste min van de scheids/grensrechter? Heeft iemand 100% bewijs dat die bal in z'n geheel over de achterlijn ging? Ik heb het namelijk niet gezien, ook niet in de herhaling.

24 november 2021 om 13:25

Ja, op Twitter circuleert er een foto die genomen is door een fan vanaf de tribune en daarop is duidelijk te zien dat de bal uit gaat.

24 november 2021 om 17:11

Ok, tijdens de wedstrijd zelf vond ik het zeer twijfelachtig. Omdat die hoekschop niet vanaf de achterlijn werd genomen maar zo ver mogelijk van de achterlijn af. Als iemand het betreffende beeld vind zou ik het graag nog een keer willen zien.

Het Xavi effect, die had hij nooit gemist tegen Koeman.

Zelfs Depay had 'm gemaakt..

Barcelona is echt een zinkend schip. Al die talenten, tja dat is puur potentie maar niet meer dan dat. Over en bij Ajax sprak men ook altijd over talent die en talent zo, maar dan kwam het er uiteindelijk ook vaak genoeg niet uit. En dan FdJ.... hoe kan je zo'n topspeler uit 18/19 helemaal vernaggelen omdat men denkt dat ie meer in de 16 moet zijn. Ben je wel helemaal goed? Die jongen was 1 van de beste middenvelders dat ene seizoen, omdat hij werd gebruikt waar die uitstekend in is... het opbouwen van een aanval als verdedigende middenvelder door linie's te overbruggen en zijn sierlijke spreuk waarbij die ala Harry Potter spelers de andere kant opstuurde. Nu is het echt een simpele ziel met 0,0 creativiteit. Het is echt los zand. En dan lopen genoeg hier nog te brullen hoeveel ze wel niet ervan hadden genoten. Kom op zeg, dat kun je toch niet menen? Vraag me af hoe Barca denkt terug aan de top te komen.

Dit is toch wel het grappige aan voetbal, als hij hem gewoon binnen schiet zullen veel mensen al beginnen twijfelen aan Xavi's aanstelling, nu hij hem mist zien velen hem toch nog steeds als een potentiële wonderdokter. Ik wil best geloven dat hij een goede trainer is of kan worden maar feit blijft dat Barcelona een erg matig elftal heeft momenteel. Ze hebben de grootst mogelijke moeite met Benfica, niets meer dan een Europese subtopper, net zoals het in Spanje ook wekelijks worstelen blijft. Elke wedstrijd tegen een serieuze Europese topclub wordt gewoon een afgang.

Enige idee waarom Ter Stegen een hogere cijfer krijgt dan Vlachodimos? Volgens mij heeft Ter Stege niet veel te doen gehad, terwijl Vlachodimos wel een paar mooie reddingen had.

Nu ja, hij had hem best mogen maken, maar overdrijven is ook een vak. Hij moet hem punteren omdat die verdediger eraan komt. Is niet alsof ie alle tijde heeft en met binnenkant voet hem erin kan leggen dat ofzo. Nogmaals, mag er best in en mag er best van balen dat je hem gemist hebt lol, maar om nou te zeggen dat je in 30 jaar nog nooit zo iets hebt gezien…Als je goed de beelden bekijkt zie je dat die bal net op een polletje omhoog stuit op het moment dat hij 'm mee wil nemen/wat mee wil doen. En daardoor komt die bal niet op z'n voet, maar onder op z'n scheen. Dat puntertje was een soort noodtrapje om er nog wat van proberen te maken.

Niet zo gek dat ie 'm op deze manier miste. Zo'n kans moet er uiteraard altijd in, maar in dit specifieke geval is het duidelijk waarom het mis ging en dat was volgens mij de vraag.

Ongelofelijk goed gedaan door Xavi. Onder Koeman was deze er keihard in gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

16 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Benfica 10 0 1 0
2020/2021 Benfica 27 1 13 0
2020/2021 Manchester City 0 0 0 0
2019/2020 Manchester City 24 2 3 0
2018/2019 Manchester City 18 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Misser in minuut 93 in Camp Nou gaat wereld over: ‘Dit heb ik nog nooit gezien’

De ontmoeting tussen Barcelona en Benfica in de groepsfase van de Champions League eindigde dinsdagavond in 0-0, mede door toedoen van Haris Seferovic. De aanvaller, negen minuten voor tijd in het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren