Ryan Babel: ‘Ik zag hem als mijn grote oom, maar hij liet me aan mijn lot over’

Woensdag, 24 november 2021 om 12:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:03

Ryan Babel heeft kritiek geuit richting Rafael Benítez, zijn voormalige trainer bij Liverpool. De 34-jarige aanvaller van Galatasaray brengt vrijdag zijn autobiografie uit in de vorm van een album met acht rapnummers en heeft deze maand diverse interviews gegeven. In gesprek met the Guardian blikt Babel dit keer onder meer terug op zijn periode op Anfield, waar hij naar eigen zeggen destijds ‘een vreemde relatie’ met Benítez had.

“Toen hij me haalde zag ik hem als de grote oom die mij een kans wilde geven”, vertelt Babel in gesprek met het dagblad. “Maar hij liet me aan mijn lot over en beoordeelde me alleen op de dingen die ik niet deed, in plaats van me te zeggen wat ik beter kon doen. Ik was jong en had begeleiding nodig.” Babel maakte medio 2007 voor een bedrag van dertien miljoen euro de overstap van Ajax naar Liverpool en stond uiteindelijk tot januari 2011 onder contract bij de Merseyside-club.

Benítez stond tussen 2004 en 2010 voor de selectie van Liverpool. Babel wil de Spanjaard, nu trainer van Everton, niet de schuld geven van het feit dat hij niet is geslaagd bij Liverpool. “Maar ik denk niet dat hij genoeg energie stak in het begeleiden van een jonge speler, zoals Jürgen Klopp of veel andere coaches nu zouden doen om het beste uit een talent te halen. Als ik er op terugkijk, had ik met de juiste begeleiding veel beter kunnen zijn.”

Babel kreeg ook van the Guardian de vraag over een van de meest besproken passages in het nummer Open Letter, gericht aan Ibrahim Afellay. “Je roept dingen en denkt niet meer aan de bro code. Maar ik snap het als je carrière doodloopt”, zo valt onder meer in het nummer te horen. “Mensen in Nederland vatten het op als een dis”, stelt Babel. “Maar het was meer een expressie van mijn teleurstelling in dit individu, omdat we heel lang ploeggenoten waren en hij nu een analist is geworden die naar mijn mening punten probeert te scoren om er goed uit te zien in dat wereldje.”

"Ja... met verbazing eigenlijk", reageerde Afellay eind september bij Studio Voetbal op de vraag hoe hij keek naar de rap. "Ik kan alleen maar positief over hem zijn. Ik heb hem alleen meegemaakt bij het Nederlands elftal en ik ken hem als een heel aardige jongen. Ik heb geen enkel slecht woord voor hem." In de track zegt Babel dat hij 'niet eens wil beginnen over mannen op tv', die hij 'lame' vindt. Een foto van Afellay verschijnt, waarop de oud-middenvelder op de bank zit bij Barcelona. "Bro ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist? Hmm zo zo. Hoorde in de wandelgangen je bent broke bro. Je roept dingen je denkt niet meer aan die bro code. Maar ik snap het als je carrière doodloopt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door ikea)

Het ligt aan andere mensen, wie had dat gedacht.
Niet verwacht van Ryan, heeft toch altijd een super goed zelfbeeld.

24 november 2021 om 12:19

Hahaha echt he, wat is dit een vervelend gefrustreerd mannetje. Beste VZ, kunnen jullie aub stoppen met het plaatsen van berichten over rianne babel. net een ongestelde dame zo gefrustreerd gaat hij door het leven. Ik spreek denk ik voor alle leden als ik zeg dat niemand dan maar ook iets geeft om zijn mening, wat hij leuk vindt of niet en zijn levenslessen over hoe je dmv huurders afzetten een horloge kan kopen. Stop aub met hem publiciteit geven. Bij voorbaat dank

24 november 2021 om 12:36

Lastig he lezen , staat duidelijk in de tekst :
"babel wil de Spanjaard, nu trainer van Everton, niet de schuld geven van het feit dat hij niet is geslaagd bij Liverpool."

24 november 2021 om 13:07

Eerst een flinke rant afsteken richting Benitez en dan met zo'n lullige disclaimer komen.
Hou dan verder ook je mond, maar dat -zo is de laatste maanden gebleken- is erg lastig voor Babbel euh Babel ...

24 november 2021 om 14:58

Maar uiteindelijk doet hij het toch of niet dan? Wat was meneer toch goed geweest als hij de juiste begeleiding kreeg zoals Klopp dat doet.

Enige uiting van zelfkennis die ooit uit Babel is gekomen is dat roze haar van hem. Verder is het namelijk echt een clown.

24 november 2021 om 15:38

@bander, trap jij daar in? Hij serveert hem eerst af als een fijne oom, die onbetrouwbaar bleek en hem aan zijn lot over liet. Te weinig energie in de begeleiding, terwijl hij het wel nodig had. En dan daarna dat ene zinnetje.

"ja meneer de rechter, hij heeft me met een honkbalknuppel geslagen, tot bloedens toe. Hij stond als een bezetene op me in te hakken. Maar ik geef hem natuurlijk niet de schuld van mijn verwondingen, dat niet."

24 november 2021 om 15:50

Uit de categorie: 'het was geen dis, ik wilde mijn teleurstelling tonen' is er nu ook 'ik wil Benitez niet de schuld geven, maar het was de schuld van Benitez'.

24 november 2021 om 12:31

Binnenkort een nieuwe disstrack van Babel vs Rafael Benitez. Hij heeft zijn legerjas al aangetrokken. Ready for battle

24 november 2021 om 12:35

Welke jas? Ik zie geen jas hoor.

24 november 2021 om 13:03

ik vroeg me al af waarom ze een foto van een straat met gracht laten zien. Is dat willekeurig, was t reclame of wat dan ook. Vreemd

24 november 2021 om 13:35

Als je goed kijkt, zie je in het midden Ryan Babels hoofd, nek en een stukje van zijn shirt.

Verder tsjah Ryan Babel. Ik heb hem als voetballer nooit goed gevonden en als persoon lijkt me het ook een vervelend, verongelijkt manneke.

24 november 2021 om 15:40

@samcro, misschien snap ik de grap niet, of misschien heb jij een andere foto gekregen dan ik. Maar hij heeft bij mij duidelijk een legerjas aan.

24 november 2021 om 15:46

Camouflage jas Vernon, camouflage...

24 november 2021 om 16:30

@Svenieman Google even op legerjas en kijk dan naar het resultatenoverzicht

24 november 2021 om 23:31

Zijn haat heeft hem vast verblind in diezelfde spiegel

“maar hij liet me aan mijn lot over en beoordeelde me alleen op de dingen die ik niet deed, in plaats van me te zeggen wat ik beter kon doen". Als hij je vertelt wat je NIET doet, is dat toch juist exact wat je beter kan doen. Als je die link zelf al niet kan leggen, houdt het helaas ook wel op.

24 november 2021 om 12:30

Wat moet je verder verwachten van een volwassen vent van 34 die zijn autobiografie uitbrengt dmv een rapalbum. 10 jaar geleden had ik dit misschien beter begrepen -al is het dan ook erg vroeg om een bio uit te brengen- maar nu. Wat een dropsleutel.

“mensen in Nederland vatten het op als een dis”, stelt Babel. “maar het was meer een expressie van mijn teleurstelling in dit individu, omdat we heel lang ploeggenoten waren en hij nu een analist is geworden die naar mijn mening punten probeert te scoren om er goed uit te zien in dat wereldje.”

Ik ben er geen expert in maar dan was het toch gewoon wel een dis? Lijkt me eerder dat het Babel was die goedkoop punten probeerde te scoren met zijn raps.

24 november 2021 om 12:30

Dat heet een compleet gebrek aan zelfreflectie Buffalo . Iets dat Babel al zijn gehele carrière toont.

Dat tegen Affelay was gewoon een lage manier om punten te scoren inderdaad. Bovendien heeft Affelay niet eens wat geks gezegd toen. Alleen wel een oprecht punt van kritiek op Babel, waar hij ook nog eens argumenten bij gaf. Alleen ziet het ego van Babel dat als een aanval op zijn persoon, in plaats van een beargumenteerde constatering van een analist op tv (wat zijn werk dus is)...

24 november 2021 om 15:41

Ik weet niet zeker of er een vaste definitie is van een dis. Maar mij valt vooral op dat het zijn van analist niet zo veel te maken heeft met broke zijn. Dus of het nou een dis is of niet, het slaat gewoon nergens op. En het is kinderachtig.

Ik snap de teleurstelling van Babel in Affelay. Ik heb zelf ook het idee dat hij niet echt zichzelf is,
Met name de standaard zinnetjes, die hij uitspreekt zijn meer zinnen van ouwe mannetjes
MAAR Babel had nooit moeten terugslaan. Wraak? Genoegdoening? Laat gaan man.
Zeg/schrijf/zing/roep gewoon He bro waar is de Ibrahim met wie ik gebald heb, kom op be your self.
Klaar

24 november 2021 om 12:16

Ja, of doe dat gewoon helemaal niet, omdat het meer dan zinloos is.. Babel een podium geven, ik snap dat het clicks oplevert, maar die heb ik nog nooit betrapt op zinnige dingen.

24 november 2021 om 12:20

Ik snap juist niet dat het clicks oplevert. Alsof iemand geïnteresseerd is in wat deze idioot te melden heeft.

24 november 2021 om 12:22

Ik vind Affelay juist superchill als analist. Zegt zinnige dingen, beheerst onze taal beter dan 80% van de autochtonen, komt relaxed over. Heb het idee dat mensen dit niet vinden kloppen omdat ie meer van zijn ‘straatzelf’ zou moeten laten zien, maar soms groeien mensen door naar iets wat ze in zich hebben zitten. Babel heeft een mooie carriere gehad maar die heb ik gewoon nooit zien groeien, heb het idee dat hij 10 jaar tussen Ajax en Turkije heeft zitten zweven. En dan wel op Affelay gaan zeiken die toch Guardiola’s Barca heeft meegemaakt, das hoger dan Babel ooit heeft gezien.

24 november 2021 om 12:37

Affelay was zeker een betere voetballer en ook analist. Helemaal met je eens en in die setting met een Feyenoord specialist als van Hooijdonk, vd Vaart als Ajax specialist en Affelay als de PSV specialist werkt het echt wel goed. En het is lekker dat hij zijn eigen mening heeft en ook over Babel gewoon zegt dat hij het niet snapt. Verder denk ik niet dat Affelay echt een straatjongen was.

En tsja Babel, hij is apetrots dat hij het financieel goed doet, dat moet echt iedereen horen. Maar dat klagen achteraf op bepaalde mensen die hem juist mede geholpen hebben die rijkdom te vergaren, dat is wel vreemd. Maarja, het zal wel een beetje uit zijn verband getrokken worden in de media.

24 november 2021 om 12:42

Ach het is überhaupt al zinloos om hun loopbanen te gaan vergelijken. Een blessure gevoelige Afellay, die heus leuke dingen heeft laten zien maar ook nooit wereldtop was, vergelijken met een voetballer die nog steeds actief is maar geen fatsoenlijk niveau meer kan halen. Beide zijn profvoetballers, ze moeten van geluk spreken dat ze het geld en misschien aanzien hebben van veel mensen die het een stuk minder goed hebben. Leuk dat ze over elkaar praten, maar wat mij betreft kunnen beide personen gemist worden op TV, zowel Babel als Afellay. Babel zegt niets nuttigs en Afellay trekt elke niet-Nederlandse voetballer een stukje voor.

24 november 2021 om 12:49

Dat moet je mij dan even uitleggen Rutgerrr, naar mijn weten is Affelay uiterst kritisch naar alle voetballers en alle clubs. Ihattaren, PSV, Feyenoord, Ajax, werkelijk alle nationaliteiten komen voorbij?

24 november 2021 om 12:56

Rutgerrr roept weer eens onzin de wereld in. Afellay wie niet nederlandse voetballers voortrekt? Dan roep je echt zomaar wat hoor en kijk je nooit naar studio voetbal. Afellay was juist een van de kritische mensen wie PSV gelijk gaf betreft die hele soap met Ihattaren. Nee, Afellay is in mijn ogen de beste analist daar aan tafel, Pierre is Pierre en vd Vaart zegt soms ook hele rare dingen.

24 november 2021 om 16:39

Ik wil toch even iets aanstippen over het punt dat je maakt over zijn taalbeheersing beter is dan de taalbeheersing van tachtig procent van de autochtonen. Ik denk dat je hier het woord autochtoon beter kunt vervangen voor 'voetbalanalist'. Ik ben het verder overigens met je eens, heel prettige analist en ben ook blij dat hij op de NOS is te zien in plaats van op één van de commerciële zenders.

24 november 2021 om 12:27

@cas1.

Of hij is juist wel zichzelf en de versie van hem die Babel hem toedicht, is juist niet de persoon die hij is/wil zijn...

In mijn optiek had Babel gewoon helemaal niets moeten roepen. Beetje stoer lopen doen over iemand die gewoon vanuit zijn werk als analist iets heel normaals zegt. Dat vind ik extreem kleinzerig. Bovendien is Affelay gewoon een hele 'degelijke' analist. Geen overdreven kreten, niet overdreven kritisch en ook niet heel uitzonderlijk qua inzicht. Wat is daar mis mee? Hij is wat monotoon en ''robotachtig'' in zijn doen en laten, maar dat is nou eenmaal zijn stijl dan.

Affelay beargumenteert in ieder geval waarom hij bepaalde dingen vindt of dingen die hij ziet. Babel roeptoetert maar wat en doet altijd alsof de hele wereld tegen hem is. Dat is in mijn optiek pas teleurstellend...

24 november 2021 om 12:42

Ow, wacht even misschien heb ik je en anderen een verkeerde indruk gegeven.
Ik vind hem als analist gewoon goed. Hij zit er inderdaad wat stijfjes bij, maar zoals je schrijft "hij is wat monotoon en ''robotachtig'' in zijn doen en laten, maar dat is nou eenmaal zijn stijl dan. Dat kan en dat mag we zijn allemaal anders. (gelukkig)
Het enige wat ik minder vind is als hij zinnetjes uitspreekt die meer bij Kees Jansma passen (met alle respect natuurlijk voor deze man en wat hij bereikt heeft)
Zinnetjes, zoals : hij kan me wel bekoren. Ik denk dan, zeg dat ajb niet, zo praten wij oude mannen.
Maar als dit alles is wat ik op Ibrahim Affelay tegen heb, dan is het niets.
Een fijn mens in de omgang denk ik

24 november 2021 om 14:25

Oh zo, mijn excuses dan . Dan heb ik je inderdaad verkeerd begrepen. Wat betreft die zinnetjes snap ik je dan zeker. Dat lijkt niet geheel bij hem als persoon te passen inderdaad .

24 november 2021 om 15:43

Wat krijgen we nou? Twee mensen die een misverstand hebben en dat met wederzijds begrip en respect oplossen? Dat kan toch niet??

24 november 2021 om 12:41

"... zinnen van oude mannetjes". Bedoel je niet dat Affelay gewoon beschaafd Nederlands spreekt ipv straattaal? Ik vind juist dat hij al jaren, ook tegen het einde van zijn actieve carrière, zich uitstekend weet uit te drukken. Heeft wat mij betreft niks met oude mannetjes te maken, eerder met opgroeien. Laat dat nou net het probleem zijn van Babel, die daarom deze bro lame vindt weet je.

24 november 2021 om 12:44

Nee, dat bedoel ik niet, zie hierboven. Ik heb dit net uitgelegd en zie pas daarna jouw reactie
De analisten spreken allemaal gelukkig toch ABN. De meeste, met uitzondering van de Muppets en dan met name Waldorff en Stattler,laten mensen toch in hun waarde

24 november 2021 om 12:44

Ik heb juist het idee dat Ibi gewoon volwassen is geworden terwijl Babel al 15 jaar stil staat in zijn ontwikkeling op dat gebied.

The Guardian heeft uit pure sensatiezucht deze infantiele flapuit maar weer een microfoon onder de neus geduwd. Alles en iedereen is tegen Babel of is nep. De grote Babel heeft zelf het leven uitgespeeld en hem valt niets te verwijten. Dream on.

24 november 2021 om 12:50

Huisjesmelker pur sang, nu samen met pandemieprofiteur Sywert L. een track opnemen en de clownshow is compleet.

24 november 2021 om 16:48

@der Bomberr Misschien ook samen met Wybren van Haga, de grootste huisjesmelkert van ons land

Voordat ik het artikel las had ik al een idee wat Babel gezegd zou hebben.. en waarempel: het klopt precies!

Natuurlijk kan een coach soms dingen anders verwoorden, maar je kan als coach simpelweg niet alles goed doen voor alle spelers. Babel mist in alles zelfreflectie en praat altijd alleen maar over anderen. Maar had hij zelf dingen anders/beter kunnen doen? Ja natuurlijk. Ik vind dan ook altijd dat je daar bij moet beginnen, voordat je over anderen 'zeurt'. En als je de carrière van Babel bekijkt, dan ligt het altijd aan anderen..

Volgens mij mag hij blij zijn dat hij bij Liverpool heeft gespeeld en daar gewoon degelijk heeft gepresteerd.

24 november 2021 om 12:46

Als een coach je op je feilen wijst dan is het om je beter te maken
Als een coach je op je falen wijst is dit iets anders.
Ik denk dat Benitez het eerste deed.
Babel was jong en zag dit niet

Ik word een beetje Babel moe. Van waar al die aandacht? Als voetballer heeft hij amper noemenwaardige prestaties afgeleverd, en als persoon is hij nooit uit zijn pubertijd gegroeid.

24 november 2021 om 12:34Clicks clicks clicks.. Wat mij enorm stoort is dat deze website steeds verder in niveau daalt. Voorheen hadden we hier nog interessante stukken, nu staat het vol met de nieuwe hoed van Depay, nieuwe auto van Ihattaren, biografie van Babel en Tiktok dansjes van voetballers. Niet te beginnen over 10 artikelen per VI-uitzending of elke uitspraak van onze Telegraaf-vriend. Het is geen nieuws, het is gewoon een click-artikel zodat er weer wat reclame afgespeeld kan worden en zij een paar euro binnenkrijgen.

Gewoon niet klikken op de artikelen die je niet wilt lezen, daarnaast zijn er diverse websites waarbij de kwaliteit een stuk hoger ligt. Hetgeen wat VZ leuk maakt zijn de reacties eronder, daarom zitten we hier allemaal en dat is wat deze website nog in leven houdt, gepaard met zo nu en dan soms nog wel eens een artikel waar je wel iets aan hebt.

24 november 2021 om 12:38

En zelfs in de reacties is het vaak kommer en kwel omdat het al lang niet meer (voornamelijk) over voetbal gaat, maar hoe je iemand anders zo creatief mogelijk te kakken kunt zetten. Noem mij maar een ouwe lul, 10 jaar geleden reageerde ik heel anders dan dat de jochies van mijn leeftijd toen dat nu doen.

24 november 2021 om 12:47Precies. Ik ben al 15 jaar lid maar vooral de laatste tijd merk ik dat de reacties minder sterk zijn. Uitzonderingen daargelaten hoor! Nou zal ik niet roepen dat al mijn reacties van topniveau zijn, maar er zitten gewoon leden op dit forum die hier alleen maar zijn om hun frustraties te uiten of idioot te doen. Daarbij komt ook dat de moderators alles behalve objectief zijn en alleen reacties verwijderen als het hen niet aan staat. Maargoed, ondertussen ben ik hier ook nog dagelijks..

Zoals nu met de corona-maatregelen, daar hoeven we hier niet over te discussiã«ren toch? Vooral rondom het vaccineren gaat het hier soms wel ver. Dat is iemand zijn of haar eigen keuze, we hoeven het niet op een Voetbal forum te hebben over dat mensen zonder vaccinatie wappies zijn (tuurlijk niet) of dat het terecht is dat Bayern-spelers zonder vaccinatie niet betaald krijgen bij een quarantaine-plicht.

24 november 2021 om 15:45

@rutgerrr

Niet mee eens. Er staan nog steeds regelmatig prima verhalen op. En al jaren terug stonden er ook al clickbait stukken op. Dieptepunt was dat er over een of andere spectaculaire transfer gesproken werd. Maar dat was niet in het echt, maar in een of ander FIFA spel. Echt absurd. Dat heb ik daarna nooit meer gezien.13 miljoen voor Babel? Dat kan ik me nu achteraf echt niet voorstellen. Maargoed, hij was natuurlijk een groot talent. Is helaas voor zijn doen te vroeg weg gegaan. Wel een goede bankrekening. Volgens Afellay is Babel niet broke.

Waarom geven we deze jongen eigenlijk een podium hier.

Even een ander perspectief, maar ik zie Babel alleen afgezeken worden terwijl hij wel een van de weinige is die iets zegt anders dan uit de gelikte mediatraining. Vanuit dat perspectief, heeft die wel persoonlijkheid. Dat we het er misschien allemaal niet mee eens zijn omdat het anders of zelfs dom is is 1 ding, maar misschien moeten we juist dat anders zijn aanmoedigen zodat we wat leukere persoonlijkheden ook de ruimte geven. Andere voetballers zien en horen dit ook en dit is niet echt motiverend om iets van jezelf te laten zien.
Ik waardeer het wel dat Babel zich uitspreekt, hij heeft een mening en durft hem te laten zien. Dat is tenminste iets.

24 november 2021 om 15:51

Ja dat is op zich waar. Maar als zo iemand dan inderdaad dit soort bullshit uitkraamt, dan kan ik er alsnog niks mee. Ik vind/vond Ziyech altijd wel verfrissend. Die zegt ook wat hij vindt, ook als dat impopulaire dingen zijn. Maar wat hij zegt, dat gaat tenminste nog ergens over.

24 november 2021 om 16:03

Eens, maar goed misschien kan hij niet beter. Het is qua persoonlijkheid tenminste vrij puur, ook al is het misschien onzin. Vanuit zijn perspectief kan ik het nog wel enigszins begrijpen. 'ken' ook wat mensen die hem enigszins kennen en daar zie je hetzelfde gedrag bij terug.

Ik kan nu al niet wachten op de biografie van Wim Jonk, uitgebracht in de vorm van een album met 10 palingsound nummers......

Jongens, stop met reageren op dit soort posts over Babel. Voetbalzone en andere media outlets probeert hier een ding van te maken. Laten we dat alsjeblieft niet doen. Babel is al deze aandacht niet waard. Laten we hem helpen om weer te verdwijnen in de anonimiteit.

In feite verraadt Babel zelf de bro-code door zo publiekelijk uit te halen naar een homie die echt geen "house negro" is.
Afellay is een integere analist en een echte liefhebber van het spel. Ik heb hem nog niets slijmerig horen zeggen om punten te scoren. Hij is net zo kritisch voor zijn eigen clubs als voor de andere clubs en komt op mij gewoon objectief over. Je kan het oneens zijn met hem, maar een bro-code heb ik hem niet zien breken.

24 november 2021 om 15:53

Helemaal mee eens. En de reactie van Babel is ook zo overtrokken en krom. Over dat hij broke zou zijn. Heeft helemaal niets te maken met het verwijt dat Babel aan Afellay maakt.

Het is ook een bro code dat we allemaal netjes belasting betalen. Maar deze bro maakt andere mensen met te veel geld wijs hoe ze belasting betalen kunnen ontwijken. Zodat die lasten weer worden afgewenteld op mensen met minder geld. Fijne bro.

Kunnen we deze pipo a.u.b. geen aandacht meer geven. Meneer heeft totaal geen zelf reflectie en het ligt altijd aan een ander.

Ryan lijkt 1 ding te vergeten: hij is/was een bijzonder matige voetballer die nooit ergens overtuigde, maar wel tientallen miljoenen bij elkaar ra(a)pte. Voor het zelfde geld had je je carriere bij clubs als Telstar, Emmen en Helmond Sport gesleten. Voor jongens die hard kunnen lopen maar de techniek en het overzicht van een lantaarnpaal hebben is dat in de regel het hoogst haalbare.

Dus in plaats van de rancuneuze rapper uit te hangen zou je ook god op je blote knietjes kunnen danken en je enigszins bescheiden kunnen opstellen.

24 november 2021 om 15:54

Met je laatste zin ben ik het eens. Met je eerste zin niet. Hij is natuurlijk een speler die wel degelijk boven het gemiddeld uit is gestegen. Zat wedstrijden in oranje, veel clubs, veel speeltijd. Liverpool was te hoog, maar het niveau daaronder niet. En hij heeft zelf ook ingeleverd om weer bij Ajax te kunnen spelen. Dat vond ik wel mooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
5.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
Diogo JotaAanvaller2010
AlissonKeeper190
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. HughesKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

291 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Gigantische blunder leidt eerste zege sinds een maand in voor Liverpool

Liverpool heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 16 december weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was na twee gelijke spelen en een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren