Voorwaardelijke celstraf voor Karim Benzema na sekstape-zaak

Woensdag, 24 november 2021 om 10:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:28

De rechtbank van Versailles heeft Karim Benzema woensdagochtend een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 75.000 euro opgelegd in de beruchte sekstape-zaak. Het openbaar ministerie oordeelde dat Benzema medeplichtig was aan een poging tot chantage van Mathieu Valbuena, die werd bedreigd met het lekken van een intieme video. De rechter nam de eis van tien maanden voorwaardelijk en een boete van 75.000 euro grotendeels over.

Benzema werd ervan verdacht dat hij Valbuena in 2015 heeft aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden. De spits van Real Madrid was destijds teamgenoot van Valbuena bij het nationale elftal van Frankrijk. De aanvaller, die momenteel onder contract staat bij Olympiacos, werd naar verluidt gevraagd om 150.000 euro over te maken naar een vriend van Benzama om te voorkomen dat de sekstape uit zou lekken. Benzema heeft altijd beweerd onschuldig te zijn. Zijn verzoek om het onderzoek te stoppen, werd door de Franse justitie niet ingewilligd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De advocaat van Benzema heeft woensdag meteen laten weten in beroep te zullen gaan tegen de voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 75.000 euro. "We zijn volledig verrast door deze uitspraak. We gaan in hoger beroep, dat is noodzakelijk. Dan zal hij worden vrijgesproken."

Door het schandaal besloot bondscoach Didier Deschamps om Benzema niet langer op te roepen voor het nationale elftal. Zes jaar lang was de spits van Real Madrid persona non grata bij les Bleus, maar in mei van dit jaar maakte Benzema alsnog zijn rentree in de nationale ploeg en daardoor ging hij afgelopen zomer uiteindelijk ook met Frankrijk naar het EK. De Franse bond meldde afgelopen maand al bij monde van preses Noël Le Graët dat Benzema bij een veroordeling gewoon A-international kan blijven. Die beslissing is aan Deschamps.

Valbuena gaf vorige maand in de rechtbank aan dat hij voor het eerst werd gecontacteerd door Djibril Cissé, die hem waarschuwde voor het bestaan van de video in kwestie. “Ik heb er nooit aan gedacht om geld te geven zodat deze video niet naar buiten zou komen”, zei Valbuena. “Ik voelde dat ik in gevaar was en mijn instinct was om aangifte te doen. Voetbal is mijn leven. Ik wist dat als deze video naar buiten zou komen, ik in de problemen zou komen bij het Franse nationale elftal.”

Een van de vermeende afpersers verdedigde zichzelf. “Ik zag de video, we lachten erom, ik stuurde hem rond naar iedereen, niet alleen naar Karim Benzema. Djibril Cissé was er ook bij betrokken. Veel spelers van Frankrijk hebben de video gezien. Er was geen sprake van chantage, we hebben niet om geld gevraagd”, werd hij geciteerd door BFMTV. Verdachte Youness Houass hield in de rechtbank vol dat hij Valbuena nooit om geld heeft gevraagd om te voorkomen dat de sekstape zou uitlekken. “Ik informeerde alleen maar”, om vervolgens te bevestigen dat hij gesprekken en sms'jes uitwisselde met Valbuena.

Aanklagers zeggen dat Valbuena begin juni 2015 een eerste telefoontje kreeg waarin werd gedreigd om de sekstape te openbaren, terwijl hij in het trainingscentrum van de Franse ploeg was in Clairefontaine. De anonieme beller zei dat hij 'tot een regeling wilde komen' met Valbuena en vertelde hem een tussenpersoon te noemen. Aanklagers beweren dat Benzema werd ingezet door de vermeende afpersers om zijn teamgenoot te overtuigen om te betalen. De 33-jarige aanvaller werd daarom beschuldigd van medeplichtigheid aan poging tot chantage.

Valbuena gaf vorige maand ook uitleg over de gebeurtenissen van 6 oktober 2015, toen Benzema hem in Clairefontaine benaderde om de sextape te bespreken. De voormalig speler van Olympique Marseille bevestigde dat Benzema bleef aandringen dat Valbuena met zijn vriend Karim Zenati zou spreken. “Hij stond erop dat ik iemand zou ontmoeten, maar hij gaf mij zijn naam niet.” Valbuena schetste vervolgens het verschil tussen de situatie Cissé en de situatie Benzema. Cissé maakte hem alleen attent op de video, kwam nooit met een oplossing, maar Benzema adviseerde hem om met zijn vriend te praten. Na de ontmoeting, zei Valbuena, realiseerde hij dat ook Benzema deel uitmaakte van de affaire. “Ik had het gevoel dat hij me bang wilde maken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door erwinson)

Hoe kan het zo lang duren voordat de rechtbank uitspraak doet? Het is ondertussen 6j geleden...

24 november 2021 om 10:54

Vaak heeft het te maken dat ze een waterdichte zaak willen maken en als anderen in de zaak beroepen etc doen kan dit erg vertragen.

24 november 2021 om 12:58

Verwerpelijk gedrag van deze speler. Een teamgenoot chanteren met zoiets. Bizar dat hij nog opgeroepen kan worden.

24 november 2021 om 12:09

ik ben geen jurist,maar ik ken er wel een paar, een juridische zaak levert al snel een dossier van enkele 10 duizenden pagina's op die tot op de millimeter, punt en comma moeten bestudeerd worden. ook onderzoeken duren doorgaans lang, want in tegenstelling tot films zijn rechercheurs niet met 1 zaak tegelijk bezig maar met vele

24 november 2021 om 15:09

@bartnaldo, behalve de reacties die je al gehad hebt, zijn ook de rechtbanken druk. Er is standaard een achterstand in behandelde zaken. Dan kan het lang duren, want alle stappen moeten achter elkaar gezet worden. Eerst het hele onderzoek, van politie naar aanklager, dan naar de rechter, dan wachten, dan allerlei tussenbeslissingen, wel of niet mensen onder ede horen, etc etc.

Dit onderwerp blijft maar ronddwalen… zonde

24 november 2021 om 13:49

Zonde voor wie? Er is nu pas een uitspraak en daarin wordt Benzema een voorwaardelijke straf opgelegd. Stop toch eens met hem neer te zetten als slachtoffer, gewoon een pikstreek wat hij heeft uitgehaald en daar moet is hij voor gestraft.

Terecht. Want hoe je het keert of draait hij was mede-plichtig.

Hopelijk accepteert kamp-Benzema dit en sluiten ze deze hele hoofdstuk af.

Vanavond knallen Karim!

24 november 2021 om 10:25

Karim Benzema's lawyer: "We are quite flabbergasted by this judgment. An appeal is necessary. He will be exonerated at the height of this appeal."

Denk het niet. Tsja het mag wel snel voorbij zijn idd, is alweer zolang geleden. Alleen klaar is het nog niet denk ik.

24 november 2021 om 10:51

@socio / Voor mij persoonlijk is het wel klaar, zelfs die Franse voetbalbond voorzitter heeft gezegd dat Benzema ondanks deze zaak gewoon actief zal blijven voor de Franse ploeg. Wat mij vooral opvalt is dat VZ de grootste moeite heeft om positieve berichten te posten over Real Madrid, maar zodra zo iets over Benz in de media verschijnt zitten ze er meteen bovenop. Paar dagen geleden zat VZ er ook opeens bovenop toen Zidane zogenaamd naar PSG zou gaan en daardoor Mbappe niet naar Real zou komen. Allerlei doemscenarios weten ze te schetsen, maar iets positiefs over de koploper van Spanje en recordhouder CL trophies schrijven is weer te lastig.

24 november 2021 om 10:58

VZ wil gewoon clicks. Die krijg je bij Barca wat makkelijker omdat daar nog wat Nederlanders spelen waar je positieve artikelen over kan posten, maar in het algemeen krijg je gewoon meer clicks door spannendere, vaak wat negatievere berichten te posten. Dat heeft helemaal niets met Real Madrid te maken, al begrijp ik dat je die indruk kan krijgen als je een Madrista bent. Ik als PSV-er vind bijvoorbeeld dat er vaak wel erg negatief over PSV wordt gesproken, maar dat is dus gewoon de manier van berichtgeving.

24 november 2021 om 10:58

@insidermadrid maar dat hoeft voetbalzone toch ook helemaal niet te doen, daar hebben ze jou voor met je eindeloze gekwijl op dat cluppie.
Voetbalzone brengt dan wel het echte nieuws, want dat is dit gewoon.

Dat doen ze toch ook over Mendy, Promes en Labyad. Vrij logisch.

24 november 2021 om 11:01

Tis maar net hoe je het bekijkt he. Zoals jij het in de laatste zin schrijft hoeft het van mij ook niet.

24 november 2021 om 11:09

@insidermadrid

Haha die laatste zin ook weer , je leert het toch nooit :D. Heb je nog goed kunnen slapen na die berichtgeving? Ik zie precies dat het je toch wat gedaan heeft.

On topic : Benzema is schuldig gebleken & medeplichtig, het heeft in ieder geval niets aan zijn prestaties gedaan en presteert sinds vorig seizoen echt geweldig. Met een Benzema bij Barça stonden wij in ieder geval in de top 4 en hadden we ons gisteren gekwalificeerd .

24 november 2021 om 12:12

Positief over een club dat een corrupte legacy heeft geërfd van Franco? Je mag blij zijn dat men de geschiedenis gewoon laat rusten ja 😆

24 november 2021 om 12:44

Bij mijn cluppie zijn er de nodige mensen die arrogant zijn wat betreft Ajax, maar die Insider met zijn gelul over Real spant echt de kroon. Echt om te kotsen.

24 november 2021 om 12:55

Arroganter dan InsideMadrid vind je ze niet, snap ook niet waarom zijn ban er af is gehaald, zijn handlanger CMG en Soso ofzo iets zijn ook op de goede weg kwa arrogantie.

24 november 2021 om 15:12

@insidermadrid

Dit artikel gaat over een uitspraak in een strafzaak. Niet over Real Madrid of over voorkeuren van voetbalzone. Zou het kunnen dat je ietsjepietsje bevooroordeeld of gevoelig bent hiervoor?

Benzema is nu veroordeeld door een rechter. Hij is geen verdachte meer, maar schuldige. Hij heeft een misdaad gepleegd. Geen overtreding, maar een misdaad.

Maar nee, in jouw ogen gaat het om Real.

24 november 2021 om 15:24

@shevanr7

CMG valt nog goed mee hoor, je bedoelt Elfaraondecamas denk ik.

24 november 2021 om 15:46

Hahahaha Insidermadrid, niemand die je serieus neemt vooral met je laatste zinnetje. Ga ergens anders lopen geilen man, de grootste moeite, er komt gewoon normaal nieuws naar buiten. Dat er wat meer nadruk licht op Barca met De Jong x2, Memphis en Dest heeft niks met Real te maken maar met het fijt dat het nederlanders zijn. Ik zie genoeg prima artikelen voorbij komen, over hoe goed vinicius. Alleen al door je laatste zinnetje hoop ik dat er niks voorbij meer komt over Real

24 november 2021 om 16:00

@binny die insidermadrid moet je ook niet serieus nemen, hij provoceert teveel richting barca en verheerlijkt real altijd, snap totaal niet waarom zijn ban is weggehaald mag die man voor geen meter

24 november 2021 om 10:33

Hoezo hopelijk? Als hij van mening dat hij niet schuldig is dan kan hij gewoon in beroep gaan,

24 november 2021 om 11:14

Mensen vergeten vaak dat het recht op beroep en cassatie ‘rechten’ zijn die juist voornamelijk in het leven zijn geroepen voor de veroordeelden in eerste of tweede aanleg. Dus ook iemand die zelf weet dat hij een moord heeft begaan heeft het recht om tot aan de Hoge Raad en als je echt tijd en energie maar vooral geld hebt kun je zelfs daarna nog naar het Europese Hof voor de rechten van de Mens gaan.

24 november 2021 om 10:55

Als je de tekst even leest dan zie je al dat ze in hoger beroep gaan en het dus niet accepteren.

24 november 2021 om 11:41

Staat duidelijk in de tekst dat ze in beroep gaan en jij zegt dat hij het moet accepteren, begrijpend lezen blijft lastig voor sommige.

24 november 2021 om 15:16

@CMG daar hebben we nou juist op moeten wachten, maar de rechter heeft nu gesproken: hij is schuldig. Hij gaat alleen wel in beroep, en dan kan hij weer vrijgesproken worden.

Raar verhaal omdat 150.000 euro toch peanuts is voor deze mannen?

24 november 2021 om 10:24

Niet voor de ‘vrienden’ van Benzema.

Het zijn jeugdvrienden die niet veel van hun leven hebben gemaakt, en het op deze manier doen. Dus 150.000 is zeker veel.

Jammer dat Benzema zich ging bemoeien met deze zaak, want voor het geld moest het niet. Wie weet werd hij zelf gedwongen, gepusht door zijn ‘vrienden’

Hoe dan ook, Benzema heeft verloren.

24 november 2021 om 10:59

Vraag me alleen af waarom Benzema zich hier dan mee bemoeid, bedoel leuk dat voor de boys van Benzema 150.000 veel geld is maar waarom zou Benzema celstraf riskeren voor een aandeel of juist lucht van die 150.000 euro?

Daar zit toch ook iets fouts in? en Hoe komen die jongens dan aan die video? zitten die in de groep van benzema en Cisse waar die video naar toe is gestuurd?

Als ze nu komen met het verhaal dat Benzema de video heeft gestuurd aan die jongens en dat is terug te halen uit telefoon data en berichten, dan snap ik dat Benzema ook door het "aandringen" van het betalen van - dat hij medeplichtig is.

Maar ik zie het verband gewoon niet tussen een paar mensen die toevallig Benzema kent, het advies om te betalen, de video en de winst van Benzema. bedoel wat krijg Benzema hieruit?

toch gewoon niks?

24 november 2021 om 12:45

@jeronsaik - Vriendschap. We kunnen gerust stellen dat dit geen financieel dingetje is en dat er vanuit materialistisch oogpunt voor Benzema niets in zat. Sommigen hechten nou eenmaal heel erg veel waarde aan vrienden en zouden daar de domste dingen voor doen. Het is wel enigszins aannemelijk dat dat hier het geval is. Wat z'n bedoelingen ook waren, het is oliedom.

24 november 2021 om 15:19

@jeronsaik

Dat komt omdat sommige mensen een moreel kompas hebben dat niet helemaal strak is afgesteld. Er zijn verschillende dingen mogelijk. Misschien vond Benzema Valbuena wel een lul en wilde hij hem pijn doen. Misschien vond Benzema het een grote grap, maar heeft hij wel meegedaan. Misschien is Benzema gewoon te dom om door te hebben wat wel en niet kan. We weten het niet precies. Maar het kan heel goed dat Benzema oprecht vindt dat hij niks verkeerd heeft gedaan, maar dat het strafrecht daar anders over denkt. Dat zie je wel vaker, dat allerlei mensen die voor de rechter staan vinden dat hun handelingen niet verkeerd zijn. Terwijl de meerderheid van de mensen zoiets nooit zouden doen. Voorbeeld: verzekeringsfraude of belastingontduiking. Dat lijkt een misdrijf zonder slachtoffer, je verandert iets op een papiertje, en klaar is Kees. Veel mensen vinden dat oke. Maar dat is het niet.

24 november 2021 om 15:20

@sirius, ja, dat kan natuurlijk ook heel goed, dat het puur uit vriendschap is. Goed punt.

Nou mooi, veroordeling is achter de rug. Kunnen we nu weer verder, deze zaak duurt al een eeuwigheid

24 november 2021 om 11:07Nou nee, de kous is dus kennelijk nog niet af. Dit was een uitspraak van de rechtbank. De raadsman van Benzema gaat dus volgens dit artikel in hoger beroep tegen deze uitspraak bij de cour d'appel (franse equivalent van een gerechtshof).

En als hij het nog gekker wil maken kan hij zelfs nog ná de uitspraak van de Cour d'assises in beroep bij de Cour de Cassation (in NL kennen we hen als de Hoge Raad).

24 november 2021 om 13:42

Cour d' assises is de assise rechtbank, die behandelt moordpogingen en moorden. Denk niet dat ze daar in beroep moeten gaan...

24 november 2021 om 13:55

Dank je wel, je hebt helemaal gelijk. Naar het Franse recht is iets een misdrijf als daar minimaal een gevangenisstraf van 10 jaar op staat wat natuurlijk anders is dan ons eigen strafrecht. Het juiste gerecht is cour d'appel.

De rechter geeft hem zelfs een zwaardere straf dan geeist door de aanklager? Wat is dan voor onzin

24 november 2021 om 10:27

Dat kan natuurlijk. De rechter is namelijk onafhankelijk van de officier, de officier kan te weinig straf eisen volgens de rechter. Echter snap ik niet waarom dat in dit geval nodig is.

24 november 2021 om 10:29

Lijkt me een nogal buitensporige straf voor iemand die de afpersers niet kende, geen geld wilde ontvangen en verder niks met de tape te maken had

24 november 2021 om 10:34

Staat toch duidelijk dat hij ze kende in meerdere artikels. En je krijgt niet zo maar een straf. Dus er zal genoeg bewijs zijn.

24 november 2021 om 10:40

Jij bent niet bekend met de zaak dus. Je wordt niet zomaar aangeklaagd en veroordeelt. Hij heeft toegegeven over de kwestie gesproke hebben met het slachtoffer. Wat wil je nog meer?

24 november 2021 om 10:40

Sosuh, je kunt ook gewoon stoppen met doen alsof Benz niets te verwijten valt. Weet je wat, doe gewoon alsof Benz geen Real speler is, maar iemand van Barca...of Koeman.

24 november 2021 om 10:43

Laatst kwam je hier nog met een lulverhaal aanzetten dan Benzema valbuena gewoon wilde beschermen tegen zijn gekke vrienden en nu kent hij plots niemand meer?

24 november 2021 om 10:56@sosuh je kunt zulke uitspraken niet doen zonder het inhoudelijke dossier te kennen. Ik bedoel het inhoudelijke dossier die de rechter dus voor zijn neus geschoteld kreeg en niet een verzameling krantenkoppen. Dus voor de buitenwereld kan het lijken op guilty by association in ruime zin, maar daar straft een rechter niet voor. Waar een rechter wél voor straft is o.a. medeplichtigheid aan of medeplegen van een strafbare feit.

24 november 2021 om 11:44

Haha Lierse heerlijke reactie hoor, maar dat doet hij vaker valt het je niet op? Als het om Madrid gaat kunnen zij niks fout doen…

24 november 2021 om 12:50

Schijnbaar interpreteert de rechter het aanwezige bewijs dus overtuigender dan de officier.

24 november 2021 om 15:23

Sirius, dat denk ik niet. De schuldvraag is een andere dan de vraag naar de strafmaat. Je bent schuldig of niet. Daarna kijken ze naar de vraag hoeveel straf je moet hebben. De rechter heeft het aanwezige bewijs dus anders gewogen dan de aanklager. Maar allebei vinden ze het overtuigend.

24 november 2021 om 10:52

Ik ben niet bekend met de precieze regels uit het Franse strafrecht, maar verschillen met Nederland zullen minimaal zijn aangezien ons strafrecht grotendeels is geïnspireerd door de Franse Code Pénal. De eis van een prosecutor ofwel de officier van justitie is dan ook meer een advies/voorstel aan de rechter. De rechter is altijd vrij zwaarder, lichter of soms zelfs helemaal niet te straffen.

Het OM is hoofdzakelijk belast met de strafrechtelijke rechtshandhaving en andere bij wet vastgestelde taken. Deze hoofdtaak is verder op te delen in drie subcategorieën: de opsporing van strafbare feiten (en daarbij leiding geven aan de politie), de vervolging van strafbare feiten en het toezicht houden op de tenuitvoerlegging van strafvonnissen. Kortom, het OM bepaalt de straf niet maar doet “slechts” een voorstel aan de rechter. Je kunt het OM het beste zien als het collectief geweten van de samenleving: zij straft niet maar daagt verdachten van wie wij als samenleving vinden dat het boeven zijn voor de rechter (die anders dan her OM onpartijdig is). De rechter is geheel vrij om dat voorstel wel of niet over te nemen. Dat heeft er mee te maken met het feit dat de rechter een ruime straftoemetingsvrijheid toekomt. Alhoewel het advies/voorstel voor de rechter nooit bindend is blijkt dus uit onderzoek dat de rechters het meestal wel in acht nemen.

Short version: de rechter heeft een ruime straftoemetingsvrijheid (hij is dus niet gebonden aan de eis van de Ovj).

24 november 2021 om 12:48

Schijnbaar ligt er dus bewijs dat hij betrokken was en als de rechter daardoor interpreteert dat de strafeis wat te laag lag, staat het hem vrij om aan de hand van het strafrecht de straf te verhogen. Dat lijkt me toch vrij simpel te interpreteren (mits je objectief bent natuurlijk).

24 november 2021 om 15:24

Huh, waarom onzin? Zo werkt het nou eenmaal. Je hebt de aanklager, die is partijdig. De verdediging, die is ook partijdig. En je hebt de rechter, die is onpartijdig. Die maakt gewoon zijn eigen afweging en die kan hoger of lager uitvallen dan die van de aanklager. Het gebeurt misschien niet heel vaak, maar het gebeurt zeker wel.

Papa Perez koop Benzema vrij

Nee grapje jammer dat dit nog steeds speelt maar voor mij doet het geen afbreuk aan de speler zelf

24 november 2021 om 10:42

''nee grapje jammer dat dit nog steeds speelt maar voor mij doet het geen afbreuk aan de speler zelf'' Ik vind ook dat wat er prive gebeurd niks met voetballer te maken heeft. Behalve als het in heftige vormen komt zoals met Maradona. Benzema is een geweldige voetballer en deze zaak veranderd hier niks aan. Over de persoon Benzema hebben wij verder niks te zeggen of te vinden aangezien wij hem ook niet kennen.

24 november 2021 om 15:27

Precies Barcalover, er zitten hier zo vaak mensen die denken de persoonlijkheid van spelers goed te doorgronden en te weten hoe ze in elkaar zitten, wat ze wel en niet zouden doen, etc. Maar dat weten we niet. Benzema is een topspeler, en ik vind het knap dat hij al die jaren gewoon gepresteerd heeft, met zo'n aanklacht aan zijn broek. Maar hij heeft dus wel een misdrijf begaan. Meer dan dat weten we niet.

Jaren terug kende ik een gast die in Ajax 2 had gespeeld met de lichting Seedorf, Davids, Kluivert, etc. Die vertelde ook dat de helft van die gasten op de TV totaal anders overkomt dan in het echt. De ene komt chagrijnig over maar heeft een hart van goed. En de ander komt sympathiek over maar is in het echt een draak.

24 november 2021 om 10:54

Delinks / hahah good one. Benz blijft Benz, een legende in Madrid en onze onbetwiste aanvalsleider. Ik kan niet wachten om hem vanavond in actie te zien!

Komt-ie goed mee weg. Als je de verhalen leest kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat hij ook gewoon onderdeel was van deze afpersing en dan is dit een redelijk milde straf nog.

Blijft stom dat Benz zich hierin heeft laten betrekken, want het was zo onnodig. Door deze zaak is hij uiteindelijk de titel van topscorer aller tijden voor Frankrijk en minstens een WK-titel misgelopen, wat zijn legacy nog groter had kunnen maken. Ik vind de vrienden van Benz ook slecht eerlijk gezegd, waarom zou je de ene vriend die het daadwerkelijk gemaakt heeft meesleuren in zo’n vieze zaak?

24 november 2021 om 10:41

Hij heeft het toch zelf gedaan? Hij kon ook nee zeggen. Goede voetballer maar omtrent deze zaak is ie niet netjes geweest.

24 november 2021 om 11:16

Ben ik het mee eens hoor, hij had uiteindelijk gewoon nee moeten zeggen en zich er niet mee moeten bemoeien. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan in zo’n milieu.

24 november 2021 om 12:53

Omdat niet alle vrienden het beste met je voorhebben. Benzema zit door z'n status en rijkdom in een positie dat mensen gebruik/misbruik van je kunnen maken. Daar heeft hij zich voor geleend en dat is oliedom. Sommige mensen doen domme dingen in de naam van vriendschap.

Waar zijn al die gasten nu, die beweerden dat Benzema 100% onschuldig was er waren er zelfs veel bij die beweerden dat hij al vrijgesproken was. Dat het onzin was en dat Benzema nooit zoiets zou hebben gedaan.

24 november 2021 om 11:02

Die zitten er nog steeds want lees de reacties maar eens boven je.

Best triest want als een gewone burger dit zou flikken had hij allang achter de tralies gezet.

24 november 2021 om 11:46

Gast ze kunnen nog in hoger beroep gaan en uiteindelijk toch vrijgesproken worden, niet zo snel conclusies trekken.

24 november 2021 om 12:57

@shevanr7 - Niet heel waarschijnlijk als een rechter hoger inzet dan het OM. Dan ligt er echt wel wat, zeker nu hij veroordeeld is.

24 november 2021 om 15:27

Reken er maar op dat hij schuldig is hoor.

24 november 2021 om 15:29

@sheva, dat kan. Maar op dit moment is hij gewoon veroordeeld en formeel schuldig. Geen verdachte meer. Het gebeurt echt niet vaak dat iemand later toch nog geheel onschuldig bevonden wordt. Zeker als de rechter een hogere straf oplegt dan dat er geeist is.

24 november 2021 om 12:54

Die stellen nu dat de straf te hoog is, dat het niets afdoet aan z'n status e.d. Je pikt ze er zo uit.

Toch ongelofelijk dat een miljonair Benzela zich bezig houdt met zoiets. Welke intenties hij ook had, dommer kan niet.

Wel goed dat Real en de Franse bond hier direct stevige conclusies uit trekken... Blijft dus zonder consequenties. Die 75.000 euro is een aalmoes voor Benzema. Dit hele verhaal straalt wel lekker af richting jeugdigen. Je komt er kennelijk met een geldboete naar rato van je inkomen vanaf.

Ben benieuwd wat Real gaat doen.
Als ze hem laten spelen, dat is steun geven aan een crimineel.

24 november 2021 om 15:32

Stel dat jouw broer of zus veroordeeld wordt voor zoiets. Is hij dan de dag erna niet meer welkom op je verjaardag? Bij mij wel, tegen die tijd heb ik allang tegen hem/haar gezegd wat ik van hun daad vind, en daarna ga je verder. Er zijn natuurlijk grenzen, bij nog ernstiger strafbare feiten. Maar het leven eindigt niet hiermee.

Het is verwerpelijk, Benzema krijgt van de rechter zijn straf, en zo hoort het ook. Zijn werkgever daarentegen hoeft hem niet extra te straffen. Dat heeft de rechter al gedaan.

Ieder ander persoon zal hier de gevangenis voor in gaan, maar voetballers komen weg met een voorwaardelijke straf en een nietszeggende geldboete.

24 november 2021 om 15:34

Nee hoor, dat is niet waar. Zeker bij first offenders gebeurt het vaak dat ze niet de cel in gaan. In Spanje is dat zelfs standaard geloof ik, althans, zoiets hoorden we bij al die belastingzaken.

Het hangt ook af van de omstandigheden. Als Benzema door domheid, vriendschap, onwetendheid, whatever een beetje meegehobbeld heeft, dan zijn dat verzachtende omstandigheden. Als hij zelf het initiatief had genomen, of zelf het geld had willen vangen, dan zijn dat verzwarende omstandigheden. En zo maakt de rechter een individuele afweging. Ik snap deze straf wel.

Logisch dat ie niet hoeft te brommen. Celstraffen zijn alleen voor sloebers.

ik zie hier nergens genoemd worden wat nou eigenlijk het bewijs tegen Benzema is?
Want Valbuena kan wel vanalles zeggen, lijkt me toch dat de rechtbank op basis van bewijzen tot een veroordeling komt.
Zou handig zijn als iemand die zo'n artikel hier schrijft, dat dan ook benoemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4275 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sevilla2813
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller159
T. CourtoisKeeper150
CasemiroMiddenvelder140
K. BenzemaAanvaller1412
AsensioAanvaller134
RodrygoAanvaller130
Lucas VázquezMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

383 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 14 12 0 0
2020/2021 Real Madrid 34 23 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Benzema en Courtois drijven Athletic tot wanhoop in Madrid

Real Madrid heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning in LaLiga geboekt. Het team van trainer Carlo Ancelotti had aan een enkel doelpunt van Karim Benzema voldoende om Athletic Club met lege handen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren