AD publiceert vermoedelijke opstelling van gewijzigd Ajax tegen Besiktas

Woensdag, 24 november 2021 om 15:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:57

Nicolás Tagliafico, Perr Schuurs, Davy Klaassen en David Neres maken woensdagavond deel uit van de basiself van Ajax in het Champions League-duel met Besiktas, zo vermoedt het Algemeen Dagblad. Dat zijn volgens het dagblad de wijzigingen waarover Erik ten Hag het daags voor de krachtmeting in Istanbul had. De trainer van Ajax verzekerde dat er ‘een heel goed elftal op het veld zou staan’ in het Vodafone Park. “Ook wij moeten winnen.”

In de woensdageditie van De Telegraaf is dit keer niets over een vermoedelijke opstelling van Ajax terug te vinden. Edson Álvarez ontbreekt in het weerzien met Besiktas door een schorsing. De middenvelder annex Mexicaans international wordt volgens het Algemeen Dagblad vervangen door Davy Klaassen. Het zou voor de Oranje-international zijn eerste basisplek in de Champions League zijn. Klaassen viel eerder in tegen Besiktas (19 minuten) en in de dubbele confrontatie met Borussia Dortmund (21 en 45 minuten). Op Duitse bodem nam hij in de extra tijd de 1-3 voor zijn rekening.

De verwachting is ook dat Tagliafico de plek van Daley Blind inneemt. De Argentijn speelde op 24 oktober tegen PSV (5-0 winst) zijn laatste wedstrijd voor Ajax: een invalbeurt van tien minuten. Zijn laatste basisplaats dateert van ruim anderhalve maand geleden: 58 minuten in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-1 verlies) op 3 oktober. Dat was ook de laatste wedstrijd waarin Neres aan het startsignaal verscheen. De Braziliaanse aanvaller deed destijds ook een klein uur mee en moest het sindsdien doen met, zes, korte invalbeurten van hooguit een half uur. Schuurs neemt naar verluidt de plek van Jurriën Timber in. De verdediger stond sinds het uitduel met sc Heerenveen (0-2) op 16 oktober niet meer aan de aftrap.

Ten Hag hoopt dat de andere spelers die hij gaat opstellen nu wel zullen opstaan. “De vorige keren hebben de spelers die een kans hebben gekregen niet thuis gegeven. En dat ergert me mateloos. We hebben toen niet gewonnen”, zei de trainer dinsdag. Waarschijnlijk doelde Ten Hag op het 0-0 gelijkspel van Ajax eerder deze maand in de Johan Cruijff ArenA tegen Go Ahead Eagles. Onder anderen Ryan Gravenberch en Steven Berghuis kregen in die wedstrijd rust.

“De selectie moet bewijzen dat we samen sterk zijn. Ik heb het niet over reserves, maar het zijn allemaal basisspelers. Ik houd rekening met klachten die sommige spelers hebben. Daarnaast willen we ons verder ontwikkelen als ploeg, andere tactieken en andere samenstellingen. Dat willen we gaan testen. We willen zelfvertrouwen tanken”, benadrukte de trainer van Ajax nogmaals.

De ontmoeting tussen Besiktas en Ajax begint woensdag om 18.45 uur en staat onder leiding van de Bosnische scheidsrechter Irfan Peljto. Ajax, dat elk van de eerste vier groepduels won, heeft aan een gelijkspel genoeg om definitief zeker te zijn van groepswinst.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Klaassen, Berghuis; Neres, Haller en Tadic.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door mitea_007)

Ik heb er echt zin in vandaag. Ik hoop op een 1-4 overwinning .

24 november 2021 om 07:42

zou lekker zijn. maar dan kan Neres beter op de bank blijven.

24 november 2021 om 09:16

Want met hem wordt het 1-6 ipv 1-4?

24 november 2021 om 09:18

Neres vond ik tegen RKC prima invallen. Dat is dan wel RKC, maar hij was wel lekker bezig. Zou fijn zijn als hij z'n ritme weer kan hebben. Voetballen kan hij echt wel.

24 november 2021 om 12:14

Ik snap dit soort reacties eerlijk gezegd niet stambec. Neres staat dit seizoen op 3 doelpunten en 3 assists na omgerekend nog geen 5 hele wedstrijden. Dat zijn gewoon hele goede statistieken voor een speler die nauwelijks minuten krijgt.

24 november 2021 om 13:05

Kansloze opmerking inderdaad, zonder al teveel ritme hele goede statistieken

24 november 2021 om 10:51

Als het net zo wedstrijd wordt als tegen Borussia tekenen ik er voor 💯👍 ajax zal zeker niet achter over leunen..

24 november 2021 om 16:00

Ik vind dit zoiets raars. Waarom zou je hopen op een tegendoelpunt? Als je veel sympathie hebt voor Besiktas, of als je hebt gewed, dan zou ik het nog wel snappen.

Goed van Ajax om te wisselen, alleen denk ik dat ze ook nu nog steeds ‘makkelijk’ winnen. Ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld allemaal dat dit geen probleem mag zijn

Als deze spelers het zijn, dan ook moet je winnen van Besiktas.
Zou mooi zijn 6x winnen is echt ongekend

Heerlijk die luxe om in de CL wat spelers rust te geven. Toch wel lichtelijk powerhouse. Volgens mij iedereen fit ook? Dit wordt 0-3 vanavond. Succes Ajacieden.

24 november 2021 om 08:58

Kudus, Stekelenburg, Klaiber... Daar hoeft het tegen Besiktas niet aan te liggen

24 november 2021 om 09:07

Alleen Alvarez zouden we echt nog wel eens kunnen gaan missen.

Jammer van Anthony, voor de rest prima opstelling.
Mooi dat Nico weer een keer de kans krijgt, is sinds zijn rode kaart compleet vergeten ofzo?

24 november 2021 om 08:02

Nee hoor. Maar juist de opbouwende krachten van Mazraoui en Blind op de back posities zijn enorm belangrijk in het systeem dat Ten Hag dit jaar speelt. Wordt minder uitgegaan van de inschuivende centrale verdediger, maar des te meer van de backs die dan wel binnendoor of buitenom van de buitenspeler komen. Tagliafico is zowel qua passing als techniek nou net iets minder goed onderlegd dan Blind daarvoor.

24 november 2021 om 08:41

Yup. Erg naar voor Tagliafico, maar twee backs die zo comfortabel aan de bal zijn, is juist het belangrijkste element aan het spel dit jaar. Je wil die tandems niet uit elkaar halen.

24 november 2021 om 09:19

Klopt. Maar Nico heeft weer meer diepgang dan Blind. En is (veruit) de betere verdediger van de twee. Hij heeft gewoon de pech dat het elftal staat als een huis en Ten Hag dus geen reden heeft om te wisselen. Ik verwacht (helaas) ook dat Nico vertrekt in de winterstop.

24 november 2021 om 12:04

Natuurlijk Inkemontanta, maar het is ook wel gevaarlijk om Blind zoveel te laten spelen toch? Qua fitheid etc. Ik snap dat Blind de voorkeur kreeg hoor, volledig terecht. Maar 0 minuten voor Tagliafico is wel weer een beetje overdreven de andere kant op in mijn optiek. Plus het is natuurlijk niet zo dat Tagliafico dan geen andere inbreng heeft, die je juist soms wat anders had kunnen brengen. Hij is toch altijd gevaarlijk geweest met goals en assists. Plus backs die buitenom gaan is toch juist Tagliafico?

Hoop in ieder geval dat vanavond die spelers zichzelf een goede dienst bewijzen door een goede pot te spelen . Beetje kunnen vertrouwen op je wisselspelers is ook fijn.

Wat vind jij overigens van het idee om Blind eens op het middenveld in te zetten? Ik vind namelijk Gravenberch vrij teleurstellend de laatste weken. Maar die wordt weinig geslachtofferd.

24 november 2021 om 12:57

Nee maar je kan er maar 11 opstellen. Tussen Tagliafico, Blind en Martinez zal er een op de bank moeten zitten. Het duo Blind en Martinez deed het tot nu toe uitstekend dus dan begrijp ik dat je die laat staan.

Middenveld met Klaassen en Berghuis heeft weinig zin denk ik

24 november 2021 om 07:58

Nou, dit heeft ie zondag ook al gedaan. En Klaassen speelde bij Werder ook vaker op 6. En heeft ie daar goed gedaan..ik vind 't een prima opstelling. Mis alleen Anthony. Die is me toch in een goede vorm en maakt zo vaak door een paar acties even t verschil. Maar gun Neres het ook natuurlijk.

24 november 2021 om 08:34

Ik vind Klaassen op de 6 te weinig brengen. Klaassen is voor mij de man die bij de spits bij moet sluiten en minder het voetbal echt voor zich moet hebben en het spel moet verdelen. Ik zeg niet dat hij gaat verzaken, maar hij brengt voor mij op die positie te weinig.

24 november 2021 om 09:17

Alsof Alvarez een spelverdeler is. Op die positie zou klaassen juist meer voetbal brengen

24 november 2021 om 09:21

@janssen: Bij Ajax in het begin maar vooral bij Werder heeft hij op de 6 juist heel goed gespeeld. Waarom zou hij dan minder brengen? Denk ook dat hij meer kan brengen op de positie van Berghuis, maar daar vind ik Berghuis dan weer meer creativiteit hebben op die plek. Zo gek om met Klaassen, Gravenberch en Berghuis te spelen is het echt niet hoor.

24 november 2021 om 12:09

@4ever4ajax.

Niet heel gek, maar het is toch wel een beetje risicovol? Klaassen vult de 6 'redelijk' in, maar is daar toch wel minder solide dan Alvarez. Gravenberch is ook vrij laks de laatste weken en speelt in mijn optiek helemaal niet goed. Het lijkt mij logischer dat Klaassen voor de 8 en 10 positie is. Gravenberch voor 8. Berghuis voor 10. En dan Alvarez voor de 6. Dan zou ik eerder voor Blind of Martinez als back-up 6 kiezen dan Klaassen.. Zeker aangezien je op linksback dus een kwalitatief sterke speler als Tagliafico hebt. Dan lever je daar dus veel minder in qua kwaliteit.

24 november 2021 om 12:38

@4ever4ajax, maar er zit een heel groot verschil of je de 6 positie bij Ajax of bij Werder Bremen hebt. Bij Ajax ligt de taak vooral verdedigend (omdat het team heel aanvallend denkt) terwijl bij Werder het hele team verdedigend denkt en je hierdoor met ook totaal andere ruimtes te maken heeft. Ik vind Klaassen geen "echte" verdedigende middenvelder en ik vind hem ook geen spelverdeler. Hierdoor zie ik in hem dan ook vooral / misschien wel alleen een nummer 10. De andere posities zal zonder twijfel met veel inzet naar behoren invullen, maar zullen er altijd spelers zijn die beter zijn.

Als Neres gaat starten vandaag, moet hij het maar eens laten zien voor Ajax. Ik kan me herrineren dat de vorige wedstrijd dat hij in de basis startte ongeloofelijk matig speelde.. Alsof hij er geen zin in had.. (ik weet niet meer welke wedstrijd dat was, Utrecht thuis wellicht?)

24 november 2021 om 08:35

Het wordt inderdaad tijd dat Neres het nu laat zien. Op dit moment valt hij redelijk in als Ajax voor staat, maar als er iets geforceerd moet worden dan zie je hem veel te weinig. Dit is zijn kans om te laten zien dat hij beter kan.

24 november 2021 om 08:50

Ja, maar toch zie ik niet de volledige gretigheid en dreiging van Neres als hij invalt. Ik heb het idee dat hij veel beter kan, maar eigenlijk sinds zijn langdurige blessure mis ik zijn explosiviteit en creaitiviteit in zijn spel, wat toch zijn kracht is.

Het is allemaal een beetje 'degelijk'.

24 november 2021 om 08:57

Ik denk dat wij misschien ook het zelfde zien. Als Ajax voor staat is er meer / veel ruimte en kunnen ze vaak heel frivool een wedstrijd uit spelen. Om het moment dat hij gebracht wordt als er iets geforceerd moet worden dan brengt hij niets extra's en is het eigenlijk een weggegooide wissel.

Ik zou persoonlijk ook Mazraoui rust geven, die heeft tegen RKC ook wat tikjes gehad. Bovendien speelde hij vorig seizoen vrij weinig door slepende blessures. Timber laatste deel van de wedstrijd laten invallen en een gele kaart laten pakken, dan begint hij met een schone lei voor de knock-outfase.

24 november 2021 om 08:24

Tenzij Timber niet fit is verwacht ik hem aan de aftrap wellicht zelfs als RB i.p.v. Nous. Hij moet namelijk een gele kaart pakken om in de knock-out fase weer met een schone lei te beginnen en dan kun je hem na de rust vervangen voor Rensch?? We gaan het meemaken en hoop op een mooie voetbal avond! Ook fijn voor Klaassen dat hij vermoedelijk weer 90 minuten kan maken.

24 november 2021 om 09:21

Dat vind ik ook een hele goede optie. Toen ik vanochtend opstond vroeg ik mij ook af hoe Schuurs het zou doen op de positie van Alvarez. Misschien een gekke gedachte, maar hij heeft genoeg fysiek, een goede tackle en de techniek om de bal in de ploeg te houden vanaf die positie. Hoe zie jij dit Trobiii?

24 november 2021 om 09:55

Ik zou persoonlijk Timber wel op de plek van Alvarez willen zien. Die heeft precies hetzelfde wat jij zegt, alleen allemaal net iets beter dan Schuurs, vooral aan de bal. En dan Schuurs op CV.

24 november 2021 om 15:14

Ik vind Timber fysiek toch wel wat minder dan Schuurs, voor de rest helemaal met je eens. Wat ik knap vind van Timber is dat hij dat fysieke deel (niet heel breed, niet heel lang en niet overdreven sterk) goed weet te compenseren met zijn positionering en timing.

Allemaal prima, zolang Ten Hag wel Timber de tweede helft nog inbrengt om z’n broodnodige 3e gele kaart te pakken. Die kan je in de volgende ronde moeilijk missen in een tweeluik.

Enerzijds ben ik blij dat spelers zoals Tagliafico, Schuurs en Neres een kans krijgen, maar ik ben bang dat er nu teveel "b" spelers in het "a" team worden gegooid waardoor je wat automatismes gaat missen. Hopelijk weten we vanavond gewoon te winnen.

24 november 2021 om 09:01

Ik ben daar zelf ook geen voorstander van. Precies zoals je het al benoemd omdat je dan de automatismes gaat missen. Maar goed, je hebt de hele selectie nodig om prijzen te kunnen pakken.

24 november 2021 om 12:12

Dat valt op zich wel mee toch? Normaliter zijn 2 á 3 wisselingen prima op te vangen. Zodra je daar boven gaat wordt het wat lastiger. Bovendien is er slechts 1 verandering in de as van je team, dus dat valt ook mee. Dat is wel waar je meestal op bouwt namelijk.

24 november 2021 om 13:24

Die automatismen zitten er juist goed in bij deze selectie, daarom is het ook een sterk team. Ook als er een wissel in komt weet deze precies het spel mee te spelen zonder dat er in het veld aanpassingen gedaan hoeven te worden. Dat is echt het sterke punt van Ajax. Daarentegen zijn er juist geen wissels die iets kunnen veranderen. Dat zie je bij de wedstrijden wanneer het niet loopt. Dan kun je wisselen wat je wilt maar het blijft hetzelfde. Ik denk dus niet dat je bang hoeft te zijn dat het spelletje anders of minder is dan als je met anderen zou spelen.

Waarom zou je in godsnaam Neres voor Anthony doen???? Die heeft toch wel aangetoond 3 klasse minder te zijn, of wil je Anthony niet verkopen voor mega bedrag!! Neres verkoop je nog niet al had je het graag, slome duikelaar

24 november 2021 om 09:22

Ho is Mike, rustig aan. Ajax is al door naar de volgende ronde en EtH wil gewoon andere spelers opstellen. Om zodoende de tevredenheid en gretigheid in de selectie te houden.

24 november 2021 om 09:26

Snap ik, maar 3 miljoen en coëfficiënten punten zijn ook belangrijk en ik vind het jammer😉

Jammer dat Rensch in dit soort wedstrijden dan niet speelt, zonde van zo'n talent.

24 november 2021 om 12:46

Lijkt me met het oog op contractverlenging Mazraoui niet handig om Rensch nu te laten spelen.

Nu de kans daar is zou ik Timber graag op 6 zien. Sowieso zou ik hem laten spelen, want hij Moet geel pakken. Straks mis je hem in de return van de achtste finale!?

Ik denk dat alleen Antony - Neres een behoorlijk merkbaar verschil zal opleveren, tenzij Neres weer eens in de buurt van z'n oude niveau kan komen vandaag. In die anderen heb ik eigenlijk gewoon vol vertrouwen dat ze wel zullen leveren. Schuurs vind ik dit seizoen eigenlijk verrassend goed als hij speelt. Nico is altijd een strijder, net als Davy. Ik denk dat het wel goed moet komen!

Had toch wel graag Timber gezien, zodat hij geel kan pakken en met een schone lei aan de knock-out fase begint.. ah well, dit elftal is ook goed.

Officieus heb je de groepswinst al, maar laten we het officieel maken door minstens een punt te pakken. Winst zit er ook wel in. Succes Ajax!

En toch denk ik wel dat Timber gaat spelen of anders alsnog in gaat vallen. Hij moet even zijn gele kaart pakken om zo weer met een schone lei te beginnen aan de volgende ronde.

Schuurs met name zal de gehele wedstrijd 100% geconcentreerd moeten zijn. Geen moment verslappen, niet denken ach komt wel goed, want ik denk dat aan het eind van het seizoen de balans zal worden opgemaakt.

Het is wel een mijn voorkeurselftal, op Antony na.

Ik weet dat Alvarez echt een belangrijke rol heeft, en zeker tegen de grotere tegenstanders zal hij belangrijk blijken, maar zou toch over het algemeen liever Gravenberch in die rol zien, met Klaassen ervoor. Ik hoop dat deze drie het Ten Hag vanavond moeilijk gaan maken.

Daarnaast begin ik steeds meer te twijfelen aan Blind. Waar ik niet wars ben van zijn kwaliteiten in de passing valt mij het gesjok steeds meer op. Je ziet hem altijd maar erachteraan hobbelen bij balverlies. Ik blijf me daar iedere wedstrijd aan storen als ik het zie, en ik zie het steeds meer door mijn confirmation bias.

24 november 2021 om 12:19

Tja anderzijds heeft Antony toch alles gespeeld? Die mag dan best wat rust krijgen. Misschien een beetje raar om dat in de CL te doen en niet tegen RKC bijvoorbeeld. Maar Neres heeft natuurlijk ook gewoon kwaliteiten he. Het komt er de laatste tijd wat minder uit, maar voordat Antony er was deed Neres het uitmuntend. Dat zal ook deels met beetje vertrouwen te maken hebben.

Denk jij dat Gravenberch die rol op zich kan nemen? Ik denk persoonlijk dat Ten Hag hem daarin simpelweg niet vertrouwt. Als er iemand is die laks is, dan is het Gravenberch wel. En laksheid is funest voor je team als het op zulke belangrijke posities staat. En de 6 is echt belangrijk. Daarom speelt Alvarez ook denk ik. Gravenberch moet nog veel leren in mijn optiek, voordat hij het op die positie kan.

Misschien een gekke suggestie, maar is het niet een keer het proberen waard om Blind op het middenveld te zetten? De dingen die jij noemt irriteren mij ook namelijk, in Oranje meer dan bij Ajax overigens. Maar die tekortkomingen zullen minder van toepassing zijn op de 6. Blind zijn spelinzicht en passing zijn namelijk nog steeds wel goed. En op de 6 komen die veel beter tot zijn recht. Op linksback heb je simpelweg ook loopvermogen nodig. Tagliafico heeft dat natuurlijk veel meer. En het is niet alsof Tagliafico aan de bal helemaal niks kan natuurlijk. In Oranje erger ik mij namelijk bijvoorbeeld aan Blind op linksback, des te meer omdat je een andere speler moet ''opofferen'' om hem te coveren. Tegen Noorwegen zag je dat wanneer Blind doordrukte of al voorin was, dat er een mega gat achter hem lag waar hij elke keer weer te laat terug was. In Oranje wordt dat opgelost door Frenkie die ruimte te laten dekken continu, alleen hinder je dan daarmee ook weer Frenkie in zijn spel.

24 november 2021 om 12:41

Antony even rust is inderdaad niets mis mee. Wilde alleen aangeven dat hij wel in mijn favo XI staat natuurlijk.

Inderdaad is de scherpte op 6 belangrijk en dat is iets wat Alvarez als geen ander kan. Ik vind alleen dat Gravenberch op zijn positie net iets te weinig brengt en meer aan een postbode aan het worden is. Dat kan je dan net zo goed een linie naar achteren doen. Maar Ryan laat wel eens een steekje vallen en een mannetje lopen (alvarez ook trouwens) en dat is natuurlijk wel funest. Maar dit is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om het te laten zien; ik denk namelijk dat Klaassen op zijn beurt wel alles er in gaat stoppen om zich weer terug in de basis te knokken. En terecht. Dus Ryan moet vanavond wel zijn meerwaarde laten zien, zij het op 6.

Blind op 6 zou wellicht ook kunnen; maar dan mis je uiteindelijk duelkracht. Blind onderschept een hoop, maar zie hem geen 8 van de 10 duels winnen op fysiek. Het is gewoon lastig omdat hij aan de bal zo verschrikkelijk goed is en Ajax blijft winnen (europees iig). Ik onderschat de rol van blind in het succes van Ajax ook niet, maar zijn sloomheid in de omschakeling gaat je in de topwedstrijden opbreken.

Wel een leuke team zo. Ik had Timber op het middenveld willen zien in plaats van Klaassen op 6 en heel benieuwd hoe Schuurs het gaat doen. Hij moet nu laten zien welke stappen hij heeft gemaakt afgelopen jaar en of hij straks Timber kan opvangen als die weg is. Verder is het wel jammer dat Unuvar niet mee is.

Waarom Timber nou weer vervangen. Laat die gast nou nog ff die gele kaart pakken en zet schuurs in de laatste wedstrijd er in.

24 november 2021 om 14:32

Het is de voorspelling van het AD he, die hebben er volgens mij nog iedere keer naastgezeten.

Hoop eigenlijk wel dat Schuurs keer begint, verdient die ook wel. Maar zoals je ook al aangeeft het zou wel lekker voor Timber zijn om helemaal clean aan de volgende ronde te beginnen.

Misschien dan Ten Hag Timber keer op 6 durft te proberen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ongeïnspireerd Ajax boekt dankzij Tadic zuinige zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist op bezoek bij Sparta Rotterdam allerminst te overtuigen, maar won wel: 0-1. Dusan...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren