Dirk Kuijt komt met eerste reactie op betrokkenheid bij gokzaak

Dinsdag, 23 november 2021 om 21:21Dominic Mostert • Laatste update: 21:55

Dirk Kuijt heeft voor het eerst gereageerd op zijn rol als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse crimineel Piet S. De voormalig aanvaller gokte zelf via een website die volgens justitie mogelijk werd beheerd door de beruchte crimineel. Kuijt doet zijn verhaal tegenover RTL 7.

"Het is heel vervelend om zo in het nieuws te komen. Ik heb een gokje gewaagd en daarin was ik naïef. In de toekomst zou ik het anders doen", maakt Kuijt duidelijk. Het gaat om de goksite Edobet, die volgens het Openbaar Ministerie werd opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. In de door de hack van berichtendienst Encrochat afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Wesley Sneijder en Kuijt regelmatig via Edobet zouden gokken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het geval van Kuijt zou het gaan om forse bedragen. “Dirk Kuijt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro, red.) per dag”, hoorde de politie in de gesprekken. Dat wordt door de Katwijker ontkend. "Die bedragen kloppen niet. Ik zal heus wat meer hebben ingezet dan de gemiddelde Nederlander, maar niet zoveel als in het stuk wordt genoemd. Verder wil ik duidelijk maken dat ik als getuige ben gehoord en dat ik geen strafbaar feit heb gepleegd."

Kuijt gaf in de verhoren, gelezen door het Algemeen Dagblad, toe dat hij na zijn actieve loopbaan op Edobet heeft gespeeld. Hij speelde op krediet. “Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald", werd Kuijt geciteerd in de verhoren. "Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen.” Volgens Kuijt speelde hij niet om er rijk van te worden. “Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen.”

Sneijder reageerde eerder deze maand via Instagram al op de berichtgeving. Hij benadrukte dat hij niets met ‘die hele onzin te maken’ heeft en wilde met een statement ‘indianenverhalen’ ontkrachten. Zijn betrokkenheid zou berusten op een misverstand. Volgens Sneijder heeft een neef van zijn vader ten onrechte gezegd dat de oud-topvoetballer garant voor hem stond als hij niet kon betalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Het is de vraag of Kuijt weet dat 25k contant in een sporttas snachts aan iemand geven op zn minst verdacht is.
De gemiddelde Nederlander zal wel begrijpen dat dit zeer sterk op witwassen lijkt.

23 november 2021 om 21:51

@Sta plaats
Geen idee of het de waarheid is maar Kuyt geeft in het stuk letterlijk aan dat de genoemde bedragen niet kloppen.

23 november 2021 om 22:08

Dit verhaal stinkt toch wel. Anoniem proberen te blijven en daarom cash overhandigen bij een tankstation. Kuyt zou zelf vast een advocaat hebben rondlopen die hem informeert , maar ik geloof niet dat kuyt zo naïef is. En , als hij niks te verbergen heeft , wees dan gewoon eerlijk over de bedragen. Hoeveel dan wél

23 november 2021 om 22:14

Omdat jij t wilt weten? Wat is dit voor ongein?

23 november 2021 om 23:12

@RamonDiaz, het was in ieder geval een hoeveelheid die niet in je portemonnee kan of met een elastiekje eromheen.

24 november 2021 om 12:41

Je begrijpt toch wel dat een account met de initialen D Kuyt bij iedereen wenkbrauwen doet fronsen, grote flauwekul jouw bericht

24 november 2021 om 12:40

25k heb je geen sporttas voor nodig en zoals Kuyt al aangaf was het minder dus een ruime enveloppe moet voldoende zijn.
Ook over de tijdstippen is niks bekend dus hoe jij bij snachts kom is mij een raadsel, beetje niveau rtl boulevard jouw reactie.

Zo'n simpele jongen als Dirk Kuyt, pracht persoon natuurlijk, maar die had zijn geld gewoon geleidelijk moeten verdienen, zoals ik bij wel meer voetballers denk. Die weten bij god niet wat ze ermee aan moeten en doen er de meest hersenloze dingen mee. Uiteraard is hij niet de enige, het is een wereldje.

Het geluk tegenwoordig is dat er een groot scala aan zenders is die allen tig voetbal praat programma's op de buis brengen waardoor veel voetballers die normaliter in een zwart gat zouden vallen nu toch kunnen aanschuiven om hun kijk over voetbal met ons te delen.

23 november 2021 om 21:58

Prachtpersoon? Ik dacht dat die mythe van volkse jongen onderhand wel doorgeprikt is. Nog los van de hele make-over die hij heeft gemaakt en de scheve schaats die hij reed waarmee hij zijn vrouw en gezin bedroog. Maar zelfs als voetballer was Kuyt een demagoog die zijn imago als jongen van de gestampte pot die zo lekker gewoon was gebleven willens en wetens uitnutte, een Frans Bauer op voetbalschoenen. Hoe hij zich als jeugdtrainer bij Feyenoord heeft opgesteld verdient ook geen prijs en dat hem dit 'overkomt' verbaast me allerminst.

Hij mag zijn handen in onschuld wassen, maar ik geloof er geen reet van dat dit een gevalletje naiviteit was. Weliswaar is het precieze aantal van '25 ruggen' gemakkelijk te ontkennen als het er 24 waren, maar dat het geen tientjeswerk was lijkt me duidelijk; het belang van Kuyt lijkt me groter om dat glashard te ontkennen dan het belang van de getuige is om dat te verzinnen. En wie zich cash laat uitbetalen met een plastic zak in de obscure setting van een benzinepomp is niet naief, maar gewoon bezig met belastingontduiking danwel witwassen.

23 november 2021 om 22:13

Ik voel mij niet op mijn gemak met 500 euro in mijn zak. Laat staan als ik met 25.000 euro aan cash rondloop. Maar ik vind het naïef zijn het nieuwe, ik ben schuldig. Iedereen die iets debiels doet en daarmee gepakt wordt zegt anno 2021 dat hij naïef was en daar wellicht beter over had moeten nadenken. Ik snap de welwillendheid om naïef te zijn maar het kan mij niet aan de indruk onttrekken dat je zoiets niet begrijpt. Waarom zou je in de publiciteit komen als ie bij Bwin of Unibet zou spelen? Ik snap heel goed dat het vervelend is dat als je meer wint dan een x bedrag (geloof rond de 450 euro) dat je dan een deel moet afdragen aan kansspelbelasting. Maar zeggen dat je uit de publiciteit wilde blijven.. ik haal mijn salaris ook het liefst cash bij een tankstation op. Maar als mijn baas dat voorstelt ga ik toch mijn twijfels krijgen..

23 november 2021 om 22:57

Ik ben heel allergisch voor Kuyt, maar of hij vreemd is gegaan weten we niet. Dat heeft hij zelf namelijk stellig ontkend. Lijkt me ook beter dat niemand daar iets van zegt als de waarheid niet bekend is. 25 ruggen per dag inzetten lijkt me overigens heel onwaarschijnlijk. Dat is ook voor Kuyt enorm veel geld

24 november 2021 om 22:50

Waar rook is, is vuur. En een ontkenning van Kuyt is nog minder waard dan de plastic tas waarin hij zijn geld kreeg overhandigd. Ik vind hem zelf onbetrouwbaar genoeg om die aantijging ook wel te geloven, maar je hebt gelijk: als het niet bewezen is, kan het net zo goed achterwege blijven.

Als hij niet voor het geld speelde had hij ook zijn vrouw in die tijd een unibet(nu toto) account aan kunnen laten maken onder haar naam en voor 50 euro per keer een toto zetten.
Een ander uiterste is om je geld op te halen in de vorm van cash bij een tankstation terwijl je 25k per dag inzet. Tja dan heb je verder geen gokprobleem en speel je vast niet voor het geld en alleen omdat je het leuk vind.

Vind het zo'n vreemd verhaal. Ook als je via legale sites gokt, blijf je namelijk ook of nog meer anoniem. Nu moet je toch naar tankstations rijden, zien mensen je gezucht, weten mensen dat jij het bent en communiceren ze daarover... Dat lijkt mij juist minder anoniem dan wanneer je het online doet en een nummertje bent. Ook vraag ik me af waarom je het op zo'n illegale, louche site doet als het niet om geld gaat... Als het je om het spel te doen is, zet je toch voor een paar eurootjes een Toto? In mijn ogen is dit niet een heel plausibel verhaal en komt het heel erg dom en naïef over.. Ook dat hij achteraf inziet dat het niet slim was... Je bent een hele tijd op die site aan het gokken, je hebt zat momenten gehad om te reflecteren of dit wel zuivere koffie was en toch ga je door. Je zit bij een tankstation te wachten... Het lijkt mij dat hier gewoon hele duidelijke aanwijzingen waren om het niet te vertrouwen, maar Kuijt ging stug door.. Hier klopt iets niet en hopelijk zorgt de politie dat de onderste steen bovenkomt.

24 november 2021 om 10:41

Gaat Dirk naast zijn vriend Sneijder vanavond gewoon weer aanschuiven als voetbalanalist?

24 november 2021 om 11:35

Precies dit. ik snap dat voor een profvoetballer van formaat Kuyt de bedragen om gewoon een gokje te wagen hoger liggen dan wij zouden doen. Maar maak gewoon een account aan bij Unibet en niemand die je op straat zal zeggen hey dat is Dirk die online op wedstrijden gokt. Nu met een tas vol geld bij een pompstation staan en dan een weddenschap doen is natuurlijk veel gevaarlijker. Gevaarlijker om te worden beroofd, om juist wel te worden herkent enz. Stel je voor dat iemand hem had erkent dat had gefilmt dat ie een tas overhandigde dan zou iedereen denken dat ie met een drugs deal bezig is. Gewoon lekker op je telefoon op de bank geld inzetten op unibet zoals vele dat jaren hebben gedaan (toen dat eigenlijk verboden was) was dit verhaal veel geloofwaardiger geweest en veiliger. Nee hier is echt wel meer aan de hand Drik.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
304 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Chelsea heeft besloten om een officieel bod op Matthijs de Ligt uit te brengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren